Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Χαλάστρα του Λεβαδειακού στην ερυθρόλευκη γιορτή



Αναβολή στην... στέψη πρωταθλητή για τον Ολυμπιακό. Σε ένα ματς στην Λιβαδειά που για ένα ημίχρονο ήταν αρνητικός και βρέθηκε να χάνει είδε τον Καρντόσο να βρίσκει ξανά δίχτυα μετά από καιρό αλλά αυτό δεν έφτασε. Το 1-1 μεταθέτει την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος για την επόμενη αγωνιστική με ΠΑΣ. Ξανά πέναλτι που δεν δίνεται στους πρωταθλητές.

Έτσι ξεκίνησαν οι δυο ομάδες

Η διάταξη για τον Λεβαδειακό: Κίπερ ο Ναμάσκο, τετράδα άμυνας με Μουλόπουλο, Τριποτσέρη, Βούρο και Μιλιάζες. Κέντρο με Καραχάλιο και Νιασέ, δεκάρι ο Σουμπίνιο και Καραμπουέ και Τόνι Σίλβα στα... φτερά. Φορ ο Βασιλείου.

Κατά τα άλλα ο Λεμονής έκανε 9 αλλαγές στο σχήμα του Ολυμπιακού σε σχέση με Κέρκυρα. Έμειναν μόνο βασικοί οι Καπίνο και Σεμπά. Πιο αναλυτικά: Κίπερ Καπίνο, δεξί μπακ ο Παρέδες, δίδυμο στόπερ οι Ρέτσος και Νικολάου και αριστερά ο Σισοκό.

Μπουχαλάκης και Μάρτινς στο κέντρο, δεκάρι ο Τσόρι, στα δύο άκρα οι Ελιουνούσι και Σεμπά και φορ ο Ανσαριφάρντ. Σχηματισμός 4-2-3-1 και για τις 2 ομάδες.

Όλα... λάθος και 1-0

Στο α' μέρος ο Λεβαδειακός μπήκε πιο καλά και δυνατά στο ματς και κατάφερε να σκοράρει πρώτος πριν το τέλος του. Στο 1ο λεπτό υπήρξε πρώτη μεγάλη φάση από τους γηπεδούχους με σουτ Σουμπίνιο και μετά χαμένο τετ α τετ Καραμπουέ.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απειλήσει και έβγαλε σουτ και φάσεις.  Η κορυφαία ήταν στο 34' με μία σουτάρα του Τσόρι που αποκρούστηκε. Στο 42' ήρθε ένα σουτ του Καραχάλιου που αποκρούστηκε δύσκολα και στο 43' το γκολ από τριπλό λάθος των Πειραιωτών. Ο Μάρτινς έχασε την μπάλα κοντά στην περιοχή, ο Νικολάου πηγαίνοντας να προλάβει τον Βασιλείου έδιωξε την μπάλα πάνω στον Ρέτσο και από εκεί... στρώθηκε στον φορ του Λεβαδειακού για να κάνει από κοντά το 1-0.

Τρεις γρήγορες κινήσεις από Λεμονή

Ο κόουτς Λεμονής έκανε στο ξεκίνημα του α' μέρους και μέχρι το 55' τρεις αλλαγές. Μέσα οι Καρντόσο, Μάριν και Καμπιάσο και έξω οι Ανσαριφάρντ, Ελιουνούσι και Τσόρι. Ο Λεβαδειακός είχε χαμένο τετ α τετ στο 52' με τον Νιασέ, ωστόσο η είσοδος του Μάριν βελτίωσε αισθητά δημιουργικά και επιθετικά την ομάδα του Ολυμπιακού. Όχι όμως σε τέτοιο σημείο που να κάνει γρήγορα το 1-1.

Πέναλντι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό και 1-1 με Καρντόσο

Ο Ολυμπιακός που έκλεισε το ματς με 16 τελικές έναντι 9 του Λεβαδειακού είδε τον ρέφερι να μην του δίνει πέναλτι λίγο μετά το 80' για χέρι του Τριποτσέρη. Εκτός των άλλων ο Μπουχαλάκης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά αστόχησε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Το γκολ ήρθε στο 89' από πρώτη μπαλιά Μπουχαλάκη, γύρισμα του Σεμπά και τον Καρντόσο να τελειώνει την φάση από κοντά. Έτσι έγινε το 1-1.

MVP:  Οι δύο κίπερ έχουν κάνει ένα πολύ καλό ματς. Πέραν των 2 σκόρερ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και σε Σεμπά που βγάζει το γκολ του Ολυμπιακού και το 1-1.

Στο ύψος του:  Ο Μάριν με την άμυνα των Βοιωτών. Ο Γερμανός έδωσε... πνοή δημιουργικά και επιθετικά και ενώ η αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού στάθηκε ιδιαίτερα καλά για τέτοιο ματς.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Μπουχαλάκης. Ακόμα ένα κακό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Συνεχίζει να δείχνει πως δεν μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο και ενώ είναι και... μοιραίος καθώς έχει χάσει μεγάλες ευκαιρίες. Κάκιστος και ο Ελιουνούσι.

Η γκάφα: Σαφώς και μπαίνει εδώ η φάση του 1-0 με τρία διαδοχικά λάθη από τους Πειραιώτες για να βγει το γκολ του Βασιλείου.

Το στραγάλι: Προφανώς και ως φάση του αγώνα λογίζεται η μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Τριποτσέρη. Πέραν αυτού υπάρχουν και λάθη σε αποφάσεις για οφσάιντ (σ.σ. κυρίως για επιθέσεις του Ολυμπιακού) και φάουλ.

Το ταμείο του Gazzeta.gr: Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό πρόσωπο στο α' μέρος μένοντας πίσω στο σκορ από δικά του λάθη. Στην επανάληψη βελτιώθηκε πίεσε τον Λεβαδειακό και ισοφάρισε όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις άλλες φάσεις που είχε γκολ και κάπως έτσι έμεινε το 1-1.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ