Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Eπιστροφή στη βάρδια του πρώην βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για το ΚΕΠΒ Θήβας



Με αφορμή την επαναφορά του θέματος για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας (ΚΕΠΒ) με πρόσφατες δημοσιεύσεις περί κατάργησής του, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου δηλώνει τα ακόλουθα:

“Θεωρώ ότι είναι σε ισχύ οι δηλώσεις του αρμόδιου και υπεύθυνου Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Λαμία, για τη μη κατάργηση των Κέντρων Θηβών και Λαμίας.
Παρακολουθώ πολύ στενά, καθημερινά και αδιάλειπτα  το μεγάλης σημασίας θέμα για την πόλη της Θήβας και το Δήμο μας και πιστεύω ότι μετά τις επισκέψεις στους αρμόδιους φορείς και τις άμεσες παρεμβάσεις μου το τελευταίο 48ωρο σε υψηλό επίπεδο, θα υπάρξουν εξελίξεις που θα ανακοινωθούν άμεσα.
Παραμένουμε στις θέσεις μας για το μεγάλο αυτό θέμα, που έχει κοινωνικές προεκτάσεις και παλεύουμε όλοι μαζί,  φορείς και δημότες, για τη διατήρηση του ΚΕΠΒ Θήβας και γιατί όχι την αναβάθμισή του. Είμαστε παρόντες, είμαστε σε αναμονή για τις όποιες ενέργειες απαιτηθούν, σύμφωνα με τις εξελίξεις”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νταλίκα "καβάλησε" το διαχωριστικό στην εθνική Αθηνών- Λαμίας-Φωτογραφίες

Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγα λεπτά στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με την τροχαία, ο οδηγός της νταλίκας που βλέπετε στις φωτογραφίες , έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, με αποτέλεσμα να "καβαλήσει" το διαχωριστικό ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν προσέκρουσε σε άλλο όχημα, ενώ και ο οδηγός της νταλίκας είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, αυτήν την ώρα είναι κλειστή η αριστερή και η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας της εθνικής οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Παντελής Μπατσούλης





Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριάκι Βοιωτίας: Οι... Άλπεις της Βοιωτίας!!!



Το Κυριάκι είναι κτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο 780 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο. Στο όμορφο αυτό χωριό κατοικούν περίπου 2.000 Κυριακιώτες και Κυριακιώτισσες, που αγαπούν τον τόπο τους και καμαρώνουν με την ομορφιά του.

Τρεις διαφορετικές διαδρομές συνδέουν το χωριό με τον υπόλοιπο νομό. Ένας δρόμος 24 χλμ. μέσα στα έλατα, ενώνει το Κυριάκι με την πρωτεύουσα της Βοιωτίας, Λιβαδειά. Επίσης, μετά το Δίστομο και το Στείρι συναντούν οι εκδρομείς το χωριό, καθώς ανεβαίνουν στον Ελικώνα. Τρίτη επιλογή είναι η διαδρομή μέσω της Αγίας Τριάδας, στο τέλος της οποία και κοντά στο χωριό βρίσκεται η  Αρβανίτσα, ένας χώρος δασικής αναψυχής. Ακόμη, μικρή απόσταση χωρίζει το Κυριάκι και την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, αφού μόλις σε τριάντα λεπτά μπορεί να μεταβεί κάποιος από το χωριό, στην πόλη του Παρνασσού.

Φτάνοντας ο επισκέπτης στα πρώτα σπίτια του χωριού και βλέποντας τα γραφικά και ήσυχα στενά, προϊδεάζεται για το τι θα συναντήσει στο εσωτερικό. Κάνοντας μια βόλτα, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο να γευτεί τα αγνά προϊόντα που παράγονται από τους Κυριακιώτες, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τις χυλοπίτες, τον τραχανά, το κρασί και το λάδι, να επισκεφθεί τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες ή τις καφετέριες και τα εστιατόρια, αλλά και να αναπαυθεί σε έναν από τους ξενώνες ή σε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.  Το Κυριάκι, αν και χωριό, δεν υστερεί καθόλου στο θέμα της νυχτερινής διασκέδασης, αφού κάθε βράδυ οι καφετέριες μετατρέπονται σε bars με πολύ χορό και μουσική για όλες τις προτιμήσεις.

Πολλά είναι τα σημεία, μέσα και έξω από το χωριό, που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης. Η κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου και τον γέρικο πλάτανο και η πλατεία με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση. Λίγο πάνω από την κεντρική πλατεία, βρίσκεται η παλιά εκκλησία της Παναγίας με το θεατράκι και την παιδική χαρά, και πίσω της η πέτρινη Μεγάλη Βρύση, η οποία τα περασμένα χρόνια τροφοδοτούσε τους κατοίκους με νερό – σήμερα, περιμένει να ξεδιψάσει όποιον περνά από το σημείο αυτό. Στη βόρεια άκρη του Κυριακίου, βρίσκεται το εκκλησάκι του Ιωάννη του Προδρόμου με τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο και τη θέα προς το Παλιόκαστρο.

Το Παλιόκαστρο είναι ένας λόφος, απέναντι από το χωριό και προς τη δύση, στον οποίο ήταν χτισμένη η αρχαία Φωκική πόλη Φλυγόνιον και  της οποίας τα ερείπια συνυπάρχουν με το εξωκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου. Από εκεί, μπορεί κανείς να δει το χωριό από ψηλά και να θαυμάσει τη Λάκκα, τον Κορινθιακό, τον Παρνασσό, αλλά και την κορυφή της Γκιώνας και τα βουνά της Πελοποννήσου.

Μόλις 8 χλμ. από την πλατεία του χωριού, απέχει η Αρβανίτσα. Ένας χώρος δασικής αναψυχής, που βρίσκεται υπό την προστασία της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου. Είναι ένα καταπράσινο τοπίο μέσα στα έλατα, βγαλμένο σαν από παραμύθι, στο οποίο υπάρχουν καφετέρια-ταβέρνα, παιδική χαρά και πολύ γρασίδι και δροσιά, που βοηθούν τους εκδρομείς να ξεφύγουν για λίγο από την μονότονη καθημερινότητα.

Τέλος, ο Καραχάλιος (Παναγία Καλαμιώτισσα), ο Καριώτης και ο Ταρσός είναι οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Κυριακίου. Εκεί περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι του χωριού, απολαμβάνοντας τις καθαρές παραλίες, τα ολόφρεσκα ψάρια και την ησυχία της φύσης, που συνοδεύεται από τον ήχο της θάλασσας, το θόρυβο των τζιτζικιών και το κελάηδισμα των πουλιών.

Καθώς όμως όλα τα ωραία τελειώνουν…, όταν ο επισκέπτης φεύγει από το Κυριάκι, έχει στο νου του τη γλυκιά ανάμνηση του χωριού, στο στόμα τη γεύση των τοπικών νοστιμιών και στην καρδιά τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, που θα τον περιμένουν μέχρι την επόμενή του επίσκεψη.12vima.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

O Έλληνας ογκολόγος που ανακάλυψε το τεστ για τον καρκίνο στον ANT1 - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους, έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα ογκολόγο, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα τεστ που μπορεί να διαγνώσει ταυτόχρονα οκτώ διαφορετικά είδη καρκίνου.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ογκολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Έλληνας επιστήμονας "'πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα. Δεν είναι έτοιμο ακόμα το τεστ. Θα απευθύνεται σε όλα τα άτομα προκειμένου να ανιχνευθεί ο καρκίνος σε πρώιμο στάδιο. Είναι η πρώτη φορά που προσπαθήσαμε κάτι τέτοιο και έχουμε καλά αποτελέσματα".

Στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου αν αυτό το τεστ μπορεί να υποκαταστήσει άλλες εξετάσεις πρώτης γραμμής για τον καρκίνο, όπως τη μαστογραφία, τη γαστροσκόπηση ή το τεστ ΠΑΠ ο κύριος Παπαδόπουλος απάντησε "αυτό θα αποδειχτεί στις επόμενες μελέτες. Αυτή τη στιγμή σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω να μην κάνουν οι άνθρωποι αυτές τις εξετάσεις. Αν όντως το τεστ γίνει καθολικό και επιτυχημένο θα κριθεί στις επόμενες μελέτες. Το τεστ θα είναι φθηνό και εύκολο. Στόχος μας είναι να κάνουν αυτό οι πολίτες και αν βγαίνει θετικό από εκεί και πέρα να κάνουν τις επόμενες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Αν βεβαιωθούμε ότι το τεστ ανταποκρίνεται τότε θα μπορεί να ενταχθεί στον γενικό προληπτικό έλεγχο, αυτό είναι το όνειρό μας".

Το επόμενο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για το χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η έρευνα ο ογκολόγος απάντησε "στην επόμενη μελέτη θα συμμετέχουν χιλιάδες άτομα και θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια. Η πρώτη έρευνα έγινε σε 1.000 άτομα με καρκίνο χωρίς μεταστάσεις. Η επόμενη μελέτη θα γίνει σε υγιείς ανθρώπους ώστε να δούμε αν προληπτικά μπορεί να ανιχνευθεί ο καρκίνος. Εκεί θα φανεί πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει το τεστ".

Κλείνοντας ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκφράζοντας εκατομμύρια ανθρώπους, συνεχάρη τον Έλληνα επιστήμονα λέγοντάς του "μας κάνετε περήφανους. Ελπίζουμε η έρευνά σας να φέρει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο".

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου: 
Διαβάστε Περισσότερα »

Που είναι ο «λαός» και το «Κολωνάκι»της Ελλάδας

Οι φτωχότερες και οι πλουσιότερες περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Στα 16.294 ευρώ ανήλθε το 2015 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα και μειώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τους περιφερειακούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.
Ο «λαός»

Η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας παραμένει η Ήπειρός 11.500 ευρώ (-1,1%), ενώ πάνω από αυτήν βρίσκονται η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη με 11.164 ευρώ (-1,4%), η Δυτική Ελλάδα με 12.097 ευρώ (-0,3%), η Θεσσαλία με 12.393 ευρώ (0%), η Κεντρική Μακεδονία με 12.557 ευρώ (+0,3%), το Βόρειο Αιγαίο με 12.582 ευρώ (-2,3%), η Πελοπόννησος με 13.358 ευρώ (+0,5%), η Κρήτη με 13.912 ευρώ (0%) και η Στερεά Ελλάδα με 14.117 (-0,4%).
Το «Κολωνάκι»

Η πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας είναι η Αττική με 22.192 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ (μείωση 0,9% το 2015 σε σχέση με το 2014) και ακολουθούν:

    το Νότιο Αιγαίο με 18.153 ευρώ (+0,6%),
    η Δυτική Μακεδονία με 15.642 ευρώ (-4,2%) και
    τα Ιόνια Νησιά με 15.039 ευρώ (+0,2%).

Όσον αφορά στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ), αυτή μειώθηκε κατά 1,4% στο σύνολο της χώρας και ανήλθε το 2015 σε 155.507εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (5,1%) και του Βορείου Αιγαίου (2,9%), ενώ αυξήθηκε στο Νότιο Αιγαίο (0,5%) και στην Πελοπόννησο (0,1%) και παρέμεινε αμετάβλητη στην Κρήτη.

Το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής στη δημιουργία της ΑΠΑ κατέχει η Αττική με 47,9% και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 13,5%, ενώ το μικρότερο κατέχει το Βόρειο Αιγαίο με 1,4%
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει από τον Μάρτιο για τους νεοσύλλεκτους στο στρατό

Οι νεοσύλλεκτοι θα κατατάσσονται σε Σημεία Υποδοχής (ΣΥΠΟ) σε όλη την Ελλάδα, απ' όπου θα παραλαμβάνουν εξοπλισμό και ρουχισμό και θα τοποθετούνται αμέσως στις μονάδες
Κοσμογονικές αλλαγές στην στρατιωτική θητεία θα τεθούν σε εφαρμογή τον Μάρτιο, έπειτα από εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Τα Κέντρα Εκπαίδευσης στα οποία παρουσιάζονταν οι νεοσύλλεκτοι καταργούνται. Πλέον, οι νέοι Έλληνες δεν θα παρουσιάζονται στο Κέντρο όπου παρέμεναν επί περίπου ένα μήνα για να λάβουν εξοπλισμό, ιματισμό, να κάνουν τα βασικά εμβόλια και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και κυρίως να λάβουν την βασική στρατιωτική εκπαίδευση.

Από τον Μάρτιο και την 2018 Β' ΕΣΣΟ, οι νέοι Έλληνες που είναι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας θα παρουσιάζονται σε μονάδες οι οποίες θα ονομαστούν Σημεία Υποδοχής (ΣΥΠΟ). Για παράδειγμα, όσοι οπλίτες έχει καθοριστεί να τοποθετηθούν σε μονάδες του Έβρου θα παρουσιάζονται απ' ευθείας σε τάγμα υποδοχής στον Έβρο, όσοι πρόκειται να υπηρετήσουν σε μονάδα της Κρήτης θα κατατάσσονται απ' ευθείας στην Κρήτη και όχι σε κάποιο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο ή στην Μακεδονία και όσοι πρόκειται να πάρουν πρώτη μετάθεση για τάγμα της Λέσβου θα παρουσιάζονται κατ' ευθείαν στο Σημείο Υποδοχής της Λέσβου.
Οι αλλαγές στη διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων έχουν καθαρά επιχειρησιακή λογική, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.

Από τον Μάρτιο, οι νεοσύλλεκτοι θα κατατάσσονται αμέσως στις μονάδες πρώτης γραμμής στον Έβρο, τα νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα δημιουργηθούν 23 ή 24 Σημεία Υποδοχής σε όλη την ελληνική επικράτεια τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης. Οι στρατευμένοι νέοι θα μένουν μόνο ένα με δύο 24ωρα στα Σημεία Υποδοχής και αμέσως θα τοποθετούνται στις μονάδες όπου θα παραμείνουν για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους.
Ποια Κέντρα εκπαίδευσης κλείνουν

Από τη Β ΕΣΣΟ του 2018 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

    Πυροβολικού – Θήβα
    Μηχανικού – Ναύπλιο
    9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
    547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
    2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
    1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη
    Υγειονομικού – Άρτα
    Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη
    586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
    Υλικού Πολέμου – Λαμία
    Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Αρχικά το Σάββατο στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στα βορειότερα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί κατά τόπους στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην Αττική το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από το βράδυ.
Πρόσκαιρη βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στον Θερμαϊκό νότιοι τοπικά 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και τις υπόλοιπες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια. Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειότερα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο με εξασθένηση τη νύχτα.
Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στην Ξηρονομή για το τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Θηβαίων "2018" στην Δ.Ε. Θίσβης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Ξηρονομής μεταξύ του δημάρχου Θήβας του αντιδημάρχου Θίσβης και των προέδρων Ελλοπίας Ξηρονομής και Δομβραίνας όπου συζητήθηκαν διάφορα  θέματα όπως το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 όπου  εκεί περιλαμβάνονται συνεχιζόμενα έργα (παιδικές χαρές,δημοτική οδοποιία,κ. α.)αλλά και φλέγοντα ζητήματα όπως η αλλαγή του σιδερένιου αγωγού που νερού Αγίου Νικολάου-Αλυκής .
Τ.Κ. Ξηρονομής


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ