Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας για τα θέματα Υγείας στο Νομό μας


Με ευκαιρία τις δηλώσεις του Πρόεδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της ΝΔ περί καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας θα θέλαμε να του θυμίσουμε την λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».
Ξαφνικά βλέπουμε το όψιμο ενδιαφέρον των τοπικών στελεχών της ΝΔ για τις Δημόσιες δομές Υγείας του Νομού μας, αλλά από την άλλη έχουν  απώλεια μνήμης για όλες τις ισοπεδωτικές εφαρμοσμένες πολιτικές του παρελθόντος για την Υγεία  και την κατάσταση στην οποία είχαν φτάσει τα Νοσοκομεία του νομού μας και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με δικιά τους ευθύνη.
Απαξίωσαν τον τομέα της Δημόσιας Υγείας με την συνεχή υποστελέχωση, την συνεχή μείωση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας για τα λαϊκά στρώματα, την μετατροπή του σε πάρτι των εργολάβων, των διαπλεκομένων ΜΜΕ, των προμηθευτών και των φαρμακευτικών εταιρειών.
Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η κοινωνική μέριμνα με την καθιέρωση της πλήρους Υγειονομικής κάλυψης όλων των πολιτών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ανεξάρτητα από ασφάλιση, την κατάργηση του 5ευρου για την απλή επίσκεψη στο Νοσοκομείο,  την κάλυψη και συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ πολλών εξετάσεων που μέχρι τώρα δεν ήταν συνταγογραφούμενες και επιβάρυναν τους ασφαλισμένους ( ψηφιακή μαστογραφία, PET-CT κ.λ.π.), την μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (αυτών που δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αυτών που έχασαν το ΕΚΑΣ), την δίκαιη και διαφανή λίστα χειρουργείου και συνεχίζουμε στην ανταπόδοση στην κοινωνία με νέα μέτρα  με στόχο την ασφάλεια που επιζητούν οι πολίτες.
Με συμμέτοχους τις τοπικές κοινωνίες, την καλοπροαίρετη κριτική και έλεγχο, κτίζουμε λιθάρι-λιθάρι, ξανά τη Δημόσια Υγεία και των δομών της στον Νομό μας.
Προσπαθούμε για την ανόρθωση του Νοσοκομείων με τις προσλήψεις που γίνονται τόσο σε Ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και προσωπικό για ενίσχυση των εργαστηριών. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και καλυτέρευση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και η επίτευξη του στόχου να εφημερεύουν τα Νοσοκομεία μας 30 μέρες τον μήνα με πλήρη εργαστηριακή κάλυψη.
Αφήνουμε τα εργολαβικά συμφέροντα έξω από τον χώρο της Υγείας αντικαθιστώντας τα με απευθείας συμβάσεις εργαζομένων όπως π.χ. με τις καθαρίστριες των  Νοσοκομείων, καθιερώνοντας σωστές εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους για ανάγκες παροχής υπηρεσιών πραγματικής Υγείας.
Σε άμεση προτεραιότητα για το 2017 προγραμματίζεται ξανά η ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  με την λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας τόσο στην Θήβα όσο και στην Λιβαδειά. Μέριμνα μας είναι η στελέχωση όλων των Περιφερικών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας.
Αυτή είναι η δράση και η απάντηση μας στους νοσταλγούς του παρελθόντος.

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ