Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ..ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.
Την Πέμπτη στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ύπουλα από αδίστακτους κακοποιούς ένας συμπολίτης μας.Κακοποιούς που εκμεταλλεύονται τον όρο μετανάστης για να κάνουν τις ζωές όλων των υπολοίπων κατοίκων αυτής της δύσμοιρης πόλης ΚΟΛΑΣΗ.
Η ανοχή μας έφτασε στο τέλος της.Θρηνούμε συνέχεια νεκρούς.
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΕΝΟΣ ΑΚΉΡΥΧΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Το κράτος με την αδιαφορία του και η αστυνομία με την ανέχεια της,μας έχουν αφήσει μόνους μας να δίνουμε συνεχώς καθημερινή μάχη για το αν θα γυρίσουμε σπίτι μας ζωντανοί ή τραυματίες,κολλώντας μας ταυτόχρονα και την ταμπέλα των ακροδεξιών για να πείσουν την υπόλοιπη κοινή γνώμη πως το θέμα δεν υφίσταται.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 5μμ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ "ΜΗΔΕΝ"
ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα, ταχύρυθμη σχολή νέων κριτών της ΕΣΚΑΣΕ


ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Κ.Α.ΣΕ. θα διοργανώσει ταχύρυθμη σχολή νέων κριτών τη Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 10.00 – 15.00 στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε (Πινδάρου και Θίσβης 2).
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 22620 25959 – 28689.
Πρωί: 9.00 – 13.00 και απόγευμα 18.00
.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τις υγείες σας κυρίες και κύριοι Βουλευτές Βοιωτίας ... διαχρονικά



http://xrismos.blogspot.com
Ο Αριστείδης Τσιπλάκος σε κάποια συνέντευξή του είχε αναφέρει, ότι για ένα πράγμα μετανιώνει. Που δεν πρόλαβε να φτιάξει το αυτοκινητοδρόμιο στον Ορχομενό αφού έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την κυβέρνηση όμως τότε την έριξε ο Αντώνης Σαμαράς. Άρα φταίει ο Αντώνης Σαμαράς, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, που δεν γίνεται το αυτοκινητοδρόμιο στον Ορχομενό.

Φάκελος ... αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού


Διατελέσαντες βουλευτές και υπουργοί:

  • Αριστείδης Τσιπλάκος (υφυπουργός Εθνική οικονομίας)
  • Βαγγέλης Μπασιάκος (υφυπουργός και υπουργός αγροτικής ανάπτυξης)
  • Αλέκος Ακριβάκης (υπουργός επικρατείας)
  • Λουκάς Αποστολίδης (Αντιπρόεδρος Βουλής, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας)
  • Γ. Κατσιμπάρδης (υφυπουργός εσωτερικών, βουλευτής)
  • Μ. Γιαννάκης (βουλευτής)
  • Α. Κουτσούμπας (βουλευτής)
  • Βασίλης Τόγιας (βουλευτής)
  • Άρια Αγάτσα (βουλευτής)
  • Βασιλική Τσόνογλου (βουλευτής)

Διατελέσαντες Νομάρχες Βοιωτίας
  • Ιωάννης Σταμούλης
  • Νίκος Στάμος
  • Κλέαρχος Περγαντάς

Διατελέσαντες δήμαρχοι Ορχομενού:
  • Ιωάννης Μπέσσας (4 χρόνια)
  • Κωνσταντίνος Γκιζίμης (8 χρόνια)


Πίστα Formula 1 στην Αχαΐα !

http://www.ibild.net/gbbilder/formel-eins/formel1.jpg
Το πράσινο φως για την υλοποίηση επένδυσης που αφορά στη δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών αυτοκινήτων F1, μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike, καθώς και πρωταθλήματος καρτ, έδωσε σήμερα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
  Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» είναι ύψους 94.6 εκ. ευρώ και θα επιχορηγηθεί σε ποσοστό 30,57%, δηλαδή κατά 28,92 εκατ. Η έκταση στην οποία θα υλοποιηθεί η επένδυση είναι επιφάνειας 928.5 στρεμμάτων , κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας - Βαλμαντούρας ενώ η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια.
Σύμφωνα με το υπουργείο όταν ολοκληρωθεί η επένδυση θα δημιουργηθούν 497 νέες θέσεις εργασίας και θα δοθεί ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
enet.gr..

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Συνολικά 74.440 μαθητές θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Την Πέμπτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Επιπλέον, στον παραπάνω αριθμό εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων:
1.Για τις Στρατιωτικές Σχολές
2.Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας
3.Για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
4.Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
5.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ)
6.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ)

Φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα εισαχθούν φέτος, καθώς εξετάζεται αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία του.
.tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οπλίζονται οι Αθηναίοι για τους λαθρομετανάστες!


Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των 200.000 λαθρομεταναστών της Αθήνας, δημιουργώντας άμεσους κινδύνους για αιματηρά επεισόδια μεταξύ επαγγελματιών εμπόρων και κατοίκων του κέντρου της Αθήνας με τους αλλοδαπούς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει πλέον σε δικό τους γκέτο αρκετά σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας. Κάτοικοι και καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, αλλά και άλλων περιοχών (Άγιοι Ανάργυροι, Κυψέλη, Πλατεία Κουμουνδούρου και Βάθη, Κεραμεικός και Βοτανικός) ζητάνε με αιτήσεις τους στο....
υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άδειες για χρήση και κατοχή όπλων προς αντιμετώπιση των κινδύνων που έχουν καθημερινά με τους οικονομικούς μετανάστες.
Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις 3.000, αλλά οι άδειες για όπλα δίνονται με μεγάλη φειδώ και προσοχή από την αστυνομία που φοβάται έκρηξη φαινομένων αυτοδικίας σε βάρος των λαθρομεταναστών από τους θιγόμενους Αθηναίους.
Το newsbomb.gr ήρθε σε επαφή με ορισμένους επαγγελματίες, εμπόρους και κατοίκους του κέντρου της Αθήνας, που έχουν ζητήσει άδεια οπλοφορίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι τονίζουν χαρακτηριστικά ότι αν έχουν αρνητική απάντηση στο αίτημά τους, τότε θα προμηθευτούν από την παράνομη αγορά όπλων που ανθίζει στο κέντρο της Αθήνας, ένα πιστόλι ή ακόμα και καλάσνικοφ που θα το χρησιμοποιήσουν και ως απειλή σε περίπτωση που κινδυνεύσουν από λαθρομετανάστες.
«Απειλείται η ζωή μας καθημερινά. Το βράδυ δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο κέντρο της Αθήνας. Έχουμε καταστραφεί οικονομικά, γιατί όλοι φοβούνται για να κατέβουν στο κέντρο για να ψωνίσουν. Μας κλέβουν τις τσάντες σπάνε τα αυτοκίνητά μας και σπάνε τις βιτρίνες των μαγαζιών μας αν δεν τους δώσουμε λεφτά».
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε το newsbomb.gr στη έρευνά του για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι από την πλευρά τους τα διαψεύδουν όλα αυτά και μιλάνε για ένα κλιμακούμενο ρατσιστικό κλίμα από πλευράς Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που θέλει απλά μία σπίθα για να εξελιχθεί στην έκρηξη ενός επικίνδυνου ηφαιστείου στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Κώστας Χαρδαβέλλας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πετζετάκις: Διευκρινίσεις για χρηματοδότηση από την Javes Services



Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις τυχόν εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της χρηματοδότησης της Πετζετάκις από τον Επενδυτικό Οίκο Javes S.A., προχώρησε η διοίκηση μετά από σειρά ερωτημάτων που ετέθησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Α. Reinhart, και τον γενικό διευθυντή Ομίλου κ. Σπυρίδωνα Δοντά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο ΧΑ, η εταιρεία ανακοινώνει τα εξής:
"Η χρηματοδότηση από την Εταιρεία "Javes Services Inc." τελεί σε εξέλιξη, πλην όμως αυτή την στιγμή δεν είναι ανακοινώσιμες οι ειδικότερες λεπτομέρειες αυτής. Η Εταιρεία "Javes Services Inc.", ενημέρωσε τα ως άνω μνημονευόμενα πρόσωπα ότι, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, θα εισρεύσει στην Εταιρεία χρηματικό ποσό, για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων της.
Τέλος, εντός της προσεχούς εβδομάδας, αναμένεται να γνωστοποιηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα εισροής κεφαλαίων για την χρηματοοικονομική ενίσχυση της Εταιρείας και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την ορθότερη και πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού."
newscode.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της",λένε οι Τούρκοι που ζητάνε 264 εκατομμύρια.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

" Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της στην Τουρκία". Αυτός είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah, που αποκαλύπτει πως η Ελλάδα δεν έχει πληρώσει το χρέος της στην Άγκυρα, που προκύπτει απο τα τέλη διέλευσης του Αζερικού αερίου, απο την Τουρκία.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, " η Ελλάδα που έχει χτυπηθεί απο την οικονομική κρίση, δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της στην Τουρκία για το φυσικό αέριο. Η Τουρκική εταιρεία αερίου BOTAŞ, επι 9 μήνες συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή του χρέους με την Ελλάδα και σε περίπτωση μη καταβολής του, σχεδιάζει να αποταθεί σε διεθνής διαιτησία."


Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως το χρέος προέκυψε απο την αγορά φυσικού αερίου απο το Αζερμπαϊτζάν. Το 2008 η Ελλάδα αγόρασε μέσω Τουρκίας 443 εκατομμυρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Το 2009 721 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και το το 2010 660 εκατομμυρια κυβικά μέτρα. Με τη συμφωνία τιμής της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν, η τιμή του φυσικού αερίου ανέβηκε απο τα 120 δολάρια στα 250 δολάρια. Απο την αύξηση αυτή επιβαρύνθηκε και η Ελλάδα, καθώς προέκυψε ενα επιπλέον κόστος ύψους 264 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενα χρέος, που σύμφωνα με τους τούρκους, η Ελλάδα το αποδέχθηκε. Η τουρκική εφημερίδα γράφει " η Ελλάδα αποδέχθηκε το ύψος του χρέους , όμως λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της επι 9 μήνες. Το χρέος αυτό δεν αναμένεται να πληρωθεί σύντομα. Και γι'αυτο η ΒΟΤΑŞ ετοιμάζεται να πάει το θέμα στη διαιτησία. Επίσης υπάρχει θέμα της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου"

Οι τούρκοι φαίνεται οτι θα διεκδικήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους με σκληρό τρόπο.

Πρόσφατα το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV είχε μεταδώσει πως " Η Άγκυρα ετοιμάζεται να διακόψει την πώληση φυσικού αερίου στην Ελλάδα. " Το τηλεοπτικό δίκτυο είχε επικαλεστεί δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας που τόνιζε πως η Άγκυρα θα σταματήσει να πουλά 750 εκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου απο το Αζερμπαϊτζάν για να το χρησιμοποιεί στην εσωτερική κατανάλωση.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τουρκίας είχε τονίσει οτι η Ελλάδα θα μπορεί να αγοράζει Αζερικό αέριο μέσω Τουρκίας όμως θα πρέπει να πληρώνει τέλη διέλευσης, χωρίς να διευκρινίζει το ποσό.
.onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη δημόσια παρουσίαση του τουρκικού άρματος μάχης Altay

Στο πλαίσιο της έκθεσης IDEF 2011 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το πρωτότυπο του τουρκικού άρματος Altay. Το άρμα εκτίθεται στο περίπτερο της Otokar. Ακολουθούν φωτογραφίες του, όπως δημοσιεύτηκαν σε τουρκική ιστιοσελίδα.






Οι εικόνες αυτές επιβεβαιώνουν τις μεγάλες ομοιότητες ανάμεσα στο τουρκικό άρμα και το νοτιοκορεάτικο ΧΚ2, φωτογραφία του οποίου παρατίθεται κατωτέρω.

Άλλωστε η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ν. Κορέα σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας είναι γνωστή και από άλλα συστήματα, όπως το Α/Κ πυροβόλο Κ9 που κατασκευάζεται στην Τουρκία ως Τ-155 Firtina.

Το πρόγραμμα του τουρκικού άρματος ξεκίνησε το 2007, όταν η Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας ανακοίνωσε την επιλογή της Otokar ως κυρίου αναδόχου από τουρκικής πλευράς για το πρόγραμμα ALTAY, αναθέτοντάς της τη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή τεσσάρων πρωτοτύπων καθώς και των δοκιμών τους. Τον Ιούνιο του 2007 η ίδια επιτροπή ανέθεσε το ρόλο του τεχνικού συμβούλου του προγράμματος στην κορεατική ADD/Rotem, επισφραγίζοντας την κορεατική προέλευση του άρματος.

Κύριοι υποκατασκευαστές είναι η Aselsan που θα κατασκευάσει το ΣΕΠ και τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και η MKEK που θα κατασκευάσει το πυροβόλο των 120 χιλ / 55 διαμετρημάτων. Εάν οι δοκιμές των πρωτοτύπων είναι επιτυχείς, θα κατασκευαστούν άλλα 25 άρματα ως το τέλος του 2013, και στη συνέχεια από το 2014 να αρχίσει η κανονική παραγωγή.

.enkripto
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΤΟΝΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ", ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ.

Αυτός είναι ο διαβόητος "Τόνι ο Αλβανός"


 Γράφει ο βασίλης χήτος

Φωτογραφίες σοκ από τον καταζητούμενο Αλβανό αρχιμαφιόζο που η αιμοσταγής ομάδα του  βαρύνεται με την διπλή δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας  το Crimes on air αφού ... ο 36χρονος δεν έκρυβε το πάθος του για τα φονικά όπλα, ούτε και στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του στο Facebook  υπέγραφε ως «Τόνι ο Αλβανός». Ο Αλβανός γκάκνστερ ανήρτησε μια φωτογραφία «σφραγίδα» φορώντας κουκούλα, χωρίς όμως να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ σε μια άλλη σημαδεύει … ασκεπής τον φωτογραφικό φακό με το νικελένιο του πιστόλι. Οι πιο τρομακτικές φωτογραφίες όμως είναι εκείνες στις οποίες αποτυπώνεται χαριτολογώντας, να σημαδεύει μέσα στο σπίτι του, με κυνηγετική καραμπίνα τα μάτια ενός ανήλικου αγοριού, προφανώς γιού ή στενού συγγενικού του προσώπου. Στη δεύτερη φωτογραφία το αγοράκι εξακολουθεί να υψώνει τα χέρια του, έχοντας όμως ανοιχτό το στόμα του, ενώ ο οπλοφόρος έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την κάννη της κυνηγετικής καραμπίνας.  Παρτίδα από την πληθώρα των όπλων που είχε στα χέρια του ο Αλβανός, φέρεται να χρησιμοποίησε η δολοφονική του ομάδα για να σκοτώσει την 1η Μαρτίου τον περιπτερά στο Μενίδι και αμέσως μετά σε καταδίωξη στου Ρέντη να «θερίσει» τις ζωές των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Του Γιώργου Σκυλογιάννη και του Γιάννη Ευαγγελινέλι. Ο 36χρονος είχε στις «αγκάλες» στρατό όχι μόνο από συμπατριώτες του αλλά και από ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που τους χρησιμοποιούσε ως «εκτελεστές» και συνήθιζαν μάλιστα ως στέκι τους  να έχουν καφετέρια της Καλλιθέας. Ο διαβόητος «Τόνι» είναι ύποπτος για 36 συνολικά ληστείες που φέρεται να διέπραξε και με Γεωργιανούς. Οι υπηρεσίες της ΓΑΔΑ πάντως όπως διαπιστώνεται «υποβάθμισαν» τον … ανερχόμενο σκληρό κακοποιό, αφού λίγο πριν το αιματοκύλισμα στου Ρέντη, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής με δυο υποβλητικές της αναφορές, ενημέρωνε τις υπηρεσίες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ότι ο «Τόνι»  εξελίσσεται απειλητικά  σε αιμοσταγή δολοφόνο. Το Crimes on air έχει στη διάθεσή της την τελευταία εμπιστευτική αναφορά  που στάλθηκε από την Υποδιεύθυνση που έχει έδρα το Αιγάλεω, στις 10 Φεβρουαρίου του 2011. Σ’ αυτήν την αναφορά επισυνάπτονται  οι φωτογραφίες του Αλβανού από το Facebook με την σημείωση ότι: « αυτές απεικονίζουν το πρόσωπό του όσο και τα όπλα που χρησιμοποιεί. Καλάσνικοφ, καραμπίνες, πιστόλια, ενώ υπάρχουν και άλλες που δεν είναι δημόσια ορατές . Η υπηρεσία μας τον θεωρεί αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και κατά την εκτίμησή μας θα στρατολογήσει και νέα μέλη και θα συνεχίσει την έκνομη δραστηριότητα του, καθώς εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του βαρύ οπλισμό ». Η Υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής μάλιστα εφιστά την προσοχή προς τις άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την σημαντική υπενθύμιση για τον εύκολο  γεωγραφικό εντοπισμό του ηλεκτρονικού του ίχνους  και άρα της οικίας ή του χώρου που χρησιμοποιεί για να μπαίνει στο Facebook. Στο αποκαλυπτικό έγγραφο μάλιστα δίνονται και συγκεκριμένα ονόματα συνεργών του από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Μέχρι τώρα οι διωκτικές αρχές δεν έχουν στα χέρια τους το αρχιμαφιόζο ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την σύλληψή του και  στην Αλβανία, όπου πιθανολογείται πως  έχει καταφύγει και παρά τον φόβο του να έχει … άδοξο τέλος, αφού εκεί έχει προηγούμενα με βεντέτα για τρείς ανθρωποκτονίες.
ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ  
Το πιο σημαντικό ίχνος, ωστόσο  το οποίο αποκάλυψε την ταυτότητα του 36χρονου, βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ και πιο συγκεκριμένα στο γρύλλο του Audi Α4, που κλάπηκε την ίδια στιγμή από την ίδια μάντρα με το γκρι Volvo και στο οποίο  επέβαιναν οι δολοφόνοι  όταν έκαναν την 1η Μαρτίου, το αιματοκύλισμα στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισού, πίσω από την αντιπροσωπεία της Τζάγκουαρ. Οι κλοπές των δύο αυτοκινήτων έγιναν στις 17 Ιανουαρίου, μαζί με άλλα έξι από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.
Ενα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα -μάρκας Volvo- βρέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2011 να έχει χρησιμοποιηθεί από δουλέμπορους που διακινούσαν λαθρομετανάστες στις Φερές Εβρου. Την ίδια ημέρα, ένα άλλο αυτοκίνητο από την ίδια κλοπή -μάρκας Bmw- βρέθηκε χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο στη Ραψάνη της Λάρισας.
Το στοιχείο-κλειδί, όμως, προέκυψε στις 22 Φεβρουαρίου, όταν στο Αγρίνιο αστυνομικοί υποχρέωσαν σε καταδίωξη κακοποιούς να εγκαταλείψουν το AudiA4, που ανήκει στην ίδια παρτίδα με τα άλλα οχτώ συνολικά κλεμμένα αυτοκίνητα από τη μάντρα της Νέας Ερυθραίας. Οι δράστες φέρεται να έσπασαν την πόρτα των γραφείων της μάντρας και να αφαίρεσαν από το ντουλαπάκι τα κλειδιά τα οποία αντιστοιχούσαν στα οχήματα που, τελικά, έκλεψαν. Στο Αγρίνιο, ωστόσο, πολύ πριν την καταδίωξη από τοπικούς αστυνομικούς οι ληστές είχαν μείνει από λάστιχο και έβαλαν τη ρεζέρβα. Έτσι όταν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο, πάρθηκαν  αποτυπώματα ακόμη και από το γρύλλο. Γι αυτό και οι διωκτικές Αρχές, αφού έγινε το μακελειό στου Ρέντη με το γκρι Volvo, έπεσαν πάνω στο στοιχείο που τους έδειξε τον «Tόνι». Από το Audi πάρθηκαν επίσης για εξέταση γόπες τσιγάρων, αλλά και δύο ποτήρια καφέ στην προσπάθεια των Αρχών να αποκαλυφθεί και το DNA όλων των επιβατών. Τα φονικά όπλα με τα οποία οι στυγνοί δράστες έστησαν την ενέδρα στους δύο αστυνομικούς βρέθηκαν μέσα στο Volvo, το οποίο άφησαν λίγα μόλις χιλιόμετρα παρακάτω.
Ενα από τα κλεμμένα V
olvo είχε εντοπιστεί στις 11 Φεβρουαρίου 2010 να το χρησιμοποιούν ως όχημα διαφυγής οι κακοποιοί που λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Οι τέσσερις δράστες έσπασαν με βαριοπούλες την πρόσοψη και με δύο καλάσνικοφ άρπαξαν περίπου 150 χιλιάδες ευρώ.
Στη συνέχεια, άρπαξαν άλλες 100 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία και μαζί με τους συνεργούς τους διέφυγαν. Οπως όμως διαπιστώθηκε την επομένη, οι δράστες αυτής της ληστείας είχαν νοικιάσει σπίτι στο Κυριάκι Βοιωτίας που χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο έπειτα από τη ληστεία.
Επίσης, κάμποσες ημέρες μετά τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη στην οδό Παπαφλέσα 64, στην Ανω Γλυφάδα βρέθηκε καμένο ένα από τα κλεμμένα Volvo από την έκθεση της Νέας Ερυθραίας. 
crimesonair.blogspot.com/
                                     

Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρύτατο πρόστιμο στη ΛΑΡΚΟ για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Photo for this article
Στην επιβολή προστίμου, ύψους 596.340 ευρώ προς την εταιρεία «Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ», προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου της εταιρείας στη Λάρυμνα του Ν. Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου διαπιστώθηκε:

Η ΛΑΡΚΟ δεν είχε αντικαταστήσει τις υφιστάμενες μονάδες υγρής αποκονίωσης των αερίων αποβλήτων των περιστροφικών καμίνων, δεν είχε εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αντιρρύπανσης για την αποκονίωση των απαερίων του εργοστασίου της, δεν είχε υλοποιήσει ανακαίνιση της μονάδας σακκοφίλτρων για την αποκονίωση των αερίων αποβλήτων από τους μεταλλάκτες και δεν είχε εγκαταστήσει στις καμινάδες των περιστροφικών καμίνων, ηλεκτροκαμίνων και μεταλλακτών συστήματα συνεχούς μέτρησης και ηλεκτρονικής καταγραφής των ρύπων. Παράλληλα, η εταιρεία δεν πραγματοποιούσε ικανές μετρήσεις PM10 (κατά το χρονικό διάστημα 01-01-2009 έως 02-06-2010), δεν παρακολουθούσε τις συγκεντρώσεις SO2 και τις μετεωρολογικές παραμέτρους και έτσι δεν παρακολουθούσε την ποιότητα του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή.

Η εταιρεία δεν διέθετε άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και δεν είχε υποβάλει (μέχρι 21-1-2009), αναθεωρημένη μελέτη για την βελτιστοποίηση της διαδικασίας επεξεργασίας τους με αποτέλεσμα να προκύψουν υπερβάσεις οριακών τιμών για πολλές παραμέτρους (ολικά αιωρούμενα στερεά, ορυκτά έλαια–υδρογονάνθρακες και COD) και στα 3 ρεύματα υγρών αποβλήτων που διατίθενται στη θάλασσα, για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2009 έως και Μάιος 2010, ενώ παρατηρήθηκε και ελλιπής παρακολούθηση των υγρών αποβλήτων.

Η εταιρεία δεν είχε εφοδιαστεί με άδεια χρήσης υδάτων από τη Δ/νση Υδάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τη χρήση νερού από τη θάλασσα και δεν είχε εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα όργανα (υδρόμετρα), για μέτρηση και καταγραφή της ποσότητας νερού που αντλείται από τις πηγές και το ποτάμι για την απευθείας μέτρηση ή τον υπολογισμό της συνολικής απορροής της πηγής.

Η εταιρεία δε διέθετε επίσης την προβλεπόμενη άδεια, για την προσωρινή αποθήκευση των στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων της μονάδας, ενώ παράλληλα η διαχείριση της σκωρίας των ηλεκτροκάμινων, που διατίθετο για αξιοποίηση, δε γινόταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ενώ η μη ορθή προσωρινή αποθήκευση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων και γράσων σε βαρέλια σε υπαίθριο χώρο δημιουργούσε κινδύνους ρύπανσης του εδάφους και των υδάτων.

Σημειώνεται ότι, για τον καταλογισμό του ύψους των προστίμων η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έλαβε υπόψη τις σοβαρές προσπάθειες συμμόρφωσης που έχει ήδη κάνει η εταιρεία, καθώς και τη θετική στάση που επιδεικνύει προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με το ΥΠΕΚΑ σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης στην κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία, τόσο στο εργοστάσιό της στη Λάρυμνα, όσο και στις εγκαταστάσεις εξόρυξης στη Μεσσαπία, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομόφωνα ένοχοι Κεντέρης-Θάνου-Τζέκος


Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου καθώς και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου μια ημέρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο Ολυμπιονίκες, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, εφτά γιατρούς του ΚΑΤ και τον κατά δήλωσή του αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου για όλες τις κατηγορίες όπως εισάγονται στο κατηγορητήριο.
Το δικαστήριο συνεδριάζει επί των ποινών.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι"

Νέα πρόκληση από αρχηγό κόμματος της γείτονος. Ισχυρισμοί πως η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

Σε μία εξαιρετικά προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι, δύο νησιά που διατείνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία.

"Τα δύο αυτά νησιά ανήκουν βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας", σημείωσε, τονίζοντας πως ...
η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέμεινε σιωπηλή.

Θέλοντας να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ανέφερε ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι ανήκουν στην Τουρκία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και βρετανικούς χάρτες του 1947.

Συνέχισε αναφέροντας ότι οι Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν παράνομα στα νησιά αυτά, παραβιάζουν τα σύνορα και πατάνε σε τουρκικά εδάφη, ενώ κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι επιτρέπει την παρανομία αυτή.

"Θα πάω χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα, θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό. Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο", σημείωσε.

Θυμίζει μάλιστα το ρόλο της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Tansu Çiller, στην κρίση των Ιμίων και τη στάση της αναφορικά με την ελληνική σημαία.

"Έτσι θυμάμαι εκείνες τις ημέρες της εθνικής συνειδητοποίησης", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι "η ελληνική σημαία κατέβηκε".

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου του 1996, η πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωνε μέσα στην τουρκική βουλή ότι την επόμενη ημέρα η ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.
Από news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή η Ελίνα

http://viotia.blogspot.com/




Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011  πραγματοποιήθηκε  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Badminton στην κατηγορία U-11 στο Λαύριο. ( Αθλητές και αθλήτριες που είναι γεννημένοι τα έτη 2001-2002-2003 )
Από την Αναγέννηση Λιβαδειάς συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι αθλήτριές  μας Μπάρτζου Ελίνα, Μαχαίρα Παναγιώτα, Μπάρτζου Αθανασία και ο αθλητής μας Σώκος Ιωάννης στο Ατομικό Παγορασίδων και Παμπαίδων μετά από αγώνες πρόκρισης στα Περιφερειακά  πρωταθλήματα της Περιφέρειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας.
Η Μπάρτζου Ελίνα (2001) κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο απλό παγκορασίδων . Η χρυσή πρωταθλήτρια κράτησε την θέση της αφού και την περσινή περίοδο είχε κατακτήσει την θέση αυτή. Με την νίκη της κέρδισε και την πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην μεγαλύτερη κατηγορία U-13 που θα γίνει στις 22 Μαίου 2011 και πάλι στο Λαύριο.
Η αθλήτρια Μαχαίρα Παναγιώτα (2003) πήρε την 5η θέση και η Μπάρτζου Αθανασία την 7η θέση. Ο αθλητής Σώκος Ιωάννης (2002) παρότι αγωνίστηκε ασθενής κέρδισε στην 5η θέση.
Προπονητής των αθλητών μας που τα συνόδεψε στο Λαύριο είναι ο γυμναστής και υπεύθυνος της ανάπτυξης κος  Ορκόπουλος Θανάσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου συγχαίρει τα παιδιά για τη προσπάθειά τους και τους εύχεται να συνεχίσουν με ακόμα  μεγαλύτερες επιτυχίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη τραγωδία – Τον σκότωσαν την ώρα που πήγαινε τη γυναίκα του να γεννήσει

- Τον σκότωσαν για να του πάρουν την κάμερα που θα κατέγραφε τις πρώτες στιγμές του παιδιού του
- Η ετοιμόγεννη σύζυγος και η μητέρα του τον βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος
- Δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τρία άτομα στη μέση του δρόμου
- Σοκ στη γειτονιά της οδού Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που γράφτηκε τα χαράματα στην καρδιά της Αθήνας στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.

Λίγο μετά τις πέντε, νύχτα ακόμη ο 44χρονος άνδρας κατέβηκε βιαστικά στο δρόμο από το διαμέρισμά του στην οδό Ηπείρου και άρχισε να κινείται προς την Ιουλιανού όπου είχε αφήσει σε ένα πάρκινγκ το αυτοκίνητό του.




Βιαζόταν καθώς η γυναίκα του είναι ετοιμόγεννη. Την είχε αφήσει στο σπίτι μαζί με τη μητέρα του. Θα επέστρεφε για να πάνε μαζί στο μαιευτήριο. Περίμεναν από ώρα σε ώρα το δεύτερο παιδί τους.

Στο πάρκινγκ όμως περίμενε ο θάνατος. Κοντά στο χώρο στάθμευσης είχαν στήσει καρτέρι τρεις ληστές που κρατούσαν μαχαίρια.

Ο 44χρονος έμελλε να πέσει πάνω τους. Προσπάθησε να τους ξεφύγει, όμως δεν πρόλαβε. Τον χτύπησαν με το μαχαίρι τουλάχιστον 3 φορές στα πλευρά στα χέρια και το λαιμό.

Μάταια ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να διαφύγει. Κρατήθηκε με όλες του τις δυνάμεις και έκανε μερικά μέτρα.
Δεν τα κατάφερε. Ξεψύχησε μέσα σε μια λίμνη αίματος λίγα βήματα από την πόρτα του.

Στο διαμέρισμα η ετοιμόγεννη γυναίκα του και η μάνα του περίμεναν. Η ώρα περνούσε. Οι δυο γυναίκες αποφάσισαν να κατέβουν και να τον περιμένουν στο δρόμο.



Όταν βγήκαν όμως αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα. Ο 44χρονος ήταν πεσμένος, νεκρός στο πεζοδρόμιο.\
Ακολούθησαν σκηνές από αρχαία τραγωδία. Οι γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο. Η ετοιμόγεννη γυναίκα είχε πάθει σοκ.

Το σημείο αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς που αμέσως άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες ωστόσο χωρίς αποτελέσματα μέχρι αυτή την ώρα.

Το τραγικό είναι ότι ο 44χρονος πρέπει να μπήκε στο στόχαστρο τον αδίστακτων ληστών λόγω της κάμερας που κρατούσε. Την είχε μαζί του για να καταγράψει τις πρώτες στιγμές στη ζωή του παιδιού του, στιγμές ευτυχίας που δεν τον άφησαν να ζήσει.
/gordiosdessmos.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠ.ΕΣ.:Κίνητρα για την εξόφληση χρεών προς τους δήμους

Προσπάθεια να ενισχύσει τα οικονομικά των δήμων σε συνέχεια της δημοτικής φορολογικής ενημερότητας  κάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr με τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δίνονται κίνητρα στους οφειλέτες των δήμων να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:
- Με τη ρύθμιση δεν θα μηδενίζονται, όπως γινόταν στο παρελθόν, τα χρέη αλλά παρέχονται  εκπτώσεις σε όσους οφειλέτες εξοφλούν τοις μετρητοίς και διακανονισμός (δόσεις) στους υπόλοιπους
- Η ρύθμιση δεν θα αφορά τους κακοπληρωτές των δήμων, δηλαδή, όσους έχουν «βεβαρημένο» ιστορικό με μεγάλα χρέη τα οποία δεν έχουν εξοφλήσει στο παρελθόν.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να «αιμοδοτήσει» τους δήμους όλους της χώρας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και να τους δώσει κίνητρα να γεμίσουν τα ταμεία τους με τα οφειλόμενα του παρελθόντος.
prassia-eyrytanias.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 10 Μαΐου...


1503: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική -παράδεισο, σήμερα, των υπεράκτιων εταιρειών- και τα ονομάζει Λας Τορτούγας, εξαιτίας των πολλών θαλάσσιων χελωνών που βλέπει.

1859: Συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομίας στην Αθήνα. («Σκιαδικά»)

1902: Ιατρικό επίτευγμα στην Αθήνα. Ο χειρουργός κ. Μαγγίνας αφαιρεί με επιτυχία από ασθενή του ολόκληρο το δεξιό του νεφρό. Η εγχείρηση αυτή έχει ποσοστό επιτυχίας στο εξωτερικό μόλις ένα τοις χιλίοις.

1947: Ψηφίζεται από την αμερικανική βουλή το Σχέδιο Τρούμαν για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

1954: Ο Μπιλ Χάλεϊ και το συγκρότημά του Comets κυκλοφορούν το τραγούδι «Rock Around the Clock», που από πολλούς θεωρείται η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Rock n Roll.

1984: Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί το 1ο Συνέδριό του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.


Γεννησεις

1899: Φρεντ Αστέρ, αμερικανός χορευτής και ηθοποιός. [θαν. 22/6/1987]

1905: Μάρκος Βαμβακάρης, ρεμπέτης, από τους ακρογωνιαίους λίθους της λαϊκής μουσικής. [θαν. 8/2/1972]

1960: Μπόνο Βοξ ή Μπόνο, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Πολ Ντέιβιντ Χιούζον, ιρλανδός τραγουδιστής των U2.


Θανατοι

1566: Λέοναρντ Φουξ, γερμανός βοτανολόγος, που έδωσε το όνομά του στο φυτό Φούξια. [γεν. 17/1/1501]

1956: Μιχαλάκης Καραολής [γεν. 13/2/1933] και Ανδρέας Δημητρίου [γεν. 18/9/1934] απαγχονίζονται στην Κύπρο από τις αρχές της αγγλικής κατοχής.

1968: Γιώργης Τσαρουχάς, πρώην βουλευτής της ΕΔΑ, πεθαίνει σε φυλακή της Θεσσαλονίκης από τα βασανιστήρια ανθρώπων της χούντας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΚΑΤ ο Αρχιεπίσκοπος



 Στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος ύστερα από ατύχημα που είχε στο Αγρίνιο.


Ο κ. Ιερώνυμος μεταφέρθηκε χθες το βράδυ με ελικόπτερο Super Puma από το νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου διακομίσθηκε με διπλό κάταγμα στο πόδι, στην Αθήνα, ύστερα από δική του επιθυμία.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος τραυματίσθηκε προσερχόμενος στον ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου. Βρισκόταν στο Αγρίνιο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου. Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αγρινίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Δ.Σ Θήβας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Θηβαίων απαιτεί :
Α) Την πλήρη αναβάθμιση του Γ.Ν.Θηβών, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τις επιτακτικές και αυξημένες ανάγκες μιας πολυπληθούς περιοχής από την οποία διέρχεται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, με μεγάλο εργατικό δυναμικό, έδρα Στρατοπέδου, Γυναικείων Φυλακών και Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών.
Β) Την κάλυψη του Γ.Ν. Θηβών σε Επιστημονικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό.
Γ) Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών των ασφαλιστικών φορέων προς το Γ.Ν. Θηβών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 4ης ΜΑΪΟΥ 2011, συζήτησε κατά προτεραιότητα το υπ’ αριθ. 8 θέμα της ημερησίας διατάξεως το οποίο αφορούσε την πορεία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών εν όψει των συντελούμενων αλλαγών στον Τομέα της Υγείας.
Κατά τη συζήτηση παρευρέθησαν και έλαβαν το λόγο οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Αριάδνη Αγάτσα, Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, Βασίλειος Τόγιας και Μιχαήλ Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ψυχογιός. Επίσης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαππα, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας κ. Σεραφείμ Ζήκας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Κων/νος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Δημ.Δημητρίου, Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας, Εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων της πόλεως και πλήθος κόσμου.
Μετά από ενημέρωση που έγινε από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών κ. Χρήστο Κουρούνη, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Θηβών κ. Δημήτριο Κυριάκου, το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Θηβών και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Γεωργακόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Θηβών κ. Παπαπέτρου και εκτεταμένη διαλογική συζήτηση που επακολούθησε, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Θηβών, αλλά και γενικότερα ο χώρος της Υγείας, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου Σπυρίδωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντ.Τουλουμάκου και Λαζ. Κολιγιάννη
ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΑΠΑΙΤΕΙ:
Α) Την πλήρη αναβάθμιση του Γ.Ν.Θηβών, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τις επιτακτικές και αυξημένες ανάγκες μιας πολυπληθούς περιοχής από την οποία διέρχεται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, με μεγάλο εργατικό δυναμικό, έδρα Στρατοπέδου, Γυναικείων Φυλακών και Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών.
Β) Την κάλυψη του Γ.Ν. Θηβών σε Επιστημονικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό.
Γ) Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών των ασφαλιστικών φορέων προς το Γ.Ν. Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δήμου Θηβαίων


«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δήμου ΘηβαίωνΔΗ.Κ.Ε.Θ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΗΒΑΣ

 «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δήμου Θηβαίων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), στο πλαίσιο της δράσης:
«Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης»
ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΕΡΓΟ
(κάτοχο κάρτας ανεργίας και βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕΔ) ή με επαπειλούμενη εργασιακή σχέση, να υποβάλλει, μέχρι τις 18-05-2011, ως ωφελούμενος, το ειδικό έντυπο αίτησης που θα προμηθευτεί στα Γραφεία μας, προκειμένου να εντάξει συγγενικό ηλικιωμένο άτομο η ΑΜΕΑ του οποίου έχει τη φροντίδα (με δυνατότητα ένταξης μέχρι δύο εξυπηρετούμενων) με τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά για την αξιολόγηση και επιλογή των ωφελουμένων:
   Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας διευκολύνοντας τους ανέργους ως προς την ενσωμάτωσή τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, μέσω της παροχής υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.
Α1. Δικαιολογητικά που υποβάλλει ο άνεργος, ως ωφελούμενος :
Αίτηση (παρέχεται στα Γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., Βουρδουμπά 13 Θήβα – έναντι ΟΤΕ, τηλέφωνα επικοινωνίας 2262027523, 2262025655, 2262029440.
  1. 1.   Επικυρωμένη φωτοτυπία της Κάρτας Ανεργίας σε ισχύ μέχρι 18-05-2011 και Βεβαίωσης Εξατομικευμένης Προσέγγισης όπως τα εκδίδει ο ΟΑΕΔ.
  2. 2.   Επικυρωμένη φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας ανέργου.
  3. 3.   Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. 4.   Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας προηγουμένου έτους (2009).
Α2. Για πρώην ανέργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, αναλυτικές πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2262027523, 2262025655, 2262029440.
 Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
www.tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΥΠΕΚΑ με αγρότες η Βάσω Τσόνογλου για τα φωτοβολταϊκά

altΣυνάντηση με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κο Π. Χαυγιαρόπουλο και αρμόδιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είχε με πρωτοβουλία της στο γραφείο του η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη και εκπροσώπους αγροτών από την περιοχή των Βαγίων Θηβών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την υπερφόρτωση των γραμμών του δικτύου που διέρχονται από την περιοχή των Βαγίων.
Η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την εξεύρεση λύσεων προς εξυπηρέτηση των αγροτών που ήδη, προσδοκώντας στην αύξηση του συνεχώς συρρικνούμενου αγροτικού εισοδήματος, συμμορφούμενοι στο στο νόμο 3851/2010 και δαπανώντας αξιόλογα ποσά έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την έγκριση των όρων σύνδεσης κι εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε αγρούς τους στην περιοχή πλησίον των Βαγίων.
Ο εν λόγω Σύμβουλος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι είναι θέμα χρόνου και από κοινού με την ΔΕΗ η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την υπερφόρτωση του δικτύου παροχής ρεύματος.
Επιπλέον, τόνισε ότι ήδη σχεδόν οι 50% εκ των υποβληθεισών αιτήσεων των αγροτών έχουν ήδη εγκριθεί και διαβεβαίωσε ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ είναι να ωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότερο αιτήσεις, ώστε να ικανοποιηθούν και οι αγρότες.
Τέλος, δεσμεύθηκε για νέα συνάντηση ευθύς ως θα περατωθούν οι σχετικές τεκμηριωμένες εκθέσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ για την κατάσταση των δικτύων.
insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργούν την Τετάρτη και οι υπάλληλοι των γυναικείων φυλακών του Ελεώνα

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
alt
Σας γνωστοποιούμε ότι το Δ.Σ. του Σωματείου μας σε συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει από κοινού η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τη Γ.Σ.Ε.Ε., για την Τετάρτη 11/05/2011.

Κατά την διάρκεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1)Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2)Επισκεπτήρια συνηγόρων
3)Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Κ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΓΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ. insterea.
  
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 45χρονη για ναρκωτικά στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 06-05-2011, στη Θήβα Βοιωτίας, μία ημεδαπή ηλικίας 45 ετών κάτοικος Θηβών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ότι η ανωτέρω κατέχει ναρκωτικές ουσίες, αστυνομικοί της εν λόγω υπηρεσίας την εντόπισαν και διενήργησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο.
Στην κατοχή της ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, περιέχουσα ηρωίνη σε μορφή βράχου συνολικού μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων
viotiarecords.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ