Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

K.K.E.: Να μην μπουν διόδια στον δρόμο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ- ΧΑΛΚΙΔΑΣ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

Oι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, διατηρεί και επεκτείνει τα διόδια. Ταυτόχρονα προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, όπως κάνει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της σε σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική της. 

Για τα διόδια, πιο συγκεκριμένα, είχε ξεκινήσει με το δεν πληρώνω και θα καταργήσω τις συμβάσεις παραχώρησης, φτάνοντας αμέσως στην κυβερνητική διαχείριση που ικανοποιεί τις συμβάσεις Παραχώρησης μιλώντας  για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με
το χιλιόμετρο.

Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμιζόμενη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που προωθούν τα ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φορολογία και ξαναπληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς και άλλους δρόμους μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης.

Από το 2008 η αύξηση των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%.

Με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί η κατασκευή διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας που θα χαρατσώνει ξανά και ξανά τις λαϊκές οικογένειες.

Βουλευτές της περιοχής -ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί- και η δημοτική αρχή της Χαλκίδας, μπορεί να φαίνεται ότι διαφωνούν ή αντιδρούν για τα …δικά τους διόδια. Οι κυβερνητικοί βουλευτές κάνουν δηλώσεις, συμμετέχουν σε επιτροπές κατά των διοδίων «επιπλήττοντας» τους «κακούς» επιχειρηματικούς ομίλους που εμποδίζουν την κυβέρνηση ενώ αυτή προσπαθεί να «αντισταθεί». Διαβεβαιώνουν το λαό ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί ό, τι υπόσχεται».
Αν είναι έτσι γιατί όταν το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία
για την κατάργηση όλων των διοδίων
η κυβέρνησή τους, προκλητικά, την απέρριψε;

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Χαλκιδέων φωτογραφίζεται να εμποδίζει την εγκατάσταση, αλλά και αυτός και η πλειοψηφία των άλλων πολιτικών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο- όπως και οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί- διαφωνούν γιατί τα διόδια θα αξιοποιηθούν για την Ιόνια οδό και όχι για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Ας μας απαντήσουν: Η αναγκαία κατασκευή νέου οδικού δικτύου  στην Εύβοια κάνει αποδεκτά τα διόδια;

Γι’  αυτό δεν κάνουν κουβέντα! Δηλαδή ότι το βασικό ζήτημα είναι η άμεση κατάργηση των διοδίων καθώς και η παραχώρηση - χρήση του οδικού δικτύου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική και αντίληψη καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για:

•    Την κατάργηση όλων των διοδίων.
•    Την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που τα επιβάλλουν.
•    Ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που θα χρησιμοποιούνται δωρεάν για κάθε μετακίνηση.
•    Ικανοποιητικούς ασφαλείς παράδρομους που θα εξασφαλίζουν
σύντομες μετακινήσεις.
•    Να μην μπουν διόδια στον δρόμο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ