Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού “Let’s do it Greece 2017” στο Δήμο Θηβαίων



Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική δράση καθαρισμού “Let’s do it Greece”, διοργανώνοντας δράσεις στις Δημοτικές Ενότητες Θήβας και Θίσβης, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και να ενισχύσει την αξία του εθελοντισμού.

Στη Θήβα, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων,  πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και σε διάφορα σημεία του Δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων, με τη συμμετοχή δημοτών, μαθητών σχολείων και μελών συλλόγων. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι : Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας, Δ' ΚΟΣΕ Θηροφυλακή, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Θηβαίων, Σύλλογος οι Φίλοι του Βιβλίου, ΑΟ “η Θήβα”, Ποδηλάτες Θήβας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας & Μαραθωνοδρόμων Θήβας, Γ.Σ. Πίνδαρος, 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας, 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θήβας, 5ο, 7ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία Θήβας, Παιδικός Σταθμός “Πορτοκάλι”.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας είχε έρθει στο σημείο της δράσης μία ώρα νωρίτερα, πλήρως εξοπλισμένος, ξεκινώντας με τον καλλωπισμό των δέντρων και των φυτών, που περιβάλλουν το θέατρο, συμβάλλοντας με αυτόν τρόπο στη διατήρηση και αναζωογόνηση της ζωής τους.

Επίσης, η Διευθύντρια του 6ου Νηπιαγωγείο Θήβας, μετά την περισυλλογή των απορριμμάτων έδειξε στους μαθητές της πως γίνεται η διαλογή στην πηγή προκειμένου τα παιδιά να μάθουν να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα οργανικά υλικά.

Tέλος, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως μερίμνησε ώστε να υπάρχει στο σημείο της δράσης φαρμακείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στη Δ.Ε. Θίσβης, η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλυκής “ Η Αργώ” πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Αλυκής.

Δυναμικό παρόν στη δράση έδωσε και η ομάδα “Thalassa diving center” Χαλκίδας, οι έμπειροι δύτες της οποίας, βούτηξαν και ανέσυραν από το βυθό της θάλασσας, δυστυχώς, πολλά απορρίμματα όπως μπουκάλια, ρόδες κ.α. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι πολίτες που μολύνουν με αυτό τον τρόπο το βυθό, λύπησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά έδωσε πολύ μεγαλύτερη αξία στη δράση “Let's do it” και στην αξία προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές των δράσεων: Super Market “MY MARKET” Θήβας και εταιρεία “SANITAS”, που έδωσαν για την υλοποίηση της δράσης σακούλες απορριμμάτων και γάντια μίας χρήσης.

Ευχαριστεί, επίσης, το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου για τη συμμετοχή του.


Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ