Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Πώς ψηφίζουμε σε β΄ γύρο και ευρωεκλογές

Την Κυριακή, από τις εφτά το πρωί, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους έφορους, θα ψηφίσουν 9.890.854 καταγεγραμμένοι πολίτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και 9.884.846 καταγεγραμμένοι Ευρωπαίοι πολίτες για τις ευρωεκλογές
Η ψηφοφορία για τους 446 συνδυασμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών (211 δήμοι και 12 περιφέρειες) και για τους 40 συνδυασμούς των ευρωεκλογών (1.251 υποψήφιοι) θα ολοκληρωθεί στις εφτά το βράδυ, με δυνατότητα χρονικής παράτασης για τα εκλογικά τμήματα στα οποία συνεχίζει η ροή του κόσμου μετά τις επτά το απόγευμα.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (ypes.gr) στην ένδειξη «Μάθε που ψηφίζεις» και στον αριθμό 213 136 1500 μπορούν, όσοι δεν προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία την περασμένη Κυριακή, να μάθουν με ακρίβεια που ψηφίζουν.
Όσοι δεν βρουν το όνομά τους στον τηλεφωνικό αριθμό του υπουργείου ή στην ιστοσελίδα πρέπει να απευθυνθούν στο δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Από εκεί θα παραλάβουν πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων.
Οι ψηφοφόροι που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ψηφίσουν. Όπως σημειώνεται στις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.
Στη περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, μπορεί κάποιος να ψηφίσει κανονικά, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά του στοιχεία. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά στοιχεία, θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.
Όταν τα στοιχεία της ταυτότητας έχουν διαφορές από τα στοιχεία στους εκλογικούς καταλόγους, στην περίπτωση που οι διαφορές είναι ουσιώδεις μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το δήμο. Γι' αυτό, από το υπουργείο συστήνεται να εφοδιαστούν οι ψηφοφόροι έγκαιρα με το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.
Οι ετεροδημότες
Οι ετεροδημότες εκλογείς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στην περιφέρεια του δήμου που είναι δημότες και για τις ευρωεκλογές αποκλειστικά και μόνο στον τόπο διαμονής τους, στους ειδικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι. Σημειώνεται ότι ψηφίζουν μαζί με τους άλλους εκλογείς και δεν συστήνονται ειδικά τμήματα ετεροδημοτών.
Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών. Οι παραληφθέντες υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίζουν με τη σχετική βεβαίωση που χορηγείται σε κάθε ενδιαφερόμενο από το δήμο στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση εγγραφής για τον ειδικό εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς αυτοί, όπως και οι διπλο-εγγεγραμμένοι, θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση.
Σταυρός προτίμησης
Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης σε υποψηφίους, διότι η ψηφοφορία είναι επαναληπτική μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους των δυο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Εάν ένας ψηφοφόρος σταυρώσει υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι σταυροί προτίμησης.
Αντιθέτως, στις ευρωεκλογές σταυρώνονται έως τέσσερεις υποψήφιοι. Τα καταστήματα των ΟΤΑ οφείλουν να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ !!



Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ -Η ελληνική τετράδα που έκλεψε τις εντυπώσειςΕίχαν απέναντί τους εκπροσώπους από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο...
Παρόλα αυτά, ήταν η ελληνική τετράδα εκείνη που έκλεψε τις εντυπώσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης: τα παιδιά της Νομικής Αθηνών, που κατάφεραν να νικήσουν και τους φοιτητές του Χάρβαρντ.

Η Περσεφόνη Βερνάδου, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Κυριακού και η Αννα Βεντουράτου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Moot Court Competition, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη.

Ο διαγωνισμός, που διεξάχθηκε φέτος για 12η χρονιά, αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών. Φέτος το θέμα αφορούσε τη διαφορά μεταξύ δύο κρατών μελών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, που προέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης- αποχέτευσης μετά από μία περίοδο ιδιωτικοποίησης χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Στο διαγωνισμό μετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα της νομικής Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια και στο τέλος κόντρα στο Χάρβαρντ. Το εννεαμελές δικαστήριο- υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΟΕ και εγνωσμένης φήμης καθηγητές διεθνούς οικονομικού δικαίου, έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Για την επιτυχία τους οι φοιτητές πήραν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου, ενώ είχαν και προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πλάκα στον Σαμαρά για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση!


Oι   Συριζαίοι πληρώνοντας με
το ίδιο νόμισμα το Μαξίμου τράβηξαν ένα video που αποκαλύπτει ότι ο Σαμαράς μιλούσε σε άδεια πλατεία.

Ρε τους μπαγάσηδες…


Διαβάστε Περισσότερα »

Μετράνε ζημιές από τα 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο-βίντεο

Είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και ήταν επιφανειακός - Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία - Τμήμα της ψευδοροφής του αεροδρομίου στη Λήμνο υποχώρησε - Μία τουρίστρια τραυματίστηκε - Στο νησί μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών
Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αττική σημειώθηκε στις 12:25  με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και την Σαμοθράκη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο δυνατός σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε Εύβοια, Βοιωτία, Έβρο, Ιωάννινα, Θάσο, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία, όπου πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 τραυματίες. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Στο μεταξύ τις ζημιές αρχίζουν να μετρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές σε Λήμνο και Σαμοθράκη, ενώ κατέρρευσαν κάποιες στέγες από παλαιά σπίτια.

Τμήμα της ψευδοροφής του αεροδρομίου στη Λήμνο, μάλιστα, υποχώρησε, ενώ μία τουρίστρια τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από το τμήμα των επειγόντων στο νοσοκομείο της Λήμνου, «το συμβάν αντιμετωπίστηκε από τον γιατρό του αεροδρομίου»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.

Το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του σεισμού, αν και κατά τη διάρκεια της δόνησης έγινε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησής του, πρόβλημα που τώρα έχει αποκατασταθεί.




Στη Λήμνο μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών

O υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ενημερώνει συνεχώς τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Λήμνο μετά τον μεγάλο σεισμό, ο οποίος αναχώρησε για το νησί του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Την ίδια ώρα, στη Λήμνο με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ ενώ στη Σαμοθράκη επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν οι Διοικητές της Πρώτης Στρατιάς και του Τέταρτου Σώματος Στρατού. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)



Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμόλογοι οι οποίοι παρακολουθούν τον ισχυρό σεισμό που έγινε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι. Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι: «Πρόκειται για έναν ισχυρό σεισμό της τάξεως των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος προήλθε από τη βόρεια τάφρο του βόρειου Αιγαίου, μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Το σημείο είναι η προέκταση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας όπου και στο παρελθόν είχαμε ισχυρούς σεισμούς ακόμη και 7,2 Ρίχτερ. Εξετάζουμε το φαινόμενο το οποίο είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουμε και δυο ισχυρούς μετασεισμούς των 4.7 και 5 Ρίχτερ ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)



Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χάνος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μάς είπε ότι «ήταν ένας πάρα πολύ ισχυρός σεισμός. Είχαμε χρόνια να ζήσουμε έναν τέτοιο σεισμό. Ήταν μεγάλος όπως μάθαμε 6,5 Ρίχτερ και είχε διάρκεια. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για τραυματίες ενώ υπήρξαν και ζημιές σε παλιά σπίτια αλλά και σε οικοσυσκευές».



Διαβάστε Περισσότερα »

Επείγουσα ανακοίνωση της υποψήφιας για την Ευρωβουλή Αργυράκου Μαργαρίτας

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :Με ξέρετε όλοι ως Αργυράκου Μαργαρίτα. Επειδή όμως ...έτσι το ...θέλει η νομοθεσία, έμαθα και εγώ τώρα μόλις, ότι στο Ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που συμμετέχω, το όνομά μου αναφερεται με την Πολωνική εκδοχή του, δηλαδή ΜΙΕΡΝΙΚ ΜΑΛΓΚΟΡΖΑΤΑ-ΓΙΟΛΑΝΤΑ και εντος παρενθέσεως αναφερεται το ελληνικό όνομά μου (ΑΡΓΥΡΑΚΟΥ ΜΑΡΓ/ΙΤΑ) που γνωρίζουν όλοι οι φίλοι μου, οι συντοπίτες μου, οι συνεργατες μου και οι συναγωνιστές μου στον αγροτο-κτηνοτροφικό συνδικαλισμό όπου δραστηριοποιούμαι,σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 20 χρόνια. Είμαι μια μορφή ''θύματος'' της τυπικότητας του νόμου! Δεν είμαι πολιτικός με την εννοια που ξερατε για να μπορώ να κάνω ανακοινώσεις,διαφημίσεις, να βγάλω αφίσσες κλπ.Ειμαι μια κτηνοτρόφος που παλεύω μόνη μου!!! Βοηθήστε αυτό να διαδοθεί!!!

Για να βάλετε λοιπόν σταυρό σε μένα να κοιτάξετε στο γραμμα << Μ>>, όπου θα με βρείτε έτσι

ΜΙΕΡΝΙΚ ΜΑΛΓΚΟΡΖΑΤΑ-ΓΙΟΛΑΝΤΑ (ΑΡΓΥΡΑΚΟΥ ΜΑΡΓ/ΤΑ) του Στάνισλαβ

Θυμηθήτε στην κάλπη!
Για μια δυνατή παρουσία της Ελιάς, για μια δυνατή φωνή μέσα στην Ελιά και μέσα στην Ευρωβουλή!

ΜΙΕΡΝΙΚ ΜΑΛΓΚΟΡΖΑΤΑ-ΓΙΟΛΑΝΤΑ (ΑΡΓΥΡΑΚΟΥ ΜΑΡΓ/ΤΑ) του Στάνισλαβ, Κτηνοτρόφος, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ελιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπείρα στη Θήβα έκλεβε αυτοκίνητα και άδειαζε τα ρεζερβουάρ από αυτοκίνητα και μηχανήματα!




Βρέθηκαν 10 κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ είχαν ρημάξει τα ρεζερβουάρ από οχήματα και μηχανήματα Δημόσιων Υπηρεσιών, επιχειρήσεων και ιδιωτών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας...

Πρόκειται για μια συμμορία νεαρών ρομά, οι οποίοι έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα ένας 16χρονος, μέλος της συμμορίας είναι ήδη προφυλακισμένος, για άλλα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δυο ακόμη μέλη της ομάδας, ενώ αναζητούν ακόμη έναν.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, οργανωμένη εγκληματική ομάδα ημεδαπών ROMA, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει, το τελευταίο τρίμηνο, σωρεία κλοπών αυτοκινήτων και κλοπών μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου από οχήματα και μηχανήματα Δημόσιων Υπηρεσιών, επιχειρήσεων και ιδιωτών στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, συνελήφθησαν χθες (23-05-2014) το πρωί στη Θήβα, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 28 και 27 ετών και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο, ηλικίας 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει τον περασμένο Φεβρουάριο από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, είχε ήδη συλληφθεί την 05-05-2014, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών, κατηγορούμενος για ληστείες και συναφείς κλοπές και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα Αττικής (σχετικό το από 06-05-2014 Δελτίο Τύπου).

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα, στο πλαίσιο διεξοδικής διερεύνησης υποθέσεων κλοπών αυτοκινήτων και ποσοτήτων πετρελαίου από οχήματα και μηχανήματα Δημόσιων Υπηρεσιών, επιχειρήσεων και ιδιωτών, εντόπισαν χθες το πρωί και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 28χρονο και τον 27χρονο, την ώρα που εισήλθαν σε αύλιο περιφραγμένο χώρο επιχείρησης στη Θήβα, με σκοπό την αφαίρεση πετρελαίου και μπαταρίας από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί τουλάχιστον με τους δύο ανήλικους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο εγκληματική ομάδα με ιεραρχική δομή και συγκρότηση, διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών αυτοκινήτων και ποσοτήτων πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), αφαιρούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να μεταβαίνουν σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και Δημόσιων Υπηρεσιών, υπαίθριους χώρους στάθμευσης λεωφορείων και μάντρες ιδιωτών, όπου προέβαιναν στην τμηματική μετάγγιση και κλοπή μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, στην διάπραξη:


• Δέκα (10) κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, το χρονικό διάστημα από 09-04-2014 έως και 19-05-2014. Όλα τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

• Είκοσι (20) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου, από σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά αυτοκίνητα (απορριμματοφόρα) του Δήμου Θηβαίων, συνολικού βάρους (4.500) περίπου λίτρων.

• Δεκαπέντε (15) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου, από αγροτικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων, ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (1.500) περίπου λίτρων.

• Έξι (6) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών, συνολικού βάρους (1.505) περίπου λίτρων.

• Έξι (6) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από τράκτορες, ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (3.000) περίπου λίτρων.

• Τεσσάρων (4) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από φορτηγά οχήματα και αγροτικά μηχανήματα, ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (700) περίπου λίτρων.

• Τριών (3) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από επαγγελματικά φορτηγά αυτοκίνητα επιχείρησης, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (1.000) περίπου λίτρων.

• Μίας (1) κλοπής ποσότητας πετρελαίου από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (400) περίπου λίτρων.

• Μίας (1) κλοπής ποσότητας πετρελαίου από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (100) περίπου λίτρων.


Σε ένα από τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, πένσες, λοστός, γάντια κ.λ.π.), λαστιχένιοι σωλήνες και πλαστικά δοχεία, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την μετάγγιση του πετρελαίου.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Τι είναι πολιτική» απο τον Λευτέρη Κουσούλη στο Συνεδριακό Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
   
                                                    ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                                    ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                                                                   
              

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                          ΟΜΙΛΙΑ
                                            «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
                                ΟΜΙΛΗΤΗΣ:ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
                                
Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο γνωστός πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας, τηλεοπτικός αναλυτής και αρθρογράφος στο ‘’Βήμα’’ , κ. Λευτέρης Κουσούλης, με θέμα «Τι είναι πολιτική».
Θα ακουστούν νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις περί πολιτικής από  τον ομιλητή.
                                                         Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων    Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας
                                                  
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον. Καρβούνη)


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Γιάννη Ραχούτη για τις εκλογές

Αγαπητοί συμπολίτες,


Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Βοιωτούς πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις Περιφερειακές Εκλογές  με το Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη << Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας>>.
Έχοντας στο πλευρό μου την μοναδική και αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας  μου και των φίλων μου, έδωσα έναν έντιμο αγώνα υπέρμετρου πολιτικού πολιτισμού όπως άλλωστε αρμόζει στη νέα γενιά της εποχής μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Μπακογιάννη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου  να με συμπεριλάβει στο συνδυασμό << Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας>>. Θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό του και θα βοηθάω τον Συνδυασμό από οποιοδήποτε μετερίζι.

Θέλω επίσης να συγχαρώ και τους εκλεγέντες του συνδυασμού και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.


Είμαι σίγουρος, ότι την Κυριακή 25 Μαΐου, θα ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη ώστε να διαχειριστεί με σύνεση και υπευθυνότητα τα δύσκολα προβλήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.







                                                                                      Με εκτίμηση,

                                                                                 ΡΑΧΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                                                              Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Βοιωτίας
               
                                                          Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών

                                                                      Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης-Αισθητή σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12.27 στη Λήμνο. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το επικεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν 5 χλμ., ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η μεγάλη διάρκεια της δόνησης.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και σημειώθηκε 77 χλμ. νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και είχε εστιακό βάθος 91 χλμ.

Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης ανέφεραν πριν λίγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια συγγένεια έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με τη Σάρον Στόουν

Ο Γιάννης Στουρνάρας για να γίνει δημοφιλής ανάμεσα σε υπουργούς, βουλευτές και ομολόγους του στο Γιούρογκρουπ επικαλείται ότι γνωρίζει τη..Σάρον Στόουν. Δεν την γνωρίζει απλά. Είναι πρώτη εξαδέλφη του.

Για όσους δεν πείθονται ο υπουργός οικονομικών,σύμφωνα με το «Βηματοδότη», ξετυλίγει την πραγματική ιστορία του παππού του Ανάργυρου Στουρνάρα, που έφυγε μετανάστης στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2010. Εκεί άλλαξε το όνομά του, όπως έκαναν όλοι οι Έλληνες μετανάστες ώστε να μπορούν να προφέρουν οι Αμερικάνοι εύκολα το επίθετό τους. Έτσι από Ανάργυρος Στουρνάρας το έκανε... Harris Stone.

Ο υπουργός οικονομικών έχει κληρονομήσει την ταυτότητα του παππού του με το επίθετο Stone και την επιδεικνύει με καμάρι στους φίλους του λέγοντας ότι η πασίγνωστη ηθοποιός είναι πρώτη εξαδέλφη του. «Αφού έχουμε το ίδιο επίθετο», λέει. Την Πέμπτη, όταν μια φωτογραφία της πανέμορφης και καλλίγραμμης ηθοποιού φιγουράριζε όρθια στην πρώτη σελίδα των «Νέων», ο κ. Στουρνάρας δέχθηκε τουλάχιστον 20 τηλεφωνήματα από γνωστούς του, που του ζητούσαν στα σοβαρά ένα και μόνο πράγμα «Πες της να έρθει στην Ελλάδα να μας τη γνωρίσεις. Πρόκειται για γυναικάρα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι αγρότες και πώς θα λάβουν την «κάρτα πετρελαίου»


Κάθε αγρότης θα πρέπει να έχει καταγεγραμμένα τα μηχανήματα και τις καλλιεργητικές του ανάγκες
Σε στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα βασισθεί η υποδομή της «κάρτας πετρελαίου» για τους αγρότες που θα υλοποιηθεί από το φθινόπωρο για να ισχύσει από το 2015.

Τη σχετική εξαγγελία έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και ήδη εξετάζεται από τις ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Κάθε αγρότης θα πρέπει να έχει καταγεγραμμένα τα αγροτικά του μηχανήματα και τις καλλιεργητικές του ανάγκες, ώστε να παίρνει την κάρτα πετρελαίου που θα του διασφαλίζει αυτόματα το αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς για τους οποίους έχει τα μηχανήματα αυτά.

Αν από το προφίλ που θα σχηματίσουν οι υπηρεσίες των υπουργείων για τον αγρότη προκύψει πως δικαιούται π.χ. ένα τόνο πετρελαίου σε ετήσια βάση τότε θα ορίζονται συγκεκριμένοι περίοδοι ανεφοδιασμού του και θα καθορίζονται ειδικά παραστατικά και δικαιολογητικά ώστε να προμηθεύεται το φθηνό πετρέλαιο.

Στόχος είναι να αποδεικνύεται η κατανάλωσή του καυσίμου για παραγωγικούς σκοπούς και να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα βρεθεί από το ντεπόζιτο του αγροτικού μηχανήματος σε ΙΧ στο Κολωνάκι!!!

Σημειώνεται πως προ ημερών πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών με τα ποσά της πρώτης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, ύψους περίπου 53 εκατ. ευρώ, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, έγινε με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ. Παρόμοια μεθοδολογία, αλλά πιο εμπλουτισμένη, θα ακολουθηθεί και με την «κάρτα πετρελαίου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το1883 στις ΗΠΑ, παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Μπρούκλιν, αποκτώντας τον τίτλο της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας της εποχής της. Η ανέγερση της διήρκεσε 14 χρόνια.

1626 - O Πίτερ Μίνουιτ αγοράζει το Μανχάταν.

1667 - Ο γαλλικός βασιλικός στρατός διασχίζει τα σύνορα με τις Ισπανικές Κάτω Χώρες, αρχίζοντας τον Πόλεμο της Επανάκτησης.

1689 - Tο αγγλικό Κοινοβούλιο εγκρίνει την Πράξη Ανοχής, η οποία προστατεύει τους Προτεστάντες αλλά αποκλείει σκόπιμα τους Ρωμαιοκαθολικούς.

1738 - Ο Τζον Γουέσλεϋ ιδρύει το Μεθοδιστικό κίνημα.

1798 - Αρχίζει η Ιρλανδική Εξέγερση του 1798 κατά της βρετανικής κυριαρχίας.

1822 - Μάχη της Πιτσίντσα: ο Αντόνιο Χοσέ ντε Σούκρε εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της Προεδρίας του Κίτο.

1844 - O Σάμιουελ Μορς στέλνει το μήνυμα "What hath God wrought" ("Τι κατόρθωσε ο Θεός!", απόσπασμα από την Αγία Γραφή, Αριθμοί 23:23) από το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών στο βοηθό του στη Βαλτιμόρη (Μέριλαντ), για να εγκαινιάσει την πρώτη τηλεγραφική γραμμή.

1895 - O θεατρικός συγγραφέας Όσκαρ Γουάιλντ καταδικάζεται σε δύο χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για το ηθικό παράπτωμα της ομοφυλοφιλίας.

1895 - O Χένρι Ίρβινγκ, κατά κόσμον Χένρι Μπρόντρομπ, γίνεται ο πρώτος Άγγλος θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που λαμβάνει το χρίσμα του ιππότη.

1899 - O πρώτος ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη στάθμευση αυτοκινήτων ανοίγει στη Βοστόνη.

1915 - H Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία.

1915 - O Τόμας Έντισον παρουσιάζει τη εφεύρεσή του, που καταγράφει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

1919 - Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ).

1923 - Iδρύεται στο Αμβούργο η Σοσιαλιστική Διεθνής Νέων.

1929 - H ταινία "The Cocoanuts" το πρώτο φιλμ των αδελφών Μαρξ κάνει πρεμιέρα στο Ριάλτο Θίατερ του Λος Άντζελες.

1930 - O ένατος πλανήτης, που ανακαλύπτεται παίρνει το όνομα "Πλούτωνας".

1930 - Προσγειώνεται στο Ντάργουιν η Άμι Τζόνσον, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος, που πραγματοποιεί μόνη της πτήση 11.000 μιλίων από την Αγγλία στην Αυστραλία.

1931 - Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών στο μέγαρο της "Δουκίσσης Πλακεντίας".

1940 - O Ιγκόρ Σικόρσκι πραγματοποιεί για πρώτη φορά επιτυχημένη πτήση με ελικόπτερο που φέρει μόνο έναν έλικα.

1941 - Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το γερμανικό θωρηκτό "Μπίσμαρκ" βυθίζει στα νερά του βόρειου Ατλαντικού το "Χουντ", το μεγαλύτερο σκάφος του βρετανικού στόλου.

1942 - Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Σοβιετικοί εγκαταλείπουν τη χερσόνησο Κερτς, μετά από αντίσταση 15 ημερών.

1944 - Στη Συρία, διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους της Δαμασκού για να διαμαρτυρηθούν για τις φήμες σχετικά με την κατάργηση του φερετζέ.

1954 - Ιδρύεται η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

1955 - Στην Κύπρο, γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του κυβερνήτη σερ Ρόμπερτ Αρμιτέιτζ με βόμβα που τοποθετούν άνδρες της ΕΟΚΑ κάτω από το κάθισμά του στον κινηματογράφο. Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά την αναχώρησή του. Επικηρύχθηκαν οι Γρίβας Διγενής (10.000 λίρες) και Γρηγόρης Αυξεντίου (5.000 λίρες).

1956 - Πραγματοποιείται στο Λουγκάνο της Ελβετίας ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

1961 - Η Κύπρος γίνεται το 14ο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

1962 - Η διαστημική κάψουλα Aurora 7, στην οποία επιβαίνει ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κάρπεντερ, μπαίνει σε τροχιά και κάνει επτά φορές το γύρω της Γης.

1964 - Oι πιο αιματηρές ταραχές, που ξεσπούν ποτέ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, γίνονται στη Λίμα μεταξύ του ματς Αργεντινής και Περού για τα προκριματικά του Ολυμπιακού Τουρνουά, όταν ο διαιτητής ακυρώνει γκολ της ομάδας του Περού. Οι νεκροί ανέρχονται στους 300 και οι τραυματίες τους 650.

1968 - Φοιτητές βάζουν φωτιά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

1969 - Τίθεται σε λειτουργία η πρώτη μονάδα του υδροηλεκτρικού έργου Καστρακίου, ισχύος 80.000 κιλοβάτ.

1980 - Η Κυβέρνηση Ράλλη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

1981 - Τα αποτελέσματα των κυπριακών εκλογών είναι: ΑΚΕΛ 32,86%, ΔΗΣΥ 31,85%, ΔΗΚΟ 19,69%.

1982 - Τα ιρακινά στρατεύματα υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν το λιμάνι Χοραμσάρ, στα νότια του Ιράν, το οποίο είχαν καταλάβει πριν από 20 μήνες.

1989 - Σε απεργία πείνας κατεβαίνει ο Μανώλης Γλέζος έξω από την ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενος για την άνιση κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, ενόψει των εκλογών.

1990 - Η Μίλαν κατακτά το τέταρτό της Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης νικώντας τη Μπενφίκα με 1-0.

1991 - Στην Ινδία, αποτεφρώνεται η σορός του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι.

1992 - O Ολυμπιακός μετά από 22 χρόνια νικάει τον ΠΑΟΚ με 2-1 μέσα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

1992 - Στην Αθήνα φτάνει ο ιδιοκτήτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ηθοποιό Τζέιν Φόντα, για να παραλάβει το βραβείο "Αριστοτέλης" του Ιδρύματος Ωνάση.

1992 - Στην Ταϊλάνδη, ο πρωθυπουργός Κραπραγιούν ανακοινώνει την παραίτησή του, βάζοντας τέρμα στη σύντομη αλλά αιματηρή του θητεία.

1993 - Δυο χρόνια μετά το τέλος του πολέμου με την Αιθιοπία, η Δημοκρατία της Ερυθραίας κηρύσσει και επίσημα την ανεξαρτησία της.

1993 - Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών, το Χρυσό Φοίνικα μοιράζονται εξίσου το "Πιάνο" της Τζέιν Κάμπιον και το "Αντίο Παλλακίδα μου" του Τσεν Κεγκ.

1995 - O Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απορρίπτει την πρόταση να αναγνωρίσει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων, που είχαν επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη χώρα του.

1995 - Στη Βρετανία, πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο Χάρολντ Ουίλσον, πρώην ηγέτης των Εργατικών, που κέρδισε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και ισάριθμες πρωθυπουργίες έως το 1976.

1996 - Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Λάρισας και το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, εγκαινιάζει ο υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος.

2001 - O 15χρονος Τεμπα Τσχέρι, οδηγός ορειβατικής αποστολής, γίνεται ο νεότερος άνθρωπος, που πατά την κορυφή Έβερεστ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεκόρ υποψηφίων για Ελλάδα στις ευρωεκλογές!



    Ρεκόρ υποψηφίων έχει η Ελλάδα στις φετινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τα κόμματα, ανά χώρα.

Σε σχέση με το εκλογικό της Σώμα, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές (1.299) από όλες τις...χώρες της ΕΕ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ελλάδα με 21 έδρες στη νέα Ευρωβουλή έχει περισσότερους υποψήφιους από τη Γερμανία (1.053) με 96 έδρες και την Ιταλία (807) με 73 έδρες.

Σε απόλυτους αριθμούς, τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές έχουν η Γαλλία (3.753) και η Ισπανία (2.106).
Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ΕΚ, στις ευρωεκλογές του 2014 υπάρχουν συνολικά 948 λίστες με 16.351 υποψήφιους από 28 κράτη-μέλη για 751 έδρες της Ευρωβουλής.

Ώρες μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων


Στις 23:00 της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη κατανομή των εδρών της Ευρωβουλής ανά πολιτική ομάδα, η οποία θα βασίζεται σε εκτιμήσεις και σε exit polls.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ΕΚ, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τη 1:00 (ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας.

Οι εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων θα καθυστερήσουν διότι, όπως εξήγησε η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ, οι κάλπες δεν κλείνουν την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες, π.χ στην Ιταλία οι κάλπες κλείνουν την Κυριακή στις 23:00.
Μόνο 17 κράτη- μέλη θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των exit- polls γύρω στις 19:00 (ώρα Ελλάδος): Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και ίσως η Ουγγαρία


Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο Παναγιώτης Ποικιλίδης


Πάλεψε σαν παλικάρι μετά το έμφραγμα που υπέστη, ωστόσο δεν τα κατάφερε και το βράδυ της Παρασκευής έφυγε απ' τη ζωή
Ένα μεγάλο αθλητή κι έναν εξαιρετικό άνθρωπο πενθεί από το βράδυ της Παρασκευής ο ελληνικός αθλητισμός.

Μετά το έμφραγμα που υπέστη την περασμένη Τετάρτη, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή της ζωής του και τελικά έφυγε αναπάντεχα απ’ αυτή.

Η κατάσταση του Ολυμπιονίκη και διοικητικού στελέχους του ΠΑΟΚ δεν παρουσίασε τελικά τη βελτίωση που αναμενόταν μετά την εγχείριση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε. Και αφότου το πρωί της Παρασκευής άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές και ν’ ανεβάζει πυρετό, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία οδήγησε τελικά στο θάνατό του λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Όπως είναι λογικό, η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός στον ΠΑΟΚ, με πολλά απ' τα στελέχη του και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να σπεύδουν κοντά στους οικείους του. Αμέσως, δε, εκδόθηκε και συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν κατάφερε να βγει νικητής από την τελευταία, πιο δύσκολη μάχη του. Το Μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε, παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και τελικά “έφυγε” σε ηλικία 48 ετών.

Συντετριμμένοι μετά την θλιβερή είδηση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και σύσσωμο το ΔΣ μετέφεραν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου - Πού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές
Αίθριος αναμένεται ο καιρός σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αναλυτικά, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου μετά το μεσημέρι θα πνέουν μέτριοι άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Κορινθιακό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες αναμένονται το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι καιρικές συνθήκες τις Κυριακής. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται  στα Ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχές κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Aναλυτικά ο καιρός για το Σάββατο

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 25-05-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες κυρίως στα βόρεια ορεινά οπού θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ