Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017»


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των πολιτικών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της προσέλκυσης επισκεπτών και της στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συμμετείχε στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 7,8 και 9 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας προέβαλε τα πολιτισμικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά για κάθε μια περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά και φιλοξένησε τους αντίστοιχους κυνηγετικούς συλλόγους και ομοσπονδιακούς θηροφύλακες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας επισκέφθηκε το Περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας, όπου ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δράσεις και φιλοθηραματικές δραστηριότητες  των κυνηγετικών συλλόγων και δήλωσε:

“Το κυνήγι, το ψάρεμα, η ορειβασία, η πεζοπορία, η ορειβασία, ο αγροτουρισμός και όλες οι άλλες δραστηριότητες που αποτελούν αντικείμενο της Έκθεσης, αποτελούν στην ουσία προστιθέμενες αξίες για τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και κίνητρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Αυτή τη στιγμή στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας λειτουργούν 32 πρωτοβάθμιοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, στους οποίους είναι οργανωμένοι 17.000 κυνηγοί.
Θεωρούμε πως η συμμετοχή μας στην έκθεση, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συνεργαστεί στενά με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, και πιστεύουμε ακράδαντα πως το δυναμικό αυτό  κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, μπορεί να αποτελέσει τον αξιόπιστο εταίρο και σύμβουλό μας για την ανάδειξη του τόπου μας και τη προσέλκυση επισκεπτών.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστε για το “Βιοκλιματικό Πάρκο” του Χρυσορρόα Θήβας

Μέχρι 30 Απριλίου 2017 παρατείνεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα βραβεία “Βravo”. Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει με το “Βιοκλιματικό Πάρκο” του Χρυσορρόα

Ένα ακόμα βραβείο διεκδικεί ο Δήμος Θηβαίων για το έργο "Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων", μετά το ΧΡΥΣΟ βραβείο που έλαβε στα “Best City Awards 2016”.

Πρόκειται για τα βραβεία “ BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS”, η ψηφοφορία των οποίων για τους πολίτες άνοιξε στις 9 Φεβρουαρίου και λήγει στις 30 Απριλίου 2017 ( μετά από παράταση) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting

Τα βραβεία αφορούν την αξιολόγηση και ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών και δράσεων που αναπτύχθηκαν στη χώρα μας σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας και προέρχονται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών.

Πως ψηφίζεις:
1.    Μπαίνεις στην πλατφόρμα
Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας
2.    Επιλέγεις κατηγορία βραβείων (π.χ. ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην κατηγορία ENVIRONMENT)
3.    Επιλέγεις οργανισμό ( π.χ. ΔΗΜΟΙ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ)
4.    Πατάς “Αναζήτηση”
5.    Βρίσκεις το έργο που θέλεις να αξιολογήσεις και να ψηφίσεις  ( π.χ. Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας )

Η ενεργός συμμετοχή σας στη διαδικασία αξιολόγησης είναι σημαντική!
•    Ενημερώσου, Αξιολόγησε & Ανάδειξε τα καλύτερα προγράμματα.
•    Διάλεξε προγράμματα από κάθε συμμετέχουσα ομάδα και ψήφισε περισσότερες από μια θεματικές ενότητες.
•    Η γνώμη σου μετράει και συμμετέχει στη συνολική αξιολόγηση. 
Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή  έως 30 Απριλίου 2017.
Για την εγκυρότητα της ψηφοφορίας, απαιτείται προσωπικό email.

Σημείωση: Επειδή έχουν παρατηρηθεί κάποια προβλήματα από ορισμένες συσκευές κινητών, προσπάθησε να εισέλθεις στην ψηφοφορία και από σταθερό υπολογιστή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Παπαθωμά για το Πάσχα


Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Μ. Πέμπτη η διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Θηβαίων



Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων ενημερώνει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων ότι η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη.
Σχετικά με την ώρα διανομής οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή μέσω του σταθερού τηλεφώνου, που έχουν δηλώσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στη Λιβαδειά, όπως παλιά!!! – Διαγωνισμός καλύτερου λάκκου



 Πάσχα στη Λιβαδειά

Διαγωνισμός καλύτερου λάκκου



Ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει την αναβίωση του ρουμελιώτικου Πάσχα ώστε οι κάτοικοι της πόλης μας να βγουν στις γειτονιές για να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα της Λιβαδειάς και διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το διαγωνισμό του καλύτερου λάκκου.

Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για την βράβευση του καλύτερου λάκκου είναι ο τρόπος ψησίματος του αρνιού (κλήματα, χειροκίνητη περιστροφή σούβλας), ο αριθμός των αρνιών, ο αριθμός των παρευρισκομένων, η μουσική, αλλά κυρίως το κέφι της παρέας.   Ο καλύτερος λάκκος θα κερδίσει ως έπαθλο ένα αρνί και 10 κιλά κρασί.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Μ. Πέμπτη στο τηλ. 22613-50812.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Λήστεψαν τον βουλευτή Νίκο Θηβαίο στην «αερογέφυρα του τρόμου» στη Θήβα

Έχουν γίνει ο «εφιάλτης» των οδηγών η γέφυρα στο Πυρί της Θήβας.
Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον ο καταυλισμός των ρομα στη Θήβα,με τους διερχόμενους οδηγούς να ζουν εφιαλτικές στιγμές και να την αποκαλούν «αερογέφυρα του τρόμου»!
Θύματά τους, πλήθος κόσμου και ειδικά διερχόμενοι οδηγοί, πρόσφατα ακόμα και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του permisospress,ο  βουλευτής επέστρεφε με το αυτοκίνητό του,χθες το απόγευμα απο την Αθήνα. Περνώντας απο τη διαβόητη γέφυρα, πετάχτηκαν στην μέση του δρόμου νεαροί ρομά με ρόπαλα, τον σταμάτησαν αναγκαστικά και με απειλές του πήραν το κινητό και την τσάντα.Έντρομος  ο κ.Θηβαίος ενημέρωσε την Αστυνομία.
Καθώς πολλοί οδηγοί περνώντας τη συγκεκριμένη γέφυρα, ανακόπτουν ταχύτητα λόγω και της στενότητας,σπείρες, με  διαφορετικές  συνθέσεις  και ρόλους ανά περίπτωση, πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα  και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετυχαίνουν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων αυτοκινήτων και ακολούθως αποσπούν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα των οδηγών και συνεπιβατών των οχημάτων.
 «Είναι δύσκολο να συλληφθεί αθίγγανος. Ακόμα κι όταν πιάνονται επ' αυτοφώρω δεν έχουν επάνω τους ταυτότητες, δηλώνουν ένα όνομα και ως διεύθυνση κάποιον καταυλισμό. Συχνά, ύστερα από έλεγχο αποτυπωμάτων διαπιστώνεται ότι το ίδιο άτομο έχει εμπλακεί σε διάφορα αδικήματα και έχει δηλώσει κάθε φορά διαφορετικό όνομα.
Η μειωμένη αστυνομική δύναμη του Νομού Βοιωτίας αγωνίζεται ,πετυχαίνει αρκετά πράγματα αλλά και απογοητεύεται αφού βλέπει τους συλληφθέντες  στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από  λίγες ώρες να κυκλοφορούν και πάλι   ελεύθεροι.





Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή επιτυχία για τους αθλητές της Αλιάρτου

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Ο Αθλητής της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Βοιωτίας ο Χόντος Γεώργιος πρώτευε στο αγώνισμα της σφαιροβολίας αφού σημείωσε βολή 14,71μ. όριο για πανελλήνιους αγώνες στην κατηγορία Π.Κ. είναι (14.20)μ.
Να σημειώσουμε ότι ο Αθλητής από την Αλίαρτο έχει μόλις ένα χρόνο που ασχολείται με τον στίβο.
Στα χνάρια όμως του Γιάννη Χαλιμούρδα και ο μικρός του αδελφός Κων/νος Χαλιμούρδας αφού έκανε νέο ατομικό ρεκόρ 1,72 (το παλιό του φετινό 1,64).
Να σημειώσουμε ότι ο Κων/νος είναι μόλις 15 χρόνων και ανήκει στην κατηγορία ΠΠΑ.
Στην ηλικία του ο Γιάννης είχε ρεκόρ 1.76 φαίνεται λοιπόν εφικτό να κάνει το ρεκόρ του αδερφού του!
Συγχαρητήρια!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάπως καλύτερα με τα τροχαία στη Στερεά-Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Χωρίς θύματα, κύλησε ο Μάρτιος σε όλη την Στερεά
Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (7.538) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.770) για υπερβολική ταχύτητα, (246) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (80) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Μάρτιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (23) τροχαία ατυχήματα (έναντι 37 το 2016). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    0 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 8 το 2016)
•    5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 3 το 2016)
•    18 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 26 το 2016)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (27) παθόντες (έναντι 49 το 2016).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•    0 νεκροί (έναντι 8 το 2016)
•    5 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2016)
•    22 ελαφρά τραυματίες (ομοίως 37 το 2016)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η παραβίαση της σήμανσης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Μάρτιο του 2017 βεβαιώθηκαν συνολικά (7.538) παραβάσεις ως ακολούθως:

   1.770  για υπερβολική ταχύτητα
          80  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
          58  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
        77  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
       169  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         45  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         13  για αντικανονικό προσπέρασμα
        40  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
          4  για αντικανονικούς ελιγμούς
      313  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
        74  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
          15  για φθαρμένα ελαστικά
    1.385  για παράνομες σταθμεύσεις
     3.495  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Δευτέρα: Ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα. Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σήμερα επιτελούμε την ανάμνηση του πάγκαλου Ιωσήφ και το γεγονός της άκαρπης συκιάς που ξεράθηκε, όταν ο Κύριος την καταράστηκε.

Σήμερα είναι η Μεγάλη Δευτέρα. Η ημέρα που ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα: α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή. Ο Ιωσήφ προεικονίζει με την περιπέτειά του (που πουλήθηκε σκλάβος στην Αίγυπτο) τον ίδιο τον Χριστό και το πάθος Του.

β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς που ξέρανε ο Χριστός (Ματθ. 21, 18-22): Συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και γενικά την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα.

Ήταν ο μικρότερος γιος του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έριξαν σ’ ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάργειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή. Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως. Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε. Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπούς. Ο Πετεφρής την πίστευσε και φυλάκισε τον Ιωσήφ.

Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή. Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας. Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό. Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια της πείνας όλο το λαό. Με αφορμή τη διανομή του σιταριού, φανερώθηκαν τ’ αδέλφια του που τον είχαν φθονήσει. Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, αντίθετα τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς.

Αυτός λοιπόν αποτελεί προεικόνηση του Χριστού, διότι και Αυτός, αγαπητός γιός του Πατέρα, φθονήθηκε από τους ομοφύλους Του Ιουδαίους, πουλήθηκε από το μαθητή Του για τριάντα αργύρια και κλείσθηκε στο σκοτεινό λάκκο, τον τάφο.

Επίσης, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα μνημονεύουμε και τη άκαρπο συκή, την οποία καταράσθηκε ο Κύριος και ξεράθηκε αμέσως Ματθ. 21:19, Μαρκ. 11:13). Συμβολίζει τόσο τη Συναγωγή των Εβραίων, η οποία δεν είχε πνευματικούς καρπούς, όσο και κάθε άνθρωπο που στερείται πνευματικών καρπών, αρετών. Έδειξε ο Κύριος τη δύναμή Του στο άψυχο δένδρο και ποτέ πάνω σε άνθρωπο, για να δείξει ότι δεν έχει μόνο δύναμη να ευεργετεί, αλλά και να τιμωρεί.

Ο ευαγγελιστής Μάρκος αναφέρει πως την ώρα που ο Κύριος επιτίμησε τη συκή και ξηράθηκε, κατέπεσαν αμέσως τα καταπράσινα φύλλα της και την επόμενη μέρα ξεράθηκε και η ρίζα της (Μαρκ. 11:21). Οι μαθητές έκθαμβοι από το θαύμα αυτό δεν ζητούσαν να μάθουν την βαθύτερη έννοιά του, αλλά είχαν την απορία «πως παραχρήμα εξηράνθη η συκή;» (Ματθ. 21:20). Πρώτη φορά είχαν δει τιμωρία της άψυχης φύσεως.

Ο Κύριος παίρνοντας αφορμή από την απορία των μαθητών, χωρίς να εξηγήσει την συμβολική σημασία του θαύματος, τους δίδαξε για τη μεγάλη δύναμη της πίστεως, η οποία όταν συνοδεύεται από εσωτερική θέρμη και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό μπορεί να κατορθώσει αφάνταστα πράγματα. Τους είπε: «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν καὶ μὴ διακριθῆτε, οὐ μόνον τὸ τῆς συκῆς ποιήσετε, ἀλλὰ κἂν τῷ ὄρει τούτῳ εἴπητε, ἂρθητι καὶ βλήθητι εἰς τὴν θάλασσαν, γενήσεται·» (Ματθ. 21:21). Αυτή την πίστη θέλει η Εκκλησία μας να μεταδώσει και σε μας.

Η υμνογραφία αναφέρεται σήμερα στα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και επί πλέον στο θέμα της πορείας του Κυρίου προς το Πάθος. Από το τροπάριο: «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται…» οι ακολουθίες από τη Μεγάλη Δευτέρα έως Τετάρτη λέγονται και «Ακολουθίες του Νυμφίου».


Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Ερυθρό Σταυρό τραυματίας ο Τσιρόπουλος του Άρη Θήβας


Σύμφωνα με μαρτυρίες από την πλευρά του Άρη Θηβών, μετά το τέλος του αγώνα παίκτες της ομάδας δέχθηκαν επίθεση έξω από το γήπεδο της Μαλεσίνας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ο παίκτης του Άρη Χρήστος Τσιρόπουλος.

Στην επιστροφή του μάλιστα στην Αθήνα μετά το τέλος του αγώνα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες αισθάνθηκε αδιαθεσία για να μεταφερθεί από τους οικείους του για εξετάσεις στον Ερυθρό Σταυρό.

Μέχρι τις 12:50 το πρωί της Κυριακής δεν υπήρξαν νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.
 


 Χρ.Χρήστου:’Το μπάσκετ είναι παιχνίδι και όχι πόλεμος”


Καμιά αναφορά δεν έκανε ο προπονητής του Άρη Θήβας Χρήστος Χρήστου στο αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού αγώνα με τη Μαλεσίνα, μιλώντας μόνο στα επεισόδια και τονίζοντας πως το μπάσκετ δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας πως είναι ένα παιχνίδι και όχι πόλεμος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Είμαι πολύ στεναχωρημένος και προβληματισμένος με όσα έχουν γίνει από την Πέμπτη μέχρι εχθές το βράδυ. Δεν δόθηκε η απαραίτητη βαρύτητα από τους υπεύθυνους σε ένα παιχνίδι μπαράζ. Τι να πω για τον αγώνα, που γι” αυτό έπρεπε να μιλάγαμε, όταν όλο το βράδυ τρέχαμε στα νοσοκομεία. Δυστυχώς κάποιοι ξεχνάνε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και όχι πόλεμος. Λυπάμαι”.
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάστρα του Λεβαδειακού στην ερυθρόλευκη γιορτή



Αναβολή στην... στέψη πρωταθλητή για τον Ολυμπιακό. Σε ένα ματς στην Λιβαδειά που για ένα ημίχρονο ήταν αρνητικός και βρέθηκε να χάνει είδε τον Καρντόσο να βρίσκει ξανά δίχτυα μετά από καιρό αλλά αυτό δεν έφτασε. Το 1-1 μεταθέτει την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος για την επόμενη αγωνιστική με ΠΑΣ. Ξανά πέναλτι που δεν δίνεται στους πρωταθλητές.

Έτσι ξεκίνησαν οι δυο ομάδες

Η διάταξη για τον Λεβαδειακό: Κίπερ ο Ναμάσκο, τετράδα άμυνας με Μουλόπουλο, Τριποτσέρη, Βούρο και Μιλιάζες. Κέντρο με Καραχάλιο και Νιασέ, δεκάρι ο Σουμπίνιο και Καραμπουέ και Τόνι Σίλβα στα... φτερά. Φορ ο Βασιλείου.

Κατά τα άλλα ο Λεμονής έκανε 9 αλλαγές στο σχήμα του Ολυμπιακού σε σχέση με Κέρκυρα. Έμειναν μόνο βασικοί οι Καπίνο και Σεμπά. Πιο αναλυτικά: Κίπερ Καπίνο, δεξί μπακ ο Παρέδες, δίδυμο στόπερ οι Ρέτσος και Νικολάου και αριστερά ο Σισοκό.

Μπουχαλάκης και Μάρτινς στο κέντρο, δεκάρι ο Τσόρι, στα δύο άκρα οι Ελιουνούσι και Σεμπά και φορ ο Ανσαριφάρντ. Σχηματισμός 4-2-3-1 και για τις 2 ομάδες.

Όλα... λάθος και 1-0

Στο α' μέρος ο Λεβαδειακός μπήκε πιο καλά και δυνατά στο ματς και κατάφερε να σκοράρει πρώτος πριν το τέλος του. Στο 1ο λεπτό υπήρξε πρώτη μεγάλη φάση από τους γηπεδούχους με σουτ Σουμπίνιο και μετά χαμένο τετ α τετ Καραμπουέ.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απειλήσει και έβγαλε σουτ και φάσεις.  Η κορυφαία ήταν στο 34' με μία σουτάρα του Τσόρι που αποκρούστηκε. Στο 42' ήρθε ένα σουτ του Καραχάλιου που αποκρούστηκε δύσκολα και στο 43' το γκολ από τριπλό λάθος των Πειραιωτών. Ο Μάρτινς έχασε την μπάλα κοντά στην περιοχή, ο Νικολάου πηγαίνοντας να προλάβει τον Βασιλείου έδιωξε την μπάλα πάνω στον Ρέτσο και από εκεί... στρώθηκε στον φορ του Λεβαδειακού για να κάνει από κοντά το 1-0.

Τρεις γρήγορες κινήσεις από Λεμονή

Ο κόουτς Λεμονής έκανε στο ξεκίνημα του α' μέρους και μέχρι το 55' τρεις αλλαγές. Μέσα οι Καρντόσο, Μάριν και Καμπιάσο και έξω οι Ανσαριφάρντ, Ελιουνούσι και Τσόρι. Ο Λεβαδειακός είχε χαμένο τετ α τετ στο 52' με τον Νιασέ, ωστόσο η είσοδος του Μάριν βελτίωσε αισθητά δημιουργικά και επιθετικά την ομάδα του Ολυμπιακού. Όχι όμως σε τέτοιο σημείο που να κάνει γρήγορα το 1-1.

Πέναλντι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό και 1-1 με Καρντόσο

Ο Ολυμπιακός που έκλεισε το ματς με 16 τελικές έναντι 9 του Λεβαδειακού είδε τον ρέφερι να μην του δίνει πέναλτι λίγο μετά το 80' για χέρι του Τριποτσέρη. Εκτός των άλλων ο Μπουχαλάκης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά αστόχησε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Το γκολ ήρθε στο 89' από πρώτη μπαλιά Μπουχαλάκη, γύρισμα του Σεμπά και τον Καρντόσο να τελειώνει την φάση από κοντά. Έτσι έγινε το 1-1.

MVP:  Οι δύο κίπερ έχουν κάνει ένα πολύ καλό ματς. Πέραν των 2 σκόρερ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και σε Σεμπά που βγάζει το γκολ του Ολυμπιακού και το 1-1.

Στο ύψος του:  Ο Μάριν με την άμυνα των Βοιωτών. Ο Γερμανός έδωσε... πνοή δημιουργικά και επιθετικά και ενώ η αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού στάθηκε ιδιαίτερα καλά για τέτοιο ματς.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Μπουχαλάκης. Ακόμα ένα κακό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Συνεχίζει να δείχνει πως δεν μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο και ενώ είναι και... μοιραίος καθώς έχει χάσει μεγάλες ευκαιρίες. Κάκιστος και ο Ελιουνούσι.

Η γκάφα: Σαφώς και μπαίνει εδώ η φάση του 1-0 με τρία διαδοχικά λάθη από τους Πειραιώτες για να βγει το γκολ του Βασιλείου.

Το στραγάλι: Προφανώς και ως φάση του αγώνα λογίζεται η μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Τριποτσέρη. Πέραν αυτού υπάρχουν και λάθη σε αποφάσεις για οφσάιντ (σ.σ. κυρίως για επιθέσεις του Ολυμπιακού) και φάουλ.

Το ταμείο του Gazzeta.gr: Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό πρόσωπο στο α' μέρος μένοντας πίσω στο σκορ από δικά του λάθη. Στην επανάληψη βελτιώθηκε πίεσε τον Λεβαδειακό και ισοφάρισε όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις άλλες φάσεις που είχε γκολ και κάπως έτσι έμεινε το 1-1.

Πηγή: gazzetta.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε προκαταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ -Πληρωμή 725.000 δικαιούχων

Αύριο, Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017 θα χορηγηθεί ως προκαταβολή, το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του έτους 2017  (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2016, όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ.

Λόγω του ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μόλις ξεκίνησε και η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων Α21 για το έτος 2017 δεν έχει ανοίξει ακόμη, ο ΟΓΑ για να διευκολύνει τις οικογένειες των δικαιούχων, χορηγεί και φέτος, όπως και το 2016, την πρώτη δόση με μορφή προκαταβολής, με βάσει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Η πληρωμή αφορά πάνω από 725.000 οικογένειες δικαιούχων. Επιπροσθέτως, πλέον των 45.000 οικογενειών δικαιούχων θα λάβουν και αναδρομικά προηγουμένων ετών. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε πάνω από 101.000.000 €.

Σχετικά με τα αναδρομικά διευκρινίζεται ότι προέκυψαν από την εκκαθάριση της μεγάλης πλειοψηφίας των εκκρεμών περιπτώσεων, για τις οποίες απαιτήθηκε η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών.

Επισημαίνεται ότι, με την χορήγηση του 50% της προκαταβολής στην  πρώτη δόση, περιορίσθηκαν σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε μη δικαιούχους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), στην ένδειξη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, στο πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων».

Διαβάστε Περισσότερα »

Με καλοκαιρία μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα - Τι καιρό θα κάνει μέχρι το Πάσχα

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Δείτε πότε θα χαλάσει ο καιρός και με τι συνθήκες θα σουβλίσετε το αρνί
Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά, περιμένουμε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Αναλυτικά η πρόγνωση σε όλη την Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες σε Ήπειρο και δυτική Στερεά. Από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.



Μ.ΤΡΙΤΗ

Σε νότια Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σε αυτές περιοχές ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και προς τη θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ

Στην κεντρική και νότια Ελλάδα καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές συννεφιές κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στις αυτές περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες συννεφιές που το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές που γειτνιάζουν με αυτά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 20 με 22 βαθμούς κελσίου.


Μ.ΠΕΜΠΤΗ

Στη νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο αραιές συννεφιές κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στις αυτές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες συννεφιές που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινές ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές που γειτνιάζουν με αυτές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μέσα στο Αιγαίο πρόσκαιρα στις βόρειες Κυκλάδες πιθανόν και 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα προσεγγίσει στις περισσότερες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς κελσίου.


Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρχουν λίγες συννεφιές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα που ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους σε ορεινούς όγκους των περιοχών αυτών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα φτάνουν τα 5 με 6 και ίσως για λίγο και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει και πάλι στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς κελσίου.


Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές που ίσως δώσουν κάποιους τοπικούς όμβρους σε ορεινούς όγκους των περιοχών αυτών.

Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα τόσο στην ξηρά όσο και την θάλασσα ενώ και η θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ καλές τιμές προσεγγίζοντας τους 22 με 24 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ζεστός καιρός με λίγες αραιές συννεφιές στα δυτικά, σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων από δυτικά προς ανατολικά σε ήπιες γενικά εντάσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 24 με 25 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο Κρητικών Χορών στην Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ