Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τρελλοκομείο ”η Βουλή των Ελλήνων”…

Τέσσερεις βουλευτές, γιά 8 ημέρες στην Ουάσιγκτον, γιά να… ”ελέγξουν” αν οι εκλογές στις ΗΠΑ θα γίνουν -6 Νοεμβρίου- ”νομότυπα” !!!

Η αποστολή θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον από 1 ίσα με 7 Νοεμβρίου. 

‘Ολα τα έξοδα ...

τα πληρώνουν τα κορόϊδα οι ‘Ελληνες φορολογούμενοι. 

Οι βουλευτές είναι: Α. Ψυχάρης (ΝΔ) , Γ. Πλακιωτάκης (ΝΔ), Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), Γ. Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ).

Πρός τιμήν τους, οι βουλευτές Τ. Κουίκ και Μ. Βορίδης δεν συμμετέχουν στην αποστολή. 

Το ερώτημα: Βουλευτές του πλέον βρώμικου Κοινοβούλιου της Ερώπης, θα… ”ελέγξουν” αν οι εκλογές στις ΗΠΑ (!!!) θα γίνουν νομότυπα;

Ντροπή, Βουλή, κυβέρνηση και κόμματα, ΔΕΝ έχουν;




Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα συνελήφθη Ρομά που εισέπραξε 168.000 ευρώ από… 28 εφορίες


Με πλαστά τιμολόγια εισέπραξε πολλές φορές από διαφορετικές εφορίες, επιστροφή φόρου για τα ίδια αγροτικά προϊόντα. Όλα ψεύτικα, ακόμη και ο επωφεληθείς ως αγρότης, αφού είναι απλός Ρομά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Θεσσαλίας taxydromos.gr, ο 45χρονος Ρομά που κινείται μεταξύ Αλιβερίου και Σοφάδων, με τα τιμολόγια - μαϊμού ζήτησε μεγάλα ποσά από 28 συνολικά Εφορίες!

Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η… 28η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, στις οποίες πήγε για την είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ, αντιλήφθηκαν την πλαστότητα των εγγράφων. Επιπλέον ουδείς διαπίστωσε ότι το ίδιο αίτημα επιστροφής ΦΠΑ είχε υποβληθεί και εγκριθεί από δεκάδες άλλες γειτονικές Εφορίες.

Ερωτήματα δε γεννώνται με ποιον τρόπο το πράσινο φως της είσπραξης του φόρου δόθηκε από πλήθος Εφοριών, όταν απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει σαφώς ότι η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται από τον δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του.

Το κουβάρι της υπόθεσης συνεχίζουν να ξεμπλέκουν στελέχη του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς οι αιτήσεις και οι εγκρίσεις πληρωμής ΦΠΑ για τον 45χρονο Ρομά, βγήκαν από τα όρια της Θεσσαλικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, ο αγρότης - μαϊμού, ο οποίος έχει συλληφθεί από την Αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση με το ΣΔΟΕ στην 29η κατά σειρά Εφορία, στην οποία πήγε για να εισπράξει, έκανε χρήση δύο εικονικών τιμολογίων για αγροτικά προϊόντα αξίας 50.000 ευρώ περίπου.

Τα δύο αυτά τιμολόγια, ζητώντας την επιστροφή φόρου 11%, πήγαινε στη μία μετά την άλλη Εφορίες, ξεκινώντας από το Βόλο, τη Νέα Ιωνία, τον Αλμυρό, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, φτάνοντας μέχρι τη ΔΟΥ της Θήβας, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της "περιοδείας" του και το σημείο της σύλληψής του.

Από κάθε Εφορία η… ταρίφα ήταν 6.000 ευρώ, ποσό που εισέπραττε επί του συνόλου των τιμολογίων και με έναν απλό πολλαπλασιασμό (επί 28) η απάτη που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου αγγίζει τις 168.000 ευρώ!

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ γύρω από υποθέσεις εικονικών και πλαστών τιμολογίων και παράνομης επιστροφής ΦΠΑ, οδήγησε σε πανομοιότυπα τιμολόγια, τα οποία είχαν κατατεθεί σε περισσότερες από μία εφορίες από τον ίδιο "παραγωγό" και για τα ίδια "αγροτικά προϊόντα".

Με τα στοιχεία του δικαιούχου αναζητήθηκαν τα ίχνη του και σε άλλες Εφορίες. Τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών αποτέλεσαν σοκ: το ίδιο πρόσωπο είχε αφήσει τα αποτυπώματά του σε 28 συνολικά Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες!

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και επικεντρώνονται στο πώς τα δύο τιμολόγια αγροτικών προϊόντων περιήλθαν στα χέρια του 45χρονου Ρομά. Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι οι διωκτικές αρχές έχουν οδηγηθεί στα χνάρια ενός τουλάχιστον συνεργού του.

Την ίδια ώρα ερευνώνται τυχόν ευθύνες υπαλλήλων που υπέγραψαν για την έγκριση της επιστροφής, δίχως να έχει προηγηθεί, όπως αποδείχθηκε, σοβαρός έλεγχος. Επίσης ελέγχεται εάν έχουν συμβεί και άλλες παρόμοιες υποθέσεις στη Θεσσαλία.

"Είδαν ότι γ... πλακώσανε κι οι γύφτοι"

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρπενήσι: Συναυλία για 10χρονο κορίτσι

Το δράμα μιας οικογένειας με τέσσερα παιδιά στο Καρπενήσι έχει συγκινήσει και ευαισθητοποιήσει τους απλούς πολίτες, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν, ώστε το 10χρονο κοριτσάκι της οικογένειας να μεταβεί στην Αγγλία για θεραπεία σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ήδη έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα, ενώ ο μουσικός Σύλλογος Αρίων, υπό τον Παύλο Παπανικολάου πραγματοποιεί συναυλία για την συγκέντρωση χρημάτων για την θεραπεία του μικρού κοριτσιού.

Ο Δήμος Καρπενησίου διέθεσε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου και έτσι το βράδυ της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου, θα γίνει συναυλία με τη συμμετοχή και άλλων σχημάτων της Ευρυτανίας και ντόπιων καλλιτεχνών.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Σημειώνεται ότι ήδη πωλήθηκαν 500 εισιτήρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες ΦΩΤΟγραφίες από τον τυφώνα Σάντι

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες σπεύδουν να προφυλαχθούν από τους θυελλώδεις ανέμους και τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που προκαλεί ο τυφώνας Sandy, ενώ οι... ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει πως οι καταστροφές που αναμένεται να σημειωθούν θα είναι πρωτόγνωρες για τα αμερικανικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στα δύο επόμενα 24ωρα θα επηρεάσει με τον έναν ή άλλο τρόπο τη ζωή 60 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Πρόκειται για το πλέον καταστροφικό γεγονός που έχουμε αντιμετωπίσει», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ, Νταν Μαλόι.






Διαβάστε Περισσότερα »

Θεαματική επίθεση !!των Anonymous στο ΥΠ.ΟΙΚ


Επίθεση των Anonymous στο ΥΠ.ΟΙΚ.
Hλεκτρονική επίθεση, η οποία επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Οικονομικών, κατά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εξαπέλυσε η ομάδα Anonymous.


Συγκεκριμένα, στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και ειδικότερα αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού υπεξαιρέθηκαν από τους χάκερς και εν συνεχεία δημοσιοποιήθηκαν.

Το εύρος της υποκλοπής ακόμη εξετάζεται.

Σε μήνυμά τους οι Anonymous αναφέρουν:

«Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Ανώνυμοι. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει ένα 60% πτώση στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ότι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ, αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος).

Το 40% του εισοδήματός τους, το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων. Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά. Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.

Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι ; Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και ναι θα την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε το κόλαση. Ευχαριστούμε τον “IZL το σκυλί” για αυτή την “καραμέλα. Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κλπ. Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Είναι η δική σας ζωή. Εξέγερση πρίν να είναι πολύ αργά. Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν. Δεν έχω να πώ τίποτα περισσότερο».

Προειδοποιούν και απαντούν στα περί οργανωμένου κυκλώματος

Σε δημοσιεύματα που αναφέρουν, πως δεν έγινε ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών αλλά είναι έργο οργανωμένου κυκλώματος, απαντούν οι Anonymous.

Σε απάντηση ενός δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η διαρροή στο Υπουργειο Οικονομικών έγινε εκ των έσω  έχουμε να απαντήσουμε τα εξής :

1. Η Ελληνική Κυβέρνηση κάτι πρέπει να πει για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έχουμε πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε συστήματα Υπουργείων που εν τέλει αποδεικνύονται "τρύπια".

2. Υπάρχει ποτέ περίπτωση το υποτιθέμενο κύκλωμα να ήξερε κ να χρησιμοποίησε μεθόδους που χρησιμοποιούν μονο οι Anonymous? Προσπαθούν να μας πείσουν δλδ ότι υπάλληλοι του Υπουργείου που βάζουν pass 123456 ήξεραν το AnonPaste? LOL

3. Το κείμενο που εσταλει είναι σε άπταιστα Αγγλικά κ με την μορφή που γράφουν οι Anonymous. Υποθέτουμε λοιπόν ότι οι ίδιοι υπάλληλοι έγραψαν press release!!! Ξανά LOL !

Οι Anonymous πάντα αναλαμβάνουν την ευθύνη σε όποιες επιθέσεις έχουν γίνει από αυτούς κ το ίδιο έγινε κ στην συγκεκριμένη. Επιτέλους παραδεχτείτε για μια φορά ότι είστε ανίκανοι για τα πάντα κ σε κάθε ευκαιρία σας ξεβρακώνουμε. Αφήστε τα "δάκτυλος εκ των έσω" και μην προσπαθείτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Κρατήστε τις ηλίθιες δικαιολογίες, θα σας χρειαστούν στο μέλλον για τα επόμενα που θα έρθουν. !!! ;))
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: "Πέταξαν" έξω τον ΓΑΠ από εστιατόριο

Σε εστιατόριο του Βερολίνου εντόπισαν τον Γιώργο Παπανδρέου συμπατριώτες μας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.
Ο πρώην Πρωθυπουργός έγινε δέκτης των διαμαρτυριών και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το εστιατόριο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ












Διαβάστε Περισσότερα »

«ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΕΚΟΥΣΙΟΥ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ»

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
 Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
«ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΕΚΟΥΣΙΟΥ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ»

Στην τελική ευθεία για ένταξη στο Ε.Π. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εισέρχεται πλέον το έργο: «Παράλληλα έργα εκούσιου Αναδασμού Αγίου Δημητρίου» προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.
Η Μελέτη του αναδασμού του Αγ. Δημητρίου προϋπολογισμού 169.000 ευρώ εντάχθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και  χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Γ.Κ.Π.Σ (ΣΑΝΑ/3 Βοιωτίας). Ολοκληρώθηκε το 2009. Παράλληλα το 2009, από πρόγραμμα της Νομαρχίας  (Ίδιοι Πόροι) χρηματοδοτήθηκε η υδραυλική μελέτη του έργου, ύψους 130.000 ευρώ, ενώ ήδη είχε ενημερωθεί το Υπουργείο (έγγραφο Νομάρχη Βοιωτίας με αριθμ. 407/19.5.2008) για τα έργα προτεραιότητας προς ένταξη στο «Αλέξανδρος

Μπαλτατζής» (συμπεριλαμβανομένου του έργου του Αγ. Δημητρίου).
Στις 12/5/2010 και μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις του Νομάρχη, ο Ειδικός Γραμματέας συγχρηματοδοτούμενων έργων του Υπουργείου κος Διβάρης με έγγραφό του (αριθ. πρωτ. 2600/2010) ενημερώνει το Νομάρχη ότι μετά την αναθεώρηση του Ε.Π. και την οριστικοποίηση του πλαισίου εφαρμογής του από τα Ευρωπαϊκά Όργανα, θα προχωρήσουν δράσεις αναδασμών.
 Τον Οκτώβριο του 2011 με το υπ’αριθμ. 38124/389/24.10.2011 έγγραφό της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητά την ένταξη του έργου. Ακολουθούν υπηρεσιακές συνεννοήσεις για διαδικ

αστικά θέματα και μετά από πιέσεις του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η αρμόδια Υπηρεσία  του Υπουργείου εισηγείται πλέον θετικά για την οριστική ένταξή του.
Ήδη σήμερα 29/10/2012 εστάλησαν προς το Υπουργείο όλα τα διευκρινιστικά ή συμπληρωματικά έγγραφα, που ζήτησε η υπόψη Υπηρεσία, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο ήταν αίτημα όλων των αγροτών, ιδιοκτητών αγροτεμαχίων, στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου του Δήμου Ορχομενού,  πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε 15.800 στρέμματα: η οριοθέτηση των νέων κτημάτων, στραγγιστικοί τάφροι,  οδικό αγροτικό δίκτυο μήκους 20χλμ (διάστρωση με θραυστό υλικό), τεχνικά διαβάσεων στα σημεία συμβολής στραγγιστικού-οδικού δικτύου καθώς και για πρόσβαση στα αγροτεμάχια, μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΗ.
«Φροντίζουμε για μια καλύτερη  Περιφέρεια με όλες τις δυνάμεις μας και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ούτε ένα διαθέσιμο ευρώ. Και με το παραπάνω έργο στοχεύουμε στην ενίσχυση του Αγροτικού τομέα, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τους δείκτες ανάπτυξης της περιοχής μας και θα το καταφέρουμε.», δηλώνει ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση 28 Οκτ. 2012 στη Θήβα (βίντεο)


28η Οκτωβρίου 2012 κατάθεση στεφάνων στη Θήβα
28η Οκτωβρίου 2012 κατάθεση στεφάνων στη Θήβα
Το www.viotiashop.gr κοντά σε κάθε εκδήλωση με αποκλειστικό Ρεπορτάζ.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βούλιαξε» το Χρηματιστήριο - Πτώση 6,28% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης

Βούλιαξε το Χρηματιστήριο - Πτώση 6,28% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης

Βούλιαξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 819,61 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 54,93 μονάδων ή σε ποσοστό, 6,28%.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώθηκε ραγδαία επιδείνωση του κλίματος σήμερα, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν δραματικές απώλειες, μετά τις πληροφορίες ότι οι όροι ανακεφαλαιοποίησης δεν θα είναι ευνοϊκοί για τις τράπεζες, όπως είχε προεξοφλήσει η αγορά. Σε αυτό αυτό προστέθηκε και η αβεβαιότητα που επικρατεί σε πολιτικό επίπεδο για το πακέτο μέτρων.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε σήμερα στην αγορά είναι και το γεγονός ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά περίπου 2 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 115, 26 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 8,34 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 7,78%.
Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν πτωτικά και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-15,82%), των Πρώτων Υλών (-9,91%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-9,78%) και της Υγείας (-9,56 %).
Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-18,60%),της Cyprus Popular Bank (-17,19%), της Εθνικής (-16,74%), της Κύπρου (14,93%), της Eurobank (-14,52%), της Alpha Bank (-13,22%) και της MIG (-12,10%).
Ανοδικά κινήθηκαν 15 μετοχές, 118 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Yalco +19,10%, Spider +18,92%, Forthnet +11,36% και ΒΙΣ(κο) +9,97%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(πο) -21,67%, Μπουτάρης (κ) -19,78%, Πειραιώς (-18,60%) και Attica Bank (-18,49%).

Διαβάστε Περισσότερα »

Kινδυνεύουν και Έλληνες από τον τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη [live κάλυψη από 4 κάμερες]

Kινδυνεύουν και Έλληνες από τον τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη [live κάλυψη από 4 κά
Άρχισαν να πλημμυρίζουν περιοχές στο κέντρο της Νεάς Υόρκης.Στην Ουάσιγκτον επιστρέφει εσπευσμένα ο πρόεδρος Ομπάμα καθώς η Σάντι, η χειρότερη καταιγίδα-τυφώνας των τελευταίων ετών γνωστή και ως Frankestorm, απειλεί την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Άδειασαν σουπερμάρκετ, πάγωσαν τα μέσα μεταφοράς, εκκενώνονται περιοχές στο Μανχάταν.
Έχοντας αφήσει ήδη 60 νεκρούς στο πέρασμά της από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ η Σάντι κατευθύνεται ολοταχώς προς στην καρδιά της Νέας Υόρκης.Ήδη τεράστια κύματα σαρώνουν το Νιού Τζέρσι ενώ άρχισαν τα πρώτα φαινόμενα πλημμύρας παρουσιάστηκαν στο Battery Park στη νοτιοδυτική πλευρά του Μανχάταν.Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Σάντι θα χτυπήσει με την μεγαλύτερη ένταση στην καρδιά της πόλης «που δεν κοιμάται ποτέ» το βράδυ της Δευτέρας (πρώτες πρωινές ώρες Τρίτης στην Ελλάδα). Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι διακόπτει εσπευσμένα την προεκλογική του εκστρατεία στο Ορλάντο και επιστρέφει στον Λευκό Οίκο για να παρακολουθεί και να συντονίζει την κατάσταση, ενώ προηγουμένως κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το ΝιουΤζέρσι, το Κονέκτικατ, και την Πενσιλβάνια. Ήδη έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση σε 4.671 άτομα στο Νιου Τζέρσι ενώ ακυρώθηκαν 6.500 πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη από χθες έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία προκειμένου οι 1,1 εκατομμύρια μαθητές της Νέας Υόρκης να είναι ασφαλείς. Οι δρόμοι της μεγαλύτερης μητρόπολης είναι νεκροί - με εξαίρεση μερικούς αμετανόητους τουρίστες που συνεχίζουν να περπατούν και να αποτυπώνουν τα πάντα με τις κάμερές τους.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Mάικλ Μπλούμπεργκ ζήτησε να εκκενωθούν οι περιοχές Battery Park στο Μανχάταν, οι παραλίες του Κόνι Άιλαντ και του Μπρούκλιν, το Rockaways στο Κουίνς και παραθαλάσσιες περιοχές του Στέιτεν Άιλαντ. Εκτιμάται ότι δέκα εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τις επόμενες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα καταστήματα Starbucks έχουν ήδη κλείσει σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.
Δείτε εδώ ζωντανά το πέρασμα της Σάντι μέσα από 4 διαφορετικές κάμερες.
http://www.livestream.com/nyc
http://www.ustream.tv/embed/2331793?v=3&wmode=direct
http://www.ustream.tv/embed/12402532?v=3&wmode=direct
http://www.ustream.tv/embed/12420672?v=3&wmode=direct

Διαβάστε Περισσότερα »

Tο «κέρατο» πάει σύννεφο... στην Πάτρα

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την ερωτική ζωή των Πατρινών προκύπτουν από την σχετική έρευνα της εταιρείας DATA R.C.
που παρουσιάζει σήμερα το περιοδικό TRIP της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Στ’ αξιοσημείωτα το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό καθώς και το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις των ερωτηθέντων. Αναλυτικά:

Μόλις των 28% των Πατρινών δηλώνουν πως χρησιμοποιούν «πάντα» προφυλακτικό, ενώ υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 24,4% που δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ προφυλακτικό.

Το 36,5% των Πατρινών δηλώνει ότι κάνει έρωτα μια έως τρεις φορές την εβδομάδα. Το 22,8% μια έως τρεις φορές το μήνα, το 17,6% καθημερινά, το 16,2% πιο αραιά και το 6,9% καθόλου.

Όσον αφορά στο πότε έκαναν για πρώτη φορά έρωτα το 8,9% δηλώνει ότι έκανε πριν γίνει 14 ετών, το 39,4% υποστηρίζει ότι έκανε μεταξύ 14-17 ετών, το 40,8% 17-20 ετών και το 10,9% αργότερα.

Ως προς τον αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων οι άνδρες φαίνεται πως βγαίνουν «κερδισμένοι». Σύμφωνα με την έρευνα οι Πατρινοί σε ποσοστό 44,8% έχουν έως τώρα πάνω από 10 ερωμένες, ενώ στις Πατρινές το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει στο… 6,1%. Με έναν σύντροφο έχει πάει το 30,6% των γυναικών και μόλις το 9,4% των ανδρών.

Παράλληλα οι Πατρινοί φαίνεται να προτιμούν τις μακροχρόνιες σχέσεις καθώς σε ποσοστό 65,7% δηλώνουν ότι διαρκούν πάνω από ένα χρόνο. Μερικούς μήνες διαρκούν οι ερωτικές σχέσεις του 26,2%, ενώ το 8,1% δηλώνει ότι διαρκούν λιγότερο από ένα μήνα.

Στην πόλη της Πάτρας πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται πως το «κέρατο» πάει σύννεφο. Το 20,1% δηλώνει ανοικτά ότι η ερωτική του ζωή δεν περιορίζεται στον γάμο ή στην σχέση, μάλιστα ανάμεσα στους άνδρες αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 29,7%.

Μάλιστα συνολικά το 12,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει απατήσει μια φορά τον/την σύντροφό του, το 8% δύο-τρεις φορές και το 7,1% περισσότερες από τρεις.

Όσο για το πού συναντούν τις περισσότερες ερωτικές προκλήσεις, οι χώροι διασκέδασης κατατάσσονται πρώτοι με 46,3%, ακολουθεί το φιλικό περιβάλλον με 31,1%, ο χώρος εργασίας με 19,6%, το οικογενειακό περιβάλλον 7,5% και αλλού το 2,4%.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μόλις το 4,4% παραδέχεται ότι είχε ομοφυλοφιλική εμπειρία τουλάχιστον μια φορά και το 3% πιο συχνά.

Τέλος η έρευνα καταδεικνύει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τις προσωπικές σχέσεις των Πατρινών.

Συγκεκριμένα 27,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πλέον δυσκολεύεται να προσεγγίσει τους ανθρώπους, το 25,5% ότι η κρίση του έχει δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση του, το 5,8% ότι η κρίση συνέτεινε στο χωρισμό του και το 5,3% ότι πλέον δε μπορεί να βρει σύντροφο.zoomblog.org










Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτοβολταϊκά: κύκλωμα εξαπατούσε πολίτες και αποσπούσε χρήματα – Στόχος οι αγρότες

Κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες, αποσπώντας τους χρηματική ποσά για εικονικές επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Έθνος”, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά έξι ατόμων, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Δύο από τους υπόπτους, Έλληνες ηλικίας 50 και 51 ετών, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας ενώ παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Κύρια θύματα της σπείρας ήταν αγρότες με άδειες κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων, τους οποίους προσέγγιζαν ως εκπρόσωποι μεγάλης γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

Οι δράστες εικονικές συμβάσεις συνεργασίας της τράπεζας, με πλαστές σφραγίδες και λογότυπα και με τη συμβολή γερμανόφωνου συνεργού τους έπειθαν τα θύματα να καταβάλουν αρχικά 5000 Ευρώ ανά σύμβαση για τα διάφορα έξοδα.

Το υλικό όπως πλαστές σφραγίδες, μπλοκ αποδείξεων, επαγγελματικές κάρτες κλπ κατασχέθηκε.

Μέχρι στιγμής είχαν εξαπατηθεί τρεις πολίτες με το ποσό της λείας να ανέρχεται σε 20.000 Ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για “ανθρωποφαγικές” τακτικές στην αγορά αδειών για αγροτικά φωτοβολταϊκά, όπου διάφοροι επιτήδειοι αγοράζουν από αγρότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας άδειες σε πολύ χαμηλές τιμές.

econews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φραγγέλιο κατά της Χρυσής Αυγής από ιεράρχες

Μετά τη συνέντευξη - παρέμβαση του μητροπολίτη Μεσσηνίας στο «Εθνος»...
ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεμήνυσε στην ακροδεξιά ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες και προστάτες

Κίνημα κατά του ρατσισμού και της βίας δημιουργείται στο εσωτερικό της Εκκλησίας, από ιεράρχες οι οποίοι επιχειρούν να απομονώσουν τις «φωνές» που συντάσσονται με τον ακροδεξιό χώρο.

Το έναυσμα δόθηκε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή στο «Εθνος» ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος καταδίκασε ευθέως τη «Χρυσή Αυγή» και τάχθηκε κατά των επιθέσεων βίας που εκδηλώθηκαν με αφορμή την παράσταση «Corpus Cristi».

Την ίδια στιγμή και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με παρέμβασή του, δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες», στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στους υπερ - συντηρητικούς ιεράρχες που ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε ότι η Εκκλησία δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα -αριστερό, δεξιό ή ακροδεξιό- να αναλάβει τη στήριξή της

Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο «πρόσωπο», στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα -αριστερό, δεξιό ή ακροδεξιό- να αναλάβει τη στήριξή της.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η συνέντευξη του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά των συνοδικών και με τις κατά καιρούς δηλώσεις του έχει διαχωρίσει τη θέση του από σκοταδιστικές απόψεις που εκφράζουν κάποιοι ιεράρχες. Ο κ. Χρυσόστομος καταφέρθηκε εναντίον του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του έργου «Corpus Cristi».


Μάλιστα έκανε λόγο για εκδήλωση ακραίας πολιτικο-θρησκευτικής διαπλοκής. Το «φαινόμενο του συνδρόμου της Βαϊμάρης», τόνισε χαρακτηριστικά, «θα προκαλέσει προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και στην Εκκλησία».

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η συνέντευξή του μεταφράστηκε στα γαλλικά και τα αγγλικά και διανεμήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.


Τα τελευταία γεγονότα έδωσαν αφορμή πάντως σε πολλούς μητροπολίτες να κάνουν δηλώσεις κατά του ρατσισμού, όπως ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος που κάλεσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αφήσουν ήσυχους την Εκκλησία και τον Χριστό.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ανέφερε πως «ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία», ενώ ανάλογες δηλώσεις που στηλιτεύουν την ξενοφοβία και τη βία έκαναν και οι μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Χαλκίδας Χρυσόστομος.

Το δημοσίευμα του «Εθνους» με τη συνέντευξη του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο οποίος καταδίκασε ευθέως τη «Χρυσή Αυγή»

Επίσης και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι μια μερίδα πολιτών μπορεί να υποκαθιστά το κράτος. «Ούτε δέχομαι», τόνισε, «τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες».

Στο κλίμα της γενικότερης αντίδρασης εντάσσεται και η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία αποδοκίμασε τη χρήση ρατσιστικού, ξενοφοβικού, φασιστικού και εχθρικού λόγου, συμβόλων και συμπεριφοράς.

Σημειώνεται ότι απάντηση στον Αρχιεπίσκοπο και μάλιστα απολογητικού χαρακτήρα, εξέδωσε η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της: «Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε τον ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας. Είναι θλιβερό η Ιεραρχία να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή, συμπλέοντας έτσι με άθεους και βλάσφημους πολιτικούς, που ανήκουν σε μυστικές εταιρείες και σκοτεινές λέσχες».

ethnos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 11 επικίνδυνα φίδια βρήκαν μέσα στο The Mall Athens και τα κατέσχεσαν!

Χάος επικράτησε στο The Mall Athens την προηγούμενη Τετάρτη, όταν...
με αφορμή μια έκθεση με φίδια, βρέθηκαν και κάποια άκρως επικίνδυνα για τον κόσμο.

Η μοναδική άδεια την οποία έφεραν ήταν αυτή της καταλληλότητας χώρου που εξέδωσε ο αρμόδιος Δήμος Αμαρουσίου, η οποία και ανακλήθηκε την ίδια ημέρα.

Έπειτα από τον επιτόπιο έλεγχο στις ειδικά διαμορφωμένες προθήκες όπου φιλοξενούνταν και εκτίθεντο τα ερπετά, διαπιστώθηκε ότι κάποια από αυτά ανήκαν σε προστατευόμενα και απειλούμενα είδη της ελληνικής ερπετοπανίδας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Πρόκειται για 11 συνολικά φίδια που προέρχονται από τα είδη:
Οχιά (Vipera ammodytes)
Αγιόφιδο (Telescopus fallax)
Δενδρογαλιά (Hierophis gemonensis)
Σπιτόφιδο (Zamenis situla)
Σαπίτης (Malpolon monspessulanus)
Οχιά της Μήλου (Macrovipera schweizeri)
Λαφιάτης (Elaphe quatuorlineata)

Όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι διοργανωτές δεν έφεραν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας για την έκθεση. Επίσης δεν είχαν σχετική άδεια από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ως όφειλαν, εφόσον επρόκειτο για ζωντανά ερπετά, ούτε άδεια από την υπηρεσία CITES.
Όλα τα φίδια παραδόθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων για περίθαλψη και επανένταξη στους κατάλληλους βιότοπους. Έπειτα από τον έλεγχό τους, κρίθηκαν όλα υγιή και θα επανατοποθετηθούν στις περιοχές από τις οποίες περισυλλέγησαν παράνομα.

Η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή άσκησε δίωξη κατά της διοργανώτριας εταιρείας για τη μη έκδοση των απαραίτητων αδειών και κατά του φερόμενου ως ιδιοκτήτη των ερπετών για παράνομη σύλληψη και κατοχή προστατευόμενων ειδών της Ελληνικής ερπετοπανίδας.

star.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παρέμβαση από την ΟΕΒΕ Θήβας προς τον Γιάννη Βρούτση

 Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας κον Ι. Βρούτση, υπόμνημα με θέμα την κοινωνική προστασία των επαγγελματοβιοτεχνών.

Αναλυτικά το υπόμνημα αναφέρει:
«Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την χειρότερη μεταπολεμικά οικονομική κρίση στην ιστορία τους.
Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης τις έχει φέρει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο και η προοπτική για μια γρήγορη ανάκαμψη δεν διαφαίνεται.
Οι συνάδελφοι που έχουν αναγκαστικά διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, χρειάζονται όπως και όλοι οι άνεργοι ένα ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας.
         Αντιθέτως, για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή θεσμοθετημένων μέτρων που αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την αρτηριοσκληρωτική δομή της δημόσιας διοίκησης, τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοί μας έχουν αδήριτη ανάγκη από προγράμματα και δράσεις κοινωνικής προστασίας.
Τονίζετε δε η απαράδεκτη καθυστέρηση (έκδοση Υπουργικών αποφάσεων),που υπάρχει για την ενεργοποίηση ψηφισμένων Νομοθετημάτων που αφορούν το επίδομα ανεργίας και κοινωνικού τουρισμού για τους επαγγελματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.
Να ενεργοποιηθούν τώρα:

Ο Ειδικός Λογαριασμός στον ΟΑΕΔ που προβλέπει επίδομα ανεργίας στους επιχειρηματίες που συστήθηκε με το Ν. 3986/2011 (άρθρο 44),
        Ο Ν. 3863/2010 (άρθρο 69) που προβλέπει την υλοποίηση  προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για εν ενεργεία και συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.
  
Πάγωμα των παλαιών οφειλών ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, ασφαλιστική ενημερότητα με καταβολή μίας εισφοράς το 6μηνο με παράλληλο δικαίωμα διατήρησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ιδίων και των οικογενειών τους.
Κύριε Υπουργέ, πιστεύουμε πως στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε θα κατανοήσετε την αναγκαιότητα υιοθέτησης και υλοποίησης των προτάσεων αυτών, για να δώσετε έμπρακτη ανακούφιση σε χιλιάδες συναδέλφους μας που βρίσκονται σε πραγματικά δεινή οικονομική θέση».
                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                   ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ


Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου απολογείται στον εισαγγελέα ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ, Τάσος Μπαράκος με βαρύτατες κατηγορίες (απιστία σε βαθμό κακουργήματος), επειδή δεν έκανε τις μειώσεις μισθών στη ΛΑΡΚΟ με βάση το νόμο για τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες καθώς οι μειώσεις αποδοχών δεν μπορούσαν να γίνουν καθώς η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ και δεν μπορούν να επιβληθούν μισθολογικές μειώσεις με βάση το νόμο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Βασίλης Γριμάνης, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενημέρωσε πρόσφατα τους συνδικαλιστές ότι θα προχωρήσει σε σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις 17%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε έρευνα για την μόλυνση του Ασωπού



Αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας Θηβών μετά τη δημοσίευση σχετικού άρθρου του Γιώργου Κατσιμπάρδη στον “Α.Π.” με τίτλο “Ασωπός: Ποταμός ή φονιάς;”
Σύμφωνα με έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Θηβών επενέβη αυτεπάγγελτα μετά και από το τελευταίο δημοσίευμα του “Α.Π.” και άλλων τοπικών ΜΜΕ, με άρθρο του Γιώργου Κατσιμπάρδη με τίτλο “ΑΣΩΠΟΣ: Ποταμός ή φονιάς;” με το οποίο μεταξύ άλλων αποδίδει ευθύνες στους αρμόδιους παράγοντες της πολιτείας και ψέγει τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να λυθεί αυτό το μεγάλο θέμα που πιθανόν να έχει στοιχίσει και συνεχίζει να στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

“Οι μεγάλες συγκεντρώσεις καρκινογόνων ουσιών στον Ασωπό προέρχεται από το 33%, δηλαδή από 270 βιοτεχνίες και βιομηχανίες, σε σύνολο οχτακοσίων. Οι συγκεντρώσεις αυτές των καρκινογόνων ουσιών οφείλονται κυρίως στο εξασθενές χρώμιο, αλλά και στο νικέλιο, το κοβάλτιο, το μαγγάνιο και το βρόμιο που παράγεται από τις εγκαταστάσεις των παραπάνω επιχειρήσεων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η Ε.Α.Β., οι οποίες απασχολούν πολλούς εργαζόμενους” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κατσιμπάρδης με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει.
Τώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Εισαγγελέας διέταξε σε βάθος έρευνα, συγκεντρώνοντας στοιχεία από τις αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες, καλώντας για εξέταση σαν πρώτο μάρτυρα τον π. υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη και θα ακολουθήσει λίστα μαρτύρων που μπορεί να κατανομαστεί από τον βασικό μάρτυρα. Σημειώνεται, ότι είχε γίνει προσφυγή από τοπικούς παράγοντες στον Συνήγορο του Πολίτη χωρίς αποτέλεσμα.
Εκτιμάται ότι το θέμα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις φθάνοντας μέχρι και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εξάλλου εκκρεμεί η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για την προσφυγή για το ίδιο θέμα του ΙΤΑΠ, το οποίο εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει ότι το ΥΠΕΚΑ με το υπ' αριθμ. Α.Π. Οικ. 1645/06.08.2012 παρατείνει αδικαιολόγητα την εφαρμογή της ΚΥΑ 20488/2010 για τα περιβαλλοντικά μέτρα, ενώ διαφωνεί με πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα. “Θεωρούμε απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την παράταση στην εφαρμογή της ΚΥΑ 20488/2010 του Ασωπού, όπως προτείνει η επιτροπή. Κάθε τι που επιτρέπει την συνέχιση της ρύπανσης και κατα συνέπεια την υπονόμευση της υγείας των ανθρώπων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΙΤΑΠ .
Το σίγουρο είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις στο επί πλέον της επταετίας χειμαζόμενο μέτωπο του περιβάλλοντος.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα Φωτογραφίας για αρχάριους από τον Ελείτροχο


Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου Μαθημάτων Φωτογραφίας για αρχαρίους, για 4η συνεχή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Τέχνη και την τεχνική της Φωτογραφίας, τόσο μέσα από Στοιχεία Θεωρίας: γνωριμία με τις S.L.R., compact και τηλεμετρικές φωτογραφικές μηχανές, θεωρία και τεχνικές της Φωτογραφίας, ψηφιακή φωτογραφία, είδη φωτογραφίας (Αφαιρετική φωτογραφία, Φωτορεπορτάζ,
Πορτραίτο, Περιβαλλοντικό πορτραίτο κ.ά), παρουσίαση του έργου Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων φωτογράφων, όσο και μέσα από Φωτογραφικές Εξορμήσεις για την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και ώρα 18.30 – 20.30, στην αίθουσα του «Σεμέλη» - Αγίου Νικολάου 1, και θα διαρκέσουν από Οκτώβριο 2012 ως Μάιο 2013.

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.

Εισηγήτρια: Καλαμπάκα Σοφία, απόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα σχόλια του Αρβανίτη και της Κασίμη για τον Δένδια τους έκοψαν από την ΝΕΤ

Αυτά είναι τα σχόλια του Αρβανίνη και της Κασίμη για τον Δένδια τους έκοψαν από

Στον πάγο μπαίνει προς το παρόν η ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» από την ΝΕΤ μετά από απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος έκοψε μέχρι νεοτέρας την εκπομπή των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη για σχόλιο που έκαναν αναφερόμενοι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια σχετικά με το δημοσίευμα της Guardian
Αυτός είναι ο διάλογος των δύο παρουσιαστών
-Μ. Κατσίμη. ...Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
-Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
-Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
-Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
-Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
-Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
-Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω....
-Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
-Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με κάρτα όλες οι συαναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Υποχρεωτική μέσω τραπεζών, με επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή χρέωση λογαριασμού, προτίθεται το υπουργείο Οικονομικών να κάνει τη ...


 διενέργεια συναλλαγών αξίας άνω των 500 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ως μέρος των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το νέο όριο θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΚΒΣ, το οποίο θα καθιερώνει επίσης ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Στο υπό κατάρτιτη νομοσχέδιο εξετάζεται και η κατάργηση πρόσθετων βιβλιών που κρατούνται από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.

Αρχικά, το όριο των συναλλαγών για μετρητά είχε τεθεί στα 1.500 ευρώ και έπειτα επαναπροσδιορίστηκε στα 1.300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το όριο αφορά το σύνολο της αξίας της συναλλαγής και είναι αδιάφορο, εάν η καταβολή της γίνεται τμηματικά σε δόσεις κάτω του ορίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Σκίστηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία!

Θεσσαλονίκη: Σκίστηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία!Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία, η οποία κυματίζει από την Πέμπτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δεν άντεξε στους δυνατούς ανέμους της συμπρωτεύουσας, που της προξένησαν σοβαρές φθορές!
Η σημαία τοποθετήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Το πανί της σημαίας δεν άντεξε και σκίστηκε, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψαλίδι στα επιδόματα των αναπήρων πολέμου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Ψαλίδι στα επιδόματα των αναπήρων πολέμου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Περικοπές και στα επιδόματα Οικονομικής αρωγής των αναπήρων θυμάτων πολέμου, των οποίων ωστόσο η καταβολή θα γίνει άμεσα, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, με σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου (ΤΑΑΠΘ) αποφάσισε την αναπροσαρμογή των παροχών ως εξής:
  • Της οικονομικής ενίσχυσης λόγω γάμου, από 2.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ ανά δικαιούχο, ήτοι μείωση 9,09%
  • Της οικονομικής αρωγής (πρώην λουτροθεραπείας) από 525 ευρώ σε 250 ευρώ ανά δικαιούχο, ήτοι μείωση 52,38%.
«Η απόφαση αυτή του ΔΣ του ΤΑΑΠΘ επικυρώθηκε από εμένα και θα ξεκινήσει άμεσα η καταβολή τους στους δικαιούχους», αναφέρει ο κ. Ελευσινιώτης.
Το εν λόγω έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση αναφοράς του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για τη μείωση του επιδόματος οικονομικής αρωγής, με την επισήμανση ότι το Ταμείο είχε ισχυρό απόθεμα και ο αριθμός των θυμάτων πολέμου είναι πλέον ελάχιστος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ το μέτρο «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»


Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η προωθούμενη από το Υπουργείο Οικονομικών ρύθμιση «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη», που προβλέπει ότι οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη παροχής υπηρεσίας και εμπορεύματος θα μπορούν να αποχωρούν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν τον λογαριασμό.

Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά στα εστιατόρια και, εάν επιτύχει, θα επεκταθεί σε γιατρούς, ταξιτζήδες και άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Από τη Δ/νση Έρευνας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων, ενημερώνονται οι αγρότες, ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός το επόμενο τριήμερο θα επιτρέψει την εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών της εποχής. Κάποιες δυσκολίες στην εκτέλεση των ψεκασμών, θα δημιουργηθούν λόγω των τοπικών βροχών.
Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου της Πάτρας, ανακοινώνεται ότι στα εσπεριδοειδή η Κομμίωση του Λαιμού είναι ασθένεια η οποία οφείλεται σε μύκητες που διατηρούνται στο έδαφος και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας προσβάλλουν τα δένδρα, κυρίως από τις πληγές του φλοιού.
Συνήθως προσβάλλεται το μέρος του κορμού που είναι πάνω από το σημείο εμβολιασμού.
Το κόμμι τρέχει από τις μικρές ρωγμές του φλοιού, οι οποίες στη συνέχεια επεκτείνονται γύρω από την περιφέρεια του κορμού προκαλώντας κιτρίνισμα και πτώση των φύλλων, καθώς και ξήρανση των κλαδίσκων.
Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί απότομη ξήρανση του δένδρου.
Για την προστασία των δένδρων από το μύκητα, συνιστάται να αποφεύγεται η επαφή του λαιμού με το νερό κατά το πότισμα καθώς και η δημιουργία πληγών στο κορμό και τις ρίζες. Ο εμβολιασμός να γίνεται σε ύψος 40-50 εκατοστά πάνω από το έδαφος.
Επίσης από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου του Ναυπλίου, ανακοινώνεται ότι η Καπνιά στα δένδρα οφείλεται σε μύκητες που αναπτύσσονται επάνω στα μελιτώδη εκκρίματα των διαφόρων κοκκοειδών, όπως του Λεκάνιου, του Κηροπλάστη κ.λ.π., επομένως η έγκαιρη και επιμελημένη καταπολέμησή τους, εξασφαλίζει την προστασία από την Καπνιά.
Γενικά, ένας κατάλληλος ψεκασμός, με χαλκούχο σκεύασμα, βοηθά στο καθάρισμα των δένδρων από την Καπνιά.
Τέλος, επειδή ακόμα υπάρχει κίνδυνος προσβολών σε όλες τις ποικιλίες εσπεριδοειδών, από την μύγα Μεσογείου, συνιστάται να συνεχιστεί η προστασία των καρπών.
Βέβαια, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι δοσολογίες και τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος, χρονικά όρια ασφαλείας μεταξύ ψεκασμού και συγκομιδής.
Το δελτίο παράγεται με βάση τοπικές παρατηρήσεις και γενικά μετεωρολογικά δεδομένα. Παρέχει μια τάση της περιφερειακής κατάστασης και δεν μπορεί να μεταφερθεί ως έχει σε κάθε αγροτεμάχιο. Οι καλλιεργητές καλούνται συνεπώς, για τις αποφάσεις που λαμβάνουν να ενσωματώνουν τις δικές τους παρατηρήσεις στηριζόμενοι στα ενημερωτικά δελτία.
Βέβαια οι παραγωγοί για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να συμβουλεύονται στους τοπικούς γεωπόνους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στην Αλίαρτο

Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 
aliartos-boiotias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H Ελληνίδα που έριξε στο κρεβάτι τον «007»

Όταν πριν από τέσσερα χρόνια άφηνε πίσω της την Αθήνα για να πάει στο βροχερό Λονδίνο, αποφασισμένη να διεκδικήσει μια θέση στη βαριά βιομηχανία του κινηματογράφου, σίγουρα δεν θα φανταζόταν ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, θα βρισκόταν στο πλευρό του πιο διάσημου πράκτορα όλων των εποχών, ενσαρκώνοντας το ρόλο της «Bond Lover»....
Το τηλεοπτικό κορίτσι του Τζέϊμς Μπόντ είναι Ελληνίδα και από τις πρώτες της κιόλας εμφανίσεις της έχει κλέψει την καδιά των ξένων μέσων, τα οποία την αποκαλούν «Ελληνίδα Θεά». Η Τόνια Σωτηροπούλου έγινε η ερωμένη του θρυλικού Τζέϊμς Μποντ στην ταινία «Skyfall της οποίας η  επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.



Εκεί, η νεαρή ηθοποιός έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή της η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα... από τις μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ.

«Πέρυσι το Μάρτιο συμμετείχα στην οντισιόν και δύο ημέρες μετά τηλεφώνησε ο ατζέντης μου για να μου πει ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σαν Μέντες ήθελε να με συναντήσει. Πήγα στο στούντιο και ο ίδιος μου ανακοίνωσε ότι πήρα το ρόλο. Τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής δεν περιγράφονται. Ήμουν πολύ χαρούμενη. Ήταν πραγματικά μια κατάκτηση για μένα», αναφέρει η 25χρονη καλλονή μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.

Η Τόνια ενσαρκώνει την ερωμένη του «007» και συγκεκριμένα το τρίτο κορίτσι του πράκτορα. Ξεχωριστή στιγμή για την «Bond lover», η ερωτική σκηνή με τον Ντανιέλ Κρεγκ.





Το πανέμορφο κορίτσι νιώθει υπέροχα με τη συμμετοχή της σε μια τέτοια ταινία και συνεχίζει την καθημερινότητα της... τρέχοντας από οντισιόν σε οντισιόν.

Μεταξύ άλλων δηλώνει πως «είναι τιμή μου που πήρα μέρος στο «Skyfall», ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Είμαι ευγνώμων, όμως από την άλλη προσπαθώ να μην.... εκστασιάζομαι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα αλλά και φοβήθηκα. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ».



Φέτος, γιορτάζεται η 50η επέτειος της σειράς των ταινιών του Τζέϊμς Μποντ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σήμερα


 
Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στα βορειοδυτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε για σήμερα, Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους αναμένεται να είναι ισχυρά.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή το μεσημέρι και γρήγορη βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς έως ισχυρούς. 

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 24 στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με ενίσχυση από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι φόροι για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το 2013 με συντελεστή 26% για κέρδη ως 40.000 ευρώ 
και από 'κεί και πάνω η φορολογία θα είναι 33%..

Πλήρη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα που διέπει 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και περίπου 700.000 κατ' επάγγελμα αγρότες επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που... ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές που καταργούνται είναι οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για την πρώτη κατοικία, το ενοίκιο για την πρώτη κατοικία και για τα παιδιά που σπουδάζουν, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, οι δωρεές και οι χορηγίες, όπως και οι δαπάνες για τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αντιθέτως διατηρούνται οι απαλλαγές για τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και θα εκπίπτει το μέρος που ξεπερνά το 10% του φορολογητέου εισοδήματος. Ακόμη διατηρούνται οι απαλλαγές για τη διατροφή από τον ένα σύζυγο στον άλλο, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (κύριας και επικουρικής) και τα ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας και προσωπικών ατυχημάτων.


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το 2013 με συντελεστή 26% για κέρδη ως 40.000 ευρώ και από 'κεί και πάνω η φορολογία θα είναι 33%, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος».


Για τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς όλα τους τα εισοδήματα θα προκύπτουν με βάση τα βιβλία τους, δηλαδή με βάση τα έσοδα και τα έξοδα που πραγματοποιούν μέσα σε ένα έτος.


Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από το 2014 να επιβάλει στους κατ' επάγγελμα αγρότες να φορολογούνται βάσει των βιβλίων τους με κατάργηση του αφορολογήτου και φορολόγηση με συντελεστή 13% επί των κερδών τους.


Από την άλλη, επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τις οικογένειες με παιδιά, καθώς καταργείται το αυξημένο αφορολόγητο των 7.000 ευρώ για όσους προστατεύουν ένα παιδί, 9.000 ευρώ για 2 παιδιά, 13.000 ευρώ για τρία παιδιά κ.ο.κ., ενώ παραπάνω φόρους θα πληρώσουν εκείνοι που κάθε χρόνο εμφάνιζαν τόκους στεγαστικών δανείων για δάνειο κύριας κατοικίας, ενοίκια για κύρια κατοικία των ίδιων ή των παιδιών τους που σπουδάζουν, δίδακτρα για φροντιστήρια, πραγματοποιούσαν δωρεές - χορηγίες κ.λπ. Αυτό διότι κατ' εντολήν της τρόικας καταργείται η έκπτωση φόρου 10% από τις παραπάνω δαπάνες.




Αντίθετα, φαίνεται να «διασώζονται» φοροαπαλλαγές, όπως είναι τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η διατροφή που καταβάλλει ο ένας σύζυγος στον άλλον, οι εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας, προσωπικών ατυχημάτων κτλ.


Σε ό,τι αφορά τη φορολογική κλίμακα, αυτή φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αλλάξει για το 2013 και να παραμείνει το αφορολόγητο στο όριο των 5.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα για συλλογή αποδείξεων ώστε οι πολίτες να τις ζητούν από καταστήματα και επαγγελματίες για την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος

Διαβάστε Περισσότερα »

Η αλήθεια για την «ξυπόλυτη» σημαιοφόρο ...



Πολλά σχόλια προκάλεσε η μαθήτρια που εμφανίστηκε χωρίς παπούτσια στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο... Ι. Γεωργακόπουλος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας λίγο πριν η μαθήτρια φτάσει στην εξέδρα των επισήμων στραβοπάτησε λόγω των παπουτσιών που φορούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τόσο υπεύθυνα, όσο και εγγράφως, ότι η αναφερθείσα είδηση σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα, σχετικά με το συμβάν της ξυπόλητης μαθήτριας σημαιοφόρου, αδικεί πλήρως τη μαθήτρια, η οποία ακριβώς στο ύψος του ΠΑΡΚΙΝ της Βουλής, έχασε το βήμα της εξ αιτίας ενός των υποδημάτων της (γόβες με τακούνια) που της βγήκε από το πόδι.

Αντί να σταματήσει και να προκαλέσει σύγχυση, τόσο στη διμοιρία της από τις σημαίες, όσο και στις ακολουθούμενες διμοιρίες αγοριών και κοριτσιών του Λυκείου της, με πολύ έξυπνο τρόπο, έβγαλε ταυτόχρονα άμεσα και το άλλο παπούτσι της και πλέον ξυπόλητη συνέχισε να παρελαύνει

Όσον αφορά τα βγαλμένα παπούτσια της, άμεσα μάζεψε ένας εμπλεκόμενος στην παρέλαση άνδρας και τα οποία πήγε προς την άκρη, προκειμένου να μη σημειωθεί τόσο κάποιο ατύχημα από τους ερχόμενους παρελαύνοντες μαθητές, όσο και να μπορούν να δοθούν στη μαθήτρια, η οποία δεν έχασε την ψυχραιμία της αλλά ούτε υπολόγισε την ενδεχόμενη απώλεια των παπουτσιών της, θεωρώντας ότι η εθνική παρέλαση μια τέτοια ημέρα υπερτερεί, κάθε άλλης κίνησης.

<<ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΚΩΜΩΔΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΛΕΥΑΖΩΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ>>.

Αδικούμε τόσο την ίδια ως μαθήτρια αλλά και την εθνική μας εορτή.

Με εκτίμηση για την αποκατάσταση της αλήθειας»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θα διαγραφεί το φαλακρό τρελό αγόρι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ