Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Kαλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του Σχηματαρίου-ΦΩΤΟ


Με μαζικότητα και αποφασιστικότητα οργανώθηκε σήμερα η υποδοχή των παιδιών των προσφύγων & μεταναστών στα δημοτικά σχολεία του Σχηματαρίου στη Βοιωτία.

Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα εργάτες & εργάτριες από τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων, νεολαία, γυναίκες και συνταξιούχοι από όλη την περιοχή μαζί με γονείς & εκπαιδευτικούς των σχολείων συγκεντρώθηκαν έξω από κάθε σχολείο και υποδέχτηκαν τα παιδιά από τον καταυλισμό των Οινοφύτων.

Με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων Τροφίμων, Χημικής Βιομηχανίας, Μετάλλου και Φαρμάκου αλλά και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προετοιμασία και μαζικό κάλεσμα στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής.

Σήμερα στο Σχηματάρι καταγράφηκαν συγκινητικές και ελπιδοφόρες στιγμές από την υποδοχή των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μουσικές και ζωγραφιές, τα σωματεία και ο σύλλογος εκπαιδευτικών δώρισαν στα παιδιά σχολικά είδη.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία πραγματικά δεκάδων ξένων εργατών της περιοχής που μαζί με τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της υποδοχής.

Τα παραπάνω αποτελούν και την καλύτερη απάντηση που μπορούσε να δώσει ο λαός της περιοχής στην Χρυσή Αυγή και μία μικρή ομάδα μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων που χωρίς καμιά νομιμοποίηση όλες τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο με ψέμματα, υπερβολές, κραυγές και απειλές. Μάλιστα ο βουλευτής της Χ.Α έφτασε στο σημείο να κάνει και απειλητική επερώτηση στη βουλή ζητώντας να παρθούν πειθαρχικά μέτρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς.

Όλα αυτά έπεσαν στο κενό. Το κλίμα φόβου σήμερα στο Σχηματάρι δεν πέρασε. Νίκησε η ταξική αλληλεγγύη και η φιλία των λαών.

Τις επόμενες ημέρες οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και η δραστηριότητα των ταξικών σωματείων και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στην περιοχή θα συνεχιστούν.

Σε κάθε χωριό και σε κάθε σχολείο πρέπει να απομονωθεί κάθε ρατσιστική και φασιστική φωνή. Χωρίς φόβο η εργατική τάξη και ο λαός της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην αντεργατική & αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που χτυπάνε από κοινού Έλληνες και ξένους εργάτες και τους πρόσφυγες-θύματα του πολέμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αριθμοί των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά σχολή

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με τη μείωση των αριθμό των εισακτέων, το υπουργείο Παιδείας με την «τρίτη» οριστικοποίησε τον τελικό αριθμό.

Σε υπουργική απόφαση αναφέρεται πως δεν θα «κοπούν» 1000 θέσεις, όπως είχε αναφερθεί, από το νέο μοντέλο να προκύπτει αύξηση κατά 741 θέσεις και όχι μείωση.

Πιο συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι εισακτέοι θα είναι 43.758 στα Πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, συνολικά δηλαδή 70.726. Πέρυσι, οι εισακτέοι ήταν συνολικά 69.985.

«Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε σήμερα την απόφαση με τους νέους πίνακες εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έχουμε 43.758 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ. Δηλαδή συνολικά έχουμε 70.726 εισακτέους. Αντίστοιχα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είχαμε 43.855 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.130 στα ΤΕΙ. Δηλαδή είχαμε συνολικά 69.985 εισακτέους. Στη συνέχεια παρατίθενται οι αριθμοί των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ανά σχολή, που περιλαμβάνονται στη σχετική υπό δημοσίευση Υπουργική Απόφαση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά οι πίνακες με τους αριθμούς των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά σχολή ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Θεέ και Κύριε-Είχαν "γδύσει" 36 μνημεία από νεκροταφεία σε Κόκκινο και Κάστρο

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών σε κοιμητήρια στην Βοιωτία

Οι δράστες (ένας άνδρας και μία γυναίκα) προκαλούσαν φθορές σε μνήματα και αφαιρούσαν από αυτά τα μπρούτζινα ανθοδοχεία

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχαν διαπράξει φθορές και κλοπές σε δύο κοιμητήρια στο Κόκκινο και στο Κάστρο Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν (16) μπρούτζινα ανθοδοχεία, μία χάλκινη προτομή ανδρός και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής

Συνελήφθησαν, χθες (06-04-2017) το απόγευμα στο Κόκκινο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 54χρονος και μία 53χρονη, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, καθώς και για περιύβριση νεκρών.

Ειδικότερα, οι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κοιμητήριο της ανωτέρω περιοχής, όπου προκάλεσαν φθορές σε δεκαέξι (16) συνολικά μνήματα και αφαίρεσαν από αυτά ισάριθμα μπρούτζινα ανθοδοχεία, καθώς επίσης και μία χάλκινη προτομή ανδρός.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω οχήματος, στον χώρο αποσκευών του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπών.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι μεσημβρινές ώρες της 04-04-2017, οι δράστες είχαν μεταβεί με το ίδιο όχημα στο κοιμητήριο του Κάστρου Βοιωτίας, όπου είχαν προκαλέσει φθορές σε είκοσι (20) συνολικά μνήματα και είχαν αφαιρέσει από αυτά ισάριθμα μπρούτζινα ανθοδοχεία.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για απάτη και εξύβριση.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Χαλκίδα


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18.50 στην Χαλκίδα. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα δυτικά της Χαλκίδας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και Κάνε Δώρο τη Ζωή-Ιατρικός Σύλλογος Θηβών

ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ , ΔΩΣΕ ΖΩΗ
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών είναι συνεργαζόμενο κέντρο εγγραφής δοτών Μυελού των οστών με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Θα δώσει το  παρόν του την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 στις 17.30 στο δημοτικό στάδιο Θήβας στον Φιλανθρωπικό Αγώνα  ποδοσφαίρου ΦΙΛΟΙ ΒΑΖΕΧΑ- ΑΟ ΘΗΒΑ του οποίου τα έσοδα θα δοθούν για τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ.
               Πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ειδικό περίπτερο.
     Όποιος επιθυμεί  μπορεί να γίνει εθελοντής δότης Μυελού των Οστών με μια απλή
    διαδικασία, ( από το στόμα με την συλλογή στοματικού επιχρίσματος).   



ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο καινοτομίας από το Γεωπονικό πανεπιστήμιο στην Αλίαρτο (video)





Κέντρο Καινοτομίας και νέοι πειραματικοί αγροί σχεδιάζονται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία και με την περιφέρεια Στερεάς με επίκεντρο την Αλίαρτο Βοιωτίας όπου το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο κατέχει και σημαντική αγροτική έκταση.

Στην πρόθεση αυτή αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες ο Σταύρος Ζωγραφάκης, αναπληρωτής πρύτανης του Γεωπονικού, ενώ αμέσως μετά και ο Κώστας Μπακογιάννης επιβεβαίωσε ότι αναζητείται πεδίο συνεργασίας με το γεωπονικό με το οποίο υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.


Μπακογιάννης για πεδίο συνεργασίας με Γεωπονικό... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα απο την Π. Ε. Βοιωτίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και οι συναρμόδιες υπηρεσίες για εντατικούς ελέγχους στην αγορά λόγω Πάσχα


   Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής , διακίνησης και εμπορίας τροφίμων αλλά και παιδικών  δώρων που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση λόγω Πάσχα πραγματοποιούν κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών της Π. Ε. Βοιωτίας .

  Η Αντιπεριφερειάρχης  της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε:

  «Στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας με τους ελέγχους της ποιότητας των προϊόντων αλλά και η προστασία του πολίτη – καταναλωτή με τον έλεγχο των τιμών.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται συντονισμένα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΧΑ στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς


‘’ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ‘’

Κυριακή 9 Απριλίου – Κυριακή του Βαΐων

10:00 π.μ  Στην Κεντρική Πλατεία
•    Πασχαλινές Κατασκευές για τα παιδιά.
•    Παζάρι με Πασχαλινές Δημιουργίες.

18:00 μ.μ  Στο Πνευματικό Κέντρο
•    Παιδικές Δραστηριότητες από τους Ναυτοπροσκόπους Χολαργού , με την συμμετοχή και των δικών μας παιδιών.

Μεγάλη Τετάρτη

11:00 π.μ Στην Κεντρική Πλατεία
•    Φτιάχνουμε φαναράκια για τον επιτάφιο.
•    Παζάρι με Πασχαλινές Δημιουργίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή στη διασταύρωση Βαγίων-Νεκρός 22χρονος-ΦΩΤΟ

Ένας νεκρός, είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 σήμερα το πρωί στη διασταύρωση Βαγίων.

Μία μηχανή  με κατεύθυνση προς Λιβαδειά  συγκρούστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,  με βυτιοφόρο. Απο τη σφοδρή σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ο 22χρονος οδηγός της μηχανής.
Το ασθενοφόρο, που έσπευσε στο σημείο, μετέφερε τον άτυχο νεαρό στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress ο νεαρός ήταν κάτοικος Κηφισιάς Αττικής.
Σημειώνεται ότι απο τη σύγκρουση η μηχανή  προσέκρουσε και σε τρίτο διερχόμενο αυτοκίνητο, που υπέστη μόνο υλικές ζημιές, χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του.
Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο,  προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για τον 48χρονο πατέρα δυο παιδιών που σκοτώθηκε στο Κάστρο

 Πρόκειται για τον Αντώνη Μανιάτη από το Βόλο, ο οποίος ήταν πολίτικος μηχανικός, ενώ διατηρούσε και ξενοδοχείο στην Σκιάθο, όπου ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Ο άτυχος 48χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, στο Κάστρο Βοιωτίας,(Δείτε ΕΔΩ) όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε "καρφώθηκε" πίσω από μια νταλίκα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και είχε αποτέλεσμα ο οδηγός του επιβατικού να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες αρχικά εστίασαν στον απεγκλωβισμό του άτυχου 48χρονου από το όχημα, του οποίου το μπροστινό μέρος του είχε συνθλιβεί.

Ειδικό γερανοφόρο όχημα χρειάστηκε για να μετακινήσει τη νταλίκα με πινακίδες Σλοβακίας καθώς λόγω της σφοδρής σύγκρουσης τσακίστηκε ο πίσω άξονάς της.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων πυροσβεστικής και αστυνομίας η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία διεξαγόταν στη μία λωρίδα κατεύθυνσης.

Ασθενοφόρο μετέφερε των 48χρονο στο νοσοκομείο Θήβας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 48χρονο πολιτικό μηχανικό, διερευνώνται από το Τ.Τ. Εθνικών οδών.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr ο Αντώνης Μανιάτης ήταν ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «KIVO», που βρίσκεται στην περιοχή Κατσαρού –Αγ. Αντωνίου στη Σκιάθο, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
 Lamiareport


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΑΡΚ Θήβας ενημερώνει τους πολίτες για την πρόσβαση στον Κόλπο της Νούσας στη Θίσβη



Το ΑΡΚ Θήβας σχετικά με την συμβιβαστική επίλυση του θέματος  μεταξύ του Δ. Θηβαίων και της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β.  Α.Ε. για την πρόσβαση των δημοτών στον αιγιαλό της περιοχής της «ΝΟΥΣΑΣ» στη Θίσβη Βοιωτίας έχει να ανακοινώσει για ενημερωση των πολιτων τα εξής:
1.    Συμμετείχε με πλήρη αίσθημα ευθύνης στην Επιτροπή που συστάθηκε με την 305/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να επιχειρηθεί η συμβιβαστική επίλυση της πρόσβασης των δημοτών στον αιγιαλό της περιοχής της «Νούσας», όταν άλλοι οι «γνωστοί ανεύθυνοι» προτίμησαν να φυγομαχήσουν  προσποιούμενοι τάχα τους γνήσιους εκφραστές των πολιτών της κοινότητας της Θίσβης.
2.    Στην συνεδρίαση της Επιτροπής που έγινε στη Θήβα στις 16/12/2016 στο Δημαρχείο όπου παραβρέθηκαν όλα τα μέλη που είχαν οριστεί με την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ. υποστηρίξαμε το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για χρήση του «κοινόχρηστου» δρόμου και της ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό της  «ΝΟΥΣΑΣ» όπως το έχουν εκφράσει με τοπικές Γενικές Συνελεύσεις, όπως και την γνωμοδότηση του Συμπαραστάτη του Δημότη που εμπεριστατωμένα αποφαίνεται για το δίκαιο των πολιτών και η όποια δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί.
3.    Δώσαμε μεγάλη σημασία στο να εκφραστεί στην απόφαση της Επιτροπής ότι οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση  δεν δύναται να συνιστά και δεν συνιστά παραίτηση ή απεμπόληση σχετικών δικαιωμάτων του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου εν γένει και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών από το Δήμο Θηβαίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανατρέπεται καμία προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με το θέμα αυτό, όπως η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση 266/2015 η οποία ανέφερε ότι ήταν καταχρηστικός και παράνομος ο αποκλεισμός από την εταιρεία, όπου έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την Δημοτική αρχή να ανατραπεί.
4.    Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε την πραγματικότητα της λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης και τα όποια προβλήματα προκύπτουν από αυτήν. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και την ανεύρεση συμβιβαστικών λύσεων και ΟΧΙ στην εντέχνως δημιουργία αντιπάλων στρατοπέδων για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το ΑΡΚ Θήβας δηλώνει με κάθε υπευθυνότητα ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής που συμβάλλει στην ευημερία των κατοίκων της και την καταπολέμηση της ανεργίας, ΟΧΙ όμως με εκπτώσεις στα συνταγματικά δικαιώματα τους , στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στην προστασία του περιβάλλοντος.
5.    Η πρόταση στα πλαίσια του διαλόγου που αναπτύχτηκε για τη διαμόρφωση και προσέγγιση μιας άλλης παραλίας σε κοντινή ακτή με την οικονομοτεχνική υποστήριξη της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, την κάναμε δεκτή ως μια εναλλακτική λύση και επουδενί ως ανταποδοτική, με την δυνατότητα των πολιτών της ελεύθερης επιλογής σε οποιαδήποτε παραλία επιθυμούν με ασφάλεια. Άλλωστε είναι και προς όφελος της περιοχής η περαιτέρω αξιοποίηση του αιγιαλού.
6.    Τονίσαμε επίσης με ιδιαίτερη έμφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το θέμα δεν εξαντλείται με την απόφαση η οποία ελήφθη και ότι ο διάλογος που ξεκίνησε θα πρέπει να συνεχιστεί στα πλαίσια μιας αποδοτικής συνεννόησης με την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης λύσης προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να μην στερηθούν την πρόσβασή τους στην παραλία της Νούσας μέσω του μοναδικού δρόμου, όπως ίσχυε. Να συζητηθούν οι όποιες ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών και να δοθεί στην πράξη η κοινωνικά αποδεκτή ερμηνεία του κοινόχρηστου δρόμου. Είναι επίσης θέμα προς συζήτηση με την Εταιρεία και για άλλα ανταποδοτικά οφέλη που μπορεί να έχει η περιοχή.
7.     Θέσαμε ως προϋπόθεση οι αποφάσεις  να τεθούν προς διαβούλευση στους κατοίκους της περιοχής με πρωτοβουλία του Δήμου για  να υπάρξει σύμφωνη γνώμη.
 Το ΑΡΚ Θήβας καταγγέλλει κάθε διαστρέβλωση των θέσεων του από «γνωστούς προβοκάτορες»  που στηρίζουν την πολιτική τους ύπαρξη στην συκοφάντηση, την παραποίηση των γεγονότων και τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Υποσχόμενοι τάχα δικαστικές προσφυγές αλλά στην ουσία δεν πράττουν τίποτα. Τους βολεύει η θεώρηση της κατάστασης ως τετελεσμένης και μη ανατρέψιμης για να δικαιολογήσουν την επίθεση τους στην Δημοτική μας Παράταξη ταυτιζόμενοι έτσι με την πρωταρχική επιδίωξη της  Δημοτικής αρχής. Καλούμε τους πολίτες της Θίσβης να συμμετέχουν στον διάλογο για την αναζήτηση  λύσεων και να απομονώσουν αυτές τις ακραίες, διχαστικές και αναποτελεσματικές κραυγές.
Τέλος καλούμε την Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις αποφάσεις του Δ.Σ. για την συνέχιση του διαλόγου με την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, τόσο για την ταχεία εφαρμογή τους όσο και  για την κατάληξη σε μια ολοκληρωμένη συμβιβαστική λύση ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην στερηθούν την πρόσβασή τους στην παραλία της Νούσας μέσω του μοναδικού δρόμου αυτό το καλοκαίρι.
ΘΗΒΑ  6/4/2017
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
               

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό Λιβαδειάς

Σας είναι γνωστές οι εθελοντικές δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού (ΕΣΣ) και ιδιαίτερα του Τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς και το μεγάλο κοινωνικό – ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί.
Σε όλες τις δύσκολες στιγμές που γνωρίζουν οι συνάνθρωποί μας, δίνουμε το παρόν προσφέροντας όχι μόνο υλική, αλλά και ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια με το έμψυχο δυναμικό μας το οποίο εργάζεται εθελοντικά.
Το έργο μας ως γνωρίζετε γίνεται αθόρυβα και συστηματικά, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στην Ελληνική κοινωνία και δη στην τοπική Βοιωτική κοινωνία ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, έτοιμοι να προσφέρουν και να συνδράμουν στην ανακούφιση  των αδύναμων συνανθρώπων μας.
Σας καλούμε λοιπόν να μας βοηθήσετε προσφέροντας τρόφιμα (γάλα, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, κ.λ.π) και να δείξετε για μια ακόμη φορά την κοινωνική σας ευαισθησία, να στηρίξετε την σημαντική δράση του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς , στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή που είναι πραγματικά δεινή.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων που θα είστε για μια ακόμη φορά αρωγοί μας.
Τηλ. Επικοινωνίας 22610-20226        Με εκτίμηση
                  Για το Δ.Σ   
 Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “2017 ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Μετά τις τρεις επιτυχημένες μαθητικές του συναυλίες, το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς κλείνει τις εκδηλώσεις του  για το Πάσχα, με Συναυλία Μουσικής Δωματίου.
Έργα για Πιάνο και Κιθάρα θα ερμηνεύσουν οι καθηγήτριες του Ωδείου Στέλλα Παπανικολάου και Φιλιώ Στάμου, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 ώρα 8 μ.μ. στο Θολωτό της Κρύας.

Σας περιμένουμε!!!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “2017 – ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΙΙΙ”

Ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Πάσχα στη Λιβαδειά».
Το θέμα των φωτογραφιών πρέπει να αναφέρεται στον τοπικό και ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο η Λιβαδειά και οι Λιβαδείτες βιώνουν την Κυριακή του Πάσχα.
Το πνεύμα του διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν μέσα από τις φωτογραφίες η ιδιαιτερότητα του Λιβαδείτικου Πάσχα, η διατήρηση του εθίμου, η ένταξή και διασύνδεσή  του με τις υπόλοιπες ομορφιές της Λιβαδειάς και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην πόλη.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς και του ειδησεογραφικού ιστότοπου viotiaplus.gr.  

Δικαίωμα συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους Λιβαδείτες αλλά και επισκέπτες της πόλης την Κυριακή του Πάσχα.

Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η  Τετάρτη 19 Απριλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έως  2  φωτογραφίες ο κάθε ένας.
(σε μορφή jpeg, ποιότητας 90 % και πάνω, 2500 megapixel και πάνω η μεγάλη πλευρά και 300 dpi τουλάχιστον η ανάλυση) Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση 2017pasxaIII@gmail.com

Τα φωτογραφικά έργα πρέπει οπωσδήποτε να ανήκουν κατά πατρότητα στον συμμετέχοντα. Με την υποβολή της συμμετοχής και μόνον ο συμμετέχων δηλώνει ότι τα έργα είναι πρωτότυπα, αποτελούν δικό του δημιούργημα, δεν έχουν εκχωρηθεί σε τρίτο και διατηρεί το πλήρες ηθικό και περιουσιακό δικαίωμα επί αυτών.

Αποκλείεται πλήρως η συμμετοχή με έργα τρίτων επί των οποίων ο συμμετέχων έχει προβεί σε ψηφιακή ή αναλογική επεξεργασία, σύνθεση, κολλάζ ή άλλη αλλοίωση ή άλλη οποιαδήποτε επέμβαση.
Στην περίπτωση που αποδειχθεί πατρότητα άλλου δημιουργού και όχι του συμμετέχοντος, οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία απολύτως αστική ή ποινική ευθύνη, όντες σε κάθε περίπτωση καλόπιστοι τρίτοι.

Τα έργα κάθε συμμετέχοντος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ευρύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και των σκοπών του, από τον διοργανωτή Δήμο Λεβαδέων σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό (ενδεικτικά σε δημοσιεύσεις σε έντυπα, περιοδικά ή εφημερίδες, σε site στο διαδίκτυο, σε online galleries, εκθέσεις, banner κ.λπ.) χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα άλλης αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού.

Κριτική επιτροπή: Τα φωτογραφικά έργα θα κριθούν από 3μελή επιτροπή. Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική και επ' αυτής δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη εξώδικη ή δικαστική διεκδίκηση.
Θα βραβευτούν τα καλύτερα έργα σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Θωμά  23 Απριλίου 2017 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Τα έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό ή μεγάλο μέρος Φωτογραφικής Έκθεσης χωρίς δικαίωμα αμοιβής των φωτογράφων και θα δημοσιευτούν στο site και τα social media του Δήμου Λεβαδέων.
Ο διοργανωτής του φωτογραφικού διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να ανακαλέσει το διαγωνισμό, να τον παρατείνει ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες του.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει ανεπιφύλακτη και αυτοδίκαιη αποδοχή όλων των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.

Η Κριτική επιτροπή και ο διοργανωτής του φωτογραφικού διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα να μην απονείμει ένα η περισσότερα βραβεία ή και να ακυρώσει το διαγωνισμό.

ΕΠΑΘΛΑ
Τα συμβολικά έπαθλα για τα 3 Βραβεία θα ανακοινωθούν με νεότερη γνωστοποίηση. 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού  Συλλόγου Λιβαδειάς, αποφάσισε  σύμφωνα με το Νόμο και με το Καταστατικό, τη Σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των  Μελών  του  Συλλόγου.
          Συγκεκριμένα η πρώτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε για την  Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, η δεύτερη για την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 και η τρίτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου  2017, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται επί της οδού Στρ. Ιωάννου 24, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Σ. Λιβαδειάς.
           Για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων που δημιουργεί η ματαίωση,  λόγω έλλειψης απαρτίας, των συγκλήσεων της 19ης Απριλίου 2017,  και της 26ης Απριλίου 2017 ,  η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει οριστικά την 3 Μαΐου  2017.


                  Τα Θέματα  της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με το Καταστατικό είναι τα  ακόλουθα :

I.    Έγκριση Οικονομικού έτους 2016

II.    Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού (Ιούλιος 2016-Απρίλιος 2017)

III.    Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2017

IV.     Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

V.    4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

VI.    5. Προκήρυξη Εκλογών


Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς


   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Ενημέρωση για την έναρξη αντιπυρικής περιόδου - Μέτρα Πρόληψης



Με αφορμή την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων υπενθυμίζει στους κατοίκους άλλα και επισκέπτες του Δήμου, τα μέτρα πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν μέχρι τη λήξη αυτής στις 31η Οκτωβρίου τα παρακάτω προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς :

• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
• Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
• Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση.
• Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
• Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου
• Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.


Ειδικότερα:
•    Oι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό καθώς και την απομάκρυνση  της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών , σκουπιδιών κλπ, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

•    Επίσης, οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων  πλησίον δασικών εκτάσεων (Μοσχοποδίου , Κιθαιρώνα κλπ), θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
   
 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :

•    Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης  των υπόχρεων, ο Δήμος με βάση τη σχετική Νομοθεσία  ( υπ. αρ.  4/12 Πυροσβεστική Διάταξη και Ν. 3852/10 άρθρο 94, παρ. 1 « Καλλικράτης»)  επιβάλλει  πρόστιμα. Οι υπόχρεοι επίσης που δεν συμμορφώνονται  διώκονται  ποινικά  βάσει του  άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, και ο καθαρισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από το Δήμο με χρέωση  των ιδιοκτητών. Yπόψη ότι το προσωπικό του Δήμου λόγω της μεγάλης έκτασης δεν επαρκεί και για τον καθαρισμό θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί , εξωτερικός συνεργάτης όπου το κόστος καθαρισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο.       
•    Κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της  υπ’ αρ.9/2000  Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1459/Β/30-11-200), όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε  και ισχύει με την  9Α /2005 όμοια (ΦΕΚ Β΄ 1554)

Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς και πότε θα καταβληθούν στους αγρότες οι αποζημιώσεις του 2016

Δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους έως τις 30 Ιουνίου ώστε να μη χάσουν τις αποζημιώσεις.

Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), οι οποίες θα ξεπερνούν συνολικά τα 105 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ. Αφορούν ζημιές που έγιναν το 2016 σε διάφορες καλλιέργειες –κυρίως σε δενδρώδεις, αλλά και σε κηπευτικά– εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών (παγετός, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις κ.ά.) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, βασικός στόχος είναι η ολοκλήρωση της αποπληρωμής όλων των αποζημιώσεων που οφείλονται σε παραγωγούς για τις ζημιές στην παραγωγή τους, κατά το προηγούμενο έτος, με διαδικασίες εξπρές.

Ετσι, εκτός από τα 15 εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα, τα υπόλοιπα 90 εκατ. ευρώ προγραμματίζεται να εξοφληθούν σε δόσεις έως το τέλος Ιουνίου.

Παράταση
Ο ΕΛΓΑ, όπως ανέφερε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Εβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη, έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις πληρωμές, δύο τον Δεκέμβριο του 2016, μία τον Ιανουάριο του 2017 και μία πληρωμή στις αρχές Μαρτίου. Το ποσό που έχει συνολικά καταβληθεί ανέρχεται στα 33 εκατ. €.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Κουρεμπές, θα είχαν καταβληθεί μεγαλύτερα ποσά, αλλά αρκετοί δικαιούχοι αγρότες δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι καθώς εμφανίζονται να έχουν οφειλές στον ΕΛΓΑ. «Οπότε δεν μπόρεσαν να πληρωθούν» λέει χαρακτηριστικά.

Για τη διευκόλυνση των αγροτών το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την απόφαση –εκτιμώντας ότι για αντικειμενικούς λόγους υπήρξαν παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2017– να δώσει παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Ετσι, δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους χωρίς να χάσουν τη δυνατότητα να καταστούν δικαιούχοι των αποζημιώσεων που τους αναλογούν.

Πάντως, μετά τις 30 Ιουνίου 2017 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, οπότε όσοι δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ο τρόπος υπολογισμού του τελικού κονδυλίου αποζημιώσεων για τις ζημιές στη φυτική παραγωγή καθορίζεται με τις διατάξεις του Κανονισμού Ασφάλισης, ο οποίος είναι ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια.
Είναι αδύνατη η δυνατότητα κάλυψης 100% της ζημίας, καθώς υπάρχει καθορισμένο πλαφόν κάτω από το οποίο οι παραγωγοί δεν αποζημιώνονται.

Το σκεπτικό του νομοθέτη για το μη καλυπτόμενο ποσοστό ζημίας, τη λεγόμενη «απαλλαγή», είναι να λειτουργεί ως κίνητρο ώστε ο ίδιος ο ασφαλισμένος να προστατεύει την παραγωγή του με προληπτικά μέτρα.

Τα έσοδα του ΕΛΓΑ, τα οποία προέρχονται από τις εισφορές των αγροτών, ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 155 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Οργανισμός παραμένει βασικός εγγυητής αποπλήρωσης του απολεσθέντος εισοδήματος των αγροτών από τις ζημιές που προξενούνται στις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και βροχές -Στους 21 βαθμούς η θερμοκρασία



Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή.

Τα φαινόμενα αυτά θα παρατηρηθούν στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένε ςκαταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σοπραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επί 17 χρόνια Γυμνάσιο της Αθήνας επισκέπτεται το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου!

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, από την οδό Διστόμου στον Κολωνό ξεκινούν δύο πούλμαν γεμάτα μαθητές. Προορισμός της μονοήμερης εκδρομής τους είναι το Δίστομο Βοιωτίας -  ναι, από ...Διστομο, σε ...Διστομο!

 Είναι οι μαθητές μιας  τάξης του 52ου Γυμνασίου Αθήνας- ενός σχολείου που επί 17 χρόνια ,  πραγματοποιει επίσκεψη -προσκύνημα στην Μαρτυρική κωμόπολη  και το παρακείμενο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά! Έτσι έγινε και χθες Πέμπτη, με τις χαρούμενες φωνές και τα πειράγματα των μαθητών και των μαθητριών ζωντάνεψαν το ηλιόλουστο Διστομο και το χώρο μεταξύ των Μουσείων, καθώς φέτος οι καθηγητές συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα, εκτός από το Μαυσωλειο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού  και ξενάγηση στην πλούσια Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού!

 Πίσω από αυτό το τακτικό ''ραντεβού''  που καθιερώθηκε το 2000 και πραγματοποιείται έκτοτε αδιαλείπτως, ειναι μια Διστομίτισα Καθηγήτρια Γαλλικών, η Άννα Σφουντούρη, που υπηρετεί από το 1995 στο εν λόγω Γυμνάσιο! Με ζώσα την μνήμη της Σφαγής και των πέτρινων χρόνων του θρήνου και του πένθους, η Αννα δεν δυσκολεύτηκε να πέρασε στους συναδέλφους της και τους εκάστοτε μαθητές, την σημασία και την ανάγκη πραγματοποίησης μιας εκπαιδευτικής εκδρομής στο Δίστομο! Αρχικά στο Μαυσωλείο, μετά όταν άρχισε να λειτουργεί, και στο Μουσειο Θυμάτων - και στο συστεγαζόμενο Λαογραφικό Μουσειο -- τωρα και στο Αρχαιολογικό...

<<Από την πρώτη στιγμή, οι καλύτεροι πρεσβευτές της εκδρομής, ήταν οι μαθητές που την προηγούμενη χρονιά είχαν έρθει επίσκεψη στο Διστομο!>> λέει. << Εκτός από την ίδια την απάνθρωπη, βάρβαρη Σφαγή αμάχων, αυτό που τους εντυπωσιάζει πιο πολύ είναι η εικόνα με τα κρανία των νεκρών...Ανάμεσά τους και πολλών παιδιών, μωρών...Είναι ένα μάθημα για την Ειρήνη, κατά του Πολέμου - μπροστά στα μάτια τους! Το άλλο που τους εντυπωσιάζει ειναι το ξεκλήρισμα ολόκληρων οικογενειών ... Είναι και το όνομά μου - σ.σ. Σφουντουρη- και εντυπωσιάζονται όταν βλέπουν δεκάδες νεκρούς με αυτό το όνομα... Είναι και η κινηματογραφική ταινία με τον Αργύρη Σφουντουρη ( σ.σ ''Ένα τραγούδι για τον Αργύρη'' που την έχουν δει...''.

Για την έμπειρη καθηγήτρια ρόλο παιζει, εξηγεί, και η σωστή προετοιμασία του μαθητή για το πρόκειται να δει στην επίσκεψη και πιο το μήνυμά της. Η ίδια συχνά τους μιλά, δοθείσης ευκαιρίας- με αφορμή επετείους, τις διεκδικήσεις των γερμανικών οφειλών κ.α. Αλλά και οι συνοδοί καθηγητές, όπως ο κ. Φουρλάς, η κ. Κάβουρα και η κ. Μάνεση ( σ.σ συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον...), είχαν κάνει την πρέπουσα προεργασία και στο σχολείο και κατά το ταξίδι - το ίδιο και στο Μαυσωλείο που έκανα τον πρώτο σταθμό.

 Τα βουρκωμένα μάτια πολλών μαθητών και μαθητριών μετά την ξενάγηση ήταν μια ''άλλη εικόνα'' σε σχέση με αυτή των μαθητών που σαν λεφούσι έβγαιναν μισή - μια ώρα πριν από τα λεωφορεία.. Απαράλλαχτα ίδια με αυτή των παιδιών του Γυμνασίου της γειτονικής Λιβαδειάς- πρωτεύουσας του νομού -  που είχαν προηγηθεί.... Και άλλων 150 μαθητών που οι εθελοντές λειτουργίας του Μουσείου, αναμένουν αυριο Παρασκευή...

 Η Μνήμη κάνει το ταξίδι της γενιά - γενιά, μέσα από τους μαθητές..

Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντικές αποφάσεις για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου

«Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν για την Προστασία και
Αειφόρο Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» συνήλθε στις 4/4/2017 σε τακτική συνεδρίαση στην έδρα του Συνδέσμου στο Αίγιο, με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Σταμάτη Χαλβατζή (Δημοτικού Συμβούλου Θηβαίων), του Αντιπροέδρου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, Δημάρχου Κορινθίων, του Δημάρχου Αιγιαλείας, κ. Αθανάσιου Παναγόπουλου καθώς και μελών του Δ.Σ. από τους Δήμους - Μέλη.
Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις τόσο για την λειτουργία του Συνδέσμου, όσο και για την προστασία του θαλασσίου πλούτου και τη στήριξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή.
 Μέσα σε αυτά τα πλαίσια:
1) Ενεργοποιείται άμεσα η καμπάνια που στοχεύει στην μείωση της πλαστικής σακούλας στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Σ.Π.Ο.Α.Κ. και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, αναλαμβάνοντας το κόστος της συνολικής δαπάνης (ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, μετακινήσεις και προωθητικό ενημερωτικό υλικό) εξ ολοκλήρου ο Σ.Π.Ο.Α.Κ.
2) Συνεχίζεται η συνεργασία του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με τον Όμιλο MTC GROUP μέσω της θυγατρικής του MORE GREECE, σε επίπεδο τουριστικής πολιτικής, marketing, προβολής κλπ. του Συνδέσμου των 13 Δήμων - Μελών του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ), με στόχο να συμβάλλουμε στην προσπάθεια τουριστικής ανάδειξης και προβολής που γίνεται από όλους τους Δήμους - Μέλη μας.
3) Αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση Ημερίδας μεταξύ Σ.Π.Ο.Α.Κ., Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των Δήμων Αιγιαλείας και Κορινθίων, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στο Αίγιο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, με θέμα την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του έκτακτου φαινομένου της αύξησης των μεδουσών στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, που μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής.

Επίσης, στα πλαίσια της προστασίας του Κορινθιακού αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές προς κάθε αρμόδιο, για τα θέματα ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών σε τουριστικές και προστατευόμενες περιοχές, δηλώνοντας την αντίθεσή μας και ζητώντας συνάντηση, ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας.


                                           Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»
Διαβάστε Περισσότερα »

«Φουγάρα» οι Ελληνίδες, τρίτες στο κόσμο... στο κάπνισμα

Oι Ελληνίδες τρίτες στο κόσμο... στο κάπνισμα

    Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως σε ποσοστό γυναικών που καπνίζουν σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.


Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι...ενώ το ποσοστό των καπνιστών έχει μειωθεί σε πολλές χώρες, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι συνεχίζουν να καπνίζουν κάθε ημέρα.

Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής την καθηγήτρια Εμμανουέλα Γακίδου του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ αξιολόγησε στοιχεία από 195 χώρες και διαπίστωσε ότι το διάστημα 1990 - 2015 το ποσοστό των καθημερινών ανδρών καπνιστών διεθνώς μειώθηκε κατά 28% (από 35% σε 25%), ενώ των γυναικών κατά 34% (από 8% σε 5,4%).

Κατά μέσο όρο το ποσοστό των καπνιστών και των δύο φύλων μειώθηκε κατά 29,4% από το 1990, πέφτοντας στο 15,3% το 2015. Όμως, λόγω και της συνεχούς αύξησης του παγκοσμίου πληθυσμού, το 2015 οι καθημερινοί καπνιστές στη Γη ήταν περισσότεροι σε απόλυτο αριθμό, καθώς υπολογίζονταν σε 933 εκατομμύρια έναντι 870,4 εκατομμυρίων το 1990.

«Οι συνεπείς προσπάθειες ελέγχου του καπνίσματος έχουν φέρει πρόοδο στη μείωση της θανατηφόρας συνήθειας του καπνίσματος σε μεγάλο μέρος του κόσμου, όμως πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν. Η αύξηση του αριθμού των καθημερινών καπνιστών συνεχίζει να ξεπερνάει την παγκόσμια μείωση στα ποσοστά καθημερινού καπνίσματος», επισημαίνει η δρ Γακίδου.

Οι χώρες με τους περισσότερους άνδρες καθημερινούς καπνιστές σε απόλυτους αριθμούς ήταν το 2015 η Κίνα (254 εκατομμύρια), η Ινδία (91 εκατ.) και η Ινδονησία (50 εκατ.). Αντίστοιχα στις γυναίκες, ήταν οι ΗΠΑ (17 εκατ.), η Κίνα (14 εκατ.) και η Ινδία (13,5 εκατ.).

«Φουγάρα» οι Ελληνίδες

Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε ποσοστό γυναικών καθημερινών καπνιστριών (27,2%), δηλαδή πάνω από μία στις τέσσερις Ελληνίδες καπνίζουν κάθε ημέρα. Προηγούνται η Γροιλανδία (44,3%) και η Βουλγαρία (28,3%).

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι άνδρες καθημερινοί καπνιστές υπάρχουν σε χώρες μεσαίου επιπέδου ανάπτυξης, ενώ οι περισσότερες γυναίκες καθημερινές καπνίστριες στις ανεπτυγμένες χώρες. Από ηλικιακής πλευράς, οι περισσότεροι καθημερινοί καπνιστές είναι 25 έως 35 ετών.

Το κάπνισμα είναι - μετά την υπέρταση - η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς τουλάχιστον το 11% των συνολικών θανάτων το 2015 ή 6,4 εκατομμύρια θάνατοι συνδέονταν με αυτό. Οι θάνατοι που σχετίζονται με το κάπνισμα, εμφάνισαν αύξηση 4,7% παγκοσμίως μεταξύ 1990-2015. Επιπλέον, το κάπνισμα σχετίζεται με την επιβάρυνση της υγείας και με χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές, καρκίνος πνευμόνων κ.α.) εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τη δρα Γακίδου, «παρά από κάποιες επιτυχημένες περιπτώσεις χωρών, το κάπνισμα παρέμεινε το 2015 η κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας σε 100 χώρες. Χρειάζονται πιο συντονισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, εφαρμογή των μέτρων ελέγχου του καπνίσματος και σταθερή πολιτική βούληση να αντισταθμιστούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Παρά την πρόοδο, ο πόλεμος κατά του καπνίσματος πολύ απέχει από το να έχει κερδηθεί, ιδίως στις χώρες με τους μεγαλύτερους αριθμούς καπνιστών».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ