Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτιά στο Μαυρομάτι!

Την Βοιωτία επέλεξαν σήμερα οι εμπρηστές για να κάψουν.Δύο φωτιές σε διάστημα μιάς ώρας και απόστασης δυο χιλιομέτρων η μία απο την άλλη!!!Οπως καταγγέλουν οι κάτοικοι και των δυο  δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Αλιάρτου,Λεονταρίου και Μαυροματίου οι φωτιές οφείλονται σε εμπρησμό.
Φωτιά ξέσπασε μετα τις 11:00 σε χορτολιβαδική έκταση και σε απόσταση 500 μέτρων απο το Μαυρομάτι, όπου κάηκαν αρκετά ελαιόδεντρα.Η άμεση επέμβαση κατοίκων της περιοχής με όλα τα μέσα που διέθεταν, αλλά και η γρήγορη ενεργοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων με 4 οχήματα και 10 άνδρες,απέτρεψε τα χειρότερα.Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσε ο Δήμαρχος Αλιάρτου  κ.Ντασιώτης, με εργαζόμενους και υδροφόρες του Δήμου.








Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO-Στις φλόγες το Λεοντάρι Βοιωτίας, η φωτιά στα πρώτα σπίτια!!!




"Καίγεται το Λεοντάρι...", με αυτά τα λόγια ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, καλούσε από τηλεφώνου ενισχύσεις πυρόσβεσης, ενώ οι φλόγες έγλειφαν τα ακριανά σπίτια του χωριού μας, στην δυτική του πλευρά. Η φράση "ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ..." αποτύπωσε το μέγεθος της φρίκης που νοιώσαμε όσοι, υπό τους ήχους της καμπάνας, βρεθήκαμε στο ΧΩΝΙ, στα ΑΛΩΝΙΑ και τα ΝΤΑΜΑΡΙΑ, δυτικά του χωριού μας. Η φωτιά κατέκαψε όλη την πλαγιά δυτικά και νότια του χωριού, χωρίς να προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και του Δήμου Αλιάρτου, αλλά και κάτοικοι του χωριού μας, έδωσαν την μάχη με τις φλόγες, κυρίως σε σημεία που απειλήθηκαν σπίτια και κατάφεραν να σώσουν κυριολεκτικά περιουσίες. Στην μάχη προσέφεραν και οι εταιρείες ασφάλειας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο. Παρόντες στην μάχη με τις φλόγες ήταν και ο Δήμαρχος Αλιάρτου, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρίστος Πελώνης και κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, καθώς και οι Αντιπερειφερειάρχες κ. Γεώργιος Μουλκιώτης & κ. Μπακομήτρος. Καθοριστικής σημασίας γεγονός για το σβήσιμο της φωτιάς ήταν οι καθαρισμένοι-αποψιλωμένοι κήποι. Η φωτιά σταματούσε εκεί που ο κήπος ήταν καθαρός.leontari-thivon.blogspot











Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Φωτιά στις Θεσπιές



Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο ανάμεσα Μαυρομάτι-Θεσπιές,νεώτερα σε λίγο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα χρήματα που παίρνουν το μήνα οι Μητροπολίτες

Αυτά είναι τα χρήματα που λαμβάνουν μηνιαίως οι Μητροπολίτες

Πολλοί είναι οι συνοδικοί Μητροπολίτες που ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά δεδομένα των ιεραρχών, ώστε να αποφεύγονται οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και τους εμφανίζουν να παίρνουν μεγάλους μισθούς από το κράτος.
Σύμφωνα με το tovima.gr, στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι οι ιεράρχες που αυτοβούλως έσπευσαν να προχωρήσουν σε δημοσίευση της προσωπικής τους μισθοδοσίας από το κράτος.
Πρώτος απ´ όλους ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος, από ότι φαίνεται, λαμβάνει καθαρές αποδοχές 1.931 ευρώ. Ο μόνος που λαμβάνει από τα μέλη της Ιεραρχίας μεγαλύτερο μισθό είναι ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος, του οποίου φτάνει τα 2.100 ευρώ.
Οι 100 αρχιερείς που μισθοδοτούνται από το δημόσιο και υπηρετούν στην ελληνική επικράτεια παίρνουν σύμφωνα με τον νόμο 3205/2003 και μετά τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια τους παρακάτω χρήματα:
  • Βασικό μισθό 1.436 ευρώ
  • Χρονοεπίδομα (εάν έχουν 28 χρόνια) 861, 60
  • Επίδομα ειδικού λειτουργήματος 177, 46
  • Αποζημίωση εξόδων παράστασης 59,91 ευρώ
  • Επίδομα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών 45 ή 75 ευρώ
Συνολικά ο μέσος όρος ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας στις μεικτές αποδοχές φτάνει 2.534 και καθαρές 1850 ευρώ.
Επίσης, ετησίως, παίρνουν ως Δώρο Πάσχα 200 ευρώ για το Πάσχα και άλλα 400 ευρώ, ως Δώρο Χριστουγέννων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με δυνατούς ανέμους και αραιές νεφώσεις υποδέχεται ο καιρός το Φθινόπωρο

Με δυνατούς ανέμους και αραιές νεφώσεις υποδέχεται ο καιρός το Φθινόπωρο

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ χαμηλότερη θα είναι στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, βόρειοι ενισχυμένοι άνεμοι, μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ σταδιακά στα βορειοανατολικά πελάγη θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από το απόγευμα τοπικά θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν μέτριους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά του τμήματα σχεδόν θυελλώδεις, και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις και παροδικά θυελλώδεις.
Γενικά αίθριος θα είναι στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο καιρός, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Προσοχή χρειάζεται νωρίς το πρωί, καθώς θα είναι περιορισμένη η ορατότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

8.000 μαθητές εκτός ιδιωτικών




Είναι σαφές - οι περισσότερες οικογένειες το είχαν αποφασίσει από πέρυσι - ότι οι γονείς αδυνατούν να καταβάλουν δίδακτρα ώστε τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ιδιωτικά σχολεία.
Το κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία, το ζήτημα αφορά κυρίως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, έχει συμπαρασύρει περίπου 8.000 μαθητές, των οποίων οι οικογένειες επιλέγουν τη λύση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Το φαινόμενο φέτος είναι περισσότερο έντονο από πέρυσι, όταν το 10% των παιδιών δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους.
Επισήμως τα δίδακτρα παραμένουν ίδια με την περσινή χρονιά, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει ορισμένα σχολεία, μέσω των ιστοσελίδων τους, να ενημερώνουν τους γονείς για μειώσεις διδάκτρων που φτάνουν κοντά στο 15%.
Το σχολικό έτος 2010-11 το μαθητικό δυναμικό στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν 86.734, ενώ το 2011-12 μειώθηκε σε 84.825.
Και φέτος δε, ορισμένα σχολεία -λίγα μέχρι στιγμής- αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» καθώς οι μαθητές που είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν ήταν ελάχιστοι.
Να πούμε δε, ότι στο Δημοτικό,  τα ετήσια δίδακτρα ξεκινούν από τα 2.200 ευρώ και φτάνουν έως τα 11.300. Ο μέσος όρος φτάνει τα 5.000 ευρώ. Στο Γυμνάσιο, το ποσό που πρέπει να καταβληθεί αρχίζει από τα 3.900 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000 και στο Λύκειο οι τιμές είναι από 3.850 έως 10.000 ευρώ.
 Εθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Π.Σ.Βοιωτίας-Εκτακτη γενική συνέλευση (Κλήρωση πρωταθλήματος-κύπελλου)

  EPSVgs2012draw_
Την προσεχή Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, των αθλητικών εγκαταστάσεων, της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας, στον Αγιο Σπυρίδωνα και με ώρα έναρξης 18:00’, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη, γενική συνέλευση των μελών-σωματείων της δύναμης της Ε.Π.Σ.Β.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης, που σηματοδοτεί, παραδοσιακά, την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, έχει προγραμμματιστεί να υποβληθεί προς έγκριση από το Σώμα ο οικονομικός προϋπολογισμός για την περίοδο 1/1/2013 - 31/12/2013, να γίνει ενημέρωση των εκπρόσωπων των σωματείων οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων 2012-2013, να γίνει ενημέρωση σχετικά με τις τροποποιήσεις κανονισμών-προκήρυξης πρωταθλήματος, να επικυρωθούν τα πρακτικά της τακτικής γενικής συνέλευσης της 3/1/2012 καθώς, επίσης να παρθεί απόφαση για εφαρμογή του άρθρου 12 όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ και την προκήρυξη (για διεξαγωγή αγώνων με φιλάθλους και με 1 διαιτητή και 1 βοηθό).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της γ.σ. θα γίνουν και οι απονομές κύπελλων και μεταλλίων στις πρωταθλήτριες ομάδες που δεν τα έχουν παραλάβει (Α.Σ.Α. “Ο Παρνασσός”, Παναθηναϊκός Κυριακίου και Ελλοπικός) καθώς και κύπελλο ήθους στον Εθνικό Ανάληψης.
Οι εργασίες της γ.σ. θα ολοκληρωθούν με την κλήρωση του προγράμματος αγώνων του κύπελλου Βοιωτίας 2012-2013 καθώς και την κλήρωση του προγράμματος αγώνων των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας. _viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕ Φωκίδας: Ειδικές Άδειες Αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών για το αλιευτικό έτος 2013

Φιλική προς το περιβάλλον και ανταγωνιστική αλιεία, θέλει η ΠΑΣΕΓΕΣ
Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
της Π.Ε. Φωκίδας
ενημερώνει τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που επιθυμούν να εφοδιαστούν με
Ειδική Άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών (ερυθρό τόνο, ξιφία, μακρύπτερο τόνο) για το
έτος 2013, ότι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της Υπηρεσίας μας (Γιδογιάννου 31,
Διοικητήριο, Άμφισσα) προκειμένου να καταθέσουν σχετική αίτηση, εφόσον πληρούν τις
απαιτούμενες προϋποθέσεις, το αργότερο μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου 2012.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση αδειών αλιείας ξιφία και μακρύπτερου τόνου είναι :
1. Αίτηση συμπληρωμένη και υπογραμμένη απ’ όλους τους ιδιοκτήτες ( θα δοθεί Υπόδειγμα
από την Υπηρεσία μας).
2. Συμπλήρωση πίνακα (θα δοθεί από την Υπηρεσία μας) με την παραγωγή (κιλά) Ξιφία και
Μακρύπτερου των ετών 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.
3. Ακριβές φωτοαντίγραφο όλων των σελίδων της επαγγελματικής άδειας αλιείας του σκάφους .
4. Ακριβές φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Καταμέτρησης ή και Εγγράφου Εθνικότητας (για τα
νηολόγια).
5. Ακριβές φωτοαντίγραφο όλων των σελίδων της Άδειας εκτέλεσης πλόων.
6. Υπεύθυνη Δήλωση του πλοιοκτήτη για το επάγγελμα το οποίο ασκεί. Σε περίπτωση που ο
ενδιαφερόμενος είναι συνταξιούχος θα πρέπει να αναφέρεται σαφώς ο φορέας
συνταξιοδότησης και η απασχόληση βάσει της οποίας συνταξιοδοτήθηκε .
7. Φορολογική Δήλωση (έντυπο Ε1 και Ε3) οικον. Έτους 2012.
Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση αδειών αλιείας ερυθρού τόνου (BFT) καθώς και για
περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα μας, στα
παρακάτω τηλέφωνα 22653 50540 & 26340 52170.
Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΛΤΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες δυο.. αγαπούλες συνελήφθησαν στην Πάτρα








Συνελήφθησαν δυο μέλη αθλητικού σωματείου απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα από πατέρα ανήλικου ποδοσφαριστή.


Σύμφωνα με την καταγγελία του γονέα, οι δράστες, ηλικίας 57 και 38 ετών, απαιτούσαν χρηματικό ποσό για να υπογράψουν την αποδέσμευση του παίκτη από την ομάδα.

Έπειτα από κινητοποίηση της Ασφάλειας Πατρών, οι δυο δράστες συνελήφθησαν την Παρασκευή, ενώ εμπλεκόμενο φέρεται και τρίτο άτομο, το οποίο αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία.

Η σύλληψη έγινε σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθε ο 38χρονος δράστης για να παραλάβει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ο 57χρονος, όπου και συνελήφθη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογη σύλληψη έγινε σήμερα και στη Χαλκιδική, όπου συνελήφθη πρόεδρος ερασιτεχνικής ομάδας για εκβιασμό ποδοσφαιριστή.

Τι έγινε.. Επιδημία πλάκωσε;
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Bild ξαναχτύπησε: "Ξέφρενα πάρτι στη Θεσσαλονίκη"!


Επανήλθε η μεγάλη σκανδαλοθηρική εφημερίδα της Γερμανίας, με ένα ακόμη κίτρινο ρεπορτάζ.


Θέλοντας αφενός να υποβαθμίσει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων βαρών που καλούνται να σηκώσουν οι πολίτες, και αφετέρου να αναβαθμίσει το στερεότυπο του σπάταλου Έλληνα που έχτισε με μαεστρία τα τελευταία χρόνια, φιλοξενεί ρεπορτάζ που αναφέρεται στη νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.

"Στη Θεσσαλονίκη διασκεδάζουν σαν να μην υπάρχει αύριο", επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ που φέρει τον.. εύγλωττο τίτλο: Ξέφρενα πάρτι στη Θεσσαλονίκη!

"Κρίση; Ποια κρίση; Όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα το μόνο που πράγμα που κυριαρχεί είναι να σφίγγεις γερά τα δόντια, τότε δεν ξέρει τη Θεσσαλονίκη", αναφέρει η… μεγάλη σκανδαλοθηρική του γερμανικού Τύπου.

"Στη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, διασκεδάζει κανείς σαν να μην υπάρχει αύριο. Και αυτό όχι μόνο το Σαββατοκύριακο", καταλήγει το ρεπορτάζ.

Μια μόνο ερμηνεία των πραγμάτων υπάρχει. Το πιθανότερο είναι το δημοσιογραφικό τιμ της γερμανικής εφημερίδας να βρέθηκε στο κλαμπ του Αντώνη Κανάκη, στη Χαλκιδική όπου και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο και οι τιμές κάνουν τον πελάτη να κοκκινίζει..

Κρίμα, πάντως, την επίσκεψη που έκανε στη Bild ο άλλος Αντώνης.. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, την ημέρα κατά την οποία συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Παρ’ ότι η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τα διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας έγινε σε ζεστό κλίμα, τα αποτελέσματα, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν τα αναμενόμενα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 3 Σεπτέμβρη καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ


Οι συντάξεις του μήνα Σεπτέμβρη για το 2012 θα καταβληθούν στις 3 του μήνα και ημέρα Δευτέρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
Η διοίκηση του ΟΓΑ την Πέμπτη 30 Αυγούστου ανακοίνωσε τον περί συντάξεων προγραμματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου ανέρχεται στο ποσό των 350.375.350,19 ευρώ και αφορά 792.797 συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Η πίστωση θα γίνει σε Τραπεζικό Λογαριασμό ή Λογαριασμό ΕΛΤΑ, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει για την πληρωμή συντάξεων οι συνταξιούχοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ. ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!


Ίσως και αύριο να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες ηλικιωμένοι που ζουν στα δυο γηροκομεία της Μητρόπολης Αιγιαλείας, αφού ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος επικαλείται έλλειψη χρημάτων! 
Την ίδια ώρα, ο ίδιος κάνει επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, καθώς χτίζει στην περιοχή τουριστική μονάδα  με ξενοδοχείο 5 αστέρων, πισίνες, γήπεδα του γκολφ και αθλητικές εγκαταστάσεις, που προκαλούν το κοινό αίσθημα. 
Δείτε τι απάντησε ο ίδιος στο aigialeianews.gr:


Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος για το εάν θα κλείσουν τα Γηροκομεία Αιγίου («Ο Αγ. Χαράλαμπος») και Καλαβρύτων («Καλλιμανοπούλειο»), από 1ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε τα ακόλουθα: «Το ζήτημα της λειτουργίας των Γηροκομείων μας κυριολεκτικά με έχει αρρωστήσει! Είναι ο καθημερινός εφιάλτης της ψυχής μου, αλλά και ο καθημερινός μου αγώνας! Αγωνίζομαι προσευχόμενος και δακρύων όλη την ημέρα! Αγωνίζομαι επίσης με όσες διαθέτω ψυχικές και σωματικές δυνάμεις! Τελικά ο κίνδυνος να σταματήσουν τη λειτουργία τους τα Γηροκομεία μας δεν εξέλιπε, συνεπώς ούτε και απετράπη μέχρι στιγμής τουλάχιστον!
Έτσι λοιπόν:
1. Από την εκστρατεία, την οποία επιχειρήσαμε με την κίνηση S.O.S. «ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ», συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό, που ανήλθε στο ύψος των 80.000 € περίπου. Ήταν κάτι σαν «το φιλί της ζωής», που δίνουμε στον πνιγμένο και αυτός επανέρχεται στη ζωή! Αυτό μας έδωσε μια περίοδο χάριτος!
2. Έπειτα χάρις στην έντονη κινητοποίησή μας προς τις Αρχές του Κράτους, στην οποία πολύ μας βοήθησαν οι κ. κ. Γεώργ. Κουτρουμάνης, τέως Υπουργός, Αθαν. Παπαδόπουλος, τέως Βουλευτής και Πέτρος Δαδιώτης, αποσπάσαμε την διαβεβαίωση από τον ΕΟΠΥΥ, ότι στις 13 ή 14 Αυγούστου κατετέθησαν τα νοσήλια τριών μηνών, έναντι της συνολικής οφειλής, σε πίστωση του Λογαριασμού των Ιδρυμάτων μας. Βέβαια το ποσό αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει φθάσει στο Λογαριασμό των Γηροκομείων μας, υπάρχει όμως μια σχετική γραφειοκρατική κινητικότητα. Δηλ. μας ζητήθηκαν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, οι οποίες και προσκομίσθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Επομένως ΚΑΤΙ κινείται!
3. Αλλά για τα αναδρομικώς οφειλόμενα στα Ιδρύματά μας από τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ! Καθώς φαίνεται, αυτά θα τα καταπιεί η μαρμάγκα!
4. Ο Μεγάλος Δωρητής μας κ. Γρηγ. Καλλιμανόπουλος, διά των συνεργατών του στον Πειραιά, μας γνωστοποίησε την βούλησή του, ότι ειδικά για το Καλλιμανοπούλειο προτίθεται να μας χορηγήσει ένα χρηματικό ποσόν ως άτοκο Δάνειο, ώστε να διευκολυνθεί το ΚΕΔΙΚ στις ταμειακές του ανάγκες. Αναμένουμε λοιπόν την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού για την κάλυψη των εξόδων του Αυγούστου τις αμέσως προσεχείς ημέρες, γύρω στις 80.000 €, δημοσίως δε εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μεγάλο Ευεργέτη της Επαρχίας μας κ. Καλλιμανόπουλο.
5. Το Προσωπικό των Ιδρυμάτων μας, που εργάζεται καθημερινά υπεράνθρωπα, για να μας διευκολύνει, μας δήλωσε ότι α) κατανοώντας την όλη κατάσταση, δύναται να μας παραχωρήσει ένα λογικό χρονικό όριο αναμονής, περιμένοντας την εξόφληση των αποδοχών του και β) ότι εκουσίως δέχεται μια περαιτέρω μείωση των αποδοχών του με τα εξής ποσοστά: 5% για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, 5% για τους αμειβομένους κάτω από 1.000 € μηνιαίως και 10% για τους αμειβομένους άνω των 1.000 € μηνιαίως.
6. Η Ιερά Σύνοδος επίσης μας γνωστοποίησε, ότι θα μας διαβιβάσει προσεχώς ένα ποσόν της τάξεως των 5.800 € περίπου, που είναι το μερίδιό μας από την οικονομική ενίσχυση, την οποία έστειλε η Εκκλησία της Ρωσίας στην Εκκλησία μας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της, συνολικού ύψους 517.000 €.
7. Από 1ης Σεπτεμβρίου στα Γηροκομεία μας, θα γίνονται δεκτοί όσοι θα έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν ως τροφεία το ποσόν των 1.200 € μηνιαίως, ήτοι ακριβώς το ισόποσο των νοσηλίων, το οποίο κατέβαλε έως τις 31.12.2011 για λογαριασμό των ασφαλισμένων του ο ΟΓΑ, (των 38-40 € ημερησίως).
8. Ο ΕΟΠΥΥ μας γνωστοποίησε την απόφασή του, ότι από 1.06.2013 θα εντάξει τις Μονάδες Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, δηλ. τα σχετικά με τα δικά μας Ιδρύματα, στο Υπουργείο Προνοίας! Τούτο σημαίνει ότι αντί του ημερησίου νοσήλιου, που σήμερα είναι γύρω στα 40 €, το Υπουργείο Προνοίας θα χορηγεί ένα ημερήσιο βοήθημα μόλις 5 € για κάθε τρόφιμο των Ιδρυμάτων αυτών!!!!! Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν θα επαρκούν πλέον ούτε για τα υποσέντονα και τα πάμπερς των γερόντων, τις γάζες και τα γάντια των νοσηλευτριών, τα απολυμαντικά υλικά, δηλ. υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται με αφθονία για την καθαριότητα και την ανακούφιση των μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν ηλικιωμένων αδελφών μας! Φανταστείτε, λοιπόν, ένα ηλικιωμένο πρόσωπο, που «λερώνεται» επάνω του, χωρίς να το θέλει, 4 και 5 φορές την ημέρα! Εάν συμβεί αυτό, τότε το ΑΣΠΛΑΓΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ θα είναι σαν να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, δηλ. στον κάδο των σκουπιδιών της ανθρώπινης σάρκας, μερικές χιλιάδες ηλικιωμένων, που έχουν ανάγκη στοργής και προσεκτικής καθημερινής σωματικής καθαριότητος.
9. Τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως κυριολεκτικά μοσχοβολούν, μόνο και μόνο επειδή το νοσηλευτικό προσωπικό, δηλ. οι Ηρωΐδες αυτές Κυρίες και Δεσποινίδες νοσηλεύτριες, όπως επίσης και γενικώς όλο το προσωπικό των Ιδρυμάτων μας με προεξάρχοντες την κα Χρυσαυγή Αγγελακοπούλου και τον κ. Βασ. Ζήσιμο στο ΚΕΔΙΚ, στα Καλάβρυτα, την Πρεσβυτέρα κα Άννα Μητροπούλου στη Μονάδα Χρονίως Πασχόντων, επίσης στα Καλάβρυτα, στην κα Διαμάντω Μπουρδή και τον κ. Σαράντη Μουτσάτσο στον Οίκο Ευγηρίας εδώ στο Αίγιο, εργάζονται με ακατάβλητο ζήλο και χωρίς γογγυσμό νύκτα και ημέρα, καθημερινές και Κυριακές, Χριστούγεννα και Πάσχα, Χειμώνα και Καλοκαίρι και κατορθώνουν το ακατόρθωτο! 
Τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως δεν μυρίζουν, δηλ. δεν αποπνέουν, την ειδική εκείνη μυρουδιά, που συναντάμε στα νοσηλευτικά Ιδρύματα, την γνωστή βαριά οσμή των Νοσοκομείων! Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, την προσπάθεια με ακατάβλητο ζήλο όσο αντέξουμε! 
Ελπίζουμε, ότι η Κυρία Θεοτόκος, η Παναγία μας, να προτρέψει τη μεγάλη αυτή κοινωνική, εκκλησιαστική, αλλά και προσωπική μας, συμφορά!».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι την γλιτώνουν οι εμπρηστές στην Ελλάδα

Δείτε πως καίνε την χώρα μας και στο τέλος πέφτουν στα μαλακά! Να'ναι καλά οι τρισάθλιοι νομοθέτες με τους πανηλίθιους νόμους τους!!


Στα μαλακά πέφτουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι εμπρηστές δασών, όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Από το 2000 μέχρι το 2007 στην Ελλάδα μόνο ένας εμπρηστής καταδικάστηκε σε άνω των 5 ετών φυλάκιση, ενώ επτά στους δέκα γλύτωσαν τη φυλακή με αναστολή!

Την τελευταία δεκαετία...


το ποσοστό καταδίκης των εμπρηστών δάσους στην Ελλάδα (2,9%) είναι από τα χαμηλότερα παγκοσμίως αν σκεφτεί κανείς ότι στη Ρωσία είναι 90%, στην Κίνα 98%, στην Ιαπωνία 99%.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις τρεις κατά μέσο όρο ετησίως είναι οι καταδικασθέντες για εμπρησμό δάσους και τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.

Και όλα αυτά την ώρα που στην περίοδο 2000-2009 κατακάηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και ξέσπασαν πάνω από 110.000 δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων περίπου το 20% αποδόθηκε σε εμπρησμό από πρόθεση.

Σε όλες τις περιπτώσεις παραπέμφθηκαν σε δίκη και τελικά καταδικάστηκαν για εμπρησμό μόνο το 2,9% των αυτουργών.

Το προφίλ

Στα στοιχεία που παρέδωσε η Πυροσβεστική σκιαγραφείται και το προφίλ των εμπρηστών των ελληνικών δασών. Πρόκειται κυρίως για άντρες (89,1%), ελληνικής υπηκοότητας (88,5), ενήλικοι (94,7%), ηλικίας 60 ετών και άνω (32,1%), έγγαμοι με παιδιά (74,8%), μορφωτικού επιπέδου στοιχειώδους εκπαίδευσης (77,2%).

Τα στοιχεία αποδεικνύουν επίσης ότι στην πλειοψηφία τους οι εμπρηστές είναι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι σε αγροτικούς τομείς και χτυπούν κυρίως στη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Το κόλπο με τα... ψυχιατρικά προβλήματα

«Είναι μύθος η αντίληψη της κοινωνίας ότι «τις πυρκαγιές τις προκαλούν συνήθως άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα», δηλώνει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αντιστράτηγος ε.α του Πυροσβεστικού Σώματος και νομικός,

«Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα κανείς ενήλικος άνω των 20 ετών που καταδικάστηκε για εμπρησμό δάσους δεν υποβλήθηκε σε περιορισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα», συμπληρώνει ο συντάκτης της έρευνας για το προφίλ του εμπρηστή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως ήταν η Σταματίνα Τσιμτσιλή πριν την πλαστική!


Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας..

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν την Σταματίνα Τσιμτσιλή με μάγουλα και διαφορετική μυτούλα..


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζευγάρι Ελλήνων πουλάει τα πάντα για να μεταναστεύσει

Τι ανακοίνωσαν δύο Έλληνες μέσω διαδικτύου. Οι προετοιμασίες για μετανάστευση και η αγωνία τους για εύρεση εργασίας
Ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε και να είναι, "Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο". Ένα ζευγάρι Ελλήνων αποφάσισε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες για εύρεση εργασίας στην Ελλάδα, που δεν είχαν ευτυχή έκβαση μέχρι σήμερα.
Οι δύο νέοι έφτιαξαν μια ιστοσελίδα - blog με τον τίτλο "Help Us Leave" (Βοηθήστε μας να φύγουμε), που από μόνος του τα λέει όλα.
Μέσα από την ιστοσελίδα τους πουλάνε όλα όσα τους ανήκουν για να μπορέσουν να μαζέψουν χρήματα και να κάνουν μια νέα αρχή εκτός Ελλάδας. Από τις ηλεκτρικές τους συσκευές και το αιρ κοντίσιον, μέχρι τους πίνακες που αγόρασαν στα ταξίδια τους και τα έπιπλα της βεράντας.
Ολόκληρο το κείμενο τους:
"Αγαπητοί αναγνώστες, είμαστε ο Π. και η Α.
Την κάνουμε για έξω παίδες! Το σκεφτόμασταν καιρό αλλά η χαριστική βολή ήρθε όταν ακούσαμε τη Ρίτσα Μπιζόγλη να λέει ότι η ανεργία έφτασε στο 23,1%. Κουραστήκαμε να είμαστε άνεργοι, να κυνηγάμε τα δεδουλευμένα μας, να επιβαρύνουμε τους γονείς.
Έλα μου όμως που έχουμε ένα ολόκληρο σπιτικό εδώ στην Αθήνα που δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας! Γι αυτό "το πουλάμε το σπίτι", που λέει και το άσμα. Μέσα στο blog θα βρείτε τα προϊόντα, με το πότε αγοράστηκαν, από πού, αρχική τιμή και τελική. Εννοείται ότι οι τιμές είναι συζητήσιμες! Βοηθήστε μας να φύγουμε παιδιά!
Στις βαλίτσες μας θα πακετάρουμε μπόλικη υπομονή, θετική ενέργεια και αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά!
Μπορείτε να μας βρείτε στο τηλέφωνο: 6971765295
Και στο mail: helpusleave@gmail.com".
Η ανταπόκριση και οι ευχές του κόσμου ήταν άμεση, ενώ συγκινητικά είναι τα σχόλια που συνοδεύουν το κείμενο τους. Σχόλια που αποτυπώνουν το άγχος και τους προβληματισμούς των νέων έναντι της καλπάζουσας ανεργίας.
Μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν καταφέρει να πουλήσουν τα μισά τους υπάρχοντα και φυσικά, συνεχίζουν την προσπάθεια.
Το ζευγάρι ετοιμάζει βαλίτσες για Εδιμβούργο, ενώ ως ημέρα αναχώρησης έχουν ορίσει την 11η Οκτωβρίου.
"Καλό δρόμο παιδιά… εύχομαι όλα να πάνε καλά για όλους και σύντομα να φτιάξετε το helpusgobackhome.com".
"Καλή τύχη και καλή δύναμη! Εγώ μόλις έκλεισα 15 χρόνια εκτός Ελλάδας και δεν το μετανιώνω. Εύκολα δεν είναι, ιδίως όταν προκύπτουν και παιδιά, αλλά η ύπαρξη προοπτικών βοηθάει στις δύσκολες στιγμές. Και το ότι θα είστε 2 μαζί είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα από πολλές απόψεις. Καλό δρόμο!".
"Καλή τύχη παιδιά όλα να πάνε καλά εκεί που πάτε αλλά και εδώ, και μια μέρα να μπορέσει αυτή η χώρα να πάρει πίσω τα παιδιά της!", είναι μερικά από τα σχόλια που θα πάρουν μαζί τους στο ταξίδι τους.
Πρώτη σε νέους άνεργους στην Ευρώπη η χώρα μας
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.
Συνολικά, τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,3% και στην ΕΕ το 10,4%, κάτι που πρόκειται για ιστορικό υψηλό.http://news247.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξυλοκόπησαν άγρια στην Αλβανία ζευγάρι Ελλήνων!


 
 
Έξι ώρες τρόμου έζησε ένας Έλληνας βοσκός και η σύζυγός του σε χωριό της Αλβανίας, όπου ξυλοκοπήθηκαν άγρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι που μένει στο χωριό Παλαμπάς Θεσπρωτίας πήγε στο χωριό Γιάνιαρη (Janjari) της Αλβανίας για να πάρει πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει προ ημερών κάτοικοι του αλβανικού χωριού! 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.deropoli.com, η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το ζευγάρι για την κλοπή και με δική της υπόδειξη πέρασε τα ελληνο-αλβανικά σύνορα για να πάνε στο αλβανικό χωριό να αναζητήσουν τα κλεμμένα ζώα τους. 


Όμως, εκεί τους περίμεναν εξαγριωμένοι συγγενείς του Αλβανού που είχε συλληφθεί ως ύποπτος των ζωοκλοπών, ενώ καταζητείται με την ίδια κατηγορία και ο γιος του. Η αλβανική αστυνομία εντόπισε μετά από ώρες το ζευγάρι, ενώ οι δράστες είναι άφαντοι.

proinoslogos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία με τον ταυρομάχο που κλαίει και έχει συγκινήσει όλο το Facebook

Η φωτογραφία με τον ταυρομάχο που κλαίει και έχει συγκινήσει όλο το Facebook

Διάσημη μέσα σε λίγες ώρες έγινε σε όλο το Facebook, μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας ταυρομάχος ο οποίος σταμάτησε τον «αγώνα» μόλις συνειδητοποίησε πόσο βάρβαρο είναι να βάζεις ένα αθώο πλάσμα να παλεύει για την ζωή του.
Στην λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα τονίζεται πως αυτή ήταν η τελευταία σκηνή στην καριέρα του γνωστού ταυρομάχου, Αλβάρο Μουνέρα, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της ταυρομαχίας και σταμάτησε να παλεύει με τον ταύρο.

«Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη» έχει δηλώσει ο Μουνέρα κάποια στιγμή, ενώ πλέον είναι ακτιβιστής για τον τερματισμό αυτού του βάρβαρου «σπορ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Tσιμουδιά για τον σφαγέα του ΑΝΤ1!







Το θράσος του Κυριακού ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα εγκαινίασε την πλημμύρα των τουρκικών σήριαλ που, ξεκινώντας από το άθλιο κανάλι του, επεκτάθηκαν στο Μέγκα των νταβατζήδων και στον Άλφα του γνωστού Κοντομηνά, τώρα αποτολμάει ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση.
Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους απηνέστερους διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.
Το 2011 ξεκίνησε ο Σκάι, με τη συκοφαντία του ελληνισμού και της Επανάστασης του 1821. Τώρα, αφού οι Έλληνες εθίστηκαν στα τουρκικά σήριαλ, ο Κυριακού πραγματοποιεί ένα νέο βήμα και προβάλλει τον βασικό οργανωτή του οθωμανικού κράτους, ως το πρότυπο για το νεοθωμανικό μέλλον που μας προετοιμάζει η ευτελισμένη ελίτ-αλήτ της χώρας.
Όλοι οι τζάμπα μάγκες, πολιτικοί, και άλλοι ψευδοδιανοούμενοι που συνήθως διαμαρτύρονται, δεν βγάζουν τσιμουδιά για το νέο έγκλημα που διαπράττεται όχι μόνο ενάντια στη ιστορία, αλλά στο παρόν και το μέλλον μας. Ακόμα και οι φασισταράδες της Χρυσής Αυγής, που ξέρουν μόνο να εμέσσουν υλακές ενάντια στη δημοκρατία, δεν βγάζουν τσιμουδιά για το ανοσιούργημα του Κυριακού. Εξάλλου ο Παπαδόπουλος, τον οποίο εκθειάζουν, ήταν ο πρώτος ανοικτός υμνητής του νεοθωμανισμού που πρότεινε ομοσπονδία Ελλάδας και Τουρκίας.
Βέβαια δεν περιμένουμε από τον Σύριζα να πάρει θέση για το ζήτημα, αλλά ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες; Και τι κάνει η κυβέρνηση που ξέρει μόνο τα δώρα των συνταξιούχων να πετσοκόβει; Πότε άραγε θα πληρώσει τα χρέη του ο Κυριακού;
Εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων να οργανώσουν μια εκστρατεία ενάντια στην προβολή αυτού του ανοσιουργήματος, και να υποχρεώσουν όλες τις πολιτικές και «πνευματικές» δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση, καθώς και να μποϋκοτάρουν τόσο τη συγκεκριμένη εκπομπή, όσο και τα τουρκοκάναλα συνολικά… Αυτό άλλωστε φοβάται και ο Κυριακού και επέσπευσε κατά ένα μήνα την προβολή του σήριαλ, για να μας πιάσει στον ύπνο. Εξάλλου, όπως διαφημίζει στα τρέιλερ του σήριαλ, ο Σουλεϊμάν παντρεύτηκε μια Ελληνίδα σκλάβα του. Αυτό ακριβώς είναι το όνειρό τους: να είναι τα γιουσουφάκια των Τούρκων και του Ερντογάν. Μήπως όμως έχουν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο;
.kourdistoportocali.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ