Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Bonus» σε νέους για εξάμηνη απασχόληση με επιδότηση ΟΑΕΔ



Του Γιώργου Γάτου

Την εξάμηνη απασχόλησή τους, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα έχουν ως «μπόνους» το 2014 οι νέοι ηλικίας έως 29 ετών που απέκτησαν φέτος εργασιακή εμπειρία με τη χρήση voucher (επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας).

Την «πριμοδότηση» της συγκεκριμένης κατηγορίας των νέων προβλέπει σχέδιο απόφασης του ΟΑΕΔ που υποβλήθηκε στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ορίζοντας, ως κίνητρο για την πρόσληψή τους, την ημερήσια επιδότηση του εργοδότη με 15 ευρώ - 18 ευρώ ημερησίως. Με βάση την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των προσλήψεων θα έχουν όσοι νέοι και νέες ηλικίας έως 29 ετών απέκτησαν ή αποκτούν εργασιακή εμπειρία και δεν ασκούν επάγγελμα (δηλαδή παραμένουν άνεργοι). Οι επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν, υποχρεωτικά σε θέση πλήρους απασχόλησης, θα επιχορηγούνται, για κάθε θέση, με 15 ευρώ την ημέρα για τους κάτω των 25 ετών και 18 ευρώ την ημέρα για τους άνω των 25 ετών και για διάστημα έξι μηνών με δυνατότητα επιμήκυνσης για άλλες 30 ημέρες σε περιπτώσεις δικαιολογημένης ασθένειας του νέου, άδειας άνευ αποδοχών ή μη λειτουργίας της επιχείρησης λόγω θερινών διακοπών.

Προϋποθέσεις
Στο πρόγραμμα των προσλήψεων που σχεδιάζεται να «καλύψει» σε βάθος χρόνου (ανάλογα και με τους διαθέσιμους πόρους) τους νέους, οι οποίοι «μπήκαν» ως «μαθητευόμενοι» στην αγορά εργασίας, θα μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένοι εργοδότες και επιχειρήσεις ακόμη κι αν δεν είχαν απασχολήσει τους νέους σε θέση πρακτικής άσκησης. Προϋπόθεση είναι να μην έχουν λάβει στην τριετία άλλη de minimis ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ (και αν δραστηριοποιείται στον κλάδο των μεταφορών πάνω από 100.000 ευρώ), να μην είναι «προβληματικές», να μην έχουν μειώσει προσωπικό και να μην έχουν αλλάξει το καθεστώς εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.
imerisia.gr
Δεσμεύσεις
Κατά τη διάρκεια του εξάμηνου προγράμματος οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγούνται δεν θα έχουν δυνατότητα να αλλάζουν το καθεστώς απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής και να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες και τις υπόλοιπες -ήδη υπάρχουσες- θέσεις. Ως μείωση προσωπικού δεν θεωρούνται μόνο οι απολύσεις, αλλά και η εθελούσια έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη μέσω προγραμμάτων παροχής κινήτρων. Αντιθέτως, δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η μείωση θέσεων εργασίας λόγω λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου, οικειοθελούς αποχώρησης ή συνταξιοδότησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στα Εγκαίνια της Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου

ANAKOIΝΩΣΗ
ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
Ενημερώνουμε τους ευλαβείς προσκυνητές ότι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Καθολικού της Μονής μας απο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Γεώργιο,με την παρουσία και άλλων ιεραρχών.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 4:00 θα γίνει ο Αρχιερατικός Εσπερινός των εγκαινίων και η κατάθεση των Αγίων Λειψάνων.Την Κυριακή το πρωί στις 7:00 ο Ορθρος των εγκαινίων και στην συνέχεια τα εγκαίνια και η Θεία Λειτουργία.Στο μεγάλο αυτό και ιστορικό γεγονός καλούνται όλοι οι πιστοί να συνεορτάσουν και να λαμπρύνουν με την παρουσία τους.
                                      
                                         ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Μύλος των Ξωτικών»... το ομορφότερο παραμύθι του κόσμου ξεκίνησε!


Χριστούγεννα στα Τρίκαλα!!



Η μεγαλύτερη και ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας για ακόμη μια χρονιά είναι γεγονός. Ύστερα από σχεδιασμό και προετοιμασία πολλών μηνών, ο «Μύλος των Ξωτικών» από νωρίς το πρωί άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται τους πρώτους καλεσμένους του.
Με νέες ποιοτικές παρεμβάσεις, πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, συναυλίες και δρώμενα επί σκηνής, για 38 ημέρες «ο Μύλος των Ξωτικών» αποτελεί τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε σημείο της Ελλάδας.
Από την Παρασκευή 29 Νοε. τα στελέχη και το προσωπικό της διοργάνωσης υποδέχονται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ήδη περίπου 35.351 μαθητές και σχολικές μονάδες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή και την επίσκεψη τους στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και καθημερινά ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται.



Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Κεντρική σκηνή
12:00 “Toy tree”, το δέντρο των ξωτικών. Ο Pomet το ξωτικό των Χριστουγέννων κατασκευάζει και στολίζει το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του.
12:30 “One woman show”. Ένας σκηνοθέτης ο «Κλέων Σιχτιρίδης» και η ηθοποιός του Κ. Σοπίδη, στην πιο κωμική πρόβα που έγινε ποτέ.
18:00 ο Νίκος Πιλάβιος, ο γνωστός σε όλους «Παραμυθάς».
19:00 “Sax Nouveau”. Νεανικό μουσικό σύνολο σαξοφώνων.

Παιδική σκηνή
12:00 «Μάικ ο Φασολάκης», από το ομώνυμο βιβλίο της Μ. Κυριακού – βιβλιοπωλείο Άνεμος.
18:00 “Plan B”. Αντικείμενα που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, αιωρούνται και χορεύουν στους ήχους της μουσικής.
19:00 “One woman show”.

Kυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013
Κεντρική σκηνή
11:30 “Toy tree”, το δέντρο των ξωτικών. Ο Pomet το ξωτικό των Χριστουγέννων κατασκευάζει και στολίζει το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του.
12:30 Johnny show. Όταν η φαντασία συναντά τα μαγικά χέρια του μάγου Johnny, όλα μπορούν να γίνουν αληθινά.
13:00 Παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας, Δήμου Κιλελέρ.
18:30 Επίσημη τελετή έναρξης. Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων ανοίγει και επίσημα τις πύλες της για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το παραμύθι ξετυλίγεται…
Χαιρετισμοί επισήμων
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας κηρύσσει την έναρξη του «Μύλου των Ξωτικών».
Η γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια Demy και μαγνητοσκόπηση της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» με τον Χρήστο Νέζο. Προβολή της εκπομπής ανήμερα των Χριστουγέννων στις 14:45 στο Mega Channel.

Παιδική σκηνή
11:30  “One woman show”.

Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων
12:00 παρουσιάζεται η εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Οι Μαγικοί Επιστήμονες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά-Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις και συμβολική κατάληψη από μαθητές του ΕΠΑΛ



Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου μπροστά από το σχολειό τους προχώρησαν χθες το πρωί μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, καθηγητές και γονείς ζητώντας για άλλη μια φορά την κάλυψη των κενών.

Οι μαθητές βρίσκονται σε απόγνωση αφού εγκυμονεί ο κίνδυνος να χαθεί η χρονιά δεδομένου ότι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμοδίων τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν μεγάλα.

«Οι καθηγητές που περιμέναμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς για να αντικαταστήσουν τους άδικα απολυμένους καθηγητές μας ακόμα δεν έχουν έρθει. Το υπουργείο μας εμπαίζει και κινδυνεύουμε να μη τελειώσουμε το σχολείο, να μη πάρουμε πτυχίο και να μη δώσουμε πανελλαδικές εξετάσεις αφού λόγω των ελλείψεων τα μαθήματα δεν γίνονται», τόνισε εκ μέρους των μαθητών η Μαρία Σαγάνη και πρόσθεσε: Είμαστε σε απόγνωση, αισθανόμαστε πολύ άσχημα, έχουμε απευθυνθεί στους αρμοδίους κατ΄ επανάληψη αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πάρει απάντηση και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Μετά από αυτό η επόμενη κίνηση αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα είναι να πάμε στον κ. Υπουργό».

Από την πλευρά των γονέων η Χρύσα Καντά επεσήμανε ότι η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο» δεδομένου ότι «τα παιδιά υφίστανται μια τρομακτική αδικία, κινδυνεύουν πραγματικά να χάσουν την χρονιά να μη πάρουν πτυχία, να μη δώσουν πανελλαδικές». Παράλληλα κάλεσε τους αρμοδίους «να πάρουν γρήγορα αποφάσεις να λυθεί το πρόβλημα πριν να είναι αργά».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι μαθητές δεν φταίνε σε τίποτα. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα αυτοί πρέπει και να το διορθώσουν. Δυστυχώς όμως μένουν μόνο στις υποσχέσεις. Τα παιδιά συνεχίζουν να χάνουν μαθήματα, φαίνεται οτι δεν υπάρχει πρόθεση να λυθεί το πρόβλημα».

Ο υποδιευθυντής του σχολείου Μιχάλης Πικάσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι μαθητές λόγω της έλλειψης καθηγητών δεν μπορούν να διδαχθούν ούτε τα μαθήματα των ειδικοτήτων. Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που έχει ο κόσμος προστίθενται και άλλα. Τουλάχιστον η πολιτεία ας πράξη το καθήκον της και ας προσφέρει στα παιδιά τη μάθηση. Όμως αν υπήρχε η πρόθεση έπρεπε αμέσως από τη αρχή του σχολικού έτους να είχε λυθεί το πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Ας μας πουν τελικά τι εκπαίδευση θέλουν και αν θέλουν την τεχνική εκπαίδευση. Τα παιδιά έρχονται να μάθουν ένα επάγγελμα και δεν υπάρχουν καθηγητές. Ουσιαστικά όσοι απολύθηκαν πρέπει να προληφθούν πάλι».

Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Ευτυχία Λαμπίδη αυτή τη στιγμή τα κενά αφορούν σε 2 καθηγητές στην ειδικότητα της βρεφοκομίας, 2 στη νοσηλευτική, 2 στους γεωπόνους και 2 στους ηλεκτρονικούς.

«Μεγάλο είναι το πρόβλημα με στην ειδικότητα των βρεφοκόμων που δεν γίνονται καθόλου μαθήματα ειδικότητας και ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα», είπε και συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και «μετά από συνεννόηση με την δευτεροβάθμια γίνονται προσπάθειες να βρεθεί τουλάχιστον ένας καθηγητής».

Όπως επεσήμανε τα προβλήματα είναι πολλά. «Δεν έχουμε καθηγητές, τα κενά είναι πολλά και το προαύλιο γεμάτο μαθητές που κάθονται. Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά να μάθουν γράμματα,  από τα χωριά πληρώνουν και εισιτήριο και το αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν σε άδειες αίθουσες χωρίς καθηγητές. Θέλουμε να πιστεύουμε οτι την τεχνική εκπαίδευση δεν υπάρχει πρόθεση να την διαλύσουν. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει, η κατάσταση δεν πάει άλλο, τα παιδιά πρέπει να μπουν στις τάξεις, ο σκοπός είναι η μάθηση, όχι το προαύλιο και η καφετέρια», κατέληξε η κ. Λαμπίδη.

Γ.ΜΠΑΡ.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νόνα Βουδούρη παρουσίασε το νέο άλμπουμ «Κρυφό Ταξίδι» στη Θήβα-φωτο

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ: «Κρυφό Ταξίδι»



Η Νόνα Βουδούρη και η Δισκογραφική Εταιρεία “Protasis” παρουσίασαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, και ώρα 20.30 την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο: «Κρυφό Ταξίδι», στον πολυχώρο «Ζήθος» (Επαμεινώνδα 90, Θήβα Τηλ. 22620 81470).

Στο άλμπουμ συμμετέχουν, συνθετικά και στιχουργικά, ο Γιάννης Σπάθας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Θοδωρής Παυλάκος, η Ιρις Λουκά, ο Ακος Δασκαλόπουλος, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και άλλοι.
Επίσης, συμμετέχουν ερμηνευτικά οι: Παντελής Θαλασσινός και Daniel Armando στο τραγούδι : «Τον έρωτα ρώτα», και σε ντουέτο ο Βασίλης Λέκκας στο τραγούδι: «Δεν είναι ο έρωτας».
Η Διεύθυνση και η επιμέλεια παραγωγής του άλμπουμ έγινε από τον Άγγελο Σφακιανάκη – «Μικρός Ήρως».

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Οικονόμου Νίκος, συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και διευθυντής της Δισκογραφικής εταιρίας «Protasis».
Επίσης, ο φιλόλογος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θηβαϊκού Πειραματικού Θεάτρου κ. Παπαδόπουλος Λάζαρος μίλησε για το άλμπουμ.

Στο πρώτο μέρος της μουσικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τραγούδια από το άλμπουμ και στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια και μελωδίες από τις γειτονιές της Μεσογείου, με τη συμμετοχή των: Θάνος Πολύδωρας (τραγούδι), Αναστάσης Χαμηλάκης (Πιάνο) και Jaime Robin Smith (Βιολί).
To CD κυκλοφορεί από την “ Protasis - Treck ABEE” - http://www.protasismusic.gr/



 
«ΚΡΥΦΟ ΤΑΞΙΔΙ»

1. Λόγια Μαγικά
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
2. Το Έρωτα Ρώτα
Φωνητικά: Μουσική: Παντελής Θαλασσινός, Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος, Ισπανικοί Στίχοι: Daniel Armando
3. Όμορφα Παραμύθια
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
4. Δεν Είναι ο Έρωτας
(Ντουέτο με Βασίλη Λέκκα) Μουσική: Γιάννης Σπάθας, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
5. Όνειρο
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
6. Να σε δω
Φωνητικά: Λάμπρος Καρελάς, Μουσική: Μιχάλης Τσαμπλάκος, Στίχοι: Στέλιος Λύκος
7. Κρυφό Ταξίδι
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
8. Αγριολούλουδο
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
9. Κυλάει ο Χρόνος
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
10. Ό,τι σε θυμίζει
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
11. Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
12. Ποια Μάτια σε Κοιτάζουνε
(Επανεκτέλεση) Μουσική & Στίχοι: Λυκούργος
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού



Δείτε πού θα χτυπήσει και πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία
Με χιόνια μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος - Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση μέχρι και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στο Ιόνιο κατά τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.
Με χιόνια και καταιγίδες μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί και την Δευτέρα η κακοκαιρία

Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου:

Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

Τέταρτη, 4, και Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την

Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα καμπάνα: 60% θα αυξηθούν τα διόδια στην εθνική οδό

Μπορεί την άνοιξη του 2014 να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν τα εργοτάξια στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ωστόσο με την ενεργοποίηση των εργασιών στους οδικούς άξονες προβλέπεται και αύξηση των σταθμών διοδίων, αλλά και αύξηση του κόστους ανά χιλιόμετρο (κατά 0,04 σεντς συν ΦΠΑ).

Αυξήσεις φωτιά

Οπως αναφέρει και το newmoney σε σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού, όπως Αφίδνες, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα, ο μέσος όρος αύξησης διοδίων είναι περίπου 60%.

Για την Πελασγία, που είναι στο «Μαλιακός-Κλειδί», το κόστος από 2,70 ευρώ για τα ΙΧ, από την 1η Ιανουαρίου εκτινάσσεται σε 3,50 ευρώ, αυξημένο κατά 30%.

Παράλληλα αναμένεται να προστεθούν και τρεις νέοι σταθμοί στο Ελευσίνα-Κόρινθος (Νέα Πέραμος, Πάχη, Αγίοι Θεόδωροι), άλλοι τρεις μέσα στην Αττική (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), ενώ προβλέπεται γενναία εκπτωτική πολιτική έως 80% για τους συχνούς χρήστες.

Η νέα τιμολόγηση βάσει χιλιομετρικών αποστάσεων

Σύμφωνα με το capital.gr η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ (κατ. 2) θα μειωθεί από την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, στα 2,5 ευρώ από 3,2 ευρώ που είναι σήμερα.
Στον τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος το τέλος διέλευσης θα διαμορφωθεί στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, από 0,067 ευρώ σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μεσοχωρίου το τέλος θα αυξηθεί από τα 0,03 ευρώ στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Στην Κεντρική Οδό η τιμή παραμένει στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ στη Νέα Οδό το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί από 0,025 ευρώ σήμερα στα 0,040 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική που θα προβλέπει μείωση της τιμής των διοδίων έως και 80% για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς των διοδίων Μαλακάσας και Αφιδνών.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το εγχείρημα της τιτλοποίησης των μελλοντικών εσόδων των διοδίων δεν θα υλοποιηθεί καθώς οι αυτοκινητόδρομοι ενώ είχαν μεταβιβαστεί στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων με πρόσφατη απόφασης της κυβέρνησης δεν ανήκουν πλέον στο χαρτοφυλάκιο των προς αποκρατικοποίηση έργων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση ανάγκη η δημιουργία Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Δήλεσι

Επιτακτική ανάγκη κατασκευής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Δήλεσι



Ερώτηση  προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Επιτακτική ανάγκη κατασκευής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Δήλεσι», κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς:

Επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Δήλεσι της Δ.Ε. Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, για την οποία ο Δήμος ήδη από το 2000 έχει ζητήσει από τον ΟΣΚ την σύνταξη τεχνικής μελέτης, την χρηματοδότηση και την κατασκευή του εν λόγω έργου.

Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα, δεν έχει προχωρήσει η οικοδόμηση των σχολικών κτιρίων, παρά το γεγονός αφενός ότι ο Δήμος έχει προβεί στην αγορά οικοπέδου με ιδίους πόρους, το οποίο και έχει παραχωρηθεί στον ΟΣΚ και αφετέρου ότι έχει συνταχθεί ολοκληρωμένη μελέτη από τον ΟΣΚ σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του πρώην Δήμου Σχηματαρίου,  σύμφωνα με τις οποίες ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.271.600 ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση χρηματοδότηση προκειμένου να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί το έργο και να αντιμετωπιστεί άμεσα η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου όπου 220 παιδιά είναι στοιβαγμένα σε αίθουσες προκάτ κάτω από άθλιες συνθήκες που προσβάλλουν την σύγχρονη κοινωνία;

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτ. Λέσχη Λιβαδειάς-Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Πολυτάρχου με θέμα «Εργατοώρες..»

Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Πολυτάρχου στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με θέμα «Εργατοώρες..»

Η συγκεκριμένη φωτογραφική δουλειά του Σπύρου Πολυτάρχου είναι ένας δύσκολος συνδυασμός της φωτογραφικής τέχνης και της εργασίας. Εκμεταλλευόμενος την καταγραφική ιδιότητα του μέσου, ο φωτογράφος καταφέρνει να μεταμορφώσει την ίσως άχαρη και αγχωτική περίοδο της οικοδομικής κατασκευής σε μια νέα και ιδιαίτερη περίοδο δημιουργικότητας. Κατασκευάζει έτσι μέσα από τις πιο απλές και συνηθισμένες στιγμές,  εικόνες μυστηρίου, εικόνες αστείες, εικόνες τρυφερές, εικόνες που σε προκαλούν να τις δεις κάθε φορά και με διαφορετική ματιά. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος του φωτογράφου να αναδεικνύει την παραμελημένη γοητεία και ομορφιά της καθημερινότητας μας.



Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, 2013, στις 19:00
Διάρκεια: 4 Δεκεμβρίου 2013 – 8 Ιανουαρίου 2014

Βασικές Πληροφορίες

Πότε:

4 Δεκεμβρίου 2013 – 8 Ιανουαρίου 2014

Που:

Αίθουσα ΦΛΛ, Μπουφίδου  32 – 34 (εντός στοάς), Λιβαδειά

Διοργάνωση:

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη μαθημάτων ενηλίκων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων



Με μεγάλη ανταπόκριση ξεκίνησαν τα μαθήματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Δήμο Θηβαίων μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που λειτουργεί στο Δήμο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης .

Στο Κέντρο θα λειτουργήσουν προγράμματα ΕΘΝΙΚΗΣ και ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ και από τις αρχές Σεπτέμβρη 2013 έως σήμερα έχει δεχθεί 280 αιτήσεις. Μέχρι τώρα έχουν συμπληρωθεί οκτώ (8) προγράμματα και άρχισαν να λειτουργούν ήδη δύο (2)  στη Θήβα :

α.Το πρόγραμμα : «Ιταλικά για τον τουρισμό», από το θεματικό πεδίο «Γλώσσα και Επικοινωνία»
β.Το πρόγραμμα : «Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο», από το θεματικό πεδίο «Νέες Τεχνολογίες»

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει και στο Καπαρέλλι το πρόγραμμα «Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων» από το θεματικό πεδίο «Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον».

Το ενδιαφέρον των πολιτών για συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση για την τοπική ιστορία, για νέες ευκαιρίες στην εργασία, για  συμπλήρωση  και επικαιροποίηση των γνώσεων σε όλους τους τομείς της ζωής,  παραμένει μεγάλο.

Γι’ αυτό το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θηβαίων συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

•    Οικονομία- Επιχειρηματικότητα
•    Ποιότητα Ζωής και Περιβάλλον
•    Νέες Τεχνολογίες
•    Γλώσσα και Επικοινωνία
•    Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
•    Πολιτισμός &Τέχνη
•    Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων  (Μετανάστες, Τσιγγάνοι, Κρατούμενοι )

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2262350603 και 2262350662.

Γιατί να συμμετέχω στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης:

Η Διά Βίου Μάθηση ως εκπαιδευτική διαδικασία ενθαρρύνει τα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.
Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και ενσκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον και με θέσεις, στις ανάγκες και στις απορίες του ανθρωπίνου βίου.
Το έργο των Κέντρων εστιάζει στην Εκπαίδευση και στη Διά Βίου Μάθηση ενηλίκων, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικής στάσης προς τη μάθηση, την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τέλος στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη "φάκα" οι ποντικοί της Θήβας

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση κλοπής, η οποία έγινε πριν από τρεις ημέρες, σε οικία 44χρονου ημεδαπού στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) 15χρονων ημεδαπών ROMA , για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από τον 44χρονο, την 26-11-2013 και μεσημβρινές ώρες, άγνωστος-οι δράστης-ες, αφού παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας της ισόγειας κατοικίας του, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν από το χώρο του υπνοδωματίου, μία (1) παιχνιδομηχανή, τρία (3) ηλεκτρονικά παιχνίδια, χρυσαφικά και χρήματα, συνολικής αξίας (1.300) ευρώ.

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι δύο (2) ημεδαποί, για τους οποίους ε ρευνάται η περίπτωση εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις κλοπών.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά από ένα χρόνο απουσίας οι "RAGE N STEEL" στο Γκάζι

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά o αντιγριπικός εμβολιασμός στη Στερεά


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 2/12/2013 ξεκινάει ο δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός σε όλη την Περιφέρεια αποκλειστικά και μόνο για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι δικαιούχοι θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας, όπως αυτά αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, με την ταυτότητά τους ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό έγγραφο των στοιχείων τους.



Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

1. Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, 2. Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, 3. Κέντρο Υγείας Αταλάντης, 4. Κέντρο Υγείας Δομοκού, 5. Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, 6. Κέντρο Υγείας Στυλίδας



Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

1. Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, 2. Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, 3. Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, 4. Κέντρο Υγείας Διστόμου, 5. Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου



Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

1. Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, 2. Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, 3. Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, 4. Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου, 5. Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης, 6. Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, 7. Κέντρο Υγείας Ψαχνών, 8. Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου



Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

1. Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, 2. Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας



Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

1. Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, 2. Κέντρο Υγείας Ιτέας, 3. Κέντρο Υγείας Λιδορικίου
ο αντιγριπικός εμβολιασμός στη Στερεά

Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΛΕΣΚΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρθρο Παπαγγελή στην «Κοινωνική Επιθεώρηση» για το εκκρεμές της Δημοκρατίας

Άρθρο Δημάρχου Λεβαδέων για την έρευνα του περιοδικού «Κοινωνική Επιθεώρηση» για το εκκρεμές της Δημοκρατίας


Η σημερινή δυσμενής οικονομική πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα προκαλεί τριγμούς στη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής σκηνής, δημιουργώντας πρωτόγνωρες συνθήκες που δυστυχώς πολλές φορές απειλούν τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως πρωταρχικός πυλώνας για τη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, απολαμβάνει συνταγματικές εγγυήσεις για το αυτοδιοίκητο του ρόλου της, είναι επιφορτισμένη με την υποχρέωση της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων και χαίρει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Εξαιτίας όμως, της οικονομικής δυσπραγίας και των αδικαιολόγητων, πολλές φορές, παρεμβάσεων της κεντρικής εξουσίας χωρίς την προηγούμενη συμφωνία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ως συνέπεια, η παραπάνω βασική αρχή να βάλλεται επικίνδυνα.

Οι πολιτικές λιτότητας που έχουν υιοθετήσει και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μετά την είσοδο της χώρας σε καθεστώς «εποπτείας» από τους δανειστές της έχουν επιφέρει όχι μόνο οικονομικές, αλλά και διοικητικές δυσλειτουργίες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το προσωπικό στους Δήμους μειώνεται (κατάργηση κλάδων σχολικών φυλάκων, δημοτικής αστυνομίας) και δυστυχώς σύμφωνα με τις φημολογούμενες απόψεις υπάρχει ο κίνδυνος για μια περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού τους, κάτι που θα καταστήσει τους ΟΤΑ, θεσμό χωρίς ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης στα τοπικά θέματα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών να μην μπορούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους επιλογές και το πολιτικό τους όραμα για το οποίο εξελέγησαν και καθιστούν τους ΟΤΑ, φορείς διαχείρισης και διεκπεραίωσης, χωρίς πολλά περιθώρια υλοποίησης μιας αυτόνομης στρατηγικής για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, όλο αυτό το διάστημα, έχει προσφέρει τα μέγιστα για την οικονομική ανόρθωση της χώρας και έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον θεσμό.  Θα πρέπει επιτέλους η κεντρική εξουσία να κατανοήσει ότι οι ΟΤΑ δεν αντέχουν άλλες θυσίες και να τους δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να προσφέρουν καλές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Σήμερα το σύνολο των αιρετών επιδιώκουν την ανεύρεση συνεργιών με τις τοπικές κοινωνίες για να καταφέρουν να βοηθήσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα (λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, κοινωνικών ιατρείων, κοινωνικών φροντιστηρίων κλπ).

Παρά τα όποια προβλήματα, η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει ο πρώτος θεσμός στον οποίο απευθύνεται ο πολίτης για να βρει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του. Όλοι εμείς που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε τους πολίτες καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρισκόμαστε δίπλα τους.  Έργο επίπονο, μερικές φορές και ανέφικτο, αλλά παραμένουμε πιστοί στο όραμα για μια αυτοδιοίκηση αποτελεσματική και αρωγό των πολιτών.

Καταλήγοντας, πιστεύω ότι όλοι όσοι θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλουν να καταστήσουν σαφές προς τους ψηφοφόρους το νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί και στο οποίο καλούνται οι Δήμοι να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους.



Νίκος Παπαγγελής
Δήμαρχος Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι φόροι για τους ελεύθερους επαγγελματίες-Αφαίμαξη και νέα τεκμήρια το 2014

Μέτρα σοκ θα εφαρμόσει το 2014 η εφορία για να εισπράξει επιπλέον έσοδα ύψους 1,33 δισ ευρώ από τη φορολογία εισοδήματος. Όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος" τα μέτρα αυτά προβλέπουν την κατάργηση όλων των αφορολογήτων ορίων και των εκπτώσεων φόρους εισοδήματος για όλους τους μη μισθωτούς φορολογούμενους, την επιβολή φόρου 26% - 40,3% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων, τη φορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων χωρίς πρόθετα αφορολόγητα για προστατευόμενα τέκνα και χωρίς εκπτώσεις φόρου για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής και τόκους δανείων πρώτης κατοικίας, την επιβολή φόρου 10% - 33% στα εισοδήματα από ακίνητα και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των εταιρειών από το επίπεδο του 20% στα επίπεδα του 26% - 33%.

Ταυτόχρονα, από το επόμενο έτος θα ισχύσει ένα νέο, αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων για τον προσδιορισμό των ελάχιστων εισοδημάτων όλων των φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με το καθεστώς αυτό τα χρήματα που θα δαπανούν οι φορολογούμενοι για ναα αγοράζουν ακίνητα, επιχειρήσεις, μετοχές, ομόλογα, ένταοκα γραμμάτια του Δημοσίου, μεριδια αμοιβάιων κεφαλαίων ή να ανεγείρουν οικοδομές, καθώς και τα κεφάλαια που θα διαθέτουν για να συστήνουν νέες επιχειρήσεις ή για να συμμετέχουν στα μετοχικά κεφάλαια υφιστάμενων επιχερήσεων, θα θεωρούνται από την εφοράι "τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων", δηλαδή θα λαμβάνονται υπόψη για το τεκμαρτό προσδιορόμ των εισοδημάτων τους.

Τα νέα αυτά τεκμήρια θα προστίθενται στα ποσά των υπόλοιπων τεκμηρίων που ήδη ισχύουν καθώς επίσης και στα ποσά των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης που ήδη ισχύουν για   τη χρήση ΙΧ αυτοκινήτων, κατοικιών, σκαφών αναψυχής κοκ

Ελευθ. Επαγγελματίες

Στους χαμένους των φορολογικών ανατροπών, είναι οι περίπου 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ και όσοι πιαστούν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ θα δουν την φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται το επόμενο έτος, όπως γράφει χαρακτηριστικά το "Έθνος".

Αυτές είναι οι φορολογικές ανατροπές του 2014:

*Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων εισοδήματος που κλιμακώνονται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.
*Επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο του ετησίου εισοδήματος που προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα, εφόσον το εισόδημα αυτό δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Εάν το εισόδημα υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, τότε το τμήμα του εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 26% και το τμήμα του εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 33%.
*Διατήρηση των τσουχτερών τεκμηρίων διαβίωσης τα οποία προσδιορίζουν τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 5.700 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους αυτοαπασχολούμενους που διαθέτουν μια κατοικία ή διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία και έχουν κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Το ελάχιστον τεκμήριο για κάθε φορολογούμενο ανέρχεται σε 2.500- 3.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και προσαυξήσεις.
*Κατάργηση των φοροαπαλλαγών που μέχρι σήμερα οδηγούσαν σε μείωση του φόρου όπως ενοίκια, ιατρικά έξοδα, στεγαστικό δάνειο και δίδακτρα.
*Κατάργηση του μέτρου συλλογής αποδείξεων για την κάλυψη του 25% του εισοδήματος τους.
*Παραμένει το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Για κάθε υποκατάστημα το τέλος επιτηδεύματος θα διαμορφωθεί στα 600 ευρώ και οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες θα καταβάλλουν 500 ευρώ.
*Διατηρείται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ
*Στο ποσό του φόρου υπολογίζεται προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 5%.

newmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων σταματά τις διαδικασίες για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ»


Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων σταματά τις διαδικασίες για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ» μετά την απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου  ( Αρ. Πρωτ. 172435/Γ7, ΑΔΑ: ΒΛ1Τ9-0ΚΑ) για έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τους μαθητές Λυκείων.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων ιδρύθηκε έπειτα από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας από τη στιγμή που δεν λειτουργούσε στα σχολεία Πρόσθετη ή Ενισχυτική Διδασκαλία ώστε να καλύψει αυτό το κενό.

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε μαθητές Λυκείου ήταν και παραμένει η δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής στα μαθήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες,  οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Ωστόσο η βοήθεια σε μαθητές, που υστερούν στην σχολική τους επίδοση, πρέπει να δίνεται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γιατί αυτός είναι και ο ρόλος του σχολείου.

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ευχαριστεί ιδιαιτέρα τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της Θήβας: Ειρμός, Νέο, Φάσμα και Σπουδή,  που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση συνεργασίας και για τη φετινή χρονιά και προτρέπει τους μαθητές που έκαναν αίτηση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων, να εκδηλώσουν αντίστοιχο ενδιαφέρον και για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο σχολείο τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανός κατέσφαξε τη σύντροφο γνωστού δημοσιογράφου στην Πάτρα -Της έκοψε την καρωτίδα

 Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα η φρικτή δολοφονία μίας 43χρονης μητέρας. Ενας Αλβανός, ο οποίος ισχυρίζεται πως διατηρούσε σχέση με το θύμα, κατακρεούργησε με μαχαίρι την άτυχη γυναίκα μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή Μποζαΐτικα.Στη συνέχεια ο δράστης παραδόθηκε στις Αρχές, ο οποίος και ομολόγησε τη στυγερή δολοφονία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα διατηρούσε σχέσεις με τον γνωστό δημοσιογράφο της Πάτρας και των εκδοτών της εφημερίδας «Κήρυκας», Ανδρέα Βρη.

Ολα συνέβησαν το πρωί όταν ο δράστης επισκέφθηκε το σπίτι της 43χρονης, Ναταλίας Βοτσινά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διατηρούσε σχέση με το θύμα και πως περιστασιακά εργαζόταν στο σπίτι της γυναίκας και στο κατάστημά της. Μάλιστα, υποστήριξε πως αφορμή του άγριου εγκλήματος στάθηκε ένας έντονος καβγάς που είχαν μεταξύ τους.

Η άτυχη Ναταλία Βουτσινά

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο Αλβανός στο Ρίο, βρήκαν την άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν μητέρα ενός 10χρονου κοριτσιού, μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι στην πλάτη, στο στήθος, ενώ ο δράστης με το τρίτο χτύπημα της έκοψε την καρωτίδα.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Patrastimes, Thebest
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στήριξη Δημάρχου Λεβαδέων προς τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς

Αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς επισκέφθηκαν το Δήμο Λεβαδέων και κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία εκφράζουν τη θλίψη και την αγανάκτησή τους σχετικά με την αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία απέναντι στους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης.  Αδιαφορία που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα και με άμεσο κίνδυνο οι μαθητές όχι μόνο να κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα λήψης πτυχίου ειδικότητας (ειδικότητες βοηθών νοσηλευτών και βρεφονηπιοκόμων), αλλά και να μην τους παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν ισότιμα με τους άλλους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων και σύσσωμη η δημοτική αρχή στέκονται στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς στο δίκαιο αίτημα τους για άμεση επίλυση στο πρόβλημα λειτουργίας του σχολείου. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι μαθητές του επαγγελματικού Λυκείου να κερδίσουν το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα στη μάθηση και την επαγγελματική σταδιοδρομία.  Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε ήδη επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το AIDS είναι ακόμα εδώ

Οι νεαροί άνδρες ηλικίας 25 έως 44 ετών αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των φορέων αλλά και των πασχόντων από AIDS στη χώρα μας – και ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία τριετία, σύμφωνα με νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οπως ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από το 1981 που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα έως και τις 31 Οκτωβρίου 2013 διαγνώστηκαν με HIV/AIDS σχεδόν 13.500 άνθρωποι, περισσότερο από το 80% εκ των οποίων είναι άντρες και το σχεδόν 65% ηλικίας 25-44 ετών την εποχή που διαγνώστηκαν.

Από το 2010 έως σήμερα, εξάλλου, ο αριθμός των φορέων του ιού HIV έχει αυξηθεί σημαντικά: από 5,4 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού που ήταν το 2010, έφτασε τα 10,7 ανά 100.000 πληθυσμού το 2012, ενώ εφέτος η αντίστοιχη αναλογία είναι έως στιγμής 7,2 φορείς ανά 100.000 πληθυσμού.

Το φαινόμενο αυτό έχει δύο κύριες αιτίες: τη χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα, κατά τον παθολόγο-λοιμωξιολόγο Μάριο Λαζανά, συντονιστή διευθυντή του Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Μονάδας Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.

«Λόγω της αποτελεσματικότητας των σύγχρονων φαρμακευτικών θεραπειών, που μειώνουν το ιικό φορτίο σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα, έχει περάσει στον κόσμο η αντίληψη ότι το AIDS ιάται. Ετσι έχουν ατονήσει τα μέτρα προφύλαξης, ακόμα και μεταξύ των φορέων του ιού HIV», λέει.

«Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος έχει πολύ μικρό ιικό φορτίο οι πιθανότητες να μεταδώσει τον ιό μειώνονται μεν πάρα πολύ, αλλά δεν εξαφανίζονται. Επιπλέον, αν δεν τηρεί απαρέγκλιτα τη θεραπεία του και δεν επισκέπτεται τακτικά τον γιατρό του, ο ιός μπορεί να αναζωπυρωθεί, με ολέθριες συνέπειες».

Πολύ σοβαρό πρόβλημα, όμως, «δημιουργεί και η στροφή ολοένα περισσότερων νέων στον αλκοολισμό και στη χρήση ουσιών λόγω οικονομικής κρίσης», προσθέτει.

«Η κρίση έχει ως συνέπεια να γίνεται κοινή χρήση συριγγών και έτσι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ραγδαία αύξηση στα κρούσματα HIV/AIDS μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Ευτυχώς, όμως, αυτό παρατηρείται μόνο στην Αθήνα και δεν φαίνεται να έχει εξαπλωθεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Ιδιαιτερότητες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το 2011 έως τον Οκτώβριο του 2013 είχαν βρεθεί οροθετικοί 1.041 χρήστες της Αθήνας, με τους 63 από αυτούς να έχουν εκδηλώσει ήδη AIDS και τους 42 να έχουν καταλήξει.

Οι χρήστες-φορείς του ιού HIV έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τους άλλους φορείς, με κυριότερη την ελλιπή συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή, κατά τον κ. Λαζανά. «Σχεδόν οι μισοί δεν κάνουν καν θεραπεία, διότι δεν έχουν μόνιμη στέγη ούτε την κοινωνική στήριξη που χρειάζονται για να την τηρήσουν», λέει.

«Η συμμόρφωση των χρηστών βελτιώνεται κυρίως όταν μπαίνουν σε θεραπευτικά προγράμματα ή προγράμματα υποκατάστασης. Επιπλέον, μελέτη που πραγματοποιήσαμε έδειξε ότι το 25% των τοξικομανών-φορέων υιοθετούν επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, οπότε μπορεί να μολύνουν και άλλους».

Στους υπόλοιπους φορείς, η συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή είναι πολύ υψηλή, καθώς υπερβαίνει το 90%, διευκρινίζει ο κ. Λαζανάς.

Οσον αφορά τον τρόπο μετάδοσης του AIDS, οι σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλάξεις παραμένουν ο κυριότερος. Σχεδόν ένα στα τρία κρούσματα της HIV/AIDS λοίμωξης καταγράφονται σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άντρες, ενώ ένα στα δέκα σε ετεροφυλόφιλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα σε Παρεκκλήσι του Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου – Μεγάλης Παναγίας Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσαυτάρης: Επικίνδυνο για την υγεία η επέκταση ζωής του γάλακτος



Η επέκταση του χρονικού περιθωρίου πώλησης του φρέσκου γάλακτος, που πρότεινε μεταξύ άλλων την Τετάρτη ο Ανχέλ Γκουρία, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενέχει κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης....



«Αν πούμε ότι εμείς θα επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής στις εννέα ημέρες, μπορεί να έχουμε περισσότερα ζητήματα διασφάλισης της υγείας του καταναλωτή και να προκληθούν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Την άποψή μου τη λέω δημόσια με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο» τόνισε και εξήγησε ότι στην Ελλάδα η φρεσκότητα υπολογίστηκε σε πέντε ημέρες, ενώ σε βορειότερες χώρες, όπως στην Ολλανδία ή τη Φινλανδία, φτάνει στις επτά ημέρες διότι επικρατούν συγκεκριμένες συνθήκες παραγωγής.

Ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει στις βόρειες χώρες, στην Ελλάδα το γάλα μεταφέρεται πολλές φορές σε «γκιούμι» (μεταλλικές κανάτες) και όχι σε ειδικές παγολεκάνες, σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου, με τα φορτηγά να διανύουν αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων.

«Δεν είναι αυτόματη η μεταφορά ενός μοντέλου από ένα σημείο της Ευρώπης σε ένα άλλο, λόγω συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων», υπογράμμισε.

Ωστόσο πρόσθεσε πως αν η επέκταση περάσει «θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι διασφαλίζεται ο καταναλωτής στις συγκεκριμένες συνθήκες του τόπου και για αυτό, όπως είπε, στη συζήτηση πρέπει να μπει και ο καταναλωτής και η υγεία του και η υποστήριξη της ντόπιας παραγωγικής διαδικασίας.

Ως προς το ενδεχόμενο καθιέρωσης συστήματος πολλαπλών ημερών φρέσκου γάλακτος με ειδική σήμανση «μίας ημέρας», «δύο ημερών» κ.λπ., ο υπουργός είπε ότι «η φρεσκάδα δεν μπορεί να ορίζεται με επίθετα διότι είναι ποιοτικός δείκτης» κι επεσήμανε πως «όταν ορίζεις μια έννοια με επίθετα θα πρέπει να υπάρχει η έννοια των βαθμών, φρέσκο, φρεσκότερο, φρεσκότατο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρωμές υπολοίπων εξισωτικής αποζημίωσης


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Πιο αναλυτικά, το ποσό του υπολοίπου της πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. Ευρώ και αφορά περίπου 77.000 δικαιούχους, οι οποίοι από σήμερα το απόγευμα θα μπορούν να βλέπουν τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.



Ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προχωράμε σήμερα στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους παραγωγούς. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και παρά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου και ειδικότερα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, έναν κλάδο στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και η στήριξή  του αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες».


Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Αλιάρτου:Yποβολή αιτήσεων χορήγησης αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2014

Ανάπτυξη δραστηριότητας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε ιδιωτικό ή κοινόχρηστο χώρο»


      Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την ανάπτυξη δραστηριότητας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (για καντίνες, λούνα παρκ κλπ) σε ιδιωτικό χώρο, ιδιοκτησίας τους ή ενοικιασμένο, ή σε κοινόχρηστο χώρο να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έως την 30η Νοεμβρίου 2013.
      Σας υπενθυμίζουμε ότι οι άδειες που αφορούν σε αυτή θα προκηρυχθούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2014.


                                                                 ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήλιος με «δόντια» σε όλη τη χώρα

Βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες, ωστόσο το κρύο παραμένει - Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα  θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου
Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια και παγετό τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, αναμένουμε σήμερα Παρασκευή. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Καλό καιρό με αρκετό κρύο αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ως τραυματιοφορείς θα απορροφηθούν σχολικοί φύλακες

Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας σημείωσε ότι «παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον».



Διαβάστε Περισσότερα »

"Το Τανγκό των Χριστουγέννων" στη Θίσβη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων μας ο Σύλλογος Γυναικών Θίσβης & το Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ταινία "Το Τανγκό των Χριστουγέννων" του Νίκου Κουτελιδάκη, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μουσείου Σχολικής Ζωής Θίσβης.
Υπόθεση: Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.
Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.
Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης
Σενάριο: Βαγγέλης Νάσης
Μουσική: Γιάννος Αιόλου
Παραγωγή: Γιάννης Εξηντάρης (2011)
Διάρκεια: 102'
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου.

Η ταινία κυκλοφορεί και σε βιβλιο του Γιάννη Ξανθούλη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ