Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Βραβεύει ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων τους νέους φοιτητές δημότες του


  Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,τιμά και βραβεύει τους μαθητές- δημότες του, που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Σχολικού έτους 2015-2016.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρονται τα εξής:                           

«Γιορτή της Εκπαίδευσης»

  Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων για έκτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί τη «Γιορτή της Εκπαίδευσης», κατά την οποία βραβεύει τους πρωτοετείς φοιτητές, που αποφοίτησαν από τα σχολεία του.

Είναι οφειλόμενο χρέος προς τους νέους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αξίζουν την επιβράβευση, προς την οικογένειά τους, που τους συμπαραστάθηκε, αλλά και προς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που τους δίδαξαν.

Ταυτόχρονα στην ίδια τελετή τιμούνται εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, που υπηρέτησαν στα σχολεία μας για την προσφορά τους σε αυτά και ευδοκίμως ολοκλήρωσαν τη θητεία τους.

Φέτος για πρώτη φορά βραβεύουμε και δίνουμε τις βεβαιώσεις σε όσους συμμετείχαν στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου του Δήμου μας.

Προσκαλείστε να παραβρεθείτε στη φετινή τελετή που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κεντρική πλατεία), την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μμ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλές Γιορτές απο την Δημοτική Κοινότητα Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστια ανάκληση τροφίμων στην ελληνική αγορά


       Ποια τρόφιμα μαζεύονται από ράφια και ψυγεία μετά από ανάρτηση για επαπειλούμενη επιμόλυνση; Σημαντικές απώλειες για τις επιχειρήσεις

Βασικά διατροφικά προϊόντα απομακρύνονται προληπτικά από την αγορά την Αττικής μετά από ανάρτηση που έκανε λόγο για δηλητηρίαση τους με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ. Πρόκειται για βασικά προϊόντα όπως το φρέσκο γάλα της Δέλτα, καθώς και άλλα των εταιρειών Coca Cola, Nestle, και Unilever.

Σε ανακοίνωση της η Δέλτα αναφέρει ότι προχωρεί προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσης του Φρέσκου Γάλα Πλήρες 1 λίτρο (χάρτινη συσκευασία).

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Coca Cola, Unilever και Nestle αναφέρουν "ότι σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρείες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, προχωρούμε σε άμεση προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

Coca Cola Light (500 ml πλαστική φιάλη, 4x500 πλαστική φιάλη)

Nestea Ice Tea Λεμόνι (500 ml πλαστική φιάλη, 4x500 πλαστική φιάλη)

Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500 ml πλαστική φιάλη, 4x500 πλαστική φιάλη)

Pummaro "κλασικό" και "πιο συμπυκνωμένο" (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)

Hellmann's Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)

Όπως αναφέρουν οι τρεις εταιρείες τροφίμων από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι "έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα".
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξε η εφαρμογή στο ΤΑΧΙSnet για το επίδομα θέρμανσης

Άνοιξε η εφαρμογή στο ΤΑΧΙSnet για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ενώ ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους φορολογούμενους είναι ότι μέσα στο πρώτο τέταρτο οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 4.000.

Σημειώνεται οτι οι δικαιούχοι που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως το τέλος του έτους έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 11 ημερών για να υποβάλλουν την αίτησή τους. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 31η Δεκεμβρίου, η καταβολή του επιδόματος θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οκονομικών η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο συνεδριάσεις την Παρασκευή για το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  23η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή  - και ώρα 15.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι :

 Έγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2017 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.).
          ( Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΟΓΚΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ)

1.     Εγκριση των λογαριασμών εκκαθάρισης,  της υπό εκκαθάριση επιχείρησης  με την επωνυμία <<ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ>> (Κ.Α.Ε.Κ) και  απαλλαγή του εκκαθαριστή από κάθε ευθύνη.
2.    Αποδοχή ποσού <85.025,00€) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2016 (πρώην ΣΑΤΑ) , και κατανομή αυτού.
3.    Έγκριση διενέργειας προμήθειας εντύπων και υλικών μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων , γραφικής ύλης για τι έτος 2017.
4.     Έγκριση προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΛ για το   οικον. έτος 2017 .(η εισήγηση θα σας σταλεί ηλεκτρονικά)
5.    Έγκριση 1ου  Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών - του έργου:”ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ” του Δήμου Λεβαδέων.
6.    Έγκριση 2ου  Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΝΕΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ”
7.    Έγκριση 2ου  Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (τελικού)  του έργου:”ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ Δ.Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ” του Δήμου Λεβαδέων.
8.    Αποδοχή όρων μίσθωσης του κτιρίου της “νεροτριβής” όπως αυτό αποτυπώνεται στις με αριθμ πρωτ. 8463/9-12-2016 και 8614/15-12-2016αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΤ.Α.Δ.

                                        
                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - Λ.Τ. ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. Χ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Η Ελληνική Σημαία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής  Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά , που υπεστάλη πριν τρία χρόνια σηματοδοτώντας την παύση της λειτουργίας του Τμήματος, κυματίζει από σήμερα περήφανα στον ιστό του Γυμνασίου-Λυκειακών τάξεων Κυριακίου.
Με τον αγέρωχο και αέναο κυματισμό της μηνύει προς κάθε κατεύθυνση, από το ορεινό και δυσπρόσιτο Κυριάκι, πως η πεμπτουσία της εκπαιδευτικής πράξης δεν ακυρώνεται ούτε ματαιώνεται με διοικητικές αποφάσεις. Πως η παιδεία και η εκπαίδευση κάθε ελληνόπουλου, σε οποιαδήποτε γωνιά της ελληνικής γης,  δεν εκχωρείται  ούτε  "υποστέλλεται" !
Την Σημαία χάρισε στο Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Κυριακίου ο κ. Χαράλαμπος (Άκης) Μπότσαρης, Πρόεδρος του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την επίσκεψή του (12-12-2016) στο Σχολείο μας, όπου και παρουσίασε  στους μαθητές μας την καινοτόμο, επιστημονική του έρευνα με θέμα: «Μετά το Λύκειο τι ;»
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΘΕΡΜΑ τον Πανεπιστημιακό Δάσκαλοκ.Χαράλαμπο(Άκη) Μπότσαρη για την ανεκτίμητης συναισθηματικής, πνευματικής και ηθικής αξίας, εμβληματική δωρεά του.
•      Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Κυριακίου
•      Οι Γονείς
•      Ο Σύλλογος Διδασκόντων
•      Η Διευθύντρια
Λάμπρου Μαρία
       
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ώρας εκδήλωσης του Συλλόγου “Διρκαίος Κύκνος” στην Κεντρική Πλατεία Θήβας



Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών “Δικραίος Κύκνος” που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ώρα 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων της Θήβας,  θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 12 το μεσημέρι την ίδια μέρα στην Κεντρική Πλατεία Θήβας.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016
Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 12 το μεσημέρι
«Χριστουγεννιάτικο μεσημέρι στην παραμυθένια Θήβα»
με το Σύλλογο Γυναικών «Διρκαίος Κύκνος»


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με Σύριο τεχνίτη

Την Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Χρήστο Κυπραίο, επισκέφτηκε ο Σύριος ωφελούμενος του προγράμματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.Δ.Η.Λ.), κ. GHANZI AHMAD.
Ο κ. GΗΑΝΖΙ είναι τεχνίτης και συντηρητής μνημείων.  Ο λόγος της επίσκεψης του ήταν να παρέχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες και τις γνώσεις στο Δήμο Λεβαδέων, μέχρι να αποχωρήσει για την χώρα προορισμού του.
Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν τον τρόπο που θα μπορέσει ο κ. GΗΑΝΖΙ να βοηθήσει με έργα σε διάφορα  σημεία της πόλης, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια νέα συνάντηση, όπου θα συζητήσουν αναλυτικά τις προτάσεις και των δύο μερών.

Το πρόγραμμα "Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia" υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Bazzar Aγάπης και Αλληλεγγύης στα Άσπρα Σπίτια


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 ο προαστιακός στη Θήβα και στη Λιβαδειά



Ο προαστιακός φτάνει μέχρι τη Θήβα και τη Λιβαδειά, ενημερώνει ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος με σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει:

Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των τοπικών αρχών της Βοιωτίας για επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Λιβαδειά παίρνει σάρκα και οστά, όπως  ανακοίνωσε εχθές ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Το έργο αναμένεται να εξυπηρετήσει άμεσα εκατοντάδες εργαζόμενους και πολίτες που μετακινούνται καθημερινά από το νομό Βοιωτίας προς το λεκανοπέδιο Αττικής, δίνοντας ώθηση στην ευρύτερη περιοχή. Ο Υπουργός χαρακτήρισε το νέο δρομολόγιο «απολύτως βιώσιμο» και υπενθύμισε πως συνδέεται με την ολοκλήρωση των εργασιών ηλεκτροκίνησης  μέχρι το Λιανοκλάδι, τον Ιούνιο του 2017.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νέα έργα στην Ευρυτανία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση που αφορά στα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Πρόκειται για εργασίες, προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην βελτίωση της οδού Δομνίστας – Ροσκά – Όρια Νομού για συνεχόμενο τμήμα 4 χλμ, με σκοπό τόσο την ασφαλή διέλευση κατοίκων και επισκεπτών, όσο και την τουριστική αξιοποίηση του Φαραγγιού «Πάντα βρέχει».

Παράλληλα, υπεγράφη και η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Καρπενησίου, που αφορά στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας και προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει:
-    Την πλήρη αντικατάσταση των παλιάς επικάλυψης της οροφής των χώρων λόγω παλαιότητας και φθοράς  και κατασκευή νέας επικάλυψης οροφής.
-    Την Επισκευή των υπαρχόντων μεταλλικών ζευκτών
-    Την ανακατασκευή των υδρορροών
-    Την βελτίωση του συστήματος εξαερισμού οροφής


Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Κάθε έργο και κάθε παρέμβαση μας, έχει στόχο από τη μία πλευρά να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, και από την άλλη να αποτελεί και εργαλείο οικονομικής ή περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Αυτούς τους δύο στόχους θέτουμε και σε αυτά τα έργα, σε μία περίοδο που το να προσπαθείς να εξασφαλίσεις χρήματα για τον τόπο σου, είναι περιπέτεια. Σε αυτή την περιπέτεια έχουμε αποδείξει ότι βγαίνουμε πάντα νικητές και μπορούμε να αλλάζουμε δεδομένα δεκαετιών, καθημερινά».







Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Άγιο Θωμά Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Παμβοιωτική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ποδηλατάδα του Άη Βασίλη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στη Λιβαδειά

Η ποδηλατάδα του Άη Βασίλη
Μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα διοργανώνει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς και η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων  με τίτλο  “Η ποδηλατάδα του Αη Βασίλη”.
Συγκεντρωνόμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς φορώντας   αη - βασιλίατικους σκούφους ή στολίζοντας το ποδήλατο στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα και ξεκινάμε για μια μικρή βόλτα μέσα στην πόλη.
Σε αυτή την ποδηλατοβόλτα οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν δεν ανταγωνίζονται, αλλά θα μεταφέρουν ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης και φυσικά την πεποίθηση ότι το ποδήλατο θα βρει την θέση που του πρέπει όχι μόνο ως εναλλακτικό μέσο ήπιας μετακίνησης και άθλησης, αλλά και ως τρόπος ζωής.
Στην ποδηλατοβόλτα μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε επιθυμεί, αλλά αν αποφασίσει να την ακολουθήσει πρέπει να είναι άνω των 15 ετών. Άτομα μικρότερα των 15 ετών μπορούν να λάβουν μέρος με την συγκατάθεση ή και την παρουσία κηδεμόνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΑΡΠΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΑΡΠΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ζήτησε να εξεταστεί το αίτημα αποζημίωσης ελαιοπαραγωγών σε περιοχές, όπως της Βοιωτίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που οδηγούν σε μεγάλη απώλεια παραγωγής, επισυνάπτοντας και το σχετικό έγγραφο του κ.Δημάρχου Θηβαίων. Στην από 4.11.2016 απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ Ε. Μπασιάκος και με βάση την από 21-10-2016 έγγραφη ενημέρωση του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΕΛ.Γ.Α., κ. Γ. Θεοχάρη, σας πληροφορούμε τα εξής:
Ως γνωστόν, οι ζημιές από ακαρπία (μειωμένη παραγωγή) δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, ο οποίος εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου 3877/2010 (ΦΕΚ 160/τ.Α'/20.9.2010).
Ωστόσο, oι ζημιές από ακαρπία μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και των Κοινοτικών Κατευθυντήριων Γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας.
Βασική προϋπόθεση ένταξης των ζημιών αυτών σε πρόγραμμα ΚΟΕ (όπως ορίζεται από τους ανωτέρω Κανονισμούς) είναι ότι θα πρέπει, εκτός των άλλων, η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος (καλλιέργεια) σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. Λαμίας παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Βοιωτίας, ως προς το φαινόμενο της ακαρπίας (κακή καρπόδεση), μέχρι και την περίοδο της συγκομιδής.»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ