Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Απολογισμός ΑΚΟΛ για το φετινό “ΛΕΒΑΔΟ”

Πιστοί στο ραντεβού αθλήτριες, αθλητές και εθελοντές, στην πρόσκληση του για την πραγματοποίηση του 4ου ορεινού δρόμου με την ονομασία ¨ΛΕΒΑΔΟΣ 2019¨ που διοργάνωσε ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ), σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας και την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς.
Είναι γεγονός πως το πλήθος των συμμετοχών ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη της Οργανωτικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή συνολικά 740 δρομέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μικρή διαδρομή των 10,8 χλμ πραγματοποίησε και ένας μεγάλος αριθμός πεζοπορώντας.
Βεβαίως, για την όσο το δυνατόν βελτίωση της οργάνωσης και πραγματοποίησης του αγώνα, εκτός από το γεγονός της συμμαχίας των καιρικών συνθηκών, ήταν και η καταλυτική βοήθεια των χορηγών που ήταν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις της περιοχής μας καθώς και φυσικά πρόσωπα. Σ’ όλους αυτούς, αλλά και σ’ όλους τους εθελοντές, που με τη φυσική τους παρουσία πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις, οφείλουμε να εκφράσουμε και δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες μας, γιατί χωρίς τη βοήθεια όλων αυτών δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις.
Ευχαριστίες επίσης οφείλουμε στην ομάδα της Ελληνική Εταιρεία Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, στο ΕΚΑΒ, στους γιατρούς του αγώνα κ.κ. Ιωάννη Περγαντά & Αντιγόνη Ελευθεριάδου.
Εκτός από τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, έγινε ημερίδα με θέμα ¨ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ¨ με κύριο ομιλητή τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ κ. Νικόλαο Πατσαντάρα.
Ο πρόεδρος του ΑΚΟΛ κ. Αναστάσιος Ακριδόπουλος, με αφορμή αυτή την εκδήλωση, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Ομίλου μας, που στοχεύουν στην προσέλευση ενδιαφερομένων στην πόλη μας μετέχοντας στις αθλητικές δραστηριότητες που προγραμματίζει και υλοποιεί το Διοικητικό μας Συμβούλιο κάθε χρόνο.
Χαιρετισμό, στην εκδήλωση, απηύθυνε και η Ολυμπιονίκης του 2004 στο βάδην, Κα Αθανασία Τσουμελέκα.
Μετά το πέρας των ομιλιών που έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ¨ του Δήμου Λεβαδέων, που παρακολούθησε πλήθος συμπολιτών μας, και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες που βρέθηκαν στην πόλη μας, για να μετάσχουν στον ¨ΛΕΒΑΔΟ¨ τίμησαν με την παρουσία τους και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συνοδικός, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Θηβαίος Νίκος, η Δήμαρχος Δήμου Λεβαδέων Κα Γιώτα Πούλου, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πολιτιστικών και Αθλητικών Φορέων
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε το PASTA PARTY, με την προσφορά ζυμαρικών της εταιρείας ¨ΗΛΙΟΣ¨
Την επόμενη μέρα, από νωρίς το πρωί η Οργανωτική Επιτροπή υποδέχθηκε το σύνολο των αγωνιζόμενων, στην ομορφότερη περιοχή της Λιβαδειάς, στις πηγές της Έρκυνας, προσφέροντάς τους ζεστό τσάι βουνού.
Στις 10:00 π.μ. στην αφετηρία του αγώνα συναντήθηκαν όλοι προκειμένου να μετάσχουν στις δύο διαδρομές του αγώνα των 23,7 και 10,8 χλμ.
Τη διαδρομή των 10,8 χλμ ακολούθησαν και αρκετοί πεζοπόροι.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ, κ. Αναστάσιος Ακριδόπουλος, πριν την πρώτη εκκίνηση, εκτός από το καλωσόρισμα όλων των αθλητριών και αθλητών, ανακοίνωσε το ρεκόρ συμμετοχών γεγονός που μας δημιουργεί πρόσθετες αλλά ευχάριστες υποχρεώσεις, έτσι ώστε την επόμενη φορά να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους φίλους του ΛΕΒΑΔΟΥ.
Στον τερματισμό, της μεγάλης διαδρομής, έφθασαν με σειρά προτεραιότητας οι :
ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ
1ος ΠΑΝΑΓΟΥΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
2ος ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3ος ΠΟΝΗΡΕΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η ΣΥΜΠΕΡΔΗ ΜΑΡΙΑ
2η ΞΑΝΘΗ ΜΑΡΙΑ
3η ΚΑΣΕΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣ
Στη διαδρομή της μικρής διαδρομής, τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις οι :
ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ
1ος ΖΗΝΔΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
2ος ΜΑΝΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3ος ΝΤΕΡΒΙΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΒΑΙΑ
2η ΚΑΤΣΑΒΟΥ ΒΟΥΛΑ
3η ΠΑΛΑΝΤΖΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Τα πλήρη αποτελέσματα των αγώνων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα δουν στο SITE Chronosystem ή στο LEVADOS 2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες απ’ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας, η Ολυμπιονίκης  Αθανασία Τσουμελέκα, καθώς και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού
Την παράσταση των αγώνων ¨έκλεψε¨ ο λύκος (μασκότ) των αγώνων
Σε όλους όσοι τερμάτισαν την προσπάθειά τους απονεμήθηκε αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο, σακίδιο πλάτης  και τους προσφέρθηκε ζεστή μακαρονάδα, γίδα βραστή και ρεβίθια.
Τέλος, για μία ακόμη φορά, οφείλουμε να αναφερθούμε στην πολύτιμη βοήθεια όλων των εθελοντών και ιδιαίτερα όσων πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους σταθμούς εξυπηρέτησες των δρομέων.
Ως Οργανωτική Επιτροπή προσπαθήσαμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας, με αποτέλεσμα όλοι οι μετέχοντες στους αγώνες και οι συνοδοί τους να φύγουν με τις πιο καλές εντυπώσεις εκφράζοντας κολακευτικά σχόλια και υποσχόμενοι να είναι παρόντες και στον 5ο ΛΕΒΑΔΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2020.
Το Διοικητικό Συμβούλιο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ