Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» του ιδρύματος Λαμπράκη, προσπαθήσαμε μέσω των δράσεων εθελοντισμού, να ευαισθητοποιήσουμε  τους μαθητές μας ώστε να διαμορφώσουν συνείδηση και στάση ενεργού πολίτη. Δηλαδή του πολίτη που έχει ενημέρωση για τα κοινά, εκφράζει τις απόψεις του,  απαιτεί  διαφάνεια και δικαιοσύνη, γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ,  συμμετέχει ενεργά στις κοινωνικές διεργασίες.
Όπως υποστηρίζει ο  Αριστοτέλης, «ὅταν τό πλῆθος πρός τό κοινόν πολιτεύηται συμφέρον, πολιτεία καλεῖται», δηλαδή,  για να έχει κάποιος δικαίωμα να φέρει τον τίτλο του πολίτη και να λογίζεται ενεργό μέλος μιας κοινωνίας, πρέπει τα ενδιαφέροντά του να μη στρέφονται αποκλειστικά γύρω από το ατομικό του συμφέρον, αλλά να επεκτείνονται ευρύτερα μέσα στον κύκλο της κοινωνικής ολότητας. Κατά την αρχαιότητα όσοι έδειχναν αδιαφορία για τα κοινά και αποκλειστική μεριμνά τους ήταν η προαγωγή του ατομικού  συμφέροντος ονομάζονταν «ἰδιῶτες». Ο όρος αυτός προσέλαβε σταδιακά ονειδιστική σημασία και τελικά ξέπεσε στην έννοια του απαίδευτου και του ανόητου, σημασίες που με την ίδια λέξη βρίσκου¬με σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Έκφραση της περιφρόνησης, που αι¬σθάνονταν οι Έλληνες για τους μη ασχολούμενους με τα κοινά, είναι και η περίφημη φράση του Περικλή: «Τόν μηδέν τούτων μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα ἀλλ' ἀχρεῖον νομίζομεν» (=Δεν θεωρούμε φιλήσυχο αλλ' άχρηστο αυτόν που δεν ασχολείται με τα κοινά).
Αναρωτηθήκαμε λοιπόν πώς  θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες;
Ο ενεργός πολίτης, είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Ο ενημερωμένος πολίτης αγαπά τη μάθηση που φυσικά έρχεται μέσα από  το μαγικό κόσμο των βιβλίων.
Στο Σχολείο μας υπήρχαν αρκετά βιβλία τα οποία όμως βρίσκονταν  σε χώρο που δεν ήταν εύκολα προσβάσιμος στα παιδιά. Επιπλέον ήταν πολύ δύσκολο οι μαθητές μας να δανειστούν βιβλία. Εν ολίγοις δεν υπήρχε άμεση επαφή των παιδιών με το λογοτεχνικό βιβλίο. Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητη η δημιουργία βιβλιοθήκης και μάλιστα γωνιών ανάγνωσης αφού στο σχολικό μας κτίριο δεν υπάρχει  αίθουσα διαθέσιμη για βιβλιοθήκη.
Στόχος μας ήταν και είναι να καταφέρουμε οι μαθητές μας  να αποκτήσουν νέες, ενδιαφέρουσες αναγνωστικές συνήθειες, να εξοικειωθούν με λογοτεχνικά κείμενα και ταυτόχρονα να γίνουν οι ίδιοι  αυτόνομοι χρήστες της βιβλιοθήκης.
Αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή ήταν φυσικά οι γονείς. Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βοήθησε, όσο μπορούσε, οικονομικά και όχι μόνο στην αγορά επίπλου  βιβλιοθήκης. Εθελοντές γονείς βοήθησαν στη συναρμολόγηση των κομματιών ενώ άλλοι έβαψαν με ζωηρά χρώματα το χώρο της πρώτης γωνιάς. Ο χώρος διακοσμήθηκε έτσι ώστε να προσελκύει τους μικρούς αναγνώστες.
Τα βιβλία μας βρήκαν τη θέση που τους αρμόζει. Με έκπληξη και εμείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί είδαμε πόσα πολλά ενδιαφέροντα βιβλία ήταν ξεχασμένα σε ντουλάπια. 
Στη συνέχεια καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια στην καταγραφή όλων των βιβλίων του σχολείου μας που αποτελούν πολύτιμο περιουσιακό  στοιχείο. Ο Σύλλογος διδασκόντων συμφώνησε πρόθυμα και στήριξε ως συναρμόδιος φορέας την προσπάθεια αυτή. Η κίνηση αυτή έγινε σε εθελοντική βάση από τους εκπαιδευτικούς με αποκλειστικό σκοπό τη διάθεση στους μαθητές μας ποιοτικού γνωστικού και ψυχαγωγικού υλικού που αποτελεί εφόδιο στο ταξίδι της φιλαναγνωσίας.
ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΙΣΕ…
Τα παιδιά, μέσα σε μία διετία, διάβασαν, ήρθαν  σε επαφή με συγγραφείς, έκαναν εργαστήρια δημιουργικής γραφής, έφτιαξαν τα δικά τους βιβλία. Έμαθαν πώς γεννιέται ένα βιβλίο,  τον τρόπο γραφής και εικονογράφησής του.
Ωστόσο προσπαθήσαμε να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη μας και αποκτήσαμε νέους τίτλους  κάνοντας εκθέσεις βιβλίων με τη βοήθεια  εκδοτικών οίκων και με την άοκνη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων που συνέβαλλε και εκείνος με τον τρόπο του. Τα παιδιά λάτρεψαν εκείνες τις ημέρες της έκθεσης.
Όμως μια γωνιά βιβλιοθήκης δεν είναι αρκετή . Ήταν απαραίτητη και μια δεύτερη. Τα οικονομικά του σχολείου  δε μας επέτρεπαν  άλλη αντίστοιχη κίνηση.
Σαν από μηχανής θεός πάλι  βρέθηκε γονέας που είχε κέφι και μεράκι να φτιάχνει έπιπλα με παλέτες. Προσφέρθηκε λοιπόν και μας έφτιαξε μια μοντέρνα βιβλιοθήκη και ένα χώρο όπου τα παιδιά να κάθονται και να διαβάζουν ή να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια. Τα έπιπλα βάφτηκαν με όμορφα χρώματα και η καινούργια γωνιά  έγινε χώρος ζεστός.
Τελικά τα βιβλία μας βρήκαν στέγη. Το όραμα μιας μικρής αρχικά ομάδας έγινε όραμα όλων των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, των μαθητών μας και των γονέων. Τα βιβλία και οι βιβλιοθήκες έγιναν σιγά- σιγά οι καλύτεροι φίλοι της καθημερινότητάς μας.
ΚΑΙ … ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ …

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΑΝΝΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3ης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΞΑΦΑΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΤΣΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΟΛΩΜΟΥ ΒΑΪΑ
ΨΑΡΡΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΙ 80 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄












Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ANOIKTH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συμβαίνει με θαμμένα πτώματα σε κτήμα στην Άσκρη; Φωτογραφίες




Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν την αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή και να ερευνά το αγρόκτημα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε περιοχή της Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου εδώ και αρκετές ημέρες οι κάτοικοι βλέπουν κάποιες κινήσεις της αστυνομίας, οι οποίες γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα, με αποτέλεσμα οι φήμες να έχουν οργιάσει.

Οι έρευνες γίνονται σε ένα αγρόκτημα, γύρω από το οποίο έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν επιτρέπεται σε κανέναν η πρόσβαση.

«Το κτήμα αυτό το αγόρασε πρόσφατα ένας Σύριος από κάποιον Αθηναίο και λένε ότι βρέθηκαν εκεί πτώματα. Κάποιοι λένε για πλούσιους Σύριους που ήρθαν στην Ελλάδα και έπεσαν θύματα συμπατριωτών τους....», έλεγε κάτοικος της περιοχής.

Τι λέει το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport όντως το κτήμα το έχει αγοράσει ένας Σύριος και εκεί μέσα έχουν θαφτεί κάποια πτώματα. Αυτό γίνεται γιατί κάποιοι θέλουν να το μετατρέψουν μυστικά και σιγά - σιγά σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα μουσουλμανικά νεκροταφεία στην Ελλάδα. Πρόσφατα η Εκκλησία της Ελλάδας πήρε απόφαση να παραχωρήσει στο Σχιστό μια έκταση 20 στρεμμάτων για τη δημιουργία κοιμητηρίου Μουσουλμάνων.

Επειδή δεν υπάρχει νεκροταφείο στην πρωτεύουσα, στο οποίο να μπορούν να ταφούν οι νεκροί μουσουλμάνοι σύμφωνα με όσα ορίζει η θρησκεία τους, οι συγγενείς τους υποχρεώνονται να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μέχρι την Ξάνθη ή την Κομοτηνή, για να γίνει η κηδεία.

Επειδή η Βοιωτία είναι κοντά στην Αθήνα, αλλά και στην ίδια την περιοχή υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως Πακιστανοί, κάποιοι θεώρησαν ότι θα ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση αν έφτιαχναν ένα νεκροταφείο για Μουσουλμάνους στην περιοχή της Αλιάρτου.

Η διαδικασία όμως για να το κάνεις αυτό είναι τρομερά δύσκολη στο θέμα της αδειοδότησης. Γι αυτό φαίνεται πως κάποιοι προσπάθησαν να το δημιουργήσουν με άλλο τρόπο και να φέρουν τις αρχές προ τετελεσμένων γεγονότων.

Μάλλον όμως δεν τα κατάφεραν....
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

3 θέσεις εργασίας στο ΔΕΔΔΗΕ Θήβας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας/Περιοχής Θήβας, που εδρεύει στη Θήβα του Νομού Βοιωτίας, και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

    1 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (Υπαλλήλων Γραφείου)
    2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναερίων – Υπογείων Δικτύων

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΗΒΑΣ, ΠΟΤΝΙΩΝ 30, ΘΗΒΑ, Τ.Κ.32200 απευθύνοντάς την στον ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ υπόψη κ. ΚΟΠΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (τηλ. επικοινωνίας 22620 27213) Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΔΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα
Ανακοίνωση ΣΟΧ1/2017
Παράρτημα
Παράρτημα Η/Υ
Έντυπο Αίτησης



Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 05/05/2017 έως και 15/05/2017

Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι φωτιές για αγροτικές εργασίες προειδοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

•    Απαγορεύεται να ανάβεται ή να διατηρείται φωτιά για οποιοδήποτε σκοπό στην ύπαιθρο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.
•    Απαγορεύεται να τοποθετούνται, φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων .
•    Απαγορεύεται καθ΄ολη τη διάρκεια του χρόνου η καύση απορριμμάτων στους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων (χωματερές). Οι Δήμοι  οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς στους χώρους αυτούς.
•    Απαγορεύεται το κάπνισμα κυψελών σε δάση και δασικές εκτάσεις από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εφόσον δεν έχουν παρθεί τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα Νομοθεσία μέτρα.
•    Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
•    Οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών υποχρεούνται στην   αποψίλωση αυτών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών.
•    Οι παραβάτες των ανωτέρω απαγορεύσεων, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 433 & 458 του Ποινικού Κώδικα .
•    Οποίος με πρόθεσή του ή αμέλεια προκαλεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση διώκεται ποινικά και του επιβάλλεται Διοικητικό Πρόστιμο ύψους από 1.467 έως 58.694 Ευρώ. 
•      Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που υπάρχει πυρκαγιά, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σας ζητηθεί. 
•    Απαγορεύεται η καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου, εκτός των περιπτώσεων που έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα, και έχει δοθεί σχετική άδεια από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία.
•      Σε περίπτωση που κάποιος αγρότης προβεί σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών  χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τότε η Υπηρεσία μας ενημερώνει εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. η οποία επιβάλλει ποινή περικοπής της επιδότησης στον ιδιοκτήτη-καλλιεργητή του αγροτεμαχίου.

  Ο Διοικητής Π.Υ. Λιβαδειάς
  Γεώργιος Β. Σηφάκης 
   Πύραρχος

                                                                                               
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση κατά εργαζομένου στην Καθαριότητα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε σήμερα συνάδελφος εργαζόμενος , την ώρα της υπηρεσίας του , στη λαϊκή αγορά του Διστόμου.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπεια και να απειλήσει τη σωματική ακεραιότητα κανενός συναδέλφου εργαζομένου. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας επιτελούν σπουδαίο - κοινωνικό – έργο και δεν αποτελούν «…παιδιά κατώτερου θεού» .
Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας , καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να πάρει θέση για το γεγονός.
Οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται.

Για το Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» -Κινδυνεύουν οι έφηβοι

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).

Πρόκειται για φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες, και ιδίως τους γονείς, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Blue Whale Challenge" (Δοκιμασία - Πρόκληση "Μπλε Φάλαινα").

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών-πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί "επικεφαλής", προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Οι Αρχές επιβολής του νόμου άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Λέκκα στη Θήβα:“Πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού στη Βοιωτία;

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί
τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
στην ημερίδα με θέμα :
“Πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού στη Βοιωτία; Το γεωδυναμικό και σεισμοτεκτονικό πλαίσιο ως παράγοντας διαμόρφωσης των επιχειρησιακών σχεδίων και η διεθνής εμπειρία”,
 με ομιλητή τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα
 Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Διευθυντή Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Διευθυντή ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και
 Πρόεδρο του  Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Φανή Παπαθωμά:«Είναι επιλογή μας να αναδείξουμε τον ιστορικό Ορχομενό»


«Είναι επιλογή μας να αναδείξουμε τον ιστορικό Ορχομενό»
Για τον Ορχομενού του σήμερα αλλά και για τον Ορχομενό που σχεδιάζεται να παραδώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο τέλος αυτής της προγραμματικής περιόδου– με τις καίριες παρεμβάσεις της τόσο στον πρωτογενή τομέα και την περαιτέρω αξιοποίηση του Κωπαϊδικού πεδίου, όσο και μέσα από τον τριτογενή τομέα και την δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού – μίλησε στην εκπομπή «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» του TV 100 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, μετά από πρόσκληση του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού.
Με φόντο το ανοιξιάτικο τοπίο των Πηγών των Χαρίτων και πλαισιωμένη από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου, η κα Παπαθωμά είπε – μεταξύ άλλων – πως «είναι πολύ σημαντικό να παρουσιάζονται οι ομορφιές του τόπου μας, έξω από τα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα πόλεις με πολύ μεγάλη ιστορία και πάρα πολλά ενδιαφέροντα σημεία για τον σημερινό της επισκέπτης.
Προσωπικά θέλω να αναφερθώ στο παρόν αλλά και στο μέλλον αυτού του τόπου, το οποίο αναμφίβολα περνά μέσα από την ολοκλήρωση ενός τοπικού οράματος που ακούει στο όνομα «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού», δηλαδή την ανάδειξη και σύνδεση ενός μοναδικού τρίπτυχου μνημείων της ιστορίας μας, αποτελούμενο από τον Θολωτό Τάφο του Μινύα, το Αρχαίο Θέατρο και την Παναγία η Σκριπού. Πρόκειται για μια επιλογή της Περιφέρειας να αναδείξει τον ιστορικό Ορχομενό και το κάνουμε με πολύ μεγάλη χαρά, χρηματοδοτώντας στο τέλος έργα ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις μελέτες των συνεργατών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, που χρηματοδότησαν οι πολίτες αυτού του τόπου μέσα του σχετικού κουμπαρά» τόνισε η κα Παπαθωμά. Και συνέχισε: «Ο Ορχομενός, όμως, του σήμερα είναι και μια εύπορη περιοχή, η οποία κατέχει τα 2/3 περίπου του κωπαϊδικού πεδίου και γι` αυτό η μέριμνά μας έχει στραφεί και στην ανάδειξη όλης αυτής της τεράστιας προίκας που κληρονομήσαμε ως Περιφέρεια. Επενδύουμε σε νέες υποδομές, ξαναφτιάχνουμε ο,τι είχε καταστραφεί σταδιακά προκειμένου η Κωπαϊδα να προσφέρει στον αγροτικό κόσμο, όλα εκείνα που χρειάζεται για να αποδίδει τα μέγιστα στους παραγωγούς μας. Θα ξέρετε πως τα περίφημα αποστραγγιστικά έργα των Μινυών παραμένουν ακόμη και σήμερα ορόσημο για την σύγχρονη υδραυλική, κι` αυτή ακόμη η πτυχή της ιστορίας, ξεκινάει από αυτό τον ευλογημένο τόπο. Χαίρομαι, λοιπόν, που σας υποδέχομαι εδώ, στις όμορφες Πηγές των Χαρίτων, σ` ένα ακόμη σταυροδρόμι θεών, ηρώων και χρησμών» κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της Ασφάλειας Θήβας 25χρονος Αφγανός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (34) ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (97,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη χθες (03-05-2017) νωρίς το βράδυ, σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο παράπηγμα όπου διέμενε ο 25χρονος, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (34) ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (97,5) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα στη Λιβαδειά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το υποχρεωτικό κλείσιμο τον καταστημάτων μας την Κυριακή 7 Μαΐου, συντασσόμενο με την ΕΣΕΕ και την ΟΕΣΑΟΝΝΑ, εκφράζοντας την επιθυμία των πολλών και θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις προσδοκίες των λίγων.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι απαντά ο Δήμαρχος Θηβαίων στην καταγγελία Σκούμα

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων σχετικά με την καταγγελία
του κ. Αθανάσιου  Σκούμα με τίτλο “Έκθετος ο Δήμαρχος Θήβας”

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση των καταγγελιών του κ. Αθανάσιου Σκούμα, γνωρίζουμε στους δημότες μας τα ακόλουθα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και η Τοπική Κοινότητα Θίσβης, επί μακρό χρονικό διάστημα έχουν ασχοληθεί με το πρόβλημα του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον όρμο της Νούσας. Επί του θέματος ζητήθηκαν οι απόψεις του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Τοπικής Κοινότητας (Τ.Κ.) Θίσβης καθώς και των όμορων Τ.Κ. της Δημοτικής Ενότητας  Θίσβης, της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. καθώς και άλλων φορέων. Στη συνέχεια, με βάση τις απόψεις όλων των παραπάνω,  το Δημοτικό Συμβούλιο ( αρ. απόφασης 305/2016 Α.Δ.Α. 78Ν5ΩΡΜ-ΤΔΑ) αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής προκειμένου να επιχειρηθεί η συμβιβαστική επίλυση του θέματος.
Στην επιτροπή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίσβης, οι Επικεφαλής  των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Στ. Χαλβατζής, Ι. Κόρδατζης, Γ. Κατσέλης, ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Θίβσης και εκπρόσωπος της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Η εν λόγω Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συμβιβαστική επίλυση του θέματος, με την κατ' αρχήν αποδοχή της πρότασης της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β να χρηματοδοτήσει αυτή το δημοτικό έργο της επέκτασης -διαμόρφωσης υφιστάμενου δημόσιου δρόμου, ώστε αυτός να οδηγεί από τον όρμο του Αγ. Ιωάννη Θίσβης, σε παρακείμενη παραλία ( Ντράσα) , καθιστώντας δια του τρόπου αυτού ευχερή στους πολίτες την επισκεψιμότητα και χρήση αυτής.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτικό, τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν από κοινού στα εξής συμπεράσματα:
1.    Εκφεύγει της αρμοδιότητας αλλά και του αντικειμένου της Επιτροπής, ο χαρακτηρισμός του εν γένει ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των εξ αυτού απορρεόντων δικαιωμάτων, του δρόμου που άρχεται από τον κόμβο εισόδου στη βιομηχανική περιοχή Θίσβης Βοιωτίας και καταλήγει στον όρμο Νούσας -Αγγελή, όπου βρίσκονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ Θίσβης.
2.    Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη προς οριστική και αμετάκλητη επίλυση της διαφοράς, συνεπάγεται μακροχρόνιους και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες με αβέβαιο αποτέλεσμα, λόγω της πολυπλοκότητας του υπό εξέταση θέματος ενώ, σε κάθε περίπτωση, αναμφίβολα υφίσταται θέμα ασφάλειας αλλά και ομαλής λειτουργίας της ΒΙΠΕ Θίσβης.
3.    Η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. αν και δεν παραιτείται των δικαιωμάτων της επί του ως άνω δρόμου και σε κάθε περίπτωση ρητώς δεν συνομολογεί εμπράγματα ή/και ενοχικά δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου εφ’ αυτού (του δρόμου), εντούτοις στα πλαίσια εξεύρεσης λύσης στο υπό εξέταση θέμα, επιβεβαιώνει την πρότασή της να χρηματοδοτήσει την επέκταση – διαμόρφωση του δημόσιου δρόμου, ο οποίος καταλήγει στον όρμο του Αγίου Ιωάννη Θίσβης Βοιωτίας (υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της προηγούμενης έκδοσης των απαραίτητων σχετικών αδειών και εγκρίσεων), ώστε αυτός (ο δρόμος) να οδηγεί από τον όρμο του Αγίου Ιωάννη σε παρακείμενη παραλία. Το ακριβές ποσό της ως άνω χρηματοδότησης θα προκύψει μετά από σχετική μελέτη, η οποία θα εκπονηθεί με την συμμετοχή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων, το κόστος της οποίας θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τη ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε..
4.    Η αποδοχή της ως άνω πρότασης της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. από το Δήμο Θηβαίων δεν δύναται να συνιστά και δεν συνιστά παραίτηση ή απεμπόληση σχετικών δικαιωμάτων του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου εν γένει και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.
5.     Είναι προς το κοινό συμφέρον, η διατήρηση και η περαιτέρω ενδυνάμωση της φιλικής σχέσης και της άψογης συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και της Τοπικής Κοινωνίας με την ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. και τις εγκατεστημένες στη ΒΙΠΕ Θίσβης επιχειρήσεις.

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-3-2017 ( αρ. απόφασης 75/2017 ΑΔΑ: ΩΘΟΟΩΡΜ-3ΟΡ) αποφάσισε να εγκρίνει την πρόταση της συσταθείσας επιτροπής. Στην απόφαση του Δ.Σ. επισημαίνεται ότι η αποδοχή του πρακτικού της επιτροπής σε ουδεμία περίπτωση ο Δήμος Θηβαίων  παραιτείται των δικαιωμάτων επί του δρόμου, που αρχίζει από τον κόμβο εισόδου στη βιομηχανική περιοχή Θίσβης και καταλήγει στον όρμο Νούσας- Αγγελή, όπου βρίσκονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης ή συνομολογεί δικαιώματα τρίτου επ' αυτού ( του δρόμου).
Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. υπερψηφίσθηκε από όλους τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, πλην του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Αθ. Σκούμα, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον μοναδικό υπερασπιστή των δικαιωμάτων των δημοτών. Είναι όμως πασιφανές ότι τα κίνητρά του είναι ο λαϊκισμός, η δημιουργία εντυπώσεων και οι ιδεολογικές του εμμονές. Δυστυχώς γι' αυτόν έχει μείνει τελείως μόνος. Τον αφήνουμε λοιπόν να βαδίσει τον δρόμο της μοναξιάς του χωρίς να ασχοληθούμε περαιτέρω μαζί του για το εν λόγω θέμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

1ος Αγώνας Αγάπης Δομβραίνας-Θίσβης

Η Σωληνουργεία Κορίνθου σε συνεργασία με την ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε, θα διοργανώσουν τον « 1ο αγώνα Δρόμου Αγάπης», υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας.

Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να προάγουμε τον αθλητισμό, την υγεία και το ευ αγωνίζεσθε και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο μας. Ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει ότι επιθυμεί σε τρόφιμα ή ρούχα, τα οποία θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη μέσω των Δημοτικών Αρχών.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07 Μαΐου 2017 και ώρα 10 πμ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει από την πλατεία της Δομβραίνας και θα υπάρχουν βασικά δύο διαδρομές μία μικρή (1,0 χλμ) και μια μεγάλη ( 7,0χλμ), πέριξ των χωριών Θίσβης και Δομβραίνας.

Στην μικρή διαδρομή θα συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, ενώ στην μεγάλη διαδρομή θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι υπόλοιποι. Επίσης θα υπάρχουν και μικρότερες αποστάσεις για παιδιά νηπίου και πρώτων τάξεων δημοτικού.

Τον γενικό συντονισμό και οργάνωση (χρονομέτρηση κ.λπ.) θα αναλάβει ειδικό γραφείο διοργάνωσης αγώνων δρόμου, τα έξοδα του οποίου φυσικά θα αναλάβει εξολοκλήρου η εταιρεία μας. Μετά την λήξη των αγώνων θα γίνει και βράβευση των νικητών.

Παρακαλούμε πολύ όλες τις τοπικές κοινότητες, τους αθλητικούς και τοπικούς συλλόγους να συνδράμουν με την συμμετοχή τους, για την επιτυχή διοργάνωση του, ώστε αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσικό Σχολείο αποκτά η Λιβαδειά

Οι κοινές προσπάθειες της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου με την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Διευθυντή Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστου Δημητρίου, του Διευθυντή Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Αλέξανδρου Καρκάνα και η αμέριστη βοήθεια του βουλευτή Βοιωτίας κ. Νικολάου Θηβαίου, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου στη Λιβαδειά.
Εν όψει της υπογραφής της ίδρυσής του, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δασικοί χάρτες: Σώστε τα χωράφια σας με εκπτώσεις έως 83%

Μειώσεις στο αντάλλαγμα χρήσης για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις αλλά και δωρεάν αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών για ΟΤΑ και περιοχές αναδασμού φέρνουν οι δύο ΚΥΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Παράλληλα, χιλιάδες καλλιεργητές και ιδιοκτήτες καλούνται να ενημερωθούν για όσα αναλυτικά προβλέπει η υπουργική απόφαση και να προβούν έγκαιρα στις διαδικασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις γενναίες εκπτώσεις, που φτάνουν έως και 83%. Μάλιστα, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς η προθεσμία των ενστάσεων λήγει στις 12 Ιουνίου.
Ειδικότερα, για τις δημόσιες εκτάσεις η μείωση κόστους φτάνει το 60%, για ιδιωτικές το 58,33% και για χορτολιβαδικές το 62,5%.
Αναλυτικότερα, το αντάλλαγμα χρήσης για τις εκτάσεις δασικού χαρακτήρα που καλλιεργούνται γεωργικά και η μορφή τους άλλαξε και από δάσος έγινε αγρός μέχρι και το 2007 θα ορίζεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της περιοχής όπου έγινε η επέμβαση. Δηλαδή για δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις το αντάλλαγμα χρήσης γης υπολογίζεται στο 20% της καθορισμένης αξίας τους. Για τα ιδιωτικά δάση και τις δασικές εκτάσεις το αντάλλαγμα υπολογίζεται ως μικρότερο και συγκεκριμένα θα είναι στο 12,5% της καθοριζόμενης αξίας τους. Οσον αφορά τις δημόσιες, όπως ισχύει δηλαδή για τις χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις, το αντάλλαγμα χρήσης υπολογίζεται στο 15% της καθοριζόμενης αξίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως, για τις εκτάσεις οι οποίες άλλαξαν χρήση από δάσος σε αγρό, δηλαδή, στο διάστημα 1975 – 2007, θα υπάρχει μια πρόσθετη επιβάρυνση, της τάξεως του 10% – η οποία όμως πρόκειται να καλύπτει και τη δαπάνη αναδάσωσης. Οι εκτάσεις που είναι προ του 1975 δεν υπόκεινται στη δαπάνη αναδάσωσης. Οι δόσεις του ανταλλάγματος είναι 100 και ως ελάχιστη δόση ορίζονται τα 30 ευρώ.
Οπως αναφέρει το υπουργείο στο σχετικό σημείωμα, «η μείωση αυτή συμπληρώνει τη μείωση που προέβλεψε ο νόμος 4467/2017 στο κόστος εξαγοράς μιας έκτασης δασικού χαρακτήρα που άλλαξε χρήση για γεωργική εκμετάλλευση πριν από το 1975, όπου προβλέπεται πια η καταβολή του ¼ της αντικειμενικής αξίας. Με τον ίδιο νόμο έχουν επέλθει και σημαντικές βελτιώσεις των απαιτήσεων της αίτησης που υποβάλλουν στις Δασικές Υπηρεσίες οι αγρότες και καλλιεργητές, αφού δεν απαιτείται πια υποβολή οικονομοτεχνικής μελέτης για τις εκτάσεις που εκχερσώθηκαν μεταξύ 1975-2007, εφόσον αυτές είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, ενώ σε όλες τις παραπάνω εκτάσεις επιτρέπεται πια η ύπαρξη μικροεγκαταστάσεων (υπόστεγα, μετρητές ΔΕΗ, δεξαμενές, γεωτρήσεις κ.λπ.) που εξυπηρετούν τη γεωργική καλλιέργεια».
Δωρεάν αντιρρήσεις
Πράσινο φως για δωρεάν αντιρρήσεις δίνεται στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη καταθέσει στο υπουργείο τα όρια των οικιστικών πυκνώσεων – τα οποία και έχουν ζητηθεί από τον κ. Φάμελλο επανειλημμένως.
Επιπλέον, πράσινο φως δίνεται και σε περιοχές αναδασμού για δωρεάν αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών. Πιο συγκεκριμένα, όσες περιοχές χαρακτηρίζονται ως δασικές στη φωτοερμηνεία της παλαιότερης αεροφωτογράφησης, αλλά περιλαμβάνονται σε κληροτεμάχια του αναδασμού.
Στην ίδια κατηγορία θα υπάγονται και οι περιοχές εκείνες που χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφηση, αλλά περιλαμβάνονται σε περιοχές του αναδασμού.
Οι παραπάνω περιπτώσεις ουσιαστικά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πέντε περιπτώσεων ατελούς υποβολής αντιρρήσεων, οι οποίες καθορίστηκαν για πρώτη φορά με την ΚΥΑ 147797/2746/30.11.2016.
 Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΔΑΠ: Προσλήψεις 220 ατόμων σε Βοιωτία,Αττική και Φωκίδα

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων είκοσι (220) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Υπηρεσιών και εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε, εντός του Νομού Αττικής και στους Νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ε.ΥΔ.Α.Π Α.Ε., Ωρωπού 156, Τ.Κ. 111 46 Γαλάτσι, απευθύνοντάς την στην Υπηρεσία Γενικής Γραμματείας, υπ’ όψιν κας Ευμορφίας Μπούρα (τηλ. επικοινωνίας: 210 21 44 201 και 210 21 44 090).

Πληροφορίες θα δίνονται από την Υπηρεσία Προσωπικού στα τηλέφωνα: 210 21 44 248, 068, 077, 225 & 461.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ταχυδρομικώς από Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 έως και Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου).





Διαβάστε Περισσότερα »

33ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου

 Ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας

Π ρ ο κ η ρ ύ σσ ει

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 , αγώνα δρόμου
απόστασης 11.200 μέτρων με την ονομασία
« 33ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου », στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στις 10 Ιουνίου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Την Τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), με τη συνδρομή της Αθλητικής & Ψυχαγωγικής Λέσχης ΜΕΔΕΩΝ .

3. Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., από τον Καρακόλιθο. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση τουλάχιστον στις 08:30π.μ.

4. Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι επί αποστάσεως 11.200 μ., με μικρές υψομετρικές διαφορές.

5. Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης του Διστόμου.

6. Τροφοδοσία: Θα υπάρξει σταθμός τροφοδοσίας με νερά στο 4ο , 6ο , 8ο και 10ο χιλιόμετρο. Στον τερματισμό θα μοιραστούν νερά, χυμοί και μπανάνες στους τερματίσαντες.

7. Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρό και ασθενοφόρο όχημα .

8. Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

9. Συμμετοχή: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεώρει βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με ιδία ευθύνη τους και έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου 11.200 μέτρων. Κατά την παραλαβή του αριθμού της συμμετοχής τους, θα ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να καταθέτουν στη Γραμματεία του αγώνα τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Επίσης θα συναινούν ώστε η διοργάνωση θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα, καθώς και των βραβεύσεων.

10. Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3sBwccqfTN5AyK6n7w9bgNcdcnWQYxdH4hWXxAQXHuPb3fQ/viewform?c=0&w=1

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την διοργάνωση μπορείτε να έχετε επικοινωνώντας με την κ. Α. Κώτσου στα παρακάτω τηλέφωνα:

Τηλ: 2267 0 22296
Fax: 2267 0 22998
e-mail: kotsou@daa.gov.gr

11. Παραλαβή Αριθμών: Η Παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης.

12. Υφίσταται η δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων από την πόλη του Διστόμου στην εκκίνηση με μέριμνα του Δήμου. Η αναχώρηση των λεωφορείων προς το χώρο της εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί στις 07:30 από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , καθώς και μεταφοράς του ιματισμού των δρομέων από τον χώρο της εκκίνησης στον τερματισμό.

13. Στον αγώνα θα υπάρξει χρονομέτρηση με μέριμνα των διοργανωτών.

14. Επιπρόσθετα στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας απόστασης 1.100 μέτρων με σημείο εκκίνησης το Μαυσωλείο και τερματισμό την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ανακομιδή λειψάνων του Οσίου Λουκά και επέτειος εγκαινίων του Ναού

Την 3η Μαΐου η Τοπική μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Λουκά και τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Καθολικού της ομώνυμης Βυζαντινής Ιεράς Μονής, που έγιναν την 3ην Μαΐου του 1011 μ.Χ. Το Καθολικό που αποτελεί επίτευγμα και μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής αυτών που γνώρισαν, συναναστράφηκαν, ευεργετήθηκαν, ιάθηκαν και ευλαβούνταν τον ταπεινό ασκητή του Στειρίου, φιλοξενεί αιώνες τώρα το αγιασμένο σκήνωμά Του διαλαλώντας στην Οικουμένη ότι «θαυμαστὸς ὁ Θεὸς ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ».

Το εσπέρας της 2ας Μαΐου ε.έ. τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των πατέρων της Μονής και ιερέων της περιοχής, των αρχόντων και των ευλαβών πιστών, που τιμούν και ευλαβούνται τον Όσιο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο Όσιο Λουκά, στην ανακομιδή των λειψάνων του καθώς και στα εγκαίνια του περίλαμπρου Ναού του. Ο Όσιος με την αγιασμένη βιοτή του αναδείχθηκε σε προφήτη, μυροβλήτη, σε άνθρωπο της αγάπης και της φιλανθρωπίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος σήμερα ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από το απόγευμα
Σήμερα Πέμπτη, αρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα, και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως  24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας για την κατάργηση 14 εξεταστικών κέντρων

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, προωθώντας και στο χώρο της εκπαίδευσης  την αντιλαϊκή πολιτική της, πέρα από τα άλλα μέτρα , προχώρησε , στο παραπέντε των πανελλαδικών εξετάσεων , στη μείωση των εξεταστικών κέντρων. Για τους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταργούνται 14 εξεταστικά κέντρα,( 5 στη Φθιώτιδα , 4 στη Φωκίδα ,2 στην Εύβοια,  2 στη Βοιωτία, , 1 στην Ευρυτανία). Αυτό σημαίνει μεγάλη αναστάτωση και άγχος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, προβλήματα με τη μετακίνηση- μεταφορά τους, απομάκρυνση από το οικείο περιβάλλον του σχολείου τους, υπερφόρτωση άλλων εξεταστικών κέντρων κ.λ.π.

Ζητάμε να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες έχει  προχωρήσει  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ώστε να ανακληθεί άμεσα η παραπάνω απόφαση  και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα εξεταστικά κέντρα της περιοχής.

3/5/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαοθάλασσα και φέτος στην Πρωτομαγιά στο Ακραίφνο!ΒΙΝΤΕΟ


 Με Γωγώ Τσαμπά, Νίκο Βλαχοδήμο, Γιάννη Τσαπρούνη και στο κλαρίνο τον Πάνο Κοτρώτσο διασκέδασαν από το μεσημέρι έως αργά το σούρουπο και φέτος χιλιάδες ντόπιο αλλά και ξένοι επισκέπτες του Δ.Δ. Ακραιφνίου στην περιοχή «Μπούκα», όπου καταλήγουν τα νερά της αποστράγγισης της Κωπαϊδας.απο orchomenos-press.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση αντίδραση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε καταγγελία του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για τον Κορινθιακό Κόλπο



 

Μετά την επιστολή – καταγγελία που απέστειλε ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, αναφορικά με την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από γρι-γρι στον Κορινθιακό Κόλπο και χρήση συρόμενων εργαλείων στον ήδη επιβαρυμένο Κόλπο, άμεση ήταν η αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου.

Με έγγραφό της η Δ/νση Ελέγχου Αλιείας προς τις αρμόδιες λιμενικές υπηρεσίες (Κ.Λ/Χ Πάτρας, Λ/Χ Ιτέας, Λ/Χ Κορίνθου, Λ.Χ Μεσολογγίου) συνιστά, όπως εντείνουν τις περιπολίες στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, προς διαπίστωση τήρησης της αλιευτικής νομοθεσίας και προς αποτροπή ύπαρξης φαινομένων παράνομης αλιευτικής δραστηριότη-τας στον Κορινθιακό Κόλπο.
   Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ