Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δ. Θηβαίων 2017



Εγκρίθηκε με το υπ' αρ. πρωτ. 2821/28-3-2017 έγγραφο του Ε.Ο.Τ. το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2017, όπως αυτό προτάθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Θηβαίων και εγκρίθηκε με την υπ' αρ. 36Α/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά ( 7) δράσεις, που θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα ορίσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Για την υλοποίηση των δράσεων έχει εξασφαλιστεί από την Οικονομική Υπηρεσία Δ. Θηβαίων χρηματοδότηση  ύψους 50.000 ευρώ.

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δ. Θηβαίων 2017
1. Δημιουργία νέου φωτογραφικού υλικού και τουριστικού βίντεο προβολής του Δήμου Θηβαίων.
Η δράση περιλαμβάνει συνεργασία με φωτογράφο για επαγγελματική φωτογράφιση όλων των Δ.Ε. του Δήμου Θηβαίων (μνημεία, παραλίες, δάση, εκκλησίες κτλ) καθώς και την παραγωγή τουριστικού βίντεο προβολής του Δήμου. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών και του βίντεο θα ανήκουν στο Δήμο Θηβαίων.

2. Δημιουργία νέου έντυπου και ψηφιακού υλικού προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Θηβαίων.
Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία γενικών εντύπων, τουριστικών χαρτών και λοιπών θεματικών εντύπων με ενημερωτικό υλικό που θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου Θηβαίων και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα αυτού, σε δύο γλώσσες (ελληνική και αγγλική).
Ειδικότερα:
• Τουριστικός Οδηγός ( μέχρι 16 σελίδες σε ελληνικά και αγγλικά)
• 3πτυχο τουριστικό φυλλάδιο (σε ελληνικά και αγγλικά)
• Καρτ ποστάλ
• 2πτυχο ή 3πτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο για σχολεία σε ψηφιακή μορφή (σχολικός
τουρισμός)

3. Δημιουργία banner σταντ δαπέδου (ROLL UP) με φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές του Δήμου.
H δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών (3) banners σταντ δαπέδου (roll up) 60x 160 cm που θα αποτυπώνουν φωτογραφίες από την περιοχή του Δήμου. Τα σταντ θα χρησιμοποιούνται σε εκθέσεις που θα συμμετέχει ο Δήμος.


4. Κατασκευή τουριστικής ιστοσελίδας
Η δράση περιλαμβάνει την κατασκευή τουριστικής ιστοσελίδας για το Δήμο Θηβαίων και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα. Θα περιέχει επίσης πληροφορίες για ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα, μετακινήσεις, τουριστικά γραφεία κ.α.


5. Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής
Η δράση περιλαμβάνει τη συνεργασία για ένα έτος με εξειδικευμένους συμβούλους τουριστικού μάρκετινγκ, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής για ολοκληρωμένη και στοχευμένη τουριστική προβολή του Δήμου Θηβαίων.


6 . Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.
Η δράση περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων σε θεματικές εκθέσεις τουρισμού, εθνικές και διεθνείς, για το έτος 2017, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου και των τοπικών προϊόντων.

Ειδικότερα προτείνεται η συμμετοχή στις ακόλουθες εκθέσεις:
•    Διεθνής έκθεση τροφίμων & ποτών – FOOD EXPO ( Αθήνα, Metropolitan Expo) /
•    18-20/3/2017
•    Ελλάδος Γεύση- 18-21 Μαΐου 2017 ( γαστρονομία, τουρισμός, πολιτισμός) -Αθήνα-
•    Περιστέρι
•    51η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας -Ιούνιος 2017
•    4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Αθήνας 8 - 10 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo
•    9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας ( Αθήνα) – Δεκέμβριος 2017

*ο Δήμος Θηβαίων θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο σε ορισμένες από τις ανωτέρω εκθέσεις μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουρισμού.

7. Καταχώρηση κειμένων και φωτογραφιών σε τουριστικά έντυπα για την προβολή του Δήμου Θηβαίων


Μετά την έγκριση του Προγράμματος από τον ΕΟΤ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Θηβαίων κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο που ενέκρινε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δ. Θηβαίων για το έτος 2017 καθώς και για τη διάθεση του ΕΟΤ για συνεργασία και συνδρομή σε ζητήματα που έχουν σχέση με την προβολή, όπως αναφέρει και το έγγραφο που μας εστάλη.

Ευχαριστώ επίσης θερμά τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού  και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για τη δημιουργική συνεργασία κατά τη διάρκεια σύνταξης του Προγράμματος αλλά και  όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν το Πρόγραμμα. Ιδιαιτέρως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και την Οικονομική Υπηρεσία Δ. Θηβαίων που εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των δράσεων.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μόνο η αρχή στο έργο που προτίθεται να παράξει η Επιτροπή Τουρισμού. Επιδιωκόμενος στόχος μας είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων και η ανάδειξη και αξιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων της περιοχής μας, που θα προσελκύσουν ανθρώπους, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό θα το πετύχουμε μέσα από από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο με στόχους, προτεραιότητες και παρεμβάσεις που θα κάνουν το Δήμο Θηβαίων “προορισμό” και θα τον οδηγήσουν να απολαμβάνει ένα διαρκές πλεονέκτημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ