Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Στο έλεος τριών συμμοριών Αττική και Βοιωτία

Πονοκέφαλο διαρκείας προκαλούν στην αστυνομία οι σπείρες που χτυπούν μεγάλες εταιρείες σε Αττική και Βοιωτία, έχοντας στο στόχαστρό τους το περιεχόμενο των χρηματοκιβωτίων τους. Το τελευταίο χτύπημα ήταν στις 3:30 τα ξημερώματα σε γνωστή εταιρεία καλλυντικών στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκοπούλου. Οι δράστες ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα, και στη συνέχεια διέρρηξαν ένα χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν ακόμα ένα.

    Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι πρόκειται για τρεις διαφορετικές σπείρες.

«Η πρώτη και μεγαλύτερη αποτελείται από κακοποιούς που προέρχονται από ανατολικές χώρες», τόνισε. Όπως εξήγησε, οι άλλες δύο μικρότερες σπείρες μιμούνται την πρώτη· μέλη τους, εκτιμά η αστυνομία, είναι Ρομά και κακοποιοί από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Πάντως ο τρόπος δράσης και των τριών συμμοριών είναι παρόμοιος. «Γκρουπ» των τεσσάρων έως έξι ατόμων εισβάλλουν ξημερώματα στα γραφεία επιχειρήσεων. Τα μέλη της μεγαλύτερης συμμορίας χρησιμοποιούν όπλα για να ακινητοποιήσουν τους φύλακες, ενώ οι «μικρότεροι» επιλέγουν λοστούς ή μαχαίρια.

Εάν δεν καταφέρουν να διαρρήξουν τα χρηματοκιβώτια, τα φορτώνουν στο κλεμμένο αυτοκίνητο. Συνήθως κατά τη διαφυγή τους κλέβουν και το αυτοκίνητο του φύλακα. «Η εξάρθρωση των συμμοριών αυτών αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της ΕΛΑΣ», ανέφερε ο αξιωματικός που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ