Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Με πυροτεχνήματα τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Τα βεγγαλικά είναι σήμα κατατεθέν, των Εμποροπανηγύρεων Αλιάρτου και συμβολίζουν είτε την έναρξη – λήξη αυτών, δίνοντας την αίσθηση του μεγαλοπρεπούς, χαρίζοντας στα μάτια του κόσμου αισιοδοξία, για ένα καλύτερο αύριο.
Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα το βράδυ, η εμποροπανήγυρη της Αλιάρτου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 18 Ιουνίου,  με πολλούς κλάδους εμπορευμάτων και πολλές συμμετοχές εμπόρων.
Τον αγιασμό τέλεσε ο π.Κωνσταντίνος και στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος και η ψυχή του παζαριού κ.Αδάμου,χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αλιάρτου κ.Δαραμάρας.



Την τελετή των εγκαινίων εκτός του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιαννακόπουλου, αντιδημάρχων παρακολούθησαν πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,προέδρων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής   και πλήθος κόσμου.
Ήδη από όταν ξεκίνησε η εμποροπανήγυρη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς εκεί μπορεί να βρει κανείς τα πάντα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Οπότε σας περιμένουμε όλους στην Αλίαρτο να ψωνίσετε και να διασκεδάσετε γενικότερα.
Καλά παζάρια που λέμε.........





 
 
Φυσικά την ίδια ώρα εκατοντάδες πολίτες πραγματοποιούσαν την περιήγησή και τις αγορές τους στους χώρους του παζαριού,ανάμεσα στους επισκέπτες διακρίναμε και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του Δήμου κ.Σαγάνα





Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βαγίων μας ξεναγούν στο Καβίρειο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Βαγίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Προγράμματος:
« Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βαγίων  μάς  ξεναγούν στο
Καβίρειο» , το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17.
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Βαγίων
 την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017  και ώρα 19.00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Γιορτή Ψωμιού το Σάββατο στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογικές Δηλώσεις και « Πόθεν Έσχες » τώρα πιο εύκολα από ποτέ! Απευθυνθείτε σε εμάς..


"Μια δήλωση ιδιώτη συνήθως είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, όμως πολλές φορές γίνονται λάθη, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα με αποτέλεσμα να πληρώνετε φόρους και πρόστιμα, που θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει, εάν είχατε αναθέσει όλη την διαδικασία στους εξειδικευμένους λογιστές του λογιστικού γραφείου"TaxBrain".
Aναλαμβάνουμε να προετοιμάσουμε και να υποβάλουμε την φορολογική σας δήλωση με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα σε απόλυτα λογικές τιμές.
Ειδικές τιμές ισχύουν για κοινωνικούς λόγους σε ομάδες φορολογουμένων όπως άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές (ρωτήστε μας για να ενημερωθείτε).

Χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα, από τεχνολογικής άποψης, λογιστικά προγράμματα, προσφέροντας λύσεις σε κάθε είδους φορολογικό  θέμα, κρατάμε το ιστορικό της δήλωσής σας με την μορφή ερωτήσεων ,αρχειοθετούμε ψηφιακά τα  δικαιολογητικά που αφορούν την δήλωσή σας, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την ασφάλεια που αναζητά σήμερα κάθε φορολογούμενος .

Σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και αν κατοικείτε μπορείτε και εσείς να επωφεληθείτε του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών μας.
Είτε μέσω Ίντερνετ, είτε επισκεπτόμενοι το γραφείο μας, θα εξυπηρετηθείτε εύκολα και γρήγορα.
Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την αναμενόμενη επιστροφή φόρου ή τυχόν επιβάρυνσή σας πριν την αποστολή της δήλωσης, ώστε να εγκρίνετε την υποβολή της.
Αμέσως μετά θα λάβετε αντίγραφο της δήλωσής σας ηλεκτρονικά στο e-mail που θα μας δηλώσετε, είτε από το γραφείο μας.
Κλείστε έγκαιρα το ραντεβού σας για τη διεκπεραίωση της δικής σας φορολογική δήλωση
Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα! Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22620 26323
Δείτε περισσότερα για εμάς στο taxbrain.gr
και ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017" στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-Όλες οι εκδηλώσεις Ιουνίου,Ιουλίου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Νικολάου του Πλανά στο Νεοχώρι

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΡΕΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ
Εις το Νεοχώριον του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων την 17η Ιουνίου και ώρα 11:30π.μ. θα τελεστούν τα Θυρανοίξια των παρεκκλησίων Αγίας Τριάδος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νικολάου του Πλανά.
Τα Θυρανοίξια θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.
Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου
Τηλ.επικοινωνίας 6975983968



Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική Εκδήλωση Χρυσής Αυγής στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πολιτική εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 19.30, στη Θήβα στο Κέντρο «Τζάκι» (Σιδηροδρομικός Σταθμός).

Οι φίλοι του Κινήματος στη Βοιωτία, καλούνται να παραβρεθούν προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής επί ζητημάτων κρίσιμων, όπως το νέο Μνημόνιο και η λαθρομετανάστευση, καθώς και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ομιλητές: Γιάννης Λαγός, βουλευτής Β’ Πειραιώς, Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Ενισχύστε τον Πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!



Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών της Βοιωτίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Θέμα : ‘ Διαγωνισμός Μεταφοράς Μαθητών Π.Ε.
                       Βοιωτίας


   Οι Συναρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Π. Ε. Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ
   Κάθε ενδιαφερόμενο μεταφορέα σε Ενημερωτική Συνάντηση λόγω της προκήρυξης του Διαγωνισμού Μεταφοράς Μαθητών Π. Ε. Βοιωτίας για τρία (3) σχολικά έτη (2017-2018, 2018-2019, 2019-2020).
   Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις διαδικασίες της προκήρυξης.

ΤΟΠΟΣ: Αίθουσα  Πολλαπλών Χρήσεων Διοικητηρίου Π. Ε. Βοιωτίας (Λιβαδειά , Φίλωνος 35-39, Τ.Κ.  32131)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα
                                13:00 μ.μ. 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία»

Σήμερα 13 Ιουνίου & αύριο 14 Ιουνίου, 33.000 μαθητές από 263 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) σε 21 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς συμμετέχουν με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στο μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης των σχολικών βιβλίων με τίτλο
«Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με τη συνεισφορά των Δήμων – Μελών του, Αγράφων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δελφών, Διρφύων – Μεσσαπίων, Δομοκού, Δωρίδας, Ερέτριας, Θηβαίων, Ιστιαίας – Αιδηψού, Καρπενησίου, Κύμης – Αλιβερίου, Λαμιέων, Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Λοκρών, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Ορχομενού, Σκύρου, Στυλίδας, Τανάγρας, Χαλκίδας.
Τα έσοδα από την ανακύκλώση των βιβλίων θα επιστραφούν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.
Καλούμε όλους τους μαθητές & γονείς να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία»


Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές της Αστυνομίας σε Βοιωτία,Εύβοια και Φωκίδα μετά την αναδιοργάνωση

Έχει ήδη ξεκινήσει  η αναδιάταξη – αναδιοργάνωση  στη Βοιωτία,με την έναρξη λειτουργίας του νέου Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,που έγινε με το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Έναρξη της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας

Μετά τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Φθιώτιδας και Ευρυτανίας (σχετικό το από 09-06-2017 Δελτίο Τύπου), ξεκίνησε η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, με το νέο τους οργανόγραμμα λειτουργούν από χθες (12-06-2017) η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, και από την 10-06-2017, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας και Φωκίδας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επισημαίνεται ότι βασικός σκοπός αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.
Ειδικότερα, οι μεταβολές που επέρχονται στις υφιστάμενες Υπηρεσίες των ανωτέρω Διευθύνσεων Αστυνομίας, είναι οι ακόλουθες:

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας 
Το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας. Επιπλέον στην Πύλη Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο Τοπικός Αστυνόμος. 
Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, μετονομάστηκε σε Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Βοιωτίας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Αράχοβας καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Αράχοβας, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Αλίαρτου καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικό Τμήμα Αλίαρτου.
Το Τμήμα Τροχαίας Θηβών και το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων καταργήθηκαν.
Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, παραμένουν ως έχουν.


Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας
Ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, το οποίο στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, επί της οδού Αρεθούσης – 153, στη Χαλκίδα.
Το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Νέας Αρτάκης, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Αιδηψού, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Ψαχνών καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Σκύρου καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικό Τμήμα Σκύρου.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Βασιλικού και Αυλίδας καταργήθηκαν και οι περιοχές δικαιοδοσίας τους εντάχθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας. Επιπλέον σε Βασιλικό και Αυλίδα, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργούν από τον περασμένο Μάρτιο, αντίστοιχοι Τοπικοί Αστυνόμοι.
Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, παραμένουν ως έχουν.


Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας
Το Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών.
Το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, μετονομάστηκε σε Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.
Το Τμήμα Τροχαίας Άμφισσας, μετονομάστηκε σε Τμήμα Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών.
Το Αστυνομικό Τμήμα Λιδορικίου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδος.
Το Αστυνομικό Τμήμα Γραβιάς καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Γραβιάς, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών.
Το Τμήμα Τροχαίας Ιτέας, το Αστυνομικό Τμήμα Δελφών και οι Αστυνομικοί Σταθμοί Γαλαξιδίου και Ερατεινής καταργήθηκαν. Επιπλέον στην Ερατεινή, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο Τοπικός Αστυνόμος.
Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Δελφών υπάγεται πλέον διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών.  
Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Ιτέας καταργήθηκε και θα λειτουργεί Γραφείο Τουρισμού στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.
Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, παραμένουν ως έχουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωριό - φάντασμα η Βρίσα - Θρήνος για την 43χρονη μητέρα δυο παιδιών-BINTEO



Καταστροφή και συντρίμμια στο χωριό Βρίσα, κοντά στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα χαλάσματα του σπιτιού της.

Σπίτια κομμένα στα δύο. Περιουσίες καταστρεμμένες και η απόλυτη ανθρώπινη απόγνωση για όσα φέρνει η επόμενη ημέρα στο νησί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες».

«Σπίτι; δεν υπάρχει πια σπίτι. Εκεί βρίσκεται το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει μέλλον εδώ, θα φύγουμε», δηλώνει ένας κάτοικος του χωριού και προσθέτει: «Δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή, θα γίνουμε πρόσφυγες στον τόπο μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας βοηθήσουν, θα μας υποσχεθούν, αλλά όπως πάντα θα είναι μόνο υποσχέσεις».

Μια κάτοικος περιγράφει: «Κοιμόμασταν. Ξαφνικά η γη άρχισε να κινείται. Η στέγη του σπιτιού κατέρρευσε. Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε, άρπαξα τα παιδιά μου, καταφέραμε να βγουμε. Το σπίτι μου κατέρρευσε πλήρως».

Το χωριό εκκενώθηκε καθώς εκτός από τα χαλάσματα όσα σπίτια παραμένουν όρθια έχουν επιβαρυνθεί αισθητά από τη δόνηση και κρίθηκαν επικίνδυνα ιδιαίτερα σε περίπτωση μετασεισμών.

Οι πληγέντες μετακινήθηκαν σε άλλα μέρη του νησιού, ενώ σε ξενοδοχείο μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες Στήθηκε επίσης καταυλισμός στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Ο σεισμός ήταν εξαιρετικά ισχυρός ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Ήδη έχουν καταγραφεί πολλές μετασεισμικές δονήσεις που επιτείνουν την αγωνία των πληγέντων.

 Οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν βοηθήσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα οι κάτοικοι του χωριού θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτή την καταστροφή».



Σύμφωνα με μαρτυρίες έχασε τη ζωή της όταν την πλάκωσε τοίχος στο υπνοδωμάτιό της
Συγκλονίζει τη Λέσβο ο άδικος χαμός της 43χρονης Ελένης Βαλελή, η οποία απεγκλωβίστηκε νεκρή από το σπίτι της μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο σεισμός βρήκε την άτυχη γυναίκα στο υπνοδωμάτιό της. Η 43χρονη δεν κατάφερε να αντιδράσει καθώς από την ισχυρότατη δόνηση κατέρρευσε ένας τοίχος και την πλάκωσε.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκαν τρεις ώρες για να απεγκλωβίσουν τη σορό μέσα από τα συντρίμμια.

Κάτοικοι της Βρίσας λένε ότι η Ελένη Βαλελή έδινε μάχη τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο.

Πλέον το βάρος πέφτει στον σύζυγό της, Γιώργο, ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα στα πόδια και ο οποίος από εδώ και πέρα μετά την ανάρρωσή του πρέπει να φροντίσει τα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Αρχαίο Θέατρο Χαιρώνειας η πρώτη ολοκληρωμένη μετάφραση στην ιταλική γλώσσα των "Ηθικών" του Πλούταρχου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης σας προσκαλούν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, ώρα 19:00 στο Αρχαίο Θέατρο Χαιρώνειας όπου θα παρουσιαστεί η πρώτη ολοκληρωμένη μετάφραση στην ιταλική γλώσσα των “Ηθικών” του Πλούταρχου.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
κ. Giuliano Pisani, καθηγητής αρχαίων ελληνικών στο Λύκειο Tito στην Πάδοβα
κ. Αθηνά Παπαχρυσοστόμου,  επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας, Πανεπιστήμιου Πατρών
κ. Γιώτα Πούλου, Δήμαρχος Λεβαδέων
Συμπεράσματα από τον κ. Emanuele Lelli, καθηγητή αρχαίων ελληνικών στο Λύκειο Tasso στην Ρώμη
Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ολόκληρη η ομάδα των μεταφραστών που εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η μετάφραση των Ηθικών του Πλούταρχου, καθώς και μαθητές από το Λύκειο Tasso της Ρώμης.
Η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επ.Λιβαδειάς για τους συμβασιούχους στον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Παρέμβαση πραγματοποίησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας ο
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , μέσω του προέδρου του Μπούρα Νικολάου , η οποία ήταν επικεντρωμένη κυρίως στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους και ειδικότερα αυτούς στον τομέα της καθαριότητας . Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στην τοποθέτησή του επεσήμανε το μεγάλο έργο που επιτελούν οι συμβασιούχοι , τόνισε ότι αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δέχονται οι εργαζόμενοι από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και κατήγγειλε  την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ. Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία αυτής της παρέμβασης δεν κινείται στην λογική της ανάθεσης και δεν αντικαθιστά τους αγώνες και τις κινηματικές διεκδικήσεις  που υπάρχουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα .Στη συνέχεια κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα ( μάλιστα τόσο ο Δήμαρχος ,όσο και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πήραν το λόγο υπερθεμάτισαν της αναγκαιότητας και επιπλέον υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου ) από το δημοτικό συμβούλιο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και το οποίο σας παραθέτουμε :
«Στον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας 11 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν διαδοχικά .Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη καθαρή. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας   ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο  Δήμος Λεβαδέων υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας» .
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς χαιρετίζει την ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος. Θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και περιμένουμε να αποδειχτεί και εμπράκτως ( πέρα από το ψήφισμα ) η στήριξη όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου , στον αγώνα για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους , ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν τα μνημόνια των δανειστών – τοκογλύφων.
Τέλος , μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου μας , καταδικάστηκε απερίφραστα και ομόφωνα η επίθεση που είχε δεχτεί  στις 4/5/2017 συνάδελφος εργαζόμενος , την ώρα της υπηρεσίας του , στη λαϊκή αγορά του Διστόμου.


                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά Επί Θήβας από το θεατρικό εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Συνταξιούχων Θήβας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ- ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ -Π.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

Δίνουμε συνέχεια στη δράση και  στους αγώνες
στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα
στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
ώρα 10:00 π.μ.

Δωρεάν μεταφορά από Θήβα προς Αθήνα
Σημείο αναχώρησης :
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
ώρα 07:45 π.μ.

Για το Δ.Σ. του
Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας “Η Ελπίδα”

ο Πρόεδρος
Δημήτριος Θεοδώρου 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία από την Π. Ε. Βοιωτίας




   Η Π. Ε. Βοιωτίας συμμετέχει στην αιμοδοσία που διοργανώνει το Νοσοκομείο Λιβαδειάς για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στο παλιό Δημαρχείο  στις 14 Ιούνη 2017 ημέρα Τετάρτη και από ώρα 9:30 π.μ.  μέχρι 13:00 π.μ.

   Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά , τόνισε ότι:


«Τιμούμε  και καλούμε  τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη αναδεικνύοντας τον αλτρουισμό του προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του.
 
   Κάθε σταγόνα αίμα είναι πολύτιμο και σώζει ζωές –  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας -Πάνω από 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα στα Δωδεκάνησα και την Ανατολική Κρήτη περιμένουμε σήμερα Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ