Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Σταμάτα Αττικής -Ταρακούνησε την Αθήνα

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην περιοχή της Σταμάτας- Έντονη ανησυχία σε όλη την Αττική
Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας) ταρακούνησε λίγο πριν τις 10:25 την περιοχή της Αττικής. Αρχικά το Γεωδυναμικό έδωσε 4,2 Ρίχτερ το μέγεθος. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα προέβη σε διόρθωση, δίνοντας 4,4 Ρίχτερ το σεισμό στην Αττική.


Ο σεισμός έγινε αισθητός ιδιαίτερα σε όλες τις περιοχές, ενώ η διάρκειά του ήταν πάνω από 6 δευτερόλεπτα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας:  «Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης».

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, το οποίο αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος στα 4,3 Ρίχτερ. Το Αριστοτέλειο δίνει το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Αθήνας.

Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ.Χουλιάρα προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Την ίδια άποψη εξέφρασε  και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, δίνοντας, ωστόσο, το μέγεθος του σεισμού στα 4,5 Ρίχτερ. «Είναι συνέχεια τη σεισμικής δραστηριότητας του σμήνους σεισμών που καταγράψαμε το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει εκτόνωση με μικρότερους σεισμούς. Οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν».

Όπως ανέφερε και ο καθηγητής Λέκκας, η σεισμική ακολουθία είναι σχετικά έντονη, για το μέγεθος του σεισμού. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Αθήνας, μόλις 5 λεπτά μετά το σεισμό των 4,2 Ρίχτερ, καταγράφηκε μετασεισμός 2,6 Ρίχτερ και ακολούθησαν άλλες δύο δονήσεις, μεγέθους 2 και 2,5 μετά από 11 και 20 λεπτά αντίστοιχα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με τραγούδια και χορούς έκοψαν την πίτα τους οι Γυναίκες των Θεσπιών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Το γλέντησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών  που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην ταβέρνα "Γέφυρα"

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην ταβέρνα "Γέφυρα"όχι μόνο για να κόψουν την πίτα τους, αλλά  να  χορέψουν και να περάσουν μια όμορφη βραδιά.

Πριν την κοπή, τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ.Αλέκα Κασκάνη και ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,οι οποίοι ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευτυχία.

Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού π. Αλέξανδρος.
Την εκδήλωση όπως κατέγραψε το Permisospress,άνοιξε το χορευτικό του Συλλόγου, κερδίζοντας το «ζεστό» χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ακολούθησε πλούσιο γλέντι, με τραγούδι και χορό, υπό τους ήχους των κ.κ. Ράπτη και Μάκη Λιβαδείτη, με τους παρευρισκομένους να αποδεικνύονται δεινοί χορευτές.
Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Γιώργος Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Μαλέσης,ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπιών κ.κ. Χατζής,Παπαδομαρκάκης και  εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής
Χρόνια Πολλά και του χρόνου.

.






 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

"Βουνό" το χιόνι στο Βελούχι(Βίντεο)


Ο "Θησέας" πέρασε και απο την Ευρυτανία με το χιόνι να σκεπάζει για τα καλά περιοχές των Αγράφων και του Καρπενησίου.

Απο προχθές το χιόνι έπεφτε πυκνό στην Ευρυτανική πρωτεύουσα ενώ ακόμα πιο έντονη ήταν η παρουσία του προς το χιονοδρομικό του Βελουχίου.Ωστόσο δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα χάρη και στις υπερποσπάθεια των εργαζομένων της Περιφέρειας που ..δίνοντας μάχη με τα "βουνά" απο χιόνι κράτησαν το οδικό δίκτυο ανοικτό με απαραίτητη ωστόσο την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή οδό Καρπενησίου- Φουρνά, από 8ο έως 12ο χλμ. (Θέση «Βράχος») και στην Επ. Ο. Καρπενησίου- Χ/Κ, από το 5ο έως 15ο χλμ
vimapoliti.gr
Δείτε τα εκχιονιστικά στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Οι Καταρράκτες" Πέτρας κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα



Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Για την καρέκλα ακόμη και την φουκαριάρα τη μάνα τους θα πουλήσουν

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΡΕΚΛΑ  ΑΚΟΜΗ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ  ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ  ΘΑ  ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ

Σήμερα η  νεομνημονιακή  συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας ακάθεκτη προχωρά  σ’ ένα πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενων με το οποίο καταργεί επί της ουσίας ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας, βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία, κόβει επιδόματα στους πολύτεκνους, σε μια εποχή που το έθνος μας αφανίζεται, όπου υπάρχουν τεράστια δημογραφικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα:
Το δικαίωμα της Απεργίας, που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα, μπαίνει για πρώτη φορά στο στόχαστρο και μάλιστα από μια Κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται Αριστερή! Με την καθιέρωση της «αυξημένης συμμετοχής» (1/2 οικονομικά τακτοποιημένων μελών) για την κήρυξη της απεργίας στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά / εργοστασιακά σωματεία, η Κυβέρνηση αρχίζει να «ξηλώνει το πουλόβερ».
Τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα θυσιάζονται στο βωμό της νεοφιλελεύθρης λιτότητας και της συρρίκνωσης του κράτους – πρόνοιας.
Οι κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας απελευθερώνονται πλήρως με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και παρά τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση για την προστασία της. Η λαϊκή κατοικία ουσιαστικά εκχωρείται στους τραπεζίτες και στο Δημόσιο για να αυξήσει τα έσοδά του.
Η δημόσια περιουσία ( 34% της ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΑΣΑ, το 51% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το 25% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών , οι Ελληνικές Αλυκές, η Διώρυγα Κορίνθου, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ-HELEXPO, η ELBO κλπ.) εκχωρείται στο Υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια με σκοπό να ξεπουληθεί στους ιδιώτες στο αμέσως επόμενο διάστημα.

      Μόνο με  ΑΓΩΝΑ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους Νενέκους .


                                                   ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
             Πρώην  Βουλευτής Νομού Βοιωτίας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλες Εκπτώσεις σε παπούτσια στην Αλίαρτο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κατάστημά μας "ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ" που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών 28 στην Αλίαρτο,ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις σε όλα τα επώνυμα υποδήματα,όπως BOXER,PUMA,UMBRO,PAREX,AEROSOLES,MIGATO και πολλά άλλα.
Οι εκπτώσεις ξεκινούν από 25 % έως  50 %
Σας περιμένουμε να σας εξυπηρετήσουμε 
Κώστας-Βίκυ  Μπινιάρη
Τηλ.επικοινωνίας 22680 23215- 6945851092




Διαβάστε Περισσότερα »

Έργα ΕΣΠΑ 6 εκατ. ευρώ για το πόσιμο νερό στην Στερεά Ελλάδα


Την έκδοση της πρόσκλησης για έργα που αφορούν στην εξοικονόμηση και την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος Στερεά Ελλάδα 2014-2020, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που προβλέπει η πρόσκληση κόστους 6 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τα παρεμβάσεις ζωής.

Στην πρόσκληση περιλαμβάνονται:

• Επενδύσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών και δικτύων εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής πόσιμου νερού.

• Έργα για την εξοικονόμηση και βελτίωση ποιότητας ύδατος (π.χ. εφαρμογή της πολιτικής τιμολόγησης του νερού, δράσεις και υποδομές για την εξασφάλιση της επάρκειας ύδατος, κ.α.).

• Έργα για τη μείωση απωλειών από συστήματα αποθήκευσης και έργα υδροληψίας και διανομής ύδατος.

• Έργα για την προστασία και παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων και με αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας).

Στις ανωτέρω ομάδες έργων περιλαμβάνεται και η προμήθεια του κατάλληλου κατά περίπτωση εξοπλισμού.

Ο κ. Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Άνθρωπος, περιβάλλον και τεχνολογία. Τρεις άξονες προτεραιότητας για εμάς, που όταν συνδυάζονται με σχέδιο και στρατηγική, αποδίδουν μεγάλο όφελος για όλους. Με αυτά τα έργα αναβαθμίζουμε την ποιότητα του νερού, εξασφαλίζουμε την πρόσβαση όλων σε αυτό και πετυχαίνουμε την εξοικονόμηση του. Σε αυτή τη πορεία αλλαγών που κάνουμε στη Στερεά Ελλάδα, στηρίζουμε το περιβάλλον, για να μας στηρίζει κι αυτό στο μέλλον».
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή κόβουν τη βασιλόπιτα στην Άσκρη



Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν άνοιξε κανένα μαγαζί την Κυριακή στη Λιβαδειά

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


            ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ  Η  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
     ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/1/2018   ΣΤΗ  ΛΙΒΑΔΕΙΑ
 
 ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 
     ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

    Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Απεργιακή Κινητοποίηση την Κυριακή  14 Γενάρη 2018  στην πόλη της Λιβαδειάς.
Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς έκλεισαν και τα καταστήματα  των  Πολυεθνικών Αλυσίδων ZARA, VOI  NOI , ADMIRAL, CRISLIA , τα οποία πήγαν να ανοίξουν.
   Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους , αλλά και τους μικρούς εμπόρους, έχει ήδη αποδειχθεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν τόνωσε την αγορά, δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς και δεν σώθηκε κανένα μικρομάγαζο από το «λουκέτο».
Όλα τα μνημονιακά μέτρα είναι ξεκάθαρο ότι είναι υπέρ των Πολυεθνικών και εναντίον των Μικρομεσαίων.
Στόχο έχουν  να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και στην ανεργία ή με μισθούς πείνας τους εργαζόμενους.

Η  ΚΥΡΙΑΚΗ  είναι  ΑΡΓΙΑ  δεν είναι για  Εργασία.


 
Το   Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Στερεάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ης/2018  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
Καλείστε στη 1η / 2018 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της
Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη  Λαμία με:
                                         
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας μετά το υποβληθέν αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
2. Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου συντήρησης αγροτικής οδοποιίας των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.
3. Διαμεσολάβηση ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για την κατανομή ποσού από την Περιφέρεια σε σχολικές επιτροπές μετά από αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
4. Ενημέρωση για δίκτυο οριζόντιας υποστήριξης των Δήμων και των φορέων τους, ως δυνητικών δικαιούχων του Τομέα Περιβάλλοντος του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.
5. Συζήτηση και απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακή Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ – ΟΑΣΕ ΑΕ.
6. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή για το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
7. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή για το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Φθιώτιδας.
8. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή για το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας.
9. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή για το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Φωκίδας.
10. Ορισμός τριών εκπροσώπων και των αναπληρωτών τους για την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Ευβοίας.
11. Ορισμός τριών εκπροσώπων και των αναπληρωτών τους για την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Φθιώτιδας.
12. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή για τη Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Βοιωτίας (Αντίκυρας).
13. Αντικατάσταση αναπληρωματικού εκπροσώπου για τη συγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φθιώτιδας.
14. Ανακοινώσεις.



Ο Πρόεδρος
της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας



Υπερήφανος Λουκάς
Δήμαρχος Ορχομενού

Διαβάστε Περισσότερα »

Λέβαδος Μountain trail 2018

 Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Λέβαδος mountain trail,
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018… η καρδιά του χειμώνα χτυπάει στον Λέβαδο!Ο αγώνας της Λιβαδειάς  διεξάγεται φέτος για τρίτη χρονιά, στην περιοχή της ΚΡΥΑΣ, όπου βρίσκονται και οι πηγές του ποταμού Έρκυνα, που διασχίζει την πόλη της Λιβαδειάς, αποτελούν μοναδικό τοπίο φυσικού κάλλους. όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση.

Με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λεβαδέων και τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς, την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας και την συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασμα με επιτυχία από την Αλίαρτο στη Θήβα

 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΚΑΔΜΟΣ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ 37-39
Πέρασμα με επιτυχία από την Αλίαρτο στην έδρα του Κάδμου για το πρωτάθλημα κορασίδων. Οι φιλοξενούμενες πανηγύρισαν τη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τέλος.

Διαιτητές: Χριστοδούλου-Μαμασούκα.

Δεκάλπετα: 6-8, 14-15, 8-9, 5-7.

ΚΑΔΜΟΣ (Δεφίγγος): Κυριαζή, Γκίκα, Σκούμα 4, Βενιζέλου 2, Μπάτσαρη 7, Μπόβαλη, Κουτρουμάνου, Μιλεούνη 4, Σουβλή, Μπάτσαρη Ν., Μπόβαλη Ι. 18, Δαγδελένη.

ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Σταγκίδης): Αποστόλου, Σταματίου, Πεσλή 6, Μαργώνη 12, Καρακίκε 2, Μαχαίρα 6, Τζανοπούλου, Κουτρουμάνου, Καρανάσιου 4, Γκατζούνη 9, Κωστακοπούλου.
 eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Βούλιαξε" στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός


Γλίτωσε την… καταιγίδα, όχι την ήττα! Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» όταν ο εκπληκτικός Λεβαδειακός έκανε το 3-0, πέτυχε δύο γκολ, αλλά ήταν αργά για να διεκδικήσει κάτι στη Βοιωτία, χάνοντας, τελικά, 3-2.
Δεν… πνίγηκε, το «ναυάγιο», πάντως, δεν το γλίτωσε ο Παναθηναϊκός!
Στην 8η θέση, πλέον, ο Λεβαδειακός, με 21 βαθμούς, στους 19 παρέμεινε ο Παναθηναϊκός και 10ος
Η κατηφόρα για τον Παναθηναϊκό δεν έχει τελειωμό. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό με 3-2 στη Λιβαδειά, για τη 17η αγωνιστική της Superleague.
Ο αγώνας μεταξύ του Λεβαδειακού και του Παναθηναϊκού είχε διακοπεί το Σάββατο (13/1) στο δέκατο λεπτό, λόγω έντονης βροχόπτωσης και συνεχίστηκε την Κυριακή (14/1), με τους «πράσινους» να πραγματοποιούν τραγική εμφάνιση μέχρι το 65′ και να «ξυπνούν» πολύ αργά, περιορίζοντας την έκταση της ήττας τους.

Στο 21΄ο Αμαράλ έκανε το 1-0 και στο 36΄ ο Γιουσούφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Μητρόπουλος στο 49΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Λουντ να μειώνει σε 3-1 στο 76΄ και τον Βιγιαφάνες να διαμορφώνει το τελικό 3-2 στο 94′.


Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Ο Βλαχοδήμος έπιασε την μπάλα με τα χέρια, έπειτα από γύρισμα του Οικονόμου, με τον διαιτητή να δίνει έμμεσο. Μετά την εκτέλεση οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Μητρόπουλος με δυνατό σουτ έκανε το 3-0. Στο 76′ ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 3-2 με σουτ του Λουντ, έπειτα από μία πολύ καλά οργναωμένη επίθεση, ενώ στο 94′ ο Βιγιαφάνιες με πέναλτι (χέρι του Ντιόγκο στην περιοχή) διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αμαράλ, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Σουμπίνιο, Μητρόπουλος (90+1? Καλτσάς), Νουάνκο (84′ Νιάσε), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόβσκι, Γιακουμάκης (88′ Ντιόγκο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου, Κολοβέτσιος (55′ Ινσούα), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (29′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Άλτμαν (54′ Χιλιεμαρκ), Δώνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δράσεις Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια


Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, περιμένουμε σήμερα. Βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και προς το βράδυ σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά όπου θα συνοδευτούν και από σποραδικές καταιγίδες. Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο.


Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, με τοπικά έντονα φαινόμενα στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, και τις πρωινές ώρες σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα επηρεάσουν παροδικά και πεδινές περιοχές. Πάντως τόσο στην Κεντρική όσο και στη Βόρεια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3-5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και αρχικά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Στερεά, την κεντρική Πελοπόννησο και τη δυτική Θεσσαλία και χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχών το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3-5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 3-5 μποφόρ και στα νότια 5-6 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχών το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά- ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ