Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η Καλλιθέα γιόρτασε τον αγαπημένο της Άη Γιώργη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην Καλλιθέα του Δήμου Τανάγρας, η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, με επίκεντρο των εκδηλώσεων τον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο εσπερινός,απο τους ιερείς π.Ιωακείμ,π.Σταύρο και τον εφημέριο του ναού π.Παναγιώτη.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε  η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Καλλιθέας.
Τη σημαντική αυτή μέρα για την Καλλιθέα τίμησαν με την παρουσία τους,ο Δήμαρχος Τανάγρας κ.Περγάλιας,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος,αντιδήμαρχοι,ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς κ.Παπαχριστοδούλου  και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Καφούνης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ









Φωτορεπορτάζ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ με νταλίκα στη Τιθορέα

Mε αμαξοστοιχία Intercity του ΟΣΕ από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα συγκρούστηκε κατά τις 7 το απόγευμα νταλίκα με τουρκικές πινακίδες, όταν ο οδηγός προσπάθησε να περάσει αφύλακτη διάβαση ένα χιλιόμετρο μετά το σταθμό της Τιθορέας.

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ωστόσο από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε η μηχανή της αμαξοστοιχίας, με αποτέλεσμα οι 300 επιβαίνοντες στο τρένο να χρειαστεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Αθήνα με λεωφορεία του ΟΣΕ.
 Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιάτικες Εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ Λιβαδειάς

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 21-4-2017, σχεδίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει στα πλαίσια της Πρωτομαγιάς.

Στη Λιβαδειά η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης, στις 10.οο το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Θα έχει προηγηθεί, την Τετάρτη 26-4-2017 στις 7.οο το απόγευμα, η εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας με θέμα «Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος : Η εργατική τάξη δεν μπαίνει κάτω από ξένη σημαία» και θα ακολουθήσουν και άλλες πολύπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τα χιόνια... στους 30 βαθμούς την ερχόμενη εβδομάδα

Στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, η τιμές στα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 28-29°C και πιθανότατα τους 30°C την ερχόμενη Παρασκευή, ίσως και το Σάββατο
Φοβερές εναλλαγές μας επιφυλάσσει ο καιρός φέτος και πραγματικά, τόσο ο φετινός χειμώνας όσο και η άνοιξη που διανύουμε, κύλησαν με συνεχόμενες καιρικές μεταβολές που σε πολλές των περιπτώσεων είχαν χρόνια να συμβούν.

Έτσι λοιπόν, από τα χιόνια των προηγούμενων ημερών αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, η προσεχής εβδομάδα θα είναι τελείως διαφορετική με αποτέλεσμα να εναρμονιστούμε καιρικά με την εποχή που διανύουμε.

Η εβδομάδα που έρχεται, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα χαρακτηρίζεται από τα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, από του εξασθενημένους κατά βάση ανέμους, από την απουσία βροχοπτώσεων αλλά και από την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι πρέπει να περιμένουμε θεαματική άνοδο του υδραργύρου, και έτσι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, η τιμές στα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 28-29°C και πιθανότατα τους 30°C την ερχόμενη Παρασκευή (ίσως και το Σάββατο).

Για παράδειγμα, σε περιοχές της Θεσσαλίας ή της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, ο υδράργυρος θα αγγίξει οριακά τους 29-30°C ενώ σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, στο εσωτερικό δηλαδή του ηπειρωτικού κορμού, η θερμοκρασία φαίνεται ότι με μεγάλη ευκολία θα αγγίξει τους 27-28°C.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η πιστωτική κάρτα με δακτυλικό αποτύπωμα..



    Μια κάρτα με ενσωματωμένο αισθητήρα ανάγνωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του κατόχου της αποκάλυψε ότι πρόκειται να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό η MasterCard, μέχρι τα τέλη του έτους.
Τα νέα του αμερικανικού κολοσσού έρχονται περίπου τρία χρόνια μετά την... αρχική ανακοίνωσή του γύρω από τη νέα γενιά καρτών και έπειτα από την ολοκλήρωση δύο επιτυχών δοκιμών στη Νότια Αφρική.

Με το δάχτυλο στην… κάρτα

Η τεχνολογία της πιστωτικής κάρτας παραπέμπει σε εκείνη των πληρωμών μέσω smartphones: ο κάτοχός της δηλαδή, πρέπει να τοποθετήσει το δάχτυλό του πάνω από τον αισθητήρα της κάρτας, στην ειδική επιφάνεια που βρίσκεται επάνω δεξιά, ώστε να εγκριθεί η αγορά του. «Η τεχνολογία ανάγνωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα μπορούσε να αυξήσει την άνεση και την ασφάλεια των οικονομικών συναλλαγών» εξηγεί ο επικεφαλής ασφάλειας της MasterCard, Ατζάι Μπάλα. «Δεν μπορεί να κλαπεί ούτε να αναπαραχθεί». Οι ειδικοί ασφαλείας θεωρούν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών και ότι οι εν λόγω κάρτες βασίζονται σε μια «λογική» χρήση βιομετρικών τεχνολογιών. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Γεώργιος, μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος, Χρόνια Πολλά σε κάθε Γιώργο και Γεωργία!


    Γεννήθηκε στην Νικομήδεια της Βιθυνίας μεταξύ των ετών 285 και 281...
    Οι γονείς του ήταν πλούσιοι και αριστοκράτες και του έδωσαν μεγάλη μόρφωση. Έτσι έφτασε στα ανώτατα αξιώματα του ρωμαϊκού στρατού, Δούκας (διοικητής) και Κόμης (Συνταγματάρχης). Όταν έχασε τον πατέρα του, έμεινε μοναδικός κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας και σαν καλός χριστιανός, την μοίρασε στους φτωχούς, ελευθέρωσε τους δούλους του και ζούσε ζωή λιτή και απλή.

    Ως Ρωμαίος αξιωματικός προστάτευε, όσο μπορούσε τους χριστιανούς, ενώ είχε προσελκύσει στην νέα θρησκεία πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και στενούς συγγενείς του Διοκλητιανού, που ήταν αυτοκράτορας του ρωμαϊκού κράτους. Όταν ξέσπασε εκείνη την εποχή φοβερός διωγμός κατά των χριστιανών, ο Γεώργιος όχι μόνο δεν έλαβε μέρος, αλλά προστάτευσε πολλούς χριστιανούς διευκολύνοντας τους να κρυφτούν .

    Ο Αυτοκράτορας όταν έμαθε την στάση του αυτή τον κάλεσε και γοητευμένος από τα νιάτα και την λεβεντιά του, τον συμβούλευσε να εκτελέσει τις διαταγές του. Τότε εκείνος του αποκάλυψε ότι και ο ίδιος ήταν χριστιανός και δεν επρόκειτο να απαρνηθεί την πίστη του.

    Ο Διοκλητιανός διέταξε να τον βασανίσουν και να τον αποκεφαλίσουν. Ο Γεώργιος έδειξε σπάνια ψυχική γαλήνη και καρτερία στα βασανιστήρια. Πέθανε το 303 και το λείψανό του μεταφέρθηκε στην Λύδδα όπου και ενταφιάστηκε. Λίγο αργότερα ο Μέγας Κωνσταντίνος έκτισε στον τάφο του, μεγαλόπρεπο ναό.

    Ο λαός μας τον θεωρεί έναν από μεγαλύτερους αγίους και η λαογραφία μας τον παρουσιάζει σαν πολέμιο άγιο, ενώ άπειρες είναι οι παραδόσεις και οι θρύλοι γύρω από αυτόν. Σε μια παράδοση αναφέρεται πως σκότωσε έναν απαίσιο δράκο που φύλαγε μια πηγή και έτρωγε τους ανθρώπους που πλησίαζαν να πάρουν νερό. Και η αγιογραφία μας συνήθως τον απεικονίζει να σκοτώνει τον δράκο.

    Η εκκλησία μας τον ονομάζει μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρο και τιμά την μνήμη του στις 23 Απριλίου ή την Δεύτερη μέρα του Πάσχα, εάν το Πάσχα πέσει μετά τις 23 Απριλίου, επειδή οι ύμνοι στην ακολουθία του είναι αναστάσιμοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπή! Γραφείο τελετών άφησε στο δρόμο πτώμα ηλικιωμένου γιατί δεν πληρώθηκε

Αδιανόητη τροπή πήρε η τραγική ιστορία με τον ηλικιωμένο που βρήκε φρικτό θάνατο το πρωί από φωτιά στο σπίτι του.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 9 το πρωί σε μικρή μονοκατοικία στην οδό Νικοπόλης, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκε από την αστυνομία γραφείο τελετών προκειμένου να παραλάβει τη σορό του και να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο. Επειδή όμως δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρωθεί, το γραφείο δεν το παρέλαβε!

Έτσι, το πτώμα έμεινε για ώρα παρατημένο στο δρόμο τυλιγμένο σε μια σακούλα, με κίνδυνο να γίνει βορά στα ζώα και προκαλώντας οργή για την παντελή έλλειψη σεβασμού στον νεκρό άνδρα.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο του Ράδιο Θεσσαλονίκη προκαλεί ανατριχίλα...

Τελικά στις 13:30 το μεσημέρι ειδοποιήθηκε άλλο γραφείο τελετών που δέχθηκε να κάνει την μεταφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΘ ο ηλικιωμένος έμενε επί χρόνια σε μικρή μονοκατοικία σε συγκρότημα που ανήκει στο Καρίπειο ίδρυμα.

Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και οικονομικά ζητήματα. Συγγενείς δεν είχε στην Θεσσαλονίκη, ενώ τον φρόντιζε ένας νεαρός από την περιοχή.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είχαν ειδοποιηθεί από τον Δεκέμβριο για τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε. Τον βοηθούσαν με γεύμα καθημερινό από την εκκλησία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με πηγές από το δήμο ζητήθηκε από τότε και η παρέμβαση του εισαγγελέα.

πηγή: rthess

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας -Πού θα βρέξει σήμερα

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μέγιστες τιμές, αλλά το βροχερό σκηνικό θα συνεχιστεί και την Κυριακή σε αρκετές περιοχές.

Στην ανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες μπόρες στα βόρεια. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών υπάρχει στα βόρεια ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί, στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτική πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Οι  σποραδικοί όμβροι με ύφεση των φαινόμενων από το βράδυ. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά στο ιόνιο αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. στη ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της στερεάς και της Θεσσαλίας με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική κρητη, όπου υπάρχει πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών νωρίς το πρωί.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα εξασθενίσουν, ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα εξασθενίσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Γ' Εθνική η ποδοσφαιρική ομάδα του μαρτυρικού Διστόμου!

To Mαρτυρικό Δίστομο ανεβαίνει στην Γ' Εθνική!
Η ποδοσφαιρική Ομαδα του Διστόμου, της Μαρτυρικής κωμόπολης της Ρούμελης, ''Αμβρυσσέας'', είναι ο Πρωταθλητής της Α' Κατηγορίας Βοιωτίας  και ανέβαίνει στην Γ' Εθνική!

Μετά από μια πορεία στην διάρκεια της οποίας δεν κατέβηκε ποτέ  από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και την νίκη, σήμερα, επί του ΠΑΟ Κυριακίου με 5-0, η κωμόπολη που είναι γνωστή από την βάρβαρη Σφαγή των κατοίκων της το 1944 από τους Γερμανούς,γιορτάζει και πανηγυρίζει την επιστροφή της στα πιο μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια'' : Πριν περίπου 35 χρόνια ήταν στην τότε Δ Εθνική και δίκαια ο Πρόεδρος της Ομάδας, Ηλίας Καβαλαγιός δήλωσε ότι  <<το Δίστομο σήμερα  δικαιούται να χαμογελά!>>.
Πράγματι η πορεία του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια ήταν εντυπωσιακή και για λίγο δεν είχε πετύχει το όνειρο από πέρυσι που τερμάτισε 2η μετά τη Θήβα ενώ και πέρυσι και φέτος ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Βοιωτίας.
Μια κλάση - τουλάχιστον - καλύτερος από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας της , ο ''Αμβρυσσέας'', αναγνωρίζεται από όλους στην ευρυτερη περιοχή της Αν. Στερεάς Ελλάδας ως ανερχόμενη δύναμη.-κάτι που αντανακλά και σε επίπεδο φιλάθλων πέραν των ορίων του Διστόμου! Δύναμή της το ισχυρό ρόστερ, η καλή διοίκηση και το καλό κοουτσάρισμα με κυρίαρχο το πνεύμα οικογένειας σε όλη την ομάδα.
Με βάση το Διστομο -που πλέον είναι μια μικρή κωμόπολη των 1.400-1.500 κάτοικων- αλλά και οπαδούς στην ευρυτερη περιοχή, ο Αμβρυσσέας έχει όνειρα για μια αξιοπρεπή παρουσία στην Γ 'Εθνική. Το επιβεβαίωσε η μαζική παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο και  οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί τους χθες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ