Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Παραδοσιακό Kαρναβάλι στις Θεσπιές



29 σχόλια:

  1. Φοριεται πολύ η ΠΟΜΟΝΑ φέτος.

    (στολές ,μάσκες, λουρια και άλλα ανταλακτικα κος Ηρακλής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από εμπιστευτικές πληροφορίες και στο Καρναβάλι του ΡΙΟ της Βραζιλίας θα υπάρχει ειδικό άρμα με θεματολογία «Η κλοπή της Πομόνας».
    Ο οδηγός του άρματος προς τιμή και αποκατάσταση της τιμιότητας και του ήθους του θα είναι ένας γνωστός συντοπίτης μας που γνωρίζει πολύ καλά τα ευαίσθητα σημεία της πομόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα τοπικά Καρναβάλια εξεχουσα Θέση καταλαμβάνει "η αρπαγή της πομονας". Η πομονα παρουσιάζεται ως νύμφη στους πρόποδες του Ελικώνα και ο ημιθεος Ηρακλής την αρπαζει ενώ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ η Μούσα τραγουδάει σε ζειμπεκικο ρυθμό.

    Την πομονα αρπαξααν
    Κατω απ τον Πύργο
    Τη φοτρτωσαν αψαλτη
    Σε ένα φορτηγό.

    Πήγαν και την εβγαλααν
    Μεσα απ την τρύπα
    Εμειναν αποτιστα
    Ολα τα Φυτά.

    Οποιος την εφορτωσε ητανε σαινι,
    Ηταν μαγκας και νταης ,
    Ηταν μερακλης.
    Ηταν αδιαφθορος,ήτανε παρθενα
    Ητανε ημιθεος,
    Ήταν Ηρακλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μούσα τραγουδαει τη ζεμπεκια στο ρυθμό του " ο κυρ Θάνος πέθανε "

      Διαγραφή
  4. Εχω μια απορία. Αυτός ο τύπος κυκλοφορεί ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι με μια ομπρελα μόνιμα ανοιχτή. Νομίζει ότι ψυχαλιζει.

      Διαγραφή
  5. Ρε γελιοι, μας εχετε πρηξει με κατι πομονες και βλακειες. Εσεις δηλαδη εχετε παρει την ψηφο μας και ειστε στην δικυβερνηση ή στην αντιπολιτευση; Δεν κοιτατε να κανεται κανενα καλο για την τοπικη κοινωνια; Ηλιθιοι, απεδευτοι, αμαθεις, σαλιαρηδες, και μαλλον και αχρηστοι προς τον τοπο τουτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΜΟΝΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ;ΡΕ ΗΛΗΘΙΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΜΟΝΑ.Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟ ΕΣΥ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΜΟΝΑ.ΑΥΤΟ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΛΕΓΕΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ ΕΠΕΙΓΩΝΤΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΠΡΟΤΟΥ ΣΕ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ ΓΙΑΤΙ ΩΠΟΣ ΤΟ ΠΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δίκιο ο κύριος, για αυτό ας ενημερώσουμε το κοινό για τα νέα άρματα που θα κοσμήσουν τις εκδηλώσεις.
      Το πρώτο άρμα που θα ανοίξει την εκδήλωση θα είναι : ‘’ η αρπαγή της πομόνας’’
      Το δεύτερο άρμα θα είναι με θεματολογία : ‘’ η μετεξέλιξη της πομόνας στη διάρκεια του χρόνου’’.
      Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους χορηγούς των αρμάτων που δεν θα είναι άλλος από τον ημίθεο Ηρακλή . Η λέξη Ηρακλής, ετυμολογικά, σημαίνει το κλέος της Ήρας, δηλαδή η δόξα της Ήρας, ή δοξασμένη ψυχή.

      Διαγραφή
    2. Ο σοφιστής Πρόδικος μάς αναφέρει ότι την περίοδο που ο Ηρακλής βρισκόταν στην Αλίαρτο, αφού είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως έφηβος, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει τελικά στη ζωή του.
      Το δρόμο της κακίας, τον κοσμικό εκείνο δρόμο με τις ραδιουργίες, τα αξιώματα της εξουσίας, τον παράνομο πλούτο και τις αδικίες, ή το δρόμο της αρετής, ένα δύσκολο ανηφορικό δρόμο γεμάτο περιπέτειες και αγώνες που θα τον οδηγούσαν στην αθανασία;

      Ο δικός μας Ηρακλής επέλεξε το δρόμο της Λαικής Αποσυσπείρωσης!

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε 6.50 μμ ακριβώς αυτο που λες έκανε ο ανώνυμος με την πομονα. Αναφέρεται στις καρναβαλικες εκδηλώσεις των συλλόγων, στα αρματα και στους καρναβαλους που κυκλοφορουν φέτος. Η πομονα, αι συσπειρομενοι ο πομοναρχης και ο ψυχακιας θα παίξουν πολύ φέτος.

      Διαγραφή
    4. Όσο θαυμαζω ρε ΣΥΝΤΡΟΦΕ 6.50 μμ τον σοβαρό, συγκροτημενο και συγκαταβατικο λόγο σου. Βέβαια αυτή ειναι και η διαφορά απο τους άλλους συντρόφους. Δε γινεσαι αρχηγός αν δεν έχεις τετοιο λογο.

      Διαγραφή
  7. 6.50 ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΡΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ Κ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΘΡΩΣΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ, ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΜΟΝΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΜΑ. "ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τριτο άρμα θα υπάρχει. Ο αόρατος ΠΟΜΟΝΑΣ. έχει εξαφανιστεί από παντού ο γίγαντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χωρίς πλάκα σε καρναβάλι σε κοντινό χωριο ετοιμάζεται δρωμενο με τίτλο "οι Άθλοι του Ηρακλή και η αρπαγή της πομονας". Θα γελασουν και τα τσιμέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακακιε μη ξεχασεις η πομονα να ειναι WILO ALIARTOU

      Διαγραφή
  11. Εγινε γνωστο το κατορθωμα του και εκτος περιφερειας της δημοτικης ενοτητας Αλιαρτου.
    Βρε τον αληταμπουρα που θελει και να κυκλοφορει ελευθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό πάντως επειδή το είδα σε προβα ειναι φανταστηκο. Ολη η μυθολογία που γράφτηκε εδω μέσα για την θεά πομονα, τον ημιθεο Ηρακλή που την άρπαξε και πολλά άλλα. Μιλάμε για τρελο γέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά μην αφηνεται τον ΑΡΧΗΓΟ απεξω. Θα γίνει παρεξηγηση. Τετοια συσπειρωση, τοσο κολητιλικι,τέτοια συντροφικοτητα δε μπορεί να παει χαμένη . Στα καρναβαλια πρέπει να παίξει το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε 10:32 ενας απλος αναγνωστης ειμαι(ο 10:29) και οχι αυτος που νομιζεις!Και ουτε εγω ξερω ποιος εισαι. Αλλα οπως καταλαβαινεις εχετε καταντησει αηδια και αισχος με μια μα...κια που εχετε αρχησει και την διαιωνιζετε σχετικα με μια πομονα που οπως φαινεται βγαζετε τα εσωψυχα σας μεσω του blog αυτου.Θα σας ξαναπαντησω και θα σας ξαναβρησω αν ξαναγραψετε παλι ηλιθιοτητες και απο τα πολλα οπως καταλαβαινεις θα πεσει και καμια ψιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 8.39 μμ. Μην καρφωνεσαι τόσο. Κανένας απλός αναγνώστης ενός blog δεν απειλεί έναν άλλο απλό αναγνώστη οτι θα του ρίξει.. .ψιλες αν δε σταματήσει να λεει κάτι. Ο μόνος αναγνωστης που το κάνει αυτό ειναι το αρπακτικο η κάποιος πολύ δικός του συγγενής η συσπειρωμενος φίλος. Οτι και να εισαι όμως δικό σου πρόβλημα

      Διαγραφή
    2. ΩΧ βάρυνε το κλίμα και άρχισα να φοβάμαι λίγο, για αυτό θα ντυθώ Σατανας και όχι Πομόνας που δεν αρέσει στο φιλαράκι μου.

      Διαγραφή
    3. 8.39μμ ,σε καταλαβαίνω οτι προσπαθεις να σωσεις μια αξιοπρέπεια που ομως δεν υπήρξε πότε. Δε φταις εσύ γι αυτό. Απλά πες του ΠΟΜΟΝΑ ότι καλά έκανε που εξαφανίστηκε και καλυτερα θα κάνει αν χαθεί. Ο κόσμος τον πηρε στο ψιλο. Αν σου περνάει ο λόγος πες το και στον ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ . Θα σου κανει καλό

      Διαγραφή
    4. Τι να μας πει και ο ΑΡΧΗΓΟΣ αφού τον φιλοξενεί στη Παράταξη του και είναι σχεδόν ενσωματωμένος πλήρως .
      Απαράδεκτο για την ιστορική παράταξη εάν έχει μακριά χέρια και ισχύουν αυτά περί Πομόνας .
      Εάν ισχύουν που μάλλον ισχύουν είναι αχαρακτήριστοι και οι δύο που μας πουλάνε φούμαρα τιμιότητας

      Διαγραφή
    5. Ένας "κεντροαριστερός" εταίρος της συντηρητικής ιδεοληψίας δεν έχει κοινωνικό αντίκρισμα και δεν ταιριάζει να ενσωματωθεί στη Λαϊκή Συσπείρωση και εάν γίνει κάτι τέτοιο ακούσια θα διαλυθεί η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και θα ζητηθούν ευθύνες από το κύριο Σαγάνα . Και φυσικά ο αρχηγός στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει !!!!!!

      Διαγραφή
    6. Φιλε μου 1:21, δεν ειμαι τιποτα απο ολα αυτα που ειπες! Ειλικρινα! Ενας απλος αναγνωστης του blog ειμαι που ομως εχει κουραστει σε πολλες αναρτησεις να βλεπει βλακωδη σχολια και στιχακια που οπως σου προειπα φαινεται καποιοι να βγαζουν τα εσοψυχα τους. Συγνωμη αν σε εθειξα καπου.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ