Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οι 10 μεγαλύτεροι δολοφόνοι του ανθρώπινου γένους


Σίγουρα το μεγαλύτερο θαύμα στον πλανήτη είναι της γέννησης μιας ζωής.



Εμφανίζεται σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Αυτός ο θαυμασμός όμως για την ζωή, μας οδηγεί στον φόβο για την καταστροφή αυτής της ζωής.

Από την αρχή του κόσμου ο θάνατος έχει χρησιμοποιήσει πολλές μορφές για να μας δείξει την παρουσία του και να δώσει ένα τέλος σε μια μορφή ζωής.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τις 10 μεγαλύτερες μορφές θανάτου για το ανθρώπινο γένος.

Μερικές από αυτές είναι φυσικές και έρχονται από την ίδια την φύση και άλλες είναι αποτέλεσμα της παράλειψης ή της έλλειψης πρόληψης.






10- Simo Hayha -- ο πιο θανατηφόρος στρατιώτης
Αν και πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν μύθους που μιλούν για χιλιάδες άνδρες που έχουν σφαγιαστεί από το χέρι ενός δολοφόνου, ο Simo Hayha είναι ένας από τους πλέον θανατηφόρους στρατιώτες του σύγχρονου πολέμου. 
Το Παρατσούκλι του "λευκός θάνατος", μπορεί να βρεθεί σε διάφορους καταλόγους στο top 10, και για καλό λόγο. 
Συχνά θεωρείται o καλύτερος σκοπευτής που  έχει υπηρετήσει στον πόλεμο, ο Hayha χρεώνεται  με πάνω από 800 θανατώσεις. 
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στον πόλεμο μεταξύ της Φινλανδίας και της Σοβιετικής Ένωσης, ο Simo Hayha επιβεβαιώθηκε ότι σκότωσε 505  ανθρώπους (ακόμα 37 ανεπιβεβαίωτοι), καθώς και πάνω από 200 σκότωσε με οπλοπολυβόλο. 
Ακόμα κι αν αριθμοί του είναι ασήμαντοι σε σύγκριση με το υπόλοιπο αυτής της λίστας, κέρδισε σίγουρα το δικαίωμα να αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον θανατηφόρους στρατιώτες του κόσμου. 
Ο Simo Hayha όταν ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για την δολοφονία τόσων πολλών ανθρώπων απάντησε: «Έκανα ό, τι μου είπαν να κάνω όσο καλύτερα μπορούσα»..

09 – Ευλογιά -- Η πιο θανατηφόρα νόσος
Η παλαιότερη μορφή αυτής της νόσου πιθανότατα βρέθηκε στη μούμια ενός Αιγυπτίου που πέθανε το 1157 π.Χ..
 Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα και μόνο, εκτιμάται ότι η ευλογιά σκότωσε κάπου μεταξύ 300 και 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Με το ποσοστό θνησιμότητας στο 30-35%, και λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία με την οποία ευλογιά μεταδίδεται, είναι δύσκολο να μελετηθεί το ιστορικό αντίκτυπο αυτής της νόσου.
Παρόλο που έχει σχεδόν εξαφανιστεί αυτή η νόσος, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλήφθη στην λίστα μας, μιας και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους του ανθρώπου.

08 - Pedro Alonso Lopez -- ο πιο θανατηφόρος δολοφόνος κατά συρροή
Ονομάζεται "το τέρας των Άνδεων»,  και γεννήθηκε από μια 13χρονη πόρνη, το 1948. Τον Lopez τον πήρε από μικρό ένας παιδεραστής, και τον βίαζε συστηματικά πριν τον αναλάβει μια οικογένεια και τον γράψουν σε ένα σχολείο για ορφανά.
Μετά τον βιασμό του από έναν δάσκαλο, έφυγε μακριά και βρέθηκε στην φυλακή στα 18 του χρόνια.
Εκεί ο Lopez βιάζεται ομαδικά και εικάζεται ότι σκότωσε τους τρεις από τους βιαστές του ενώ ήταν ακόμα στην φυλακή.
Όταν εξέτισε την ποινή φυλάκισης του και αποφυλακίστηκε, ξεκίνησε και ο χορός των δολοφονιών του.
Ισχυρίστηκε ότι το 1978 είχε σκοτώσει πάνω από 100 νεαρά κορίτσια, και αργότερα ομολόγησε περισσότερες από 300 δολοφονίες. Τελικά κατέληξε σε μια ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου στην Μπογκοτά το 1994, και μετά από την αποφυλάκισή του από εκεί το 1998 δεν έχει δει ή ακούσει κανείς τίποτα γι αυτόν. Δεν είναι γνωστό αν είναι ζωντανός ή νεκρός.

07 – Θρησκεία -- η πιο θανατηφόρος ιδέα
Το πιο δύσκολο μέρος για να συμπεριφερθεί  η θρησκεία στη λίστα αυτή,  είναι πώς να την ονομάσεις. Το "Ιδέα" φαινόταν να γενικεύει καλύτερα την έννοια του τι είναι η θρησκεία, έτσι αρκέστηκα με αυτό. Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι η θρησκεία έχει προκαλέσει περισσότερους θανάτους στην ιστορία από οτιδήποτε άλλο. 
Όλες οι καταχωρήσεις στον κατάλογο αυτόν, καθώς και η συνεχιζόμενη αναταραχή στη Μέση Ανατολή: όλα βασίζονται σε μια θρησκεία, είτε ανθρωπογενείς είτε 
βασιζομένη στον λόγο του εκάστοτε «Θεού». Ακόμη και η τρομοκρατία συχνά αιτιολογείται από τους δράστες της «στο όνομα του Θεού», ή σε μια από τις πολλές παραλλαγές της. 
Είτε πιστεύεται στον Θεό, είτε όχι, δεν παύει η θρησκεία να είναι υπεύθυνη για δισεκατομμύρια θανάτους, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

06 - 1931 Πλημμύρες στην Κίνα – Η πιο φονική φυσική καταστροφή
Σκέφτηκα να προσθέσω στην λίστα την κινεζική πείνα του 1958-1961, επειδή σκότωσε μεταξύ 15 εκατ. και 43 εκατ. Ανθρώπους μέσα σε 3 χρόνια.
Ωστόσο σκέφτηκα να περιλάβω μια πράξη από την οργή της φύσης.
Διάφοροι παράγοντες συνδυάστηκαν και προκάλεσαν τις πλημμύρες του 1931 στην Κίνα, οι οποίες σκότωσαν περίπου από 1 έως 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου 80 εκατομμύρια σπίτια και κατέστρεψαν τη γεωργία κατά μήκος των Yellow, Yangtze και Huai ποταμιών. Το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών έργο που υλοποιήθηκε για να συμβάλει στην αποφυγή τέτοιου είδους πλημμυρών, λόγω των  σοβιετικών συγκρούσεων, είχε ανασταλεί μέχρι το 1980, και τελικά ολοκληρώθηκε το 2009.

05 – Κάπνισμα – Η πιο θανατηφόρα συνήθεια
Καταγράφεται ως τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, τα αποτελέσματα του καπνίσματος είναι το 10 % των θανάτων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. 
Αυτό σημαίνει περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. 
Έρευνες δείχνουν ότι το 50% των καπνιστών πεθαίνουν από αυτή την συνήθεια.
Με 650 εκατομμύρια καπνιστές σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός απεικονίζει μόνο τις συνολικές επιπτώσεις αυτής της συνήθειας που έχει στην ανθρωπότητα. 
Φυσικά, το πιο απογοητευτικό είναι ότι ο θάνατος από κάπνισμα μπορεί να προληφθεί..

04 – Κουνούπι – Το φονικότερο έντομο
Αν και το κουνούπι, το ίδιο, είναι απλώς ένας μεταφορέας, είναι σίγουρα προάγγελος του θανάτου. Είναι γνωστό ότι ένας κοινός φορέας κουβαλάει πάνω του πάνω από 15 ασθένειες, τα κουνούπια είναι ικανά να διαδώσουν πολλές ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα ασθενειών των παρασιτικών της  φύσης. Η χειρότερη από τις ασθένειες, και αυτός με τη μεγαλύτερη επίπτωση στον άνθρωπο, είναι η ελονοσία. 
Η ελονοσία είναι υπεύθυνη για ένα εκατομμύριο θανάτους κάθε χρόνο, και είναι από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου στον κόσμο, δεύτερη μετά το HIV / AIDS στην Αφρική. 
Το κουνούπι αποδεικνύεται ότι είναι μια αποτελεσματική συσκευή αποστολής σημάτων λόγω της αναπαραγωγικής του διαδικασίας. Για να κάνει τα αυγά της, διασπά ένα ένζυμο που βρίσκεται στο αίμα των ζώων και των ανθρώπων σε αμινοξέα. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο HIV έχει διαπιστωθεί ότι είναι αδύνατο να μεταδίδεται από τα κουνούπια. 

03 – Άνθρωπος – το πιο φονικό είδος
Μπορεί το κουνούπι να κερδίζει το δικαίωμά του ως το πιο θανατηφόρο στα ζώα, αλλά το είδος που είναι γνωστό ως Homo sapiens είναι αυτό που πολύ εύκολα προκαλεί τους περισσότερους θανάτους στην ιστορία.
Πολλοί μπορούν να πουν ότι είναι για λόγους θρησκευτικούς ή πατριωτικούς ή οτιδήποτε. Η ουσία είναι ότι ανεξάρτητα από τα μέσα και τις θεωρίες που χρησιμοποιεί, οι θάνατοι προκαλούνται από το χέρι του ανθρώπου. Με την ικανότητα να εξολοθρεύσει τον πλανήτη «με το πάτημα ενός κουμπιού», ο άνθρωπος κερδίζει τον τίτλο του πιο θανατηφόρου είδους.

02 – Joseph Stalin --  Ο πιο θανατηφόρος άντρας
Θα μπορούσα να είχα επιλέξει τον Χίτλερ, ή τον Ιησού, λόγω των επιπτώσεων της θρησκείας στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά δεν συγκρίνονται μπροστά σε αυτά που έκανε ο Στάλιν.
Αν και ποτέ δεν θα γίνει γνωστό πόσοι θάνατοι προκλήθηκαν από το σταλινικό καθεστώς, οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 15 εκατομμύρια ανθρώπους  μέχρι 60 εκατομμύρια. Έγινε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης το 1924, μετά το θάνατο του Βλαντιμίρ Λένιν. 
Ο Στάλιν συγκαταλέγεται στην λίστα μας ως ο φονικότερος άνθρωπος γιατί είναι υπεύθυνος για τους 7,5 εκατομμύρια ανθρώπους από εθνικές μειονότητες που απελάθηκαν (25% ποσοστό θανάτου), των μαζικών θανάτων των αμάχων που βρίσκονταν σε εδάφη κατεχόμενα από τους Ναζί (περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι),  τη Σοβιετική Πείνα του 1932-33 και τα εκατομμύρια των εκτελέσεων και των γκουλάγκ. Κάποιος θα μπορούσε να τον πιστώσει ακόμη και με θανάτους που οφείλονται στην κραυγαλέα περιφρόνηση για τη ζωή των νεοσυλλέκτων του, όπως ανέμελα και βίαια τους έριχναν στη μάχη, αφού οι σοβιετικές στρατιωτικές απώλειες έφτασαν περίπου τα 35 εκατομμύρια στρατιώτες στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

01 – Ο χρόνος – Το πιο θανατηφόρο από όλα
Το μονοπάτι της ζωής μας κρύβει ένα μυστήριο. Η ζωή έχει πολλές στροφές, σκαμπανεβάσματα, ξεκινά και σταματά, αλλά ανεξάρτητα από την πορεία της στο συγκεκριμένο ταξίδι ενός ανθρώπου, ο θάνατος θα είναι πάντα εκεί στο τέλος. 
Μπορούμε να αναρωτηθούμε το πώς και το γιατί, αλλά το μόνο σίγουρο σε όλη την πορεία της ζωής μας είναι ότι ο χρόνος θα μας οδηγήσει στον θάνατο.
Μπορεί ο θάνατος να προκληθεί από τα θέματα της λίστας μας, ή από φυσικά αίτια, αλλά ο χρόνος είναι αυτός που θα μας οδηγήσει στο τέλος της ζωής μας.
Ο θάνατος μπορεί να καθυστερήσει αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Ανεξάρτητα από το πώς ζει ο καθένας την ζωή του, σε κάποια στιγμή θα μας βρει όλους ο θάνατος στο τέλος του χρόνου μας!




http://himaira.blogspot.com/  

Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλούσαν τα παιδιά τους για να πληρώνουν παιχνίδια στο ιντερνέτ…

Το ότι οι Ασιάτες είναι …πωρωμένοι με τα video games το ξέρει όλος ο κόσμος.
Ωστόσο το που μπορεί να φτάσουν δύο νέοι προκειμένου να ανανεώνουν τους λογαριασμούς στα παιχνίδια που παίζουν online δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους.
Ένα ζευγάρι κινέζων πούλησε τα τρία παιδιά του προκειμένου να πληρώνει τους λογαριασμούς του σε διαδικτυακό παιχνίδι.
Ο Li Lin και η Li Juan γνωρίστηκαν από ένα video game. Η γνωριμία τους κατέληξε σε παράφορο έρωτα, ο οποίος εξελισσόταν στη «σκιά» ενός ιντερνετικού παιχνιδιού. Το ανήλικο ζευγάρι το 2008 παρουσίασε συμπτώματα εθισμού στα video games όταν για να πάει σε ίντερνετ καφέ παράτησε το μωρό μόνο.
Την επόμενη χρονιά έφεραν στον κόσμο και δεύτερο παιδί, το οποίο είχε άσχημη κατάληξη. Το πούλησαν έναντι 300 ευρώ προκειμένου να βρουν λεφτά να ανανεώσουν τον λογαριασμό τους στο online game που έπαιζαν. Την ίδια τύχη είχε και το μεγαλύτερό τους παιδί το οποίο όμως πούλησαν έναντι 3.000 ευρώ.
Το ζευγάρι έκανε και τρίτο παιδί το οποίο είχε την ίδια κατάληξη… Η μητέρα του αγοριού κατήγγειλε το ζευγάρι στις αρχές με αποτέλεσμα να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για της αγοραπωλησίες των μωρών. Η απάντησή τους στον πρόεδρο του δικαστηρίου ήταν αφοπλιστική: «Δεν ξέραμε πως είναι παράνομο να πουλάς ένα μωρό», είπαν αφήνοντας άφωνους όσους βρίσκονταν μέσα στο δικαστήριο
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή πληρωμών από τις εφορίες



Ο Γενικός Γραμματέας τελωνειακών και φορολογικών υποθέσεων, κ. Γιάννης Καπελέρης έστειλε σήμερα στις εφορίες επείγον έγγραφο με το οποίο ζητά να σταματήσουν όλες οι πληρωμές από την εφορία προς τρίτους για σήμερα και αύριο. Οι πληρωμές, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου θα ξεκινήσουν ξανά από την 1η Αυγούστου.
Σχολιάζοντας την εγκύκλιο, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Ι. Βρούτσης υποστήριξε ότι πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Κατέγραψε εν αγνοία του σε βίντεο τον εκτελεστή του!



Σας προειδοποιούμε ότι η εικόνα σοκάρει… Ένας εικονoλήπτης στη Συρία έχει ανέβει σε μια ταράτσα κτιρίου για να καταγράψει με την κάμερα του ντοκουμέντα για την ωμή βία των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των εξεγερμένων διαδηλωτών. Και το καταφέρνει με τον πιο τραγικό τρόπο: Καταγράφει με την κάμερα του έναν στρατιώτη που από το έδαφος τον σημαδεύει και τον εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι!typografikos.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Λάδια, οδοφράγματα και τρομοκρατία από τους ταξιτζήδες

Σε «σκληρό πόκερ» εξελίσσεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί. Παρά τα σημάδια για συναίνεση και τη διάθεση να κάτσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου, οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σήμερα για 12η μέρα σε αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις.
Χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, ούτε αστυνομία, ούτε λιμενικό, οι ταξιτζήδες προχώρησαν σε καταδρομική κατάληψη της ακτής Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά αποκλείοντας την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από την πύλη 11 και 12. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ρίξουν λάδια, πέτρες και ξύλα για να μην βγουν τα λεωφορεία. Και όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων τουριστών που τρομοκρατημένοι κοιτούσαν τους μαινόμενους ταξιτζήδες, οι οποίοι δεν δίστασαν να επιτεθούν ακόμα και σε αυτούς για να τους χτυπήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στον Πειραιά έφτασαν με κρουαζιερόπλοια 5.500 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατάφεραν να απωθήσουν τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά. Η διαδήλωση των περίπου 1.000 οδηγών έφτασε στο Φάληρο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ομάδα διαδηλωτών προχώρησε σε βανδαλισμούς εναντίον του κτιρίου που στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός, πετώντας πέτρες, αυγά και ξύλα.
Κατόπιν αυτού οι ιδιοκτήτες «διαλύθηκαν», δίνοντας νέο ραντεβού για αύριο, έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ργκούση. Η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί, ενώ στις 12.00 ο υπουργός Μεταφορών θα συναντηθεί με τους οδηγούς.
Ο Ηλ. Μόσιαλος ζήτησε από τα κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και σημείωσε: «Ας κάνει μια έκκληση ο πρόεδρος της ΝΔ στο στενό του συνεργάτη κ. Λυμπερόπουλο».
.newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΒΟΙΩΤΙΑ 7 με μια ματιά


Ο μεγάλος ποιητικός διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ που το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Εκφραση και η ΒΟΙΩΤΙΑ διοργανώνουν για το 2011 συνιστά σημαντικό πνευματικό γεγονός. Η προσπάθεια για την επιτυχία του  έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά απαραίτητη είναι η συμμετοχή όλων των πνευματικών ανθρώπων της Βοιωτίας και όχι μόνο. Πληροφορηθείτε τους όρους συμμετοχής.

Η άλωση της Λιβαδειάς με 1.000 έως 2.000 Ελληνες νεκρούς από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ το καλοκαίρι του 1821 σηματοδοτεί την απαρχή της ολικής καταστροφής της περίφημης πόλης και των κατοίκων της κατά  τη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Η ηρωική έξοδος των Λιβαδειτών μετά από τη 17ήμερη πολιορκία έγραψε μια ματωμένη αλλά ένδοξη σελίδα στο βιβλίο των εθνικών αγώνων.
Το άρθρο του Δημήτρη Λάμπρου στη ΒΟΙΩΤΙΑ για την άλωση της Λιβαδειάς από τα οθωμανικά στρατεύματα το 1821  αποτελεί επιπλέον μια υπόμνηση/προτροπή, μια πρόταση/ απαίτηση προς τις μονίμως απούσες τοπικές αρχές: ας γίνει επιτέλους η αρχή απόδοσης των δεουσών τιμών στους γενναίους προγόνους μας που προτίμησαν τον θάνατο παρά την σκλαβιά…
Λογοτεχνικές Απόπειρες ονομάζεται η νέα στήλη που εγκαινιάζει η ΒΟΙΩΤΙΑ από το τεύχος αυτό και φιλοδοξεί να φιλοξενεί συνεργασίες Βοιωτών λογοτεχνών και όχι μόνο. Για τη δημοσίευσή τους μόνη προϋπόθεση η ποιότητα. Και μόνη ευχή η αύξηση των σελίδων που η ΒΟΙΩΤΙΑ θα αφιερώνει σε έργα λογοτεχνικά άξιων και ταλαντούχων συμπατριωτών…
Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Το φθινόπωρο προβλέπεται θερμό τόσο για το ζήτημα του ΞΕΝΙΑ όσο και γενικότερα για τον πολιτισμό στη Βοιωτία. Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς φιλοδοξούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο πρωταγωνιστώντας στις εξελίξεις.

Η ΒΟΙΩΤΙΑ συνεχίζει τη δημοσίευση αρχειακών πηγών που συμβάλλουν στη διευκρίνιση του παρελθόντος. Οι εκλογικοί κατάλογοι της Αράχωβας του 1890 (Α’ Μέρος) έχουν σειρά στο παρόν τεύχος.

Η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ για το Κάστρο της Λιβαδειάς σημείωσε σημαντική επιτυχία. Οι εισηγήσεις των καλεσμένων γοήτευσαν το κοινό και χρήσιμοι προβληματισμοί αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε. Δείτε και το φωτορεπορτάζ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ευρείας χρήσης φυτοφάρμακο προκαλεί μεταλλάξεις στα ανθρώπινα κύτταρα




Γραπτή ερώτηση από τον Κρίτων Αρσένη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
Τη μεταλλαξιγόνο δράση για τον άνθρωπο του νεονικοτινοειδούς φυτοφαρμάκου Imidacloprid, που κυκλοφορεί ευρέως με διαφορετικές εμπορικές ονομασίες, θέτει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης με γραπτή ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Βασιζόμενος στα αποτελέσματα δημοσιευμένης έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο ευρωβουλευτής ζητά τη διεξαγωγή εκτενών ερευνών για τις επιπτώσεις της συνεργιστικής δράσης του Imidacloprid με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ για ακόμη μια φορά καθιστά ξεκάθαρη την ανάγκη για απαγόρευση του Imidacloprid και των νεονικοτινοειδών γενικότερα με βάση την “αρχή της προφύλαξης”, έως ότου επαρκείς έρευνες αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις μέλισσες και την ανθρώπινη υγεία.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:
«Δημοσιευμένη έρευνα του 2010 αποδεικνύει σε εργαστηριακό πείραμα ότι το Imidacloprid που δεν έχει χαρακτηρισθεί μέχρι τώρα ως μεταλλαξιγόνο για τον άνθρωπο, όταν αλληλεπιδρά με το νιτρικό κάλιο (KNO3) εισέρχεται στα ανθρώπινα λεμφοκύτταρα προκαλώντας μεταλλάξεις. Το νιτρικό κάλιο που θεωρείται ακίνδυνος περιβαλλοντικός παράγοντας βρίσκεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα ως συντηρητικό, ενώ γενικότερα τα νιτρικά (NO3) βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Οι ουσίες αυτές προσλαμβάνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφής. Την ίδια στιγμή το Imidacloprid εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό είτε άμεσα με την αναπνοή ή τη δερματική επαφή κατά τη διαδικασία της παρασκευής και του ψεκασμού στον αγρό, είτε έμμεσα μέσω των υπολειμμάτων του στα τρόφιμα. Η αλληλεπίδραση του Imidacloprid με τα νιτρικά και τα νιτρώδη μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς οι μεταλλάξεις που προκύπτουν είναι υπό ορισμένες συνθήκες πιθανό να οδηγήσουν σε καρκινογενέσεις.
Το Imidacloprid πέρα από τον ύποπτο ρόλο που έχει στον αποδεκατισμό των μελισσών, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, όταν αντιδράσει με αθώους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το νιτρικό κάλιο, μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση. Είναι ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία η Επιτροπή να ενισχύσει την έρευνα για τις επιπτώσεις των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων και να προβεί με βάση την “αρχή της προφύλαξης” στην απαγόρευσή τους μέχρι να υπάρξουν επαρκείς έρευνες που να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στις μέλισσες και στην ανθρώπινη υγεία.»
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:"Είμαι ο δολοφόνος θέλω να παραδοθώ"



Μαχαίρωσε την 37χρονη σύντροφό του και περιφερόταν στη Φθιώτιδα από τη Δευτέρα

Ο 40χρονος δεν άντεξε άλλο τις τύψεις και την ταλαιπωρία. Στις 12.00΄ περίπου βρέθηκε σε πρατήριο έξω από τη Λαμία και ζήτησε να κάνει ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία.
Στο τηλέφωνο δήλωσε την ταυτότητά του και είπε "θέλω να παραδοθώ". Σε λίγα λεπτά οι άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας περνούσαν χειροπέδες στον δολοφόνο του Λουτρακίου, που νωρίς τη Δευτέρα σκότωσε την 37χρονη σύντροφό του.

Το άγριο έγκλημα ερωτικού πάθους, που έγινε σε εξοχικό σπίτι στον οικισμό  Άνω Χαρβάτι Λουτρακίου, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, αλλά και τους αστυνομικούς, που βρήκαν την 40χρονη γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος και την κοιλιακή χώρα.
Οι γείτονες λίγη ώρα πριν καλέσουν την αστυνομία είχαν ακούσει έντονο διαπληκτισμό του ζευγαριού, ενώ στη συνέχεια ο δολοφόνος πήρε το αυτοκίνητο της συντρόφου του και εξαφανίστηκε.

Την επόμενη μέρα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της εθνικής οδού κοντά στον Καραβόμυλο. Οι αστυνομικοί το έθεσαν υπό παρακολούθηση, αλλά για 2 ημέρες ο δράστης δεν εμφανίστηκε. Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας όλες αυτές τις ημέρες χτένιζε την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη, αφού είχε πληροφορίες ότι κινούταν πεζός.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον είχαν δει να κινείται πεζός στις Ράχες, στον Αη Γιάννη, αλλά και στην περιοχή του Μώλου.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγγελική παρέμβαση: Να συλλαμβάνονται οι σκηνίτες στο Σύνταγμα


Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν τα αντίσκηνα που έχουν στηθεί στη Πλατεία Συντάγματος από τους «αγανακτισμένους» αλλά και τα πανό που έχουν αναρτηθεί πέριξ της βουλής.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις θα πρέπει να τηρείται η αυτόφωτη διαδικασία.
υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε ζητήσει από το Δήμο Αθηναίων να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, να απομακρυνθούν τα τσαντίρια από την πλατεία καθώς κάτι τέτοιο βλάπτει τον τουρισμό και δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.























Πηγή :http://www.newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κύπρος:Παραιτήθηκε σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο




Την ίδια την κυβέρνηση Χριστόφια κλόνισε η φονική έκρηξη στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο, καθώς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης έθεσαν στην διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις παραιτήσεις τους. Ωστόσο, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τον επερχόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος προβλέπεται να γίνει εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων.

Οι παραιτήσεις, όπως έγινε γνωστό, υπεβλήθησαν από τους ένδεκα υπουργούς για να διευκολυνθεί ο ανασχηματισμός, αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε στις 10:00 το πρωί.

Από τον ανασχηματισμό θα προκύψει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αποτελούμενη από προσωπικότητες κοινής αποδοχής, η οποία θα αντιμετωπίσει, όχι μόνο τις επιπτώσεις του δυστυχήματος στην ναυτική βάση, αλλά και την οικονομική κρίση που βρίσκεται προ των θυρών στην Κύπρο.

Η χθεσινή απόφαση του ΔΗΚΟ να ζητήσει από τους υπουργούς Υγείας και Εμπορίου, Α. Πασχαλίδη και Χ. Πατσαλίδη, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δ. Χριστόφια, πυροδότησε αυτές τις εξελίξεις.



Αμέσως μετά την έκρηξη στην Λεμεσό, είχαν παραιτηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Παπακώστας και ο υπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κυπριανού. Η παραίτηση του κ. Κυπριανού, ήταν αυτή που άρχισε το ντόμινο των παραιτήσεων καθώς ανήκει στο ΔΗΚΟ.

Ο  κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, θέμα το οποίο θα συζητήσει με το ΑΚΕΛ και με το ΔΗΚΟ.

Ως εκ τούτου, είπε, ο Πρόεδρος συγκάλεσε την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για να ζητήσει απ’ όλους τους Υπουργούς να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Χριστόφια με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν. Υπό το βάρος των αναταράξεων στο κυβερνητικό σχήμα συνεδριάζει εντός της ημέρας και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.
.zougla.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεοχώρι:7η Εικαστική Έκθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου Βοιωτίας οι <<Εννέα Mούσες >>προσκαλεί Βοιωτούς καλλιτέχνες να πάρουν μέρος στην 7η εικαστική έκθεση <<Σμαράγδα Γρηά Πικάση>>η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου απο 14-8 εως 18-8 2011
για δηλώσεις συμμετοχής στην κ.Δήμητρα Τσουρέλη τηλ.6977301041




Διαβάστε Περισσότερα »

Τέρμα στις εκπτώσεις στο φυσικό αέριο

Μόλις πιάσουν οι πρώτες φθινοπωρινές δροσιές θα έρθει και το δώρο από το φυσικό αέριο.  Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, από 1ης  Οκτωβρίου καταργείται  η έκπτωση 18% στην τιμή του φυσικού αερίου, σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Σε απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι από τον Οκτώβριο ο λογαριασμός του φυσικού αερίου θα είναι αυξημένος κατά 5%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» για 510.800 δικαιούχους του ΟΓΑ

http://permisospress.blogspot.com/
Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση και την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και
κοινωνικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, η
Διοίκηση του Οργανισμού ανακοινώνει ότι:

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας»
ξεκινά την Δευτέρα 01-08-2011 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή
19-08-2011.
510.800 ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της
αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους,
μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και
Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα
καθώς και την δωρεάν παροχή βιβλίων.
Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι
31-03-2012, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής
βιβλίων είναι έως 31-12-2011.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση
συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.
Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί
τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και να
παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του. (Εκτός από τα Δελτία του
5νθήμερου εκδρομικού-επιμορφωτικού προγράμματος νέων αγροτών, τα οποία θα
αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).
Δικαιούχοι των προγραμμάτων:
 Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
 Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
 Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά
ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)
 Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)
 Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου
ή συνταξιούχου ΟΓΑ.
Δικαιολογητικά:
Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να
προσκομίσουν:
- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ,
- Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2011 , (ατομικό και
των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να
συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή
Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου
- Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή
συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που
τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.
Παραλαβή Δελτίων:
 Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, 3ήμερων Εκδρομών και δωρεάν αγοράς
βιβλίων θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης
συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.
 Τα Δελτία του εκδρομικού-επιμορφωτικού προγράμματος νέων αγροτών
θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.
Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2011 στα οποία μπορούν
να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι :
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε
επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα
δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε
180.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη
των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για
περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή
ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια
ισχύος έως 31-03-2012)
2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες
διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ και απευθύνεται
σε 30.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη
των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για
περίθαλψη. Το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται
κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 20€ ανά άτομο και ανά εκδρομή. (Διάρκεια ισχύος
έως 31-12-2011)
3. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ:
Το πρόγραμμα είναι εκδρομικό –επιμορφωτικό 5νθήμερης διάρκειας και θα
εφαρμοστεί σε περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα
επιμόρφωσης, τυποποίησης και ανάπτυξης. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη
φορά εφέτος και απευθύνεται σε 800 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας
21-55 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους.
Για εφέτος το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής
Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση του
προγράμματος σε όλη την Ελλάδα (Διάρκεια ισχύος έως 16-12-2011)
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους
(ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία των Δελτίων ανέρχεται στα
20 ευρώ. (Διάρκεια ισχύος έως 31-12-2011)
Διαβάστε Περισσότερα »

Σόιμπλε: "Αυτονόητη η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας από τους Έλληνες"

Η ολοκλήρωση της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσει ως εκ τούτου ένα κράτος – μέλος με προβλήματα που δέχεται βοήθεια, πρέπει ως αντάλλαγμα να παραχωρήσει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας στην Ε.Ε.", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Stern.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εναλλακτική είναι σαφώς καλύτερη από το να οδηγηθεί ένα υπερχρεωμένο κράτος – μέλος εκτός ευρωζώνης.

"Ο μόνος τρόπος να πετύχει η Ευρώπη είναι να καταστεί σαφές ότι τα μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να εξέλθουν της ευρωζώνης".

Επίσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με σημερινές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί "λευκή επιταγή" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την επαναγορά ομολόγων.

"Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση λευκής επιταγής στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτήτας για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά", τόνισε ο πουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ.Σόϊμπλε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2012, καθώς και ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψαλίδι» στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών









«Ψαλίδι» στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών
Δραματική μείωση θα παρουσιάσουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί στα σχολεία θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 600. Περιορισμένη θα είναι και η απορρόφηση αναπληρωτών, που θα κυμανθεί από 5.000 έως 6.000 δασκάλους και καθηγητές.

Δραματική μείωση στους μόνιμους διορισμούς (κατά 75%) των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη φετινή σχολική χρονιά (2011-12) ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Πέρυσι είχαν διοριστεί περίπου 2.500 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές. Για φέτος οι πληροφορίες λένε ότι οι διορισμοί θα μειωθούν δραστικά και μπορεί να περιοριστούν μόνο σε 600 άτομα και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους (συνταξιοδοτήσεις) πάνω από 11.500 εκπαιδευτικοί, γεγονός που σημαίνει ότι για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο πρέπει να προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές, κάτι επίσης δύσκολο λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Οσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000-6.000, ενώ πέρυσι είχαν διοριστεί συνολικά 15.000 άτομα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου για τους μόνιμους διορισμούς από το υπουργείο Παιδείας αλλά μέχρι χθες ο τελικός αριθμός δεν είχε οριστικοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση φέτος και όσον αφορά σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών θα είναι η χειρότερη χρονιά και το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρει να στελεχώσει τις σχολικές μονάδες, χωρίς τον Σεπτέμβριο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Eπιπλέον, οι ελάχιστες μεταθέσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα και τη δραστική μείωση των μόνιμων διορισμών, αφού δεν μπορούν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί σε περιοχές όπου δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δάσκαλοι μπορούν να διοριστούν, φέτος, μόνο στις περιοχές: Λακωνίας, Ηρακλείου, Ζακύνθου, Β' Χίου και Κέρκυρας

Η δραστική μείωση των προσλήψεων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού χιλιάδες θα είναι τα κενά στα σχολεία της χώρας.


Πηγή: Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Προληπτική ανάκληση μπιμπερό από τον ΕΦΕΤ


Προληπτική ανάκληση μπιμπερό από τον ΕΦΕΤ
http://permisospress.blogspot.com

Μπουκάλια βρεφικής διατροφής για τα οποία δεν υπήρχε η απαραίτητη συνοδευτική τεκμηρίωση για την ασφάλεια χρήσης τους, σύμφωνα με την κείμενη κοινοτική και εθνική νομοθεσία, εντόπισε ο ΕΦΕΤ.
Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την επιχείρηση JUMBO Α.Ε. η οποία προχώρησε σε προληπτική ανάκληση τους και σε σχετική ενημέρωση των καταναλωτών. Οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα επίμαχα προϊόντα, για προληπτικούς λόγους δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν επισημαίνει ο ΕΦΕΤ.
Τα προϊόντα αυτά είναι:
1) Μπιμπερό ‘NATUR’ 8oz/250ml, (6months – 3years), NT-8C2B, από Ταϊλάνδη
2) Μπιμπερό JUMBO BEBE, Gripper Bottle, 4oz/120ml, GR-170-222, από Ταϊλάνδη
3) Μπιμπερό ‘NATUR’ 8oz/250ml, (6months – 3years), NT-8C2B-100, από Ταϊλάνδη
4) Μπιμπερό JUMBO BEBE, 10oz/275ml, BL035-127, από Ταϊλάνδη
5) Μπιμπερό JUMBO BEBE, 4oz/125ml, BB-7002-R, από Ταϊλάνδη
6) Μπιμπερό BL015-BLUE, 3 STAGE GROW NURSER, από Ταϊλάνδη
7) Μπιμπερό No:43044-222, 8oz/250ml, από Ταϊλάνδη
8)  Μπιμπερό JUMBO BEBE, 10oz/120ml, BL035-418, από Κίνα
9) Μπιμπερό JUMBO BEBE, 10oz/120ml, BL035-225, Ταϊλάνδη

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοξικομανής μαθητής έγραψε έκθεση για τα ναρκωτικά και αρίστευσε!



Τοξικομανής μαθητής, 20 ετών, που συμμετέχει στη φάση της επανένταξης και φοιτά στο μεταβατικό σχολείο του ΚΕΘΕΑ "Στροφή", έγραψε έκθεση για τα ναρκωτικά και αρίστευσε. Μάλιστα με βάση τη διάκρισή του αυτή, θα είναι ένας από τους 300 της βουλής των εφήβων.
Στην έκθεση που έγραψε για τα ναρκωτικά και το εκπαιδευτικό σύστημα, ο Δημήτρης, μιλάει για "τον τρόπο που η κοινωνία αντιμετωπίζει
τα παιδιά που βρίσκονται σε απεξάρτηση", αλλά και "στο κοινωνικό στίγμα και τις προκαταλήψεις" Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην έκθεσή του:
"Τα ναρκωτικά είναι ένα πρόβλημα από εκείνα που υπενθυμίζουν στους ανθρώπους δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι είναι θνητοί και το δεύτερο, ότι απέναντι σε κινδύνους που απειλούν την ανθρώπινη ύπαρξη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των ανθρώπων. Δεν υπάρχουν πλούσιοι ή φτωχοί, σημαντικοί ή ασήμαντοι, που να κινδυνεύουν απ' αυτά περισσότερο ή λιγότερο από κάποιους άλλους. Τα ναρκωτικά είναι η μάστιγα του αιώνα και μας αφορούν όλους".
www.katoci.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρισέ: «Θα χάσουν όσοι ποντάρουν στην Ελληνική χρεοκοπία»


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ αναφερόμενος στο θέμα της φημολογίας σχετικά με την πιθανότητα να πτωχεύσει η Ελλάδα ανέφερε ότι όσοι ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδα θα χάσουν τα χρήματα τους, με βάση την απόφαση της Συνόδου την προηγούμενη Πέμπτη.

Αυτή την δήλωση έκανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στο γαλλικό περιοδικό Le Point και αναφερόμενος στην απόφαση την χαρακτήρισε ως σημαντική για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να ισορροπήσει την Οικονομία της.
«Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει τον έλεγχο της οικονομίας της, να εφαρμόσει τα μέτρα για «ανοικοδόμηση» του προϋπολογισμού της και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» τόνισε ο Τρισέ.
Οι όροι του νέου πακέτου της Ελλάδας των 109 δισ. ευρώ είναι σύμφωνοι με το μήνυμα που επιθυμεί να αποστείλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά του πιστωτικού γεγονός ή της υποχρεωτικής συμμετοχής των ομολογιούχων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
"Είχαμε πει πως ήταν απαραίτητα να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός και για την ώρα φαίνεται να τα έχουμε καταφέρει", δήλωσε ο Τρισέ στην συνέντευξη του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη από το γαλλικό περιοδικό Le Point.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε επίσης ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με διαδικασίες εξπρές οι οικοδομικές άδειες



Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, www.opengov.gr, με διαδικασίες εξπρές, ακόμη και σε πέντε ημέρες θα εκδίδονται οι οικοδομικές άδειες.
Την ευθύνη, μάλιστα, των μελετών, που υποβάλλονται, θα φέρει πλέον ο μηχανικός και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των δήμων θα ελέγχουν μόνον την πληρότητα του φακέλου και της καταβολής των εισφορών υπέρ του μηχανικού.
Δημιουργείται ταυτόχρονα νέος ελεγκτικός μηχανισμός με ελεγκτές δόμησης, που θα διενεργούν ελέγχους σε συγκεκριμένα στάδια της οικοδόμησης ενός κτιρίου και θα λειτουργούν υπό την εποπτεία του ίδιου του υπουργείου. Οι πολεοδομίες, όπως λειτουργούν σήμερα, καταργούνται.
Το νέο σύστημα ορίζει δύο διαδικασίες, την έγκριση δόμησης και την άδεια δόμησης. Η πρώτη είναι η πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης, σύμφωνα με τους όρους δόμησης, που επιτρέπει την έκδοση της άδειας.
Η άδεια δόμησης είναι αυτή, που επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών, οι οποίες περιγράφονται σε αυτήν και στις μελέτες, που τη συνοδεύουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Αρμόδια όργανα για τη χορήγηση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης είναι οι Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) των δήμων, εκτός αν από ειδικές διατάξεις ορίζεται διαφορετικά.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 3 Οκτωβρίου η πρεμιέρα της φοροκάρτας


Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει απο τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιουν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
 

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους. 
 
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη δημοσιευθεί και αφορά τη χρήση της φοροκάρτας προβλέπονται τα ακόλουθα:
 
- Η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.
- ο χρήστης της είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της κάρτας μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS). 
- σε κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μπορούν να συνδεθούν έως και τρεις κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιείται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας
- για τη χρήση της φοροκάρτας απαιτείται η επιχείρηση να διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), δηλαδή τα γνωστά μηχανάκια χρέωσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
 - Η συναλλαγή μέσω του POS αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η οποία καταχωρεί στη συνέχεια τα βασικά στοιχεία απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου).
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο κόλπο με τα οδοιπορικά στο Δημόσιο!



Πώς θησαυρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ένα απίστευτο κόλπο με το οποίο πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι «τρώνε» με χρυσά κουτάλια από την πίτα των οδοιπορικών...
εντόπισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης που είναι έτοιμος ακόμα και για παύση πληρωμών σε αυτούς που έκαναν μπίζνες με τα «μαϊμού» οδοιπορικά.

Σε εγκύκλιο φωτιά για τις δημόσιες υπηρεσίες εκφράζει εύλογες αμφιβολίες για τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι δαπάνες για τα οδοιπορικά και παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς και στις αντιδράσει της τρόικα για την αναγκαιότητα των μετακινήσεων και την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Ως εκ τούτου ο κ. Σαχινίδης τονίζει ότι οι δαπάνες που δεν θα αιτιολογούνται πλήρως είναι προφανές ότι δεν θα αναγνωρίζονται και συνεπώς δεν θα πληρώνονται στους υπαλλήλους.

Στην εγκύκλιο του, ο υπουργός καταγράφει χαρακτηριστικά το κόλπο με τα οδοιπορικά:

1. Ασαφείς αιτιολογίες ως προς τις εντολές μετακίνησης ή μετακινήσεις υπαλλήλων των οποίων ο κλάδος ή η ειδικότητα δεν σχετίζονται καν με το λόγο μετακίνησης. Αόριστες αναφορές, όπως «κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών» ή «εκτέλεση υπηρεσίας» ή «διευθέτηση υπηρεσιακών θεμάτων» δεν θα γίνονται δεκτές.

2. Συχνές διανυκτερεύσεις εκτός ξενοδοχείων σε φιλικά σπίτια ή μετακινήσεις σε αποστάσεις που δικαιολογούν την καταβολή εξόδων μετακίνησης.

3. Συχνή έκδοση διαταγών μετακίνησης εκ των υστέρων και χωρίς να υπάρχει η σχετική πίστωση.

4. Εξάντληση του ανώτατου ορίου ημερών εκτός έδρας πολύ πριν από το τέλος του έτους και αρκετές φορές υπάρχει και υπέρβαση του.

5. Πληρωμή δαπανών της ίδιας μετακίνησης ακόμα και εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος από διαφορετικές πηγές. Η διπλοπληρωμή μπορεί να αφορά καταβολή ποσού για την ίδια δαπάνη από τον τακτικό προϋπολογισμό, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κ.λπ.

6. Μη αναγραφή των απαιτούμενων στοιχείων στην εντολή μετακίνησης.

Ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών διαπιστώνει ακόμα την εξάντληση του συνόλου των πιστώσεων τους που έχουν εγκριθεί από τον προϋπολογισμό, για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων τους εκτός έδρας, καθώς και το ανώτατο όριο των ημερών μετακίνησης για όλους τους υπαλλήλους και ανεξαρτήτως της κατηγορίας, του κλάδου και της ειδικότητας.

Η περικοπή των οδοιπορικών εντάσσεται στις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου, που προβλέπει δραστική περικοπή των πρόσθετων αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου αναλαμβάνουν να εντοπίσουν τις πλασματικές μετακινήσεις διενεργώντας εξονυχιστικούς ελέγχους ως προς τη νομιμότητα των στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν θα εγκρίνεται και δεν θα πληρώνεται αν δεν αιτιολογείται πλήρως.

Υπενθυμίζονται δε οι παλαιότερες οδηγίες που έχουν δοθεί και αφορούν: στην αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων έγκρισης των δαπανών, της μη εξάντλησης της δαπάνης και του ανώτατου ορίου ημερών εκτός έδρας, της υποχρεωτικής πλήρους αιτιολόγησης της μετακίνησης, τον αριθμό όσων μετακινούνται εκτός έδρας και της υπεύθυνης δήλωσης ότι η δαπάνη δεν θα καλυφθεί από άλλη πηγή.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα »

17χρονη έπαθε έμφραγμα επειδή της έκανε παρατήρηση ο καθηγητής!


Πολύ... κατάκαρδα την πήρε η 17χρονη Ταμπάθα από το Λονδίνο την παρατήρηση που της έκανε ο καθηγητής της όταν την έπιασε να πηδάει από τα κάγκελα του σχολείου για να πάει να πάρει μια σοκολάτα...

Η άτυχη μαθήτρια είπε με μία φίλη της να το σκάσουν για πέντε λεπτά από το σχολείο για να πάνε να πάρουν σοκολάτες, όμως την ώρα που πηδούσαν τα κάγκελα, τις έκανε τσακωτές ένας καθηγητής.

“Ένιωσα τα πόδια μου να μουδιάζουν και η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Μετά όλα σκοτείνιασαν”.

Έτσι περιέγραψε τη στιγμή που ο καθηγητής της φώναξε όταν της είδε να επιχειρούσαν να βγουν από το σχολικό χώρο.

Η Τάμπαθα ΜακΈλιγκοτ είχε πάθει έμφραγμα!

Ο καθηγητής σαστισμένος κάλεσε από το κινητό του το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε μέσα σε τρία λεπτά κι εκεί οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή.

Αμέσως μετά, υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, και πλέον παίρνει φάρμακα για να μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Η Τάμπαθα πάσχει από ένα σπάνιο καρδιακό σύνδρομο γνωστό ως ALCAPA και το έμαθε με εκείνη την παρατήρηση του καθηγητή.

Οι γιατροί πάντως έχουν μείνει άναυδοι με την περίπτωση της, καθώς το ALCAPA συνήθως όταν δεν γίνεται η διάγνωση από τη γέννηση του παιδιού, σπάνια ο ασθενής καταφέρνει να επιβιώσει μέχρι τα 17 του χρόνια.

"Η ασθένεια είναι χρόνια και ελεγχόμενη μόνο μετά από έγκαιρη διάγνωση κατά τη βρεφική ηλικία", σχολίαζει η Κάθυ Ρός, του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιακών Παθήσεων.


























Πηγή :http://www.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκηνώσεις στη Γερμανία για παιδιά... Νεοναζί!


Την αναβίωση της ιδεολογίας του Χίτλερ "προσφέρουν" οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις σε παιδιά νεο - ναζιστών στη Γερμανία... Το γεγονός έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις Γερμανικές αρχές ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφαιρείται η επιμέλεια των παιδιών εάν οι γονείς τους τα στέλνουν στις εν λόγω κατασκηνώσεις.



Οι γερμανικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις κατασκηνώσεις που αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς, των οποίων κύριο έργο είναι η "πλύση εγκεφάλου" των παιδιών ώστε να μυηθούν στη χιτλερική ιδεολογία.

"Εάν η ιδεολογική επιρροή φθάνει σε διαστάσεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία των παιδιών, οι κρατικοί φορείς είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν την υπόθεση. Σε περίπτωση που δεν το κάνουμε θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα στο μέλλον", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γκίντερ Χόφμαν, ειδικός σε θέματα παιδικής πρόνοιας.

Η γερμανική αυτή νέα "μόδα" έχει εξαπλωθεί κατά πολύ: ενδεικτικό είναι το ότι αρκετές χιλιάδες νοικοκυριά στη Γερμανία μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που να κάνουν τα τελευταία να θαυμάζουν τον Αδόλφο και την ιδεολογία του, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους.
Πιο συγκεκριμένα, η πόλη Γιάμελ στο Μέκλενμπουργκ, 160 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου, όπου το 99% των κατοίκων της δηλώνουν νεο - ναζιστές και υπερήφανοι για αυτό.

Τα παιδιά, στις "χιτλερικές" κατασκηνώσεις, κάνουν όλα εκείνα τα οποία αρμόζουν στις ασχολίες της ηλικίας τους: κολύμπι, αθλήματα, θεατρικά, όμως δυστυχώς δε μένουν μόνο σε αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των... επιπρόσθετων ασχολιών των παιδιών, που ήρθε στη δημοσιότητα μετά από έφοδο της αστυνομίας σε μια από τις κατασκηνώσεις τον Ιούνιο, είναι ότι τα παιδιά επιδίδονταν σε κατασκευές παζλ που απεικόνιζαν τα σύνορα της Γερμανίας πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και σε εικαστικά αριστουργήματα που με το πρόσωπο του Χίτλερ και το σχήμα των Ες- Ες πάνω σε χαρτί, ακόμη και σε τούρτες!

Οι ομαδάρχες των κατασκηνώσεων αυτών- που έχουν ουσιαστικά το ρόλο δασκάλου- προχωρούν ακόμα παραπέρα: διδάσκουν στους μικρούς κατασκηνωτές ναζιστικά τραγούδια, ενώ τους δίνουν να διαβάζουν βιβλία που εξυμνούν τους γερμανούς "ήρωες" του ναζιστικού καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τη Γερμανική Κυβέρνηση να αφαιρέσει τη την επιμέλεια παιδιών από νεο - ναζιστές, οι οποίοι επιλέγουν για τα ανήλικα παιδιά τους τις κατασκηνώσεις στις οποίες εξυμνείται το Τρίτο Ράιχ...

Πηγή: dailymail.co.uk
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρεμβάσεις στο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ από τις Β. Τσόνογλου και Αρ. Αγάτσα




Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών στη Βουλή , όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί , η κα Τσόνογλου έκανε παρέμβαση στην οποία ανέφερε: «Τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι δύο, πρώτον πολιτικό και δεύτερον νομικό Ως προς το πρώτο ,ατυχώς υπήρξε πολιτική αστοχία γεγονός που ακύρωσε σχετικά προς την κοινή γνώμη την μεγάλη πρόσφατη επιτυχία της Κυβέρνησης ως προς την διαχείριση της οικονομικής μας κρίσης . Ως προς το δεύτερο ,η έλλειψη νομοθετικού κενού δημιούργησε τα γνωστά προβλήματα αφού παρήλθε η ημερομηνία της 2ας Ιουλίου ,όπου προέβλεπε την έκδοση Π.Δ. , το οποίο θα έθετε περιορισμούς στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. Η έλλειψη αυτή επιβάλει άμεσα νομοθετικής ρύθμισης και επί της ουσίας θα πρέπει οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη τους πληθυσμιακά και κοινωνικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και αν δεχθούμε την πληθυσμιακή αναλογία 2/1000 (πρόταση Ρέππα) ήδη στις επαρχίες Θήβας και Λιβαδειάς έχουν καλυφθεί οι θέσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για χορήγηση νέων αδειών. Επιβάλλεται να αποκατασταθούν άμεσα οι σχέσεις μεταξύ του Υπουργείου και των ιδιοκτητών Ταξί ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση ο γόνιμος διάλογος που θα φέρει ευνοϊκά αποτελέσματα». Στο τέλος της τοποθέτησης της η Βουλευτής παρέδωσε στον Υπουργό κο Ιωάννη Ραγκούση το ψήφισμα της Ένωσης ιδιοκτητών Ραδιοταξί Θήβας «Ο ΚΑΔΜΟΣ»’.

Αρ. Αγάτσα: «Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση …»
Παρέμβαση στον ΚΤΕ Μεταφορών και Υποδομών έκανε και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα για το επίμαχο θέμα των ιδιοκτητών ταξί.
Η κυρία Αγάτσα μετέφερε στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση τις θέσεις των Βοιωτών ιδιοκτήτων ταξί (Θήβας και Λιβαδειάς) με τους οποίους είχε συναντηθεί και επικοινωνήσει τις προηγούμενες μέρες. Η Βουλευτής επισήμανε πως πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό κλάδο που δουλεύει στο δρόμο με δύσκολες συνθήκες και που εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό πολιτών. Επίσης τόνισε τις διαφορές που υπάρχουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και την περιφέρεια και μετέφερε την άποψη των ιδιοκτητών ταξί ότι υπάρχει μία συμφωνία με τον προηγούμενο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα.
Υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να μην πληγεί ο τουρισμός, αλλά και η καθημερινότητα των πολιτών που χρησιμοποιούν το ταξί ως μεταφορικό μέσο. Πρότεινε δε στον κ. Ραγκούση, ο οποίος μίλησε για συνέχιση του διαλόγου, να ορίσει χρονοδιάγραμμα διαλόγου για το πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση στις τιμές αυτοκινήτων


Μειωμένες κατά 3.8% ήταν οι τιμές των οχημάτων στην Ελλάδα το 2010,σύμφωνα με σχετική έρευνα της Κομισιόν. Συνολικά στην Ε.Ε. τον ίδιο χρόνο οι τιμές των ΙΧ μειώθηκαν κατά 2,5%, ενώ στην έκθεση διαπιστώνεται ότι μικρή σύγκλιση εμφάνισαν ακόμη οι τιμές καταλόγου καινούργιων αυτοκινήτων. «Αυτές οι μακροπρόθεσμες τάσεις των τιμών επιβεβαιώνουν την περσινή απόφαση της Επιτροπής σύμφωνα με την οποία δεν δικαιολογείται πλέον η ύπαρξη ειδικών κανόνων ανταγωνισμού για την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέσωσε η Κομισιόν. Σε 24 χώρες της Ε.Ε. σημειώθηκε μείωση των τιμών των οχημάτων. Σε δύο άλλες οι τιμές παρέμειναν σταθερές (0,2% στην Ιταλία και τη Μάλτα), ενώ αυξήθηκαν στην Πορτογαλία (2,6%). Η πτώση των τιμών άλλωστε ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην Σλοβακία (17,4%), τη Βουλγαρία (13,5%), τη Σλοβενία (11,6%) και την Τσεχία (9%).
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλός υποβιβασμός


Διπλός υποβιβασμός

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League υποβάθμισε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ παράλληλα επέβαλε δια βίου αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (27/07) προς τα ξημερώματα της Πέμπτης. Φυσικά, οι δύο συγκεκριμένοι σύλλογοι κρίθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες περί δωροδοκίας και στημένων παινχιδιών.
Επίσης, οι δύο παραπάνω παράγοντες δέχθηκαν βαριές ποινές, αφού απαγορεύεται πλέον οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για την υπόλοιπη τους ζωή.
Πρέπει να σημειωθεί, πως ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζεται σήμερα (28/07) κόντρα στην Ντιφερντάνζ στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας σίγουρα θα επηρεαστούν ψυχολογικά από αυτές τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα αναμένεται σχετική απόφαση της UEFA.
Χρηματικές ποινές
Στον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκε ποινή ύψους 90.000 ευρώ, ενώ στην ΠΑΕ Καβάλα 300.000 ευρώ. Τα αντίστοιχα πρόστιμα δέχθηκαν επίσης Αχιλλέας Μπέος και η ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα της πειθαρχικής επιτροπής.
Εκκρεμότητες
Αναφορικά με τον Γιάννη Παπακώστα, η υπόθεση του οποίου εξετάστηκε παράλληλα με τις παραπάνω, αυτός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Ακόμα, δεν έγινε γνωστό αν και πως θα αντικατασταθούν οι παραπάνω ομάδες στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Super League.
Πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει δυνατότητα έφεσης στην παραπάνω πρωτοβάθμια απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής. Αν σημειωθεί σχετική κατάθεση από τις ενδιαφερόμενες ομάδες μέχρι την Πέμπτη ή την Παρασκευή (29/07), τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα κρίνει τελεσίδικα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλογος μέσω Internet μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πολιτών για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Διάλογος μέσω Internet μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πολιτών για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Σε διάλογο με τους πολίτες μέσω ίντερνετ για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ προχώρησε το υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, με ερωτήσεις που κατέθεσαν οι πολίτες στο επίσημο blog του υπουργείου, καθώς επίσης και μέσω Twitter (στο twitter account @MineduBlog).
Απαντήσεις σε ζωντανό χρόνο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έδιναν οι εμπειρογνώμονες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που επεξεργάζεται το σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Οι πολίτες κατέθεσαν δεκάδες ερωτήματα στα οποία δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις από τους αρμόδιους, ενώ την διαδικασία, που συνολικά διήρκεσε 3,5 ώρες, παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που ενημερωνόταν για τις ερωτήσεις των πολιτών και τις απαντήσεις που δίνονταν σε αυτές.
Τα ερωτήματα αφορούσαν κυρίως τους φοιτητές, τα προγράμματα σπουδών και τη διάρκειά τους, τη φοιτητική μέριμνα, την αξιολόγηση των πανεπιστημίων και το νέο τρόπο διοίκησης των ΤΕΙ, την αποτελεσματικότητα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και την εξέλιξη των καθηγητών στα πανεπιστήμια, ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου Νόμου καθώς και για τις μεταβατικές διατάξεις.
Όσοι ενδιαφέρεστε να δείτε αναλυτικά τον διάλογο που διεξήχθη, με τις ερωτήσεις των πολιτών και τις απαντήσεις των αρμοδίων από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά τον διάλογο κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 2 νεκρούς


Τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα με δύο νεκρούς έγινε το βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις 9.45, στην Ανάληψη/Σούρπη Βοιωτίας. Οι νεκροί είναι ηλικιωμένο ζευγάρι από το Ζερίκι. Στην πρώτη στροφή μετά την Ανάληψη, στην κατάβαση από το Ζερίκι προς τη Λιβαδειά το Mercedes βανάκι, το οποίο μετέφερε μελίσσια , που οδηγούσε ο άντρας ξέφυγε για αγνωστους λόγους από την πορεία του  και έπεσε στον γκρεμό. Στο σημείο έσπευσαν η Πυρσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και η ΕΕΕΔ που με τη χρήση σχοινιών κατήλθαν στον γκρεμό. Ο ηλικιωμένος άνδρας και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί και εκτός του οχήματος, προφανώς λόγω της μεγάλης πτώσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας








Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς παρουσίασε το ΕΣΠΑ και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Αποφάσεις για : συμμετοχή της Περιφέρειας σε προγράμματα απασχόλησης (κοινωφελούς εργασίας), έγκριση απολογισμού 2010, και σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού
Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 27 Ιουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη, με κορυφαία την παρουσίαση δράσεων ΕΣΠΑ και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα της Περιφέρειας.
Εξαιτίας της σπουδαιότητας των θεμάτων αυτών και της χρονικής συγκυρίας που συμπίπτει με την ανάληψη της αρμοδιότητάς τους από την αιρετή Περιφέρεια την 1η Ιουλίου, στη συνεδρίαση παρέστησαν και συμμετείχαν Βουλευτές, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων και φορέων της Στερεάς Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στη δομή του ΕΣΠΑ, στο ύψος του προγράμματος και στις κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησής του. Ξεκινώντας με θετικές εξελίξεις, ως αποτέλεσμα παρεμβάσεων στους Υπουργούς και επιτελικά στελέχη, ο κ. Περγαντάς, επεσήμανε πως τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Στερεά Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το ύψος του προγράμματός της, στα 254 εκ. €, με εξασφαλισμένες όλες τις πιστώσεις για την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων.
Ο Περιφερειάρχης επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της αποτελεσματικότητας στην εφαρμογή του προγράμματος και των μεγάλων απαιτήσεων σε ότι αφορά την απορροφητικότητα των κονδυλίων, βάσει των στόχων που πρέπει να πετύχουμε, ως Στερεά Ελλάδα, το επόμενο τετράμηνο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε :
«Το μεγάλο θέμα με το ΕΣΠΑ, είναι η δύσκολη και επίπονη δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Να κατανοήσουμε ότι, τώρα το ζήτημα είναι η υλοποίηση των έργων και αυτό είναι το κέντρο βάρους των προσπαθειών μας. Όλοι επομένως οι φορείς – Περιφέρεια, Δήμοι, Νομικά Πρόσωπα και όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος, πρέπει να βάλουμε το πρόταγμα της αποτελεσματικότητας και της απορροφητικότητας. Χρειάζεται το επόμενο διάστημα και κυρίως τους επόμενους 4 μήνες να δυναμώσουμε τους ρυθμούς μας, για να πετύχουμε το καλύτερο για όλη τη Στερεά Ελλάδα. Να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ και να κάνουμε χρήσιμα και αναγκαία έργα για τον τόπο μας και την κοινωνία.»
Σε ότι αφορά τα Αναπτυξιακά Προγράμματα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι, παρά τις «παγωμένες» πιστώσεις σε όλη την Ελλάδα, με διαρκείς παρεμβάσεις, η Στερεά Ελλάδα έχει χρηματοδότηση για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των 150 εκ. € (ΣΑΕΠ 766, από Εθνικούς πόρους) και εξελίσσεται η υλοποίηση των έργων. Παράλληλα τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η χρηματοδοτική ροή και σε άλλα προγράμματα, ενώ διεκδικείται ο πολλαπλασιασμός των κονδυλίων της ΣΑΕΠ 766 σε ύψος πάνω από 500 εκ. €. Επίσης ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε στην ανάγκη εξορθολογισμού των Συλλογικών Αποφάσεων και στην αναμόρφωσή τους σε δομημένα, συνεκτικά και κυρίως εφαρμόσιμα προγράμματα.
Πέρα από τα παραπάνω θέματα, κατά τη συνεδρίαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο, συζήτησε και αποφάσισε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο συγχρηματοδοτούμενο από κοινοτικά κονδύλια πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, που θα δημιουργήσει απασχόληση για εκατοντάδες ανέργους σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια και για τις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα συνεργαστεί με φορείς το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και τον Σύλλογο ΑμεΑ και επιπλέον για την Φωκίδα με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, και για την Εύβοια με το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων.
Μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, προβλέπεται η δημιουργία 1.296 θέσεων εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 4.245.937 €, στους εξής τομείς :
  • Εθελοντικές δράσεις προώθησης και προαγωγής δημόσιας υγείας και πρόνοιας (696 θέσεις εργασίας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες)
  • Εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και πολιτικής προστασίας (458 θέσεις εργασίας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες)
  • Δράσεις για την κοινωνική απασχόληση (34 θέσεις εργασίας για τη Φωκίδα)
  • Πνοή στην Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας (108 θέσεις εργασίας για την Εύβοια)
«Μια σημαντική συνεισφορά στις ευκαιρίες απασχόλησης στη Στερεά Ελλάδα», χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Περιφέρειας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επισημαίνοντας «Αυτή τη δύσκολη εποχή, της οικονομικής κρίσης και της αυξημένης ανεργίας, παρεμβαίνουμε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και χρηματοδότηση. Στόχος μας είναι να δώσουμε μια διέξοδο σε πολλούς άνεργους συμπολίτες μας και να διαμορφώσουμε συνθήκες συνεργασίας και κοινωνικής συν-ευθύνης με φορείς, έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον τόπο μας».
Επίσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν :
  • Ο Απολογισμός του 2010 των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας, που παρουσιάζει με αναλυτικά στοιχεία, τα έσοδα, έξοδα και το ταμειακό υπόλοιπο όλων των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
  • Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική έρευνα και αποτύπωση του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού». Αντικείμενο του έργου είναι οι πρόδρομες εργασίες (τοπογραφική – αρχιτεκτονική αποτύπωση, ανασκαφικός καθαρισμός, κ.λ.π.), με σκοπό την εκπόνηση μελέτης αναστήλωσης και την ενοποίηση του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου στον Ορχομενό Βοιωτίας.
Ουσιαστική και γόνιμη χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας «Πριν τελειώσει ο πρώτος μήνας ανάληψης των καθηκόντων μας στα μείζονα θέματα του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, παρουσιάσαμε δημόσια και συζητήσαμε τα προγράμματα με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία. Συνεπείς στη βασική αρχή της διαφάνειας, μέσα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνουμε κοινωνούς όλους, σε σχέση με την πραγματικότητα στη Στερεά Ελλάδα. Αυτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με εφικτούς και ξεκάθαρους στόχους, προκειμένου να κάνουμε καλά και αποτελεσματικά τη δύσκολη δουλειά που έχουμε αναλάβει».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ