Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Cafe+Restaurant "Εν Πλώ" ΤΟ Μπαλκόνι της Αλυκής

   Στην παραλία της Αλυκής Βοιωτίας, στο πιο μαγευτικό σημείο με θέα μοναδική, λειτουργεί το γνωστό cafe restaurant "'Εν Πλώ"

Σ’ ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο περιβάλλον,στην παραλία Αλυκής ,  δίπλα στο κύμα, σου δίνεται η αίσθηση ότι ταξιδεύεις  με προορισμό το απέραντο γαλάζιο.

Σ’ αυτό το ταξίδι βέβαια συνεισφέρουν και οι γευστικότατες  προτάσεις του σεφ,  που δημιουργεί με φίνα καλοκαιρινά αρώματα και παιχνιδιάρικη διάθεση, γεύσεις, βασισμένες σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες με μεράκι, για να τις απολαύσετε μαζί με τη παρέα σας.

Με σύμμαχο τη καταγάλανη  παραλία που απλώνεται μπροστά σας, μπορείτε να ξεκινήσετε από το πρωί δοκιμάζοντας πρωτότυπα cocktails παγωτών, δροσερούς χυμούς και καφέδες, να συνεχίσετε με ονειρεμένες λιχουδιές και να ολοκληρώσετε με το αγαπημένο σας ποτό αργά το βράδυ, πάντοτε με την καλή μουσική υπόκρουση.

Σκοπός μας, να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον που σε συνδυασμό με το άψογο και φιλικό σέρβις, θα προσφέρει στιγμές μοναδικές και εξαιρετικά αφιερωμένες σε σας!
Τηλ.επικοινωνίας 2264 051153
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ










Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλεται η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Θηβών

Σοβαρό πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Θηβών.
Τα τελευταία τρια χρόνια η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου  υπολειτουργεί με τρεις παθολόγους και μια ειδικευόμενη η οποία τελειώνει τον Σεπτέμβριο.
Η Παθολογική εφημέρευε μόνο 15 ημέρες το μήνα,τώρα μένουν δυο παθολόγοι και παρακολουθούν τους ασθενείς όλο το 24ωρο, γιατί ο τρίτος  παίρνει  αναρρωτικές στην περίοδο των εφημεριών με αποτέλεσμα να οδεύει η κλινική προς οριστικό κλείσιμο.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί η 5η ΔΥΠΕ,το ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ και ο εισαγελέας!!!
Ο κόσμος της Θήβας είναι ενημερωμένος εδώ και καιρό και βλέπει τα όνειρά του για δημόσια υγεία να γκρεμίζονται!!!
Η προσέλευση του κόσμου τις τελευταίες ημέρες ειναι λιγοστή έως ανύπαρκτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permisospress, λόγω της αναρρωτικής άδειας που παίρνει  ο  παθολόγος,ο Δυπεάρχης κ.Αντωνίου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ΤΕΠ της παθολογικής κλινικής για τις εφημερίες που αντιστοιχούν στον  συγκεκριμένο γιατρό.
Να σημειώσουμε εδώ  πως η μη εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς είναι μια κλινική που περιθάλπει τους περισσότερους ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο, είναι δηλαδή ο πυλώνας ενός νοσοκομείου!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις προσλήψεις στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων



Ο ∆ήµος Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικού αριθµού τριών (3) ατόµων, για αντιµετώπιση κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών πυροπροστασίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν 4 κλιματιζόμενες αίθουσες σε Θήβα,Βάγια,Δομβραίνα και Καπαρέλλι λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, από τη Παρασκευή 17 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 η θερμοκρασία στη Στερεά Ελλάδα  θα κυμανθεί από 39 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Γι’ αυτό το λόγο, o Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει τους δημότες τους και ειδικότερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ:

    Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
    Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
    Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
    Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
    Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
    Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
    Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
    Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
    Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε νεογνά βρέφη:

    Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
    Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
    Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
    Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους:

    Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
    Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
    Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων πρόληψης είναι σημαντική καθώς μπορεί κατά τη διάρκεια του καύσωνα να δημιουργηθούν παθολογικές καταστάσεις με συμπτώματα όπως : λιποθυμία, πτώση αρτηριακής πίεσης, εμετοί, ταχυπαλμία. Επίσης και σύνδρομο θερμοπληξίας με σπασμούς, αυξημένη θερμοκρασία σώματος ακόμη και έμφραγμα.

 Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δοθούν οι πρώτες βοήθειες, έκδυση ρούχων, τοποθέτηση παγοκύστεων σε τράχηλο μασχάλες κ.τλ. και να γίνει διακομιδή στο Νοσοκομείο.

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα θα λειτουργούν από το Σάββατο 18 έως και τη Δευτέρα 20/6 από τις 12:00 έως τις 18:00, οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Θηβαίων:

    Δημοτική Ενότητα Θήβας: αίθουσα ΚΑΠΗ Θήβας
    Δημοτική Ενότητα Βαγίων: αίθουσα ΚΑΠΗ Βαγίων
    Δημοτική Ενότητα Θίσβης: αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
    Δημοτική Ενότητα Πλαταιών : αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Τους «έπιασαν» να κάνουν σεξ στο γήπεδο ποδοσφαίρου

Οι ορμές τους ενός παντρεμένου προπονητή και της νεαρής παίκτριας ποδοσφαίρου ήταν ασυγκράτητες με αποτέλεσμα να επιδοθούν σε σεξουαλικές περιπτύξεις την ώρα που βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια και να τους πιάσουν στα... πράσα
Σάλο προκαλεί στη Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια, το ροζ σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες με «πρωταγωνιστές», έναν παντρεμένο προπονητή και τη νεαρή -ενήλικη- παίκτρια του, που παίζει ποδόσφαιρο σε γυναικεία ομάδα της περιοχής...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασυγκράτητο ζευγάρι δεν δίστασε να επιδοθεί σε σεξουαλικές περιπτύξεις την ώρα που βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια σε γήπεδο της Χαλκίδας, ωστόσο για κακή τους τύχη, τους έπιασαν τσακωτούς και γρήγορα το περιστατικό διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.

Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και στην ομάδα όπου ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις.
eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλίαρτο,Θήβα και Ορχομενό

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών & ελέγχων, σε περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας, συνολικά πέντε (5) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, (7) δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών & ελέγχων, συνολικά πέντε (5) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, τα οποία ήταν εμφυτευμένα σε γλάστρες.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλίαρτο Βοιωτίας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (6,7) γραμμαρίων.

Τέλος, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε περιοχές της Χαλκίδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 34 ετών, διότι στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους (10) γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης αντίστοιχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια καταστήματος στο Μαυρομμάτι

 


Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν Πακιστανό στη Θήβα φορτωμένο με 2.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνιακού κώδικα

Κατασχέθηκαν συνολικά (2.000) λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (16-06-2016) το πρωί στην 93η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (στο ύψος των διοδίων Θηβών), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνιακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ο 30χρονος οδηγούσε στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν συνολικά (2.000) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.  

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2016, αγωνία τέλος -Αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ οι βαθμοί

Αγωνία τέλος για τους 80.000 υποψηφίους των Πανελληνίων, αφού στις 14:00 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας οι βαθμολογίες, ενώ νωρίτερα είχαν αναρτηθεί στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

Δείτε τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας πατώντας ΕΔΩ.

Πώς έγραψαν οι μαθητές

Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

«Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων Δημοσίου

 Αλλαγή στην ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Δημοσίου αποφάσισε η κυβέρνηση και η αρχή θα γίνει από την πληρωμή στο τέλος Ιουνίου.

Στο εξής οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Έτσι στις 29 Ιουνίου θα πληρωθεί η σύνταξη του Ιουλίου στους υπαλλήλους των υπουργείων Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, στους υπαλλήλους Βουλής, ΕΥΠ, κύριου προσωπικού ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ, υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, στους υπαλλήλους ΕΛΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΣΕΙ, στους υπαλλήλους υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στους υπαλλήλους Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ, ΟΚΧΕ, Α.Α. Συν. του Πολίτη, ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ, στους υπαλλήλους νοσοκομείων, ΟΤΑ, παιδικών σταθμών και στους ιερείς.

Οι συντάξεις ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και ΤΑ.ΠΟ.ΤΕ Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν στις 30 Ιουνίου 2016 ημέρα Πέμπτη.

Οι συντάξεις ΟΑΕΕ Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν 1η Ιουλίου 2016 ημέρα Παρασκευή.

Τέλος, και ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουλίου 2016 την 1η Ιουλίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Όχι» στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων λέει ο δήμος Θηβαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα σχετικά με την επιλογή χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε έκτακτη συνεδρίασή του στις  16 Ιουνίου 2016, μετά από ενημέρωση που έγινε από τον κ. Δήμαρχο Θηβαίων και  ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διαπιστωθείσα κινητικότητα για τη δημιουργία   Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Θήβα,  σε εγκαταλελειμμένο  εργοστάσιο  στην  περιοχή  Πυρίου  Θηβών,  κατέληξε  στο    ακόλουθο  ομόφωνο  Ψήφισμα :
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
Ι.  Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του για τη χρησιμοποίηση του  συγκεκριμένου  χώρου για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών για τους  ακόλουθους λόγους :         
 α. Το εργοστάσιο είναι σε επαφή με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών­Θηβών-Λιβαδειάς­ Λαμίας, απ' όπου καθημερινά διέρχονται χιλιάδες οχήματα, μεταξύ των  οποίων τουριστικά λεωφορεία με προορισμό κυρίως την Αράχωβα και τους Δελφούς  και  βαρέα  οχήματα.  Ως  εκ  τούτου,  με  την  εγκατάσταση  κέντρου  φιλοξενίας    προσφύγων  στη  θέση  αυτή,  δημιουργείται  σοβαρό  θέμα  ασφάλειας  για  την  κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινες  ζωές.
      β. Το εργοστάσιο βρίσκεται στα όρια του ιστού της πόλης, και σε απόσταση  800m  υπάρχει  πολυπληθής  οικισμός  ΡΟΜΑ  (1.000  και  πλέον  άτομα),  όπου  παρατηρούνται  συνθήκες έντονης παραβατικότητας, γεγονός για το οποίο ο Δήμος  έχει απευθυνθεί κατ' επανάληψη στα αρμόδια Υπουργεία.
 ΙΙ.  Διαδηλώνει  την πρόθεσή του να συμβάλει στην επίλυση του   σοβαρού  ανθρωπιστικού  προβλήματος  που  έχει  προκύψει  στη  χώρα  μας,  με  την  έλευση  χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.
ΙΙΙ. Τονίζει, όμως,  ότι η  επιλογή χώρου για την εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας  προσφύγων, πρέπει να γίνει με τη συνεργασία και ύστερα από διαβούλευση τοπικής  κοινωνίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης.
ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά σημεία με δωρεάν Internet στον Δήμο Λεβαδέων

Στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης της Δημοτική Αρχής για επέκταση και χρήση των νέων τεχνολογιών, δίδεται σήμερα η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Λιβαδειάς να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ο Δήμος Λεβαδέων σεβόμενος τους πολίτες και εκτιμώντας ότι η δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό αναβάθμισε και έθεσε σε επαναλειτουργία το ασύρματο δίκτυο.
Τα επτά σημεία πρόσβασης στο ασύρματο μητροπολιτικό δίκτυο της πόλης  βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία, στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, στην περιοχή του Διοικητηρίου, στην περιοχή της Κρύας, στην περιοχή του Δημαρχείου, της Τεχνικής Σχολής και στην περιοχή του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.
Η πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται αυτόματα μέσω του δικτύου Public Ηot Spot και απαιτείται η σύνδεση του χρήστη στην αρχική σελίδα υποδοχής.  Ακολουθεί η αυτόματη μεταφορά του χρήστη στη σελίδα  www.livadia.gr/livadia24, η οποία αποτελεί και το νέο πιλοτικό διαδραστικό τουριστικό portal του Δήμου.
Η σύνδεση διαρκεί για δύο συνεχόμενες ώρες και ο αριθμός των χρηστών που  μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι ανέρχεται στους χίλιους επισκέπτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ζωή μας με πλαστικό χρήμα – Τι αλλάζει στις καθημερινές συναλλαγές

Η κυβέρνηση έως το τέλος Ιουλίου θέλει να έχει ψηφιστεί στη Βουλή το σχέδιο για την παροχή κινήτρων πληρωμών με πλαστικό χρήμα, που θα φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Πόσες αποδείξεις απαιτούνται και ποια θα είναι τα «δώρα».

Για τα εισοδήματα του 2016, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή του 2017, θα μετρούν χάρτινες και ηλεκτρονικές αποδείξεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν αποδείξεις για συναλλαγές με μετρητά και πλαστικό χρήμα από 10% έως και 30% του εισοδήματός τους.

Για τα εισοδήματα του 2017, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή το 2018, η Εφορία θα αναγνωρίζει για την κατοχύρωση του αφορολόγητου μόνο πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Τα όρια θα παραμείνουν τα ίδια, από 10% έως 30%.

Πόσες αποδείξεις απαιτούνται

    Για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ποσοστό 10%
    Για εισοδήματα από 10.001 έως 20.000 ποσοστό 15%
    Για εισοδήματα από 20.001 έως 40.000 ποσοστό 20%
    Για εισοδήματα από 40.001 και άνω ποσοστό άνω του 30%

Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

    Όλες οι ταμειακές μηχανές συνδέονται με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
    Όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν μηχάνημα POS – θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της αγοράς.
    Πρόστιμο σε όποιον επαγγελματία αρνηθεί σε φορολογούμενο την πληρωμή με πλαστικό χρήμα
    Όλες οι κάρτες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί ταυτοποιούνται με τον ΑΦΜ των φορολογούμενων
    10 ημέρες περιθώριο θα έχει κάθε νέος επιχειρηματίας – επαγγελματίας για να προμηθευτεί μηχανάκι POS προκειμένου να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του.
    Έναν ακατάσχετο λογαριασμό θα πρέπει να δηλώσουν όλοι στη ΓΓΔΕ. Ο λογαριασμός θα είναι προστατευμένος από κατασχέσει για παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά θα γίνονται αυτόματοι συμψηφισμοί για ΦΠΑ και αυτόματες πληρωμές για ασφαλιστικές εισφορές και φόρο μισθωτών υπηρεσιών. Στον λογαριασμό αυτόν θα μπορούν να κατατίθενται μετρητά αλλά δεν θα επιτρέπονται αναλήψεις μετρητών.

Τα Νέα

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 8 καυτά μέτρα που ζητούν οι θεσμοί για τα εργασιακά

Το καυτό θέμα της συνέχισης και ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας της χώρας μας, με τη λήψη νέων, πρόσθετων μέτρων, επεσήμανε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ.

Ο Τζέρι Ράις έκανε λόγο για υιοθέτηση μέτρων στην αγορά εργασίας που να είναι αντίστοιχα με τη διεθνή πρακτική, υπονοώντας τα ισχύοντα σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ουσιαστικά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ προανήγγειλε ένα θερμό φθινόπωρο για το εργασιακό, καθώς τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί να υιοθετηθούν και στη χώρα μας αφορούν μία σειρά από μείζονα ζητήματα, όπως είναι:

1. Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των συνδικάτων έπειτα από 34 χρόνια και η αλλαγή του συνδικαλιστικού ν.1264/1982, ο οποίος διέπει τη λειτουργία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικαλιστών.

2. Αλλαγή του κανονιστικού - θεσμικού πλαισίου που υφίσταται σήμερα στις ομαδικές απολύσεις. Οι εκπρόσωποι των θεσμών εστιάζουν την προσοχή τους στην κατάργηση, ουσιαστικά, του ρόλου του υπουργού Εργασίας, ο οποίος εκ του νόμου έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει τις προτεινόμενες ομαδικές απολύσεις όταν αυτές είναι περισσότερες από 30 τον μήνα ή αντιστοιχούν στο 6% του συνόλου των εργαζομένων σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 150 άτομα.

3. Αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργίες από τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

4. Αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για απεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

5. Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβόμενων αδειών στις απολύτως απαραίτητες, καθώς και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες.

6. Δραστική μείωση των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.

7. Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σπουδαίο λόγο.

8. Περιορισμό της συνδικαλιστικής προστασίας, κατάργηση της δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω του καταστατικού των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και μείωση του αριθμού των ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης τα οποία σήμερα προστατεύονται από τον νόμο.
naftemporiki   

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σε έκτακτη  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο παράρτημα του Επιμελητηρίου  στη  Θήβα  από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών  σήμερα την 16ην  Ιουνίου  2016 συζητήθηκε ένα και μοναδικό θέμα :
«Δημιουργία κέντρου  υποδοχής  Μεταναστών  και προσφύγων»
Οι  δύο επαγγελματικές  οργανώσεις  ομόφωνα  αποφάσισαν να ζητήσουν, την άρση  της απόφασης για την εγκατάσταση  μεταναστών  στο πρώην  εργοστάσιο,  ιδιοκτησίας Καλαμπόκα  στο Πυρί Θηβών  για τους εξής λόγους:
•    Η περιοχή  αυτή είναι  επιβαρυμένη από τον υφιστάμενο  οικισμό  των Ρομά , όπου παρατηρείται   έντονη παραβατικότητα.

•    Η έλλειψη αστυνόμευσης και ιατρικής  περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι  της πόλης  θα επιβαρύνει  ακόμη περισσότερο  την κατάσταση.

•    Το προαναφερόμενο  σημείο  βρίσκεται  εντός  του αστικού  ιστού  της πόλης  με αποτέλεσμα  την δημιουργία  πολλών προβλημάτων στους κατοίκους  του Πυριού αλλά και της πόλης γενικότερα .

                                             ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για την Παιδεία -το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο


Παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για την Παιδεία : το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο

Με την παρουσία εκπαιδευτικών και γονιών, έγινε την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο «Θεατράκι» της οδού Δωδεκανήσου στη Λιβαδειά, η παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το Ενιαίο
Δωδεκάχρονο Σχολείο που έχει μελετήσει και αναπτύξει το Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Πρόκειται για μια πρόταση που εδράζεται στην ανάγκη της διαμόρφωσης ανθρώπων με γνώσεις και κριτικό πνεύμα.

Νέων που θα γνωρίζουν, θα καταλαβαίνουν και θα παρεμβαίνουν στην διαμόρφωση της κοινωνίας.

Νέων που θα έχουν την δυνατότητα και την ευχέρια να επιλέγουν την επαγγελματική κατεύθυνση, που θα ακολουθήσουν μετά το σχολείο, με βάση την προσωπική κλίση τους και όχι, όπως συμβαίνει με το σημερινό σύστημα, με βάση τις «ανάγκες της αγοράς» που μέχρι να αποκτήσει το πτυχίο έχουν αλλάξει.

Ενα σχολείο, με λίγα λόγια, που δεν θα είναι φυτώριο φτηνής εργατικής δύναμης στην υπηρεσία της κερδοφορίας των λίγων αλλά νέων με γνώσεις και ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Η παρουσίαση που έγινε από την Μαρία Φουρλή, μέλος της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, ήταν η πρώτη, και γενική, περιγραφή της ολοκληρωμένης πρότασης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν και παρουσιάσεις περισσότερο εξειδικευμένων ενοτήτων.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό που έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το θέμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Δ.Σ. του Α.Ο. Θήβα


 Τέλειωσε η Γενική συνέλευση και ο Θανάσης Βυλλιώτης δήλωσε ότι δεν βρέθηκε κάποιος για πάρει την ομάδα και να την πάει παραπάνω. Δηλώνω παρών στα δρώμενα της ομάδας και στην μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 στην Γ Εθνική και άμεσα με τους συνεργάτες μου ξεκινάω τον σχεδιάσμο της ομάδας!
Το Δ.Σ. ήρθε σε σώμα και είναι:
Πρόεδρος: Βυλλιώτης Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος: Νέτικος Αθανάσιος
Γεν. Γραμματέας: Μαυρίδη Μαίρη
Ταμίας:Τσαχτσίρης Σάββας
Γεν. Αρχηγός Ά: Καραμάνος Αθανάσιος
Γεν Αρχηγός Β: Βυλλιώτης Παναγιώτης
Μέλος: Χαλβατζής Κωνσταντίνος
Μέλος: Τζουμανέκας Χρήστος
Μέλος:Γαβριατόπουλος Ιωάννης
Μέλος:Τσαχτσίρης Νικόλαος
Μέλος: Πέτραινας Αλέξανδρος
Εκπρ. Ε.Π.Ο.: Τσαχτσίρης Σάββας & Βυλλιώτης Παναγιώτης
Έφορος Υλικού: Ζαχαριάς Ανδρέας
Υπεύθυνος Γηπέδου: Τζούμαρης Μιχαήλ
Υπεύθυνος Γρ. Τύπου: Θανάσου Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμα για τις φωτιές τα αεροσκάφη τύπου PZL στο αεροδρόμιο της Λαμίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο αντιπυρικός σχεδιασμός στη Στερεά Ελλάδα, με την άφιξη των δύο αεροσκαφών τύπου PZL στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Τα δύο μικρά αεροσκάφη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κουβαλήσουν 2,5 τόνους νερό, είναι ευέλικτα και μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ νωρίς τις πυρκαγιές, πριν αυτές πάρουν έκταση.

Την τελευταία δεκαετία, που τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μετέχουν κάθε καλοκαίρι στην αντιπυρική προσπάθεια, έχουν περιοριστεί οι μεγάλες πυρκαγιές, καθώς έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπισή τους.

Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, ενώ, εκτός από τη Φθιώτιδα, καλύπτουν με τις πτήσεις τους ένα μεγάλο τμήμα της Εύβοιας, ιδιαίτερα στη βόρεια Εύβοια, καθώς και τμήματα της Ευρυτανίας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016»



Το Θεατρικό Eργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», διοργανώνει στο Δίστομο, το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016», από 19 έως 27 Αυγούστου 2016. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο ανοικτό θέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου και θα λάβουν μέρος  επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα και στο τέλος των θεατρικών παραστάσεων θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία: Α'-Β'-Γ' καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας,· Μουσικής σύνθεσης,· Μουσικής επιμέλειας,· Σκηνικών-Κοστουμιών,· Χορογραφίας, Κίνησης,· Φωτισμού,· Α' ανδρικού ρόλου, Α' γυναικείου ρόλου,· Β' ανδρικού ρόλου,· Β' γυναικείου ρόλου,· Προγράμματος  και Καλύτερης Αφίσας

   Ειδικά βραβεία  θα δώσουν το κοινό ενηλίκων και νέων, αφού παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

Το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» που θα φιλοξενήσει τις θεατρικές παραστάσεις, θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού.

Όροι συμμετοχής
· Αίτηση συμμετοχής
· Βιογραφικό θεατρικού σχήματος
· Άδεια συγγραφέα ή του μεταφραστή ή της εταιρείας Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων ή άλλου νομίμου φορέα.
· Πρόγραμμα
· Αφίσα
· DVD
· Φωτογραφίες της θεατρικής παράστασης

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ηθοποιοί των θιάσων να είναι ερασιτέχνες, σε αντίθεση με τους συντελεστές που επιτρέπεται και η συμμετοχή επαγγελματιών.

Τρόποι αποστολής συμμετοχής:
 - Ταχυδρομικώς*
 - Courier
 - Ηλεκτρoνικώς(email)**
theatrofreneia@gmail.com
Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Οι οργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θιάσων (μέχρι 20 άτομα  και  5 συντελεστών) σε ξενοδοχείο και θα παραθέτουν μετά την παράσταση ένα δείπνο στα  μέλη του κάθε θιάσου.

Στο θέατρο θα υπάρχει βασικός φωτισμός και ήχος.
Tα  έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον μεταφερόμενο θίασο.
Δεν θα υπολογιστούν οι συμμετοχές που δεν θα συνοδεύονται από την αρχή τους.
Η παρουσία των διαγωνιζομένων θιάσων στο μαρτυρικό Δίστομο, αφενός μεν αποτελεί τιμή γα την πόλη μας  αφετέρου δε θα προσφέρουν  μια όαση χαράς, ξεγνοιασιάς και προβληματισμού, αφού ο πολιτισμός αποτελεί  «διέξοδο»  και ένα σημαντικό «ανάχωμα» στην δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αναφερει στην ανακοίνωσή του το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια''..

INFO
* Ταχυδρομική διεύθυνση:
  Σταθάς Τάσος
  Περιοχή γηπέδου Δίστομο Βοιωτίας
  32005 Δίστομο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΕΛ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:Επανεξετάζεται η δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Θήβα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BOIΩΤΙΑΣ
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΛ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Οι Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Βοιωτίας, σε επικοινωνία τους με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, έθεσαν υπόψη του την αντίθεσή τους με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία  κέντρου υποδοχής προσφύγων στην περιοχή της Θήβας, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος γειτνιάζει με τον οικισμό των ΡΟΜΑ και ευρίσκεται σε παλαιά Εθνική Οδό κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. Επιπροσθέτως του τόνισαν ότι η πόλη είναι ήδη επιβαρυμένη με 4.000 οικονομικούς μετανάστες. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Τζανέτος Φιλιππάκος άκουσε τις αιτιάσεις τους ως βάσιμες και στη συνέχεια επικοινώνησε άμεσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, τον ενημέρωσε για την επικινδυνότητα πρόκλησης βίαιων επεισοδίων και διατάραξης της τοπικής κοινωνίας σε μία περιοχή με κρούσματα έντονης εγκληματικότητας και έθεσε τις ενστάσεις του επί του θέματος. Ύστερα από την παρέμβαση του Αν. Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με την κυβερνητική συνδρομή, το θέμα της δημιουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων στην περιοχή της Θήβας επανεξετάζεται για τους λόγους που ανωτέρω αναπτύχθηκαν.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η διαχείριση της αντικειμενικά δύσκολης κατάστασης σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες. Γνώμονας είναι αφενός ο  σεβασμός απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού και η δημιουργία συνθηκών αξιοπρέπειας για τους πρόσφυγες και αφετέρου η μη διατάραξη της τοπικής κοινωνίας και της καθημερινότητας των κατοίκων με τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας Λιβαδειάς




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Κατσιμίχα στο Συνεδριακό Κρύας

Ο σύλλογος Ελικωνίων επαρχείας Λιβαδειάς

σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής

του Στέλιου Κατσιμίχα ''Τόποι Φωτός''

Στον εκθεσιακό χώρο του συνεδριακού Κρύας

Από 18 εως 29 Ιουνίου 2016

Ώρες λειτουργίας 11.00-14.00 και 18.30-22.30

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή Βοιωτίας για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τις ύπουλες μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ δια των οποίων αποφασίστηκε η εγκατάσταση χιλιάδων λαθρομεταναστών (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 5.500 λαθρομετανάστες) στο Πυρί της Θήβας, στο κτίριο Εκκοκκιστήριο Βάμβακος Θηβών ΑΒΕΕ  επί της περιφερειακής εθνικής οδού Θήβας-Λιβαδειάς.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας που κοροϊδεύει κατάμουτρα τους πολίτες της Θήβας και παριστάνει πως είναι αντίθετη στην απόφαση της κυβέρνησης, ενώ μόλις σήμερα ψήφισε την τροπολογία Μουζάλα η οποία ανοίγει το δρόμο για τη μόνιμη εγκατάσταση χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας και συνεπώς και στην πόλη της Θήβας.
Η Χρυσή Αυγή δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά πως θα σταθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις στο πλευρό των κατοίκων που αντιστέκονται στην συμπαιγνία Σύριζα-ΝΔ, που στόχο έχει να γεμίσει την πόλη της Θήβας με χιλιάδες λαθρομετανάστες, με δραματικές συνέπειες τις οποίες διαπιστώνουμε ήδη σε όποιο σημείο της χώρας δημιουργήθηκε αντίστοιχο «κέντρο φιλοξενίας».


Χρυσή Αυγή Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ