Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Μία μαγευτική βραδιά ηθοποιίας στη Κοιλάδα των Μουσών στην Άσκρη-ΦΩΤΟ

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016, Αρχαίο Θέατρο Κοιλάδας των Μουσών.
 Μία μαγευτική βραδιά ηθοποιίας, μηνυμάτων και εικόνας. Αυτό το κάτι άλλο που γίνεται στην Άσκρη, καταγοήτευσε τους θεατές, κάτω από την αύρα της Κοιλάδας των Μουσών.
Κορίτσια και γυναίκες της Άσκρης, μαζί με φίλους του ελληνικού μεγαλείου, από Θήβα, Βάγια, Λιβαδειά και Δίστομο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η χρησιμοποίηση της ιτιάς, αντί σκηνής και ο άκρως επαγγελματικός φωτισμός από την Θοδωρή Στέφα, έδωσαν αυτές τις καταπληκτικές εικόνες.
Η “θεϊκή” στάση, η ομιλία και ο χορός των Μουσών έδειξε τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Και οι εννέα ήσαν υπέροχες.
Ελευθερία Κλεφτογιάννη, Βασιλική Μεγάλου, Ελπινίκη Χολιασμένου, Αλεξάνδρα Μπαμπούλα, Βασιλική Μάρκο, Μαρία Κορδώνη, Ζωή Τζανίμη, Γεωργία Καραχάλιου και Ζωή Μαλέση, οι σημερινές Μούσες του Ελικώνα.
Οι απαγγελίες της Νότας Μπατσούλη και της Σοφίας Μραδίνα εστίασαν στην ουσία του έργου. Τι ήταν οι Μούσες.
Την παρουσίαση όλου του προγράμματος έκανε η φιλόλογος Άννα Νικολάου, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Για άλλη μια φορά η επιλογή του Συλλόγου ήταν απόλυτα επιτυχής.
Η παρουσία της σολίστ Κατερίνας Κρασσά έδειξε την ποιότητα. Το τραγούδι της, αν και ασυνήθιστο στην περιοχή καταγοήτευσε. Μία καθιερωμένη καλλιτέχνης κατέβηκε από τα σαλόνια και ανέβηκε σε κακοτράχαλα αλώνια, απλά για να δείξει την αγάπη της για τον τόπο.
Ο αγώνας Ησιόδου – Ομήρου, με την αφήγηση της Αρετής Γαλάνη και τον διάλογο του Θανάση Οικονόμου με τον Στρατή Καρρά, ήταν καταπληκτικός.
Η Αθηνά στην Ιπποκρήνη, πρέπει να έκανε πολλούς να θέλουν να ανεβούν στον Ελικώνα. Η Αρετή Γαλάνη με την παραστατική και από στήθους αφήγηση, η απαστράπτουσα Νότα Μπατσούλη και η Ελένη Λυμπέρη με τη στεντόρεια φωνή ήταν υπέροχες.
Αρχαίο θέατρο Κοιλάδας των Μουσών. Η μαγεία
Φωτογραφίες απο Νότα Μπατσούλη
Διαβάστε Περισσότερα »

2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς για την αγορά αστυνομικών οχημάτων και εξοπλισμού


Την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Ελληνικής Αστυνομίας με 2.011.500 ευρώ αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του Σώματος αλλά και η μείωση του χρόνου επέμβασης όπου χρειάζεται.

Η Περιφέρεια, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, προχωρά στην αγορά διαφόρων τύπων οχημάτων αλλά και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

«Τα τελευταία χρόνια, παρά τις περικοπές, παρά τα διαλυτικά φαινόμενα που μαστίζουν το κράτος, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της με ευσυνειδησία και ακεραιότητα. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε τους ανθρώπους της για να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κανονικές συνθήκες και με σύγχρονο εξοπλισμό». Τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια της ζωής, της περιουσίας και των μετακινήσεων όλων των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ακατάλληλο για πόση το νερό στα Βάγια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
   Ως που θα φθάσει η εγκληματική πλέον ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής;
Μετά τα πλείστα  προβλήματα Ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βαγίων έρχεται να προστεθεί και αυτό της καταλληλότητας του νερού.
Με μετρήσεις που έγιναν κατά παραγγελία του Δήμου για την διαπίστωση της καταλληλότητας το Εργαστήριο Υγιεινής του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστήμιου Πατρών στις 21 Μαρτίου 2016, βρέθηκε το νερό ακατάλληλο για πόση λόγο ύπαρξης παθογόνου μικροβιακού φορτίου και σε πολύ αυξημένες ποσότητες.
Γιατί η Δημοτική αρχή για λόγους προστασίας της Υγείας των κατοίκων δεν τους έχει ενημερώσει για αυτές τις μετρήσεις παρότι έχουν περάσει 5 μήνες από την έκδοση των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας;
 Έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος όπως συνέστησε και το Εργαστήριο της Υγιεινής,  προκειμένου η απολύμανση να είναι αποτελεσματική; Έγινε έκτοτε επανέλεγχος όπως επίσης συνέστησε;
Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και με την Υγεία των πολιτών δεν πρέπει να παίζουμε. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή επιδεικνυει όλη της την αδιαφορία. Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα καλεί τους κατοίκους των Βαγίων άμεσα να αντιδράσουν. Παράλληλα ζητούμε επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου για ενημέρωση και αντιμετώπιση του θέματος.
ΘΗΒΑ         8/8/2016
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Δ.Ε.Θίσβης απο τον Δήμαρχο Θηβαίων ζητά ο Πρόεδρος Τ.Κ.Ξηρονομής

Την ένταξη της Δ.Ε.Θίσβης σε πρόγραμμα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, λόγω της ακαρπίας που παρουσιάζουν οι ελαιώνες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ζητά με επιστολή του στον Δήμαρχο Θηβαίων ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Ξηρονομής κ.Κεφάλας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
      ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ                    Ξηρονομή,   4/8/2016
                   

                    ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ
             ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ.ΘΗΒΑΣ
             ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΕΛΓΑ Δ.Ε. ΘΙΣΒΗΣ
             Κα  ΚΩΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ


ΘΕΜΑ:     «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ»                       

Κύριε Δήμαρχε,
μετά και την τελευταία παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Τ.Κ. Ξηρονομής διαπιστώθηκε, ότι η παραγωγή ελαιοκάρπου ανέρχεται στο 10% και σύμφωνα με επαφές που πραγματοποίησα με αγρότες όμορων κοινοτήτων, το ίδιο συμβαίνει και σε αυτές.
Οι αιτίες του φαινομένου είναι οι υψηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, υψηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο καρποδεσίας, καθώς και η αφρικανική σκόνη.
Επειδή κύριε Δήμαρχε, το εισόδημα των αγροτών της Δ.Ε. Θίσβης βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ελαιοκαλλιέργεια, παρακαλούμε όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (αποστολή εγγράφων της απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και  κοινοποίηση στο αρμόδιο Υπουργείο και στον ΕΛΓΑ), προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί να αποζημιωθούν διαμέσου των προγραμμάτων ΠΣΕΑ.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.


                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με Ρίτα Αντωνοπούλου η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στη Χαιρώνεια


Διαβάστε Περισσότερα »

Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά!


 Αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού

Τηρήθηκε για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kefaloniamas.gr, αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού.

Από το 1200 μ.Χ. στο σημείο του παλαιού καμπαναριού εμφανίζονται κάθε χρόνο μετά την παράκληση της Παναγίας, φιδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως σταυρό βυζαντινό στο μέτωπο και την γλώσσα, αφή απαλή και ζεστή και συμπεριφορά φιλική.

Σύμφωνα με την παράδοση, στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, ωστόσο, τότε εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία «έπλεξαν» με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, οι οποίοι και τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται κάθε χρόνο στον Ναό, ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 23 Αυγούστου ξεκινά το παζάρι της Θήβας-Όλες οι αλλαγές

23- 29 Αυγούστου η Εμποροπανήγυρη Θήβας 2016
 στην οδό Αγ. Νικολάου – Τροχονομικές διατάξεις κατά τη διάρκεια αυτής. 

Στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας), ημέρα Τρίτη, ξεκινά και φέτος η εμποροπανήγυρη της Θήβας, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία.

Σύμφωνα με την απόφαση 216/ 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων  (αναρτημένη στο site του Δήμου κ)  η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί στην οδό Αγ. Νικολάου -από τη συμβολή αυτής με την οδό Βρυζάκη έως τη συνάντησή της με την οδό Οπλ. Βόγκλη- και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016.

Η διάθεση των θέσεων θα γίνει με δημόσια κλήρωση τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, ώρα 08:00 στην αίθουσα της Δημοτικής Χορωδίας , πλησίον του δημοτικού  πάρκινγκ στο Δημαρχείο ( Κύπρου 3).

Επιτρεπόμενα προς πώληση είδη :
Τεχνητά & αποξηραμένα Άνθη- Φυτά-Βότανα, Ασημικά και Faux Bijou  (Φο Μπιζού), Βιβλία , Είδη Αυτοκινήτου, Βιομηχανικά είδη-Εργαλεία -είδη κήπου , Είδη Λαϊκής Τέχνης- κουδούνια, Είδη Δώρων, Είδη Οικιακής Χρήσης –Υαλικά- Είδη Μπάνιου, Καλλυντικά, Λευκά είδη, Εκκλησιαστικά Είδη , Αξεσουάρ Μικρών Ζώων & Ιχθύων, Είδη Ένδυσης–Υπόδησης , Αξεσουάρ Ένδυσης, Παιδικά παιχνίδια, Ηλεκτρονικά , Παραδοσιακά γλυκά – προϊόντα που δεν θα παρασκευάζονται στο χώρο της εμποροπανήγυρης ( χαλβάς και  παρασκευασμένοι λουκουμάδες σε συσκευασία μιας χρήσεως)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  άδειες συμμετοχής, δικαιολογητικά, τρόπους διάθεσης χώρων, τέλη χρήσεως, υγειονομικούς όρους κλπ στο site του Δήμου www.thiva.gr στην κατηγορία “Συνεδριάσεις- Αποφάσεις”

ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Δεδομένου ότι η εμποροπανήγυρη της Θήβας φέτος θα υλοποιηθεί στην οδό Αγίου Νικολάου, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κατά μήκος της οδού Αγίου Νικολάου από την οδό Βρυζάκη έως την οδό Οπλαρχηγού Βόγκλη από ώρα 14:00 της 20ης Αυγούστου 2016 (ημέρα Σάββατο).

2. Οι κάθετες οδοί της Αγ. Νικολάου : Βρυζάκη, Γιαννακού, Τιτάνων, Π. Πουλιοπούλου, Αισώπου και Αποστόλου Παύλου θα είναι σε κυκλοφορία για τα οχήματα καθώς δεν θα αναπτυχθεί σ' αυτές η εμποροπανήγυρη, ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στην ευρύτερη περιοχή και να αποφευχθεί συνωστισμός πάγκων και οχημάτων.

3. Στα τμήματα των ανωτέρω κάθετων οδών από οδό Αναπαύσεως έως οδό Μερεντίτη θα απαγορεύεται  η στάθμευση και θα τοποθετηθεί για λόγους συνύπαρξης πεζών και οχημάτων στο ύψος της οδού Αγίου Νικολάου σήμανση για περιορισμό της ταχύτητας κίνησης 20 km/h.

4. Οι αδιέξοδοι κάθετες οδοί στην οδό Αγίου Νικολάου δεν θα είναι  προσβάσιμες για το διάστημα της εμποροπανήγυρης.
   

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

•    Θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις που θα θέσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
•    Ο έλεγχος της Εμποροπανήγυρης θα γίνεται από υπαλλήλους του Δήμου που ορίζονται με απόφαση Δημάρχου.
•    Εκτός από την εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης θα ελέγχουν και τυχόν ζημιές και φθορές σε κοινόχρηστους χώρους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις στο Δήμο Θηβαίων για υποτροφία σπουδών στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ


Ο Δήμος Θηβαίων, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα της ΚΕΔΕ για συμμετοχή στην κοινή πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και του ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ, για διετή υποτροφία φοίτησης ή με μεγάλη έκπτωση των διδάκτρων της σχολής,  νέων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ανακοινώνει ότι μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου θα δέχεται αιτήσεις στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου ( Κύπρου 3,τηλ. 2262350610)
Ειδικότερα η ΚΕΔΕ σε σχετικό δελτίο τύπου της αναφέρει ότι :
“Σε κάθε δήμο που θα αποφασίσει να μετάσχει στην κοινή αυτή πρωτοβουλία αναλογεί μία (1) θέση υποτρόφου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτήσεις που θα καταχωρηθούν από τον συγκεκριμένο δήμο θα είναι τουλάχιστον δέκα (10). Για λόγους διαφάνειας, η τελική επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΣΒΙΕ.
Επιπλέον, σε  κάθε κοινωνικά ή/και οικονομικά ευάλωτο πολίτη, ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφία μέσω της ως άνω διαδικασίας, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής του”.

Κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι

Αίτηση για υποτροφία δικαιούνται να καταθέσουν οι ακόλουθες κατηγορίες συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ):

•    Μακροχρόνια άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους)
•    Πολίτες με ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 6.000 € (για άτομα 25 ετών και άνω)
•    Πολίτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 € (για άτομα κάτω των 25 ετών)
•    Άτομα με αναπηρία
•    Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
•    Θύματα ενδοοικογενειακής ή άλλων μορφών βίας
•    Άτομα με θρησκευτικές, πολιτισμικές και λοιπές ιδιαιτερότητες
•    Άτομα σε κοινωνική επανένταξη
•    Πρόσφυγες, παλιννοστούντες, αιτούντες άσυλο κ.ά.

Οι ειδικότητες  του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι σπουδαστές, είναι οι ακόλουθες:

•    Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (Β. Μικροβιολόγου)
•    Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου
•    Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ
•    Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής
•    Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας
•    Βοηθός Φυσικοθεραπείας
•    Βοηθός Εργοθεραπείας
•    Προπονητής Αθλημάτων
•    Βοηθός Φαρμακοποιού - Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών
•    Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας
•    Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
•    Βοηθός Οπτικής - Οπτομετρίας
•    Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
•    Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιέζ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Κρασιού στο Δίστομο


Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις στο Δήμο Θηβαίων για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστους, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι της περιοχής του Δήμου Θηβαίων να προσέλθουν στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, επί της οδού Κύπρου 3 στο Δημαρχείο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , για την υποβολή αίτησης.

Για πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2262350603-604

Οι κατηγορίες δικαιούχων και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:



    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ    ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
1.    Άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.    Γνωμάτευση από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ή σε ισχύ γνωμάτευση εφόρου ζωής ή αορίστου χρόνου από Α/βάθμια ή Β/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή με ποσοστό 67% και άνω
2.    Ανήλικοι έως 18 ετών που φιλοξενούνται σε δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ή άλλα ιδρύματα ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή είναι ασυνόδευτα παιδιά ή τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες ή είναι υπό Επιτροπεία ή η επιμέλειά τους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση σε τρίτους.    Βεβαίωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ή άλλου ιδρύματος ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που φιλοξενεί ή έχει κάνει την αναδοχή ή της πράξης εισαγγελέα για τον ορισμό Επιτρόπου ή της απόφασης διορισμού Επιτρόπου ή της δικαστικής απόφασης ανάθεσης της επιμέλειας ανηλίκου αντίστοιχα
3.    Άτομα που φιλοξενούνται σε όλες τις θεραπευτικές δομές των εγκεκριμένων οργανισμών θεραπείας του Ν. 4139/2013 ή παρακολουθούνται στους ίδιους οργανισμούς ως εξωτερικοί ασθενείς.    Βεβαίωση ή πιστοποιητικό από τον αρμόδιο φορέα που αναπτύσσει τα εν λόγω προγράμματα (ΚΕΘΕΑ ή ΟΚΑΝΑ ή Ψ.Ν.Α. ή Ψ.Ν.Θ.)
4.    Κρατούμενοι σε φυλακές και οι φιλοξενούμενοι σε ιδρύματα αγωγής ανηλίκων και σε στέγες φιλοξενίας ανηλίκων των εταιριών ανηλίκων (ΝΠΔΔ).    Βεβαίωση του οικείου σωφρονιστικού καταστήματος, του ιδρύματος αγωγής ή της στέγης φιλοξενίας ανηλίκων.

5.    Δικαιούχοι διεθνούς προστασίας (αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και δικαιούχοι επικουρικής προστασίας) και οι ανιθαγενείς και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).    «Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου» με την ένδειξη «Δικαιούχος Διεθνούς Προστασίας ή Μέλος Οικογένειας Δικαιούχου Διεθνούς Προστασίας» ή «Δελτίο Ταυτότητας Ανιθαγενούς» ή βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος χορήγησης ή ανανέωσης.
6.    Όσοι διαμένουν στην Ελλάδα με καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς ή εξαιρετικούς λόγους και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).    «Άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς ή εξαιρετικούς λόγους» ή βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος χορήγησης ή ανανέωσής της.
7.    Θύματα των εγκλημάτων των άρθρων 323, 323Α, 349, 351 και 351Α του Ποινικού Κώδικα (σύμφωνα με το Π.Δ. 233/2003), και αλλοδαποί που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.3875/2010 (Α΄ 158) «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος».    Βεβαίωση από την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 Π.Δ. 233/2003 (ΦΕΚ 204 τ.Α΄).
8.    Άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας κάτω από 67%.    Γνωμάτευση από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας με ποσοστό κάτω από 67%.
9.    Άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες χρόνιων πασχόντων της Κ.Υ.Α. 31102/1870/2013 (ΦΕΚ 2906 τ.Β).    Ιατρική βεβαίωση από Δημόσια Δομή με την οποία πιστοποιείται η χρονιότητα της πάθησης (εφόσον δεν υπάρχει γνωμάτευση από ΚΕ.Π.Α.).
10.     Κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου με ισχύ την 04-04-2016 ή άτομα που είχαν καταθέσει έως 04-04-2016 αίτημα για βιβλιάριο ανασφαλίστου και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).    Βιβλιάριο ανασφαλίστου με ισχύ την 04-04-2016 ή αίτηση έκδοσης/ανανέωσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου που κατατέθηκε έως 04-04-2016 και δεν εξετάστηκε.


Μαζί με το ειδικό δικαιολογητικό κατηγορίας δικαιούχου , οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν επίσης:

•    Φωτοτυπία ταυτότητας / διαβατηρίου ή φωτοτυπία άδειας διαμονής σε ισχύ ή βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος χορήγησης ή ανανέωσης

•    Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας ( βεβαίωση, λογαριασμός ΔΕΚΟ)

•    Για τις κατηγορίες 8, 9 και 10, απαιτείται Ε1 και εκκαθαριστικό τελευταίου φορολογικού έτους, και Εκκαθαριστικά Ένφια του συνόλου των μελών της οικογένειας.

•    Για τις κατηγορίες 8, 9 και 10 απαιτείται επίσης το αντίστοιχο δικαιολογητικό για δηλωθέντα εισοδήματα που αφορούν: επίδομα ανεργίας, διατροφή ανήλικου τέκνου, επίδομα αναδοχής, εξωιδρυματικό επίδομα, εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα.
•   
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση κατά επιβολής ποσοστού συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη ανασφαλίστων πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον:

•    Αποδεικτικό ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή απόφαση απόρριψης από το Δήμο για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.






Διαβάστε Περισσότερα »

Λάρισα: Ιερέας 52 ετών «ερωτεύθηκε» 15χρονη μαθήτρια!


Ο ιερωμένος, παρά τις συστάσεις των γονέων της μαθήτριας, ταξίδεψε στη Λάρισα ζητώντας από την ανήλικη να εγκαταλείψει το σπίτι της
Στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση, υποχρεώθηκαν να καταφύγουν Λαρισαίοι, προκειμένου να προστατεύσουν την 15χρονη κόρη τους από τις ορέξεις 52χρονου... ιερωμένου!

Ο ιερέας, προσέγγισε την ανήλικη μαθήτρια μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης («facebook») με ένα «αθώο» αρχικά αίτημα φιλίας. Επικοινωνία που συνεχίστηκε με πρόσχημα «κοινά» ενδιαφέροντα και τον ιερέα, να ταξιδεύει από το εξωτερικό στη Λάρισα, προκειμένου να πείσει την ανήλικη για... τον «έρωτά» του χωρίς να διστάσει να ζητήσει από τη μικρή μαθήτρια να εγκαταλείψει το σπίτι της και να τον ακολουθήσει.

Ευτυχώς για τη μαθήτρια, οι γονείς της παρατήρησαν την αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης τους για να διαπιστώσουν έκπληκτοι πως, κάθε άλλο παρά αθώα ήταν τα μηνύματα του «ερωτοχτυπημένου», όπως ο ίδιος τουλάχιστον εμφανιζόταν, παπά.

Έτσι κατέθεσαν μήνυση και μετά από παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, η υπόθεση ερευνάται ήδη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας, η υπόθεση της Λαρισαίας μαθήτριας αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ανάγκη «καθοδήγησης» των παιδιών για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, της ανάπτυξης ενημερωτικών δράσεων σε διαρκή βάση στα σχολεία αφού η πλειοψηφία των νέων είναι άριστοι χρήστες των νέων τεχνολογιών και, σε κάθε περίπτωση της λελογισμένης χρήσης με κανόνες ασφαλείας.

ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ

Ο 52χρονος, που στο προφίλ του στο Facebook εμφανίζεται με τα πραγματικά του στοιχεία χωρίς να αποκρύπτει δηλαδή ότι είναι ιερωμένος, άρχισε να επικοινωνεί με την 15χρονη τον περασμένο Απρίλιο με αίτημα φιλίας, που κάθε άλλο παρά αθώο αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Ο ιερέας φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη της μαθήτριας και η επικοινωνία συνεχίσθηκε με ανταλλαγή μηνυμάτων που αφορούσαν «κοινά» ενδιαφέροντα.

Σε λίγες ημέρες ωστόσο η επικοινωνία προσέλαβε άλλα χαρακτηριστικά αφού ο ιερέας άρχισε να απευθύνει ερωτικά «κελεύσματα» προς την ανήλικη, να της δηλώνει τον έρωτά του και τη διάθεσή του να βρεθούνε. Με την ανήλικη να λαμβάνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου τα οποία «εμπλούτιζε» ο ιερέας με φωτογραφικό υλικό. Φωτογραφίες και μηνύματα που εμπίπτουν φυσικά στις διατάξεις περί πορνογραφίας ανηλίκων και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 52χρονος ιερέας που λειτουργεί σε εκκλησία του εξωτερικού, δεν δίστασε να ταξιδέψει ως τη Λάρισα για να συναντήσει την 15χρονη προκειμένου να της δηλώσει τον... έρωτά του ενώ δεν δίστασε επίσης να της προτείνει να τον ακολουθήσει, να εγκαταλείψει δηλαδή την οικία της.

Ευτυχώς, οι γονείς της 15χρονης παρατήρησαν έγκαιρα την αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης τους ενώ και η ίδια έσπευσε να ενημερώσει τους γονείς της, για τις διαστάσεις που άρχισε να προσλαμβάνει η συνομιλία της με τον 52χρονο.

Γονείς που έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ιερέα και έτσι κατήγγειλαν την υπόθεση στις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο ιερέας ταξίδεψε στη Λάρισα, παρά τις προηγηθείσες συστάσεις των γονέων της μαθήτριας να απομακρυνθεί από την κόρη τους και να διακόψει την επικοινωνία μαζί της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aγρυπνία στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών για τον ''Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως'' της Παναγίας μας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ