Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Δολιοφθορά στην άρδευση της Κωπαίδας καταγγέλει η Φανή Παπαθωμά-ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταξύ των τακτικών περιοδικών ελέγχων που διεξάγουν τα συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, σήκωσαν τρία φράγματα του Βοιωτικού Κηφισσού και προκάλεσαν καταστροφές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να χαθούν τεράστιες ποσότητες νερού που θα χρησίμευαν για την άρδευση της Κωπαίδας.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας χαρακτήρισε την απίστευτη ενέργεια, δολιοφθορά που στόχο έχει να εμποδίσει την ομαλή άρδευση του κτήματος της Κωπαίδας.

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει το ΑΤ Λιβαδειάς ενώ αναμένεται να κατατεθεί μήνυση κατ αγνώστων.


Γιατί καταγγέλλει δολιοφθορά η... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων
εφαρμόζει «Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων» στα διοικητικά του όρια

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα που αφορά την διαχείριση αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και  πραγματοποιείται σε συνεργασία με κτηνίατρο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η εκτέλεση ιατρικών πράξεων (εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση, κ.α.), καθώς και η ηλεκτρονική τους σήμανση με μικροτσίπ.
Στόχος του Δήμου είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να καταγράψει και να παράσχει στα αδέσποτα ζώα την φροντίδα που απαιτείται . Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους.
Ωστόσο παράλληλα με τις ενέργειες του Δήμου για τα αδέσποτα, παρακαλούνται και οι ιδιώτες κάτοχοι δεσποζόμενων κατοικίδιων ζώων να προβούν στις αντίστοιχες δικές τους ενέργειες.
Επίσης οι δημότες που εντοπίζουν αδέσποτους σκύλους μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου (τηλ. 2268350211), ώστε κατ’ αρχήν να εξακριβώνεται, σε συνεργασία με τον κτηνίατρο, αν τα ζώα είναι όντως αδέσποτα. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το δήμο προαναφερθέν τηλέφωνο.
Ο Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων τονίζει ότι το πρόβλημα των αδεσπότων ζώων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, εάν οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς δεν επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά και μετά από κάποιο διάστημα εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της ισχύουσας κείμενης νομοθεσίας που διέπουν την κατοχή δεσποζόμενων ζώων και αφορά στους κανόνες διατήρησης των ζώων σε οικείες, ο τρόπος περιπάτου, αλλά κυρίως η ηλεκτρονική ταυτοποίησή τους που συνδράμει στην καταπολέμηση του φαινομένου εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής μας, εφ’ όσον επιλέξουν να αποκτήσουν ζώο συντροφιάς, να ενημερωθούν πρώτα για τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την ενέργειά τους αυτή. Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών αναφέρονται στο Ν. 4039/12, για τις παραβάσεις του οποίου προβλέπονται ποινές και αυστηρά πρόστιμα.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων υποχρεούνται να προσκομίσουν άμεσα στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου (τηλ. Επικ. 22683-50211) αντίγραφο πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του κατοικίδιου ζώου που κατέχουν.
Η συνδρομή όλων μας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς η προστασία των ζώων είναι υπόθεση όλων μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία τον Απρίλιο στους δρόμους της Στερεάς

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (6.924) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.781) για υπερβολική ταχύτητα, (279) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (136) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Απρίλιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (33) τροχαία ατυχήματα (έναντι 24 το 2016). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2016)
•    3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 4 το 2016)
•    28 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 14 το 2016)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (45) παθόντες (έναντι 32 το 2016).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•    2 νεκροί (έναντι 6 το 2016)
•    3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2016)
•    40 ελαφρά τραυματίες (έναντι 22 το 2016)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η παραβίαση της σήμανσης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Απρίλιο του 2017 βεβαιώθηκαν συνολικά (6.924) παραβάσεις ως ακολούθως:

   1.781  για υπερβολική ταχύτητα
       136  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
          86  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
        103  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
        176  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
          36  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
        14  για αντικανονικό προσπέρασμα
         14  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           4  για αντικανονικούς ελιγμούς
       270  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
         64  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
        23  για φθαρμένα ελαστικά
    1.087  για παράνομες σταθμεύσεις
    3.130  λοιπές παραβάσεις



γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με δύο Χρυσά έφυγαν οι Aλιαρτίστες απο την Δομβραίνα-ΦΩΤΟ

Με πρωτιες σε αντρες και γυναικες και συνολικα εννεα συμμετοχες στο "1ο Αγωνα Αγαπης" ,οι Αλιαρτιστες εδωσαν τον παλμο στην Δομβραινα!!!
Σε μια υπεροχη διοργανωση με πολλες συμμετοχες απο ολη την περιφερεια,ο συλλογος μας ειχε τη χαρα να δει τους Marios Kourounis και Σπυριδούλα Παλαντζά να τερματιζουν πρωτοι στη διαδρομη των 7 χιλιομετρων! Ταυτοχρονα η Ηρώ Βαρθαλάμη ,νεο μελος απο της Θεσπιες,καταφερε να πλασαριστει στη τριτη θεση του βαθρου! Μπορει τα μεταλλια να ειναι αυτα που μας εκαναν υπερηφανους,αλλα η χαρα της συμμετοχης των Γιώργος Αραπιτσας, κυριακη πανουση, Panos Katrisiosis, Μαρία Δρίτσα,Xristos Kokkalis,Dimitris Zaxaropoulos ειναι αυτη που σηκωσε το πρασινο χρωμα μας στους δρομους της Δομβραινας! Στα ωραια της ημερας ειναι η παρουσια του Βαλκανιονικη κ Παναγιώτης Παλληκάρης,ο οποιος μας υποδεχτηκε τον καθενα ξεχωριστα στον τερματισμο!!
Κλεινοντας θα ηθελα να σας περασουμε τις δηλωσεις του "προεδρου μας" ,Τρυπογιωργου Γιωργου ,ο οποιος βαζοντας μια μπασκετικη νοτα στην Κυριακη μας ειπε οτι " σημερα οι Αλιαρτιστες γλιτωσαν την επιστροφη με το λεωφορειο!!!!! Με δυο χρυσα και μια τριτη θεση πρεπει να γκρεμισουμε τα τειχοι της πολης"!!!
 Aliartistas






Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα προνοιακά επιδόματα Μαρτίου-Απριλίου


Ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί στους δημότες του δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου 2017 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς  την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 .

Η Κοινωνική και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων με αγαστή συνεργασία και έντονο το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία, συνεχίζουν να ενεργούν  με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και άμεσα όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβάλλονται εντός των καθορισμένων προθεσμιών τα επιδόματα στους δικαιούχους και ως εκ τούτου ο Δήμος Θηβαίων να συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που καταβάλλει επιδόματα χωρίς καθυστερήσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ

Συνεχίζονται οι επαφές με επιχειρηματίες της περιοχής για να αναλάβουν την διοίκηση του ΑΟ ΘΗΒΑ και έκδηλο ενδιαφέρον με επιφυλάξεις εξέφρασε ο επιχειρηματίας Διαμαντής Κονδράρος και φιλοδοξούμε να άρουμε τις όποιες αμφιβολίες και να τον πείσουμε να αναλάβει την διοίκηση επίσημα και έμπρακτα, υλικά και κοινωνικά και να αναδείξει την ανάπτυξη του ΑΟ ΘΗΒΑ.

Οι συζητήσεις με τον επιχειρηματία Διαμαντή Κονδράρο είναι σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος να μην αλλάξει γνώμη και η αγάπη του για επενδυτικό-επιχειρηματικό ενδιαφέρον του για την ομάδα να παραμείνει μέχρι το τέλος.


Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΟΝΔΡΑΡΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ
Το ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοίκησης του ΑΟ ΘΗΒΑ είναι υπαρκτό όμως για να ολοκληρωθεί η ανάληψη της διοίκησης από το πρόσωπο μου και τους συνεργάτες μου πρέπει να πάρω εγγυήσεις από την τοπική κοινωνία ότι θα είναι δίπλα μου με ουσιώδη και έμπρακτη υποστήριξη.


Η πρώτη μου εικόνα για την λειτουργία του συλλόγου μου δείχνει ένα σοβαρό και νοικοκυρεμένο σωματείο. Τιμή μου και χαρά μου θα ήταν να μπορέσω και να προσεγγίσω με όλη μου την δύναμη να συνεχίσουμε από κοινού με την οικογένεια Βυλλιώτη που όλα αυτά χρόνια παλεύει μόνη της σε όλον αυτόν τον Γολγοθά χωρίς στήριξη από κανέναν!


Με τιμή


ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ K.  ΚΟΝΔΡΑΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Έγινε η εκταφή της σωρού στον τάφο που βρέθηκε σε χωράφι στην Άσκρη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Παρουσία εκπροσώπου της Εισαγγελίας Λιβαδειάς, του διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, ισχυρής αστυνομικής δύναμης, υγειονομικών υπηρεσιών και του Δήμου Αλιάρτου διενεργήθηκε η εκταφή της σωρού στον τάφο που βρέθηκε σε χωράφι στην Άσκρη Αλιάρτου στη Βοιωτία.

Η σωρός εστάλη για νεκροψία νεκροτομή και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκει σε άνδρα νεαρής ηλικίας.

Τα σενάρια κατατείνουν στο ενδεχόμενο οι προσαχθέντες να επιχείρησαν να καταστήσουν το σημείο μουσουλμανικό κοιμητήριο.tvstar.gr

Εκταφή σε χωράφι στην Αλίαρτο από LAMIASTARGR


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Aλιάρτου Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι εγγραφές και επανεγγραφές στο βρεφονηπιακό σταθμό και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς
του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων αρχίζουν…
Από τις 10 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων

Έως τις 24 Μαΐου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής για τη φοίτηση των παιδιών τους στο βρεφονηπιακό και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Τετάρτη 10 Μαΐου, επαρκές διάστημα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Σήμερα στο δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων λειτουργούν ένας (1) βρεφονηπιακός σταθμός και δύο (2) δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Στο βρεφικό τμήμα, θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5 μηνών έως 2,5 ετών
Στα παιδικά τμήματα, θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν αγωγή τουαλέτας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στους δικαιούχους του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωης»


Στελέχωση-Ημερήσιο πρόγραμμα
Στο βρεφονηπιακό και στους παιδικούς σταθμούς απασχολούνται νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί. Μέσα στο ημερήσιο πρόγραμμα υλοποιούνται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής αγωγής, εκπαίδευσης σε βασικές έννοιες μαθηματικών, γλώσσας, περιβάλλοντος, αθλητισμού κ.ά.


Τροφεία
Τα μηνιαία τροφεία καθορίζονται στα 25,00 € για τους παιδικούς σταθμούς και στο βρεφονηπιακό σταθμό διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόσφατο συνολικό οικογενειακό εισόδημα.   Τα τροφεία καταβάλλονται κάθε μήνα. Σε περίπτωση μη καταβολή υπάρχει προσαύξηση. Υπάρχουν εκπτώσεις στα τροφεία ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Δικαιολογητικά εγγραφής
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι:
1)    Συμπληρωμένη αίτηση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού
2)    Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό γέννησης
3)    Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4)    Βεβαίωση εργασίας και των δύο γονέων από τον εργοδότη ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ενσήμων για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας (εφόσον δεν εργάζονται).
5)    Βεβαίωση ιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.
6)    Βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά.
7)    Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (Πράξη Προσδιορισμού Φόρου) εφορίας έτους 2016, που αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016).
8)    Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας αν δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό ή απόδειξη της ΔΕΗ, ΟΤΕ ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας.
9)    Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας (μόνο για τους πολίτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό).
Να σημειωθεί ότι για την επανεγγραφή των παιδιών που φοίτησαν πέρυσι απαιτούνται εκ νέου όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πλην την ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό γέννησης.


Έκδοση αποτελεσμάτων – Ενστάσεις
Τα πρώτα αποτελέσματα – πίνακες αξιολόγησης και μοριοδότησης θα ανακοινωθούν στις 31/06/2017. Οι ενστάσεις θα γίνονται επί της αξιολόγησης και μοριοδότησης.
Οι ενστάσεις θα υποβληθούν από 01/07/2017 έως 07/07/2017 και θα κατατεθούν στον Σταθμό της αρχικής αίτησης εγγραφής.
Τα τελικά αποτελέσματα –πίνακες αξιολόγησης και μοριοδότησης, επί των ενστάσεων θα ανακοινωθούν στις 12/07/2017.
Τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών – επανεγγραφών θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Ε.Σ.Π.Α..


Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018»
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων θα υποβάλλει αίτηση συμμέτοχής στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.: “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” για το έτος 2017-2018, με σκοπό να εντάξει σ’ αυτό τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας. Εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή του, και οριστικοποιηθεί ο αριθμός των θέσεων που θα διαθέσει, καλούνται όλες οι μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να υποβάλλουν την σχετική αίτηση.
Θα υπάρξει σχετική νεότερη ανακοίνωση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την διαδικασία και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται από την πρόσκληση. Η πρώτη ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τις δυνητικά ωφελούμενες μητέρες είναι ότι φέτος η διαδικασία υλοποίησης θα αρχίσει άμεσα (εντός Μαΐου) και απαιτείται να έχουν υποβάλει την φορολογική δήλωση έτους 2016, που αφορά τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού φόρου. Επίσης όσες μητέρες δηλώνουν άνεργες να έχουν εκδώσει κάρτα ανεργίας πριν την δημοσίευση της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαλλάσσει τις ωφελούμενες μητέρες από την καταβολή των τροφείων.


Αιτήσεις-Πληροφορίες
Οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα και τα δικαιολογητικά εγγραφής από το δημαρχιακό κατάστημα Αλιάρτου, από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλιάρτου (μόνο για τον βρεφονηπιακό σταθμό), από το Παιδικό Σταθμό Μαυρομματίου και από την ιστοσελίδα του δήμου (www.aliartos.gov.gr).

Επίσης μπορείτε καθημερινά 10:00 – 14:00 να ενημερώνεστε είτε τηλεφωνικώς είτε αυτοπροσώπως:
•    για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στα κάτωθι σημεία και τηλέφωνα:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλιάρτου: 22680- 24.084
Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλιάρτου: 22680 – 23.110

•    Όμοια και για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς:
Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου: 22683-50.235
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αλιάρτου: 22680 – 22.430
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δ.Δ. Μαυρομματίου – Θεσπιές: 22620 – 67.200


                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
         ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                         ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
                ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗΚΕΑΛ)

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                         ΤΣΙΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Δήμου Λεβαδέων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο Δήμος Λεβαδέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων ευχαριστεί της εκδόσεις “Express Publishing A.E.E” για τη δωρεά προμήθεια βιβλίων διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας σε ωφελούμενους του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης», που διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά.
Η εκμάθηση της αγγλικής και ελληνικής γλώσσας έχει ξεκινήσει με τη συνδρομή της εθελοντικής δράσης καθηγητών και σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς.
Στόχος αυτών των δράσεων είναι η επιμόρφωση των ωφελούμενων  για  την ένταξη τους στη κοινωνία και την βελτίωση της καθημερινότητας τους, για όσο διάστημα διαμείνουν στη πόλη μέχρι την στιγμή της μετεγκατάστασης τους σε άλλη Ευρωπαική χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο καιρός -Συννεφιά και τοπικές βροχές

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, στα βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Kαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στα βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη

Kαιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Kαιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Kαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ