Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Απόσχιση απο τον Δήμο Θηβαίων ζητούν οι πολίτες της Δ.Ε. Θίσβης


Απομένουν κάτι παραπάνω από δύο χρόνια για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας  οι «σειρήνες» της αυτοδιοίκησης χαράζουν νέους δρόμους. 
Μετά το Ακραίφνιο και οι πολίτες της Δ.Ε.Θίσβης διεκδικούν  την  απόσχιση από τον δήμο Θηβαίων που ανήκουν με στόχο όχι τη δημιουργία νέου ή ανασύσταση του παλαιότερου δήμου, αλλά ένταξη στο δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων με τον οποίο συνορεύουν.
Κάτοικοι της Δ.Ε.Θίσβης με επιστολή τους στο Permissospress, δηλώνουν απογοητευμένοι από τη διοίκηση του δήμου και θεωρούν πως δεν τυγχάνουν της δέουσας προσοχής και αντιμετώπισης.
Ανακοίνωση                 
Φτάσαμε    στον   τρίτο  χρόνο διαχειρίζοντας  τις  τύχες   των  χωριών  μας    στην  Δ.Ε Θίσβης.
Ακούμε   λόγια –λόγια-λόγια   και   καθημερινές   υποσχέσεις.    Τα   χρήματα   όμως   από   την   ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β.ΑΕ.  έχουν   σταθερό   δρομολόγιο   Θίσβη—Θήβα .
Και  εμείς   κοιτάμε    την   διαδρομή  των  χρημάτων  σαν   να  είμαστε   επαίτες .
Αλήθεια   πόσο  θα  τραβήξει   αυτή  η   κοροϊδία ;;;; την   Δ.Ε.Θίσβης,   την  έχετε   τελειώσει,  και  τώρα   προσπαθείτε   να   βάλετε   την   ταφόπλακα.
Έρχεται   η  καυτή   άνοιξη    που   η   Θίσβη   ξέρει  να  δίνει  μάχες και  να  τις  κερδίζει.     

Προετοιμάζονται ανοιχτές συγκεντρώσεις
Στις   17 –6--2017-ΣΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΚΤΙΡΙΟ   ΤΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ    στους   κατοίκους   της   ενότητας    σε  Λαϊκή   Συνέλευση,για απόσχιση και συλλογή υπογραφών  απο τον Δήμο Θηβαίων και ένταξη στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων.
  Δεν   πάει   άλλο   αντισταθείτε   στα   παπαγαλάκια,    ότι  όλα   πάνε   καλά  να  σηκώσουν  το  χέρι τους    να  μας   δείξουν    κάτι   που  έγινε  στην  ενότητα   Θίσβης   τα  τρία   τελευταία  χρόνια;;;;;;;

Πολίτες   της   Δ.Ε. Θίσβης 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοσμοσυρροή στην πρώτη χοροεσπερίδα της Γυναικείας Χορωδίας του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ξεκίνημα με το δεξί για την Γυναικεία Χορωδία του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών,το αδιαχώρητο στο κέντρο "ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ",με την διασκέδαση στο «κόκκινο» μέχρι αργά το βράδυ.
 Με ξεχωριστή επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου,πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου η  πρώτη χοροεσπερίδα της Γυναικείας Χορωδίας του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών,  στο κέντρο "ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ" στο Μοσχοπόδι.
Οι καλεσμένοι κυριολεκτικά ξεφάντωσαν με ατελείωτο χορό και με πάρα πολύ κέφι μέχρι αργά το βράδυ…..
Ο Χοράρχης κ.Φίλης και τα μέλη της Χορωδίας, ευχαριστούν όλον τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους  και εύχονται σε όλους ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της υπέροχης εκδήλωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντασιώτης:Ήρθε ο Προαστιακός στην Αλίαρτο,να τον στηρίξουμε


 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕ
             ΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ.

      Ένα  πάγιο αίτημα πολλών χρόνων όλων των κατοίκων της Βοιωτίας και όχι μόνο, φαίνεται ότι βρίσκει το δρόμο της υλοποίησης.
      Αναφέρομαι στην πιλοτική λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου, με το δρομολόγιο Αθήνα-Τιθορέα-Αθήνα , με στάση και στην Αλίαρτο, που ξεκίνησε πιλοτικά από τις 20-12-2017.
      Πολλές επαφές με τους αρμόδιους, από το 2011 έως σήμερα όλων των Δημάρχων της περιοχής και  των περιφερειαρχών, πολλές επιστολές στους ίδιους αρμόδιους φαίνεται πως έπιασαν τόπο και ένα σπουδαίο και αναπτυξιακό εγχείρημα υλοποιείται.
      Το επόμενο και σημαντικό  βήμα είναι η στήριξη από τους μετακινούμενους για να συνεχίσει τη λειτουργία του και η καταγραφή των παρατηρήσεων για να προσφέρει  πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες.
      Υπάρχει κάθε λόγος να το στηρίξουμε. Είναι φτηνό, είναι γρήγορο, φιλικό προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα άνετο.
     Σε συνάντησή μου με το Υπουργό που προγραμματίζεται σύντομα θα συζητήσουμε ζητήματα λειτουργικότητας και ασφάλειας του δικτύου.
     Καλώ τους  Δημότες του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων  να στηρίξουν το πιλοτικό πρόγραμμα και να χρησιμοποιούν εφεξής τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Είμαι βέβαιος πως θα το απολαύσουν.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με άστατο καιρό το πέταγμα του χαρταετού -Συννεφιασμένος όλο το τριήμερο

Ο καιρός δεν θα κάνει το χατίρι των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο ξεκίνημα της Σαρακοστής είναι οι τοπικές βροχές και η συννεφιά.

Αναλυτικά, για την Καθαρά Δευτέρα λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο που θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω μείωση στα ανατολικά.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την προηγούμενη ημέρα, την Κυριακή με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Το Σάββατο τώρα, περιμένουμε σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Το... ξεκίνημα του τριημέρου, δηλαδή η Παρασκευή, μας φέρνει μεταφορά σκόνης και σποραδικές καταιγίδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Oι 6 δήμαρχοι της Βοιωτίας και της Αμφίκλειας στηρίζουν την έλευση του προαστιακού

Κοινό δελτίο τύπου Δημάρχων Π.Ε. Βοιωτίας και Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου
Οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και ο Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας επικροτούν την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την έναρξη λειτουργίας σε πιλοτική αρχικά βάση του δρομολογίου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα” του προαστιακού σιδηροδρόμου, από Δευτέρα 20/2/2017 σε καθημερινή βάση (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών).
Οι Δήμαρχοι από την πλευρά τους θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη στήριξη του συγκεκριμένου δρομολογίου, καθώς πιστεύουν ότι η λειτουργία του θα συμβάλει αφενός στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εκατοντάδων επιβατών εντός του Νομού και προς την Αττική και αφετέρου στην αύξηση της επισκεψιμότητας.
Οι Δήμαρχοι θα επισκεφθούν άμεσα τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη για την επίλυση επιμέρους θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του δρομολογίου και καλούν τους δημότες να ανταποκριθούν θετικά, στηρίζοντας το δρομολόγιο διότι τα άμεσα, αλλά κυρίως τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη λειτουργία του, είναι σημαντικά και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Οι Δήμαρχοι: Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, Θηβαίων Σπύρος Νικολάου,  Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, Αλιάρτου – Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης,  Διστόμου-Αραχώβης-Αντίκυρας Γιάννης Γεωργακός, Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, Αμφίκλειας - Ελάτειας Γεώργιος Γώγος
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα στη Λιβαδειά



Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων ενημερώνει ότι η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα που πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, δεν θα πραγματοποιηθεί αυτό τον μήνα λόγω του εορταστικού τριημέρου.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχειρησιακή εκπαίδευση Σχολής Πυροβολικού στη Θήβα-ΦΩΤΟ

Από 13 έως και 17 Φεβρουαρίου 2017 εκτελέσθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων Θηβών, άσκηση του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών και Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2016 της Σχολής Πυροβολικού, η οποία αποτελεί και το επιστέγασμα της εκπαίδευσής τους.

Διεξήχθησαν ασκήσεις ταχείας, κανονικής και νυχτερινής ανάπτυξης Πυροβολαρχίας, η διαδικασία «Βάλλω και Μετακινούμαι» με εναλλαγή θέσεων και εκτέλεση βολών (προσβολή γραμμικών στόχων, εκτέλεση προγράμματος βολών, άμεση βολή).



Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιο γλέντι του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Υψηλάντη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   

Ο Πολιτιστικός και Οικολογικός Σύλλογος Υψηλάντη  σας προσκαλεί στον Ετήσιο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00 στην ταβέρνα «Βρεσταμίτα » στον Υψηλάντη. Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.
  Πλήρες μενού με κρασί: 15 ευρώ το άτομο
               D.J.  : Θανάσης  Μαργώνης
        ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθαρά Δευτέρα στα Βάγια - Πέταγμα Χαρταετού- κούλουμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η λειτουργία πιλοτικού δρομολογίου προαστιακού στη Λιβαδειά

Έναρξη λειτουργίας πιλοτικού δρομολογίου προαστιακού σιδηροδρόμου στη Λιβαδειά
Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την έναρξη λειτουργίας πιλοτικού  δρομολογίου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα” του προαστιακού σιδηροδρόμου, από Δευτέρα 20/2/2017 σε καθημερινή βάση (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών) έγινε δεκτό με μεγάλη χαρά από τη Δημοτική Αρχή και το επιβατικό κοινό, καθώς ικανοποιεί ένα μακροχρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων και διαρκή διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής.
Η εκτέλεση του συγκεκριμένου δρομολογίου θα διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων επιβατών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λεβαδέων εντός του Νομού και προς την Αττική και θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της περαιτέρω ανάπτυξης του Δήμου και του Νομού.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του δρομολογίου αποτελεί  η  διασύνδεση των πόλεων με τον σιδηροδρομικό σταθμό και προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου έχει ζητήσει τη δρομολόγηση λεωφορείου, ενώ θα επισκεφθεί άμεσα τον αρμόδιο Υπουργό Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για την εξεύρεση λύσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίτημα εκπροσώπησης του ΣΕΠΕ στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Προς 
Δήμαρχο Λεβαδέων

Θέμα: Αίτημα εκπροσώπησης στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  Δήμου Λεβαδέων

Παρακαλούμε κατά τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων να  εκπροσωπηθεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. περιφέρειας Λιβαδειάς, σύμφωνα με το Ν.1566/1985, άρθρο 50.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ    H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     ΔΕΡΜΑΤΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις Πλαταιές για προσκύνημα ο Αρχιεπίσκοπος-ΦΩΤΟ

Για προσκύνημα στον παλιό Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελεούσας,στις Πλαταιές,έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λίγο μετά την κηδεία του Ευάγγελου Μπασιάκου.Συνοδεία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει, να φρουρεί και να διαφυλλάτει όλους.Ο Μακαριώτατος,απο Μητροπολίτης επισκεπτόταν συχνά τον Ιερό Ναό,ο οποίος είχε καταρρεύσει απο τον σεισμό του 1981 και αναστηλώθηκε πριν τρια χρόνια.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο Γλέντι στον Άγιο Θωμά

Πρόσκληση στο Αποκριάτικο Γλέντι
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Θωμά και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ. Θωμάς σας προσκαλούν στο αποκριάτικο γλέντι που διοργανώνουν στην αγορά του χωριού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 | 4μ.μ.

    Παραδοσιακοί χοροί από τα συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου με δρώμενα της αποκριάς
    Πίτες της αποκριάς από τις κυρίες του χωριού
    Αλευρώματα
    Λαχειοφόρος Αγορά
    Γλέντι, φαγητό, τραγούδι και χορός
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Μουσείο Διστόμου παρόν στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στο Ζάππειο


Το ''παρών'' στην εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος με ειδικό αφιέρωμα στο Άουσβιτς που έγινε πρόσφατα στο Ζάππειο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Πρ. Παυλόπουλου, έδωσε και το Μουσειο Θυματων Ναζισμού Διστόμου.

Το Μουσείο Διστόμου εκπροσώπησε ο δημοσιογράφος κ. Λουκάς Δημάκας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του και με αυτή του την ιδιότητα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδη, τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο και τους άλλους επίσημους, για το περιεχόμενο των πολλών καλαίσθητων πόστ για την Σφαγή του Διστόμου. που αποτελούσαν μέρος της ιστορικής έκθεσης με τίτλο «Δεν λησμονώ..... μία εικόνα χίλιες λέξεις»,.που διοργάνωσε η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ».
 Η ανταπόκριση του Μουσείου Θυματων  Ναζισμού Διστόμου στην πρόσκληση για συμμετοχή  έγινε στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής του Μουσείου που εφαρμόζει η Διοίκησή του, με Πρόεδρο τον τ. Δήμαρχο Διστόμου κ Θανάση Πανουργιά. Μια πολιτική που έχει ενστερνιστεί και ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στηρίζοντας σχετικές δρα σεις του Μουσείου. Ηδη έχουν αναληφθεί πολλές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση και ετοιμάζονται και άλλες τόσο στο Διστομο όσο  και ...εκτός έδρας!

 Η εκδήλωση για το ολοκαύτωμα έχει την σημασία της διότι εκπέμφθησαν μηνύματα ιδιαίτερα επίκαιρα για το 2017: «Δεν πρέπει να λησμονάμε. Και πράγματι δεν λησμονάμε. Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ, ποτέ πια, τους εφιάλτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, του ναζισμού, να απειλήσουν ξανά το μέλλον και την πορεία της ανθρωπότητας. Είναι χρέος μας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.«Το 2017, για εμάς τους ευρωπαϊκούς λαούς είναι μια σημαντική πρόκληση προς αυτήν την κατεύθυνση. Κρίνονται πολλά σε αυτό το χρόνο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι πραγματικά δεν λησμονάμε» υπογράμμισε  .
Η έκθεση,που παρουσίασε η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» κ. Γλυκερία Γουρνοπάνου, βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό της εποχής με πάνω από 350 φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις πόλεις και τα χωριά που υπέστησαν τις γερμανικές θηριωδίες- αλλά και την Πολωνία..Για τον σκοπό αυτό παρέστησαν και μερικοί Δήμαρχοι από χωριά με πολλά θύματα, όπως και ο Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος, Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, που αναφέρθηκε στις γερμανικές αποζημιώσεις: «Πρέπει να κλείσουμε το τραύμα του πολέμου αλλά να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη. Και το τραύμα του πολέμου δεν κλείνει γιατί υπάρχει ακόμη μια ανεκπλήρωτη οφειλή, η ολοσχερής καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων», ειπε. Έκανε δε ειδική αναφορά στα Μουσεία Διστόμου και Καλαβρύτων, ως φορέων της Μνήμης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ταξικά εργατικά σωματεία της Βοιωτίας καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Στους κυνηγημένους δίνουμε το χέρι, η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Στην περιοχή μας βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες, στοιβαγμένοι σε κέντρα κράτησης, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης οι οποίοι έχουν βιώσει κακουχίες, πόλεμο και ένα μακρύ ταξίδι προσφυγιάς χωρίς όμως να χάσουν ούτε την ελπίδα τους, ούτε το χαμόγελό τους.

Ξέρουμε καλά ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό και αναψυχή. Φεύγουν από τις χώρες τους, ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο, να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσοι καταφέρουν να σωθούν από τις βόμβες, από τις κακουχίες, από τους δουλεμπόρους, από τα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, περνάνε στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς, αλλά κυρίως για τα παιδιά τους. Στην Ευρώπη βλέπουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και εκεί προσπαθούν να φτάσουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, έχει τεράστιες ευθύνες. Τις ίδιες ευθύνες έχει και για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, θέμα που πλέον μπαίνει επιτακτικά «επί τάπητος» από την ίδια τη ζωή.

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, για όλους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την φυλή, το χρώμα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος αποτελεί κριτήριο πολιτισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης κάθε ανθρώπου, κάθε κοινωνίας και λαού. Ιδιαίτερα όταν αυτό το δικαίωμα αφορά ανθρώπους και μικρά παιδιά, ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους, περιπλανώμενους σε αναζήτηση καλύτερης ζωής, προσπαθώντας εναγωνίως να σώσουν την ζωή τους.

Με αφορμή τη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε 3 Δημοτικά του Σχηματαρίου και στο Γυμνάσιο Οινοφύτων:

    Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να υποδεχτούμε θερμά στα σχολεία μας και να αγκαλιάσουμε τα μικρά ταλαιπωρημένα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

    Ταυτόχρονα τους καλούμε να απομονώσουν την εγκληματική και ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τα διάφορα άλλα φασιστοειδή, οι οποίοι με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους και με πρόσχημα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους και σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Δε λένε κουβέντα για τις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και τις καπιταλιστικές «ειρήνες» που αναγκάζουν τους λαούς σε ξεριζωμό. Και δε λένε κουβέντα γιατί ακριβώς τα αφεντικά των χρυσαυγητών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, κερδίζουν είτε με τον πόλεμο είτε με την «ειρήνη».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αφήσει αυτήν την τακτική αναπάντητη. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δε θα λύσουν τα προβλήματα των σχολείων μας ούτε θα βελτιώσουν τις συνθήκες σπουδών & ζωής των παιδιών μας. Τα προβλήματα αυτά προϋπήρχαν και θα τα λύσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας εργατών – λαού, ο κοινός αγώνας Ελλήνων, μεταναστών, προσφύγων.

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα θύματα πολέμου.

Τα υποδεχόμαστε την πρώτη μέρα που θα έρθουν στα σχολεία μας.

Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των παιδιών -Ελλήνων, προσφύγων, μεταναστών- στη μόρφωση.

Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική και φασιστική φωνή.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΑΥΛΩΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος σήμερα ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Σήμερα Τρίτη αναμένονται αρχικά νεφώσεις στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο, και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί σχεδόν αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και έπειτα οι νεφώσεις θα μετακινηθούν στην νότια ηπειρωτική χώρα, το νότιο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, στο νότιο Ιόνιο και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως στην νότια ηπειρωτική χώρα και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες υπάρχει από το μεσημέρι, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και το νοτιοδυτικό Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στην Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα δυτικά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 6 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 13 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την ιδιοκτήτρια δύο Μαλτέζ που κακοποιούσε συστηματικά τα σκυλιά της

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς», κατήγγειλε στο Α.Τ. Λιβαδειάς ένα περιστατικό κακοποίησης δύο σκύλων που η ιδιοκτήτρια τους όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες τα είχε να ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Σε αυτήν την κατάσταση βρήκαν τα δύο σκυλιά...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου: «Ο διοικητής του Α.Τ. κ. Τσίμπρης αφού εξέτασε το φωτογραφικό υλικό, κίνησε άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού. Την Παρασκευή, 10 Φεβρουάριου 2017, ο διοικητής κ. Τσίμπρης με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, εκπροσώπων του φιλοζωικού συλλόγου και της κτηνιατρικής υπηρεσίας, μετέβησαν στο χώρο που κρατούνταν τα 2 σκυλιά ράτσας Μαλτέζ, και με τη συνεργασία της ιδιοκτήτριας κατάσχεσαν τα ζώα.

Τα δύσμοιρα σκυλάκια ζούσαν σε απαράδεκτες συνθήκες. Κοιμόντουσαν μέσα σε έναν σωρό από σκουπίδια, με ούρα και περιττώματα παντού, το νερό τους ήταν μαύρο και τα ίδια χαμένα μέσα στις τζίβες και την βρωμιά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως, αργότερα στο κτηνιατρείο, κατά την αφαίρεση των τριχών από το στόμα του ενός έφευγαν και δόντια μαζί!

Τα σκυλάκια πλέον βρίσκονται υπό την προστασία του συλλόγου και περιμένουν την οικογένεια που θα τους προσφέρει την αγάπη και την φροντίδα που αξίζουν και που τόσο πολύ έχουν στερηθεί. Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αστυνομική διεύθυνση Λιβαδειάς και προσωπικά τον διοικητή του Α.Τ. Λιβαδειάς κ. Τσίμπρη, για την άμεση κινητοποίηση και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει επιδείξει σε θέματα κακοποίησης ζώων». Αν θα θέλατε να υιοθετήσετε κάποιο από τα ζώα επικοινωνήσει με τους «Εθελοντές Φιλόζωους Λιβαδειάς» στο email : eflivadeias@yahoo.com ή μέσω facebοok εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκφράζει την θλίψη του, για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου



Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον  απροσδόκητο θάνατο του Βουλευτή και πρώην Υπουργού, Ευάγγελου Μπασιάκου, ενός πολιτικού άνδρα, ο οποίος έθεσε την ξεχωριστή, δική του, προσωπική σφραγίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας και φυσικά της Βοιωτίας.
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος, μέσα από την πολιτική διαδρομή του, ανέδειξε τις διαχρονικές αξίες μιας πολιτικής, όπως θα έπρεπε να είναι. Πολλή δουλειά και αποτελεσματικότητα, υψηλό ήθος και αδιαμφισβήτητη εντιμότητα, αλλά και άμεση επαφή με τους πολίτες, ηπιότητα και χαμηλοί τόνοι.
Αν και η δράση του είχε πολλές φορές διεθνή διάσταση και τύγχανε της ανάλογης αναγνώρισης παρέμενε πάντα προσηλωμένος στις ανάγκες και τις αγωνίες της ιδιαίτερης πατρίδας του και των ανθρώπων της. Ο θάνατος του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την Βοιωτία. 
Η τοπική επιχειρηματική κοινότητα είχε την τύχη να συνεργαστεί πάρα πολλές φορές με τον εκλιπόντα και πάντα στο πρόσωπο του αναγνώριζε ένα πολιτικό σύμμαχο και ένα έντιμο συνομιλητή.
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, με την αγγελία του απρόσμενου θανάτου  του βουλευτή Βοιωτίας και πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου, συνήλθε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και υπευθυνότητα το δημόσιο βίο καθ' όλη της διάρκεια της πολύχρονης πολιτικής του πορείας και αγωνίστηκε για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και του νομού Βοιωτίας.
Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:
1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκ μέρους της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου
3. Να καταθέσει στη μνήμη του συμβολικό χρηματικό ποσό στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας
4. Να δοθεί το όνομά του σε οδό της πόλης
5. Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην κηδεία του, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να αποσταλεί στα τοπικά ΜΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ