Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Περγαντάς «Πετύχαμε την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου Αρδευτικό Λιβαδειάς»

Θετικά εξελίχθηκαν οι διαρκείς παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αφού ανακοινώθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα  Αλέξανδρος Μπαλτατζής του έργου «Αρδευτικά έργα Λιβαδειάς Α΄φάση – Ζώνες Β,Γ,Δ», με χρηματοδότηση 11.205.000 €. Για το έργο είχε κατατεθεί πλήρης φάκελος από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, με αποτέλεσμα την πρόσφατη ένταξη του έργου.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τη συνέχιση και ολοκλήρωση ενός μεγάλου αρδευτικού δικτύου, τμήμα του οποίου (πλήρης κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης, τοποθέτηση κατακόρυφων αντλητικών συστημάτων και κατασκευή δικτύου)  είχε υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Βοιωτίας, στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ, εξυπηρετώντας καλλιεργήσιμη περιοχή 3.530 στρεμμάτων.
Το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί, αξιοποιεί τις υποδομές της υφιστάμενης παρέμβασης και κυρίως το αντλιοστάσιο και αφορά στην κατασκευή υπόγειου αρδευτικού δικτύου για την άρδευση 8.750 στρεμμάτων στην περιοχή της Λιβαδειάς , με στόχο την εξοικονόμηση νερού, τη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης και τη μείωση του κόστους παραγωγής.
Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν :
-    Στην πλήρη κατασκευή υπόγειου δικτύου για τη μεταφορά και διανομή νερού στις αρδευόμενες εκτάσεις
-    Στην κατασκευή κλειστού αγωγού μεταφοράς νερού υπό πίεση με βαρύτητα
-    Στη δημιουργία μηχανολογικών εγκαταστάσεων (4 κατακόρυφα αντλητικά συγκροτήματα και λοιπός σύγχρονος εξοπλισμός).
«Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και υλοποίηση μιας αναγκαίας και σημαντικής παρέμβασης για την αγροτική οικονομία της Λιβαδειάς» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «Το έργο των Αρδευτικών της Λιβαδειάς ήταν μια από τις μεγάλες μας προτεραιότητες από την εποχή της Νομαρχιακής μας θητείας. Είχαμε ήδη υλοποιήσει ένα μέρος του, ενώ παράλληλα ήμασταν έτοιμοι να διεκδικήσουμε και την ολοκλήρωσή του. Σήμερα, αυτό το επιτύχαμε, μετά από επίμονη συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δρομολογείται λοιπόν η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου, σε καλλιεργήσιμη γη συνολικά 12.280 στρεμμάτων στην γεωργική έκταση ανατολικά της Λιβαδειάς. Είναι ένα έργο που το ζητούσαν και το περίμεναν οι αγρότες της περιοχής, αφού διευκολύνονται οι συνθήκες καλλιέργειας και μειώνεται το κόστος παραγωγής. Παράλληλα με την οικονομία του γεωργικού τομέα, που είναι πολύτιμη ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή, το έργο λειτουργεί θετικά για το περιβάλλον, αφού περιορίζει τη σπατάλη του νερού και προστατεύει τους υδάτινους πόρους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ