Παραμένουν ενεργές οι ελληνικές διεκδικήσεις έναντι της Γερμανίας καθώς η  Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων, ούτε θα παραιτηθεί.
Η διαβεβαίωση αυτή επαναλήφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση στην Βουλή μετά το θέμα που έφερε στην Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που πήρε η ναζιστική Γερμανία από την κατεχόμενη Ελλάδα μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣκ. Κώστα Αϊβαλιώτη.
Μέρες που είναι, που ενδείκνυνται για απολογισμούς και προγραμματισμούς, καταγράφουμε την προ λίγων ημερών αυτή κουβέντα στην Βουλή που από κυβερνητικής πλευράς κατατέθηκε από τον υφυπουργό κ. Δημ. Δόλλη.
Σημειώνουμε οτι αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υπενθύμισε με στοιχεία την ύπαρξη «του αναγκαστικού δανείου των 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές 1943, που σήμερα υπολογίζεται σε 162 δισ. ευρώ, ενώ Γάλλοι ειδικοί υπολογίζουν το σύνολο της γερμανικής οφειλής στα 585 δισ. ευρώ».
Ιδού τι απάντησε ο υφυπουργός: «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων, ούτε θα παραιτηθεί. Ξέρω βεβαίως πως αυτό δεν φτάνει, γιατί πάντα μιλάμε για ζήτημα με ανθρωπιστικές παραμέτρους. Έχει επίσης ειπωθεί πολλές φορές, πως το ζήτημα παρουσιάζει πολυπλοκότητα και συνιστά αντικείμενο μελέτης σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης», απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δόλλης που τόνισε ότι η χώρα θα συνεχίσει να διερευνά το θέμα μέχρι να δικαιωθεί ο ελληνικός λαός. «Κάναμε βήμα μπροστά στο ζήτημα του Διστόμου. Η Ελλάς διατηρεί το δικαίωμα να ανακινήσει όποια πτυχή των γερμανικών αποζημιώσεων, εκτιμώντας το σύνολο των παραμέτρων. Θα ήθελα να μπορέσω να σας πω πως αύριο ξεκινά και μεθαύριο θα τελειώσει. Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, αλλά μπορώ να πω πως το θέμα δεν πρέπει να αφεθεί να σβήσει», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών. Ωραία όλα αυτά και από τον ένα και τον άλλο… Στην πράξη τι κάνουμε; Στο Δίστομο ακόμα περιμένουν οι συγγενείς των 218 σφαγιασθέντων…
Και γιατί η κυβέρνηση – νυν και προηγούμενη- δεν δίνει την άδει να κατάσχουν οι Διστομίτες τα περιουσιακά στοιχεία των Γερμανών στην Ελλάδα, όπως προβλέπει η απόφαση του Αρειου Πάγου; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ , ΙΔΟΎ ΚΑΙ ΤΟ …ΔΊΣΤΟΜΟ!