Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τουίταρε 144 φορές σε 6 ώρες και μετά αυτοκτόνησε!


Τραγικό τέλος έδωσε στη ζώη της μια 18χρονη μαθήτρια στο Τέξας, η οποία φέρεται να είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από συγγενή της, δημοσιεύοντας στο Twitter όλη την πορεία της μέχρι την αυτοκτονία!


«Πήγα στο μπάνιο και...


κλείδωσα την πόρτα» έγραψε στο Twitter της η Ashley Billasano. «Πήρα ένα ξυραφάκι. Έκανα ότι έπρεπε να κάνω για να ξεχάσω. Μετά από εκείνη τη νύχτα, δεν ήμουν ποτέ ξανά η ίδια».


Λίγο αργότερα η άτυχη κοπέλα είχε "φύγει"... 


Στα 144 tweets που έκανε μέσα σε 6 ώρες, η μαθήτρια ισχυρίστηκε ότι ένα μέλος της οικογένειάς της την είχε κακοποιήσει και έγραψε ότι δεν βρήκε δικαίωση πουθενά. 


Μια φίλη της κοπέλας είπε σε τοπική εφημερίδα ότι η αυτοκτονία ήταν η τελευταία της προσπάθεια να ακουστεί: «Αυτό δεν ήταν τυχαίο. Το είχε σχεδιάσει για κάποιο λόγο. Το αποφάσισε ότι αυτό ήταν που έπρεπε να κάνει για να συγκεντρώσει την προσοχή, αφού δεν μπορούσε να δικαιωθεί».


Το ίδιο υποστήριξε η μητέρα της Billasano, που δήλωσε ότι η άρνηση από τις αστυνομικές αρχές να τη βοηθήσουν ήταν κάτι που η κόρη της δεν μπόρεσε να αντέξει.


«Ο αστυνομικός της είπε ότι δυσκολευόταν να την πιστέψει» είπε η μητέρα στην εφημερίδα. 


«Η γυναίκα που χειρίστηκε την υπόθεση ήταν "πρωτάρα" - είχε μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο. Δεν ήξερε τίποτα και έλεγε συνεχώς ότι έπρεπε να συμβουλευτεί τον προϊστάμενό της».


Ο λογαριασμός Twitter της 18χρονης που είχε 500 followers αποσύρθηκε την Τετάρτη. 


Σύμφωνα με την huffingtonpost κανείς από αυτούς δεν κάλεσε την αστυνομία, ή επικοινώνησε με το κορίτσι για να την βοηθήσει.
http://gordiosdessmos.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν ....


"Ταχύτατα η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες. Είμαστε κυβέρνηση σκαπανέων. Ή το πείραμα θα πετύχει ή αλίμονό μας..."....δήλωσε λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης, κάνοντας μάλιστα την 1η εξαγγελία της κυβέρνησης, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτήν την σύμβαση (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές;


Η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης, καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF»


Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.




Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF...











15. MISCELLANEOUS


(1) If any one or more of the provisions contained in this Agreement should be or become fully or in part invalid, illegal or unenforceable in any respect under any applicable law, the validity, legality and enforceability of the remaining provisions contained in this Agreement shall not be affected or impaired thereby. Provisions which are fully or in part invalid, illegal or unenforceable shall be interpreted and thus implemented according to the spirit and purpose of this Agreement.


(2) The Preamble to this Agreement forms an integral part of this Agreement.


(3)Each of the Parties hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets or revenues, from legal proceedings in relation to this Agreement including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest, detention or injunction prior to judgment, and from any form of execution and enforcement against it, its assets or revenues after judgment to the extent not prohibited by mandatory law.




Και στα ελληνικά:


Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.


Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;


Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!


Δείτε τώρα τι γράφει η επόμενη παράγραφος του EFSF


Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο…




16.GOVERNING LAW AND JURISDICTION


(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.


(2) Any dispute arising from or in the context of this Agreement shall be settled amicably. In the absence of such amicable agreement, the euro-area Member States agree that to the extent it constitutes a dispute between them only, it shall be submitted to the exclusive jurisdiction of the Court of Justice of the European Union. To the extent there is a dispute between one or more euroarea Member States and EFSF, the Parties agree to submit the dispute to the exclusive jurisdiction of the Courts of the Grand Duchy of Luxembourg.




Η δανειακή σύμβαση, η ταφόπλακα της εθνικής μας κυριαρχίας σας θυμίζουμε ότι δεν πέρασε ποτέ από την Βουλή… Απλά την είχαν επισυνάψει σαν συνημμένο !!


Όμως την σύμβαση EFSF την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.


Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.


Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.


Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία..


Για αυτό ο Βενιζέλος προσπαθούσε να μην χρεωθεί μόνος την όλη ιστορία και να νομιμοποιήσει τόσο την δανειακή, την συμφωνία EFSF, όσο και την νέα σύμβαση δανεισμού.


Συνταγματολόγος είναι, φιλόδοξος είναι και για αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της νέας σύμβασης.







exomatiakaivlepo.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΡΤ μοίρασε και πάλι εκατομμύρια ευρώ για να χορεύει τσιφτετέλια ο Παπαδόπουλος


Μόνο για το "Στην Υγειά μας" θα πληρώσουμε 1.400.000 ευρώ!Δεν λένε να βάλουνε μυαλό στην ΕΡΤ. Την Τετάρτη την ώρα που επικρατούσε πολιτικό χάος στη χώρα με την αναζήτηση του νέου πρωθυπουργού, το Διοικητικό Συμβούλιο της κρατικής τηλεόρασης συνεδρίαζε και αποφάσιζε να μοιράσει για μια ακόμα φορά άφθονο δημόσιο χρήμα σε ανανεώσεις και αναθέσεις τηλεοπτικών εκπομπών.
Αρκεί να πούμε οτι μόνο για το "Στην Υγειά μας" θα πληρώσουμε 1.400.000 ευρώ! Παράλληλα το ΔΣ της ΕΡΤ ανανέωσε όλες τις συμβάσεις των ειδικών συμβούλων...
Οι εκπομπές που πήραν έγκριση είναι:

Δεκατρία ημίωρα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 15.796 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Εβδομήντα πέντε δίωρα επεισόδια της εσωτερικής παραγωγής, με τίτλο «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 570 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Δεκαπέντε 90λεπτα επεισόδια της εσωτερικής παραγωγής, με τίτλο «ΣΤΑ ΑΚΡΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 2.427 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Δώδεκα 45λεπτα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΜΕΤΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 16.239 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Δεκατρία 50λεπτα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 9.660 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Επτά 75λεπτα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 27.085 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Τριάντα οκτώ επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 37.141 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Πέντε 50λεπτα επεισόδια της σειράς μουσικών εκπομπών «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 29.312 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Δεκαέξι ημίωρα επεισόδια της σειράς εκπομπών «Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - ANIMALIA». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 15.526 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Δεκαέξι 50λεπτα επεισόδια της σειράς εκπομπών «STUDIOBOX». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 6.451 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Κοιμήθηκε ο οδηγός φορτηγού στο τιμόνι




Εκτροπή επικαθήμενου φορτηγού επί της Εθνικής Οδού στο ύψος της Θήβας δυσχέρανε σημαντικά σήμερα τα ξημερώματα την κυκλοφορία των οχημάτων, μέχρι και νωρίς το μεσημέρι.
Τα εμπορεύματα σκόρπισαν στην άσφαλτο, ενώ, η ζημιά που υπέστη το φορτηγό κρίθηκε από τον ιδιοκτήτη του ανυπολόγιστη.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης


Κυβέρνηση μαμούθ, με τη συμμετοχή συνολικά 48 προσώπων! Διαβάστε τα ονόματα των υπουργών και υφυπουργών της νέα κυβέρνησης:




Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτές υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός Γιάννης Μουρμούρας

Υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργοί Ντίνος Ρόβλιας και Παντελής Τζωρτζάκης

Yπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά
Yφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός Σταύρος Δήμας
Αναπληρώτρια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτές υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής υποργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης
Υυυφπουργός Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργοί Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός Παύλος Γερουλάνος
Υφπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός για θέματα τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΕΠ: Αποτελέσματα για 1.339 διορισμούς στο Υπουργείο Υγείας


Αφορούν την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2009 (ΦΕΚ 457/29.12.2009, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.339 θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).


Τα αποτελέσματα...


έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής www.asep.gr


Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Σκοτώθηκαν" Σ.Δήμας και Δ.Αβραμόπουλος για την αντιπροεδρία!

ImageΚωμικοτραγικές καταστάσεις στη νέα κυβέρνηση των τραπεζιτών: Στη ΝΔ η προσπάθεια Α.Σαμαρά να τηρήσει κάποια προσχήματα για να μην δείξει ότι συγκυβερνά κονιορτοποιήθηκε από την επιμονή του Δ.Αβραμόπουλου (για τον οποίο όλες οι πληροφορίες σε ότι αφορά τις πολιτικές του προθέσεις δείχνουν ότι αποστασιοποιείται από τη Ν.Δ. συντόμως) να συμμετάσχει στην κυβέρνηση πάση θυσία.
Έτσι παραιτήθηκε και αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας ή Εξωτερικών. Αλλά διαφωνεί κάθετα και την αντιπροεδρία του Σ.Δήμα στην κυβέρνηση. Μάλιστα ακούστηκε να λέει "Γιατί ο Δήμας αντιπρόεδρος και όχι εγώ;" και η θέση του είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Αν δεν υπήρχε ο Δ.Αβραμόπουλος δεν θα είχε νικήσει ο Α.Σαμαράς την Ν.Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές. "Δικαιούται απόλυτα την αντιπροεδρία" λένε οι συνεργάτες του.
Ο ΛΑΟΣ θέλει την μισή κυβέρνηση και ... απόλυτα δικαιολογημένα από την πλευρά τους: Αν δεν ήταν ο Γ.Καρατζαφέρης με το σόου την Τετάρτης στο Προεδρικό, τώρα θα είχαμε πρωθυπουργό Πετσάλνικο. Δικαιούται πολύ περισσότερα υπουργεία από δύο και πρέπει να του τα δώσουν. Κανονικά δικαιούται και την αντιπροεδρία. Μπορούν να γίνουν και τρεις αντιπρόεδροι. 
Για το ΠΑΣΟΚ κανείς δεν μιλάει, αφού πλέον όλα τα φώτα έχουν στραφεί στις εσωκομματικές διαδικασίας με την αποκαλήθωση του Γ.Παπανδρέου και την μάχη των "δελφίνων" να κορυφώνεται μέρα με την ημέρα.
Όσο για τους πολίτες που υποφέρουν, ποιος του χέ...ει (με το συμπάθειο). Αποφάσισαν άλλοι γι'αυτούς...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Αλογοσκούφης ... έρχεται


Ο Παπανδρέου έφυγε, ο Αλογοσκούφης ... έρχεται; Με βάση τις πληροφορίες που θέλουν το Δημήτρη Αβραμόπουλο να παραιτείται από το βουλευτικό τους αξίωμα...
αναλαμβάνοντας ρόλο στο υπουργικό σχήμα, αρχίζουν οι συζητήσεις για το ποιος μπαίνει στη Βουλή, αντικαθιστώντας τον! Η πρώτη επιλαχούσα είναι η ωραία Έλενα Κουντουρά, η οποία όμως είναι στην Αμερική και φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν την ενδιαφέρει πια η πολιτική. Κι έτσι, ο κλήρος πέφτει ... στον Αλογοσκούφη!
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας… η Eλλάδα στην ευρωζώνη!


Μπορεί η Ακρόπολη να μην κατάφερε να μπει στα 7 νέα θαύματα του κόσμου αλλά σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Le Point, η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη ανήκει δικαιωματικά στα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας.


Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Le Point στο εξώφυλλο της...


 «τα μεγαλύτερα λάθη στην Ιστορία αποτελούν: Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ – Η συνθήκη των Βερσαλλιών κατά της Γερμανίας – Η ανάκληση του Διατάγματος της Ναντ – Η γραμμή Μαζινό».


Η εικόνα ολοκληρώνεται με τον Λουί 14ο , τον Ναπολέοντα και τον Παρθενώνα να φιγουράρει στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου.


Σε ένα κείμενο μισής σελίδας ο αρθογράφος σπεύδει να αιτιολογήσει την θέση του, για το γεγονός ότι το «status, η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» αποτελεί ένα μοιραίο λάθος.


Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα μπορεί εν δυνάμει να οδηγήσει στην πτώση της ευρωζώνης, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι Έλληνες εξαπάτησαν τους Ευρωπαίους, παρουσιάζοντας πλαστά στην ομάδα της Eurostat.


Ο μόνος που είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ το 200, ήταν ο Wim Dusenberg της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας. Τρία χρόνια μετά ανακαλύπτουμε την απάτη. Αχ, αυτοί οι κλέφτες!».








topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αργυροχρυσοχόος εβγαζε χρυσές τις κάλπικες λίρες


Αργυροχρυσοχόος "έφαγε" 280.000 €  πουλώντας του 1.630 ψεύτικες  λίρες  σε θύμα του
         
   ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα σύνεργα του μεγαλοαπατεώνα

Ο Αθηναγόρας Παζαρλής Διοικητής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη  στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Έλληνας ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Παραχάραξη», «Προπαρασκευαστικές πράξεις» και παράβαση του «Νόμου περί Όπλων».
Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κατασκευής πλαστών λιρών Αγγλίας, ήτοι:
  • (1) λαστιχιέρα με (2) πατέφια,
  • (6) μεταλλικά καλούπια,
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • (4) μήτρες λιρών,
  • (1) βοηθητικό εργαλείο εξαγωγής λιρών από τις μήτρες,
  • (1) μήτρα σιλικόνης,
  • (1) μπρούτζινη πλάκα,
  • (3) χάλκινες πλάκες,
  • (6) κομμάτια χαλκού,
  • (1) κομμάτι μπρούτζου,
  • (4) φύλλα ασημοκόλλησης,
  • (1) πλάκα χρυσού βάρους 320 γραμ.,
  • (10) μήτρες σιλικόνης με ανάγλυφο λίρες Αγγλίας,
  • (12) τεμάχια κέρινα αντίγραφα λιρών Αγγλίας,
  • (8) τεμάχια χάλκινα αντίγραφα λιρών Αγγλίας,
  • (2) χάλκινα τεμάχια χωρίς ανάγλυφο διαμέτρου όμοιας με λίρα
  • (1) πλαστή εξωτερική στεφάνη νομισμάτων (2) Ευρώ και (3) πλαστά εσωτερικά αυτού.
Επίσης στην κατοχή του συλλήφθεντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1) γεμιστήρα με (5) φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm και
  • Χρηματικό ποσό 4.000 Ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω είναι ο κατασκευαστής 1.630 πλαστών λιρών Αγγλίας, τις οποίες αγόρασε ως γνήσιες έλληνας, από το Μάρτιο έως τον Μάιο του 2011, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 279.810 Ευρώ.
Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου, που έδινε παραγγελίες στον 46χρονο για την κατασκευή πλαστών λιρών, τις οποίες διέθετε στη συνέχεια ως γνήσιες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοπράτηση του οδικού άξονα Θίσβη - Κανάβαρι

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Δημοπρατήσαμε και προχωρούμε άμεσα τις διαδικασίες για την πλήρη κατασκευή και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, μήκους 37 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 35.106.000 € από το ΕΣΠΑ»



Στις 8 Νοεμβρίου επαναδημοπρατήθηκε το έργο με πλήρη τίτλο «Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας) – Β΄φάση, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμο 35.106.000 €, και υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.



Όπως είναι γνωστό, ο οδικός άξονας Θίσβη – Κανάβαρι, μήκους 37 χιλιομέτρων, είχε ξεκινήσει να υλοποιείται με χρηματοδότηση του Γ΄ΚΠΣ, από το οποίο παραδόθηκαν σε κυκλοφορία τα 18 χιλιόμετρα από τον Πρόδρομο έως τη διασταύρωση Νεοχωρίου. Το έργο αποτελεί «έργο – γέφυρα» του ΕΣΠΑ, και μετά την επανένταξή του στο πρόγραμμα, στο τέλους του Ιουνίου του 2011, προχώρησαν τάχιστα οι διαδικασίες δημοπράτησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το φυσικό του αντικείμενο, που προβλέπει :



-          Την πλήρη κατασκευή 19 χιλιομέτρων από τη διασταύρωση του Νεοχωρίου έως το Κανάβαρι, μέσω νέας γέφυρας στο κανάλι του Μόρνου.

-         Την ολοκλήρωση με τελικές στρώσεις κυκλοφορίας των ήδη παραδοθέντων 18 χιλιομέτρων.



Πρόκειται συνεπώς για την πλήρη υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Θίσβη – Κανάβαρι, ενός έργου με ιδιαίτερη σημασία για το νότιο τμήμα της Βοιωτίας, που αποκτά πλέον έναν σύγχρονο και με ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας, οδικό άξονα, πλάτους οδοστρώματος 11,5 μέτρων.



«Δημοπρατήσαμε εκ νέου, και προχωρούμε ολοταχώς στην ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, συνολικού προϋπολογισμού 35.106.000 €», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας : «Πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο έργο : από άποψης προϋπολογισμού, από άποψης τεχνικών χαρακτηριστικών και από άποψης αναπτυξιακής σημασίας για ένα μεγάλο τμήμα της νότιας πλευράς της Βοιωτίας.

Είναι ένα έργο το οποίο ξεκινήσαμε και προχωρήσαμε στη διάρκεια της Νομαρχιακής μας θητείας από το Γ΄ΚΠΣ και χρειάστηκε να ενεργοποιήσουμε μεγάλη επιμονή και προσπάθεια, να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες και να καταφέρουμε τελικά να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή του και τη συνέχισή του ως έργο – γέφυρα του ΕΣΠΑ.

Με τη δημοπράτηση, δρομολογούνται οι διαδικασίες της πλήρους κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που με την ολοκλήρωσή του, διευκολύνει την πρόσβαση στις νότιες παραλίες της Βοιωτίας (Αλυκή, Άγιος Νικόλαος, Σαράντι), διευκολύνει την προσπελασιμότητα μεταξύ πολλών οικισμών (Πρόδρομος, Θίσβη, Δομβραίνα, Ξηρονομή, Νεοχώρι – Άσκρη –Αλίαρτος, Θεσπιές, Θήβα) και δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για όλη την οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.


Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, ανταποκρινόμαστε σε ένα μεγάλο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, και αξιοποιούμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, για να κάνουμε έργα χρήσιμα και αναγκαία για τον τόπο μας και την κοινωνία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανάκριβα κοστίζει πλέον ο "πελαργός" στα νοσοκομεία



ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΝΝΕΣ
Ακόμη και με κατάσχεση της περιουσίας τους κινδυνεύουν οι ασθενείς οι οποίοι δεν θα πληρώνουν στα νοσοκομεία τις ημέρες νοσηλείας που δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού ο λογαριασμός θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία!Απο αρχές Οκτώβρη ο τρόπος χρηματοδότησης των νοσοκομείων απο τα ασφαλιστικά ταμεία άλλαξε. Πρόκειται για συνολικά 700 κλειστά ενοποιημένα νοσήλια τα οποία δημιουργούν νέες συνθήκες στο ΕΣΥ.
Τα ταμεία έχουν στην διάθεσή τους έναν κατάλογο με προκαθορισμένες τιμές ανάλογα με τη διάγνωση προκειμένου να γνωρίζουν πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανήσουν ανά περίπτωση.
Η πραγματικότητα όμως που δημιουργείται είναι σκληρή κυρίως για τους ανασφάλιστους πολίτες αφού οι τιμές που έχει καθορίσει το υπουργείο είναι τσουχτερές και απέχουν πολύ απο αυτό που θα περιγράφαμε ως δωρεάν δημόσια Υγεία.
Βαθειά το χέρι στην τσέπη θα αναγκασθούν να βάλουν όμως καθώς φαίνεται και οι Έλληνες που πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αφού οι ημέρες νοσηλείας είναι κουρεμένες κατα τις υποδείξεις της Τρόικα με στόχο να εξοικονομηθούν 800εκ ευρω για το 2012.
Τις ενστάσεις τους έχουν καταθέσει ήδη γιατροί που δηλώνουν χαρακτηριστικά "Οι ασθενείς θα φεύγουν με τον ορό, για να μην πληρώσουν τις επιπλέον ημέρες."
Πανάκριβα στοιχίζει ο "πελαργός" στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Την ώρα που υπάρχει αισθητή αύξηση στον αριθμό τοκετών και όχι απο άπορες ή μετανάστριες αλλά απο ασφαλισμένες μέλλουσες μητέρες, το κόστος της γέννας εκτοξεύεται στα ύψη λόγω των ενοποιημένων νοσηλίων
Ο φυσιολογικός τοκετός πια στο δημόσιο Νοσοκομείο στοιχίζει 1175 ευρώ και η καισαρική 1540 με 4 ημέρες νοσηλείας.  Σύμφωνα με τον κανονισμό του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).οι γυναίκες καλούνται να προκαταβάλουν ολόκληρο το ποσό στα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων κι έπειτα να κινήσουν διαδικασίες να τους επιστραφεί κάποια στιγμή μέρος του ποσού από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Τον κατάλογο με τις τιμές αναλυτικά μπορείτε να τον βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας. Τέλος επτά ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υπογράψει συμβάσεις με τα νοσοκομεία για τα κλειστά νοσήλια, ενώ ακόμη 11 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή ο πρ. πρόεδρος του ταμείου των δημοσιογράφων


Λογαριασμός 1,8 εκ. € στην Ελβετία


Της Γιάννας Ππαδάκου

Προφυλακίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δ.  Καπράνος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή για την υπόθεση του «αμαρτωλού» ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.
Η επίμαχη συνεδρίαση και το δομημένο ομόλογο



Στην συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου 2006 στην οποία αποφασίστηκε η αγορά του «περίφημου» ομολόγου ήσαν παρόντες ο πρόεδρος κ Δ. Καπράνος, ο κ Γιώργος Αϊδίνης, εκπρόσωπος των εκδοτών, η κυρία Αρτεμις Θεολογή, ο κ Ι. Παπαδάκης, τότε διευθυντής του ταμείου, η κυρία Μαρία Καρατζά και ο κ. Σπ. Σαρρής, νομικός σύμβουλος.

Από τη συνεδρίαση έλειπαν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ταμείου, ενώ το καταστατικό του Ταμείου ορίζει σαφώς πως πρέπει να προσκαλούνται και να συμμετέχουν και οι δύο. Αντ' αυτών συμμετείχε μία υπάλληλος του ταμείου, η κυρία Ελευθερία Μπίκου, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο ο κ. Καπράνος, ο κ. Παπαδάκης και η κυρία Θεολογή.

Με αυτή την ελλειπή σύνθεση το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου αποφάσισε ομόφωνα την αγορά ενός επενδυτικού προϊόντος το οποίο οι ειδικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «υψηλού ρίσκου». Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών το ομόλογο τιμολογούνταν τη στιγμή της έκδοσής του περίπου στα 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν στο 70% της ονομαστικής του αξίας.

Οπως προκύπτει από το απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης το διοικητικό συμβούλιο έχοντας υπόψη «την πρόταση του προέδρου για την αγορά Ομολόγου Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 130.000.000 ευρώ μέσω της "Τρωύλος ΚΕΠΕΥ" το οποίο θα έχει εικοσαετή διάρκεια με προσφερόμενο κουπόνι για τα πέντε πρώτα χρόνια σταθερό 6% και για τα επόμενα μέχρι τη λήξη του προϊόντος το κουπόνι θα αλλάξει σύμφωνα με το 10ετές ευρωπαϊκό επιτόκιο ανταλλαγής (CMS 10Y EUR)» και την εισήγηση του διευθυντή κ. Παπαδάκη σύμφωνα με την οποία «η οικονομική κατάσταση του ταμείου είναι καλή και επιτρέπει την επένδυση αυτή» αποφάσισε την αγορά του ομολόγου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το συμβούλιο αποφάσισε επίσης την επικύρωση των πρακτικών ως προς το θέμα αυτό «αυθημερόν λόγω του επείγοντος». Οπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές η περιγραφή του ομολόγου στο απόσπασμα των πρακτικών είναι το λιγότερο ασαφής και δεν περιγράφει λεπτομερώς το ομόλογο που τελικά αγοράστηκε.

Το ομόλογο, πριν καταλήξει στο ασφαλιστικό ταμείο, ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια δαιδαλώδη διαδρομή από την Εμπορική Τράπεζα που ήταν ανάδοχος της έκδοσης, στην Calyon, επενδυτικό βραχίονα της Credit Agricole, στη συνέχεια στην Proton Bank και τέλος στην κυπριακή χρηματιστική εταιρεία «Τρωύλος» από την οποία το αγόρασε στο 100% της αξίας του το ΤΣΠΕΑΘ.

Τον Μάιο του 2007 ετιμολογείτο στο 80% - 82% της ονομαστικής αξίας του, δηλαδή «έγραφε» λογιστική ζημιά 23,4 - 26 εκ. ευρώ. Το ομόλογο με κωδικό XS0260349492 αναρτήθηκε στη διεθνή πλατφόρμα μόλις στις αρχές Απριλίου και δεν φέρει ενδεικτική τιμή.

Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) στις 24 Απριλίου 2007 να ανακαλέσει ολικώς την άδεια λειτουργίας της Τρωύλος ήρθε να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΚ η απόφαση της ανάκλησης της άδειας οφείλεται στη μή συμμόρφωση της εταιρείας «με τους περί των επιχειρήσεων παροχής επενδυτών υπηρεσιών νόμους». Επίσης, αποφάσισε να αποστείλει τα στοιχεία της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι ποινικής ευθύνης για τα στελέχη της εταιρείας [τοβημα].

Το ΤΣΠΕΑΘ το είχε αγοράσει με «καπέλο» 39 εκατομμυρίων ευρώ επενδύοντας σε αυτό περίπου το 1/5 των αποθεματικών του Ταμείου.


Αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισης του για λόγους υγείας ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προφυλάκιση του αποφασίστηκε μετά την διαπίστωση εισαγγελέα και ανακριτή ότι προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα της απιστίας, της απάτης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας του μεγάλου σκανδάλου των δομημένων ομολόγων προκύπτει οτι σε λογαριασμό του κ. Καπράνου στην Ελβετία βρέθηκαν κατατεθημένα 1,8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία εμφανίζονται ως προϊόντα εγκλήματος σε αντάλλαγμα της αγοράς του ομολόγου.
Στην ίδια δικογραφία περιγράφεται κινηματογραφικό, σχεδόν, περιστατικό με την ελβετική αστυνομία να κατάσχει δέμα στο οποίο ήταν στοιβαγμένα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία προορίζονταν για τους λογαριασμούς δυο εκ των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του ΤΣΠΕΑΘ.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται μάλιστα κατάθεση του οδηγού του φορτηγού ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό και κατονομάζει τους αποδέκτες του πολύτιμου πακέτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 14:00 ορκίζεται η νέα μεταβατική κυβέρνηση


Σήμερα, στις 2 μετά το μεσημέρι, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στόχος της νέας μεταβατικής κυβέρνησης είναι η υλοποίηση και επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και της διεξαγωγής εκλογών στις αρχές του 2012.
Μετά από πολλές μέρες παρασκηνιακών ζυμώσεων και αγωνίας, το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός παρέμεινε μέχρι αργά τη νύχτα στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημερώθηκε για μια σειρά από τρέχοντα θέματα.
Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, καθώς και με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οι οποίοι του εξέθεσαν τις προσεγγίσεις τους για διάφορα θέματα και τις προτάσεις τους για τα ονόματα στελεχών που προτείνουν για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.
Την τελική απόφαση θα έχει ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένονται στην ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας, στο οποίο ο υπουργός ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου και Εθνικής Άμυνας.
Η ΝΔ πρότεινε τη συμμετοχή των κ.κ. Σταύρου Δήμα, Γιάννη Μουρμούρα, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο τελευταίος για το λόγο αυτό παραιτήθηκε από βουλευτής. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεωργίου, ανακοίνωσε την συμμετοχή του κόμματος του στη νέα κυβέρνηση με αρκετά στελέχη.
Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση με συνεννόηση, πολλή δουλειά, ενότητα και σύνεση, εξέφρασε ο κ. Παπαδήμος στις πρώτες του δηλώσεις, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.
Διευκρίνισε επίσης, ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεξ με ζώα για το 35% των αγροτών της Βραζιλίας

Σεξ με ζώα για το 35% των αγροτών της ΒραζιλίαςΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο, το 35% των αγροτών από την Βραζιλία είχαν σεξουαλικές επαφές με ζώα.
Η επαφή με ζώα θεωρείται πιθανό αίτιο για την εμφάνιση καρκίνου των γεννητικών οργάνων στους άντρες.
Στην μελέτη πήραν μέρος 492 άντρες μεταξύ των 18 και 80 ετών. Από αυτούς το 45% έπασχαν από καρκίνο του πέους δείγμα που συγκρίθηκε με το 32% που ήταν απολύτως υγιείς.
Η έρευνα έδειξε, ότι το 59% έκανε σεξ με ζώα από ένα μέχρι 5 χρόνια, ενώ το 21% έχει την συγκεκριμένη συμπεριφορά, για περισσότερα από 5 χρόνια.
Παράλληλα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μία σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και του αριθμού των ζώων που οι άντρες χρησιμοποίησαν κάθε φορά.
Οι προτιμήσεις των αντρών περιλαμβάνουν από φοράδες και αγελάδες μέχρι γουρούνια και κότες.
Ο επικεφαλής της έρευνας, ο ουρολόγος Cassio Zequi ανέφερε, ότι η επαφή με ζώα μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στον ιστό του αντρικού μορίου, που μπορούν τελικά να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου.
ΠΗΓΗ: news247.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φίρμα έγινε η Καιλή στην Ευρώπη


ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΥΤΗΝ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!!
Η Καιλή στην Ελλάδα μπορεί να ακούει τα εξ αμάξης απο αγανακτισμένους πολίτες, στο εξωτερικό όμως σκίζει! Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης την αποθεώνουν μετά την άρνησή της στο δημοψήφισμα. Έτσι σε ολοσέλιδη συνέντευξή της στην οικονομικού ενδιαφέροντος....




ιστοσελίδα Business Insider, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται με λεπτομέρειες στα γεγονότα που ξεκίνησαν με την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα και τελικά την απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Δεν διστάζει μάλιστα να υποστηρίξει ότι ήταν δική της ιδέα να απομακρυνθεί ο Γ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα εκθέτει και τις απόψεις της για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας στην ευρωζώνη. 

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στην πολιτική καριέρα της, αλλά και στον ρόλο που διαδραμάτισε τις ημέρες που ξέσπασε η κυβερνητική κρίση στην Αθήνα. Η έγκυρη ιστοσελίδα πλέκει τα εγκώμια της Εύας Καϊλή την οποία αποκαλεί ως «την πιο δημοφιλή ελληνίδα βουλευτή στον κόσμο», αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσία στην πολιτική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το επίδομα τοκετού καταργείται στα Δημόσια Νοσοκομεία


Όσες γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν σε Δημόσια Νοσοκομεία χάνουν το επίδομα τοκετού.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταβάλλεται στις...



ασφαλισμένες, σε περίπωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.

Τα παραπάνω _ σημειώνεται _ εφαρμόζονται σε περίπτωση τοκετού σε μονάδα που δεν εφαρμόζεται το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο. Δηλαδή, στα Κρατικά Νοσοκομεία
.
Στις περιπτώσεις νοσηλείας άνω των τεσσάρων ημερών λόγω επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης για την επιπλέον δαπάνη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη στην Χαλκίδα


Έκρηξη σε πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή Συκιές στην Χαλκίδα είχαμε στην μία και μισή τα ξημερώματα. Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου με αποτέλεσμα να εκραγεί προκαλώντας ζημιές στην πυλωτή και στις γύρω πολυκατοικίες. Αυτή την στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.
http://evianews.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεία: Ο παππούς πήγε για ''μαλλί'' και έφυγε με... ''haircut''!




'Τσίμπησε'' στην πρόταση 17χρονης και κάπως έτσι ξεκίνησε η... ροζ περιπέτεια που του κόστισε ακριβά!

Δεν άντεξε στον «πειρασμό» των ερωτικών προκλήσεων 17χρονης, ένας ηλικιωμένος από την ευρύτερη περιοχή του Κάμπου της Ηλείας πριν λίγες ημέρες και πήγε μαζί της για να ζήσει λίγες στιγμές χαράς.

Όμως η... χαρά μετατράπηκε σε λύπη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, τα παιχνίδια που δεν έγιναν ποτέ του κόστισαν τα 500 ευρώ που είχε στο παντελόνι του.

Ο ηλικιωμένος περπατούσε σε δρόμο πόλης του Κάμπου. Τότε δυο νεαρές "μελαχρινές"τον πλησίασαν για να του προσφέρουν τις… «υπηρεσίες» τους. Του είπαν ότι είχε δύο επιλογές. Η 17χρονη ήταν η πιο ακριβή γιατί θα δαπανούσε για αυτήν 15 ευρώ. Η 18χρονη φίλη της όμως «κόστιζε» 10 ευρώ. Ο ηλικιωμένος κύριος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην «προσφορά» και τελικά επέλεξε την 17χρονη.

Καθορίστηκε το σημείο συνάντησης, που ήταν το οικόπεδο πίσω από κρατικό κτίριο και η … παρέα τράβηξε προς τα εκεί. Η νεαρή, που γνώριζε καλά τη δουλειά της, κατάφερε να χώσει το χέρι της μέσα στην τσέπη του παντελονιού του ηλικιωμένου.

Εκεί υπήρχαν 500 ευρώ χρήματα που προορίζονταν για να πληρωθούν διάφορες υποχρεώσεις. Τα πήρε και εξαφανίστηκε τρέχοντας. Μάταια ο ηλικιωμένος έψαξε να τη βρει όπως και άντρες της αστυνομίας που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρέ – καρέ η σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη στα Σκόπια


 
To «KANAL5» των Σκοπίων, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης, τα πρώτα πλάνα από την σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη και την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη.

Ήδη ο ανακριτής του πρωτοδικείου των Σκοπίων αποφάσισε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για διάστημα 40 ημερών, κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, δήλωσαν δικαστικές πηγές στα Σκόπια.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, συνελήφθη από την αστυνομία των Σκοπίων σήμερα το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων.

Τον φυγόδικο εντόπισαν υπάλληλοι του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία των Σκοπίων για το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς στήθηκε η κομπίνα με την Proton Bank


Τι αναφέρει το βούλευμα για τα ευρήματα της προανακριτικής σχετικά με τη δράση Λαυρεντιάδη και συνεργατών του
Πώς στήθηκε η κομπίνα με την Proton Bank


 Να πώς στήθηκε η υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη και πως εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στις τσέπες υπαλλήλων του και στα ταμεία εταιρειών απευθείας. Από τη Δικαιοσύνη περιγράφεται πως «κατασκευάστηκαν» εταιρείες για να εισπράξουν τα δάνεια εκατομμυρίων από την Proton, αλλά αποδίδεται και οργάνωση εγκληματικής ομάδας σε στελέχη και τον ίδιο τον Λ. Λαυρεντιάδη στην προσπάθεια να εξαπατηθούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος.


Το βούλευμα -κόλαφο για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους τριάντα επιχειρηματίες-συνεργάτες του στην τράπεζα ή στις εταιρίες που δανειοδοτήθηκαν από την Proton Bank με 701.200.000 ευρώ αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα. Πρόκειται για το βούλευμα με το οποίο απαγορεύτηκε η κίνηση όλων των λογαριασμών στις τράπεζες και κατασχέθηκαν τα ποσά που βρίσκονταν στις θυρίδες για τους: Λαυρ. Λαυρεντιάδη, Αντ. Αθανάσογλου, Αθ. Παπασπηλίου, Δημ. Σαραμάντη,Σμ. Λιαρμακοπούλου, Τρυφ. Κολλίντζα, Γραμ. Αρβανίτη, Πετρ. Κυριακίδη, Σοφ. Ρόβλη, Κων. Μπαλλή, Αντ. Ρογκόπουλο, Ιωάννα Τόρη, Νικολ. Κόρμπη, Ηλ. Μακρή, Κων. Μούτσο, Γ. Γεωργάρα, Κων. Χριστοδούλου, Άννα Παριανού, Νικ. Λινάρδου, Βασ. Γραβάνη, Στυλ. Κυμπαρίδη, Απ. Μελισσίδη, Αγγ. Παναγιωτίδου, Δημ. Βασιλόπουλου, Ανδρ. Μίχου, Αρμ. Βωβού, Αικατερίνη Παπαδοπούλου και Διον. Μπίθαρη.



Στο βούλευμα παρατίθεται αναλυτικός κατάλογος, τον οποίο δημοσιεύουμε, με τά ποσά που έλαβαν οι εταιρείες, που χαρακτηρίζονται ότι είναι συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη. Τα ποσά είναι σε χιλιάδες ευρώ.

O αναλυτικός κατάλογος με τα ποσά που έλαβαν οι εταιρείες σε pdf

Σύμφωνα με το βούλευμα από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 ως τον Ιανουάριο του 2011 ο Λαυρεντιάδης και οι άλλοι συνεργάτες του «με κοινό δόλο και εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στην Proton Bank χορήγησαν σε εταιρίες άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενες από τον Λ. Λαυρεντιάδη δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (701 εκ.), χωρίς τις απαιτούμενες διασφαλίσεις, χωρίς εγγυήσεις και με εξαιρετικά υψηλό πιστωτικό κίνδυνο με συνέπεια να απειληθεί και υποστεί ζημιά η τράπεζα. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους αυτόν ενεργώντας με δόλο απέκρυψαν απο τις εποπτικές αρχές και τους μετόχους της τράπεζας το γεγονός ότι τα χορηγούμενα δάνεια δίνονταν σε εταιρείες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με τον Λ. Λαυρεντιάδη, δηλαδή απέκρυπταν τον ενιαίο πιστωτικό κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι οι εποπτικές αρχές και οι μέτοχοι θεωρούσαν ότι χορηγούσαν δάνεια τηρώντας το νομοκανονιστικό πλαίσιο του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.... Όμως, όπως προέκυψε, τα δάνεια χορηγούνταν προς εταιρίες που αποτελούν ομάδα συνδεδεμένων πελατών, άρα αντιπροσωπεύουν ενιαίο κίνδυνο, με πιστοδοτήσεις που δεν καλύπτονταν με άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία»...

«...Οι θυγατρικές της Alapis Provet A.E, Alapis Medical and Diagnosticw AE, Γερολυμάτος Prestige AE, Γερολυμάτος Cosmetics ΑΕ, Beautyworks AE, Γερολυμάτος Animal Health AE,κ.λ.π. μεταβιβάστηκαν προς συνεργάτες του Λαυρ. Λαυρεντιάδη, που ήταν στελέχη του Ομίλου Alapis. Πολλοί από αυτούς ήταν μεταγενέστεροι μέτοχοι των εταιρειών, τις οποίες πούλησαν στον Όμιλο. Οι νέοι μέτοχοι δεν συνεισέφεραν με ίδια κεφάλαια στην αγορά των κλάδων και των θυγατρικών η οποία χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα... Μεγάλο μέρος των χορηγήσεων της Τράπεζας, δηλαδή ποσό 701.220.000 ευρώ διοχετεύθηκε σε επιχειρήσεις συμφερόντων Λαυρεντιάδη κατόπιν εγκρίσεων νέων πιστοδοτικών ορίων ή αύξησης πιστοδοτικών ορίων τις οποίες παρέσχαν υπό την ιδιότητα τους ως μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων... »

Σύμφωνα με το βούλευμα «τα ποσά εγκρίθηκαν χωρίς αξιολόγηση του υψηλού πιστωτικού κινδύνου», ενώ υπάρχει παράρτημα και για δάνεια προς τις εταιρίες WGR Global Investements AE, WGR Universl Investments AE και Νεοχημική για τις οποίες «από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος διαπιστώθηκε ζημιά ύψους 191.000.000 ευρώ, η οποία προκύπτει ότι αμφισβητήθηκε από την Τράπεζα. Η πραγματική ζημιά, που απειλήθηκε κατά το κρίσιμο διάστημα ανέρχεται στο ποσό των 701 εκ. ευρώ...».

«Από ενημερωτικό σημείωμα της Τράπεζας της Ελλάδος (3-10-2011) προκύπτει επίσης ότι σε τέσσερις αποδέκτες ή ομάδες κατέληξαν μετρητά ή κατέθηκαν σε λογαριασμούς τους χωρίς αιτιολόγηση. Σε λογαριασμούς δυο αποδεκτών, μάλιστα, κατατέθηκαν μετρητά, χωρίς να προκύπτει ότι έχουν αναληφθεί από λογαριασμούς των ιδίων ή των εταιρειών τους. Τα ποσά, που αναλύονται με πίνακες εμφανίζονται να δίνονται σε δύο αποδέκτες και εταιρε ίες και είναι σύμφωνα με το βούλευμα ποσά 14.740.000 ευρώ και 5.400.000 ευρώ αντίστοιχα. Για τον Διον. Μπίθαρη αναφέρεται ότι από τις 25.11.2010 έως τις 24.3.2011 ανέλαβε μετρητά χωρίς αιτιολόγηση από χρηματοδοτήσεις της Proton με έκδοση 38 επιταγών μετρητά συνολικού ύψους 2.950.000 ευρώ χωρίς αιτιολόγηση. Επίσης κατά το διάστημα από 17.11.2010 μέχρι 23.12.2010 ανέλαβε μετρητά χωρίς αιτιολόγηση συνολικό ποσό 550.000 ευρώ από τα διαθέσιμα των εταιρειών του Ομίλου...

Ο Δημ. Βασιλόπουλος από τις 25.11.2010 έως τις 24.3.2011 ανέλαβε σε μετρητά ποσό 1.550.000 ευρώ, χωρίς αιτιολόγηση και οι αναλήψεις έγιναν με την έκδοση 19 επιταγών. και ο Ανδρέας Μίχος ανέλαβε μετρητά το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το βούλευμα».

Συμπερασματικά σύμφωνα με το κείμενο του βουλεύματος προκύπτει ότι:
«Κατόπιν σχεδίου "κατασκευάστηκαν" εταιρίες για να δεχτούν χωρίς εξασφαλίσεις και προσωπικές εγγυήσεις δάνεια από την παθούσα τράπεζα Proton bank με εξαπάτηση των εποπτικών αρχών και μετόχων, τα οποία στη συνέχεια ακολούθησαν μια διαδρομή πολυδαίδαλη μέσα από την μεταφορά τους από εταιρεία σε εταιρεία, ώστε να είναι απολύτως δυσχερής η παρακολούθηση τους από εποπτικές αρχές και ένα μεγάλο μέρος τους να εκταμιεύεται από πρόσωπα που εργάζονται στις επιχειρήσεις Λαυρεντιάδη. ή χρησιμοποιήθηκαν για εντελώς άλλους σκοπούς από αυτούς που δήθεν χορηγήθηκαν, δια του χρηματοπιστωτικού τομέα, με απώτερο σκοπό την ένταξη των "δανείων" στο οικονομικό σύστημα έχοντας αποκτήσει νομιμοφάνεια. Η διαδικασία νομιμοποίησης που ακολουθήθηκε περιελάμβανε την κατοχή, χρήση και διαχείριση του εγκληματικού προϊόντος, την απόκρυψη του και τη χρήση του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Επίσης προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι η παραπάνω διαδικασία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από «τα προαναφερόμενα άτομα, που έδρασαν στα πλαίσια οργανωμένης ομάδας, με συγκεκριμένους ρόλους».
tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ικανοποίηση Παπαθωμά από την περιοδεία στη Θήβα


Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι επιχειρηματίες της Θήβας ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Χάρης Παπαθωμάς ο οποίος έκανε λόγο για μήνυμα νίκης του συνδυασμού «Νέα Πνοή» στις εκλογές που θα διεξαχθούν 15 και 16 Νοεμβρίου.
Ο κ. Παπαθωμάς από νωρίς το πρωί της Πέμπτης συνεχίζοντας την περιοδεία του και τις επαφές του βρέθηκε στη Θήβα όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες της πόλης.
Μαζί τους συζήτησε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν (πτώση τζίρου, παρεμπόριο κτλ.) και έχουν ενταθεί λόγο της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για ένα Επιμελητήριο στο πλευρό των μελών του και της τοπικής κοινωνίας, ένα επιμελητήριο αποτελεσματικό με σαφείς στόχους και συγκροτημένη πρόταση.
«Στόχος μας, είναι να κοιτάμε στα μάτια τους συναδέλφους μας και να τους λέμε την αλήθεια, να νιώθουμε τη χαρά της προσφοράς και την έννοια της αξιοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
 Παράλληλα ο κ. Παπαθωμάς έδωσε έμφαση στην πρόταση του συνδυασμού «Νέα Πνοή» λέγοντας: «Η πρότασή μας βασίζεται στην πίστη στους συναδέλφους μας, στο ρόλο τους και στις ικανότητες τους, στον εκσυγχρονισμό των δομών, και κυρίως των νοοτροπιών και των πρακτικών παντού όπου δραστηριοποιούμαστε και την κατάθεση προτάσεων με όραμα και ρεαλισμό που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιχειρηματία και στην αναγνώριση του από την κοινωνία».
 Επίσης αναφέρθηκε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου υπογραμμίζοντας: «Με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της, η Νέα Πνοή προτείνει την ανανέωση, αφού συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της, καταξιωμένους στο χώρο τους υποψηφίους με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στον επαγγελματικό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό χώρο οι οποίοι σε συνεργασία με τους νέους, είναι έτοιμοι ώστε όλοι μαζί  να δώσουμε την μάχη για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου».
 Ο Χάρης Παπαθωμάς υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο ενός αναβαθμισμένου Επιμελητηρίου και απεύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές.
«Οι εκλογές για νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Βοιωτίας μας αφορούν όλους γι΄ αυτό και η σημασία της συμμετοχής των μελλών του σε αυτή τη διαδικασία είναι καθοριστική», σημείωσε.
 Καταλήγοντας αφού ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες της Θήβας για την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάζουν καθημερινά τον ίδιο και τον συνδυασμό του πρόσθεσε: «Είμαστε σίγουροι πως χάρη σε εσάς, με πίστη στις δυνάμεις μας, με δουλειά, με όραμα για το Επιμελητήριο, θα τα καταφέρουμε και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας».
Διαβάστε Περισσότερα »

19 Διανομείς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας των ΕΛΤΑ.


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στη Λαμία θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δέκα εννέα (19) ατόμων Δ.Ε. ειδικότητας Διανομέα πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών και συγκεκριμένα από 08/11/2011 έως και 17/11/2011 στην ακόλουθη Διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε, Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας, Καποδιστρίου 1, 351 00 ΛΑΜΙΑ (για την ανακοίνωση ΣΟΧ 75/2011).

Τηλ. επικοινωνίας : 22310 66780 ή 66787.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ


Πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα

Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ
Υπό αμφισβήτηση θα βρίσκεται από αύριο ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία .
Οι φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Ερωτηματικό παραμένει πως θα αντιδράσουν προσκείμενα βουλευτές και στελέχη, στην τετράδα που έχει σχηματιστεί των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Μόσιαλου, αλλά και όσοι βρίσκονται κοντά στον Ευ. Βενιζέλο.
Δεδομένου ότι η θητεία του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ λήγει αύριο, δύο είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν:
Α. Ο κ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει τις διεργασίες για Συνέδριο, ώστε να επιβεβαιώσει τη θέση του αλλά ρισκάροντας ταυτόχρονα να τη χάσει;
Β. Θα κωλυσιεργήσει περιμένοντας να τον αμφισβητήσουν πρώτα οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι;
Θεσμικά αυτή την ώρα, ο κ. Παπανδρέου ελέγχει τους βασικούς «κόμπους» του κόμματος και δεν είναι εύκολο να πέσει από τη μια μέρα στην άλλη, κάτι που το ξέρουν πολύ καλά όσοι θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία του.
Αδιευκρίνιστο παραμένει  αν οι Λοβέρδος, Βενιζέλος αποφασίσουν να τον αμφισβητήσουν πριν ή μετά τις εκλογές.
Όπως λένε στελέχη προσκείμενα σε αυτούς, αν η αμφισβήτηση εκδηλωθεί πριν τις εκλογές, ενέχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί η ήττα του 2007 αφού θα αναπτυχθούν τα παπανδρεϊκά αντανακλαστικά στη βάση του κόμματος.
‘Έτσι υπάρχουν εισηγήσεις να αφήσουν τον κ. Παπανδρέου να πάει μέχρι τις εκλογές, τις οποίες θα χάσει με ιστορικό χαμηλό όπως όλα δείχνουν, και έτσι εκ των πραγμάτων θα εκπέσει της θέσης του.
Υπάρχουν όμως και εισηγήσεις που υποστηρίζουν ότι με Παπανδρέου αρχηγό το ΠΑΣΟΚ θα ηττηθεί στις εκλογές, μέχρι που θα απαξιωθεί κιόλας παρασέρνοντας και τους ηγέτες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως ένα είναι το δεδομένο, ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν φέρει κοντά Λοβέρδο και Βενιζέλο, οι οποίοι μετά από πολύ καιρό έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ τους, αντιμετωπίζοντας παρά τις διαφωνίες τους ως κοινό αντίπαλο τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας


Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, ακόμα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο. Στα ορεινά προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Αττική: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, προβλέπονται με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις προβλέπονται με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και στα ορεινά της Θεσσαλίας παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από το απόγευμα θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις αναμένονται. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυμένοι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «καυτή» ατζέντα της νέας κυβέρνησης


Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα πιέζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου

Η «καυτή» ατζέντα της νέας κυβέρνησης
Αγώνα δρόμου 100 ημερών έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση, η οποία καλείται να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο έργο. Το δεδομένο είναι δε, πως η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα έχει καμία πίστωση χρόνου.
Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει η νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που λιμνάζουν, αλλά και να κερδίσει το χαμένο χρόνο των τελευταίων ημερών.
Τα χρονοδιαγράμματα
Ο νέος πρωθυπουργός  Λουκάς Παπαδήμος καλείται να φέρει εις πέρας μια καυτή ατζέντα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Θα πρέπει να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την 6η δόση, αλλά και να «κλειδώσει» τη διαπραγμάτευση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους
Έτσι θα πρέπει:
  • Έως τις 15 Δεκεμβρίου να γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης .
  • Έως τις 30 Δεκεμβρίου να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.
  • Έως τις 15 Ιανουαρίου να έχουν εκταμιευτεί 60 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση  ελληνικών τραπεζών και την ολοκλήρωση αποδοχής του κουρέματος.
  • Έως τις 29 Φεβρουαρίου να έχουν εκταμιευτεί 20 δισ. ευρώ από το νέο πρόγραμμα βοήθειας.
  • Στις άμεσες υποχρεώσεις τις κυβέρνησης είναι επίσης η κατάθεση του προϋπολογισμού  του 2012 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, καθώς και η ψήφισή του μέχρι το τέλος του έτους.
  • Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή την εργασιακή εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011, όπου θα αποχωρήσουν περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου.
  • Ιδιαίτερη σημασία έχει για την κυβέρνηση η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου έως τις 23 Δεκεμβρίου.  
  • Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να έχει υπογράψει τις υπουργικές αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα, ενώ θα πρέπει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα να μεταβιβάσει στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας επιχειρήσεις και ακίνητα για αποκρατικοποιήσεις φέτος αλλά και για το 2012, όπως τον ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, της εταιρείας της Εγνατίας οδού αλλά και τα ακίνητα του Δημοσίου.
  • Θα πρέπει επίσης να μαζέψει 1,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2011
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ