Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αυτή τη φωτογραφία, δεν την είδαν στο MEGA...


Για 2η μέρα κάναν γαργάρα την είδηση της σύλληψης Γιαννίκου...
Η σύλληψη ενός καναλάρχη και η ταπεινωτική περιήγησή του, με χειροπέδες στα δικαστήρια, δεν αποτελεί είδηση για το κανάλι του Μπόμπολα και του Ψυχάρη.
Πάνω από...

όλα, αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση...
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδιωξαν τον Άδωνι από το υπουργείο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΩΡΥΕΤΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ"
ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Άδωνις έφυγε νωρίς. Δεν πρόλαβε να μπει στο γραφείο του, στο υπουργείο και τον ενημέρωσαν ότι μετακομίζει στον Πειραιά. Αυτός, έγινε έξαλλος. Αλλά οι Χρυσοχοϊδης- Παπουτσής ήταν ανένδοτοι...

Τι κι αν άλλαξε τις ταμπέλες με άλλες, που περιείχαν ψιλές και δασείες; Άδικα το έκανε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης (αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας), Άδωνις Γεωργιάδης. Από σήμερα το πρωί, το γραφείο του "ξηλώθηκε" από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο κτίριο της Δραπετσώνας και μετακόμισε στο παλιό κτίριο του ΥΕΝ, στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Πειραιά. Η απόφαση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Athens Post, ελήφθη από τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή (με τον οποίο ήταν "συγκάτοικος" και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε για τη μετακόμιση χθες και έγινε έξαλλος. "Πάνω από το πτώμα μου. Εγώ, γραφείο δεν αλλάζω", έλεγε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Την ίδια μέρα ωστόσο,
ενημερώθηκε πως το γραφείο του είχε ήδη παραχωρηθεί στο Λιμενικό (εκεί θα εγκατασταθεί το αρχηγείο του) με απόφαση που είχαν υπογράψει ο Χρήστος Παπουτσής και ο Παντελής Οικονόμου, μία μέρα πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Άδωνις, εξοργισμένος, επέμεινε, κάνοντας λεονταρισμούς.
Τελικά από σημέρα, το γραφείο του κ. Γεωργιάδη είναι στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Πειραιά. Όχι ότι ο Άδωνις ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο τον "έδιωξαν" οι Παπουτσής- Χρυσοχοϊδης. Και εδώ, γεννιέται μια μεγάλη ενδοκυβερνητική κόντρα. Οι μεν 'πράσινοι" υπουργοί λένε σε φιλικό τους κύκλο ότι "ο ΛΑΟΣ προσπαθεί να βάλει το πόδι του στη ναυτιλία και να τη θέσει υπό τον έλεγχό του" ενώ ο Γεωργιάδης ότι "οι συγκεκριμένοι υπουργοί προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια".
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάει για βουλευτής ο Σόμπολος


Επόμενος στόχος η Βουλή! Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Πάνο Σόμπολο που δεν το βάζει κάτω (και καλά κάνει), ξεκινώντας να κατακτήσει μετά από τους δημοσιογράφους και το λαό της Β’ περιφέρειας Αθηνών με τη σημαία της ΝΔ... Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το πράσινο φως στον Πάνο Σόμπολο να προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν την προτελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου. Ο συνταξιούχος δημοσιογράφος μετά από μια άτυχη περιπέτεια που είχε με τη νέα του σύζυγο, αποφάσισε να συνεχίσει δυναμικά και να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά, αυτή τη φορά ζητώντας την ψήφο των πολιτών, με προίκα την πολύχρονη καριέρα του στη δημοσιογραφία!
/planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

7 χρονο αγοράκι και πύθωνας 5 μέτρων είναι κολλητοί...


7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (1)
Μπορείτε να φανταστείτε έναν τεράστιο πύθωνα κουλουριασμένο γύρω από ένα μικρό παιδί; Δείτε τις φωτογραφίες του 7χρονου αγοριού που είναι κολλητός με έναν πύθωνα, έχοντας μάλιστα την έγκριση των γονιών του.

7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (2)
Ένα αγόρι από την Καμπότζη, ο Uorn Sambath, έχει βρει έναν παράξενο φίλο στο πρόσωπο ενός πύθωνα 82 κιλών. Το φίδι ονομάζεται «Chamroeun», που σημαίνει «πρόοδος», μπήκε στη ζωή τους από μωρό πριν από επτά χρόνια, όταν ο Uorn ήταν μόλις τριών μηνών. Σύμφωνα με τους γονείς του, ο Uorn συνήθιζε να κοιμάται μαζί με το φίδι στην κούνια του και έμαθε να μπουσουλάει μαζί του! Αυτή η παράξενη σχέση έχει μετατρέψει τους φίλους σε τουριστικό αξιοθέατο στο απομακρυσμένο χωριό τους.
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (3)
Οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να βάλουν το φίδι σε ένα ζωολογικό κήπο, αλλά μόλις είδαν το παιδί να κουλουριάζεται με το φίδι ενέδωσαν. Ο πύθωνας τρώει μόνο κοτόπουλο, περίπου 8 κιλά την εβδομάδα, πράγμα που έχει πιέσει αρκετά οικονομικά την οικογένεια. Επίσης, το φίδι θα μπορούσε εύκολα να συνθλίψει το μικρό αγόρι, αλλά ούτε οι γονείς ούτε ο Uorn δείχνουν να ανησυχούν λόγω της σχέσης που έχουν αναπτύξει από μωρά. Ο Chamroeun θεωρείται σαν ένα «μαγικό πνεύμα» από την οικογένεια, το οποίο τους φέρνει υγεία και ευτυχία.
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (4)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (5)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (6)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (7)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (8)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (9)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (10)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (11)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (12)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (13)
7χρονο αγόρι και πύθωνας 5 μέτρων είναι... κολλητοί! (14)


Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική απεργία την 1η Δεκέμβρη


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την 1η Δεκέμβρη, καθώς η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα με τη ΓΣΕΕ.


Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη μνημονιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης και το νέο μνημονιακό προϋπολογισμό, που επιβαρύνει την κατάσταση των εργαζομένων.


Επίσης...


το σωματείο των εργαζομένων στο δημόσιο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με τις νέες μειώσεις των εισοδημάτων, τις περικοπές στις συντάξεις και με την εργασιακή εφεδρεία, που θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο.


«Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%», αναφέρει η ΑΔΕΔΤ.


Πέραν της γενικής απεργίας, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα, από τη μία το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, θα γίνει δίωρη στάση εργασίας.


Επίσης, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους εργαζομένους, στις 2 το μεσημέρι στην Πορτογαλική Πρεσβεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία ζεσταίνει τις "μηχανές" της.


Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους

Μέσα στο 2014 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς αυτοκινήτων «PONY», με στόχο να κατακτήσει μερίδιο όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και χωρών της Αφρικής, που ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, όπως η Αίγυπτος και η Αγκόλα, λόγω των ανθεκτικών χαρακτηριστικών του και βέβαια της χαμηλής τιμής του.


Αιτία και αφορμή η κρίση που οδηγεί στα αζήτητα  τα πολυτελή αυτοκίνητα και κάνει  τους Έλληνες να αναζητήσουν φθηνές και δοκιμασμένες λύσεις. Έτσι, σχεδόν 30 χρόνια μετά, το θρυλικό ελληνικής κατασκευής αυτοκίνητο ετοιμάζεται να ετοιμάζεται  να βγει και πάλι στους δρόμους, επιβεβαιώνοντας  τον «λαϊκό» του χαρακτήρα, όπως το είχε πετύχει από το  1974 έως το 1982, τότε που το «ελληνικό αυτοκίνητο» δεν ήταν ανέκδοτο.

Η εταιρεία NAMCO βρίσκεται στη φάση υλοποίησης μιας νέας επένδυσης στην Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, για την παραγωγή ενός νέου μοντέλου Stalion 4X4 καθώς και του CITY STAR ενός πρωτοποριακού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, για την πόλη και όχι μόνο.  «Θέλουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες, και όχι μόνο, αυτοκίνητα απλά, μικρά, ορθολογικά, αντιρρυπαντικά και πάνω απ΄ όλα φτηνά. Η NAMCO έχει δημιουργήσει τη δική της σχολή στα ειδικά αυτοκίνητα τύπου «PONY», που ίσως να μην ικανοποιούν και ενδιαφέρουν τα εξευγενισμένα γούστα του lifestyle και τις ειδικές αξιώσεις των Dundee αγοραστών, όμως αναμφίβολα ενδιαφέρουν την παραγωγική και σίγουρα όχι την παρασιτική μάζα των αναδυόμενων χωρών, τη μόνη που στηρίζει την πραγματική οικονομία» λέει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο κ.Πέτρος Τζανέτος Κοντογούρης, πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το νέο ξεκίνημα του θρυλικού «PONY», σημειώνοντας με νόημα :

«Η Ελλάδα, ισχυρίζονται ορισμένοι καθηγητάδες και πάρα πολλοί μανδαρίνοι, δεν είναι σε θέση να παράγει αυτοκίνητα αλλά ούτε ποδήλατα. Όμως η General Motors, πού ήταν σε θέση να παράγει χιλιάδες οχήματα,  πτώχευσε και εισέπραξε 70 δις δολάρια από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ. Το ίδιο συνέβη με σχεδόν όλες τις «μεγάλες» αυτοκινητοβιομηχανίες, που πλέον ξεπουλούν όσο - όσο τα μεγαλόπνοα εργοστάσια που είχαν κατασκευάσει. Άποψή μου είναι πως η χώρα μας, δεν μπορεί να επιβιώνει μόνο από τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει αιώνια από τα δημιουργικό μυαλό και τη δραστηριότητα όλων των κλάδων όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των ταλαντούχων νέων της. Αυτό προσπαθούμε και εμείς στη NAMCO, στηρίζοντας κάθε νέα καινοτομία και τεχνολογία, κάνοντας πράξη και τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» με τα χαμηλής ρύπανσης οχήματα «PONY» αλλά και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης» κατέληξε ο κ. Κοντογούρης.

Σε σχέση με το παρελθόν, που η πολιτεία αποθάρρυνε ουσιαστικά με τις ενέργειες της, την ανάπτυξη ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σήμερα  και λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης η εικόνα φαίνεται να αλλάζει. Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης, το  υπουργείο θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επανενεργοποίηση της εταιρείας NAMCO σε παραγωγική βάση, ενώ εμφανίστηκε θετικός στη δημιουργία ομάδας δράσης υπαλλήλων των υπουργείων Μεταφορών και Ανάπτυξης προκειμένου να εξετάσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας πάσης φύσεως οχημάτων, όπως ζήτησε στη βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ.Κώστας Αϊβαλιώτης,

Πολέμησαν την επιτυχία του

Από το 1974 έως  το 1982, οπότε και η μονάδα της  NAMCO, έβαλε λουκέτο, πουλήθηκαν περισσότερα από 18.000 οχήματα, πετυχαίνοντας την ημερήσια παραγωγή 8 με 10 αυτοκινήτων την ημέρα, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Το «PONY» είχε καταφέρει να γίνει … μανία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών, επειδή ήταν εύχρηστο, είχε προσιτή τιμή και το κυριότερο ήταν αυτοκίνητο «Made in Greece» που ενθουσίαζε τους Έλληνες. Στα τέλη της  δεκαετίας του 1970, αυτοκίνητα «PONY» είχαν προμηθευτεί για τις ανάγκες γενικής επιστασίας οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς και οι ΔΕΚΟ όπως ο ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ.

Τα αυτοκίνητο ήταν περιζήτητα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ακόμη 14 χώρες, καθιστώντας το «PONY» συνώνυμο της ελληνικής παραγωγής. Η εμπορική επιτυχία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, γρήγορα θορύβησε τους πολυεθνικούς κολοσσούς και τους εγχώριους  υποστηρικτές τους, που επεδίωξαν  να την πλήξουν, πετυχαίνοντας τελικά να σταματήσουν την παραγωγή του «PONY».

Δεν ήταν μόνο αξιωματούχοι των τότε κυβερνήσεων, που εφεύρισκαν διάφορα προσκόμματα για να κάμψουν την άνοδο της NAMCO, ήταν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν. που καθοδηγούμενοι από τους συνδικαλιστές τους, απείχαν για … 120 μέρες από την εργασία τους, διεκδικώντας αυξήσεις 35% και … επιπλέον άδεια διακοπών,  με αποτέλεσμα να κατεβάσει ρολά το εργοστάσιο και να μπει άδοξο τέλος στο πετυχημένο εγχείρημα.

istorikathemata.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αστραδενή φιλοξενεί τον Δημήτρη Ζερβουδάκη αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου.



Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός, κουβαλώντας στις αποσκευές του, την αγάπη του για αυτό που κάνει, την δύναμη της παρέας, μα πάνω από όλα τα τραγούδια και τις μουσικές του, θα μας προσφέρει δυο μοναδικές παραστάσεις!
Μαζί του στο πιάνο ο Δημήτρης Οικονομίδης.

Την παρέα ολοκληρώνει η 
Σοφία Γεωργαντζή με τα καινούργια τραγούδια της από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο«Ζωγραφίζω Όνειρα» όπου υπογράφει η ίδια τους στίχους, τη μουσική, μα και την ερμηνεία!

Την επιμέλεια παραγωγής υπογράφει ο 
Αυγέρης Τσιρώνης.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στις 21:30

Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920


Τιμή εισόδου: 15 €, τηλέφωνο για κρατήσεις 22611 00920
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισήγηση Περιφερειάρχη για την διαχείριση Στερεών αποβλήτων

alt




Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη συνάντηση εργασίας που διοργανώνουμε σήμερα για την διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια μας, του στόχου που θέσαμε σαν άμεση προτεραιότητα και επιδίωξη μας από την ώρα που αναλάβαμε. 
Όπως γνωρίζετε, η Περιφέρεια έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της ολοκληρωμενης Διαχείρισης των απορριμμάτων, αρμοδιότητα που ανέλαβε πρόσφατα από τον Ιούλιο του 2011. Hευθύνη της διαχείρισης  τους όμως ανήκει στους ΦοΔΣΑ και στους Δήμους. Είναι λοιπόν ευκαιρία στα πλαίσια της σημερινής συνάντησης που βρισκόμαστε όλοι μαζί, να ξεκινήσει  για πρώτη φορά η αξιολόγηση του ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας  που ήδη κλείνει 6ετια από την έγκριση του. Ο  χρόνος για την σημερινή μας συνάντηση είναι κατάλληλος καθώς πρόσφατα συγκροτήθηκε σε σώμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και συμπεριέλαβε στην συζήτηση της ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση των Απορριμμάτων.

Προς τον σκοπό αυτό επιβάλλεται να  αξιοποιηθεί η σύγχρονη τεχνογνωσία που όπως πολύ καλά γνωρίζετε εξελίσσεται με πολύ ταχείς ρυθμούς, εφαρμόζοντας τις σήμερα αποδεκτές τεχνολογίες, βάζοντας όμως κριτήριο την πιο χρηστή αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων και φυσικά την βιωσιμότητα των έργων, υπό το πρίσμα της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής αποδοχής.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και με την συμμετοχή και συνεργασία όλων μας.

Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω οποιαδήποτε ομόφωνη πρόταση - απόφασή σας, για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρειά μας, που δεν αποτελεί μόνο αναγκαιότητα για την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον, αλλά παράλληλα έναν σημαντικό οικονομικό τομέα που δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και σημαντικές δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας .

Να τονίσω εδώ ότι πλέον χρειαζόμαστε μια ενιαία  και ολοκληρωμένη λύση και όχι αποσπασματικές προτάσεις  προσωρινου χαρακτηρα.

Όπως γνωρίζετε απόλυτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια μας είναι το άμεσο κλείσιμο των ενεργών  ΧΑΔΑ και η αποκατάστασή τους, που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί και δρομολογηθεί  ταχύτατα λύση και για τους  απαιτούμενους  αποδέκτες.

Στα πλαίσια των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  «Στερεάς Ελλάδας»  και «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης για 122 ΧΑΔΑ.  Βάσει των στοιχείων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας και του ΥΠΕΚΑ υπολείπονται για αποκατάσταση 65 ΧΑΔΑ, εκ των οποίων οι 13 είναι ενεργοί.
Μεγαλος ο αριθμος και ελαχιστος ο χρονος που απομενει για να ολοκληρωθουν οι απαιτουμενες διαδικασίες. Επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση και των υπολοίπων προκειμένου   να αποφύγουμε το βαρύ προστιμο.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των απαιτούμενων έργων βάσει του Περιφερειακού Σχεδιασμού μας όπως :
• Χώροι Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, ΧΥΤ αδρανών) και επεκτάσεις αυτών
• Σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ)
• Κέντρα Διαλογής Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ)
•Μονάδες επεξεργασίας (σύμμεικτων ΑΣΑ, κομποστοποίησης, ανακύκλωσης, κλπ)
• Μονάδες διαχείρισης αγροτικών αποβλήτων
• Μηχανικός εξοπλισμός για την αποκομιδή ή την επεξεργασία αποβλήτων κλπ

Συνολικά από το ΕΠΠΕΡΑΑ εχουν εκχωρηθεί στη Περιφέρεια 79,740 εκ ευρώ, ενώ μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί και  αξιολογηθεί θετικά εργα Προϋπολογισμού 25,84  εκ ευρώ (τμήμα του παραπάνω ποσού αφόρα στους ΧΑΔΑ) Απομένει λοιπόν προς διάθεση το ποσό των 53,9 εκ ευρω    (Αναλυτικότερα τα στοιχεία από την ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας).

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι παρότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση από τις αρχές Ιουλίου του 2011 για τα πιο σύνθετα και χρονοβόρα έργα όπως ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, δεν έχει υπάρξει ακόμη ανταπόκριση.

Στο σημείο αυτό θα θέσω δυο προβληματισμούς:
Όπως γνωρίζετε  το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  έργων του ΕΣΠΑ δεν μπορεί να υπερβεί την 31-12-2015. Είναι σκόπιμο λοιπόν να ληφθεί υπόψη ο απαιτούμενος χρόνος για κάθε έργο και να επισπεύσουμε τις ενέργειες μας καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος ανάκλησης της εκχώρησης των ποσών που δεν θα απορροφηθούν άμεσα.
Επιπλέον τα έργα που προβλέπεται να υλοποιηθούν σύμφωνα με τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ απαιτούν πόρους πολλαπλάσιους των ήδη εκχωρημένων από το πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ για την Περιφέρειά μας. Θα πρέπει να αναζητηθούν επιπλέον πόροι από άλλες πηγές εκτός ΕΣΠΑ. Θα μπορούσε να  ενεργοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως  για παράδειγμα μέσω ΣΔΙΤ η άλλων σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Έχοντας σαν όραμα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σαν μια Περιφέρεια αειφορίας, είναι πρωταρχική απαίτηση η  υλοποίηση εκείνων των έργων στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων που θα εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τους κατοίκους και το περιβάλλον μαςαλλά και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις μιας περιφερειακής οικονομίας ενδυναμώνοντας τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα της Περιφέρειάς μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω το λόγο σε σας για να μας ενημερώσετε για την διαχείριση των απορριμμάτων αρμοδιότητας σας, όπως δε προανέφερα θα υποστηρίξω κάθε συνεργασία και απόφαση  πού θα λάβετε με θετική διάθεση & δημιουργικό πνεύμα για τη υλοποίηση αυτών των δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την διαχείριση των απορριμμάτων  για το καλό των κατοίκων της Περιφέρειας μας, τους οποίους πρέπει να υπηρετούμε ο καθένας από το πόστο του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινές φυλάκισης 26 μηνών για το έγκλημα στη Μήλο


Σε φυλάκιση 26 μηνών καταδικάσθηκε ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος για το οικολογικό έγκλημα που έχει προκαλέσει η βιομηχανία ορυκτών «S&B» στη Μήλο.
Ο βιομήχανος, ο οποίος ούτε αυτή τη φορά έδωσε το παρών στη δίκη, κρίθηκε ένοχος για υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση και υποβάθμιση περιβάλλοντος με την επιβαρυντική περίσταση της πρόκλησης κινδύνου ζωής ή βαριάς σωματικής βλάβης.
Η απόφαση έχει τριετή ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος θα καταβάλλει και χρηματική ποινή ύψους 13.000 ευρώ.
Με τις ίδιες ποινές καταδικάσθηκαν και τα στελέχη της «S&B» Βιδάλης, Τσοντάκης και Κεφάλας, ενώ οι Ευσταθιάδης και Χατζηπαρασκευάς καταδικάσθηκαν σε 18 μήνες φυλάκιση και 9.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος για την κατηγορία της υποβάθμισης περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά ανηλίκου.
Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου ήταν καταπέλτης για τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τα στελέχη της εταιρείας του. Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, ότι η διάχυση του υπέρλεπτου περλίτη στη θάλασσα δεν υποβαθμίζει το περιβάλλον, δεν έπεισαν τον δικαστή. Το δικαστήριο καταδίκασε τον βιομήχανο για τη ρύπανση που έχει προκαλέσει στη Μήλο και μάλιστα τον καλεί όχι μόνο να σταματήσει τη ρύπανση, αλλά και να επαναφέρει το βυθό της θάλασσας στην προτέρα κατάσταση.
Εξάλλου, όπως δήλωσε και ο δικηγόρος των κατήγορων Βαγγέλης Γεωργακόπουλος «οι βαρύτατες ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους, οι οποίες είναι ενδεικτικές της έκτασης της υποβάθμισης που υφίσταται το περιβάλλον στη Μήλο, δείχνουν ότι στο νησί υπάρχει σαφώς πρόβλημα και για αυτό πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας του νησιού».
Η δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τους συνεργάτες του στην «S&B», παρά τις έντονες πιέσεις που είχαν ασκηθεί από ορισμένους το τελευταίο διάστημα. Εκτός από τα σύννεφα σκόνης από τον περλίτη και τον μπετονίτη, στην ατμόσφαιρα της Μήλου αιωρείτο και κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, ότι η εταιρεία θα κλείσει τα εργοστάσιά της και εκατοντάδες οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο.
Όμως, κανείς δεν ζήτησε από την εταιρεία να σταματήσει τις εξορύξεις. Αυτό που απαιτούσαν οι κάτοικοι και επικύρωσε το δικαστήριο με την απόφασή του, είναι να σταματήσει ο Κυριακόπουλος να ρίχνει τα βιομηχανικά απόβλητα στη θάλασσα, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και προκαλώντας προβλήματα υγείας. Και φυσικά κανείς δεν επιχείρησε να βγάλει λεφτά από αυτή την ιστορία, όπως κατήγγειλαν ορισμένοι.
Απόδειξη το γεγονός, ότι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Milos SOS» απαίτησε το συμβολικό ποσό των μόλις 44 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη και το οποίο το δικαστήριο της επιδίκασε
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο εισαγγελέας καλεί τον Mr ΣΔΟΕ ως ύποπτο για μη είσπραξη προστίμων

Ο εισαγγελέας καλεί τον Mr ΣΔΟΕ ως ύποπτο για μη είσπραξη προστίμων

Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης.
Η κλήση προς τον κ. Καπελέρη είναι για την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά τη διερεύνηση καταγγελίας για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.
Η παρέμβαση των οικονομικών Εισαγγελέων με προκαταρκτική εξέταση, είχε ως αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που έκαναν λόγο για «παραμηχανισμό» εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε την διαδικασία για την είσπραξη των προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Τα καταγγελλόμενα συνέδεαν την δήλωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη με την ύπαρξη και δράση του «παραμηχανισμού». Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο κ. Καπελέρης είχε στείλει εγκύκλιο στις αρμόδιες υπηρεσίες τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας την αναστολή της είσπραξης των προστίμων, επικαλούμενος επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, που επικεντρώνεται αρχικά στην διάπραξη ή μη του αδικήματος της απιστίας, ο εισαγγελέας κ. Μουζακίτης κάλεσε ως μάρτυρα και ήδη έλαβε κατάθεση από τον κ. Σπινέλη, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε στο εισαγγελικό γραφείο έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το επίμαχο συνολικό ποσό από τα πρόστιμα φθάνει ή και ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορά διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους μέσω του συστήματος «Ήφαιστος» για παραβάσεις νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Tουρκικός στρατός αποκάλυψε το ...μέγεθός του


Σύμφωνα με ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων, φθάνει τα 720.000 άτομα.



Για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το...στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας ανέρχεται στα 720.000 άτομα.
Αναλυτικά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν 365 στρατηγούς, 39.975 αξιωματικοί, 95.824 υπαξιωματικοί, το επαγγελματικό προσωπικό ανέρχεται στους 201.379, οι κληρωτοί στους 465.197, ενώ απασχολείται πολιτικό προσωπικό 53.424 εργαζομένων.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχουν ως εξής:
* Στρατηγοί: 365
* Αξιωματικοί: 39.975
* Υπαξιωματικοί: 95.824
* Επαγγελματικό προσωπικό Χωροφυλακής: 24.700
* Επαγγελματίες στρατιώτες: 40.515
* Σύνολο επαγγελματικού στρατιωτικού προσωπικού: 201379
* Έφεδροι αξιωματικοί: 6.829
* Οπλίτες: 458.368
* Κληρωτοί: 465.197
* Σύνολο στρατιωτικού προσωπικού: 666.576
* Πολιτικό προσωπικό: 53.424
* Γενικό σύνολο: 720.000

Η ορθότητα πάντως των στοιχείων αυτών δεν μπορεί να διασταυρωθεί από άλλες ανεξάρτητες πηγές. Οι έως τώρα εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών για το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κυμαίνονταν από 600 χιλιάδες έως 750 χιλιάδες άνδρες.

Σημειώνεται ότι στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολιτοφύλακες, που επιστρατεύονται από τον τοπικό πληθυσμό στην ανατολική Τουρκία και πολεμούν στο πλευρό του στρατού κατά των Κούρδων ανταρτών. Δεν συμπεριλαμβάνεται επίσης η Αστυνομία, που είναι παραστρατιωτικό σώμα. Αντιθέτως συνυπολογίζεται η Χωροφυλακή, επισήμως επίσης παραστρατιωτικό σώμα, το οποίο όμως εντάσσεται απ’ ευθείας στο οργανόγραμμα και στην ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεων, όπως και η Ακτοφυλακή.

Η πρωτοβουλία του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να ανακοινώσει επισήμως το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων -ένα από τα θέματα-ταμπού, δεδομένης της εμμονής της γειτονικής χώρας σε θέματα ασφαλείας πληροφοριών- έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση δρομολογεί τη μείωση της οροφής του στρατεύματος, υιοθετώντας ένα σύστημα εξαγορά της στρατιωτικής θητείας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία υπόχρεους στράτευσης.Ο τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στους κόλπους του ΝΑΤΟ, μετά τον αμερικανικό στρατό.

/greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια μεγάλη ευκαιρία για την χαμένη τιμή των πολιτικών



Η σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου από το ΣΔΟΕ ήταν η πρώτη που αφορά μεγαλο-οφειλέτη ο οποίος προέρχεται από το χώρο τον μέσων ενημέρωσης. Και είναι προάγγελος και για άλλες συλλήψεις, όχι μόνο για μη απόδοση ΦΠΑ ή για χρέη προς το δημόσιο αλλά και για εισφοροδιαφυγή. Πριν από λίγο στον εκδότη ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα καθώς τέτοιο αδίκημα είναι η μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη… αξιότιμοι και… φορολογικώς εντάξει εκδότες και γενικά επιχειρηματίες στα μέσα ενημέρωσης. Αν τολμήσουν ο Οικονομικός Εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ τότε θα βγουν στη φόρα πολλά και διάφορα. Από κομιστές με εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό μέχρι δημοσιογράφους – παιδιά του λαού που κλαίνε για τη σύνταξη της γιαγιούλας αλλά έχουν σπρώξει εκατομμύρια στο εξωτερικό.
Επίσης, θα πρέπει να τρέμουν αυτή την περίοδο με τις συλλήψεις, κάποιοι… Δον Κορλεόνε των μέσων ενημέρωσης που δε γνωρίζουν τι πάει να πει εισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτοί και πολλοί άλλοι άγγελοι των μέσων ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια σφυρηλατούν συνειδήσεις, «ενημερώνοντας» το κοινό και την ίδια στιγμή εκβιάζουν κυβερνήσεις, σοβαρούς επιχειρηματίες και κάθε άλλον που τους μπαίνει εμπόδιο. Γι’ αυτούς αρκεί να τρέχει η διαφήμιση και να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια εξουσίας. Κι όταν δεν πετυχαίνουν τους σκοπούς τους αρχίζουν τους εκβιασμούς. Τι βρισιές, τις κριτική, τι απειλές κατά πάντων, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε έτσι λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης. Η ενημέρωση γίνεται όπως θέλει το αφεντικό και τα συμφέροντά του.
Φαίνεται όμως ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να καθαρίσει ο χώρος των μέσων ενημέρωσης. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα (όχι ότι αυτό είναι καλύτερο) να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.
Οι εκδότες και επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης είναι γνωστό ότι τα χρησιμοποιούν για να εξυπηρετούν τις δεύτερες δουλειές τους. Και για να το πετύχουν αυτό κάνουν τα πάντα. Τώρα όμως που η κρίση σαρώνει τα πάντα, οι υγιείς δυνάμεις της πολιτικής μπορούν να παίξουν το ρόλο τους στο να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου.
Για παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια χρυσή ευκαιρία να πατήσει πόδι εκεί που δεν τόλμησε ο Γ. Παπανδρέου. Κάθε σοβαρός πολιτικός θέλει τη συνεργασία με τους επιχειρηματίες όλων των κλάδων. Άλλο όμως συνεργασία κι άλλο διαπλοκή, εξάρτηση και τελικά μοίρασμα της πίτας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Σίγουρα δεν είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διάβολοι και διαπλεκόμενοι. Υπάρχει όμως μια μερίδα των Media που δείχνει να θέλει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα της κρίσης. Για να πάρει έργα, να αγοράσει καράβια, να κερδίσει διαφήμιση, να ανεβάσει και να κατεβάσει κυβερνήσεις. Κάποιοι θέλουν να γίνουν… ΔΟΛ που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις στο παρελθόν.
Θα τους αφήσουν αυτοί που πιστεύουν ότι η εισπήδηση των Media στην πολιτική και τούμπαλιν είναι διαπλοκή και πρέπει να καταπολεμηθεί από τη ρίζα;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λοιπόν
Αριστερός Ψάλτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη οι αποζημιώσεις στους Βοιωτούς αγρότες


Τα χρήματα θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν στην φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Οκτώβριος 2010 - Δεκέμβριος 2010, στις ακόλουθους Νομούς :

Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Βοιωτίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λακωνίας, Λαρίσης, Μεσσηνίας, Πιερίας, Πρεβέζης, Σερρών, Τρικάλων και Χαλκιδικής.

Ειδικότερα η καταβολή αφορά κυρίως :

• Αποζημιώσεις για ζημιές από παγετό, χαλάζι, χιόνι κλπ στις ελιές και τα κηπευτικά στη Βοιωτία, το Ηράκλειο, τη Λακωνία και την Μεσσηνία.

• Αποζημιώσεις για ζημιές από βροχόπτωση στο βαμβάκι το φθινόπωρο του 2010 στους Νομούς: Θεσ/νίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λαρίσης, Πιερίας, Σερρών και Τρικάλων. Η καταβολή για τους υπόλοιπους δικαιούχους θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα δουν ΕΚΑΣ 31.638 συνταξιούχοι!!!



Με μια εγκύκλιο 31.638 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δεν θα το πάρουν το μήνα Δεκέμβριο.
Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί λογίζονται ως προνομιούχοι αφού το εισόδημά τους ξεπερνάει...
το αστρονομικό ποσό των 8.472 ευρώ!

Το ποσό του ΕΚΑΣ, είναι κι αυτό αστρονομικό! Κεκινά από 230 ευρώ και βαίνει μειούμενο στα 57,50 ευρώ ανάλογα με τα εισοδήματα, ενώ σήμερα χορηγείται σε περισσότερους από 193 χιλιάδες συνταξιούχους.

Πως κατάφεραν όμως να βγάλουν εκτός τους 31.638 δικαιούχους;

Με μια νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με αυτή για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, συνυπολογίζονται όλα τα εισοδήματα εκτός από τα κοινωνικά επιδόματα.

Το συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8.472 ευρώ και το οικογενειακό τα 15.380 ευρώ.

Από τη χορήγηση του ΕΚΑΣ θα εξαιρεθούν σύμφωνα με την εγκύκλιο, 20.000 συνταξιούχοι λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων καθώς και όσοι λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού.

Επίσης δεν θα καταβληθεί ΕΚΑΣ αλλά ούτε σύνταξη σε 12.000 συνταξιούχους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται για επαναξιολόγηση, στις κατά τόπους διευθύνσεις πληρωμών του ΙΚΑ, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα, εκκαθαριστικό σημείωμα του 2010 και πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξης.
sarotiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο κόλπο με την ηλικία και νούμερο παπουτσιών!! Κάντε το και εσείς!!!

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙ 5….


ΠΡΟΣΘΕΣΕ 50.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΕΠΙ 20.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ 1011.

ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ.

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.

ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 2 Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ…

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στο τελεσίγραφο

Περιθώριο τριών ωρών στους καταληψίες του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ, στην Μεσογείων, έδωσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννης Δραγάτσης.

Σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στο τελεσίγραφο
Ο κ . Δραγάτσης τους προειδοποίησε με αυτό το τελεσίγραφο ύστερα από διαπραγματεύσεις που είχε μαζί τους, οι οποίες όμως ήταν άκαρπες.
Αν οι καταληψίες δεν αποχωρήσουν, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.
Η ΓΕΝΟΠ έχει καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, από όπου εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος προκειμένου να εμποδίσει τις αποκοπές στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, σκληραίνουν την στάση τους και καλούν κόσμο να μαζευτεί στο σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Ασφάλεια.

Η εντολή της κ. Ράικου ήταν να σχηματιστούν δικογραφίες με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων για τη διάπραξη αδικημάτων.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η Έκθεση των κρατουμένων Ελαιώνα


ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




Για δεύτερη συνεχή χρονιά και μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οι κρατούμενες των Φυλακών Ελαιώνα παρουσιάζουν τα ζωγραφικά έργα τους σε έκθεση που διοργάνωσαν με την υποστήριξη του Δήμου και της ΧΕΝ της περιοχής, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Το παρόν στα εγκαίνια της Έκθεσης έδωσε ο Γεν.Γραμ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που μαζί με όλους τους φορείς που υποστήριξαν και τίμησαν την πρωτοβουλία των γυναικών, ευχήθηκε το γεγονός να αποτελέσει θεσμό τον οποίο θα συνεχίσουν να αγκαλιάζουν αρχές και πολίτες.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιτσιόζος ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι



Μια Ουκρανή γυναίκα ισχυρίζεται ότι ήταν πρώην γυναίκα του Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και τον συνάντησε ως στριπτιζέζ σε νυχτερινό κέντρο της Μόσχας. Τώρα λέει ότι φοβάται για τη ζωή της. Η γυναίκα υποστηρίζει μάλιστα πως για να τον παντρευτεί της ζήτησε να πάει στο Παρίσι για να...
υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να «αποκαταστήσει» την παρθενία της ». Όπως της είχε πεί ο Σαλίφ «Τότε θα την αγκαλιάσει το Ισλάμ ««Προσπάθησα να έχουμε μια φυσιολογική οικογένεια, αλλά ο Σαΐφ ήθελε όργια», είπε σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα της Ουκρανίας. «Το σπίτι μας έμοιαζε περισσότερο ως Bordello: «Το πιο εξοργιστικό ήταν πως δεν είχε κανέναν έλεγχο με τα ναρκωτικά. Ο Saif αγαπούσε την πολυτέλεια και τα χρήματα και ήταν γυναικάς. «Είχε ορισμένες σεξουαλικές διαστροφές. Για παράδειγμα, του άρεσε να το κάνει δημόσια. Κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί ».

Η 29χρονη Νάντια, ισχυρίζεται ότι η σχέση τους τελείωσε μετά από έναν άγριο τσακωμό τους. Την ξυλοκόπησε και την πέταξε έξω από ένα παράθυρο και ως εκ θαύματος επέζησε και τώρα φοβάται για τη ζωή της».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε πανελλήνια ρεκόρ στο πανελλήνιο άρσης βαρών σε πάγκο



Πέντε πανελλήνια ρεκόρ επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας. Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, Παύλος Μάμαλος, για ακόμη μια φορά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού στην κατηγορία των 100 κιλών σήκωσε 235 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αθλητής των Αετών έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έβαλε από τώρα υποψηφιότητα για να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Τα υπόλοιπα πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν η Αναστασία Καζαντζίδου (Μ. Αλέξανδρος Πυλαίας 94) στην κατηγορία -82,5 κιλών με 75 κιλά, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος (Άκμων Ιωαννίνων) στα 56κ. με 115 κιλά και ο Νίκος Γκουντάνης (ΝΑΣ Αχαίας) στα -67,5κ. με 203 κιλά. Στους έφηβους, ο Πασχάλης Κουλούμογλου (Μ. Αλέξανδρος Πυλαίας) στην κατηγορία των 56 κιλών σημείωσε νέο ρεκόρ με 95 κιλά.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Γκρέμις Μωϋσιάδης (Μ. Αλέξανδρος Πυλαίας) ήταν πρώτος στα -82,5 κιλά με 188 κιλά, ενώ ο Χρήστος Γκιόκας (Τριπτόλεμος) στα 90 κιλά είχε 185 κιλά.

«Σε τόσο δύσκολες εποχές, όπου ακόμη και για τα απλά πράγματα φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε... έρανο, καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα αξιοπρεπέστατο πρωτάθλημα. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε την πλήρη συμπαράσταση του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους κριτές και στο σώμα διασωστών σαμαρειτών και ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης για την εθελοντική τους συμμετοχή, αλλά και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος», είπε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες για τη δικαίωση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του χώρου συνεχίζονται μέχρι τέλους.

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό μέρος είπε ότι «τα μηνύματα που πήραμε από την παλιά φρουρά αλλά και από τη νέα γενιά του αθλήματος, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η ομάδα που διαθέτουμε στους άνδρες, είναι παγκοσμίου κύρους και περιμένουμε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα ξαναγυρίσουμε μόλις περάσει η κρίση, λένε οι Αλβανοί!

Αρκετές χιλιάδες είναι οι Αλβανοί πολίτες... που, βλέποντας την ελληνική οικονομία να βουλιάζει και την κρίση να έχει γονατίσει κάθε παραγωγική διαδικασία, εγκαταλείπουν τη χώρα μας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Αλβανικού Ιδρύματος Διεθνών Σπουδών, περισσότεροι από το 15% των Αλβανών, που έμεναν στην Ελλάδα, επιστρέφουν στη χώρα τους, προκειμένου να βρουν εργασία.
Αυτό που ωστόσο καταγράφεται και προκαλεί ερωτηματικά είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν πως θα επιστρέψουν στη χώραμ όταν η κατάσταση βελτιωθεί… Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αλβανικού κράτους, στην Ελλάδα ζούσαν περισσότεροι από 500.000 αλβανοί στο γένος πολίτες, τα παιδιά των οποίων φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία…


prionokordela.gr 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο από τον Χάρη Παπαθωμά


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή», που κατέλαβε πέντε έδρες στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, Χάρης Παπαθωμάς σε δηλώσεις του αφού συνεχάρει τον Παναγιώτη Αγνιάδη για τη επιτυχία του συνδυασμού του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογές, είτε ψήφισαν τον συνδυασμό μας είτε όχι, καθώς επίσης όλα τα μέλη της «Νέας Πνοής», τους συνεργάτες και όσους ήταν στο πλευρό μας δίνοντας υπό δύσκολες συνθήκες, έναν υπερκομματικό και καθαρό αγώνα, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με μοναδικό στόχο ένα νέο ξεκίνημα για το Επιμελητήριο Βοιωτίας, για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, με αύξηση της παρεμβατικότητας και κατοχύρωσης της πραγματικής αποστολής του. Συγχαίρω επίσης όσους εξελέγησαν αλλά και όσους δεν κατάφεραν να είναι στη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου δεδομένης της συμβολής όλων σε αυτή τη προσπάθεια. Εμείς από την πλευρά μας, όπως έχουμε δεσμευτεί, θα είμαστε στο πλευρό του Βοιωτού επιχειρηματία και των πολιτών του νομού. Θα αγωνιστούμε για ένα αναβαθμισμένο Επιμελητήριο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τιςεπιχειρήσεις με συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικό βίντεο:Αιγύπτιοι αστυνομικοί πετούν νεκρό στα σκουπίδια!



Οι αιγυπτιακές δυνάμεις καταστολής έχουν πάρει τον έλεγχο της πλατείας Ταχρίρ, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου.
Αστυνομικοί εντοπίζουν το νεκρό σώμα ενός διαδηλωτή και αποφασίσουν να το ξεφορτωθούν με συνοπτικές διαδικασίες, πετώντας το στα σκουπίδια.

Το σοκαριστικό βίντεο, που ήρθε στο φως... της δημοσιότητας, φανερώνει τη βιαιότητα και την απαξίωση της ζωής με την οποία αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις με αιτήματα εκδημοκρατισμού, το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου.



Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα ενώ ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται. Ιατρικές πηγές από το βασικό νεκροτομείο του Καΐρου αναφέρουν ότι έχουν παραλάβει 33 σορούςανθρώπων που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας.
Τα περισσότερα πτώματα φέρουν τραύματα από σφαίρες.
Προηγουμένως το υπουργείο Υγείας είχε αναφέρει πως σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο το Σάββατο, ενός στο Κάιρο και ενός στην Αλεξάνδρεια. Οι υπόλοιποι 20 σκοτώθηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή και σήμερα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.500 τραυματίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μαχαίρι» μέχρι και 20% στους μισθούς των τραπεζικών υπαλλήλων

Credit Agicole και Societe Generale, Γενική, εθνική, Εμπορική, μειώσεις μισθών,

Σε επαφές με τους συλλόγους των εργαζομένων τους βρίσκονται διοικήσεις τραπεζών, με στόχο τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων μέχρι και 20%, αρχής γενομένης από τη νέα χρονιά.
Σύμφωνα με το Βήμα, στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα διοικητικά επιτελεία των πιστωτικών ιδρυμάτων ζήτησαν από τους συνδικαλιστικούς φορείς την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες προβλέπουν μειώσεις στη μισθοδοσία, ενόψει του «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος και των ζημιών που θα προκύψουν από τους ελέγχους της Blackrock στα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Οι πρώτες τράπεζες που ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις είναι οι θυγατρικές των γαλλικών ομίλων Credit Agicole και Societe Generale, Emporiki Bank και Geniki Bank, με στόχο να ελαφρύνουν το κόστος λειτουργίας τους, ώστε να περιοριστούν οι ζημίες τους από τις δραστηριότητές τους στην ελληνική αγορά. Στην Εμπορική Τράπεζα έχει γίνει πρόταση για επιβολή πλαφόν στις ετήσιες αποδοχές σε όλες τις διευθύνσεις και για την κατάργηση επιδομάτων των εργαζομένων, στη Γενική έχει προταθεί οριζόντια περικοπή των μισθών κατά 15%.
Στην Εθνική η διοίκηση πρότεινε οριζόντιες μειώσεις μισθών μέχρι και 20% με στόχο την εξοικονόμηση πόρων ύψους 150 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται ήδη Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.
Πάντως, το πιθανότερο είναι οι συμβιβασμοί που θα προκύψουν να εφαρμοστούν βάσει επιχειρησιακών συμβάσεων που θα υπογραφούν, καθώς θεωρείται η ΟΤΟΕ δύσκολα θα αποδεχθεί μειώσεις των μισθών σε επίπεδο κλάδου.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση κατεψυγμένου ξιφία από τα σούπερ μάρκετ "ΑΒ Βασιλόπουλος"


Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι ανακαλεί από τα καταστήματά της το είδος «ΑΒ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΞΙΦΙΑΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ», το οποίο συσκευάζεται από εξειδικευμένη εταιρεία για λογαριασμό της.


Η εταιρεία διαπίστωσε έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο, ότι μέσα στο προϊόν...


είχαν συσκευαστεί μαζί και φέτες άλλου ψαριού και συγκεκριμένα ενός είδους που ονομάζεται «ESCOLAR» το οποίο λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λιπαρά ενδέχεται η κατανάλωσή του να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές (πχ. δυσπεψία).


Η εταιρεία έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες καθώς και στην ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών.


Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνιστά στο καταναλωτικό κοινό να μην καταναλώσει το προϊόν και εφόσον επιθυμεί, να το επιστρέψει στα καταστήματά της. 
  24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά γιόρτασε τα Ειδόδεια της Θεοτόκου



 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος η Λιβαδειά παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Σήμερα το πρωί εψάλη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό και ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της πόλης συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Λεβαδέων.



Η ΦΟΛ ερμήνευσε κατά την περιφορά τα εξής κομμάτια: Marcia trionfale "Άγιος Ριγίνος" και "Άγιος Γεώργιος"
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου : Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Καλούνται τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σε τακτική  Συνεδρίαση (αρ. 76 του Ν. 3852/2010)  την Παρασκευή 25/11/ 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης  στα παρακάτω  θέματα:


Θέμα 1. Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2012 (άρθρο 76 παρ.3  Ν.3852/2010)

Ο Πρόεδρος της επιτροπής διαβούλευσης


             Ντασιώτης Γεώργιος
             Δήμαρχος Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Tουμπεκί για τη σύλληψη του Γιαννίκου. Αυτή είναι η σοβαρή δημοσιογραφία του Mega..














Η σύλληψη ενός ΕΚΔΟΤΗ για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ πρέπει κατά το MEGA να αποκρυβεί από το λαό...

Αφού ανερυθρίαστα μίλαγαν σα να συγκρότησαν αυτοί - το ΜΕGΑ - τη κυβέρνηση Παπαδήμου (είδαΜΕ και πάθαΜΕ να κάνουΜΕ αυτή τη κυβερνηση ) αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο σεβασμο τον κλόουν της πολιτικής σκηνής Καρατζαφέρη.
Και έπνιξαν τη μεγάλη είδηση της σύλληψης του Γιαννίκου (ΑΛΤΕΡ).
Ευτυχώς που υπάρχουν τα blogs που ο Ψυχάρης και τα ντόμπερμαν του θέλουν να θέσουν υπο κηδεμονία ή να τα κλείσουν... 

 kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι



Από το κέντρο της Αθήνα μεταφέρεται στου Ρέντη στις παλιές αποθήκες Κεράνη.

Όχι λένε οι εργαζόμενοι και προσπαθούν να αποτρέψουν την..μετακόμιση!

Μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών. Φεύγει από το Σύνταγμα και πάει στη Λεωφόρο Θηβών, στο μετασκευασμένο κτίριο των αποθηκών Κεράνη. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στις υπηρεσίες του υπουργείου που βρίσκονται στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 10 και προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις.
Υπουργική απόφαση με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2011, η οποία φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ορίζει την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην εργοστασίου της Κεράνης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Υπουργείο «για τη στέγαση υπηρεσιών του».
Σύμφωνα με το “Βήμα” το κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας είναι νοικιασμένο με μηνιαίο μίσθωμα 78.000 ευρώ. Δηλαδή 936.000 ευρώ τον χρόνο!
Το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του έτους και ο σχεδιασμός για τη μεταφορά υπηρεσιών, οι οποίες απασχολούν πάνω από 2.000 υπαλλήλους, έχει αρχίσει. Στην απόφαση γίνεται λόγο για την «επείγουσα ανάγκη περιορισμού της δαπάνης στέγασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών».
«Αυτές τι μέρες ακούμε ότι θα φύγουν όλοι, ακόμη και Υπουργοί» σημειώνει υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας. Οι περισσότεροι ωστόσο αμφιβάλλουν αν θα μπουν στο φορτηγό της μετακόμισης και τα έπιπλα του υπουργικών γραφείων. Το γραφείο του κ. Ευ. Βενιζέλου στεγάζεται σε άλλο κτίριο, αυτό της οδού Νίκης, μαζί με Υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Το κτίριο στην οδό Καραγιώργη Σερβίας όπου ενοικιάζει το υπουργείο προς 78.000 ευρώ τον μήνα! ΦΩΤΟ EUROKINISSIΤο κτίριο στην οδό Καραγιώργη Σερβίας όπου ενοικιάζει το υπουργείο προς 78.000 ευρώ τον μήνα! ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ηδη η ομοσπονδία των τελωνειακών υπαλλήλων (ΟΤΥΕ) εκφράζει την αντίθεσή της στη μετακόμιση των υπηρεσιών στον Ελαιώνα και ενημέρωσε σχετικά το νέο υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μουρμούρα. Το βασικό επιχείρημα κατά της μετακόμισης είναι η απουσία συγκοινωνιακής σύνδεσης στο σημείο (δεν υπάρχουν μέσα σταθερής τροχιάς), η απουσία χώρων στάθμευσης και η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. «Καλούμε την πολιτική ηγεσία να σταματήσει αμέσως κάθε ενέργεια που αφορά τη μεταστέγαση αυτή, πριν έλθει σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο μαζί μας» σημειώνει στην ανακοίνωση της ΟΤΥΕ και καταγγέλλει τη μη ανάρτηση της απόφασης στο Διαδίκτυο, στο diavgeia.gr.
«Ξαφνικά, μετά από τις μειώσεις μισθών ως και 50% που ανέτρεψαν τη ζωή μας, τώρα μας ζητούν να μεταφερθούμε σε ένα κτίριο στον Ρέντη, όπου φθάνει κανείς μόνο με αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει παρκινγκ, και η πρόσβαση θα είναι δύσκολη όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συναλλασσόμενους» αναφέρει υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.
Το κτίριο των πρώην αποθηκών του Κεράνη κατασκευάστηκε το 1967 και γνώρισε πολλούς μνηστήρες μετά την αγορά του από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και την απόφαση για τη μετατροπή του (1998) σε κτίριο δημόσιας διοίκησης. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη στέγαση 1.300 υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ ωστόσο η μετασκευή δεν ολοκληρώθηκε ως τις εκλογές του 2004.
Η νέα τότε κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε τη στέγαση στο κτίριο υπηρεσιών των υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ και εκπονήθηκε αρχιτεκτονική μελέτη με ευθύνη των δυο Υπουργείων. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού αντέδρασαν έντονα και η μετακόμιση δεν έγινε ποτέ.
Το 2011 το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου επανήλθε και αποφασίστηκε να μετακομίσουν εκεί υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι του Υπουργείου αρνήθηκαν τη μετακόμιση κάνοντας λόγο για ακαταλληλότητα του κτιρίου. Κάπως έτσι το υπουργείο Οικονομικών έγινε το τέταρτο κατά σειρά Υπουργείο που οδεύει προς Ελαιώνα.
Το μετασκευασμένο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 6 ορόφους, μικτής ωφέλιμης επιφάνειας 45.000 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, στην οδό Θηβών 196-198, στα όρια του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Ο ακάλυπτος χώρος του είναι 9.000 τ.μ. και διαμορφώθηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης με περιοχές πρασίνου. Από το έτος 1973 μέχρι και το 1995, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος καπναποθήκης και επεξεργασίας καπνών.
Η ουσία όμως είναι ότι το κράτος θα γλιτώσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο από το ενοίκιο του υπουργείου αφού το κτίριο αυτό όπως και πολλά άλλα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα ανήκουν στο δημόσιο ενώ την ίδια στιγμή δημόσιες υπηρεσίες πληρώνουν τρελά ενοίκια σε κτίρια που δεν τους ανήκουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστές για κλάματα! Τους συνέλαβαν μέσω ...Facebook









Αξιοποιώντας την αφέλεια Αλβανών κακοποιών που ανέβαζαν τα κατορθώματά τους στο Facebook, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξάρθρωση σπείρας.
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα με όπλα και χρήματα στο Facebook "έκαψαν" σπείρα Αλβανών κακοποιών που έπεσε στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αγνοώντας το ρίσκο που είχε η συγκεκριμένη κίνηση τους, οι κακοποιοί ήθελαν να ενισχύσουν το "προφίλ" τους και έτσι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνέδεσαν με ευκολία πρόσωπα και πιθανές πράξεις.
Η έρευνα των αστυνομικών στην Αθήνα, σύμφωνα με "Το Βήμα", ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν άνδρες της Αστυνομίας που ασχολούνται με το Facebook πρόσεξαν ορισμένες ιδιότυπες φωτογραφίες σε σελίδες αλλοδαπών που διαμένουν στην Αθήνα κι όχι μόνο.
Έκπληκτοι είδαν τους δημιουργούς συγκεκριμένων προφίλ και συγγενών τους να κρατούν ημιαυτόματα, να προτάσσουν περίστροφα και να έχουν φωτογραφίες με όπλα και λεφτά πάνω σε τραπέζι.
Σε άλλες πάλι φωτογραφίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είδαν τα πολυτελή αυτοκίνητα που διέθεταν οι συγκεκριμένοι χρήστες.
Βάσει των στοιχείων, το αρχείο συμβάντων και τους αριθμούς των απεικονιζόμενων αυτοκινήτων, οι αστυνομικοί άρχισαν να συνδυάζουν τα εικονιζόμενα πρόσωπα με ανεξιχνίαστες ληστείες και διαρρήξεις που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας με θέμα: Βία κατά των γυναικών-σπάμε την σιωπή




Πρόσκληση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, 25η Νοεμβρίου, η ΧΕΝ Θήβας σάς προσκαλεί στην εκδήλωσή της με θέμα «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.
Την εκδήλωση επιμελείται η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της ΧΕΝ Θήβας. Συμμετέχει δημιουργικά η Θηβαϊκή Σκηνή της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Η Πρόεδρος
Βενετσιάνα Μαυράκη
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση εργασίας από τις 12:00 στους ΟΤΑ


Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών

Στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για σήμερα από τις 12.00 ως το τέλος του ωραρίου τους, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις μισθολογικές περικοπές και την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία.

Παράλληλα με τη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεί αδιαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ δρομολογούνται νέες κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα, η ακριβής ημερομηνία των οποίων θα γίνει τις επόμενες ημέρες γνωστή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ