Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια -Σε απόσταση αναπνοής από την ΠΥΡΚΑΛ


Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια, προσπαθώντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, την ώρα που το βασικό μέτωπο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το απόγευμα της Δευτέρα, η φωτιά αναζωπυρώθηκε εξαιτίας της αλλαγής φοράς του ανέμου, οι οποίοι κατευθύνουν την φορά προς δασική έκταση που δεν έχει ακόμα καεί.

Αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται μεταξύ των χωριών Πράσινο και Στεφάνη και κινείται με κατεύθυνση προς την Οινόη. Πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 μποφώρ, οι οποίοι όμως αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Περί τα 4,5 με 5 χιλιόμετρα δυτικότερα, από το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται το χωριό Πάνακτος Βοιωτίας, στο οποίο φιλοξενούνται εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

Στην περιοχή επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 66 οχήματα και 16 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα.

Η φωτιά καίει την περιοχή εδώ και τρεις ημέρες, με το βράδυ της Κυριακής να εκτυλίσσεται θρίλερ με καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Την ώρα που το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 βρισκόταν στον αέρα, έκανε απότομο ελιγμό αδειάζοντας τα νερά που είχε φορτώσει σε σημείο που δεν καιγόταν από τη φωτιά. Οι δύο χειριστές, πιθανότατα εντόπισαν κάποιο πρόβλημα στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε μία απότομη αναγκαστική προσγείωση.

Ευτυχώς, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

«Ηταν και θέμα Αγίων εκείνη την ημέρα που μας βοήθησαν που πήγαν όλα καλά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνήτης του καναντέρ, προσθέτοντας πως «ήταν και η εκπαίδευση που μας είχε παρασχεθεί και μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς : Ύποπτος ο ρόλος ορισμένων τοπικών κύκλων


                                ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ...!!!!



Μόνο με έναν  τρόπο η Γερμανία θα ξεπληρώσει τα εγκλήματα του Γ' Ράιχ στην πατρίδα μας, με την ΚΑΤΑΒΟΛΗ των αποζημιώσεων της τελεσίδικης απόφασης για το ΔΙΣΤΟΜΟ......... !!!

Με την καταβολή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και καταβολή των επανορθώσεων... !!!!!

Τα υπόλοιπα (ανακαινίσεις μουσείων, μεταφράσεις κλπ) είναι καθρεφτάκια σε ιθαγενείς και ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ τη μνήμη ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ από τα ναζιστικά στρατεύματα........!!!!!!!

Και ΑΥΤΟΙ που στηρίζουν την ΓΕΡΜΑΝΙΑ σε τέτοιες προσπάθειες στον να μην πληρώσει.......ΑΛΛΑ να μιλάει ΜΟΝΟ για μνήμη παίζουν ΑΘΕΛΑ τους....... πιστεύω το παιχνίδι της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.....!!!

ΣΥΝΤΟΜΑ θα φανεί ο ΡΟΛΟΣ τους ξέρουν αυτοί τι εννοώ (ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον κλπ) .........Γιάννης Σταθάς.

e-hani.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων- Μέχρι πότε

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, έως την Παρασκευή 15/7/2016, για τις φορολογικές δηλώσεις ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών- λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15/7/2016.

Η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων. Οι φορολογούμενοι και οι λογιστές- φοροτεχνικοί καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια


Η αλλαγή φοράς του ανέμου προκάλεσε νέα μεγάλη αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στα Δερβενοχώρια, που από το βράδυ του Σαββάτου κάνει στάχτη μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους.

Πληροφορίες από το πυροσβεστικό σώμα αναφέρουν πως την τελευταία ώρα στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, που κατευθυνόταν προς τη Μαγούλα, πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι που κατευθύνουν τη φωτιά προς δασική έκταση που δεν έχει καεί.

Η μορφολογία του εδάφους κάνει αδύνατη την επέμβαση των επίγειων δυνάμεων και το βάρος έχει πέσει στα εναέρια μέσα που έχουν ενισχυθεί και με στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου σινούκ.

Το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς το χωριό Πράσινο με τις ίδιες πηγές να τονίζουν ότι μέχρι αυτή τη στιγμή η περιοχή δεν απειλείται.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ


  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.)


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ 27 & 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μπροστά στο 15ο Συνέδριο του ΕΚΘ απευθυνόμαστε σε όλη την εργατική τάξη της περιοχής και ιδιαίτερα στους αντιπροσώπους σύνεδρους.

Η τριετία που μεσολάβησε είχε πυκνές πολιτικές εξελίξεις. Παράλληλα με αυτές, εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα του συνόλου των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτή την περίοδο, σε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ενισχύθηκε η προσμονή για επίλυση των προβλημάτων στα πλαίσια μιας καλύτερης κυβερνητικής διαχείρισης, στα πλαίσια μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που θα αντικαθιστούσε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η εκλογική μετακίνηση μεγάλου μέρους των εργαζομένων από την κυβερνητική εκδοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμούσαμε και προειδοποιούσαμε άλλωστε, δεν οδήγησε σε απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου, δε σταμάτησε τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων. Το αντίθετο, επιτάχυνε την επίθεση και την έκανε πιο σφοδρή!

Αποκαλύφθηκε, ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν κενές περιεχομένου, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε εκτιμήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ήταν μια διαφορετική εκδοχή της αστικής διαχείρισης προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ήταν ένα άλλο μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης.

Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν μεγάλη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουν για να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν αυταπάτες και ψεύτικες υποσχέσεις. Η αυταπάτη, ότι μπορεί να εξανθρωπιστεί ο καπιταλισμός, να σταματήσει να δρα ο καπιταλιστής με κριτήριο το κέρδος, αλλά με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, είναι επικίνδυνη και επιζήμια για την εργατική τάξη και τους αγώνες της.

Όποιο πρόσημο και να έχει η κάθε κυβέρνηση («αριστερή», «δεξιά», «συνεργασίας», «οικουμενική» κλπ), αυτό που καθορίζει τις ζωές μας είναι ένα: Ποιος έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, ποιος κάνει κουμάντο στα εργοστάσια και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, στις επιχειρήσεις, στα καράβια, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες, στον ορυκτό πλούτο. Για αυτούς παίρνει μέτρα και νομοθετεί η Ε.Ε. και η κάθε κυβέρνηση. Αυτό το βασικό συμπέρασμα πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους. Είναι προϋπόθεση, για να ανέβει η αποτελεσματικότητα των αγώνων σε ταξική κατεύθυνση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μπροστά σε αυτή την επίθεση, η εργατική τάξη βρέθηκε απροετοίμαστη. Η προσδοκία της κυβερνητικής αλλαγής μαζί με τον εφησυχασμό δημιούργησε δυσκολίες στην οργάνωση των αγώνων, τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτούς.

Για αυτή την κατάσταση έχουν τεράστια ευθύνη οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στο ΕΚΘ (ΣΑΕΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΝΩΤΙΚΗ-ΑΣΚ) οι οποίες καλλιέργησαν  και στήριξαν την εναλλαγή κυβερνήσεων. Συμμετείχαν  έτσι στις διαδικασίες προσαρμογής του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής στις ανάγκες της εκάστοτε κυβέρνησης και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στήριξαν τη γραμμή συμβιβασμού με την εργοδοσία. Καλλιέργησαν αυταπάτες στους εργάτες, ότι μια αλλαγή κυβέρνησης αρκεί για να λυθούν τα καθημερινά προβλήματα, μίλαγαν για καλούς και κακούς καπιταλιστές. Για καλά ξένα μονοπώλια αλλά κακούς Έλληνες διευθυντές που υπερεκμεταλλεύονται τους εργάτες εν αγνοία των πολυεθνικών!!!

Οι παρατάξεις ΣΑΕΚΕ-ΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΕΝΩΤΙΚΗ κάτω απ΄ τη σημαία της κοινωνικής συνοχής, της συναίνεσης και των κοινωνικών διαλόγων βάζουν εμπόδια στην άνοδο της ταξικής πάλης κάνοντας το κίνημα βαστάζο της νέας κυβέρνησης.

Αυτές οι δυνάμεις, παρά τις ελάχιστες μεταξύ τους διαφοροποιήσεις σε επιμέρους ζητήματα, συμπορεύονται στη λογική της διαχείρισης του συστήματος, της μείωσης των απαιτήσεων, το συμβιβασμό και την υποταγή των εργαζομένων. Αντί να κατευθύνουν τα σωματεία σε στάση ανυποχώρητης υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων και συμφερόντων παρείχαν στήριξη σε αντεργατικές μεθοδεύσεις στο όνομα του «μικρότερου κακού» (π.χ. Schneider) ή έδιναν άλλοθι σε επιχειρησιακά σωματεία που συνυπέγραφαν μειώσεις μισθών (π.χ. Aluminco)!!!
Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες

Αλλάζουμε τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα

Ψηφίζουμε Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες

Αλλάζουμε τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα

Ψηφίζουμε Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ





ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ                                                  ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                     ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                                ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     

ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                      ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                 ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ                                   ΜΗΛΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

ΜΗΛΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

ΠΑΝΤΟΥΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΣΙΟΥΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ







Διαβάστε Περισσότερα »

Πεζοπορεία απο τον Δήμο Λεβαδέων

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι η περιπατητική διαδρομή που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου 2016 σε συνεργασία με τον ΣΧΟ Δαύλειας .

H διαδρομή θα ξεκινήσει από την μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας και θα συνεχιστεί μέχρι τη θέση “Κανάλια”. Συνάντηση στις 9:15 στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάπειο) Λιβαδειάς για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο. Η πεζοπορεία θα ξεκινήσει στις 10:00 πμ. Ώρες πορείας 2:30 – 3:00, υψομετρική διαφορά 500 μ (900 – 1.400), βαθμός δυσκολίας: εύκολη – μέτρια. Τελευταία ενημέρωση καιρού θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων.

Διαβάστε Περισσότερα »

35ο Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Λεοντάρι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στην τοποθεσία Παναγίτσα στο Λεοντάρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, καίγοντας 60 περίπου  στρέμματα ξερών χόρτων και μερικά ελαιόδεντρα.
Η φωτιά ξεκίνησε σήμερα  στις 12:00 το μεσημέρι κοντά στο εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής Λεονταρίου, οι συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα για την ώρα.
Η συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών που έσπευσε στην περιοχή με τρια οχήματα και έξι άνδρες, είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Στο σημείο έφτασαν με σκαπτικό μηχάνημα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Μαλέσης και Αστυνομικοί του  Α.Τ. Βαγίων.
 

 

 





Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβο στην Ασφάλεια Θηβών-Έπιασαν επικίνδυνο κακοποιό-ΦΩΤΟ

 Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής (1) ληστεία & (21) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν από τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους

Ο συλληφθείς μαζί με μία 21χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται και άγνωστο αριθμό συνεργών του, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να υπερβαίνει τις (105.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν από πρόχειρο κατάλυμα που διέμενε ο 37χρονος, μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, (1) κυνηγετικό όπλο & (1) μαχαίρι, καθώς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, ως μέσο διαφυγής και τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση,  για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών & περί όπλων

Σημειώνεται ότι τόσο ο 37χρονος, όσο και η 21χρονη, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Επιπλέον ο 36χρονος σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, σε περιοχές των Αθηνών και της Φθιώτιδας, τραυμάτισε συνολικά (3) αστυνομικούς, καθώς δε συμμορφώθηκε σε σήμα τους για επικείμενο έλεγχο  


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, αναζητούταν και συνελήφθη χθες    (26-06-2016) το απόγευμα στη Θήβα, ένας 37χρονος ημεδαπός, «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Σε βάρος του, καθώς και μίας 21χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται και άγνωστο αριθμό συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών & περί όπλων.

Στο πλαίσιο μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε συστήσει και ηγηθεί σε εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, τουλάχιστον από τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Τα μέλη της ομάδας, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα από τα θύματα τους, παραβιάζοντας επί το πλείστον τις οικίες του ή προσεγγίζοντας τα θύματά τους, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί η δράση τους σε μία (1) περίπτωση ληστείας, όπου με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν από υπερήλικα ημεδαπή ένα δαχτυλίδι και μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να υπερβαίνει τις (105.000) ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα που διέμενε ο 37χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (10) εκατοστών, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, ως μέσο διαφυγής και τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων.

Γίνεται μνεία ότι τόσο ο 37χρονος, όσο και η 21χρονη, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Τέλος, σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε τραυματίσει συνολικά τρεις (3) αστυνομικούς και ειδικότερα, δύο στα μέσα περίπου Απριλίου του τρέχοντος έτους σε περιοχή των Αθηνών, καθώς και έναν πριν από λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί σε σήμα τους για επικείμενο έλεγχο.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά Αστροφεγγιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


Η πρόεδρος Βασιλική Αλμπάνη Γερμανού,

η Γραμματέας Σταυρούλα Ιωάννα Κυπραίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του

Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Διρκαίος Κύκνος»

σας προσκαλούν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 9 μ.μ.

στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

σε ένα μοναδικό ταξίδι στον έναστρο ουρανό .

Η παρουσίαση θα γίνει από το φυσικό κ. Σταμάτη Καλαμιώτη και ο συντονισμός από τη Γραμματέα μας κα Κυπραίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θηβαίων με το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Λεοντάρι


  Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε ξερά χόρτα στην τοποθεσία Παναγίτσα στο Λεοντάρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο επιχειρούν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας για να την περιορίσουν.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο


Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας (Δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο, βιβλία, σεμινάρια) ξεκινά τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Ιουλίου για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος.

Ως προς τη διαδικασία, η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση και η παραλαβή των σχετικών κουπονιών θα γίνει μέσω ΚΕΠ, κάτι που δίνει προσδοκίες ότι τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου, ίσως και νωρίτερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα κριτήρια για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών



    Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο  Οικονομικών σχετικά με τα κριτήρια κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το δημόσιο μετά και από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ε. Μπασιάκου.

Σύμφωνα με τις... διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του ν.δ. 356/1974 (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), όπως ισχύει, και του άρθρου 48 παρ.1 του ν.4174/2013, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών Δ.Ο.Υ. υποχρεούται στη λήψη αναγκαστικών μέτρων (κατάσχεση ακινήτων, κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεών του εν γένει στα χέρια τρίτων, καθώς και στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων κατά τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 2915/2001 και των άρθρων 30, 30α και 30β του ν.δ. 356/1974) κατά των οφειλετών του Δημοσίου για το καθυστερούμενο μέρος του χρέους, ανεξάρτητα από την αιτία προέλευσης αυτού, είτε αθροιστικά είτε καθένα χωριστά, κατά την ελεύθερη κρίση του, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου (όπως διακοπή της παραγραφής), προκρίνοντας το προσφορότερο μέτρο για την άμεση είσπραξη της οφειλής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχονται κατά καιρούς οδηγίες με εγκυκλίους στους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. να εξαντλούν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανεύρεση περιουσιακών στοιχείων και κάθε πηγής εσόδων των οφειλετών καθώς και των συνυπόχρεων σε καταβολή προσώπων, με άμεση προτεραιότητα στους μεγάλους οφειλέτες. Ειδικότερα, έχει επισημανθεί ότι, για την υλοποίηση των ανωτέρω, η λήψη των αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης θα πρέπει να γίνεται χωρίς διακρίσεις, με κριτήρια απολύτως αντικειμενικά, δηλαδή να σχετίζεται με το ύφος της οφειλής, την παλαιότητα, το είδος αυτής και όχι επιλεκτικά (να μην σχετίζεται με το πρόσωπο του οφειλέτη, νομικό ή φυσικό).

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι με την εγκύκλιο της Υπηρεσίας ΠΟΛ.1109/14.4.2014 κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις της παραγράφου Α' (τροποποίηση διατάξεων ν.δ. 356/1974 - Κ.Ε.Δ.Ε.) του τρίτου άρθρου του κεφαλαίου Β' του νόμου 4254/2014, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, προστέθηκαν νέα εδάφια στο άρθρο 9 του Κ.Ε.Δ.Ε., με τα οποία αυξήθηκε από τριακόσια σε πεντακόσια ευρώ το όριο οφειλών για την είσπραξη των οποίων δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση ακινήτων και κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη), καθώς επίσης προστέθηκαν νέα εδάφια στο άρθρο 30Α του Κ.Ε.Δ.Ε., με τα οποία καθορίστηκε το ποσό των πενήντα ευρώ ως ελάχιστο ποσό οφειλής για την επιβολή κατάσχεσης στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων, εξαιρουμένης της κοινοποίησης με τη διαδικασία του άρθρου 30Β του Κ.Ε.Δ.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ