Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Έπιασαν στην Ξηρονομή τον έναν απο την συμμορία που ρήμαζε σπίτια στην Αλυκή

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στην Ξηρονομή Βοιωτίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία
Για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται επίσης δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας – συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν πλήρως

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάσθηκαν (3) κλοπές σε οικίες και (1) κλοπή οχήματος, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Αττικής

Κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα κλοπών και (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα κλεμμένο και το άλλο ιδιοκτησίας του 20χρονου γιου του συλληφθέντα

Ο 20χρονος, παρακινούμενος από τον πατέρα του,  δήλωσε ψευδώς την κλοπή του οχήματός του, για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες  

Συνελήφθη, χθες (28-10-2015) το πρωί στην Ξηρονομή Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία και ψευδορκία (ηθικός αυτουργός).

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επίσης δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας – συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 29 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ομοίως για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία, αλλά και ο 20χρονος γιος του 42χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία (φυσικός αυτουργός). 

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, εντόπισαν προχθές (27-10-2015) νωρίς το πρωί, εντός του οικισμού Αλυκής Βοιωτίας, δύο εγκαταλελειμμένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Όπως διαπιστώθηκε το πρώτο όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος. Επιπλέον προέκυψε ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του την 24-08-2015, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, αλλά και άλλων αντικειμένων, ως προϊόντων κλοπών.

Το δεύτερο όχημα διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον 20χρονο γιο του συλληφέντα, ο οποίος την 27-10-2015, καθ’ υπόδειξη του 42χρονου, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας και δήλωσε ψευδώς την κλοπή του, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του, ενέχονται στις ακόλουθες τουλάχιστον κλοπές:

•    Πρώτες πρωινές ώρες της 24-08-2015, διέπραξαν κλοπή σε οικία στην Κινέττα Αττικής, κατά την οποία αφαίρεσαν επίσης και το προαναφερόμενο κλεμμένο όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
•    Πρώτες πρωινές ώρες της 27-10-2015, διέπραξαν δύο κλοπές σε οικίες στην Αλυκή Βοιωτίας, τα αφαιρεθέντα αντικείμενα των οποίων βρέθηκαν στο εσωτερικό του κλεμμένου οχήματος και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.    

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ