Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δελφοί: Ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί η έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη

«Ως αντισυνταγματική και παράνομη να ακυρωθεί η από 20.7.2012 απόφαση της διεύθυνσης μεταλλευτικών και βιομηχανικών ορυκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία εγκρίθηκε τεχνική μελέτη έρευνας κοιτασμάτων βωξίτη στις περιοχές Στρόμη, Πανουριά, Καλοσκοπή και Προσήλιου του δήμου Δελφών Φωκίδας».

Αυτό ζητά ο δήμος Δελφών με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, ο δήμος υποστηρίζει ότι εντός της ευρύτερης περιοχής του όρους Γκιώνα θα πραγματοποιηθούν 600 γεωτρήσεις βάθους από 100 έως 300 μέτρα.

Οι γεωτρήσεις αυτές, σύμφωνα με το δήμο Δελφών, θα διενεργηθούν εντός της Γκιώνας που έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 και έχει χαρακτηριστεί ως ειδική ζώνη διατήρησης και μέσα στην ειδική ζώνη διατήρησης της Γκιώνας, καθώς και σε ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα, αλλά και εντός δημόσιας δασικής έκτασης.

Ο δημοτικός φορέας τονίζει, ότι η έγκριση της μελέτης είναι αντίθετη στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, αλλά και τη νομοθεσία, καθώς θα επέλθει αλλοίωση, υποβάθμιση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής που θα πραγματοποιηθούν οι γεωτρήσεις.

Επίσης, από τις γεωτρήσεις θα προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο οικοσύστημα της περιοχής, θα υπάρξει διατάραξη της οικολογικής προστασίας και θα επέλθει βλάβη στην πανίδα και χλωρίδα της επίμαχης περιοχής, καθώς και στους υδάτινους πόρους.

Ήδη ο δήμος Δελφών έχει προσβάλει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και την υπουργική απόφαση (20.9.2011) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για διενέργεια των ερευνητικών γεωτρήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανορθόγραφη αφίσα της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο!

Ακόμα ένα γλωσσικό ατόπημα από τη Χρυσή Αυγή! Μετά το περίφημο «εγέρθετω», που δεν ευσταθούσε ως τύπος (το σωστό είναι ή «εγέρθητι» ή «εγερθήτω» ή «εγέρθετε»), τώρα ήρθε ένα ακόμα ολίσθημα και μάλιστα... αποτυπωμένο γραπτώς στην κεντρική αφίσα της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο, με την οποία αμφισβητούνται οι νεκροί της 17ης Νοεμβρίου.

Στην αφίσα αναφέρεται η έκφραση «ο ευρών αμοιφθήσεται». Ωστόσο, ο σωστός τύπος είναι «αμειφθήσεται», μια και είναι τύπος του ρήματος «αμείβω» (η «αμοιβή» γράφεται διαφορετικά).

Θα περιμέναμε λίγη περισσότερη προσοχή στην ορθογραφία...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΟΣ - ΑΝΑΠΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ


 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ....ΑΝΑΠΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ .......... ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΗΒΩΝ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ  ΕΧΩ ΒΑΣΙΜΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΥΛΙΚΟ ΚΑΥΣΕΩΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΠΝΥΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΑΠΝΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ.  ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ  ΟΠΟΤΕ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙΕΙ ΛΑΙΜΟΣ -  ΜΑΤΙΑ – ΡΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΑΡΥΘΜΙΕΣ.  ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ Η ΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ...... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΩ Πως ΕΙΝΑΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ. ΟΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΡΥΩΣΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟ 2108646777, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΥΛΙΚΟ , ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ  ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΟ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΥΓΡΑΕΡΙΟ, ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ
ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΒΡΕΦΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ.
Η ΚΑΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8.ΟΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΛΟΓΟ ΗΠΙΟΥ ΨΥΧΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΛΟΓΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ VIOTIASHOP  ΤΗΛ 2262081166 ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
VIOTIASHOP
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάπλαση Δημοτικών Οδών στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου

Με το έργο αυτό γίνεται ανάπλαση σε ένα ιδιαίτερα προβληματικό εσωτερικό δίκτυο δημοτικών οδών,καθιστώντας το πιο προσβάσιμο και φιλικό προς τους δημότες.Ταυτόχρονα αναβαθμίζει αισθητικά τον συγκεκριμένο χώρο του ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΧΩΡΙΟΥ του Δήμου μας 
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαναζωντάνεψε το όνειρο για Τeleferik στο Καρπενήσι [video]

Η Δημοτική Αρχή Καρπενησίου ξαναζωντάνεψε το όνειρο της διεκδίκησης τελεφερίκ που θα συνδέει...
το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι με την Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κατασκευής και χρηματοδότησης, φιλοδοξεί να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα Jesika. Αλληλέγγυος με την προσπάθεια του Δήμου και ο βουλευτής του νομού, που στο παρελθόν το διεκδικούσε από την θέση του Νομάρχη.

Lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύννεφα πολέμου πάνω από την Παλαιστίνη – Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση

Σύννεφα πολέμου πάνω από την Παλαιστίνη – Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση

Πάνω από είκοσι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον έξι Παλαιστινίων, ενώ άλλα είκοσι πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται, πλέον, η εκ νέου ανάληψη στρατιωτικής δράσης μεγάλης κλίμακας.
Νεκρός είναι και ο Αχμέντ αλ Τζααμπάρι, 52 ετών, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την οργάνωση που ελέγχει τα εδάφη της χώρας.
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι οι αεροπορικές επιθέσεις συνιστούν την έναρξη μιας νέας επιχείρησης εναντίον των ενόπλων οργανώσεων που βρίσκονται στη λωρίδα της Γάζας σε απάντηση των τελευταίων επιθέσεων με ρουκέτες από τα παλαιστινιακά εδάφη.
«Όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι. Εάν χρειαστεί, ο στρατός είναι έτοιμος να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση» σημειώνεται στο κείμενο που εξέδωσε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας
Σε ανακοίνωσή του ο στρατός υποστηρίζει ότι έπληξε σημεία από τα οποία εκτοξεύονταν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του ισραηλινού εδάφους, ενώ κορυφαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι αναμένεται απάντηση εκ μέρους της Χαμάς.
Η ισλαμική οργάνωση προειδοποίησε ότι το «Ισραήλ άνοιξε τις πύλες της κολάσεων» και ότι θα ανταποδώσει το χτύπημα, ενώ ο εκπόσωπος της κυβέρνησης της Χαμας δήλωσε «το Ισραήλ φέρει την ευθύνη για τα εγκλήματά του και για τις σοβαρές συνέπειές τους».
Ένας άλλος εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Φάουζι Μπαρχούμ, είπε ότι «ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) διέπραξε ένα σοβαρό έγκλημα και ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές, κάτι που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και θα το πληρώσει πολύ ακριβά».
Ο θάνατος του αλ Τζααμπάτι αποτελεί σοβαρό πλήγμα, καθώς θεωρούνταν επισήμως ο δεύτερος στην ιεραρχίας, ενώ στη Γάζα ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «στρατηγός» ή «αρχηγός του γενικού επιτελείου»
Από την πλευρά του, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ το οποίο «έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στην τρομοκρατία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κέντρο αποθήκευσης & διανομής της Ελαΐς–Unilever Hellas στο Σχηματάρι

Νέο κέντρο αποθήκευσης & διανομής της Ελαΐς–Unilever Hellas στο Σχηματάρι
Σε λειτουργία τέθηκε το νέο κέντρο αποθήκευσης & διανομής τροφίμων της εταιρείας Ελαΐς-Unilever Hellas στο Σχηματάρι. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Ελλάδα για την περίοδο 2008- 2012, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Σπύρος Δεσύλλας στο πλαίσιο εκδήλωσης «Για εμάς στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα αν μένουμε ή φεύγουμε. Η ιστορικότητα και η συνέχεια του επενδυτικού μας προγράμματος το επιβεβαιώνει. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πυλώνας ανάπτυξης για τον Όμιλο Unilever, με κύριο μέλημά μας τη δημιουργία αξίας και τη στήριξη του καταναλωτή στις δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε με «Πράξεις Ανάπτυξης» μέσα από έναν επιχειρηματικό ρεαλισμό που στόχο έχει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προετοιμασία της εταιρίας για τη μετά την κρίση εποχή». Ο σχεδιασμός του επενδυτικού προγράμματος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ξεκίνησε, σύμφωνα με τον. κ. Δεσύλλα, πριν την έλευση της κρίσης και υλοποιήθηκε στο ακέραιο χωρίς να επηρεαστεί από την αρνητική οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία που εξακολουθεί να έχει η ελληνική αγορά για τον παγκόσμιο όμιλο.

Αφετηρία του προγράμματος των επενδύσεων αποτελεί η επιτυχής υλοποίηση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ΕΛΑΪΣ AE από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas το 2008, την οποία ακολούθησαν μια σειρά επενδύσεων αναδιάρθρωσης των εργοστασίων της, καθώς και εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες επέκτασης του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.
 
Το συνολικό εμβαδόν του κέντρου αποθήκευσης και διανομής στο Σχηματάρι είναι πάνω από 18.000 τ.μ. Από αυτά, περισσότερα από 15.500 τ.μ. καταλαμβάνει η αποθήκη, η οποία έχει συνολική χωρητικότητα πάνω από 15.300 παλετοθέσεις. Τα προϊόντα που φιλοξενούνται στις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καλύπτουν όλο το χαρτοφυλάκιο των τροφίμων της εταιρίας.
 
Έμφαση στο επενδυτικό πρόγραμμα της Unilever στην Ελλάδα δίνεται στη στήριξη των τοπικών παραγωγών, όπως η συνεργασία με 100 τοματοπαραγωγούς της Γαστούνης.
 
Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas εξασφαλίζει ότι όλη η σοδειά τους, η οποία παράγεται με αειφόρες μεθόδους καλλιέργειας, αγοράζεται από το εργοστάσιό της στη Γαστούνη, και μέσω αυτού, μέρος εξάγεται στη Unilever Ευρώπης, καλύπτοντας ένα σημαντικό τμήμα των αναγκών άλλων ευρωπαϊκών αγορών για την παραγωγή των σαλτσών Knorr και της ketchup Hellmann’s.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικές ελλείψεις φαρμάκων και στην Θήβα!

Σε καταγγελία προς ΕΟΦ προχωρά ο  Πρόεδρος του Φ.Σ.Θ..
Σ. Ζήκας: «Ο κ. Σαλμάς δεν ξέρει τι του γίνεται! Κινδυνεύουν άμεσα ασθενείς..»
Σε αναμονή οι φαρμακευτικές εταιρίες – με το σταγονόμετρο οι φαρμακαποθήκες..
Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να ταλαιπωρούνται αναζητώντας τα απαραίτητα φάρμακα, ενώ άμεσο κίνδυνο διατρέχουν μεταμοσχευμένοι ασθενείς, οι οποίοι αν δεν λάβουν το συγκεκριμένο φάρμακο, κινδυνεύουν να χάσουν το μόσχευμα…
Χθες το πρωϊ ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας Σ. Ζήκας, μετά από πολύωρες αναζητήσεις σκευάσματος, αποφάσισε έξαλλος να καταγγείλει στον ΕΟΦ φαρμακευτική εταιρία, καθώς κινδυνεύει άμεσα η υγεία μεταμοσχευμένου ασθενούς, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί ακόμη ασθενείς, που αναζητούν μάταια τα φάρμακα που έπαιρναν επί χρόνια αλλά πλέον δεν τα βρίσκουν., με την αγορά  να εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα,  καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τόσο με το νέο δελτίο τιμών όσο και με τον εφοδιασμό.
Το δελτίο τιμών, που εκδίδεται δια χειρός αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά, έχει υποστεί διορθώσεις αλλά συνεχίζει να παρουσιάζει λάθη, με αποτέλεσμα οι φαρμακευτικές να βρίσκονται σε αναμονή και οι φαρμακαποθήκες να δίνουν τα φάρμακα στα φαρμακεία με το σταγονόμετρο …
Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας θεωρεί υπεύθυνους τους φαρμακοποιούς, ενώ στην ουσία «μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται», σύμφωνα με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, αλλά και εκατοντάδες συναδέλφους του στην περιοχή…
Τα φάρμακα, που απουσιάζουν, είναι ευρείας χρήσης, οπότε οι ασθενείς αναγκάζονται από τώρα να λαμβάνουν γενόσημα για να τα αντικαταστήσουν, αλλά το ποια ακριβώς θα παίρνουν, παραμένει άγνωστο καθώς οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία!
Έτσι,  ασθενείς που είχαν συνηθίσει επί χρόνια να παίρνουν συγκεκριμένα φάρμακα θα πρέπει μάλλον να τα αλλάξουν ανεξάρτητα εάν τους είναι αποτελεσματικά ή όχι.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Κοκκίνου- Μπόγρης, ένας μεγάλος έρωτας με... τεράστια διαφορά ύψους!


Στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του "ΟΚ" Κοκκίνου και Μπόγρης απαθανατίζονται...

για πρώτη φορά δίπλα δίπλα και η εικόνα είναι εντυπωσιακή: Ένας μεγάλος έρωτας με... πρωτόγνωρη διαφορά ύψους!



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ: Παρ'ολίγο να λιντσάρουν τον Βενιζέλο

Εγκλωβισμένος ο Σαχινίδης μαζί με δημοσιογράφους,από μικροομολογιούχους.
Σοβαρότατο επεισόδιο έγινε έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου, όπου θα γινόταν η...


 συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη με τον Διοικητή της Τράπεζας, κ. Προβόπόυλο.

Το ραντεβού αυτό όμως ποτέ δεν έγινε και μάλιστα ακυρώθηκε, καθώς οι μικρομολογιούχοι οι άνθρωποι δηλαδή που είχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και με το κούρεμα έχασαν τους κόπους μιας ζωής, μόλις είδαν τους δύο πολιτικούς άντρες εξοργίστηκαν και τους προπηλάκισαν.

Μόλις οι μικρομολογιούχοι αντιλήφθηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα στο πανάκριβο αυτοκίνητό του, τότε κυριολεκτικά όρμηξαν κατά πάνω του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εγκλωβιστεί στην οδό Ομήρου. Τότε εκτυλίχθηκαν στιγμές απείρου κάλλους, με τους μικροομολογιούχους να κλωτσάνε με μανία το αυτοκίνητο και να ρίχνουν μπουνιές στα παράθυρα του αυτοκινήτου.

Επικράτησε πανικός με τις λίγες αστυνομικές δυνάμεις να αιφνιδιάζονται από την οργή των συγκεντρωμένων! Μάλιστα, ο κ. Σαχινίδης που είχε προλάβει να μπει στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα εγκλωβισμένος στο κτίριο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ από την κιν/κή λέσχη Λιβαδειάς



ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΤΟΥ ΑΚΙ ΚΑΟΥΡΙΣΜΑΚΙ

Ένας άνδρας φτάνοντας στο Ελσίνκι για να αναζητήσει δουλειά, πέφτει θύμα ληστείας που καταλήγει στον βίαιο ξυλοδαρμό του. Όταν συνέρχεται βρίσκεται στο νοσοκομείο και ανακαλύπτει πως έχει χάσει τη μνήμη του. Αποφασίζει έτσι να ξεκινήσει την περιπλάνησή του σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζει πια, όπου όμως θα γίνει δεκτός από μια ομάδα απόκληρων, οι οποίοι του φέρονται με μεγάλη κατανόηση και καλοσύνη. Θα καταφέρει να φτιάξει σιγά-σιγά μια καινούρια ζωή και να (ξανά) γνωρίσει τον έρωτα. Όταν η αστυνομία θα καταφέρει να ανακαλύψει το χαμένο του παρελθόν, θα είναι το τελευταίο θέμα που τον απασχολεί.

Μια μικρή ιστορία για ανθρώπους που ξέρουν ακόμα πώς να είναι ευγενικοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα: Αυτοί είναι οι 24 νεκροί του Πολυτεχνείου

Διαβάστε τα στοιχεία της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο. Δείτε σχεδιάγραμμα με το σημείο όπου έπεσαν νεκροί ή τραυματίστηκαν
Το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την επιχείρηση καταστολής της, παραμένει ακόμη και σήμερα ένα δισεπίλυτο πρόβλημα, προκαλώντας συζητήσεις, αλλά και ισχυρισμούς ανιστόρητους και πέρα από κάθε λογική.
Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιβρετάκης, Λεωνίδας, συγγραφέας και δημιουργός της έρευνας "Πολυτεχνείο '73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες" , "η χαώδης και ατεκμηρίωτη πληροφόρηση που υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα, δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει εσαεί αυτή την ιδιότυπη 'ασυλία', στο όνομα της δήθεν προστασίας της φήμης του Πολυτεχνείου".
Από τα μέσα του 2002 έχει ξεκινήσει μια ιστορική έρευνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με τίτλο "Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973". Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας επιχειρείται η συγκέντρωση και επεξεργασία με επιστημονικές μεθόδους τεκμηρίων που αφορούν σε πολλές παραμέτρους των γεγονότων, όπως το χρονικό της εξέγερσης, το επιχειρησιακό σχέδιο για την καταστολή της, η εξέλιξη των γεγονότων έξω από το Πολυτεχνείο κ.ο.κ. Ένα από τα ζητούμενα είναι, φυσικά, ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επιχειρείται στο σημείο αυτό μια συνοπτική παρουσίαση των πρώτων διαπιστώσεων, με έμφαση στη "γενεαλογία" του ζητήματος.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • Προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Η συγκέντρωση όλων των δεδομένων αποτέλεσε το πρώτο στάδιο της έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κάθε στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, οι επίσημες ανακοινώσεις του καθεστώτος, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον παράνομο τύπο της εποχής, οι αγγελίες κηδειών στις εφημερίδες, οι κάθε προέλευσης λίστες που έκαναν την εμφάνιση τους μετά τη μεταπολίτευση, οι προανακριτικές και ανακριτικές έρευνες, οι συνεντεύξεις συγγενών, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του 1975, συγκεντρώνονται, αποδελτιώνονται, συσχετίζονται κριτικά, αναζητείται η γενεαλογία τους, εντοπίζονται οι αλληλοεπικαλύψεις, οι παρανοήσεις, τα λάθη στην αντιγραφή και οι μεταξύ τους παρεκκλίσεις.
Η έρευνα προχωρά έτσι στη συγκρότηση ενός καταλόγου, ο οποίος παραμένει προσωρινός, καθώς εξακολουθεί συνεχώς να εμπλουτίζεται και να διορθώνεται. Για κάθε περίπτωση συγκροτείται ένας ιδιαίτερος φάκελος, με βιογραφικά στοιχεία, τις συνθήκες θανάτου και αναλυτική παράθεση όλων των πηγών που χρησιμοποιήθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία.
Μέχρι τη στιγμή αυτή, έχουν καταγραφεί εικοσιτέσσερις (24) πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις, όπως καταγράφονται συνοπτικά στον συνημμένο κατάλογο.
Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ένας κατάλογος δεκαέξι (16) ανωνύμων περιπτώσεων που είχε θεωρηθεί σε κάποια στιγμή της διαδικασίας ότι «προκύπτουν βασίμως» ως νεκροί, από επίσημες, επώνυμες και σχετικά αξιόπιστες καταθέσεις, με συγκεκριμένα στοιχεία.
Τέλος, η έρευνα έχει θέσει στο μικροσκόπιο τριάντα (30) επώνυμες περιπτώσεις, που εμφανίζονται επίμονα στους περισσότερους καταλόγους από το 1974 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχουν ποτέ τεκμηριωθεί. Όλες αυτές οι ανώνυμες και οι αμφιλεγόμενες επώνυμες περιπτώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διερευνηθούν περισσότερο, προτού αποφασιστεί οριστικά να υιοθετηθούν ή να απορριφθούν.

Δείτε το σχεδιάγραμμα σε μεγαλύτερες διαστάσεις
  • ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Οι 24 πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις
1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έρριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).
3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε.
4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών».
5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.
6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο πρόχειρο ιατρείο του Πολυτεχνείου, όπου απεβίωσε. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Χαμουρλής».
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ.
8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοε-γκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα, 19.11.1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου στις 9.9.1974, έγινε τελετή στη μνήμη του.
9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρ-θένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Κατά τις πρωινές ώρες της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19.11.1973.
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Στις 10.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, τραυματίστηκε στην πλάτη από σφαίρα. Διακομίστηκε στην κλινική «Παμμακάριστος» (Κάτω Πατήσια), όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, όπου πέθανε συνεπεία του τραύματος της μετά από ένα εξάμηνο (Μάιος 1974).
11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έρριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.
12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 10.30 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Αυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Μεταφέρθηκε στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτωρίας), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα. Γύρω στις 11.30 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, συνεπεία εμφράγματος.
15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 12.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στα Νέα Λιόσια, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά που διέσχισαν τον ουρανό του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος. Στις 12.00 το μεσημέρι της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», όπου πέθανε αυθημερόν.
17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα. Στις 13.30 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε με τις ανήλικες κόρες του στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Κύθνου, απέναντι από το ΙΣΤ' Αστυνομικό Τμήμα, βρέθηκε εν μέσω πυρών, προερχομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με αποτέλεσμα να πάθει συγκοπή. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο Κ.Α.Τ., όπου και πέθανε στις 30.1.1974.
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλςος Ντερτι-λής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα. Στις 12.00 με 12.30 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά διερχομένου άρματος μάχης. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου και πέθανε στις 27.12.1973.
23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικο-πόλεως 4, Καματερό Αττικής. Κτυπήθηκε στις 18.11.1973 από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων πέθανε στις 21.11.1973.
24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών. Κτυπήθηκε μετά τα γεγονότα, υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Συνεπεία της κακοποίησης του υπέστη ρήξη του ήπατος, εξαιτίας της οποίας πέθανε στις 17.12.1973 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο τραυματισμός του συνέβη στην Πάτρα, άλλες όμως πληροφορίες τον τοποθετούν στην Αθήνα. Η περίπτωση του παραμένει υπό έρευνα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
* Η μελέτη αυτή έχει υιοθετηθεί από τη σχετική βιβλιογραφία ως η πλέον έγκυρη επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα (βλ. ενδεικτικά Δημήτρης Παπαχρήστος, Το Πολυτεχνείο ζει, εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2004, σελ. 41-45, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Πολυτεχνείο ’73, εκδόσεις Πόλις, Αθήνα 2004, σελ. 176-177, 424-425, Βαγγέλης Αγγελής & Ολύμπιος Δαφέρμος, Όνειρο ήταν, έκδοση ΕΔΙΑ-Οδυσσέας, Αθήνα 2005, σελ.378-388).news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο σκαμνί ο Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής για τα τάγματα εφόδου στο Μεσολόγγι

Στο σκαμνί ο Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής για τα τάγματα εφόδου στο Μεσολόγγι

Καταπέλτης είναι η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας κατά του Βουλευτή Αγρινίου για τις «μαγκιές» της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου με τέσσερις κατηγορίες να βαραίνουν τον Μπαρμπαρούση και να τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά ο νόμος 927/1979 περί φυλετικών διακρίσεων.
Μετά την άρση της ασυλίας του βουλευτή ο εισαγγελέας ταυτοποίησε τη φασιστική και ρατσιστκή δράση του κόμματος στο πρόσωπο του Κώστα Μπαρμαρούση και του απήγγειλε τις εξής κατηγορίες:
  • Παράνομη βία
  • Απρόκλητη φθορά
  • Αντιποίηση αρχής
  • Παραβίαση του νόμου 927/1979 περί φυλετικών διακρίσεων
Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο εφόδου της Χρυσής Αυγής είχε βρεθεί σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και ζητούσε χαρτιά νομιμότητας από αλλοδαπούς προχωρώντας σε σπάσιμο πάγκων και άλλου είδους φθορές παρουσία της δημοτικής αστυνομίας.
Ο αντιρατσιστικός νόμος
Ο νόμος 927/1979 επικυρώνει, ουσιαστικά, το νομοθετικό διάταγμα 494/1970 με το οποίο, εν μέσω δικτατορίας, το ελληνικό κράτος υιοθετεί τη διαθνή σύμβαση για κατάργηση πάσης φύσεως φυλετικών διακρίσεων.
Το άρθρο 1 του νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά : «Οστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου, εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδων προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής του ή θρησκεύματος, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δυο ετών ή με χρηματική ποινήν ή και δι' αμφοτέρων των ποινών τούτων».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλείται σαλάμι αέρος με λιστέρια

Την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την εμπορική ονομασία Ντελημάρη Σαλάμι Αέρος Λευκάδος, σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία "Αφοι Κατωπόδη ΑΕ", που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.





Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μέρκελ στηρίζει ανοικτά το εμπόριο όπλων

Η Μέρκελ στηρίζει ανοικτά το εμπόριο όπλων και οι Σοσιαλδημοκράτες εξεγείρονται

Πρόσφατα πορίσματα αναλυτικής έκθεσης σχετικά με τις εξαγωγές όπλων έδειξαν ότι το 2011 η Γερμανία ενέκρινε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό αδειών για εξαγωγές-πωλήσεις όπλων σε ξένους εταίρους απ' ό,τι το 2010.
Η αύξηση που σημειώθηκε εκτιμάται πως είναι της τάξεως του 14%, αποφέροντας περισσότερα από 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την έκθεση, το εν λόγω ποσοστό αφορά στρατιωτικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει όπλα και άλλο γενικότερο εξοπλισμό ή υλικό στρατιωτικής χρήσης, όπως λόγου χάρη οχήματα.
Την έκθεση ενέκρινε η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε προηγουμένως εκφράσει τη στήριξή της στην εξαγωγή στρατιωτικού υλικού σε «αξιόπιστες» - όπως τις χαρακτήρισε η ίδια - χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ ή σε άλλο παρεμφερή οργανισμό, με το σκεπτικό ότι κατ' αυτό τον τρόπο η Γερμανία συμβάλλει στην ενδυνάμωση ανίσχυρων κρατών.
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης να στηρίξει ανοικτά το εμπόριο όπλων προκάλεσε τη δριμεία κριτική από πολλά μέλη του κεντρο-αριστερού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

 Deutsche Velle

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ

Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ

Από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 10% θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα, καθώς και το εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται. Ακόμη και οι αποζημιώσεις απόλυσης θα φορολογηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν στο προσχέδιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, επιβάλλεται κλίμακα για την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων, η οποία θα έχει συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια, 30% για το εισόδημα από 12.000 – 60.000 και 45% για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ από ενοίκια.
Παράλληλα, με την παραπάνω κλίμακα θα φορολογείται και η εφάπαξ παροχή που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι συνταξιοδοτούνται.
Επίσης, αλλαγές επέρχονται και στην φορολόγηση των αποζημιώσεων απόλυσης. Για αποζημίωση έως 50.000 ο φορολογικός συντελεστής θα είναι μηδενικός. Για το πέραν των 50.000 ευρώ ποσό της αποζημίωσης, θα ισχύει η κλίμακα που θεσπίζεται για την φορολόγηση των ενοικίων.
Επίσης με το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα με συντελεστή 20%, ο οποίος όμως επεκτείνεται και στις υπεραξίες από αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές.
Ακόμη, αυξάνεται από 10 σε 15% ο συντελεστής αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων κάθε μορφής κατάθεσης (repos κα). Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση αυτή θα ισχύσει από την 1/1/2014, σύμφωνα με το capital.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό στην Αρκίτσα





Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τις 11:00΄ στην εθνική οδό και συγκεκριμένα στο 152χλμ, στο ρεύμα προς Λαμία, λίγο πριν την Αρκίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος οδηγός ενός suzuki ignis με πινακίδες Αθήνας, από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο και αφού προσέκρουσε στις μπάρες το αυτοκίνητο "τουμπάρισε" μέσα μέσα στην εθνική οδό.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε μια οικογένεια από Πειραιά που είχε προορισμό την Στυλίδα για να επισκεφθούν κάποιο συγγενή.

Στο τιμόνι ήταν ο 37χρονος γιος, στη θέση του συνοδηγού η μητέρα, ενώ πίσω καθόταν ο 67χρονος πατέρας και η 90χρονη γιαγιά.

Δυστυχώς σύμφωνα με πληροφορίες ανασύρθηκε νεκρός ο 67χρονος πατέρας και πολύ βαριά τραυματισμένη η 90χρονη γιαγιά, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ο οδηγός και η μητέρα του.

Τα ακριβή αίτια του τροχαίου ερευνά το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Συγνώμη που είπα τον Σόιμπλε κουτσό

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Συγνώμη που είπα τον Σόιμπλε κουτσό

Συγνώμη ζήτησε τελικά ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς για τη δήλωση που έκανε και αποκάλεσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουτσό. Προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ τράβηξαν το αυτί του βουλευτή και ο ίδιος υποστήριξε σήμερα πως έκανε ένα λογοπαίγνιο.
Σε συνέντευξη του στον Βήμα 99,5 ζήτησε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν και τόνισε ότι δεν είχε τέτοιο σκοπό. «Εμείς στην επαρχία δεν το θεωρούμε προσβολή αυτό. Έκανα λογοπαίγνιο για το συγκεκριμένο άτομο γιατί διαφωνώ με τις πολιτικές του. Ζητώ συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν. Δεν είναι ούτε στην παιδεία μου, ούτε στην κουλτούρα μου να προσβάλλω κάποιον».

Διαβάστε Περισσότερα »

Για ποιους καταργείται το αφορολόγητο

Καταργείται το αφορολόγητο για υψηλά εισοδήματα μισθωτών - συνταξιούχων. Θα προβλέπεται όμως αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα έως 18.000 ευρώ
Σε κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 43.000 ευρώ (3.070 ευρώ το μήνα).
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σύντομα θα καταρτισθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα φορολογούνται με 21% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ χωρίς να εφαρμόζεται κάποιο αφορολόγητο ποσό.
Το μέρος του εισοδήματος από 25.000 ευρώ έως 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 36%, ενώ το επιπλέον εισόδημα των 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 45%.
Από την άλλη, όμως, το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι τα 29.000 ευρώ η επιστροφή φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για να διαμορφωθεί στα 1.400 ευρώ.
Στην περίπτωση που το εισόδημα είναι πάνω από 29.000 ευρώ, τότε η επιστροφή φόρου θα συνεχίσει να μειώνεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος για να μηδενιστεί τελικά όταν το ετήσιο εισόδημα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 43.000 ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ κάποιος θα είναι αφορολόγητος αν δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ.
Αυτό διότι με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα ο φόρος που θα προκύψει θα είναι 9.000 Χ 21% = 1.890 ευρώ.
Το ποσό αυτό θα είναι χαμηλότερο του επιστρεφόμενου ποσού των 1.950 ευρώ άρα ο συγκεκριμένος πολίτης θα είναι αφορολόγητος.
Στην περίπτωση που ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα είναι χαμηλότερος από την αυτόματη επιστροφή των 1.950 ευρώ, το κράτος δεν επιστρέφει τη διαφορά αλλά τον θεωρεί αφορολόγητο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11

Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός Κόλπος»

Διημερίδα Σ.Π.Ο.Α.Κ.  με 4 ενότητες στην Πάτρα και στόχο συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος…
Διημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός Κόλπος» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή, στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2012 στην Πάτρα.
Η διημερίδα του Συνδέσμου οργανώνεται για πρώτη φορά στην Πάτρα, ενώ ο Σύνδεσμος. στη διάρκεια της θητείας του έχει κάνει πάμπολλες παρεμβάσεις που αφορούν την προστασία και ορθολογική ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου.
Η διημερίδα, που θα περιλαμβάνει 4 ενότητες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Επιστήμη και Πολιτική και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Τμήμα Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Πανεπιστήμιο Πατρών, οικολογικές οργανώσεις) και βέβαια πολιτικοί παράγοντες από όλους τους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, θα ολοκληρωθεί με μια ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους από κάθε ενότητα και σκοπό έχει  την ανάδειξη του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής, πως αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:Καταγραφή της Φυσικής Παρουσίας των Συνταξιούχων του ΟΓΑ και των Δικαιούχων Οικογενειακών Επιδομάτων - Έλεγχος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι:

Επειδή, σημαντικός αριθμός συνταξιούχων/επιδοματούχων του ΟΓΑ δεν έχει μέχρι
σήμερα δηλώσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ θα πρέπει άμεσα όλοι οι συνταξιούχοι
και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων να ελέγξουν στην επιστολή που
τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά
συμπληρωμένοι, για την καταγραφή φυσικής παρουσίας,.
Σημειώνεται ότι, αν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο ΑΜΚΑ
και ο ΑΦΜ θα πρέπει να προσέλθουν ΕΩΣ 26-11-2012 στον Ανταποκριτή
του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα
απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Σε
διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η
καταβολή της σύνταξης/επιδόματος.
Επισημαίνουμε ότι η σύζυγος θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
και όχι του συζύγου της.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων
και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ συνεχίζεται και θα
ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι
ενδιαφερόμενοι να καταγραφούν άμεσα ( στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην Τράπεζα που έχουν
ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος ) διότι δεν θα δοθεί
παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της
απογραφής. Σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της
σύνταξης/ επιδόματος από το μήνα Ιανουάριο 2013.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!

Εξετάσεις στο αίμα αποδεικνύουν ότι μας ψεκάζουν!
Πολλοί έχουν ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων...
Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε - και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα - οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου - χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών...

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών.

Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.

Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων.

Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.

Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη (http:// www.rense.com/general11/chmmill.htm), ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.

Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π. (http://www. med.nyu.edu/patientcare/library/article.html?ChunkIID-16492)

Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.

Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS

Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του.

Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού...

Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά - και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.

Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.

Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα - προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα...

Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του...

Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.

Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα παίζει η Εθνική


Η εθνική ομάδα των Ανδρών θα δοκιμαστεί απόψε, απέναντι στην Ιρλανδία, στοχεύοντας αφενός σε ακόμη μία νίκη και αφετέρου στο να δοθεί η ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να αποδείξουν τις ικανότητές τους....



Σε συνέντευξή του, χθες το απόγευμα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος ανέφερε εν όψει του αγώνα:

«Η Ιρλανδία είναι μια ομάδα που προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα. Ναι, θα είναι φιλικό παιχνίδι αλλά υπάρχουν παιχνίδια που είναι φιλικά και ταυτόχρονα αρκετά ανταγωνιστικά».

Τον Τζιοβάνι Τραπατόνι: «Δεν τον ξέρω καλά, γνωρίζω όμως πως είναι ένας μεγάλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που γνωρίζει καλά το άθλημα. Το χαρακτηριστικό των ομάδων του είναι πως όλες είναι ομάδες δυνατές, δυσκολοκατάβλητες και προσπαθούν πάντα να πάρουν την νίκη».

Τις αλλαγές σε σχέση με την ομάδα επί ημερών Ρεχάγκελ: «Ο Ρεχάγκελ έχει γράψει χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αλλαγές μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχουν, όπως και στη νοοτροπία ενός Γερμανού προπονητή και ενός Πορτογάλου. Όμως τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας παραμένουν τα ίδια».

Τα προβλήματα Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας λόγω της οικονομικής κρίσης: «Το πάθος και η νοοτροπία των λαών θα τις βοηθήσει για να ξεπεράσουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες που υπάρχουν στις χώρες».

Το αν θα δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα και νέους παίκτες: «Δεν είναι ρίσκο να βάλω νέους παίκτες. Από τη στιγμή που είναι στην εθνική, τους εμπιστεύομαι. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό για μας. Όμως όποτε αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο έχουμε ευθύνη. Ακόμη και να μην κερδίσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Το ρόλο του Χολέβα: «Τον τελευταίο καιρό στην εθνική τον έχουμε δει να αγωνίζεται από το κέντρο και μπροστά, ενώ στον Ολυμπιακό τον βλέπουμε πάντα ως μπακ. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα τον δούμε αύριο στο παιχνίδι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας. Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα

Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στις 1.30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας.
Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
Στην στάση εργασίας θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Το διάστημα αυτό οι δημοσιογράφοι θα μεταδίδουν μόνο ειδήσεις σχετικές με τις κινητοποιήσεις.
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.
Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
"Είμαστε όλοι Έλληνες"
Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.
«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».
Εξάλλου, οι Νέοι Συνδικαλιστές της Νότιας Ευρώπης προχώρησαν, μετά από πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, στη δημοσίευση ενός κοινού μανιφέστου κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται και έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη σε υψηλά επίπεδα της ανεργίας μεταξύ των νέων.
Στη διακήρυξή τους, οι νέοι συνδικαλιστές ζητούν να προστατευθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο το οποίο διασφάλιζε στις μεταπολεμικές γενεές τα πλεονεκτήματα του κράτους πρόνοιας και της ειρήνης. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έχει φθάσει το 55,6%, στην Ισπανία το 54%, στην Πορτογαλία το 37,4%, στην Ιταλία το 35% και στην Κύπρο το 27%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο οι Έλληνες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και....


εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας. Η Ολομέλεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε στο ίδιο σκεπτικό που είχε διατυπώσει το περασμένο έτος το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ , το οποίοι είχε αποφανθεί ότι είναι παράνομες και αντισυνταγματικές οι εν λόγω διατάξεις κρίνοντας ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο Έλληνες πολίτες.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος
ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.

Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Τώρα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια σε διάσκεψη ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές. Και αυτό γιατί το δικαίωμα δε του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δικαστών έκρινε ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος. Αντίθετα, η μειοψηφία έκρινε ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή για να δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.


H απόφαση του Τμήματος
«Μόνο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό είχε πραγματοποιηθεί αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών (χορήγηση ιθαγένειας) χωρίς εξατομικευμένη κρίση, αλλά βάση γενικών αρχών που προσδιορίστηκαν με νόμο». Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με αυτή την ιστορική αναδρομή - απάντηση στους εμπνευστές του νόμου Ραγκούση αλλά και με πληθώρα νομικών επιχειρημάτων για την νομιμότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010.

Τα μέλη του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ εξετάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -βάση του οποίου ιθαγενοποιήθηκαν χιλιάδες αλλοδαποί -υπό το «πρίσμα» του Συντάγματος, έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος.

Και αυτό γιατί, δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto της ουσιαστικής προϋποθέσεις γνησίου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές διατάξεις (π.χ. Ν.3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».

Με απλά λόγια το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφαίνεται ότι η χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα μας έγινε αθρόα χωρίς να κριθούν συγκεκριμένες και εξατομικευμένες προϋποθέσεις, οι οποίες προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους που για να διαφυλάξουν την εθνική ομοιογένεια του κράτους αναφέρονται, μεταξύ των άλλων και στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος» (jus sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από έλληνες γονείς».

Πέρα όμως από τα ζητήματα της αντισυνταγματικότητας τα μέλη του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ είχε κάνει στην απόφαση που εξέδωσαν και μια ιστορική αναδρομή που ξεκινάει από τα χρόνια της απελευθέρωσης της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και φτάνει μέχρι την κατάρρευση των καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης και τη διάλυση της Ενώσεως των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).

«Αθρόα πολιτογράφηση, δηλαδή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας από ομάδες αλλοδαπών χωρίς εξατομικευμένη κρίση αλλά ευθέως βάση γενικών διατάξεων ουσιαστικού νόμου, το ελληνικό δίκαιο εγνώρισε μόνο κατά τις περιόδους ανακατατάξεων του νέου εθνικού κράτους που προέκυψε με τη σταδιακή απελευθέρωση της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και τις προσθήκες νέων εδαφών με διεθνείς συνθήκες», αναφέρει στην απόφασή του το ΣτΕ για να επισημάνει ότι μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή μεταναστών στην Ελλάδα καταρτίστηκαν νόμοι που έθεταν συγκεκριμένα κριτήρια για τη διαμονή και την εργασία αλλοδαπών στη χώρα. Πλην όμως τα κριτήρια αυτά- σύμφωνα με την απόφαση- «παραβιάστηκαν στην πράξη λόγω της παράνομης εισόδου μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων, και είχε ως περαιτέρω συνέπεια την θέσπιση αλλεπάλληλων διατάξεων, οι οποίες «νομιμοποιούσαν» την παράνομη είσοδο, διαμονή και εργασία των αλλοδαπών».

  protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την "καυτή" 40αρα της παραλιακής


Μια 40χρονη καλλονή και πρώην μοντέλο έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των θυμάτων της, καθώς έχει «γδύσει» τις τσέπες ιδιοκτητών, αλλά και θαμώνων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην παραλιακή Λεωφόρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso που φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις άγνωστες πτυχές από τη δράση της γυναίκας-«φάντασμα», η οποία φροντίζει να εξαφανίζεται από προσώπου γης αμέσως μόλις ξαφρίσει τον «στόχο» της. Η εντυπωσιακή σαραντάχρονη, με τις καυτές καμπύλες, απλώνει το μακρύ της χέρι στο… παραδάκι χωρίς το θύμα της να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει! Το μοντέλο κατά το παρελθόν είχε κάνει φωτογραφήσεις σε περιοδικά, αλλά και επιδείξεις ρούχων σε πασαρέλες και χρησιμοποιεί ως «πολιορκητικό κριό» τα ομολογουμένως πλούσια σωματικά της προσόντα ώστε να τα παίρνει δανεικά και… αγύριστα.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ 
Το κόλπο της εντυπωσιακής σαραντάρας με τις πλούσιες αναλογίες είναι απλό: διασκεδάζει πρώτο τραπέζι πίστα σε γνωστά νυχτερινά κέντρα των νοτίων προαστίων προετοιμάζοντας το έδαφος Ένας από τους ανθρώπους που έπεσε προσφάτως θύμα της είναι και γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλου νυχτερινού κέντρου διασκέδασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», η 40χρονη σεξοβόμβα συνοδευόμενη από μια φίλη της, πήγε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του συγκεκριμένου επιχειρηματία και έκλεισε πρώτο τραπέζι πίστα. Χρησιμοποιώντας ως «διαπιστευτήριά της» την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ, κατάφερε να προκαλέσει την… ανδρική περιέργεια του επιχειρηματία, ο οποίος κάθισε στο τραπέζι της εντυπωσιακής σαραντάρας. Ετσι, ξεκίνησε η επαφή της με τον επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε αυτή η επαφή να γίνει πιο… στενή, κάτι που όμως δεν κατάφερε, καθώς τα ίχνη της συγκεκριμένης γυναίκας χάθηκαν εν μία νυκτί, αφού πρώτα είχε «δαγκώσει» τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 40χρονη καλλονή, προφασιζόμενη σοβαρό πρόβλημα υγείας, ζήτησε από τον επιχειρηματία χρηματικό ποσό της τάξεως των 6.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας, ως ευαίσθητος άνθρωπος, έδωσε αμέσως τα χρήματα στη σέξι 40αρα, πιστεύοντας πως πράγματι υπάρχει σοβαρό θέμα υγείας. Δύο μέρες, όμως, μετά και προσπαθώντας να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την «αετονύχισσα», ανακάλυψε πως ο αριθμός κινητού που του είχε δώσει δεν χρησιμοποιείται πια από κάποιο χρήστη. Στη συνέχεια πήγε στη διεύθυνση κατοικίας που του είχε δώσει για να διαπιστώσει έντρομος ότι στο σημείο δεν διαμένει κανένα πρώην μοντέλο. Αμέσως κατάλαβε πως τα χρήματά του είχαν κάνει «φτερά» και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Εκεί άκουσε έκπληκτος πως κι άλλοι πολίτες, ακόμα και επώνυμοι, έχουν πέσει θύματα της γυναίκας-«φάντασμα», η οποία έφτασε στο σημείο να πάρει ακόμα και επιταγές από τους ανθρώπους που πίστεψαν πως μπορούν να κάνουν στενή παρέα μαζί της. . Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, που την αναζητούν για να δώσει εξηγήσεις, ίσως η πονηρή και συνάμα εντυπωσιακή γυναίκα να κατάλαβε πως την αναζητούν από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων της και μάλλον έχει αλλάξει στέκια, αναζητώντας νέους «στόχους».
Θ.Πάνου
espresso
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Συννεφιά με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Χαλάει από σήμερα Τετάρτη ο καιρός, αφού προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, με κατά τόπους βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και ισχυρούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ, ενώ προβλέπεται και πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και τη νύχτα θα επεκταθούν νοτιότερα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου κυρίως το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα Φωτογραφικά Ταξίδια Ανα-Ψυχής του Ζήσιμου Θειακούλη στην Αστραδενή

«Το Ταξίδι και η Φωτογραφία βρίσκονται σε συνεχή και αμφίδρομη σχέση με τη λειτουργία της Ψυχής. Από τη μια, η απόλαυση του ταξιδιού και η δημιουργική φωτογραφία επηρεάζονται από την εκάστοτε (θετική ή αρνητική) ψυχική μας διάθεση. Από την άλλη, το ταξίδι συμβάλλει στην ίαση της ψυχής, ενώ η φωτογραφία διευκολύνει την έκφραση του ψυχικού κόσμου».
Ο Ζήσιμος Θειακούλης (εκ Λαφυστίου Λεβαδείας ορμώμενος) ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Κλινικός Ψυχολόγος στην Ψυχιατρική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Από το 2001 ασχολείται ερασιτεχνικά και συστηματικά με τη φωτογραφία, εστιάζοντας κυρίως στη φωτογραφία δρόμου & τοπίου.
Διοργάνωση: Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν. Βοιωτίας "Πρόταση Ζωής".

Στο Art Cafe Αστραδενή Έρκυνας 5 Λιβαδειά, έως 18/11/2012
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγγελέας για τα Apache του Γ. Παπαντωνίου..

 


Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει η σύμβαση για την αγορά από το ελληνικό δημόσιο 12 πολεμικών ελικοπτέρων Apache για την οποία καταβλήθηκε σύμφωνα με καταγγελίες υπέρογκο τίμημα επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε.. προκαταρκτική με αφορμή δημοσίευμα της Real News που αναφέρει πως τον Αύγουστο του 2003, επί υπουργίας του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, το ελληνικό κράτος αγόρασε τα ελικόπτερα Αμερικανικής κατασκευής τύπου Apache της εταιρίας Boeing με κόστος 593 εκατομμύρια δολάρια.

Το ζητούμενο, κατά την εφημερίδα, είναι ότι τελικά η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement που συνήφθηκε με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, κάτι που εκτίναξε το κόστος της στα 663 εκατομμύρια δολάρια. Το ερώτημα για την έρευνα είναι αν η τράπεζα κράτησε όντως προμήθεια ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο συγκεκριμένος τρόπος επιλέχθηκε, κατά το δημοσίευμα, για να μην εμφανίζεται η εν λόγω σύμβαση στα επίσημα κρατικά έγγραφα.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρ’ όλο που στη σύμβαση ρητά είχε συμφωνηθεί ότι η πρώτη καταβολή από ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να γίνει το 2007, ταυτόχρονα με την παράδοση ελικοπτέρων και αφού είχαν όντως πραγματωθεί και άλλοι όροι της σύμβασης, η Ελλάδα κατέβαλε πάνω από 237 εκατομμύρια δολάρια για την αποπληρωμή των ελικοπτέρων, δηλαδή περίπου το 40% του ποσού, τον Οκτώβριο του 2003.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», και στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά, μεταξύ άλλων,
θέματα κινητικότητας διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου: «Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».


Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης με το νέο θεσμικό πλαίσιο:
- Εισάγεται ένα νέο, ευέλικτο και λειτουργικό πλαίσιο κινητικότητας, το οποίο διευκολύνει τη μετακίνηση προσωπικού σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα, με σκοπό την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών των υπηρεσιών και την αξιοποίηση του προσωπικού με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του.
- Εκσυγχρονίζεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας, ο οποίος πλέον παρέχει ευρύτερες δυνατότητες αξιοποίησης του προσωπικού που υπηρετούσε σε θέσεις που καταργούνται. Το προσωπικό αυτό μπορεί να μετατάσσεται, να μεταφέρεται ή να μετακινείται προσωρινά ή να υπάγεται σε προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης
- Ενισχύεται ο θεσμός της αργίας, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση από την υπηρεσία όσων υπαλλήλων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα και να προστατεύεται το συμφέρον και το κύρος της υπηρεσίας. Παράλληλα, διευρύνεται η προστασία του υπαλλήλου που τίθεται σε αργία.
- Καταργούνται ορισμένες θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε κλάδους και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες κρίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες των συγκεκριμένων φορέων. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε θέσεις που καταργούνται μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλους φορείς, όπου και παρουσιάζονται ελλείψεις σε προσωπικό.



Οι διευκρινίσεις Μανιτάκη

«Δεν είναι δυνατόν, ελάχιστοι υπάλληλοι να προστατεύονται από ένα άτυπο καθεστώς ανομίας και ανοχής» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Πρώτον, επεκτείνοντας και εντατικοποιώντας τον υπάρχοντα θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, κρίθηκε ότι έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα από την υπηρεσία τους, και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, όλοι όσοι έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα. Το διοικητικό αυτό μέτρο λαμβάνεται προς το συμφέρον της ίδιας της δημόσιας υπηρεσίας και προς αποκατάσταση της πειθαρχικής ευθύνης, τόσο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και των πειθαρχικών οργάνων.

Οι υπάλληλοι που υπάγονται στο μέτρο είναι ελάχιστοι , μερικές εκατοντάδες σε ένα σύνολο 600.000 δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι δυνατόν, αυτοί οι ελάχιστοι υπάλληλοι να προστατεύονται από ένα άτυπο καθεστώς ανομίας και ανοχής.

Δεύτερον, καθιερώθηκε, ένα όσο γίνεται πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό και αντικειμενικό σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Διευρύνεται η υποχρεωτική μετάταξη και ενεργοποιείται η προσωρινή μετακίνησή τους. Επιτακτικός στόχος είναι η μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων από υπηρεσίες στις οποίες κατά τεκμήριο πλεονάζουν, προς υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη, όπως ασφαλιστικοί οργανισμοί ή συνταξιοδοτικά ταμεία κ.α. , όπου εντοπίζονται επιτακτικά κενά.

Τρίτον, η υποχρεωτική μετακίνηση ξεκινάει από τις υπηρεσίες που κρίθηκε ότι είχε συσσωρευθεί ένας σχετικά μεγάλος αριθμός υπαλλήλων διοικητικού, χωρίς να έχουν προηγουμένως αξιολογηθεί, χωρίς δηλαδή να έχουν προσληφθεί με κάποια διαγωνιστική διαδικασία. Το μέτρο έχει γενικό και αντικειμενικό χαρακτήρα γιατί θέλαμε να αποφύγουμε πιέσεις για εξαιρέσεις και ιδιαίτερες μεταχειρίσεις. Η θέση σε διαθεσιμότητα ενός πολύ συγκεκριμένου και περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων και συνεπώς η ένταξή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας αποβλέπει στην άμεση, υποχρεωτική μετακίνησή τους προκειμένου να ικανοποιηθούν επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες.

Με τη μετακίνηση τους παύει αυτόματα το καθεστώς της διαθεσιμότητας και αναλαμβάνουν αμέσως τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Δεν υπηρετούν ως εκ τούτου το συμφέρον των υπαλλήλων που έχουν τεθεί εκ του νόμου σε διαθεσιμότητα, όσοι παροτρύνουν τους υπαλλήλους να μη μετακινηθούν, διότι έτσι παρατείνεται η διαθεσιμότητα τους και η δυσμενής μισθολογική τους κατάσταση.

Απευθύνομαι υπό την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού, που υπηρέτησε το δημόσιο επί σαράντα συναπτά έτη, σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για να τους διαβεβαιώσω ότι τα μέτρα αποβλέπουν στην αποκατάσταση του κύρους του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και της νομιμότητας στο δημόσιο. Επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν το κλίμα απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια , μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε για το καλό του τόπου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Οι διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση αποτελούν προϋπόθεση υπέρβασης της δεινής κρίσης που περνά ο τόπος. Η στείρα άρνηση των αναγκαίων αλλαγών και η καλλιέργεια ενός κλίματος απλώς φόβου και ανησυχίας στους υπαλλήλους δεν βοηθά ούτε τους ίδιους ούτε τη διοίκηση να αλλάξει. Και είναι επιτακτική ανάγκη το κράτος και η διοίκηση να μεταρρυθμιστούν άμεσα.»





Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο










Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ