Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Στο …πόδι από τα χαράματα o Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-ΒΙΝΤΕΟ

O Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων  και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, με ουσιαστική δουλειά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
 Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου, όταν άρχισαν να εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, βρισκόταν στο …πόδι όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, ενώ στήθηκαν επτά επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ασθενών και νεφροπαθών για Νοσοκομεία.
Η μάχη του Δήμου κατά του χιονιά, με τον Δήμαρχο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ξεκίνησε απο την πιο δύσκολη κοινότητα, την Ευαγγελίστρια όπου το χιόνι ξεπερνούσε το ένα μέτρο,με τα μηχανήματα να το απομακρύνουν  απο το οδόστρωμα, ενω αλατιέρα έριχνε συνεχώς αλάτι για να κρατηθεί ο δρόμος ανοικτός.
Παράλληλα, άλλα εκχιονιστικά  μηχανήματα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ.Μαλέση,καθάρισαν τους κεντρικούς δρόμους στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών και στρώθηκαν με αλάτι.  
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον  κ.Μαλέση,επισκέφθηκε όλες  τις Τοπικές Κοινότητες, προκειμένου να ελέγξει προσωπικά την κατάσταση.
 Τα συνεργεία του Δήμου δούλευαν απο χθές και για δεύτερη ημέρα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον χιονιά  και να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.
Αξίζουν συγχαρητήρια οι υπηρεσίες μας και οι εργαζόμενοι  που βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά του χιονιά, δήλωσε στην κάμερα του Permisospress ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης.

Αξίζουν πραγματικά πολλά μπράβο στον Δήμο για την ετοιμότητά του και για την ψύχραιμη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παράταση έως τις 9 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Αρχικά η προθεσμία για την καταβολή του αντιτίμου είχε οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου
Νέα, δεύτερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εξέδωσε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Αρχικά, η προθεσμία ήταν μέχρι 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την παράτασή της έως τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, προχωρά στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και στην κατάθεση πινακίδων. Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει την σχετική υποχρέωση, δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η θεατρική παράσταση στη Δαύλεια

Αναβολή εκδήλωσης


Σας ενημερώνουμε ότι η βιωματική θεατρική παράσταση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, στο Κοινοτικό κατάστημα Δαύλειας, με τίτλο “Το ταξίδι του σπόρου”, καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν στην κεντρική πλατεία  Δαύλειας,αναβάλλονται, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με καινούριο δελτίο τύπου η Τοπική Κοινότητα θα ενημερώσει για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης των εκδηλώσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

“Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει”-Θεατρική παράσταση στη Λιβαδειά

Θεατρική παράσταση “Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει”
Την παιδική παράσταση με τίτλο “Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει”, βασισμένη στο παραμύθι του Γιάννη Πλαχούρη θα παρουσιάσει η ομάδα “Αργοναύτες”, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, στις 12:00, στον κινηματογράφο “Φίλιππος”, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων.
Πρόκειται για την ιστορία ενός φύλλου που έμαθε να αντιμετωπίζει με τόλμη τις δυσκολίες της ζωής, να υπερασπίζεται και να διεκδικεί τους στόχους του, να μην ξοδεύει άσκοπα τις δυνάμεις του και την ενέργειά του αλλά να παρατηρεί προσεκτικά, να συγχωρεί και το σπουδαιότερο όλων, να αγαπά.
Μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο χιούμορ και την συγκίνηση, με φόντο την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται ο "Γύρος της Καδμείας" λόγω καιρικών συνθηκών


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη χιονόπτωση, παγετός) που επικρατούν στην πόλη μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο και της επικίνδυνότητας του οδοστρώματος, οι συνδιοργανωτές του αγώνα “  Γύρος της Καδμείας 2016”
( Δ.Ο.Θ , Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας-ΕΟΣΛΜΑΥ,  Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ,  Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ) αναβάλλουν τη διεξαγωγή του για την επόμενη Κυριακή 8/1/2017 , με γνώμονα την ασφάλεια των δρομέων. Τονίζεται ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 8/1/17 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ανακοίνωση που έχει ήδη εκδοθεί από τους συνδιοργανωτές.
                                     Εκ της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.
                                                        Σ.Δ.Υ.Μ  ΘΗΒΑΣ
        
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία πλήττει για δεύτερη ημέρα τη Βοιωτία

Χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι αυτή την ώρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει για δεύτερη ημέρα τη Βοιωτία,με τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Από το απόγευμα της Πέμπτης  υπήρξε ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων, όμως αυτά  επανήλθαν  από σήμερα Παρασκευή, όταν και προβλέπονται χιονοπτώσεις, κυρίως στη Βοιωτία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά  Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), με χιονόνερο ή βροχές στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα χιονόνερου ή τοπικών χιονοπτώσεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Ισχυρός παγετός αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ολικός.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο facebook στην ανατολική Στερεά Ελλάδα αρκετές περιοχές θα επηρεαστούν από ισχυρές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις (ανα εξάωρο) το πρώτο μισό της Παρασκευής 30/12 και περίπου έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συμπεριλαμβανομένων πεδινών και παραθαλάσσιων τμημάτων.

Μάλιστα αναφέρει ότι «δεν αποκλείεται να προστεθούν από 5 έως και 20 πόντοι φρέσκου χιονιού ενώ στην εθνική μεταξύ Σχηματαρίου και Μαρτίνου τα εκχιονιστικά θα πρέπει να έχουν και την περισσότερη δουλειά το παραπάνω χρονικό διάστημα καθώς οι περισσότερες περιοχές της Βοιωτίας δείχνουν να συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο του χιονιά ενώ όσον αφορά στην Αττική κυρίως το δυτικό-βορειοδυτικό της τμήμα».

Έως τώρα, οι υπηρεσίες των Δήμων Αλιάρτου Θεσπιέων,Θηβαίων,που πλήττονται απο την κακοκαιρία και της Π.Ε. Βοιωτίας  έχουν ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχει προκαλέσει η η χιονοθύελλα, έχουν διανεμηθεί επαρκείς ποσότητες αλατιού, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου.
Στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, αφού ο Δήμος είναι εφοδιασμένος με επαρκή ποσότητα αλατιού. Παράλληλα από χθες το βράδυ, εκχιονιστικό όχημα/αλατιέρα καθάρισε τους δρόμους και έριξε αλάτι, διατηρώντας τους προσπελάσιμους για τα οχήματα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα καιρικά φαινόμενα εμφανίζουν έξαρση.

Καλό θα είναι οι πολίτες να κάνουν τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις. επισημαίνουν τόσο οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας όσο και η Τροχαία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών σε Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις

.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνέχεια της, με την αριθμ. 26 /23-12-2016, εξαιρετικά επείγουσας Εγκυκλίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενημερώνει τους εργοδότες που  επιθυμούν να συνεχίσουν να απασχολούν πολίτες τρίτων χωρών σε Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις, για τους οποίους έχει εκδοθεί βεβαίωση αναβολής απομάκρυνσης, θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση στην κατά τόπους αρμόδια Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία θα ζητούν νέα έγκριση απασχόλησης για ένα ακόμη εξάμηνο.
Η παραπάνω αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί εντός μηνός πριν από την λήξη της χορηγηθείσας βεβαίωσης αναβολής απομάκρυνσης.
Υπενθυμίζουμε ότι, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού διαπιστώσει ότι εκπληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του άρθρου 11 του Ν 4251/2014, προχωρά στην έκδοση εγκριτικής απόφασης για το επόμενο εξάμηνο την οποία διαβιβάζει στην οικεία Αστυνομική Διεύθυνση. Η αρμόδια Αστυνομική Αρχή, εφόσον δεν έχουν ανακύψει λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας, προχωρά στην ανανέωση της χορηγηθείσας βεβαίωσης αναβολής απομάκρυνσης.
Στην συνέχεια ο αιτών αλλοδαπός παραλαμβάνει θεωρημένο αντίγραφο της σχετικής απόφασης και υποβάλλει στην κατά τόπο αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας (Δ/νση Ανάπτυξης) αίτηση για την ανανέωση της άδειας εργασίας. Η άδεια εργασίας έχει εξάμηνη διάρκεια ισχύος.
Σε περίπτωση που η σχετική αίτηση έγκρισης απασχόλησης δεν υποβληθεί εγκαίρως και η σχετική εγκριτική απόφαση αποσταλεί στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά τη λήξη του χρόνου αναβολής απομάκρυνσης, θα εκδίδεται νέα αναβολή απομάκρυνσης και όχι ανανέωση της προηγούμενης.
Για τα αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την 1/1/2017 θα πρέπει να αναμένεται η έκδοση της νέας κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθοριστεί ο ανώτατος αριθμός αδειών διαμονής για εργασία για τη διετία 2017 - 2018.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού
Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας
Θεμιστοκλής Χειμάρας
Για περισσότερες πληροφορίες:
- Γραφείο  Γενικού Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  τηλ 22313 51275 & 278
- Δ/νση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού τηλ 22313 51216 
- Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φθιώτιδας   τηλ. 22313 51238
- Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Εύβοιας        τηλ. 22213 53413 & 53444
- Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας      τηλ. 22613 50321
- Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φωκίδας      τηλ  22653 50615
- Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Ευρυτανίας τηλ. 22373 50790
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Θήβα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης σε εργοστάσιο κατασκευής πάνελ που βρίσκεται στο 4ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θήβας-Αθηνών.

Στο σημείο  επιχείρησαν  14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη φωτιά δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 20.30.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ