Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ευχαριστούμε το Νοσοκομείο Θηβών: Θάνατος με Αξιοπρέπεια

Με επιστολή που στάλθηκε στο Permisospress, η οικογένεια Βασιλείου Μπάκα ευχαριστεί το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Θηβών, για την άψογη περίθαλψη και ιατρική φροντίδα του αποθανόντα, πια, πατέρα της οικογένειας.

Αναλυτικά η επιστολή

Λαμβανοντας υπόψιν γεγονοτα των τελευταιων μηνων που αφορουν στην οικογενεια μας, και εχοντας προλαβει να "εμπεδωσουμε" εστω και μερος αυτων θα ηθελα να εκφρασω μια αποψη, οχι και πολυ δημοφιλη, για το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας και να αφησω ενα ευχαριστηριο μηνυμα.
Πιο συγκεκριμενα, ως κατοικος της Θήβας, γνωριζω τη γνωμη της πλειοψηφιας, την απαξιωση του νοσοκομείου οσον αφορα στις εγκαταστασεις και πολλες φορες (δυστυχως) στο προσωπικο που το απαρτιζει. Στον αντιποδα ολων αυτων βρισκονται οσα θα αναφερω. Πριν απο 4 μερες εφυγε απο τη ζωη ο πατερας μου μετα απο 4 χρονια υπομονης, επιμονης και σκληρου αγωνα με τον καρκινο. Κερδισε πολλες μάχες,  αλλα οχι τον πολεμο. Μετα απο ενημερωσεις εξειδικευμενων γιατρων η εξελιξη θα ηταν τοσο ασχημη κ ο θανατος πολυ οδυνηρος. Η αναφορα αυτων των λεπτομερειων δε γινεται με σκοπο την προκληση δραματος ή συμπονιας. Δεν αρεσε στον ιδιο και δεν αρεσει σε κανεναν απο εμας.
Γινεται ακριβως για να τονιστει το εργο των Ανθρωπων που εργαζονται στο συγκεκριμένο νοσοκομειο. Πιο συγκεκριμένα μεταφερθηκε ο ασθενης απο νοσοκομειο της αθηνας στο νοσοκομειο της θηβας , μιας και γνωριζαμε οτι η κατασταση ηταν μη αναστρεψιμη και θελαμε να γυρισει στο "σπιτι" του. Χωρις να ζητηθει απο κανεναν μας, παρακολουθουνταν στενα απο γιατρους και νοσηλευτικο προσωπικο που τον φροντιζε κυριολεκτικα σαν δικο του ανθρωπο παρολο που δεν υπαρχει ογκολογικο τμημα.
 Μηδενος εξαιρουμενου, απο τους φροντιστες καθαριοτητας, τους τραυματιοφορεις του εκαβ μεχρι τους νοσηλευτες και τους γιατρους, μονιμους και επικουρικους, ολοι τους εκαναν οτι ηταν ανθρωπινως δυνατο, μεχρι το τελευταιο λεπτο (κυριολεκτω σ αυτο) να "φυγει" ησυχα ενας ανθρωπος, που χωρις την παρεμβαση τους δεν μπορω να φανταστω ποσο οδυνηρο θα ηταν. Γνωριζω τις ελλείψεις στον τομεα της υποδομης, των μηχανηματων και των εγκαταστασεων λογω υποχρηματοδοτησης, αλλα γνωριζω και με ποσο φιλοτιμο και υπομονη εργαζονται οι ανθρωποι που το στελεχωνουν, παρα τις βαρδιες, παρα τα ωραρια, παρα την πιεση και το αγχος τοσο λιγο προσωπικο να καλυψει τοσες πολλες αναγκες ταυτοχρονα. Γι αυτο μαλλον, καλο θα ηταν να εχουμε περισσοτερους ενθαρρυντες, παρα κριτικους. Ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να τους προσφερουμε σε δειγμα εκτιμησης και σεβασμου για το εργο τους. Πραγματικα ειμαστε πολυ ικανοποιημενοι που παρα την αναποφευκτη καταληξη του πατερα μου, ετυχε σε επαγγελματιες με Α κεφαλαίο.

Με εκτιμηση,
Οικ. Βασιλειου Μπακα.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια από την ομάδα του Permissospress

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ