Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ C-TRACK 50


Πραγματοποιήθηκε στις 19-9-2019, στην Αθήνα, ημερίδα που διοργανώθηκε από τους συντονιστές (ΕΣΑΔ-ΕΜΠ, ΕΠΤΑ) του προγράμμτος C- Track 50 υπό την αιγίδα του Τ.Ε.Ε. & της Π.Ε.Δ.Α.
Το πρόγραμμα C-Track 50 έχει σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι δήμοι που μετέχουν στο πρόγραμμα είναι συνολικά 128 από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση, μεταξύ των οποίων 19 από την Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων. Οι ενταγμένοι Δήμοι λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη προκειμένου να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα σχέδια για την αειφόρο ενέργεια, καθώς και προτάσεις χρηματοδότησης για επιλεγμένες δράσεις.
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, εκπροσωπήθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση από το δήμαρχο κ. Γεώργιο Ντασιώτη, όπου και υπέγραψε  την επέκταση της συμμετοχής του Δήμου στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» με την παράλληλη δέσμευση για την επίτευξη των στόχων, στη μείωση εκπομπών άνθρακα, που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Γενικής Δ/νσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Συντονιστής της πρωτοβουλίας «Σύμφωνο των Δημάρχων» στην Ευρώπη, κ. Eero Ailio.
Στο πλαίσιο της πολτικής του δήμου για την επίτευξη του στόχου της ανθρακικής ουδετερότητας, ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων προωθεί τη χρήση τεχνολογιών ενεργειακής απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Όμορφη στιγμή, που χειροκροτήθηκε, το συμβολικό δώρο από το Δήμαρχο στον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένα στυλό με το λογότυπο του Δήμου μας.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ