Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, υπόθεση εκβίασης σε βάρος ενός 49χρονου, που διαπράχθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόμμα Λαμίας Φθιώτιδας. Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη. Πρόκειται για έναν 33χρονο  Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Ειδικότερα, το πρωί στις 22-02-2012, ο 49χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ότι άγνωστος δράστης στις 16-02-2012 τοποθέτησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του ένα απειλητικό σημείωμα για τον ίδιο και την οικογένειά του, με το οποίο απαιτούσε από τον 49χρονο να αφήσει σε κάποιο σημείο στην αυλή του σπιτιού του, στο Κόμμα Λαμίας, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
Επιπλέον, την επόμενη ημέρα, ο 49χρονος έλαβε και δεύτερο απειλητικό σημείωμα για να συντομεύσει τη διαδικασία εναπόθεσης των χρημάτων, διαφορετικά ο δράστης θα προκαλούσε φθορές στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι δράστης των παραπάνω πράξεων είναι ο 33χρονος, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι γείτονας του θύματος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα δύο απειλητικά σημειώματα. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.