Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Νέοι από χρυσάφι! Στην κορυφή της Ευρώπης η εθνική πόλο

Νέος έπος για το ελληνικό πόλο - Η εθνική Νέων Ανδρών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης - Τα παλικάρια του Τεό Λοράντου νίκησαν το Μαυροβούνιο με 14-12 στον τελικό - Κορυφαίος ο Γκιουβέτσης, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ

Έπος για την ελληνική υδατοσφαίριση. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία Νέων Ανδρών, η χώρα μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το απόγευμα της Κυριακής στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι αθλητές του Τεο Λοράντου επικράτησαν του Μαυροβούνιου με 14-12 και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στην κατηγορία Νέων Ανδρών.

Στην ιστορία περνά και ο Τεο Λοράντος που ήταν ο ενορχηστρωτής της επιτυχίας και πέρσι στο Βελιγράδι και φέτος στο Μινσκ.

Το παιχνίδι ήταν εφιαλτικό για την Ελλάδα στην πρώτη περίοδο. Οι αντίπαλοι προηγήθηκαν με 4-1 και 5-2, σε μια χρονική στιγμή όπου τίποτα δεν λειτούργησε θετικά για την άμυνα. Οι Έλληνες όμως αντέδρασαν άμεσα. Άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά, ισοφάρισαν στο 14ο λεπτό και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στην λήξη του ημιχρόνου (8-7).

Εντυπωσιακή ήταν η ελληνική παρουσία στην 3η περίοδο με την Εθνική μας να διευρύνει την διαφορά στα 3 τέρματα (12-9), σε ένα χρονικό σημείο όπου ολοι ήταν υπέροχοι, αλλά ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης απολαυστικός.

Στην τελευταία περίοδο οι διεθνείς μας διαφύλαξαν την διαφορά και είχαν το μυαλό τους στην απονομή, το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο!

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 14-12

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2.

Μαυροβούνιο: Φρανέτα 1, Ντζ. Ράντοβιτς 5, Μάτκοβιτς 3, Ντ. Ράσκοβιτς 1, Τσέτσκοβιτς 1, Μιγιούσκοβιτς 1.

Ελλάδα: Ρομπόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Αλαφραγκής 1, Καλογερόπουλος 1, Κάκαρης 1.

Με πληροφορίες από koe.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ