Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πόσα «παίρνει» η Μέρκελ;

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να ζητά από την Ελλάδα μειώσεις μισθών και συντάξεων, ωστόσο η ίδια μάλλον δεν αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα.

Σε διαδικτυακό της δημοσίευμα, η Bild αποκαλύπτει τουςμισθούς της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας, αξιωματούχων αλλά και στελεχών του τραπεζικού και επιχειρηματικού κλάδου, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανίδα καγκελάριος λαμβάνει ετησίως το ποσό των 194.000 ευρώ.

Λίγο λιγότερα, δηλαδή 191.000 ευρώ λαμβάνει ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, ενώ ο αντιπρόεδρος, Βόλφγκανγκ Θιρς λαμβάνει 143.300 ευρώ.

Περισσότερα από την Άνγκελα Μέρκελ έχουν «λαμβάνειν» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (206.216 ευρώ) και ο Επίτροπος Ενέργειας, Έτινγκερ (290.500 ευρώ).

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, που αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκη, παίρνει κάθε χρόνο ισόβια σύνταξη 199.000 ευρώ.

Πολύ περισσότερα πάντως χρήματα παίρνει ο γνωστός μας Γιόζεφ Άκερμαν, που ως πρόεδρος του ΔΣ της Deutsche Bank κερδίζει 8,98 εκατ. ευρώ, αλλά και ο επικεφαλής της Siemens, Πέτερ Λόσχερ, με ετήσιες απολαβές 8,65 εκατ. ευρώ .























































Πηγή :http://www.tsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παράδοξα της Ελλάδας και οι αστείες δικαιολογίες


 
Τα παράδοξα της Ελλάδας και οι αστείες δικαιολογίες

Σε Νομό με 35% ανεργία καλούνται αλλοδαποί να μαζέψουν και πάλι ντομάτες , μήλα και φασόλια.
Το παράδοξο αυτό φαινόμενο  σχολίασε δηκτικά  ο Υπουργός Εργασίας με αφορμή το αίτημα του βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια να υπάρξει μία διευκόλυνση προς τους αγρότες που επιθυμούν να φέρουν αλλοδαπό εργάτη από τρίτη χώρα και ο σχετικός νόμος τους καλεί  να προκαταβάλουν 1400 ευρώ.  Τι απάντησε ο Υπουργός;

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Θα υπάρξει μία διόρθωση ώστε να εξυπηρετηθεί μία κατάσταση αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά πως είναι δυνατόν  αυτή η χώρα να πληρώνει επιδόματα ανεργίας  σε νομούς με 35% ανεργία και να θέλουμε να επιμένουμε ότι πρέπει να φέρουμε πέντε έως επτά χιλιάδες αλλοδαπούς.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Επικροτώ αυτό που λέτε αλλά δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια μάθαμε τους νέους μας να λένε ότι έχουν στο κοπάδι ή στο χωράφι, της τάδε εθνικότητας αλλοδαπό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωρίστε καλύτερα την Αμαζόνα του ομορφάντρα...

Στέκεται μπροστά στην καντίνα του «ομορφάντρα» για να παραγγείλει καυτό χοτ-ντογκ. Η ίδια όμως είναι ακόμη πιο sexy και κάνει τον κόσμο να παραμιλά.Η τηλεοπτική Αμαζόνα λοιπόν είναι η Μαντώ Γαστεράτου, η οποία είχε αναδειχθεί Μις Ελλάς στον Διαγωνισμό Ομορφιάς του 2010. Το μοντέλο έκανε μάλιστα και μια αρκετά sexy φωτογράφιση για το περιοδικό Nitro ένα χρόνο μετά τη βράβευσή της…

Και τώρα μέσα από την διαφήμιση, έγινε ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα της χρονιάς, όπως αναφέρει το iefimerida.gr






TO-POTISTIRI.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή
Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η οποία αναβλήθηκε σήμερα προκαλώντας σήμερα πολλές αντιδράσεις...

Η συνεδρίαση για το θέμα αυτό, είχε καθοριστεί για σήμερα στις 11 το πρωί μετά το αίτημα που είχαν καταθέσει βουλευτές με επικεφαλής τον ανεξάρτητο Π. Κουρουμπλή να κληθούν οι συναρμόδιοι υπουργοί στις Επιτροπές να ενημερώσουν για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας.
Με την έναρξη της συνεδρίασης, η προεδρεύουσα Βάσω Παπανδρέου ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών ότι χθες το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος τής ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση, καθώς δεν μπορούσε να παραστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λόγω άλλων υποχρεώσεων του.
Έτσι, δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση οι Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Δήμας, οι οποίοι πάντως ενημέρωσαν ότι στην επόμενη συνεδρίαση που θα καθοριστεί για το θέμα θα είναι παρόντες.
Η κ. Παπανδρέου από την πλευρά της πρότεινε να κληθούν επιστήμονες, οι Αντώνης Ρούκουνας, Στέλιος Περράκης και Αντώνης Μπρεδήμας, που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα, αλλά και ο Μανώλης Γλέζος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος να ενημερώσουν και σε επόμενη φάση να παρουσιαστούν και οι υπουργοί. Πρόταση, οποία έγινε τελικώς δεκτή, με σχεδιασμό για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντ. Βρεττός υποστήριξε ότι προφανώς πρόκειται για παρέμβαση από το γραφείο του πρωθυπουργού, αφού εκείνος που ζήτησε την αναβολή ήταν ο κ. Σταυρόπουλος. Εντυπωσιασμένη από την απουσία των υπουργών δήλωσε η Άννα Νταλάρα επισημαίνοντας πως δεν μπορεί το θέμα να πάει στις καλένδες, ενώ για πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό θέμα μίλησε ο Γιάννης Διαμαντίδης.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να διασφαλιστεί η παρουσία των υπουργών στην επόμενη συνεδρίαση. «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν απεμπολήσει αυτή την απαίτηση», ανέφερε ο Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ), ενώ ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε πως είναι προκλητικό και σκανδαλώδες «να μην έρχονται οι υπουργοί για να μην στενοχωρήσουν την κ. Μέρκελ» και ζήτησε από την κ. Παπανδρέου να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας. «Όλη η συνεδρίαση είναι μια διαμαρτυρία», σχολίασε απαντώντας η προεδρεύουσα.
Για μείζον πολιτικό θέμα μίλησε από τον ΛΑΟΣ ο Κ. Βελόπουλος, ενώ ο Π. Μαρκάκης από το ίδιο κόμμα, είπε πως «οι υπουργοί κρύβονται από τον λαό, κρύβονται και από τη Βουλή».
«Νιώθω προσβεβλημένη», είπε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέφερε ότι είναι καλοί οι τεχνοκράτες αλλά η Βουλή πρέπει να ξέρει την άποψη της κυβέρνησης.
Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση έχει υπογράψει την παραίτηση της χώρας από τις γερμανικές αποζημιώσεις με το δεύτερο Μνημόνιο.
«Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα έμεινε στο πολιτικό περιθώριο. Ψέλλιζαν ότι το θέμα ήταν ανοικτό και εκεί έμενε. Υπάρχει πολιτικό θέμα», εκτίμησε ο ανεξάρτητος Π. Κουρουμπλής.
Αν η κυβέρνηση δεν έχει θέση να το πει, ζήτησε ο Νίκος Τσούκαλης. «Είναι αστείο να συζητάμε αυτές τις μέρες αυτό το σοβαρό θέμα, που και τους Γερμανούς θα προκαλέσει και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε», ανέφερε η Έλσα Παπαδημητρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπροστάντζα» 1.200 ευρώ ζητά ο ΟΓΑ για τους εποχιακούς εργάτες


Έως και καταστροφικό θεωρείται από τους αγρότες που εξαρτώνται από τους «εξαμηνίτες» εποχιακούς αγρεργάτες η νέα απόφαση του ΟΓΑ που ισχύει από φέτος. Ουσιαστικά καθιστά απαγορευτικό το κόστος για να έρθει ένας αγρεργάτης στην Ελλάδα να δουλέψει, καθώς ζητά την πληρωμή ενός ποσού περίπου 1.200 ευρώ ανά άτομο προκαταβολικά!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, η δικαιολογία του ΟΓΑ και του υπουργείου Εργασίας είναι ότι θέλουν να δώσουν θέσεις εργασίας στους Έλληνες εργάτες, αλλά το ενδιαφέρον των Ελλήνων για δουλειά στο χωράφι είναι, προς το παρόν, ελάχιστο.
Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο της απόφασης που έχει σταλεί στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Α) Εποχιακή εργασία
Ο εργοδότης που επιθυμεί να μετακαλέσει πολίτες τρίτης χώρας για απασχόληση στην αγροτική οικονομία ή σε εκμετάλλευση της παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3232/2004, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως έξι συνολικά μήνες (εποχιακούς), ανά περίοδο δώδεκα μηνών, οφείλει να προκαταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για το σύνολο της περιόδου απασχόλησης, όπως αυτή προκύπτει από τη σύμβαση εργασίας.

Β) Μετάκληση αλιεργατών
Ο εργοδότης που επιθυμεί να μετακαλέσει πολίτες τρίτης χώρας, για να απασχοληθούν ως αλιεργάτες, με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δέκα μήνες, οφείλει να προκαταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, για διάστημα έξι μηνών απασχόλησης.
Μεταξύ των δικαιολογητικών που θα πρέπει να καταθέσει ο εργοδότης, μαζί με την αίτηση, στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την μετάκληση των ως άνω προσώπων, είναι και αποδεικτικό καταβολής (προκαταβολής) στον ΟΓΑ των ασφαλιστικών εισφορών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες κλήσεις στη γραμμή SOS από γυναίκες θύματα βίας

Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων έχει δεχτεί παραπάνω από 5000 κλήσεις μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας του από γυναίκες θύματα βίας.


Τα στοιχεία έδωσε η Γ.Γ. Ισότητας ενώ από το σύνολο των κλήσεων, δηλαδή 5.089 οι 3.955 (76%) αφορούν σε καταγγελίες περιπτώσεων έμφυλης βίας.


Από αυτές...


οι 2.958 κλήσεις (75%) αφορούν σε καταγγελίες των ιδίων των κακοποιημένων γυναικών, ενώ οι 997 κλήσεις (25%) αφορούσαν σε καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα (κυρίως από φίλους/ες 25%, γονείς 19%, άλλους συγγενείς 17%, αδελφός/ή 11%, γείτονας 10% και άλλα άτομα (14%).


Από τις γυναίκες-θύματα βίας, που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με την εργασιακή τους κατάσταση στην αγορά εργασίας, φαίνεται ότι:


- 31% είναι απασχολούμενες (από τις οποίες το 12% αυτοαπασχολούμενες)


- 33% είναι άνεργες (από τις οποίες το15% μακροχρόνια άνεργες) και


- 13% είναι ανενεργές. 


Από τις γυναίκες-θύματα βίας που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση φαίνεται ότι:


- 50% είναι έγγαμες


- 9% είναι άγαμες


- 8% σε διάσταση


- 6% διαζευγμένες


- 2% χήρες.


Από τις γυναίκες που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η ηλικία τους φαίνεται ότι:


- 3% είναι νέες από 15 έως 24 ετών


- 25% είναι ηλικίας 25 έως 39 ετών


- 29% είναι 40 έως 54 ετών


- 11% είναι 55-64 ετών και


- 5% είναι από 65 ετών και άνω.


Από τις γυναίκες που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με το μορφωτικό επίπεδο φαίνεται ότι:


- 0,2% είναι τυπικά αναλφάβητες


- 11% έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια ή κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση


- 10% την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση


- 6% τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση μη τριτοβάθμιου επιπέδου και


- 15 % την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Από το σύνολο των γυναικών που κάλεσαν στην τηλεφωνική γραμμή προκύπτει ότι:


- 73% είναι Ελληνίδες


- 10% είναι μετανάστριες


- 1% ανήκουν σε μειονότητες


- 1% είναι Α.με.Α.Επιπλέον, για την οικονομική τους κατάσταση οι γυναίκες


- θύματα την περιγράφουν στην αντίστοιχη ερώτηση ως κακή (23%), ενώ το 18% την αναφέρει ως μέτρια και το 12% ως καλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ – Απίστευτο και όμως αληθινό: Αστυνομική Διαταγή έτους 1907

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ – Απίστευτο και όμως αληθινό: Αστυνομική Διαταγή έτους 1907
Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ματαράγκας Καρδίτσας, στις 8 Δεκεμβρίου 1907 και είναι αποκαλυπτική για τα ήθη της επαρχίας εκείνης της εποχής. Απολαύστε το:
Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:
Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.
Ήρθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως, από άκρου εις άκρον του χωρίου, άνευ χρονοτριβής
και άμεσα.
Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την Θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν τω ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μην αναφέρο το ονομά του) χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά συνέπια παραξιγιθήκατε και πλακoθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι.
Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τα εξίς διαταγάς μου:
1) Αν ξανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής αμέσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος. Αφτό είνε γαηδουριά.
2) Μου αναφέρθικε ότι ο γάηδαρος του χαντζόπουλου τον Σεπτέμβριο μπίκε στο καλαμπόκι του Βάϊου (ας μην αναγράψο το επίθετο) και ο Βάϊος εκνεβρίστικε και κάρφοσε τον γάηδαρο με την αξάλη στο ένα καπούλι. Καταλαβένετε ο γάηδαρος δέν είναι όνος αλά ο Βάϊος. Άνεφ πολόν σκέψεον καταλαβένη κανής ότι το κεφάλη δεν έχει μιαλό αλά κολοκιθόσπορο. Απαγορεύετε να ξαναγίνη εκ νέου τέτιο απαράδεκτο ή παρόμιο πράγμα.
3) Πίγα στο μαγαζή για καφέ και από έξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγορεύετε νά κατουράτε έξω στον τίχο του μαγαζιού.
4) Απαγορεύετε το βρισίδιν το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας και εσθάνετέ τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου.
5) Ίδα πολλές γυνέκες να πιάνουν τη σιγκούνα μετά του υποκαμίσου να το τραβούν πρό το έμπροσθεν να ανίγουν τα πόδια και να ουρούν ορθίος. Το τιούτον είναι απαράδεκτο και πρέπη άνεφ χρονοτριβίς να τις βρακόσετε άπαξ και διαπαντός.
6) Όταν λίαν προίαν πάτε τα γελάδια στο γελαδάρη και γιρίζοντας πρέπη ανιπερθέτος να μαζέβετε τις βονιές των ζώον από το δρόμο, το ίδιο να κάνετε και το βράδη διότι δεν έχη που να πατίση όστις βαδίζη εις τας οδούς του χωρίου. Και εκτός του τιούτου σας χριάζοντε αι βονιές να ζεστένεστε στο μπουχαρί το χιμόνα με τα κρία.
7) Σε κάθε πανιγίρι αποκριές πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος πάι στην Εκλισία και μετά χορέβη στα σιργιάνια και στους γάμους πρέπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα διά χονδρόν αλισίδεον και σχινίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.
8 ) Να μιν πίνετε πολί ινοπνεμβατόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολάτε και κάνετε χαζαμάρες.
9) Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο στο σχολίο και αλίμονό του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο.
Να με σιγχορίτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ την Τρίτη του Δημοτικού σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από το χωρίον εις τιν Λάρισσαν για να μάθο περισσότερα γράματα. Σαν γκαραγκούνις που είμε και εγό καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε να τας τιρίσετε ανιπερθέτος.
Εν Ματαράγκα τη 8η Δεκεμβρίου 1907
Ο διοικητής του χωρίου
Νικόλαος Παπακωνσταντίνου
Υπονοματάρχης
 .tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσωπο άνδρα εμφανίστηκε στα σύννεφα πριν πεθάνει! (φώτο)




Μια γυναίκα στην Αυστραλία είδε ένα σύννεφο με σχηματισμό που έμοιαζε με τον αδελφό της λίγες ημέρες πριν το θάνατό του.

Η Marion Dawson δεν μπορούσε να πιστέψει την ομοιότητα με τον αδελφό της Gerry Wells ο οποίος πέθανε λίγες μόνο μέρες αργότερα από καρδιακή προσβολή και ο οποίος πετούσε για να επισκεφτεί συγγενείς και φίλους κατά τη στιγμή που η...
φωτογραφία τραβήχτηκε. "Πιστεύω πραγματικά ότι κάποιος ανώτερος από μας ήξερε ότι αυτό θα συνέβαινε", δήλωσε η κ. Dawson.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 9 Ιανουαρίου στην περιοχή Ocean Shores, την ίδια στιγμή που ο κ. Wells, πετούσε πάνω από το Brisbane προς Σίδνεϊ για να επισκεφθεί οικογένεια και φίλους, σύμφωνα με άρθρο του Northern Star.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, τα συμπεράσματα δικά σας...koulo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Πιπεργιάς και πάει στη Λούκα

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Πιπεργιάς και πάει στη Λούκα

Με σκληρές αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και σκληρούς χαρακτηρισμούς παραιτήθηκε από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος ο Δημήτρης Πιπεργιάς.

Την παραίτησή του και την αποχώρησή του από το κόμμα υπέβαλε, με επιστολή του προς τον Μιχάλη Καρχιμάκη.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Πιπεργιάς καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε «σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας» και ότι «ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν, έχει καταντήσει "άδειο πουκάμισο"».
Ο πρώην βουλευτής αφήνει αιχμές κατά υπουργών και βουλευτών του κόμματος, κατηγορώντας τους ότι, «αντί να αναζητήσουν πολιτικές συμβατές με τις διακηρύξεις του και να επιδιώξουν την επανασύνδεσή του με την κοινωνία, επιδίδονται σε τακτικισμούς που αποσκοπούν στην επομένη μέρα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το "άδειο πουκάμισο", για να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους».
Εκφράζει επίσης τη δυσφορία του για το γεγονός ότι όσοι από τους βουλευτές εξέφρασαν την άποψή τους και ψήφισαν κατά συνείδηση «διαγράφηκαν και εκδιώχθηκαν» από το κόμμα, ενώ, όπως αναφέρει, «η εκλογική σκοπιμότητα απέκλεισε κάθε αντίθετη άποψη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας».
Επισημαίνει τέλος ότι ο λαός απαιτεί κόμματα και πολιτικούς «που να εκφράζουν τα συμφέροντά του και όχι ικανούς διαχειριστές της εξουσίας, που, προκειμένου να διατηρηθούν στις καρέκλες της, συναγελάζονται με τα κάθε λογής αρπακτικά που ασέλγησαν κατ' επανάληψη σε βάρος του λαού και δηλώνουν πρόθυμοι να συμπληρώσουν τη μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά».
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ποντικοί" έπεσαν πάνω σε μπλόκα της αστυνομίας.. σε Βοιωτία και Φωκίδα.




Δείτε τα κλοπιμαία που είχαν στο αυτοκίνητο...


Όταν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, κοντά στην Ιτέα, έκαναν σήμα σε οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη στο δρόμο Ιτέας - Αντιρρίου, όπου τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν τον 33χρονο Αλβανό οδηγό, όχι όμως και τους 4 ομοεθνείς του, που κατάφεραν να εξαφανιστούν τρέχοντας μέσα το σκοτάδι.


Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πέντε (5) τηλεοράσεις διαφόρων ιντσών και τρία (3) τηλεχειριστήρια.

- Τέσσερις (4) οπτικοακουστικές συσκευές (DVD) και δύο (2) τηλεχειριστήρια.

- Μία (1) φορητή παιχνιδομηχανή και μία (1) φωτογραφική μηχανή.

- Δύο (2) συστήματα πλοήγησης, δύο (2) φακοί και ένα (1) ρολόι τοίχου.

- Δύο (2) ηλεκτρικά εργαλεία με τις θήκες αυτών (δράπανο-κατσάβιδο και τρυπάνι).

- Δύο (2) ζευγάρια γάντια, μάλλινοι σκούφοι και ένας (1) ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε είδη ρουχισμού και διάφορα μπουκάλια με κρασί, τσίπουρο και μαστίχα.


Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τα "θύματα" για να τους αποδώσουν τα κλοπιμαία, ενώ προσπαθούν να δουν αν εμπλέκονται σε άλλες αξιόποινες πράξεις και φυσικά να εντοπίσουν τους 4 συνεργούς του 33χρονου.

Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που ανήκει στην σύζυγο του 33χρονου, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.



38ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ 



Συνελήφθη στην Θήβα  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 38χρονος  Βουλγαρικής καταγωγής, κατηγορούμενος για κλοπή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, εντόπισαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, να κινείται στην περιοχή της Θήβας και το ακινητοποίησαν προκειμένου να το ελέγξουν. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος μεταλλικών εργαλείων και αντικειμένων που προέρχονται από γεωτρήσεις όπως μοτέρ, βάνες, πομόνες κ.λ.π. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο δράστης είχε αφαιρέσει τα προαναφερόμενα κλοπιμαία χθες το μεσημέρι από αγροτεμάχιο στο Καλαπόδι Αταλάντης. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες κλοπές. Το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 38χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων και τα κατασχεθέντα θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους. Ο 38χρον αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί, μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική λέσχη Λιβαδειάς: Ένας Προφήτης, μα τι Προφήτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η κατάντια της Ελληνικής «ψυχαγωγίας» σε ένα video!



Έχουμε και λέμε!
1ον Κατάντια των προσωπικών δεδομένων (ότι γράφει στο internet ΔΕΝ ξεγράφεται ΠΟΤΕ)
2ον Μουσική κατάντια...
3ον Καλλιτεχνική κατάντια...
4ον Ηθική κατάντια (λουλουδοπόλεμος κλπ την ώρα που κόσμος πεινάει -2012)...
5ον Δεν μπορεί! Κάτι άλλο θα διαπιστώσετε και εσείς...



taxalia.blogspot
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβονται οι άδειες αστυνομικών την 24η και 25η Μαρτίου


Κόβουν και τις άδειες, προγραμματισμένες ή απρογραμμάτιστες, του αστυνομικού προσωπικού για τις 24 και 25 Μαρτίου, με αιτία τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας της παρέλασης Μάλιστα, οι σχετικές διαταγές των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, έρχονται προφορικά προς τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών, αφού αν κάτι τέτοιο αποτυπωνόταν σε έντυπη διαταγή... θα ήταν παράνομο και θα καταπατούσε κατάφορα το Σύνταγμα και το προεδρικό διάταγμα που ορίζει τον τρόπο εργασίας και χορήγησης αδειών.
Να σημειωθεί ότι μόνο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί να προβεί σε τέτοια ενέργεια με έγγραφη διαταγή, στην οποία θα υπάρχουν απόλυτα τεκμηριωμένα οι λόγοι για την «διακοπή» των αδειών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί.
Στο άκουσμα αυτών των προφορικών εντολών, οι αστυνομικοί αντέδρασαν έντονα, κάτι που εκφράστηκε από κάποιους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, προς αξιωματικούς που προέβησαν σε αυτή την «προφορική ανακοίνωση».
Φαίνεται να υπήρξε μια σχετική αναδίπλωση με την εντολή να αλλάξει λίγο και οι διοικητές να «δώσουν τις απολύτως αναγκαίες». Να σημειωθεί επίσης, πως το αστυνομικό προσωπικό, έχει λαμβάνειν το υπόλοιπο αδειών του 2011 έως τα τέλη Μαρτίου, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να χαθούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάνε αυτό το τεστ για να μάθεις σε ποιο κόμμα πραγματικά ανήκεις

Κάνε αυτό τεστ για να μάθεις σε ποιο κόμμα πραγματικά ανήκεις

Ενα τεστ που υποστηρίζει πως βρίσκει με απόλυτη ακρίβεια τον πολιτικό χώρο και το κόμμα στο οποίο ανήκει κάποιος κάνει θραύση τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο διαδίκτυο.
Το τεστ περιλαμβάνει ένα ερωτηματολόγιο με είκοσι διαφορετικά θέματα και ζητά απαντήσεις. Από αυτές προκύπτει η ιδεολογία, αλλά και ο κομματικός φορέας, τον οποίο λογικά ο ψηφοφόρος θα πρέπει να επιλέξει στην κάλπη.
Κάντε το τεστ εδώ
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Αύξηση της εγκληματικότητας και μείωση των τροχαίων.


Αύξηση παρουσιάζουν οι δείκτες εγκληματικότητας στη Βοιωτία σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού για το 2011 συγκριτικά με το 2010που παρουσίασε ο ΑΔ Βοιωτίας Κώστας Τουρκοχωρίτης.
Μείωση κατά 27% παρουσιάζουν τα τροχαία ατυχήματα το 2011 ενώ είναι πλούσια η δράση των αστυνομικών υπηρεσιών σε συλλήψεις δραστών καταχέσεις ναρκωτικών ουσιών και εξιχνιάσεις ληστειών, κλοπών διαρρήξεων και ανθρωποκτονιών.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Aνδρουλάκης, η Λούκα, ο Οιδίποδας και το …Δίστομο!

«Χειρότερη»  από την τύχη του κόμματος Αρσένη θα έχει το κόμμα της (συζύγου του) Λούκας Κατσέλη προέβλεψε ο Μίμης Ανδρουλάκης!
Μιλώντας στον Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε την τραγωδία του Σοφοκλή για να ερμηνεύσει την συμπεριφορά της πρώην υπουργού, έφθασε στον Οιδίποδα  που σκότωσε, χωρίς να τον ξέρει, τον πατέρα του Λάιο έξω από το σημερινό (και τραγικά επίκαιρο) Δίστομο, επιστρέφοντας από την Πυθία των Δελφών!
«Εδώ είναι Οιδιπόδεια συμπλέγματα ξεκίνησε ο γλαφυρός Ανδρουλάκης. Είναι άλλα πράγματα στη μέση. Δεν μας αφορά η Λούκα. Είναι μια αξιοπρεπής καθηγήτρια, αλλά πολιτικό μυαλό δεν έχει. Κι από  ανάλυση τα ίδια. Σχολικός Κενσιανισμός  της δεκάρας.
Έπαιξε μοιραίο ρόλο, είναι το μοιραίο πρόσωπο που άφησε εντελώς ανυπεράσπιστη, εντελώς απροετοίμαστη την παράταξη ενόψει της χρεοκοπίας διότι είναι εισηγήτρια όλων αυτών των πραγμάτων.
Το ερώτημα είναι ο Παπανδρέου που ήξερε. Είναι κάτι που μόνο η τραγική αίσθηση μας διευκολύνει να το καταλάβουμε. Γιατί  ο Οιδίποδας φεύγει από την Κόρινθο και δεν πάει στην Αχαία ή στην Κρήτη.
Σηκώνεται και πάει στη διασταύρωση Δελφών και Δαυλίας ( σ.σ.έξω από το Δίστομο, προς Δαύλια, εκεί που σκοτώθηκε και ο …Νταβέλης!). Δηλαδή στο μοιραίο συμβάν. Αυτή είναι η τραγικότητα, ότι τα ηγετικά πρόσωπα κάνουν επιλογές σε πρόσωπα και σε πράγματα που οδηγούν στο χαμό».

Ο μύθος: Ο Λάιος, βασιλιάς της Θήβας, είχε πάρει χρησμό πως το παιδί που θα γεννούσε με την Ιοκάστη, θα σκότωνε τον πατέρα του και θα παντρευόταν τη μητέρα του. Έτσι, όταν ο γιος τους γεννήθηκε, τρύπησαν τα πόδια του και τον άφησαν έκθετο στον Κιθαιρώνα. Κάποιος βοσκός βρήκε το βρέφος, το έσωσε και το έδωσε σε άλλο βοσκό, που το παρέδωσε στον αφέντη του, τον βασιλιά της Κορίνθου. Αυτός το μεγάλωσε σαν παιδί του. Όταν ο Οιδίπους μεγάλωσε, αμφιβάλλοντας για την καταγωγή του, πήγε στο μαντείο των Δελφών, όπου πληροφορήθηκε πως υπήρχε χρησμός, σύμφωνα με τον οποίο έμελλε να σκοτώσει τον πατέρα του και να παντρευτεί την μητέρα του. Θέλοντας ν’ αποφύγει την πραγματοποίηση του φοβερού αυτού χρησμού, δεν επιστρέφει στην Κόρινθο και σ’ εκείνους που θεωρούσε γονείς του. Στον δρόμο του όμως συνάντησε και αμυνόμενος σκότωσε τον Λάιο, αγνοώντας πως είναι πατέρας του. Όταν έφτασε στη Θήβα, έλυσε το αίνιγμα της Σφίγγας και κέρδισε την βασιλεία της πόλης, παίρνοντας την Ιοκάστη γυναίκα του και αποκτώντας μαζί της τέσσερα παιδιά. Τη Θήβα έπληξε όμως φοβερός λοιμός, υπεύθυνος για τον οποίο είναι ο δολοφόνος του Λαίου. Ο Οιδίπους αναλαμβάνει να τον βρει και να σώσει την πόλη. Στην πορεία αναζήτησης του δολοφόνου, ο ήρωας ανακαλύπτει ποιος είναι πραγματικά ο ίδιος. Όχι μόνο είναι ο φονιάς του προηγούμενου βασιλιά της Θήβας αλλά και δολοφόνος του πατέρα του και σύζυγος της μητέρας του. Ύστερα από την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίπους αυτοτυφλώνεται, εκλιπαρώντας για εξορία και ανησυχώντας για την τύχη των παιδιών του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΚ Καθηγητών Βοιωτίας:«Απόπειρα απάντησης, … χωρίς απαντήσεις»


Συνάδελφοι,
η «απόπειρα απάντησης» που δημοσίευσε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, σήμερα, σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας κυριαρχείται από:
ΣΥΓΧΥΣΗ (για επικείμενες οικονομικές πράξεις του έτους 2012 επικαλείται τον οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. έτους 2011 !!) και
ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ (δεν δίνει καμιά απάντηση στα ερωτήματα ουσίας που τέθηκαν στην ανακοίνωσή μας).  

Τα ερωτήματα προς την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παραμένουν ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ:

  • γιατί εφαρμόζονται «δύο μέτρα και δύο σταθμά» μεταξύ συναδέλφων; γιατί τα ίδια μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. έχουν διαφορετική στάση για 2 συναδέλφους που διεκδικούν δικαστικά Θέσεις Διοίκησης έναντι άλλων συναδέλφων και διαφορετική στάση για 47 συναδέλφους Σχεδιαστές – Αξιολογητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους από το Υπουργείο Παιδείας;
  • είναι συμβατή με το Καταστατικό Λειτουργίας της ΕΛΜΕ μια τέτοιου είδους οικονομική πράξη;
  • γιατί δε δημοσιοποιεί το πλήρες και τελικό κείμενο του σχετικού «ψηφίσματος» που παραμένει 3,5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ακόμη κρυφό;
  • γιατί δε δημοσιοποιεί πόσοι συνάδελφοι συμμετείχαν στη ψηφοφορία, πόσοι ψήφισαν ΥΠΕΡ, πόσοι ΚΑΤΑ, πόσοι λευκό;

Η έκκληση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για ενότητα, είναι προφανές ότι πρέπει να έχει βασικό αποδέκτη ΤΗΝ ΙΔΙΑ. Πως αντιλαμβάνεται την ενότητα; εφαρμόζοντας «δύο μέτρα και δύο σταθμά» μεταξύ συναδέλφων
Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. αντιλαμβάνεται το δημοκρατικό δικαίωμα της κριτικής ως «επίθεση στο σωματείο», αφού ταυτίζει το συνδικάτο με τις μικρο-παραταξιακές της σκοπιμότητες αποκαλύπτοντας τον ιδεολογικό της ολοκληρωτισμό.
Τέλος, είναι χρήσιμο να απαντήσει σε ένα ακόμη ερώτημα:
 Γιατί κατά τις κρίσεις του 2007 για την επιλογή Υποδιευθυντή και Τομεαρχών ΣΕΚ Λιβαδειάς, όταν ο αξιολογικός πίνακας κατάταξης την υποψηφιοτήτων μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου Διδασκόντων ΣΕΚ Λιβαδειάς ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ πλήρως από τη Διοίκηση, η επιλεκτική της ευαισθησία ακολούθησε την «σιωπή των αμνών»; Μήπως γιατί τότε τοποθετήθηκαν, τελικά, οι συνάδελφοι που σήμερα θέλει να ενισχύσει οικονομικά; ΣΥΜΠΤΩΣΗ !!

Επειδή το θέμα της οικονομικής διαχείρισης των ετήσιων συνδρομών μας  στο ταμείο της  ΕΛΜΕ Βοιωτίας είναι θέμα υψηλής τυπικής, ουσιαστικής και ηθικής προτεραιότητας ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε σχολική μονάδα.
Προασπίζουμε με κάθε τρόπο, ως Δύναμη Ευθύνης, τη θεσμική και καταστατική λειτουργία του Δ.Σ. και την ενωτική πορεία της ΕΛΜΕ Βοιωτίας.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάρις Αλεξίου: Ενα κόμμα να με βάλει στα ψηφοδέλτια του

Χάρις Αλεξίου: «Ο Σοσιαλισμός έγινε ρετάλι»

Η Χάρις Αλεξίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει στην πολιτική αν δεχόταν πρόταση από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό. Αν και στο παρελθόν ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με την ενεργή εμπλοκή της στην πολιτική, οι καταστάσεις που ζει η Ελλάδα φαίνεται πως της άλλαξαν άποψη.
Σε συνέντευξή της στο aixmi.gr η γνωστή ερμηνεύτρια τόνισε πως πρέπει οι Έλληνες να ξαναγαπήσουν την Ελλάδα, ενώ εκφράζει το θυμό της για το χαμένο ήθος στην πολιτική.
«Πολλοί έκαναν καριέρα μόνο και μόνο επειδή ήταν απ' τη γενιά της Μεταπολίτευσης. Να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, να επαναφέρουμε την ισορροπία στις ζωές μας. ... Εδώ τώρα ξεκινάμε από ένα μπάχαλο της Δημοκρατίας, από έναν Σοσιαλισμό που έγινε ρετάλι, από την διάψευση του οράματος αυτού και την απογοήτευση όλων όσων πίστεψαν και τελικά, δε δικαιώθηκαν».
Υποστηρίζει μάλιστα πως νιώθει θυμό, ενώ στο μυαλό της υπάρχει ένα τεράστιο κενό, γιατί δεν ξέρει με ποιον θα πρέπει να τα βάλει. «Σαν να μην έχει πρόσωπο όλο αυτό το κακό», προσθέτει χαρακτηριστικά.
«Φτάσαμε στο σημείο όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται καταρχήν για το σπίτι τους, για την ίδια τους τη ζωή και για ένα κοινό συμφέρον. Αυτό το κοινό συμφέρον, όμως, τώρα ποιο είναι; Δεν ήταν έτοιμη η Ελλάδα να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να πειθαρχήσει σ' αυτούς τους κανόνες. Ενδεχομένως λόγω της ψυχοσύνθεσης των Ελλήνων, αλλά και λόγω άγνοιας για το τι σήμαινε όλο αυτό».
Αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας, η Χάρις Αλεξίου τονίζει «είναι πολύ τραυματισμένο το σώμα της Ελλάδας, που δεν μπορείς να καταλάβεις από που πρέπει να ξεκινήσει η θεραπεία. Η Ελλάδα είναι βαριά άρρωστη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Γίνε κ Εσύ Ραδιοφωνικός Παραγωγός στο MV Radio

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεσηκώνεται ο Ζαγαράς για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι, στη συνοικία του Ζαγαρά στη Λιβαδειά, από την απόπειρα συνεργείου της ΔΕΗ να κόψει την παροχή ρεύματος σε οικία, αν και ο ιδιοκτήτης είχε πληρώσει το λογαριασμό, χωρίς όμως το χαράτσι των ακινήτων. Ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες το συνεργείο αποχώρησε άπρακτο.Το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν στο 3ο παλαιό δημοτικό σχολείο και αποφάσισαν, το πρωί της Πέμπτης, να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς της ΔΕΗ.
Για το θέμα ενημερώθηκε και ο δήμος, ενώ απουσία του δημάρχου στην αποψινή συνέλευση των κατοίκων βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Κ. Ρούτης, που δήλωσε ότι ο δήμος θα εξετάσει το θέμα και θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του.
Τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ της Λιβαδειάς έχει προχωρήσει σε πολλές διακοπές και έπεται συνέχεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δάνεια με κρατικές εγγυήσεις για 32.695 κτηνοτρόφους την τελευταία 5ετία

Δάνεια με κρατικές εγγυήσεις για 32.695 κτηνοτρόφους την τελευταία 5ετία

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, ενσωματωμένη στη νέα δανειακή σύμβαση επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει τάξη στο πάρτι με τα δανεικά και αγύριστα που παίρνουν ιδιώτες και τελικά τα πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο.
Με το συγκεκριμένο άρθρο δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών, με απλή απόφασή του, να αλλάζει όπως εκείνος κρίνει το νόμο 2322 του 1995 που καθορίζει τους όρους για την παροχή δανείων σε ιδιώτες με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Κι αυτό την ώρα που βρίσκονται στον αέρα δάνεια που ξεπερνούν τα 8 δισ. Ευρώ και πιθανότατα θα κληθεί να πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που παρήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είναι καταπέλτης.
Μέσα σε 43 σελίδες καταγράφεται όλο το σύστημα της παροχής των εγγυήσεων, που στην ουσία αποτελούσε μια πηγή αδιαφάνειας και σε μεγάλο βαθμό κομματικής συνδιαλλαγής με συγκεκριμένα πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες.
Παρότι ο έλεγχος ήταν απλώς δειγματοληπτικός τα συμπεράσματα ήταν σκανδαλώδη:
  • Το Δημόσιο μπήκε εγγυητής σε δάνεια, ακόμα και χωρίς να συνυπογράφουν την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής οι συναρμόδιοι υπουργοί.
  • Υπουργικές αποφάσεις έχουν υπογραφεί χωρίς να έχει προηγηθεί οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητος των επιχειρήσεων που επωφελούνται, «με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμφιβολίες με το κατά πόσο η ρύθμιση στοχεύει στην κάλυψη πραγματικών αναπτυξιακών αναγκών ή απλώς στην παράταση του χρόνου κατάπτωσης της παρασχεθείσας εγγύησης, από την οποία μάλιστα ωφελείται κυρίως το εμπλεκόμενο πιστωτικό ίδρυμα, μέσω της είσπραξης των επιπλέον τόκων».
  • Για τα δάνεια δάνεια δεν υπήρχε «εμπεριστατωμένη αξιολόγηση βιωσιμότητας των φορέων».
  • Η διαδικασία παρακολούθησης της εξυπηρέτησης των εγγυημένων δανείων, αλλά και η παρακολούθηση της είσπραξης της υπέρ του Δημοσίου προμήθειας για το δάνειο «δεν υποστηρίζεται από το υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα» του υπουργείου».
  • Οι τράπεζες δεν εξετάζουν αν μπορούν να εισπράξουν την οφειλή από τον δανειολήπτη απευθείας (μέσω κατασχέσεων κ.λπ.) αλλά προχωρούν κατευθείαν στην κατάπτωση της εγγύησης για να τα εισπράξουν από το δημόσιο.
  • Δεν έχει οριστεί καν υπάλληλος για να παρακολουθεί τον ειδικό λογαριασμό «με Εγγύηση του Δημοσίου» που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση - καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου Θήβας

νοσοκομεια, οργια, ροζ, αθηνα



Είναι γνωστό, ότι ή χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης διέρχεται δύσκολες ημέρες σε όλους τους τομείς. Αυτό όμως δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους διοικούντες ώστε να αναζητήσουν τις καλύτερες λύσεις για τα δημόσια προβλήματα.

Δυστυχώς, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις ο χώρος της Υγείας δέχεται πολυμέτωπη επίθεση, την ώρα που λόγω μείωσης εισοδημάτων και συντάξεων, οι ανάγκες του λαού για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χωρίς επιβαρύνσεις γίνονται επιτακτικές.

Η εμμονή του Υπουργού Υγείας στην συγχώνευση και το κλείσιμο νοσοκομείων, θα οξύνει τα προβλήματα και θα επιφέρει στους πολίτες τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.Οι ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, βέβαια επικουρούνται και υλοποιούνται με την τυφλή υποταγή και συμπαράσταση των τοπικών διοικήσεων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, που οδηγούν στον αφανισμό των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Όσον αφορά την πόλη της Θήβας, δεν μπορούμε να μιλάμε για υγεία και πρόνοια, όταν «εν μια νυκτί» και αβασάνιστα αποφασίστηκε η κατάργηση του Κέντρου Αποκατάστασης και Υποστήριξης ΑΜΕΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) έτσι ώστε στον ίδιο χώρο να δημιουργηθεί Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ,πράγμα που δεν φαίνεται να γίνει μετά τις τελευταίες προτάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Το Κέντρο αυτό αποτελούσε την μοναδική προνοιακή δομή στον Νομό Βοιωτίας, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετούσε και περιστατικά από περιοχές όμορων Νομών ( Βίλια, Ωρωπό, κ.α.) Η δημιουργία του, αποτελούσε κατάκτηση για την πόλη μας. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι πλήρως εξοπλισμένο κέντρο και η κτηριακή του υποδομή είναι διαμορφωμένη με τρόπο που να παρέχονται αποτελεσματικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία. Ο τεχνικός εξοπλισμός του και όλες οι υποδομές είναι αξίας εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν από τους ασφαλισμένους πολίτες, στους οποίους θα πρέπει να επιστρέφουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Διαθέτει πισίνα και ειδική μπανιέρα, προκειμένου να γίνεται κινησιοθεραπεία και άλλες ανάλογες μορφές θεραπειών, που εν τέλει καταργούνται.

Εξάλλου, η λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με μορφή πλέον του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, μπορούσε να αποφέρει έσοδα,καθώς οι υπηρεσίες περίθαλψης που θα παρέχονται θα καλύπτονταν από το ασφαλιστικό ταμείο του περιθαλπτόμενου. Η προσφορά υπηρεσιών θα αφορούσε και περιστατικά προερχόμενα από βλάβες που προκλήθηκαν είτε από παθολογικά αίτια (όπως εγκεφαλικά επεισόδια) είτε από τραυματισμούς (από ατυχήματα κ.α.) Επομένως ή στέρηση εσόδων από ένα τέτοιο Κέντρο που δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για τη δημιουργία του θα συμβάλλει στην απαιτούμενη από την Τρόικα περιστολή δαπανών ή θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και τελικά στην εξαφάνιση των προνοιακών δομών στη χώρα μας;;;;

Πέρα απ΄αυτά , το ειδικευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό απομακρύνθηκε από το Κέντρο προς το Νοσοκομείο της Θήβας και μάλιστα απασχολείται σε διοικητικές υπηρεσίες.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει βούληση για τη λειτουργία του Κέντρου, αλλά για κατάργησή του.Επιπλέον αυτό συμπεραίνεται και από την τελείως εσφαλμένη και αδικαιολόγητη πρόταση της Διοίκησης για την μεταφορά και στέγαση στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Θηβών.
Όλες αυτές οι ενέργειες , ας «χρεωθούν» σ΄αυτούς που πήραν τις αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τους υπεύθυνους της εγκατάλειψης και κατάργησης των προνοιακών δομών στην περιοχή μας.
Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αντίδραση για ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο ζήτημα, ώστε ασθενείς πολίτες να μην γίνουν τα θύματα όσων ευαγγελίζονται ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά απ΄ότι φαίνεται άλλα έχουν κατά νουν….
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει σήμερα η απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου

Η καταγραφή θα διαρκέσει δύο μήνες, από 15/03/2012 έως 15/05/2012.Η καταγραφή θα διαρκέσει δύο μήνες, από 15/03/2012 έως 15/05/2012.
Στην καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου με υποχρεωτική φυσική παρουσία τους στις τράπεζες, από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους, προχωρεί η Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Η απογραφή γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τα Διατραπεζικά Σύστήματα (ΔΙΑΣ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καταγραφή αφορά σε όλους του συνταξιούχους του Δημοσίου εκτός εκείνων που είναι κάτοικοι εξωτερικού και των παιδιών, κάτω των 12 χρόνων, που λαμβάνουν σύνταξη από μεταβίβαση. Η καταγραφή θα διαρκέσει δύο μήνες, από 15/03/2012 έως 15/05/2012. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.
Από 15/03/2012 έως 15/05/2012 οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στην τράπεζα, από την οποία τους καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό τους και έγγραφο που θα τους έχει ήδη αποσταλεί στο άνω δεξιό μέρος του οποίου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.
Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου να προσέλθει στην τράπεζα, θα πρέπει εναλλακτικά είτε ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση (τριμήνου), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ή ο Διευθυντής του ιδρύματος στο οποίο νοσηλεύεται ή διαμένει ο συνταξιούχος, να προσέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους της Νομαρχίας διαμονής του συνταξιούχου, φέροντας την πρόσφατα θεωρημένη εξουσιοδότηση (όχι προγενέστερη του 3μήνου), το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου και το έγγραφο το οποίο του έχουμε αποστείλει, προκειμένου να καταγραφεί στην Υπηρεσία αυτή.
Εναλλακτικά ο συνταξιούχος θα μπορεί να καταγραφεί με παρουσία κατ' οίκον της δημοτικής αστυνομίας ή δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα οριστεί από τον δήμο ύστερα από σχετικό αίτημα του συνταξιούχου.
Όπως διευκρινίζεται, τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στις τράπεζες παρά μόνο στις Νομαρχίες. Εξαιρούνται τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα συνταξιούχων που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων, τα οποία θα προσέλθουν για την καταγραφή τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Κάνιγγος 29).
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός για 757 ελεγκτές της Εφορίας

Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων λήγει στις 23 Μαρτίου. Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων λήγει στις 23 Μαρτίου.
Σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κάλυψη 757 θέσεων ελεγκτών στην Αττική προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενισχυθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του υπουργείου στην Καραγεώργη Σερβίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, λήγει στις 23 Μαρτίου.
 
Σημειώνεται ότι αρχικά το υπουργείο Οικονομικών αναζητούσε 994 ελεγκτές. Ωστόσο κατά τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξει περιορισμένη συμμετοχή υπαλλήλων και να μην καλυφθούν οι ανάγκες.
 
Η στελέχωση του νέου Σώματος θα γίνει με υπαλλήλους όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, με γραπτές εξετάσεις, προσωπική συνέντευξη και μοριοδότηση η οποία θα συναρτάται από την εμπειρία τους σε θέματα φορολογικών ελέγχων, το επίπεδο σπουδών, τη γνώση ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως αν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ.
 
24h 
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ΚΥΑ θεσμοθετούνται υπαίθριες αγορές ζώντων ζώων


Με το άρθρο 18 του νέου νόμου 4056/2012 για την κτηνοτροφία, ρυθμίζονται οι υπαίθριες αγορές εμπορίας ζώντων ζώων.Τρεις μήνες προθεσμία έχουν τα αρμόδια υπουργεία για να θεσμοθετήσουν τη νόμιμη λειτουργία υπαίθριων αγορών ζώντων ζώων με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αυτό ορίζει μεταξύ όλων των άλλων διατάξεων ο νέος νόμος 4056/2012 που ψηφίστηκε στη Βουλή για την κτηνοτροφία.
Με το άρθρο 18 του νέου νόμου 4056/2012 για την κτηνοτροφία, ρυθμίζονται οι υπαίθριες αγορές εμπορίας ζώντων ζώων.
Πιο συγκεκριμένα. το άρθρο 18 αναφέρει το εξής: «Εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι ειδικοί όροι και προϋποθέσεις για την εμπορία ζώντων ζώων σε υπαίθριες αγορές, αναφορικά με τις εγκαταστάσεις, τους χώρους παραμονής των ζώων, τους υγειονομικούς όρους που πρέπει να πληρούν τα προς πώληση ζώα και οι εκτροφές από τις οποίες προέρχονται, τις συνθήκες ευζωίας κατά την παραμονή τους και τη μεταφορά από και προς την υπαίθρια αγορά, τον αναγκαίο εξοπλισμό ανά είδος ζώου, τις αρμόδιες αρχές ελέγχου, την διαδικασία ελέγχου, τις κυρώσεις, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»
Στις βασικές προθέσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι και η μείωση του κόστους για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, η δημιουργία αυτοτελούς ηλεκτρονικού υπο-μητρώου κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και μονάδων, καθώς και η εξαίρεση από την κατεδάφιση και απαλλαγή από τα πρόστιμα για τους κτηνοτρόφους που θα σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις υπάρχουσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους.
Ο νόμος δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως Α΄ 52/2012 στις 12 Μαρτίου και με τα άρθρα του ρυθμίζονται τα εξής:
Με το άρθρο 1 προσδιορίζονται οι έννοιες και οι ορισμοί που χρησιμοποιούνται στο νόμο.
Με το άρθρο 2 ρυθμίζεται η κατάταξη των μονάδων ανάλογα με τη δυναμικότητά τους σε κατηγορίες
Με το άρθρο 3 ρυθμίζεται η αρχή αδειοδότησης.
Με το άρθρο 4 συστήνονται οι Επιτροπές Σταυλισμού και καθορίζονται οι αρμοδιότητές τους
Με το άρθρο 5 προσδιορίζονται οι θέσεις, οι αποστάσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και ο τρόπος μέτρησης σε συνάρτηση με την ισοδυναμία των ζώων
Με το άρθρο 6 ρυθμίζεται η διαδικασία χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και η απλουστευμένη διαδικασία χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων μικρότερης δυναμικότητας(μικρών σταυλισμών)
Με το άρθρο 7 ρυθμίζεται το θέμα της μεταβίβασης και τροποποίησης της άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων
Με το άρθρο 8 ρυθμίζονται θέματα διακοπής της λειτουργίας στην περίπτωση γεγονότων ανωτέρας βίας
Με το άρθρο 9 καθορίζονται οι διοικητικοί και υγειονομικοί επιτόπιοι έλεγχοι
Με το άρθρο 10 καθορίζονται οι διοικητικές κυρώσεις και μέτρα.
Με το άρθρο 11 καθορίζεται η δυνατότητα ένστασης
Με το άρθρο 12 δημιουργείται το αυτοτελές ηλεκτρονικό μητρώο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και γίνεται εναρμόνιση με τις διατάξεις του νόμου για τη διαύγεια
Με το άρθρο 13 ρυθμίζονται οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις.
Με το άρθρο 14 θεσπίζονται οι αναγκαίες προσωρινές και μεταβατικές ρυθμίσεις
Με το άρθρο 15 καθορίζονται οι εξουσιοδοτικές διατάξεις
Με το άρθρο 16 τροποποιείται ο ν. 3852/2010 (Α 87) για τις αρμοδιότητες αδειών
Με το άρθρο 17 ρυθμίζεται η διαχείριση ανεπιτήρητων ζώων
Με το άρθρο 18 ρυθμίζονται οι υπαίθριες αγορές εμπορίας ζώντων ζώων
Με το άρθρο 19 απαριθμούνται οι καταργούμενες διατάξεις
Με το άρθρο 20 προσαρτάται παράρτημα για τις αποστάσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από άλλες εγκαταστάσεις.
Με το άρθρο 21 ρυθμίζονται θέματα χρηματοπιστωτικού τομέα
Με το άρθρο 22 ρυθμίζονται θέματα γεωτρήσεων
Με το άρθρο 23 καθορίζεται η ισχύς του νόμου.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό έγγραφο: Νόμος για την κτηνοτροφία.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 3 απάτες - Λεφτά υπάρχουν -Μαζί τα φάγαμε - Δεν διάβασα το μνημόνιο


Είναι οι τρεις μνημειώδεις φράσεις που χαρακτήρισαν την χειρότερη διετία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Ο Παπανδρέου είχε δίκιο. Λεφτά υπάρχουν.


Κυκλοφορούν στο ΙΚΑ Καλλιθέας, στα 100.000 προνοιακά επιδόματα μαϊμού, στις επιδοτήσεις και κοινοτικές επιχορηγήσεις, σε διευκολύνσεις για επιστροφές ΦΠΑ.


Πάνω από 1δις εξοικονόμηση υπολογίζουν από το ξεκαθάρισμα των συντάξεων.


Υπάρχουν στη φορολογητέα ύλη, από τους τιμημένους εφοριακούς που τώρα...


κάνουν μήνυση στον Σπινέλλη που κατήγγειλε τον κανόνα του 4-4-2 για μειωμένα πρόστιμα στους φορολογικούς ελέγχους. (40% της μείωσης επωφελείται ο ελεγχόμενος, 40% ο ελεγκτής και 20% το κύκλωμα κατά τον Σπινέλλη, πρώην γραμματέα της γραμματείας πληροφορικών συστημάτων). 


Αλήθεια γιατί τον μηνύουν;


Μήπως το σύστημα ήταν 4-5-1 ή 4-3-3 και λέει ανακρίβειες ο άνθρωπος και τους προσβάλλει;


Κι αν λέει υπερβολές ας αποκαταστήσουν την «τιμή» του κλάδου στο πεδίο δράσης των φοροελέγχων.


Διακινούνται στις χρήσεις γης γιατί αν κάποτε ελεγχθούν τα πόθεν έσχες των υπαλλήλων σε πολεοδομίες, εκεί όπου τα αυθαίρετα είναι πιο πολλά από τα μανιτάρια, κι εκεί στα γαλανά νερά όπου οι όροι δόμηση είναι αυστηροί και άρα το κέρδος πιο μεγάλο, τότε το ΙΚΑ θα μοιάζει σαν απλό πταίσμα.


Ναι λεφτά υπάρχουν, κυκλοφορούν, διακινούνται. Όχι στην Ελλάδα. Στο σύστημα!


Μαζί τα φάγαμε. Έχει δίκιο ο Πάγκαλος.


Γιατί ο κ. Ρακιντζής, πρόεδρος του σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης με στωικότητα αναφέρει πως σε 12500 περιπτώσεις πειθαρχικών ελέγχων στο δημόσιο μόνο 300 απολύσεις έχουν διαταχθεί από τα πειθαρχικά συμβούλια.


Λιγότερο από 3% δηλαδή.


Πειθαρχικά συμβούλια. Πλειοψηφία στη σύνθεσή τους έχουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Οι οποίοι αποφασίζουν για τους συναδέλφους τους!


Τι ωραία εφεύρεση!


Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δικαστές διοικητικοί να αποφασίσουν;


Πάμε κόντρα στην ανθρώπινη φύση και βάζουμε τους ανθρώπους να κρίνουν συναδέλφους;


Ακόμη και με τον σημερινό νόμο Ρέππα, που σήμερα βράδυ ψηφίζεται στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια δεν μετέχει δικαστικός. Μόνο από το νομικό συμβούλιο του κράτους. Ημίμετρα εκεί που η χώρα αναστενάζει.


Ο έλεγχος στα χέρια των κρινόμενων; Και μαχαίρι και καρπούζι;


Βεβαίως είναι η απάντηση γιατί έτσι «κλείνει το κύκλωμα». Όταν ελέγχεις και το αδέκαστο σύστημα ελέγχου, ακόμη και τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής που αποφασίζει.


Κι όταν έχεις τόσες διαδικασίες, γραφειοκρατία, σφραγίδες και υπογραφές ώστε μισολιπόθυμος από την ταλαιπωρία ο πολίτης να παρακαλά για το γρηγορόσημο, να ικετεύει για να πληρώσει. Κι έτσι γίνεται κι αυτός κομπιναδόρος ακόμη κι αν δεν ήταν, εθίζεται στην συναλλαγή.


Αυτό είναι το δημόσιο. Όχι ο κάθε υπάλληλος αλλά τα κυκλώματά του, το σύστημα δημόσιο.


Ποιος οργανώνει το δημόσιο; Μα οι πολιτικοί προϊστάμενοι, το κομματικό σύστημα.


Τι ψήφισε το 2002 η Βουλή για τη σύνθεση της επιτροπής που ελέγχει το πολιτικό χρήμα;


Δηλαδή το πώς χρηματοδοτούνται πέραν της κρατικής επιχορήγησης τα κόμματα και οι προεκλογικές δαπάνες και τα υπόλοιπα.


Ψήφισε πως η πλειοψηφία στην επιτροπή ελέγχου θα είναι πολιτικοί. Το υπηρεσιακό δηλαδή συμβούλιο που ελέγχει τους πολιτικούς κυριαρχείται από πολιτικούς! Όχι από δικαστικούς!


Τυχαία …. ομοιότητα με τα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή του εκτελεστικού βραχίονα, του στρατού εφαρμογής των πολιτικών αποφάσεων!


Έτσι κλείνει το κύκλωμα.


Μην μας ελέγχετε να μην σας ελέγχουμε!


Κι αν δεν ειπώθηκε ρητά, πάντως συνομολογήθηκε, εφαρμόσθηκε, κυριάρχησε.


Κράτος και συστήματα χωρίς θεσμικά και κοινωνικά αντίβαρα. Δηλαδή χωρίς αξιολόγηση και έλεγχο.


Είναι δυνατόν να μην χρεοκοπήσει;


Βεβαίως φαγώθηκαν. Αλλά όχι από όλους κι όχι το ίδιο. Εντός συστήματος διακινήθηκαν, με το πολιτικό χρήμα που μετά γίνεται κρατικό και δημόσιο, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και εκμαυλίζει συνειδήσεις, αλλάζει προοπτικές, κάνει τους αγρότες υπαλλήλους, τους υπαλλήλους βαποράκια, το δημόσιο εχθρό, σάπιο, διεφθαρμένο.


Δεν διάβασα το μνημόνιο δήλωσε ο Χρυσοχοίδης. Λέει αλήθεια.


Κι όσοι το διάβασαν τότε, σε Ελλάδα κι Ευρώπη δεν έμαθαν τίποτε περισσότερο από τους αδιάβαστους.


Ποιος καταλάβαινε τη βόμβα της κρίσης χρέους; Ποιος Ευρωπαίος ηγέτης αντιλαμβανόταν τον συστημικό κίνδυνο για την Ευρώπη; Η Μέρκελ τιμωρούσε τους τεμπέληδες, η Ευρωπαική Τράπεζα ένιπτε τας χείρας της και όλοι εγηγούσαν πως το χρέος είναι εθνική, τοπική υπόθεση.


Οι δικοί μας πολιτικοί αμέριμνοι προσπαθούσαν με κάποιες περικοπές, να χρυσώσουν το χάπι στους κουτόφραγκους.


Και κάποιοι άλλοι απερίσκεπτοι έφτιαχναν σχέδια ώστε το έλλειμμα δήθεν να μηδενισθεί.


Ελάχιστοι είδαν ρομαντικά μια ευκαιρία διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα.


Κανείς δεν διανοήθηκε τη συνέχεια.


Απροετοίμαστοι το 2009, ανίκανοι το 2010, απελπισμένοι το 2011, σε άτακτη διάλυση το 2012.


Δεν αντιλήφθηκαν το μνημόνιο, γιατί η νοοτροπία τους ήταν άλλη, ο εφησυχασμός δεδομένος, η προσοχή στραμμένη στο εσωτερικό και στο σύστημα.


Οι δελφίνοι σχεδίαζαν το μέλλον τους, ο Παπανδρέου την αυλή του, ο Σαμαράς την τακτική του.


Όπως συνήθως, όπως πάντα, όπως πριν.


Ιδρυματοποιημένοι, μέσα στις δίνες των κυκλωμάτων, βοών, ψιθύρων, ευτελισμών, έχασαν την στιγμή, την επαφή, το στόχο.


Ένα σάπιο σύστημα, ένα κλειστό κύκλωμα.


Χωρίς αέρα, χωρίς ορίζοντες.


Καταρρέει καθημερινά, στην ανομία που γεννάει, στις ληστείες που πολλαπλασιάζονται, στην πόλη που καταλαμβάνεται, στην παρέλαση που ματαιώνεται, στις βρωμιές που αποκαλύπτονται.


Δεν θα βγούμε γρήγορα, δεν θα ξεφύγουμε εύκολα.


Αλλά μαζί μας δεν θα περπατήσουν.







newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός στο Αγρίνιο!

Ένα δυσάρεστο ξύπνημα επιφύλασσε ο Εγκέλαδος στους κατοίκους στην περιοχή του Αγρινίου…
Είκοσι λεπτά πριν τις οκτώ η περιοχή «κουνήθηκε».
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την προώθηση της «Βιομηχανικής Συμβίωσης»




Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την προώθηση της Βιομηχανικής Συμβίωσης την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 και ώρα 14.30 στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.
Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια της Περιφέρειας εστιάζεται ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση σημαντικών περιβαλλοντικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διάφοροι βιομηχανικοί κλάδοι αναφορικά με τη διαχείριση και τη διάθεση των βιομηχανικών αποβλήτων καθώς και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών της περιοχής μας.
Η Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας έχοντας σαν στρατηγικό άξονα την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια, συμμετέχει ως συντονιστής – εταίρος σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο έργο «eSYMBIOSIS Ανάπτυξη γνωστικών διαδικτυακών υπηρεσιών για την προώθηση προηγμένων δικτύων Βιομηχανικής Συμβίωσης» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  LIFE+ το οποίο αναπτύσσει δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Πράσινη Ανάπτυξη. Το έργο αυτό περιλαμβάνει ως στρατηγικούς εταίρους εταιρείες με μεγάλη πείρα στη δημιουργία ενός συμβιωτικού δικτύου στη Μεγάλη Βρετανία, με πολλαπλά οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και προς όφελος της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ως Βιομηχανική Συμβίωση μπορεί να οριστεί η ανταλλαγή υπηρεσιών, πόρων, και ενδιαμέσων προϊόντων δημιουργώντας μια αλυσίδα νέων συνεργασιών σε φορείς της Βιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες αξίες, να μειώσει το κόστος της παραγωγής με ταυτόχρονη βελτίωση του περιβάλλοντος αξιοποιώντας τα Βιομηχανικά Απόβλητα.
Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, η Βοιωτία οραματίζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της Βιομηχανικής Συμβίωσης στην Ελλάδα δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των βιομηχανικών κλάδων της Βοιωτίας. Το δίκτυο αυτό θα εξυπηρετείται από μια διαδικτυακή πλατφόρμα.
Μέσα από αυτήν την εκδήλωση, που υποστηρίζεται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τη Βιομηχανική Συμβίωση και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να την εντάξουν στις διαδικασίες της παραγωγής τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που θα τους παρέχει το υπό δημιουργία Βιομηχανικό Συμβιωτικό δίκτυο της Περιφέρειας. Θα μπορούν:
  • Να αξιοποιήσουν μία νέα αναπτυσσόμενη μέθοδο διαχείρισης και περιορισμού της βιομηχανικής ρύπανσης.
  • Θα έχουν τη δυνατότητα με την αξιοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας να γίνει ανταλλαγή υλικών και αποβλήτων εξοικονομώντας πρώτες ύλες, ενέργεια και νερό.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η θεματολογία της εκδήλωσης στο πλαίσιο των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττουν ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας στη συνάντηση αυτή.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Κλέαρχος Περγαντάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το κύμα της εποχικής γρίπης στην χώρα μας

Εποχική γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ, ασθένεια, νεκρός, ασθενής, ΜΕΘ, γιατοί

Ισχυρό παραμένει το κύμα της εποχικής γρίπης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, που ενέσκηψε η νόσος, μέχρι και την Τετάρτη 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Ενώ για άλλους 78 κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λόγω των επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη.
Στο στόχαστρο της νόσου εφέτος βρίσκονται ηλικιωμένοι και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως δείχνει η επιδημιολογική ανάλυση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ό,τι αφορά τους νεκρούς και τους νοσηλευθέντες σε ΜΕΘ. Επίσης, πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί με το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο ώστε να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.
Οι ειδικοί πλέον ενόψει και της υποχώρησης της γρίπης –οριοθετούν χρονικά την πτώση του κύματος γρίπης στις αρχές Απριλίου- συστήνουν σε όσους έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση μέτρων υγιεινής και να επισκέπτονται τον γιατρό τους εάν τα συμπτώματα επιμένουν περισσότερο από μία εβδομάδα ή παρουσιάζουν επιδείνωση έπειτα από μικρή βελτίωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο τρίτος πιο καρπερός ταύρος-Άφησε πίσω του 400.000 απογόνους

«Έφυγε» ο τρίτος πιο καρπερός ταύρος-Άφησε πίσω του 400.000 απογόνους

Οι γαλακτοφόρες αγελάδες σε όλον τον κόσμο. . . θρηνούν την απώλεια του «Ζοκό», που έχει αναδειχθεί ως ο τρίτος πιο καρπερός επιβήτορας ταύρος στον πλανήτη, ο οποίος πέθανε από φυσικά αίτια, αφήνοντας πίσω του πάνω από 400.000 απογόνους.

Ο Ζοκό Μπεσν μπορεί να καυχάται για την επίμοχθη 17χρονη σταδιοδρομία του, στη διάρκεια της οποίας δώρισε 1,7 εκατ. σπερματοζωάρια του, που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στη Γαλλία, όσο και στο εξωτερικό για την αναπαραγωγή της εκλεκτής ράτσας αγελάδων Πριμ'Χολστάιν, τη βασική ασπρόμαυρη παραλλαγή που ευδοκιμεί στη Γαλλία για την παραγωγή γάλακτος.
«Ένας διεθνής αστέρας για την ράτσα Πριμ'Χολστάιν, ο ταύρος αυτός αναδείχθηκε σε αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς και κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη χρήση», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Creavia, η κτηνοτροφική εταιρεία η οποία μεγάλωσε και χρησιμοποίησε για γονιμοποίηση τον εκλεκτό ταύρο.
Η ίδια εταιρεία δηλώνει πως ο Ζοκό πιστεύεται πως έχει δώσει περί τους 300 με 400.000 απογόνους, μ' όλο που επισήμως πιστώνεται με μόλις 121.888 αγελάδες σε 21 χώρες καθώς δεν τηρούνται αρχεία σε όλα τα κράτη.
«Μόνο στη Γαλλία, θυγατέρες του Ζοκό βρίσκονται σε 23.370 φάρμες», τονίζει η Creavia.
Γεννημένος το 1994 σε μία φάρμα αναπαραγωγής ιδιοκτησίας του εκτροφέα Gildas Fertil, ο Ζοκό επετράπη να «συνταξιοδοτηθεί» πέρυσι, ενώ στις αρχές του μήνα έφυγε από τη ζωή. Αντί να αποτελέσει. . . μεζέ, το σώμα του Ζοκό θα σταλεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Παρισίων για να εξετασθούν τα ιδιαίτερα προσόντα του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ