Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το ΑΡΚ Θήβας ενημερώνει τους πολίτες για την πρόσβαση στον Κόλπο της Νούσας στη Θίσβη



Το ΑΡΚ Θήβας σχετικά με την συμβιβαστική επίλυση του θέματος  μεταξύ του Δ. Θηβαίων και της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β.  Α.Ε. για την πρόσβαση των δημοτών στον αιγιαλό της περιοχής της «ΝΟΥΣΑΣ» στη Θίσβη Βοιωτίας έχει να ανακοινώσει για ενημερωση των πολιτων τα εξής:
1.    Συμμετείχε με πλήρη αίσθημα ευθύνης στην Επιτροπή που συστάθηκε με την 305/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να επιχειρηθεί η συμβιβαστική επίλυση της πρόσβασης των δημοτών στον αιγιαλό της περιοχής της «Νούσας», όταν άλλοι οι «γνωστοί ανεύθυνοι» προτίμησαν να φυγομαχήσουν  προσποιούμενοι τάχα τους γνήσιους εκφραστές των πολιτών της κοινότητας της Θίσβης.
2.    Στην συνεδρίαση της Επιτροπής που έγινε στη Θήβα στις 16/12/2016 στο Δημαρχείο όπου παραβρέθηκαν όλα τα μέλη που είχαν οριστεί με την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ. υποστηρίξαμε το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για χρήση του «κοινόχρηστου» δρόμου και της ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό της  «ΝΟΥΣΑΣ» όπως το έχουν εκφράσει με τοπικές Γενικές Συνελεύσεις, όπως και την γνωμοδότηση του Συμπαραστάτη του Δημότη που εμπεριστατωμένα αποφαίνεται για το δίκαιο των πολιτών και η όποια δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί.
3.    Δώσαμε μεγάλη σημασία στο να εκφραστεί στην απόφαση της Επιτροπής ότι οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση  δεν δύναται να συνιστά και δεν συνιστά παραίτηση ή απεμπόληση σχετικών δικαιωμάτων του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου εν γένει και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών από το Δήμο Θηβαίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανατρέπεται καμία προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με το θέμα αυτό, όπως η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση 266/2015 η οποία ανέφερε ότι ήταν καταχρηστικός και παράνομος ο αποκλεισμός από την εταιρεία, όπου έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την Δημοτική αρχή να ανατραπεί.
4.    Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε την πραγματικότητα της λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης και τα όποια προβλήματα προκύπτουν από αυτήν. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και την ανεύρεση συμβιβαστικών λύσεων και ΟΧΙ στην εντέχνως δημιουργία αντιπάλων στρατοπέδων για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το ΑΡΚ Θήβας δηλώνει με κάθε υπευθυνότητα ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής που συμβάλλει στην ευημερία των κατοίκων της και την καταπολέμηση της ανεργίας, ΟΧΙ όμως με εκπτώσεις στα συνταγματικά δικαιώματα τους , στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στην προστασία του περιβάλλοντος.
5.    Η πρόταση στα πλαίσια του διαλόγου που αναπτύχτηκε για τη διαμόρφωση και προσέγγιση μιας άλλης παραλίας σε κοντινή ακτή με την οικονομοτεχνική υποστήριξη της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, την κάναμε δεκτή ως μια εναλλακτική λύση και επουδενί ως ανταποδοτική, με την δυνατότητα των πολιτών της ελεύθερης επιλογής σε οποιαδήποτε παραλία επιθυμούν με ασφάλεια. Άλλωστε είναι και προς όφελος της περιοχής η περαιτέρω αξιοποίηση του αιγιαλού.
6.    Τονίσαμε επίσης με ιδιαίτερη έμφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το θέμα δεν εξαντλείται με την απόφαση η οποία ελήφθη και ότι ο διάλογος που ξεκίνησε θα πρέπει να συνεχιστεί στα πλαίσια μιας αποδοτικής συνεννόησης με την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης λύσης προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να μην στερηθούν την πρόσβασή τους στην παραλία της Νούσας μέσω του μοναδικού δρόμου, όπως ίσχυε. Να συζητηθούν οι όποιες ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών και να δοθεί στην πράξη η κοινωνικά αποδεκτή ερμηνεία του κοινόχρηστου δρόμου. Είναι επίσης θέμα προς συζήτηση με την Εταιρεία και για άλλα ανταποδοτικά οφέλη που μπορεί να έχει η περιοχή.
7.     Θέσαμε ως προϋπόθεση οι αποφάσεις  να τεθούν προς διαβούλευση στους κατοίκους της περιοχής με πρωτοβουλία του Δήμου για  να υπάρξει σύμφωνη γνώμη.
 Το ΑΡΚ Θήβας καταγγέλλει κάθε διαστρέβλωση των θέσεων του από «γνωστούς προβοκάτορες»  που στηρίζουν την πολιτική τους ύπαρξη στην συκοφάντηση, την παραποίηση των γεγονότων και τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Υποσχόμενοι τάχα δικαστικές προσφυγές αλλά στην ουσία δεν πράττουν τίποτα. Τους βολεύει η θεώρηση της κατάστασης ως τετελεσμένης και μη ανατρέψιμης για να δικαιολογήσουν την επίθεση τους στην Δημοτική μας Παράταξη ταυτιζόμενοι έτσι με την πρωταρχική επιδίωξη της  Δημοτικής αρχής. Καλούμε τους πολίτες της Θίσβης να συμμετέχουν στον διάλογο για την αναζήτηση  λύσεων και να απομονώσουν αυτές τις ακραίες, διχαστικές και αναποτελεσματικές κραυγές.
Τέλος καλούμε την Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις αποφάσεις του Δ.Σ. για την συνέχιση του διαλόγου με την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, τόσο για την ταχεία εφαρμογή τους όσο και  για την κατάληξη σε μια ολοκληρωμένη συμβιβαστική λύση ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην στερηθούν την πρόσβασή τους στην παραλία της Νούσας μέσω του μοναδικού δρόμου αυτό το καλοκαίρι.
ΘΗΒΑ  6/4/2017
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ