Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής στη Λιβαδειά

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 19ης Ευρωπαϊκής ημέρας μουσικής στην Λιβαδειά από 21 ως 24 Ιουνίου 2018.
Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982 και μέσα σε λίγα χρόνια, έφτασε να αποτελεί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21η Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου.
Η Αθήνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.
Σε 55 πόλεις στις 13 περιφέρειες της χώρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες με συμμετοχή 492 σχημάτων, ορχηστρών και καλλιτεχνικών προτάσεων από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες που συνέθεσαν το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, μιας γιορτής που είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική έκφραση και την απόλαυση του ρυθμού και της μελωδίας.

Φέτος η ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε για ένατη συνεχή χρονιά, με ένα τετραήμερο μουσικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων, την υποστήριξη του Art Cafe Αστραδενή και του Τροφώνιου Ωδείου, στον πεζόδρομο της Ορφέως δίπλα στο ποτάμι .
Στο τετραήμερο των εκδηλώσεων στην πόλη μας, το Τροφώνιο Ωδείο ετοίμασε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα ερωτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Προβλήθηκαν φωτογραφίες του τμήματος Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς. Ο Δημήτρης Ματσώτας με την βοήθεια του Σπύρου Πανουργιά και του Αντώνη

Κεραμιδά παρουσίασε νέες δουλειές και σκέψεις. Το καλλιτεχνικό εργαστήριο Legato παρουσίασε "Το Παραμύθι της Μουσικής", ένα μουσικοθεατρικό διαδραστικό δρώμενο για όλα τα παιδιά και παρουσιάστηκαν επιλεγμένα πρωτότυπα έργα από την 22η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου "Μουσική και Μουσικοί". Η γιορτή πλαισιώθηκε με σημαντικές μπάντες της παγκόσμιας world jazz σκηνής σε μοναδικές εμφανίσεις, όπως το Makis Ablianitis Group (22/6) από την Αθήνα και τo Nana Simopoulos Quartet (23/6) από τη Νέα Υόρκη.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις και τόνισε είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία στην πόλη να γιορτάσει την έλευση του καλοκαιριού και να αφήσει τη μουσική να μαγεύσει και να ενώσει ανθρώπους, γενιές , κουλτούρες και παραδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ