Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου

Η μεγάλη νύκτα της συμφωνίας ή του τέλους αρχίζει στις Βρυξέλλες μετά το νέο τελεσίγραφο που δόθηκε από το Eurogroup έως αύριο Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι να υπάρχει έτοιμο το κείμενο της συμφωνίας.             
Η συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup ολοκληρώθηκε σε χρόνο μηδέν προκειμένου να αρχίσει απόψε νέος κύκλος συζητήσεων του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής της Κομισιόν Ζ-Κ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι και του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ.
Αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί εκ νέου το Eurogroup στις 14.00 ώρα Ελλάδας όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 12:00 ώρα Ελλάδας για την κατάθεση του εγγράφου της συμφωνίας.
«Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το που βρισκόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα. Το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι αύριο στη 13:00 ώρα Βελγίου».
Δύσκολη και χωρίς αποτέλεσμα η απογευματινή συνάντηση Τσίπρα με τους Θεσμούς

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε σχεδόν επί έξι ώρες με τους επικεφαλής των δανειστών Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι παρουσία των Ντάισελμπλουμ, Βίζερ και Ντομπρόφσκις στη σκιά της πρότασης- βόμβας των Θεσμών την οποία η Αθήνα απέρριψε ως «αρμαγεδδώνα»   

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός αναχώρησε και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες εισήλθαν στο κτίριο όπου συνεδρίασε το Eurogroup.

Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ δεν έκαναν καμιά δήλωση.  

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις ο οποίος μετείχε στη συνάντηση των πιστωτών με τον κ. Τσίπρα προσερχόμενος στη συνεδρίαση ανέφερε:« είναι πολύ πιθανόν να έχουμε μια μακρά νύχτα. Αλλά δεν μπορώ να προσθέσω κάτι περισσότερο. Εχει υπάρξει πρόοδος αλλά υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα».

Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών φτάνοντας για το Eurogroup διαπίστωσε ότι δεν έχουν γίνει πολλά από την Δευτέρα.   

Ο επίτροπος οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί περιορίστηκε να παρατηρήσει εργαζόμαστε, για να υπάρξει μία συμφωνία».

«Όλα εξαρτώνται από την εισήγηση που θα κάνουν οι τρεις Θεσμοί, η οποία θα αποτελέσει την βάση συζήτησης στο Eurogroup. Θα δούμε πρώτα ποια είναι τα συμπεράσματα των Θεσμών για να συζητήσουμε» ανέφερε ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Van Overtveldt .

Ερωτηθείς αν θα τεθούν τελεσίγραφα στην ελληνική πλευρά σήμερα, απάντησε πως αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να φτάσουμε σε μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα και το μέλλον της ευρωζώνης. Εάν δεν μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία σήμερα, θα δούμε που βρισκόμαστε αύριο, σημείωσε.

«Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω για την ελληνική πρόταση. Εναπόκειται στους Θεσμούς. Πιστεύω ότι 3 eurogroup και 3 σύνοδοι κορυφής αρκούν για να βρεθεί λύση. Είμαι περίεργος να δω πως θα μοιάζει η ευρωζώνη μετά το πέρας του σημερινού Eurogroup» σημείωσε ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, κ. Kazimir, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Πολλοί νιώθουν ότι ένα τρίτο πρόγραμμα μπορεί να μπει από την πίσω πόρτα», σημείωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χ. Σέλινγκ και πρόσθεσε: «Απέχουμε πάρα πολύ από το να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα».
Βαρουφάκης και Τσακαλώτος στο τραπέζι του Eurogroup

Από ελληνικής πλευράς στο Eurogroup μετείχαν οι κ.Βαρουφάκης και Τσακαλώτος. Νωρίτερα οι δύο άνδρες μετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες σε συσκέψεις για την κατάρτιση του καταλόγου με τα προαπαιτούμενα.    

Μαξίμου: Αδυνατούμε να συμφωνήσουμε ... η διαπραγμάτευση συνεχίζεται 
Μετά το τέλος της εξάωρης συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα. Ωστόσο  από την πλευρά τους, οι Θεσμοί κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες.

« Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


 
Σεβαστέ συμπολίτη, οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμαστε για την συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου μας.
Με την μειωμένη χρηματοδότηση και την υποστελέχωση του νοσοκομείου καθώς και την αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών των εργαζομένων  δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου.

Είναι αδύνατον πλέον να εργαζόμαστε χωρίς αντίκρισμα.
Μέχρι και σήμερα το συνεχώς μειούμενο προσωπικό καταβάλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας ( μια νοσηλεύτρια για  40 ασθενείς στις κλινικές ή δυο νοσηλεύτριες για τα επείγοντα περιστατικά και το παιδιατρικό κ.ο.κ )
Από τον Ιανουάριο του 2015 εργαζόμαστε απογεύματα , νύχτες και Κυριακές – Αργίες και δεν έχουμε πληρωθεί.
Παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε εξειδικευμένα και μοναδικά για τον νομό τμήματα όπως η μαιευτική κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.τ.λ.  Συγκεκριμένα για την μηνιαία και 24ωρη λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής έχουν απομείνει 4 μαίες και 3 γυναικολόγοι ενώ στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με 55 νεφροπαθείς έχουν απομείνει 2 νεφρολόγοι.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις «αυθόρμητες» μετακινήσεις και αποσπάσεις του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της διοικητικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου μας.
Απαιτούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αύξηση του προϋπολογισμού για την συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου.
Απαιτούμε άμεσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  ώστε να μην κλείσουν τμήματα.



 ΤΟ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΠΑΡΣΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 , ΩΡΑ 18:00
ΕΠΑΡΣΗ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ & ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ BEACH PARTY ME TON DJ NIKOS NENNES
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις από την αύξηση των εισφορών




    Δείτε με παράδειγμα πως ένας μισθωτός θα χάσει 180 ευρώ το χρόνο.

Μείωση συντάξεων αλλά και μισθών περιλαμβάνεται στα μέτρα στα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το αντίθετο...κυβέρνηση και δανειστές αποφάσισαν μέτρα που μειώνουν και τα δύο!

Σύμφωνα με το νέο ελληνικό σχέδιο, προτείνεται:

• Αύξηση της εισφοράς (από 4% που είναι σήμερα) σε 5% επί των κύριων συντάξεων.

• Νέα εισφορά 5% για τους ήδη συνταξιούχους στις επικουρικές συντάξεις.

• Νέα εισφορά 5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις επικουρικές συντάξεις που θα πληρώνουν από τον μισθό τους οι εργαζόμενοι.

• Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Στον τομέα των εργασιακών υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε μείωση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών (2,9 μονάδες των εργοδοτών και 1 μονάδα των εργαζομένων- κάτι που έφερνε έστω και μικρές αυξήσεις στους μισθούς και ελάφρυνση των επιχειρήσεων που ήταν στο «κόκκινο». Τώρα η μείωση αυτή καταργείται…

Παράδειγμα

Εάν τελικά κυβέρνηση και δανειστές συμφωνήσουν στο μέτρο, ένας μισθωτός με μισθό:

• στα 750 ευρώ θα δει μείωση στο εισόδημά του περίπου 70 ευρώ το χρόνο

• στα 1.000 ευρώ θα δει μείωση στο εισόδημά του περίπου 120 ευρώ το χρόνο

• στα 1.500 ευρώ θα δει μείωση στο εισόδημά του περίπου 180 ευρώ το χρόνο

Πρακτικά δηλαδή ότι αύξηση είχε δει ένας εργαζόμενος στον μισθό του πριν ένα χρόνο εξαιτίας της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, τώρα θα εξανεμιστεί.

Τέλος, στα μέτρα προβλέπεται και περιορισμός στις πρόωρες, που θα εξοικονομήσει 360 εκ. ευρώ τη διετία 2015-16.
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΕΜΙΕΡΑ-"Καληνύχτα Μαργαρίτα" στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ 26 ΙΟΥΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



Στόχος µας η ζωή που µας αξίζει. Δεν βάζουµε τη ζωή µας στο στόχαστρο! Κοιτάµε κατάµατα τον σάπιο κόσµο τους, το σύστηµα της αδικίας και της εκµετάλλευσης. Έχουµε τη δύναµη να το ανατρέψουµε!
Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µισθό παίρνουµε ψίχουλα, που το δικαίωµα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισµό και τον Αθλητισµό χτυπιέται, προβάλλεται η µαστούρα για ελευθερία! Καταστρέφουν το δικαίωµά µας στη µόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, και προβάλλουν για "δικαίωµα" την "αυτοκαταστροφή".
Σκέψου, ποιους βολεύει να ψάχνουµε τη λύση στη φυγή και να αφήνουµε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούµε;
Τα ναρκωτικά είναι παγκοσµίως µια µεγάλη οικονοµική επιχείρηση, που τα κέρδη της φτάνουν τα 500 δισ. δολάρια ετησίως στην παγκόσµια αγορά, και πάνω από 3 δισ. δολάρια το έτος στο Άµστερνταµ, ως πρωτεύουσα του ναρκωτουρισµού.

Τα ναρκωτικά είναι "όπλο" του σάπιου συστήµατος. Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα κοµµάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθηµερινή τους δραστηριότητα.
Διαφηµίζουν τη ναρκωκουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήµπορη να αντιδράσει. Θολούρα στο µυαλό, και τα κεφάλια κάτω. Προβάλλουν για νέο και προοδευτικό, ό,τι πιο ξεπερασµένο και αντιδραστικό. Προσπαθούν να µας πείσουν πως είναι ελευθερία η "φυγή" και το "χάσιµο" σε ψεύτικους κόσµους…
Η χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας διαµορφώνει και ανάλογη συνείδηση, τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Προβάλλει τη λογική: "Μπροστά σε ότι σε “χαλάει”, διάλεξε τη νάρκωση για να ξεχάσεις το πρόβληµα, ΟΧΙ όµως να το αντιµετωπίσεις, να το κοιτάξεις κατάµατα και να το τσακίσεις". Η "ουσία" παρεµβάλλεται ανάµεσα στον άνθρωπο και τη δραστηριότητά του, µέχρι να τον ελέγξει.

Δεν υπάρχουν "σκληρές" και "µαλακές" αιτίες,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ!
Δεν υπάρχουν "σκληρά" και "µαλακά" ναρκωτικά, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

Σήµερα η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική είναι η συντήρηση του φαινοµένου και του χρήστη, µε την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ µε τα υποκατάστατα. Αρκεί να αναφέρουµε πως σε 7 χώρες της Ευρώπης η πλειοψηφία των εξαρτηµένων είναι από µεθαδόνη! Ταυτόχρονα στήνουν φιέστες προβολής της ναρκωκουλτούρας -ανάµεσα στους διοργανωτές είναι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- και στηρίζουν τα σάπια επιχειρήµατά τους φέρνοντας "τούµπα" την αλήθεια.
Σήµερα πρέπει να δυναµώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να "σπαταλά" τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή.

Η δύναµη να αλλάξουµε όσα µας στερούν τη ζωή µε δικαιώµατα, είναι στα χέρια µας, στον αγώνα, στη διεκδίκηση. Δεν το βάζουµε κάτω!
Σ' αυτόν τον δρόµο σε καλούµε. Στον δρόµο της ανυπότακτης στάσης ζωής. Παλεύουµε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά. Οι συναρπαστικές στιγµές και οι αληθινές συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγµατική ζωή, στον δρόµο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήµατος που στηρίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας, της ζωής µε δικαιώµατα, τον σοσιαλισµό.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΦΥΓΗ,
ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!
Η ΚΝΕ Θήβας παραγματοποιεί παρέμβαση ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών την Παρασκευή 26 Ιούνη, στις 18:30 στην πλατεία της Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Σώστε την Ευρώπη...Πνίξτε έναν Έλληνα"




    Στον... τοίχο "στήνει" τους εταίρους για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. το περιοδικό Charlie Hebdo, που έγινε ευρέως γνωστό έπειτα και την τραγωδία της επίθεσης στα γραφεία του και του μακελειού που ακολούθησε.

Με ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στο ελληνικό... ζήτημα και το ρόλο του ΔΝΤ κυκλοφορεί το περιοδικό Charlie Hebdo.

"Σώστε την Ευρώπη...Πνίξτε έναν Έλληνα" γράφει χαρακτηριστικά. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έχει βάλει σε ένα κουβά γεμάτο νερό έναν Έλληνα και απειλεί να τον ...πνίξει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Βάγια,Λιβαδειά και Θήβα για ναρκωτικά και όπλα


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την σύλληψη φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς, Θηβών & Λαμίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Ευπαλίου Φωκίδας, Μακρακώμης Φθιώτιδας & Ορχομενού Βοιωτίας, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Έξι (6) άτομα (δύο ημεδαποί & ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά και ένας ημεδαπός στη Θήβα) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους (1,60) & (1,30) μέτρων αντίστοιχα, μικροποσότητες ηρωίνης και κατεργασμένης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και (300) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

•    Έντεκα (11) άτομα (τέσσερις ημεδαποί στη Στυλίδα, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Μακρακώμη, ένας ημεδαπός στη Λαμία, δύο αλλοδαποί στη Χαλκίδα και στα Κόσκινα Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά και στον Ορχομενό Βοιωτίας αντίστοιχα), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον ένας εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

•    Ημεδαπός στην περιοχή των Βαγίων Βοιωτίας, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και (19) φυσίγγια πιστολιού.

•    Τρεις (3) ημεδαποί στη Λαμία, στη Λιβαδειά και στο Ευπάλιο Φωκίδας αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοτική Βραδιά από τον Α.Ο. Υψηλάντη


Ο Α.Ο. Υψηλάντη διοργανώνει δημοτική βραδιά το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 με τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών:
 α. Αγραφιώτη Βασίλη
 β  Βώττα Σοφία
 γ. Πισίνα Κώστα
 δ. Λαζάρου Αγγελική
 ε. Παπάζογλου Βαγγέλης στο μπουζούκι  και
στ. Κυριάκου Γιώργος στο κλαρίνο
Χορός Ελεύθερος
Τιμοκατάλογος
Μπύρα                   2      €
Σουβλάκι               1,5   €
Αρνί σούβλας            20    €
Ουίσκι απλό            60    €
Ουίσκι σπέσιαλ        80    €
Σαμπάνια              3     €         
Πανέρι Λουλούδια   2    
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαββατοκύριακο επιτυχιών για τη Θήβα

Σαββατοκύριακο επιτυχιών ήταν αυτό που πέρασε για τον Κλασσικό Αθλητισμό της Θηβαϊκής πόλης και του Γ.Σ. Πίνδαρου Θηβών.

            Πιο συγκεκριμένα στις 20 & 21 Ιουνίου 2015 διεξαγόταν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου με χρώματα της Εθνικής συμμετείχε και ο αθλητής του Γ.Σ. Πίνδαρου Θηβών, Κρεμμύδας Βίκτωρ. Ο αθλητής μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα και τρέχοντας τη δεύτερη αλλαγή. Στο ατομικό αγώνισμα έκανε εκτός συναγωνισμού στα 100μ. 10:58 κι έχασε για λίγο το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων που το όριό τους είναι 10:50.

            Οι επιτυχίες του Γ.Σ. Πίνδαρου συνεχίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που διεξάγονταν στα Τρίκαλα.

            Εκεί ο Βλάχος Βασίλειος ήρθε δεύτερος Πανελληνιονίκης στα 200μ. με επίδοση 22:68. Η πολύ καλή του αυτή εμφάνιση του ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα στα 200μ. όπου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ο ίδιος αθλητής πήρε μέρος με την ομάδα της σκυτάλης στα 4Χ100 του Πίνδαρου Θηβών αλλά και οι Νίκας Σταμάτης, Μπεκρής Δημήτρης και ο Αλτζερίδης Γεώργιος κατακτώντας  την 3η θέση με χρόνο 44:10.

            Μια ακόμα επιτυχία σημειώθηκε και στα 10.000μ. βάδην από τον αθλητή μας Τσαρουχά Θεμιστοκλή ο οποίος  πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 52:09:04. Αξίζει να σημειωθεί  ότι ο αθλητής ανήκει στη μικρότερη κατηγορία απ’ αυτή που αγωνίστηκε. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στη συμμετοχή του στους αγώνες με την Εθνική Ομάδα.

            Επιπλέον ο Στεφανιώτης Χρήστος ήρθε 5ος Πανελληνιονίκης στο αγώνισμα των 2.000μ. Στιπλ με χρόνο 6:27:85. Ακόμη, την Κυριακή ο ίδιος αθλητής συμμετείχε στο αγώνισμα των 3.000μ. και ήρθε 6ος Πανελληνιονίκης με χρόνο 9:11:69.

            Αγωνίστηκαν επίσης η Γιαννακοπούλου Δήμητρα στο ύψος με επίδοση 1,50μ. αλλά δυστυχώς δεν προκρίθηκε στον τελικό, η Τζιανοπούλου Φωτεινή στα 200μ., ο Νίας Σταμάτης στα 200μ., ο Αλτζερίδης γεώργιος στα 100μ. και η σκυτάλη 4χ100 κορασίων ήρθε 17η όπου πήραν μέρος οι αθλήτριες : Μαριάννα Παπαθανασίου, Μπατσούλη Φαίη, Καναρή Όλγα και η Τζιανοπούλου Φωτεινή.  Τέλος στους αγώνες πήρε μέρος και ο Μπεκρής Δημήτριος στο αγώνισμα του τριπλούν.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, σε κατάσταση μέθης, παραβίασε κόκκινο και εγκατέλειψε το θύμα του

Ο ηθοποιός συνελήφθη από την Αστυνομία στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα
«Πολιτισμός, για μένα, είναι να δίνεις για να πάρεις... Πολιτισμός είναι να σέβεσαι τον εαυτό σου για να σε σέβονται και οι άλλοι. Πολιτισμός είναι ν’ αγωνίζεσαι για σένα και για τον συνάνθρωπό σου. Πολιτισμός είναι να έχεις μέτρο, ν’ αναγνωρίζεις την αξία τού αρκεί. Πολιτισμός είναι να σέβεσαι όλες τις ηλικίες γιατί θα περάσεις κι εσύ απ’ αυτές. Πολιτισμός είναι να σέβεσαι την πόλη που περπατάς γιατί είναι το μεγάλο σου σπίτι. Πολιτισμός είναι να έχεις ευγένεια και χαρά. Πολιτισμός είναι να λες απλόχερα ευχαριστώ, συγνώμη, παρακαλώ και να δίνεις αγάπη· είναι τζάμπα...».

Πολλά από τα παραπάνω στοιχεία που συνθέτουν την έννοια την πολιτισμού, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο δημοφιλής ηθοποιός, φαίνεται να χάθηκαν στον άσπρο πάτο «ενός ακόμη ποτού».

Ηταν γύρω στις 04.50 της Τρίτης όταν ο Γιώργος Γιαννόπουλος κινούμενος με το ΙΧ του επί της Ακαδημίας και στη διασταύρωση με τη Ρήγα Φεραίου, αφού παραβίασε κόκκινο σηματοδότη χτύπησε έναν άτυχο μοτοσικλετιστή για να εξαφανιστεί στην συνέχεια χωρίς καν να ενδιαφερθεί για την κατάσταση του ανθρώπου που τραυμάτισε και χωρίς να καλέσει το ΕΚΑΒ ή να ενημερώσει την Τροχαία.

Ακολούθησε αναζήτηση του ύποπτου οχήματος και μετά από καταδίωξη μέσα στο κέντρο της Αθήνας, οι άνδρες της Αστυνομίας το εντόπισαν στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα για να συλλάβουν τον Γιώργο Γιαννόπουλο.

Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και, σε πρώτη φάση, αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος ενώ του έγινε και αφαίρεση της Άδειας Ικανότητος Οδήγησης για 6 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αλκοτέστ διαπιστώθηκε πως ο Γιώργος Γιαννόπουλος οδηγούσε σε κατάσταση μέθης.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα


Ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Πριν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου με non paper κάνει λόγο για περίεργη στάση των εταίρων. Συγκεκριμένα λίγο πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές έστειλαν το εξής μήνυμα:
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, μιλώντας σε συνεργάτες του είπε:
«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!
Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
Πριν από λίγο
 Ολοένα και αυξάνονται τα «μηνύματα» ότι η συμφωνία για την Ελλάδα παραμένει στον αέρα, ελάχιστα 24ωρα πριν την λήξη της τετράμηνης παράτασης,

Όπως μεταδίδει το Reuters, Οι θέσεις των πιστωτών και της Ελλάδας συνεχίζουν να απέχουν, λίγο πριν την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι.

Όπως τονίζεται, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος σήμερα.

Ο ΦΠΑ, οι συντάξεις, η φορολογία των επιχειρήσεων είναι τα κύρια σημεία της διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών αυτή τη στιγμή. Όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικουύ χρέους δεν συζητείται από τους θεσμούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Πούλου με Αποστόλου για τον αναδασμό της Κορώνειας

H Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημητρόπουλος επισκέφτηκαν χθες τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων.  Έθεσαν υπόψη του Υπουργού το αίτημα για την ανάγκη κατάρτισης μελέτης αναδασμού της περιοχής του πρώην Δήμου Κορωνείας, έκτασης 19.000 στρεμμάτων, καθώς και την εξέλιξη των προγραμμάτων Leader και Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).
Στην συνέχεια η Δήμαρχος Λεβαδέων συμμετείχε στην ημερίδα ΚΕΔΕ – CEMR για τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον, στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΗΒΑΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Σας προσκαλούμε στην ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ
που θα γίνει ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
και ώρα 6:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας
για να ταξιδέψουμε μαζί σε δροσερά και παραμυθένια μονοπάτιαμε χρώματα και πριγκιπικούς γάμους,
με ρυθμούς – χορούς και πολύ μουσική !!!
Τα παιδάκια και το προσωπικό των Παιδικών
Σταθμών ΘΗΒΑΣ (Δ.Ο.Θ) σας εύχονται………
Καλό Καλοκαίρι ! ! !
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α) 1Ο ΤΜΗΜΑ –Έναρξη με σαγιονάρα και μαγιώ ΚΑΙ ναυτάκι για οδηγό -
ΡΥΘΜΙΚΑ
1.Ρυθμικό Αγοριών : Το Ναυτάκι του Αιγαίου
2.Ρυθμικό κοριτσιών :Με το ροζ μπικίνι
3.Ομαδικό Ρυθμικό : Γίνε μαζί μου παιδί
Β) 2ο ΤΜΗΜΑ (Α΄.ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ) – ΡΥΘΜΙΚΑ
1.Τραγούδι : Άσπρα καράβια τα όνειρα μας
2.Τραγούδι : Γλυκό Καλοκαιράκι – ΡΥΘΜΙΚΟ
3.Ποιήματα
4.Τραγούδι : Τα τζιτζίκια του Ελύτη – ΡΥΘΜΙΚΟ
5.Δραματοποίση : Τζίτζικας και μέρμηγκας
6.Τραγούδι : Πετούν τα πεταλούδια –ΡΥΘΜΙΚΟ
7.Ποιήματα
8.Τραγούδι ; Γλυκό Καλοκαιράκι – ΡΥΘΜΙΚΟ
9.Ποιήματα
10.Τραγούδι : Αξίζει ν’ αγαπάς – ΡΥΘΜΙΚΟ
11.Ποιήματα
12.Τραγούδι : Αν όλα τα παιδιά της γης – ΡΥΘΜΙΚΟ
Γ) 3ο ΤΜΗΜΑ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ
1.Τραγούδι :Οι θαλασσιές οι χάντρες – ΡΥΘΜΙΚΟ
2.Ποιήματα
3.Θεατρικό : Ζωγράφος και χρώματα
4.Τραγούδι :Άσπρα-κόκκινα-κίτρινα-μπλε,
καραβάκια του Αιγαίου
5.Ομαδικό ρυθμικό : Οι ψαράδες
Δ)4ο ΤΜΗΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – ΡΥΘΜΙΚΑ
1.Τραγούδι : Greek Cinema – GRAZΥ GIRL !!! - Κορίτσια
2.Τραγούδι : Fsssst Booing!!! ….Τwisted –Αγόρια
3.Τραγούδι : Το πετεινάρι – Κορίτσια
4.Τραγούδι – Ατάκες : Ο άνδρας που θα παντρευτώ – Κορίτσια
5.Ομαδικός Χορός – Τραγούδι : Μάτια Βουρκωμένα – Tαινία:Διπλοπενιές
Ε)5ο ΤΜΗΜΑ(Β΄.ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ)
1. Ομαδικό Θεατρικό : Ο Γάμος του Πρίγκιπα ΛΕΜΟΝΗ
2. Παραδοσιακός χορός : Σήμερα Γάμος γίνεται.
ΣΤ)Xaιρετισμοί
Μουσική Υπόκρουση: Χαρταετοί(Θεοδωράκης),χορός κάτω από την Ακρόπολη (Γ.Μαρκόπουλος),Όνειρά μου παιδικά , για τα παιδιά, ποτέ – ποτέ – ποτέ (χορωδ. Σπ. Λάμπρου –Δ.Τυπάλδου) , Συρτάκι (ελλ. Κιν/φος) ,Θα βρεθούμε ξανά –(χορωδ.. Δ.Τυπάλδου),θάλασσες (Σπανουδάκης)
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ….


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Future Library.

Με τίτλο « Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…», παιδιά και έφηβοι καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει κρυψώνα θησαυρών … ή μια μηχανή του χρόνου … ή ένας χάρτης … ή ένα μουσείο … ή ένα καράβι …ή μια μεγάλη κουφάλα σ’ ένα δέντρο …

Καλούμε τα παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών να συμμετέχουν στις δράσεις της Βιβλιοθήκης, που θα υλοποιηθούν από 13 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο χώρο της, σε καθημερινή βάση το πρωί.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, Αμφίονος 33Α & Ζεγγίνη ή στο τηλ:2262027400. Αιτήσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται από 1 Ιουλίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας κατά το ωράριο λειτουργίας της, απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.Περισσότερα εδώ


                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη βελτίωση των ενεργειακών αποδόσεων
του δημοτικού κτιρίου στη Δημοτική Αγορά (πρώην ΚΤΕΛ) στη Θήβα, του οποίου η σύμβαση
υπογράφηκε το Μάρτιο του 2015 με την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΒΑΡΕΛΑ & ΣΙΑ ΕΕ".
Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο, τμήμα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων, που
αναβαθμίζεται ενεργειακά με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία, όσο και στις
ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις. Το κτιριακό τμήμα είναι μικτής επιφάνειας 176m2,
ελεύθερο περιμετρικά σε όλες τις πλευρές του, κτισμένο το 1937.
Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται έχουν στόχο, μέσα από μια δυναμική και πολύπλευρη παρέμβαση
στο κέλυφος και τα συστήματα, το κτίριο να καταστεί ενεργειακά αποδοτικό.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνονται η μείωση του ετήσιου λειτουργικού
κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των
χώρων. Επιπλέον θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δήμο καθώς στο κτίριο αυτό πρόκειται να
μεταφερθεί, μετά το πέρας των εργασιών, το ΚΑΠΗ του Δ.Ο.Θ., από τον ενοικιαζόμενο χώρο
όπου στεγάζεται σήμερα.
Το εν λόγω υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής
αγοράς του Δήμου Θηβαίων» είναι συνολικού προϋπολογισμού 132.010,20 € (συμπεριλαμβανομένου
ΦΠΑ), από τα οποία το ποσό των 67.986,59 € αφορά τις επιλέξιμες παρεμβάσεις και
συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το υπολειπόμενο ποσό χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ.
Πρόκειται για ενταγμένη για χρηματοδότηση πράξη στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με τίτλο : «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης
δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» συνολικού προϋπολογισμού 367.275,83 € .
Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του παλαιού
Δημαρχείου στη Θήβα, υποέργο το οποίο επίσης υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού
Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Διαβάστε Περισσότερα »

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2015»


Το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», διοργανώνει στο Δίστομο, το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2015», από 21 έως 29 Αυγούστου 2015 στο ανοικτό θέατρο του μαυσωλείου Διστόμου και θα λάβουν μέρος έξι (6) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης και στο τέλος των θεατρικών παραστάσεων θα απονεμηθούν βραβεία:

· Α’-Β’-Γ’ καλύτερης παράστασης
· Σκηνοθεσίας
· Μουσικής σύνθεσης
· Μουσικής επιμέλειας
· Σκηνικών
· Κοστουμιών
· Χορογραφίας
· Κίνησης
· Φωτισμού
     · Α’ ανδρικού ρόλου
     · Α’ γυναικείου ρόλου
     · Β’ ανδρικού ρόλου
     · Β’ γυναικείου ρόλου
     · Προγράμματος
     · Καλύτερης Αφίσας
    Ειδικά βραβεία  θα δώσουν το κοινό ενηλίκων και νέων, αφού παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.
 Το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» που θα φιλοξενήσει τις θεατρικές παραστάσεις, θα συμμετέχει στο φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού.
 Όροι συμμετοχής
· Αίτηση συμμετοχής
· Βιογραφικό θεατρικού σχήματος
· Άδεια συγγραφέα ή του μεταφραστή ή της εταιρείας Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων ή άλλου νομίμου φορέα.
· Πρόγραμμα
· Αφίσα
· DVD
· Φωτογραφίες της θεατρικής παράστασης
 Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
 Οι οργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θιάσων (μέχρι 20 άτομα  και  5 συντελεστών) σε ξενοδοχείο και θα παραθέτουν μετά την παράσταση ένα δείπνο στα  μέλη του κάθε θιάσου.
 Στο θέατρο θα υπάρχει βασικός φωτισμός και ήχος, αλλά τα  έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον μεταφερόμενο θίασο.
 Η παρουσία των διαγωνιζομένων θιάσων στο μαρτυρικό Δίστομο, αφενός μεν αποτελεί τιμή γα την πόλη μας  αφετέρου δε θα προσφέρουν  μια όαση χαράς, ξεγνοιασιάς και προβληματισμού, αφού ο πολιτισμός αποτελεί  «διέξοδο»  και ένα σημαντικό «ανάχωμα» στην δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
 Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου « Θεατροφρένεια»
 Ταχυδρομική διεύθυνση:
Σταθάς Τάσος
Περιοχή γηπέδου Δίστομο Βοιωτίας
32005 Δίστομο
e-mail: theatrofreneia@gmail.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια προϊόντα θα ακριβύνουν με την μεταφορά του ΦΠΑ στο 23%

H πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τις αλλαγές στον ΦΠΑ θα προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων σε μία σειρά προϊόντων-υπηρεσιών και αυτό θα αποτυπωθεί στις τσέπες και τα πορτοφόλια των φορολογούμενων.

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα ακριβύνουν

ΦΠΑ από το 13% στο 23%

    όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα

μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, καφές, κακάο, μαρμελάδες,σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, αλάτι, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, συσκευασμένα κουλούρια, μπισκότα, πατατάκια, τσιπς κ.λπ.

    Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, αεροπλάνων, πλοίων
    Υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών,
    Εισιτήρια θεάτρου, κινηματογράφου, θεαμάτων
    Αναψυκτικά και χυμοί
    Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών
    Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες
    Ανθη-φυτά

ΦΠΑ από 6,5% στο 13%

    Η διαμονή στα ξενοδοχεία
    οι εκδόσεις εφημερίδων, περιοδικών και λοιπών εντύπων

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στη 19η χορωδιακή συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Στις 27 Ιουνίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η 19η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη Θήβα .

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Οι χορωδίες που θα συμμετάσχουν είναι :

1.    Μικτή Χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
2.    Χορωδία Δήμου Νεμέας
3.    Μικτή Χορωδία Αταλάντης
4.    Χορωδία Αλιβερίου 1995

Θα είναι μεγάλη χαρά για μας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να ταξιδέψετε μαζί μας σ' ένα καράβι γεμάτο χορωδιακά τραγούδια που σίγουρα θα σας γοητεύσουν!
Ας βοηθήσουμε όλοι στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πατρίδας μας!

Εκ της επιτροπής της χορωδίας

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ     Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

Διαβάστε Περισσότερα »

Kαλός καιρός με ζέστη

Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο να φτάνει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ