Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων στην Άσκρη Βοιωτίας

Πωλείται αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων με ελιές,εντός  σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο
στην Άσκρη Βοιωτίας.
Τηλ επικοινωνίας 6945899096 κος Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ-ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΑΣ!

«Η καθημερινή επαφή μας με γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι  μια αναμέτρηση μεταξύ των προσωπικών αξιών και της κοινωνικής παρακμής. Η γυναίκα πονά και δακρύζει μπροστά μας, σηκώνει τα ρούχα της και μας δείχνει τα σημάδια στο σώμα της, μιλάει και μας δείχνει τα σημάδια στην ψυχή της. Τα παιδιά, θύματα και αυτά της βίας, αβοήθητα, με τραύματα που ποτέ δεν επουλώνονται, τείνουν να αναπαράγουν τη βία στο σχολείο, στις συντροφικές σχέσεις, πολλές φορές, και προς τον εαυτό τους.
Η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στο «όμορφο και ζεστό ρούχο» της οικογένειας συνιστά την ειδεχθέστερη παραβίαση της προσωπικότητας. Κι αυτό γιατί το σπίτι μας, είναι το τελευταίο καταφύγιό μας, η ελάχιστη εξασφάλιση που έχουμε για την ακεραιότητα του σώματός μας. Κι όμως, τι κι αν έχουν κατακτηθεί όλες οι κοινωνικές κορυφές, η βία που υφίσταται η γυναίκα από τον σύζυγο, πατέρα ή σύντροφό της, κάνουν τη ζωή της μια καθημερινή κόλαση. Τα θύματα ζουν μέσα στο φόβο, τη μοναξιά και την ταπείνωση, χωρίς φως.
Η ενδοοικογενειακή βία είναι η πλέον δυσεξιχνίαστη μορφή βίας, μένει κατά το πλείστον ατιμώρητη, γιατί δεν καταγγέλλεται, και καταδικάζει τις μελλοντικές γενιές σε ψυχικές αδυναμίες και έλλειμμα εμπιστοσύνης. Η ανάδειξη του φαινομένου στις πραγματικές του διαστάσεις συμβάλει σημαντικά στη στήριξη των θυμάτων και στην εξάλειψη της βίας μέσα στην οικογένεια. Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν παλέψουμε όλες και όλοι μαζί, αν δεν καταδικάσουμε ρητά τη βία και δεν διεκδικήσουμε την ισότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στα δύο φύλα.
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Θήβας με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, μαζί με τις συμβουλευόμενες και άλλους φορείς δίνουμε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα κλειστά στόματα και τα κοινωνικά στερεότυπα».
ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ  ΒΙΑΣ!
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων:
Χαρούλα Κυριακάκη, Κοινωνιολόγος
Μάρω Μελετίου, Νομικός
Αριστέα Καραμήτρου, Ψυχολόγος
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Όμιλος Μυτιληναίος - Αλουμίνιον της Ελλάδος: 10 χρόνια ελληνικής αναπτυξιακής πορείας


Άνω των 600€ εκ. επενδύσεις στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη της παραγωγής και της παραγωγικότητας

Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Kυρίου Προκόπιου Παυλοπούλου, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του άρτι ολοκληρωθέντος δεκαετούς επενδυτικού πλάνου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑτΕ) του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, που συμπίπτει με την επέτειο μισού αιώνα λειτουργίας της μεγάλης αυτής ελληνικής βιομηχανίας.

Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πίστεψε στη δυναμική της ΑτΕ και πολλαπλασίασε την αξία της στο χρόνο. Δέκα χρόνια αδιάλειπτης επενδυτικής πορείας ήταν αρκετά για να μετασχηματίσουν την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ σε μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου διεθνώς και στη σημαντικότερη καθετοποιημένη μονάδα στην Ε.Ε.

Η εκτόξευση της ΑτΕ στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας αντικατοπτρίζει την σημαντική της συνεισφορά στην ανάπτυξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας και τη συμβολή της στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας. Με πρωτοποριακές κινήσεις και καινοτόμο προφίλ θέτει τις βάσεις για μία ελληνική βιομηχανία ανταγωνιστική, που διεκδικεί δεσπόζουσα θέση στο διεθνές περιβάλλον.



Από το 2005 που ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ προχώρησε σε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 600 εκ. ευρώ, με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και την καινοτομία, και οδήγησε την ιστορική αυτή βιομηχανία στο μέλλον ανταποδίδοντας αξία τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στην ελληνική οικονομία. Οι συνολικές επενδύσεις – ενεργειακές, βιομηχανικές και περιβαλλοντικές – που έγιναν στο συγκρότημα της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ιδιώτη τα τελευταία χρόνια.

Η τελευταία επένδυση, που ουσιαστικά επισφραγίζει την πρώτη αυτή δυναμική δεκαετία, είναι η εγκατάσταση μίας νέας σύγχρονης μονάδας διαπύρωσης αλουμίνας, ονομαστικής δυναμικότητας παραγωγής 1.350t ανά ημέρα, που αντικαθιστά προηγούμενες μονάδες πεπερασμένης τεχνολογίας και υψηλής θερμικής κατανάλωσης. Πρόκειται για έργο που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος, αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ δίνει μεγάλες δυνατότητες στην ευελιξία της παραγωγής.

Με οδηγό τη στρατηγική εξωστρέφειας που διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ σχεδιάζει, μελετά και υλοποιεί συνεχώς νέες επενδύσεις. Αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί βασικό και ισχυρό πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και της οικονομίας, καθώς στήριξε και στηρίζει την ανάπτυξη του ελληνικού κλάδου αλουμινίου με αποτέλεσμα το 2015 να αναδειχθεί στον 1ο πιο εξαγωγικό κλάδο της χώρας, αντιπροσωπεύοντας το 19,2% των συνολικών εξαγωγών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα διαχείρισης κόστους που έχουν εφαρμοσθεί στην ΑτΕ και της επιτρέπουν να θωρακίζεται ενάντια στους διεθνείς οικονομικούς κλυδωνισμούς. Παρουσίασε τους στόχους του επενδυτικού προγράμματος που εδραιώνουν την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.



Διαβάστε Περισσότερα »

"Υγεία για Όλους" ΔΩΡΕΑΝ Εμβολιασμoί παιδιών για Β. Ηπατίτιδα - NMR - Ανεμοβλογιά

Η Εύβοια αποτελεί τον επόμενο σταθμό για το πρόγραμμα δράσης "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", όπου θα διεξαχθεί το Σάββατο 26/11/2016 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα) και ώρα 9:30 - 14:00 π.μ.
Η διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ερευνητή Γ. Παπανικολάου,  γίνεται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health Care και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ:
•    Εμβολιασμό παιδιών (Β. Ηπατίτιδα - NMR - Ανεμοβλογιά - CPV)
•    Εμβολιασμό για πνευμονιόκοκκο
•    Καρδιολογική εξέταση (Καρδιογράφημα - υπέρηχόγραφημα)
•    Ορθοπεδική - μυοσκελετική εξέταση
•    Ενδοκρινολογική εξέταση (Θυροειδούς)
•    Γυναικολογική εξέταση (Τεστ ΠΑΠ)
Για την εξέταση είναι απαραίτητα το βιβλιάριο υγείας και ο Α.Μ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκή Συνέλευση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων στην Ευαγγελίστρια



Διαβάστε Περισσότερα »

1η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ!

 Πολιτιστικός Σύλλογος Μέλισσα
1η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ!
ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ!!
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!!
-ΠΑΜΕΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
-ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΙΚΑ ΞΩΤΙΚΑ
-ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΜΑΓΟΣ ΣΚΕΤΟ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ
-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ FACE PAINTING KAI ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ
-ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ
-ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ
-ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ!!!
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ - ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΜΕΛΙΣΣΑ''
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών


Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην κοινωνία μας, είτε αυτή είναι σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, μας σοκάρει. Όμως είναι γεγονός, ότι, ακόμα και σήμερα, είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλο τον πλανήτη και πολλές φορές ακραία. Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια, βιώνουν τη βία μέσα στην οικογένεια και τη βία γενικά μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία, στέρηση της ελευθερίας).

Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια ως άτομα και ως κοινωνία . Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πως; Σπάζοντας τη σιωπή.

Στο Δήμο Θηβαίων, αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη και θέλοντας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, λειτουργούμε εδώ και τρία (3) χρόνια το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το οποίο παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους καθώς και νομικές συμβουλές. Παράλληλα, το κέντρο διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το θέμα.

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει την οποιαδήποτε μορφή βίας και στέλνει το μήνυμα της “μηδενικής ανοχής” σε αυτήν, με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρηκοΐα: Ο ρόλος του ακοοπροθετιστή

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ιατρικές συσκευές αποκατάστασης ακοής. Αυτό σημαίνει ότι προορίζονται για την "επαναφορά" της ακουστότητας ενός βαρήκοου στα επίπεδα ακοής του μέσου ανθρώπου. Δεν αποτελούν θεραπευτικά μέσα, ούτε όμως μπορούν να αποκαταστήσουν τη φυσική ακοή πλήρως. Πάντα πρέπει να έχουμε υπ όψιν μας ότι στηρίζουμε την ακοή μας σε ένα μηχάνημα.
Υπέυθυνος για τη διαδικασία αποκατάστασης και το μηχάνημα είναι ο Ακοοπροθετιστής σας.
 Φυσικά υπάρχει και χειρουργική αντιμετώπιση μερικών μορφών και τύπων βαρηκοΐας, αλλά αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του θεράποντος ΩΡΛ ιατρού να ελέγξει και να αποφασίσει εάν υπάρχει ένδειξη χειρουργικής αντιμετώπισης  της βαρηκοΐας.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο Ακοοπροθετιστής δέν είναι Ιατρός. Δέν  μπορεί να γνωματεύσει τη δυνατότητα ή μη χειρουργείου ή κοχλιακού εμφυτεύματος, και επίσης δεν μπορεί να προτείνει φαρμακευτική αγωγή για τις διάφορες παθήσεις του ωτός. Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους θα πρέπει πάντα να απευθυνόμαστε σε ΩΡΛ Ιατρό για οτιδήποτε εχει να κάνει με την παθολογία του ωτός.
Ας δούμε όμως ποιός είναι ο ρόλος του ακοοπροθετιστή  μας στην αποκατάσταση της ακοής μας.
Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ιατρικές συσκευές αποκατάστασης ακοής. Δέν υπάγονται στα λεγόμενα consumer elecronics όπως τα κινητά τηλέφωνα ή οι τηλεοράσεις κλπ. Συνεπώς δέν αποτελεί επιλογή του βαρηκόου το τί ακουστικό βαρηκοΐας θα εφαρμόσουμε. Αυτή είναι και η πρώτη και κύρια ευθύνη του ακοοπροθετιστή. Η σωστή επιλογή του ακουστικού βαρηκοΐας για τον βαρήκοο με βάση τις ανάγκες του.
Αξιολογώντας και ιεραρχώντας τις ανάγκες ενός βαρηκόου, σίγουρα ξεκινάμε απο την αξιολόγηση της ακοής του.  Τί μορφή βαρηκοΐας έχουμε (ski slope, cookie bite κλπ) σε τί επίπεδο είναι (severe, profound, mild moderate, κλπ). Στη συνέχεια εξετάζουμε τις περιφεριακές παραμέτρους του βαρηκόου. Ηλικία,  κινητική ευχέρεια, μέγεθος ακουστικού πόρου, κοινωνική ζωή, και τελευταία την οικονομική του δυνατότητα. Πρέπει πάντα να επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό ακουστικό για τον βαρήκοο  που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες.
Μετά την επιλογή του ακουστικού, και φυσικά την κατασκευή του κελύφους ή του εκμαγείου ανάλογα τον τύπο του ακουστικού, ακολουθεί το δεύτερο σημείο στο πεδίο ευθύνης του ακοοπροθετιστή, ίσως και το πιό σημαντικό, που είναι η σωστή ρύθμιση του ακουστικού βαρηκοΐας. Τα συνήθη ακοολογικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για την σωστή ρύθμιση ενός ακουστικού βαρηκοΐας, περιλαμβάνουν εξειδικευμένες μετρήσεις (Πλήρη ακοομετρία με UCL, MCL, Verification με REM, Validation of fitting κλπ), καθώς και μια περίοδο προσαρμογής τουλάχιστον 3 εβδομάδων για αρχάριους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας, με σταδιακή χρήση και σταδιακά αυξανόμενη απόδοση ακουστικού.
Τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας εμπεριέχουν ειδικά λογισμικά αυτόματης προσαρμογής και εγκλειματισμού του βαρηκόου, παρόλα αυτά ομως για να λειτουργήσουν χρειάζονται σωστό προγραμματισμό και γνώση των αντίστοιχων πρωτοκόλλων προσαρμογής, καθώς επίσης εποπτεία απο τον ακοοπροθετιστή σε κάθε στάδιο προσαρμογής ωστε να διορθώνονται οποιεσδήποτε ατέλειες  αστοχίες της ρύθμισης. Συνεπώς η λογική "βαλ το και θα το συνηθήσεις" δέν ισχύει.
Σημαντικό σημείο επίσης είναι και η επιλογή του ακοοπροθετιστή ως προς το μέσο εφαρμογής που θα επιλέξει να κατασκευάσει. Για οπισθοωτιαίου τύπου ακουστικά το εκμαγείο άν θα είναι μαλακό σιλικόνης ή ακρυλικό σκληρό, πλήρους εφαρμογής ή πόρου, με ή χωρίς κανάλι εξαερισμού κλπ. Ακόμη και το μέγεθος σωληνάκι που θα χρησιμοποιήσουμε παίζει ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα στα ενδοωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας οι κατασκευαστικές επιλογές παίζουν ρόλο. Φυσικά όλα τα παραπάνω παιζουν σημαντικό ρόλο και στην εξάλειψη του σφυρίγματος των ακουστικών βαρηκοΐας.
Το συνηθέστερο λάθος που γίνεται από ακοοπροθετιστές, είναι οτι υποκύπτουν στις απαιτήσεις των βαρηκόων για αθέατα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς να μπορούν αυτά να υποστηρίξουν την βαρηκοΐα τους, ή να είναι οριακά σε αυτήν. Γενικά σε μεγάλου βαθμού βαρηκοΐες αποφεύγουμε να βάζουμε ενδοωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας εκτός απο περιπτώσεις οριακής κάλυψης μέν αλλα εφαρμογής δύο ακουστικών βαρηκοΐας δε. Η αμφίπλευρη εφαρμογή πάντα μας δίνει πλεονεκτήματα ένα εκ των οποίων είναι η ανάγκη για χαμηλότερη ρύθμιση του κάθε ακουστικού. Ένας άλλος λόγος που αποφεύγουμε την χρήση ενδοωτιαίων ακουστικών σε υψηλές βαρηκοΐες είναι γιατι θέλουμε πάντα να έχουμε προοπτική στην εφαρμογή μας ωστε να μπορούμε να καλύψουμε μελλοντικές επιδεινώσεις της ακοής σε φυσιολογικά πλαίσια. Επίσης καμία συσκευή δεν αποδίδει σωστά όταν λειτουργεί στα όρια της.
Το τελευταίο αλλά ίσως το σημαντικότερο σημείο ευθύνης του ακοοπροθετιστή, είναι η συμβουλευτική και η σωστή ενημέρωση του βαρηκόου σχετικά με την βαρηκοΐα του, το ακουστικό και κυρίως τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Συχνό είναι το φαινόμενο που παρατηρείται να απογοητεύονται οι βαρήκοοι χρήστες ακουστικών λόγω αυξημένων προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει ο ακοοπροθετιστής προκειμένου να τους πείσει για την αναγκαιότητα του ακουστικού.
Εν ολίγοις η διαδικασία συζήτησης αξιολόγησης, επιλογής ακουστικού μέτρησης δοκιμής και τελικής εφαρμογής μπορεί να διαρκέσει περίπου 1-2  ώρες, γι αυτό καλό ειναι πάντα να κλείνουμε ραντεβού με τον ακοοπροθετιστή μας, και μετά την πρώτη εφαρμογή η συνήθης διάρκεια μέχρις ότου να έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα της εφαρμογής μπορεί να φάσει και τις 90 μέρες (προσαρμογή ρυθμίσεις κλπ)
Συνεπώς πρέπει να επιλέγουμε πιστοποιημένους και εξειδικευμένους ακοοπροθετιστές σε απόσταση κοντινή στον τόπο διαμονής μας ωστε να έχουμε άμεση πρόσβαση για την επίλυση του κάθε προβλήματος που ενδεχομένως να προκύψει με το ακουστικό μας.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Καλλιαγκακη 19 - Λιβαδεια - 2261024530 - 6976979056
info@pikasishearing.gr    -    www.pikasishearing.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου και η ΔΗ.Κ.Ε.Δήμου Αλιάρτου σας προσκαλούν στη παιδική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Μικρασιατών Θήβας, "Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο" της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη, με μουσική και στίχους του Σταμάτη Μπρίκα.

«Ένα Χριστουγεννιάτικο γράμμα που … πρέπει να βρει το δρόμο του, μια ειρηνική χώρα, ένας σοφός δήμαρχος και ένας καλός λύκος με μια σπουδαία αποστολή!
Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει το θάρρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια; Θα νικήσει τους φόβους του; Όταν οι καλοί φίλοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο …γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα!»
Ένα παραμύθι για τη δυσκολία της προσπάθειας, για τη δύναμη και το θάρρος, για την αγάπη και την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την διαφορετικότητα.

Ένα παραμύθι για παιδιά και γονείς.

Παίζουν: Αγνή Ασημάκη, Γιάννης Δελβενακιώτης, Γωγώ Καπάνταη, Λεμονιά Κουτσοβασίλη, Σταμάτης Μπρίκας, Πέννυ Πελώνη, Ελένη Τζούμαρη, Όλγα Τσιμπίδα, Νίκος Τριανταφύλλου και ο Άγιος Βασίλης!!!
Σκηνικά : Λένα Αναδιώτη
Σκηνοθεσία: Λεμονιά Κουτσοβασίλη
Κοστούμια: Όλγα Τσιμπίδα

Διαβάστε Περισσότερα »

480.000ευρώ για τους δρόμους της Φωκίδας



Ξεκινούν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας. Τα έργα, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, αφορούν τόσο στην αποκατάσταση και τη βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό, από την Άμφισσα έως το Φράγμα Μόρνου – προς  Ευπάλιο.

Συγκεκριμένα, επί της Νέας Εθνικής Οδού, προβλέπονται ασφαλτικές εργασίες, τοποθέτηση σήμανσης, έργα πρασίνου, βελτίωση του οδοστρώματος αλλά και επέκταση τοιχίων. Επί της Παλαιάς Εθνικής οδού προβλέπονται παρεμβάσεις αποκατάστασης της ασφάλειας του οδοστρώματος και επισκευής φθορών του.

Στην αναγκαιότητα άμεσης εκτέλεσης των έργων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Από τη μία πλευρά έχουμε να κάνουμε με την αντιμετώπιση προβλημάτων σε έναν δρόμο που αποτελεί αρτηρία σύνδεσης της Φωκίδας με την Αιτωλοακαρνανία και από την άλλη να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας για όλους τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τη Νέα Εθνική Οδό. Προχωρούμε γρήγορα στην υλοποίηση αυτών των δύο έργων με στόχο να αλλάξει η εικόνα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Φωκίδας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Με τέτοιες παρεμβάσεις, ακόμη και σε περίοδο οικονομικού πνιγμού, προσπαθούμε να βλέπουμε μπροστά και να εκσυγχρονίζουμε τους δρόμους μας».




Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιρρησίας Συνείδησης και Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται στον Κινηματογράφο Θήβας


    Σας ενημερώνουμε,  ότι από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθούν η κινηματογραφικές ταινίες «Αντιρρησίας Συνείδησης» και «Φανταστικά Ζώα και που βρίσκονται».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 24/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2016


ΑντιρρησίαςΣυνείδησης
Hacksaw Ridge

Σκηνοθεσία: Μελ Γκίμπσον
Ηθοποιοί: Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον
Διάρκεια: 131 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική

Mία ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον, βασισμένη στην πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος. Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο.
Ήταν ο μόνος Αμερικανός στρατιώτης του Β’ παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.


ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12/2016

Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται
Fantastic Beasts and Where to Find Them

Σκηνοθεσία:  Ντέιβιντ Γιέιτς
Ηθοποιοί: Έντι Ρεντμέιν, Κάθριν Γουότερστον, Κόλιν Φάρελ, Έζρα Μίλερ, Άλισον Σούντολ
Διάρκεια: 133 λεπτά
Είδος ταινίας: Φαντασίας

Στη Νέα Υόρκη του 1926 μια σκοτεινή δύναμη αναστατώνει την πόλη, απειλώντας να ξεσκεπάσει τη μυστική κοινότητα των Μάγων. Η άφιξη του Βρετανού Νιούτ Σκαμάντερ και της βαλίτσας του, η οποία είναι γεμάτη φανταστικά πλάσματα, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ