Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ποδόσφαιρο αντάξιο της κοινωνίας...



Ο κόσμος τόχε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι».
Μιλάμε βέβαια για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που όλοι την γνωρίζουν και όλοι την ανέχονται, αρκεί τα αποτελέσματα να ευνοούν την «αγαπημένη» ομάδα και τα λεφτά του στοιχήματος στα «στημένα» παιχνίδια να τα παίρνουν, αν όχι οι δικοί μας με την έννοια της οικογένειας και της φιλίας, τουλάχιστον οι δικοί μας ...παράγοντες.


Εμείς δεν μιλάμε χρόνια τώρα για «παράγκες», βρώμικους παράγοντες, παίκτες και διαιτητές που τα πιάνουν, ή για...
εγκάθετους που στέλλονται για να αλλοιώσουν αποτελέσματα δια της τρομοκρατίας; Εμείς δεν είμαστε που δεν μας ενδιαφέρει με ποιο τρόπο θα κερδίσει η ομάδα, ή θα σωθεί από την υποβάθμιση, ή ακόμη περισσότερο θα πάρει το πρωτάθλημα, αρκεί να το πετύχει; Και εμείς δεν είμαστε που έχουμε αποδεχθεί τον όρο «λίγοι ανεγκέφαλοι» που τα κάνουν συνεχώς γης μαδιάμ, όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για πολλούς ανεγκέφαλους; Αφήστε δε τον οπαδικό αθλητικό τύπο που προσπαθεί μετά μανίας να εκμαυλίσει τα πάντα και να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζει την ελληνική κοινωνία τουλάχιστον μέχρι να ξεσπάσει η κρίση. Επρόκειτο για μία φούσκα που ζούσε με δανεικά, περίεργες συναλλαγές, ψεύτικα χαρτιά, πιστοποιητικά και συμβόλαια, που πρόσφερε μετριότατο θέαμα, που ήταν υπερτιμημένο, που στηριζόταν στις άφθονες εισαγωγές παικτών , αντί να παράγει, που βασιζόταν στην κρατική επιχορήγηση και στις κομπίνες, που ήταν σάπιο και διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι και που αρκετοί έβγαζαν φράγκα από αυτό. Είτε απ΄ ευθείας, είτε μέσω στοιχήματος ή άλλων δοσοληψιών. Η κάθε ομάδα μάλιστα ήταν στην πραγματικότητα μία συντεχνία που ξεκινούσε από τους αμειβόμενους χούλιγκανς και έφτανε μέχρι τους παραγόντες και τους μανατζαραίους. Και στην εποπτεύουσα αρχή υπήρχαν συνήθως μέτρια ανθρωπάκια που πρόσεχαν να μην σπάσουν αυγά και στεναχωρήσουν κάποιον από τη συντεχνία.

Κάπως έτσι όμως δεν ήταν και η ελληνική κοινωνία; Δεν ζούσε μέσα σε μία φούσκα με δανεικά και τζιράρισμα του αέρα; Δεν ήταν τα πάντα υπερτιμημένα; Δεν αισθανόταν μια χαρά με τη μετριότητα και την αναξιοκρατία; Δεν την αποτελούσαν συντεχνίες που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη της; Δεν ανεχόταν την παρανομία και τους μπαχαλάκηδες τους οποίους βάφτιζε «γνωστούς άγνωστους», οι οποίοι όμως δεν είναι λίγοι; Δεν συμφωνούσε με ό,τι ωφελούσε τη δική της συντεχνία, ακόμη και αν ήταν αδικαιολόγητο ή παράνομο; Δεν είχε πέσει με τα μούτρα στην κατανάλωση εισαγομένων αντί να παράγει; Δεν ανεχόταν τα καμώματα των συνδικαλιστών της και δεν έστελνε στη Βουλή ένα σωρό άχρηστους, με αποτέλεσμα να είναι βασικά μετριότατο το πολιτικό προσωπικό;

Μην σας ξεγελάει η αναφορά στο παρελθόν. Τα πράγματα έτσι ήταν και παραμένουν και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία. Και στα δύο χρειάστηκε να παρέμβει ο ξένος παράγοντας για να αρχίσει μία προσπάθεια εξυγίανσης. Να δούμε αν θα πετύχει γιατί οι νοοτροπίες των ανθρώπων δεν αλλάζουν εύκολα.

Άγ.Στάγκος

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες !!!


Τελικά οι δυνατότητες του ανθρώπου είναι μεγάλες, σχεδόν τρομακτικές! Συγκεντρώσαμε τα πιο εντυπωσιακά  ρεκόρ που καταγράφηκαν στο βιβλίο Guinessγια το 2010 και το 2011 και σας τα παρουσιάζουμε. Απόλαυσέ τα.


Για το 2010
1. Το μεγαλύτερο domino από… ανθρώπους. 10.267 μαθητές της Κίνας δημιούργησαν ένα μοναδικό domino από ανθρώπους και χάρισαν στους θεατές ένα υπερθέαμα.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
2. Η γυναίκα με τα περισσότερα tattoo. H Julia Gnoose είναι στολισμένη σε όλο της το κορμί με tattoo τα οποία πιάνουν το 95% του σώματός της.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
3. Η μεγαλύτερη συλλογή από Not Desturb πινακίδες ξενοδοχείων. O Jean-François Vernettαπό τη Σουηδία έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από πινακίδες Do Not Disturb που συναντάμε σε ξενοδοχεία. Μιλάμε για 8.889 κομμάτια.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
4. Τα μεγαλύτερα νύχια! Ναι, είναι αληθινά. Του ενός τα νύχια έχουν μάκρος 9 μέτρα και της άλλης 8.65 μέτρα. Δεν τα έχουν κόψει από το 1978.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
5. Ο άντρας με το πιο ελαστικό δέρμα! O Garry Turner μπορεί να τραβάει το δέρμα του 15.8 εκατοστά, Το θέαμα είναι αποκρουστικό.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
6. Ο πιο ηλικιωμένος bungee jumber! Kι όμως! Είναι 83 ετών και πηδάει ακόμα!
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
7. Η πιο ηλικιωμένη παίκτρια πινγκ πονγκ. H De Low είναι 97 ετών και συνεχίζει να συμμετέχει στα πρωταθλήματα του επιτραπέζιου τένις.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
8. Η μεγαλύτερη απόσταση ανθρώπου που τον σέρνει άλογο.  Tον έσυρε το άλογο 472.8 μέτρα ενώ φλόγες είχαν τυλίξει την πλάτη του.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες


Για το 2011
1. μεγαλύτερη γλώσσα σκύλου! H γλώσσα του χαριτωμένου Puggy φτάνει τα 11.43 εκατοστά.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
2. Ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου. O Edward Nino Hernandez είναι 24 ετών και έχει ύψος μόλις 70 εκατοστά!
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
3. Η μεγαλύτερη σοκολάτα! Φτιάχτηκε στην Αρμενία και ζυγίζει 4.410 κιλά.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
4. Το μεγαλύτερο φίδι! Είναι ανατριχιαστικό αλλά πραγματικό. Το φίδι αυτό ζυγίζει 100 κιλά κι έχει μάκρος 7.3 μέτρα.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
 
 
 http://www.dinfo.gr
http://a-pistefto.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστοί και την Πέμπτη στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»




Πιστοί και την Πέμπτη στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»
«Αγανακτισμένοι» πολίτες συγκεντρώθηκαν και απόψε έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική οικονομική πολιτική και κυρίως για τις τελευταίως εξαγγελθείσες φορολογικές ρυθμίσεις.

Εν μέσω συνθημάτων, οι ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι διαμηνύουν γι άλλη μια φορά πως δεν προτίθενται να φύγουν από την πλατεία Συντάγματος, αν δεν ληφθούν πίσω τα οικονομικά μέτρα, που επιβάλλονται από το μνημόνιο.

Οι «Αγανακτισμένοι» σημειώνουν ότι στον σχεδιασμό τους προέχει η επόμενη, 5η κατά σειρά, πανευρωπαϊκή συγκέντρωση, που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή.

Τα μέλη της επιτροπής των «Αγανακτισμένων» διαβουλεύονται για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση των συγκεντρώσεών τους, ώστε να μη επαναληφθούν τα έκτροπα της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, όταν στο πλήθος των ειρηνικά συγκεντρωμένων πολιτών, εισχώρησαν ακραία στοιχεία και συγκρούσθηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, προκαλώντας τραυματισμούς και φθορές σε ξενοδοχεία και καταστήματα.

Παράλληλα, με τους «Αγανακτισμένους» ενώθηκαν πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί , αντιδρώντας Αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική,

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία από την Παλιά Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες συνομιλίες και τα στησίματα.. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απίστευτες συνομιλίες και τα  στησίματα.. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο..Το... πινγκ πονγκ Μπέου-Μαρινάκη! «Ο Μαρινάκης θέλει να σώσει τον Πανιώνιο» «Να κτυπήσουν τον παίκτη με μπουνιές»; ..Παράγοντας «Μην βάλεις εκείνον διαιτητή, βάλε άλλον...»


Απολαύστε τι στηρίζατε φανατικά και τι αίσχη παρακολουθούσατε μέχρι τώρα μερικοί..


Το... πινγκ πονγκ Μπέου-Μαρινάκη!
Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί επίσης ο διάλογος του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με του ομολόγου του, στον Βόλο Αχιλλέα Μπέο μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη!


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lay-out.gr που έχει τους διαλόγους τονίζει πως η συνομιλία των δύο προέδρων έχει γίνει από το κινητό του αντιπροέδρου της θεσαλλικής ΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλου!

Ο χαρακτηριστικός διάλογος των δύο ανδρών έχει ως εξής:

A(χιλλέας) : Έλα συγχαρητήρια
Β(αγγέλης) : Έτσι τέτοιο γ.. θέλανε τα μ… στο 92
Α : Άκου να σου πω όμως
Β: Ήταν μια φορά τυχερός ο Ολυμπιακός
Α: Συγχαρητήρια ρε παιδάκι μου λέμε, τελείωσε τώρα το πανηγύρι. Άκου τι θέλω να σου πω τώρα. Επειδή πήρα κι ένα μήνυμα έτσι; Πρέπει να τους προστατέψεις και μια βδομάδα 10 μέρες.
Β: Έτσι- έτσι
Α: Μ’ακούς;
Β : Εντάξει
Α: οπωσδήποτε είναι αυτό
Β: τι εννοείς , ποιους απ’ όλους ;
Α: τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα [ενν. τον Δ. Καλόπουλος διαιτητής και τον Σπύρο Τρύφωνα βοηθό διαιτητή].
Β: Εντάξει
Α: Μ’ ακούς ; Σου μιλάει ο φίλος σου υπάρχει πρόβλημα , με πήραν τηλέφωνο
Β: Εντάξει τελείωσε!


Στην συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος τηλεφωνεί ξανά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον συμβουλεύει να προστατέψει τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα, γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και θα υπάρξουν αντιδράσεις λέγοντας του χαρακτηριστικά «πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις το μαχαίρι στον λαιμό του Πιλάβιου την Κυριακή να τον βάλει έστω και ένα τέταρτο …, μην τους περάσει ρε παιδάκι μου είναι σημαντικό για σένα αυτό».



Ο Γιώργος Μποροβήλος φέρεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να σωθεί ο Αστέρας, και όπως αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του απάντησε πως «έχει τη λύση».

Στο δικαστικό έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την 16.2.2011, ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Γιώργο Μποροβήλο πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και πρώην διαιτητή, στο υπ' αριθμ. 6946953665 κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας.

Ο Γιώργος θέλει να σωθεί η ομάδα του στις αγωνιστικές που ακολουθούν (με Κέρκυρα, Σέρρες, Πανιώνιο) και φαίνεται να έχει ζητήσει την βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος - όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Γιώργου - θέλει να σώσει πρώτα τον Πανιώνιο και να πέσει ο Ηρακλής, πράγμα που μπορεί, όπως φαίνεται, να το διευθετήσει.

Ο Αχιλλέας συμφωνεί ότι ο Ηρακλής είναι καλή λύση να πέσει. Ο Γιώργος λέει στον Αχιλλέα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης (όπως του είπε ο ίδιος σε συνομιλία τους), έχει την λύση να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης την Κέρκυρα, με το «να μιληθεί κάποιος παίκτης», ενώ αναμένουν και τον διαιτητή που θα σφυρίξει τον αγώνα».


«Να κτυπήσουν τον παίκτη με μπουνιές»;
Έναν ακόμα τρόπο για να κερδίζουν το στοίχημα είχαν βρει όσοι εμπλέκονται στο παράνομο στοίχημα. Αυτός ήταν η διακοπή του ματς και μάλιστα ανέφεραν σε διάλογο πως μπορούν αν θέλει να μπουν μέσα και να κτυπήσουν με μπουνιές τον παίκτη!

Ακόμα πιο απολαυστικός είναι ο διάλογος που υπάρχει στο πόρισμα της κυρίας Παπανδρέου με το οποίο ο Αχιλλέας Μπέος συνομιλεί με κάποιον και στην συνομιλία αναφέρονται τρόποι που ο διαιτητής θα διακόψει το παιχνίδι, προκειμένου όσοι το έχουν παίξει να βγάλουν πολλά λεφτά: «Α: Θέλω να σου κάνω μία ερώτηση. Πέφτει αντικείμενο στο κεφάλι κάποιου, μπαίνει κάποιος και δίνει ένα χαστούκι στον παίκτη.
Β: Ναι.
Α Οτιδήποτε έχει σχέση με βία, τι γίνεται για να πάρω το παιχνίδι στα χαρτιά, πέφτει κάτω ο παίκτης και δεν σηκώνεται;
Β: Πέφτει κάτω και δεν σηκώνεται, πάει στο νοσοκομείο και είναι ο διαιτητής ο απόλυτος κυρίαρχος. Πρέπει να πειστεί ο διαιτητής να μην συνεχίσει το παιχνίδι;
Α: Να κτυπήσουν τον παίκτη με μπουνιές;».

«Μην βάλεις εκείνον, βάλε άλλον...»
Ο ορισμός των διαιτητών δεν έμεινε εκτός των προσπαθειών που έκαναν κάποιοι παράγοντες για να παρέμβουν σε αγώνες. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος για το ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού.

Στο πόρισμα της κ. Παπανδρέου υπάρχει ο παρακάτω διάλογος ο οποίος γίνεται μεταξύ δύο παραγόντων-που δεν έχουν σχέση με αυτές τις δύο ομάδες- και αφορά τον ορισμό του διαιτητή. Πάντα σύμφωνα με το πόρισμα, ο διάλογος αυτός αφορά το ματς της Τούμπας για την 21η αγωνιστική. Ο ένας είναι παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ του κέντρου και ο άλλος είναι κατηγορούμενος παράγοντας.

«Α: Του λέω μη βάλεις τον Σιδηρόπουλο. Είναι ντροπή του λέω, βαλε τον Γιάχο, όχι μου λέει τον Γιάχο. Βαλε τον Παμπορίδη, βαλε κάποιον άλλο αδελφάκι μου του λέω στο Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ.
Β: Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη.
Α : Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα.
Β: Αυτό θα του πω κι εγώ. Αυτό θα του πω.
Α: Και να σου κρατήσει τον Σιδηρόπουλο για την άλλη εβδομάδα για σένα».

Για την ιστορία, ο Τριτσώνης ήταν τελικά αυτός που ορίστηκε και στα δύο φετινά ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα-Δείτε πόσοι ήθελαν να αυτοκτονήσουν μέσω Διαδικτύου



http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=222667&w=400&h=300&q=80Στο πλαίσιο προληπτικής δράσης, του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, εντοπίσθηκαν στο Διαδίκτυο ...
67 ημεδαποί και αλλοδαποί, ηλικίας από 13 έως 48 ετών, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.

Οι ανωτέρω ήταν χρήστες του Internet, όπου μέσω αυτού δήλωναν με διάφορους τρόπους την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους αυτή καθώς και μηνύματα απόγνωσης σε δημόσια θέα.

Για την έρευνα και τελική διάσωσή τους, σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του Internet, οι οποίοι ενημέρωναν, μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο Διαδίκτυο, τα οποία στη συνέχεια διερευνούνταν ψηφιακά και σχηματιζόταν δικογραφία, η οποία προωθούνταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να δοθούν σχετικές παραγγελίες προς τους παρόχους υπηρεσιών Internet.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις κλήθηκαν ψυχολόγοι από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα», με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση.

Στις περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών διαπιστώθηκε ότι:

α) αρκετοί ανήλικοι είχαν λάβει διάφορα φαρμακευτικά χάπια, ύστερα από την εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας, και διασώθηκαν μετά τον άμεσο και επιτυχή εντοπισμό τους.

β) σε διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια, ανήλικοι αλλά και ενήλικες παίκτες, τη στιγμή της αποβολής τους για κάποιες ώρες από τον κεντρικό διαχειριστή του παιχνιδιού, για λόγους μη τήρησης των κανόνων του παιχνιδιού, δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας, αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι.

Επίσης, προ δεκαημέρου, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε καταγγελία από ημεδαπό, που δήλωσε ότι είναι ιερέας και ότι κατά τη στιγμή της διαδικτυακής εξομολόγησης, μέσω προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων (skype), ο εξομολογούμενος εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας, λόγω διαφόρων προσωπικών προβλημάτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την ψηφιακή διερεύνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου


Το αφορολόγητο μειώνεται στα 8.000 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη μείωση του ορίου για ΦΑΠ από 400.000 σε 200.000, δεν χρειάζεται άλλη παρέμβαση και κυρίως μέσω λογαριασμών ΔΕΗ.

Όπως είπε δεν είναι ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους, γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες αγαθό.

Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο, για φέτος αποφασίστηκε πολύ μικρή αύξηση στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης, εξίσωση με φόρο πετρελαίου κίνησης για επιχειρήσεις και, όπως είπε, «θα επιδιώξουμε να οργανώσουμε περιβόητο μηχανισμό επιστροφών για να είμαστε δίκαιοι σε πιο κρύες περιοχές και σε στρώματα με εισοδηματικό πρόβλημα»

Για το πετρέλαιο θέρμανσης ο φόρος θα πάει στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (σήμερα είναι στα 21 ευρώ). Συνεπώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται κατά 4 λεπτά το λίτρο.

Επιβάλλεται η ετήσια εισφορά από 1% έως 5%.

Συγκεκριμένα, για εισόδημα από 12.000 έως 20.000, η εισφορά διαμορφώνεται στο 1%, από 20.000 – 50.000 στο 2%, από 50.000 -100.000 στο 3% και από 100.000 και πάνω στο 4%.

Για βουλευτές, αιρετούς τοπικής αυτοδιοίκησης και μετακλητά στελέχη (γ.γ., διοικητές οργανισμού κλπ.), η εισφορά θα φτάνει το 5%.


Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, Ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελεύθερου επαγγέλματος στα 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά, ανάλογα με τις περιοχές, μη συμψηφιζόμενο με τη φορολογική υποχρέωση.

Το τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι μόνιμο και θα επιβληθεί για όσους έχουν ήδη 5 χρόνια άσκησης επαγγέλματος.

Το αφορολόγητο μειώνεται στα 8.000 ευρώ, με συντελεστή 10% έως τα 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται οι νέοι μέχρι 30 ετών και οι συνταξιούχοι άνω των 65 και όλα τα άτομα με αναπηρία.

Η διαπραγμάτευση, πάντως, συνεχίζεται, καθώς όπως είπε, ο κ. Βενιζέλος, «η τρόικα είναι στο υπουργείο και περιμένει να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας και τα σημεία είναι εντοπισμένα και τεχνικού χαρακτήρα».
.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ απο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"

“Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δισ. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες, από ό,τι οι Έλληνες στη Γερμανία”, σημειώνει ο Οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Ζακ Ντελπλά, τονίζοντας πως “εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι”.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Les Echos”, ο Γάλλοςοικονομολόγος εξήγησε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της χώρας μας.

“Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη”, δηλώνει.

Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε.

“Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη”, που ζητά την πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη, “οφείλει σήμερα να σώσει την Ελλάδα”.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ο Γάλλος οικονομολόγος εκτιμά ότι θα μπορούσε μέσα στην επόμενη 15ετία να μειώσει το χρέος της κάτω από το 60% “αξιοποιώντας την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά και τα νησιά της που καθιστούν τη χώρα θαυμάσιο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη”.

“Το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα”
Στον αντίποδα των δηλώσεων του Ντελπλά, ο Γκέοργκ Νίσλαϊν, στέλεχος του συντηρητικού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, δήλωσε πως “η Ευρωζώνη θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα” και απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, να πιέσει για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.

“Η Ελλάδα θα εξυπηρετείτο καλύτερα με τη δραχμή και το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα”, ανέφερε ο Νίσλαϊν και ζήτησε να υπάρξει μια “ειλικρινής δημόσια συζήτηση” για την οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ενώ επέκρινε την έκθεση της τρόικας για την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί το χρέος της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν άξιζε το χαρτί που γράφτηκε”.

“Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει από μόνη της - δεν θα τους πετάξουμε εμείς έξω. Όμως το χάσμα της παραγωγικότητας είναι τόσο μεγάλο που η Ελλάδα θα δυσκολευόταν να σταθεί στα πόδια της χωρίς να υποτιμήσει το νόμισμά της”, πρόσθεσε.

Πηγή :http://www.cosmo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πεθαίνουν ξένοι από νοθευμένα ποτά στην Τουρκία! Νέο θύμα 22χρονη Ρωσίδα!..

ΠΕΘΑΝΕ Η 5Η ΡΩΣΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ
Διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της 22χρονης Ρωσίδας Βικτώρια Νικολόεβα, μιας από τις 14 ξεναγούς που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ακντενίζ με συμπτώματαδηλητηρίασης από αλκοόλ που είχαν δοκιμάσει στην περιοχή του Μπόντρουμ...



14 ξεναγοί, 1 Τούρκος και 13 Ρώσοι στάλθηκαν στο... νοσοκομείο Ακντενίζ της Αττάλειας δηλητηριασμένοι από αλκοόλ μετά από τουριστικό ταξίδι στο Μπόντρουμ. Από αυτούς οι 10 πήραν εξιτήριο, ενώ έχασαν τη ζωή τους η 28χρονη Μαρία Σαλιαπίνα και η 22χρονη Ζαλιάεβα Αουίλια. Από τα δύο άτομα που συνεχιζόταν η θεραπεία τους η Αλίνα Σαγκαλάεβα πήρε εξιτήριο πριν από λίγες μέρες. Χτες το μεσημέρι διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της Βικτόρια Νικολόεβα που έδινε μάχη ζωής στην εντατική. Χτες ανακοινώθηκε από το συγκληθέν συμβούλιο ο θάνατος της Ρωσίδας ξεναγού. Οι γιατροί είναι σε επαφή με τους γονείς της για την πιθανότητα να χαριστούνε κάποια όργανα της.
tourkikanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμοσίδης..Το νοσοκομείο Λιβαδειάς θα αναβαθμιστεί..



alt
Την δέσμευση του υφυπουργού υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη ότι το νοσοκομείο Λιβαδειάς θα αναβαθμιστεί εξασφάλισε χθες αντιπροσωπεία του δήμου και φορέων, που βρέθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα.
Συνολικά έξω από το υπουργείο έφτασαν δύο λεωφορεία με κατοίκους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λιβαδειάς, Νίκο Παπαγγελή ο κος Τιμοσίδης τους δήλωσε πως η μελέτη Λιαρόπουλου δεν μπορεί να δεσμεύσει τις αποφάσεις του υπουργείου.
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός καλεί Αίαντα Λαμίας


Εντυπωσίασαν οι 5 Λαμιώτες ποδοσφαιριστές του Αίαντα Λαμίας που δοκιμάστηκαν από την ΠΑΕ Λεβαδειακός χθες στο Ενωσιακό γήπεδο του Άγιου Σπυρίδωνα.

Συγκεκριμένα οι 5 ποδοσφαιριστές του Αίαντα Λαμίας :  Αναγνώστου Χριστόδουλος,Ξεζώνοτος Αλεξανδρος,Ποταμιάνος Χριστονικόλας,Νασιακόπουλος Αχιλλέας και Καραματσούκης Αλέξανδρος'' έκαναν την διαφορά και γλύκαναν το παιχνίδι...'' όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε πηγή μας από την Βοιωτία.

Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προτάσεις απόκτησης των παιδιών από την ΠΑΕ προς τον Αίαντα, σε συνάρτηση πάντα με τις ορέξεις της ΕΠΟ για το που θα αγωνιστεί ο Λεβαδειακός, αφού οι παραπάνω παίχτες είναι γεννημένοι το 1996 και προορίζονται για την ομάδα Κ-17 στην Super League.

Επίσης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του calciobambini, ο Λεβαδειακός καλοβλέπει για να αποκτήσει και μερικούς ακόμη ποδοσφαιριστές από ομάδες της Λαμίας για την ομάδα Κ-21,ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, ίδωμεν και θα αναμένουμε τα νεότερα...


Πηγή: calciobambini
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟΧΩΡΙ:Η Κάρα του Οσίου Σεραφείμ στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή μετά δεήσεως της Κάρας του Οσίου Σεραφείμ.Ακολούθησε Μέγας Εσπερινός χοροσταντούτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεωργίου


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πιστών
Ο Σεβασμιώτατος κ.κ.Γεώργιος με τον Δήμαρχο Αλιάρτου κ. Ντασιώτη
Ο Γέροντας Παχώμιος της Ιεράς Μονής του Οσίου Σεραφείμ


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στον Πρόδρoμο Θηβών

Σε βραχυκύκλωμα πυλώνα της ΔΕΗ αποδίδεται η πυρκαγιά 

alt
Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο, στο χωριό  Πρόδρομος του Δήμου Θηβαίων στη Θίσβη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται
 ελαιόδεντρα, δέντρα, αποθήκες, ενώ επανειλημμένα απείλησε το χωριό..
 Η φωτιά ξεκίνησε στις 9.00 περίπου το πρωϊ, «από βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ» λένε οι κάτοικοι, και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε στην γύρω περιοχή, πλησιάζοντας επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του χωριού
Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν ακαριαία, κατάφεραν να σώσουν αρχικά την κατάσταση, η οποία όμως επαναλαμβάνεται διαρκώς «λόγω του ξαφνικού στροβιλίσματος των ανέμων, που πετούν καύτρες σε απόσταση  20 – 30 μέτρων, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα» όπως εξηγεί ο Διοικητής της Π.Υ Θηβών Κ. Καραμπέτσος.
Στην περιοχή βρίσκονται 6 οχήματα της Π.Υ Θηβών, ένα της Λιβαδειάς, καθώς και όχημα των Σωληνουργείων.
Κάτοικοι μαζί με τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων Γ. Σκαλή, προσπαθούσαν να κόψουν τα μεγάλα ελαιόδεντρα, που βρίσκονταν κοντά στο χωριό, στους κορμούς των οποίων ήταν δύσκολο να σβήσουν οι φλόγες…
«Την πρώτη φορά τα καταφέραμε και σβήσαμε την φωτιά πριν κάψει σπίτια, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην πορεία» τονίζει ο κ. Σκαλής, ενώ ο Διοικητής της Π.Υ Θηβών, που έπεσε πολύ νωρίς φέτος στα «καυτά» προβλήματα , χαρακτηρίζει την περιοχή «επικίνδυνη» λόγω των πολλών και ισχυρών ανέμων που πνέουν διαρκώς.
«Ευτυχώς που είχαμε κάνει εγκαταστάσεις και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα» δηλώνει ο κ. Καραμπέτσος, ανήσυχος για την εξέλιξη της φωτιάς, η οποία μπορεί μεν  να περιορίστηκε άμεσα, δεν παύει όμως να απειλεί το χωριό, αφού οι ανατολική φορά των ανέμων στρέφεται επάνω του….
Μαζί με τα ελαιόδεντρα και τα δέντρα, η φωτιά έχει αποτεφρώσει και τέσσερεις αποθήκες….




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑΝΑΓΡΑ:Kλέφτες χαλκού μπήκαν στο αεροδρόμιο!!!

Bρέθηκε το αεροβόλο πιστόλι που περιείχε  αμπούλες και με το οποίο δυο δράστες πυροβόλησαν νύχτα μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας. Οι δράστες  -όπως ανέφερε αστυνομική πηγή  που ανήκουν στους κλέφτες χαλκού, κινούνταν στην περιοχή με όχημα που είχαν κλέψει από την Ραφήνα.
 Όταν όμως εντοπίστηκαν από αστυνομικούς εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και πήδηξαν μέσα στην περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου για να ξεφύγουν. Εκεί όμως έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα που με τον σκύλο της μονάδας τους κυνήγησε. Τότε εκείνοι για να ξεφύγουν πυροβόλησαν για εκφοβισμό και βγήκαν από το στρατόπεδο από την αντίθετη πλευρά. Το αεροβόλο το πέταξαν στο σημείο από τον φόβο τους …
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

Οι συμβασιούχοι του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάστηκαν πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, μπορούν να μονιμοποιηθούν, υπογραμμίζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κατά πλειοψηφία (26 υπέρ έναντι 20 κατά) στην υπ' αριθμ. 7/2011 απόφασή της που δημοσιεύθηκε σήμερα. 
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος στις 17.4.2001 δεν απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η μετατροπή αυτή των συμβάσεων, σύμφωνα με τους δικαστές, κρίνεται κάθε φορά από τα δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (Ν. 2112/1920) σε συνδυασμό με τα άρθρα 281 και 671 του Αστικού Κώδικα και υπό το "πέπλο" του άρθρου 25 του Συντάγματος.
Δηλαδή, τα δικαστήρια αποφασίζουν εάν οι απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχειρησιακής μονάδας του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα που εργάζονται. Και σε καταφατική περίπτωση μετατρέπουν τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Μάλιστα, η Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι ο Ν. 2112/1920 παρέχει πληρέστερη προστασία και από τη μεταγενέστερη Κοινοτική Οδηγία 1197/70 (που κυρώθηκε με το Π.Δ. 81/2003) εφόσον πρόκειται για διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πραγματικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας που απασχολούνται.
Ακόμη, η Ολομέλεια ερμηνεύοντας τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δέχεται ότι το δικαστήριο β' βαθμού εφαρμόζει το νόμο που ίσχυε κατά το χρόνο δημοσίευσης της πρωτόδικης απόφασης, ενώ όταν εξετάζει την ουσία της υπόθεσης δεν εφαρμόζει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο παράλληλα άλλες νεότερες νομοθετικές διατάξεις που δεν έχουν αναδρομική ισχύ και που δεν καταλαμβάνουν χρονικά την επίδικη έννομη σχέση.
Την Ολομέλεια την απασχόλησε περίπτωση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) οι οποίες προσλήφθηκαν το '90 και '91 με ημερήσιες συμβάσεις και το '95-'97 όταν μειώθηκε το πενθήμερο ωράριο εργασίας τους σε τέσσερις και σε τρεις ημέρες υπέβαλαν αγωγή για αναγνώριση των συμβάσεών τους ως αορίστου χρόνου και για την καταβολή διαφορών επί των αποδοχών τους.
Οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν ότι "η αγωγή αυτή σε συνδυασμό με τα χρονικά όρια που εκτείνονται οι αξιώσεις των καθαριστριών (μέχρι 31.12.1997) είναι νόμιμη, κατά τους ισχύοντες, κατά το χρόνο δημοσίευσης (27.4.1998) της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου, κανόνες δικαίου με βάση τους οποίους κρίνεται η ορθότητα ή μη αυτής, ήτοι του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 2112/1920 σε συνδυασμό με τα άρθρα 281 και 671 Αστικού Κώδικα και 25 παράγραφοι 1 και 3 του Συντάγματος".
Και αυτό, αναφέρει η απόφαση της Ολομέλειας, γιατί οι επίμαχες διαδοχικές σχέσεις (λόγω μη έγκυρης κατάρτισης συμβάσεως) εργασίας των καθαριστριών είχαν προσλάβει ήδη το χαρακτήρα σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου, εφόσον από τη φύση τους κάλυπταν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του ΟΠΑΠ.
Ο "καθορισμός της ημερήσιας διάρκειάς τους εξακολουθητικά δεν δικαιολογείται από τη φύση τους", συνεχίζουν οι αρεοπαγίτες, "αλλά τέθηκε προς καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους από τη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος του εναγομένου ΟΠΑΠ να ρυθμίζει τη διάρκεια εργασίας με βάση σχετικές ρυθμίσεις του Εσωτερικού του Κανονισμού (του Οργανισμού) και ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις της οδηγίας 1999/70 και του άρθρου 103 παρ. 7 και 8 του Συντάγματος, οι οποίες δεν έχουν στην προκειμένη περίπτωση εφαρμογή, παρότι η σχέση εργασίας των καθαριστριών, όπως δεν αμφισβητείται από τον αναιρεσίβλητο οργανισμό, συνεχιζόταν ακόμη και ήταν ενεργός κατά την έναρξη ισχύος τους".
Υπενθυμίζεται ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, το άρθρο 103 απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Ακόμη, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάστηκαν μετά το 2001 και κατά συνέπεια δεν καλύπτονται από την απόφαση αυτή της Ολομέλειας.
Τέλος, οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτή τόσο την εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, όσο και του αρεοπαγίτη, Ανδρέα Δουλγεράκη, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της μη νομιμοποίησης των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας-Άμφισσας


11__384____aΠαράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας , κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, πραγματοποίησαν  φορείς της περιοχής.
Δύο λεωφορεία μετέφεραν τους διαμαρτυρόμενους στη Αθήνα, που ευελπιστούσαν σε ευτυχή κατάληξη της «απόβασης» τους, καθώς τις τελευταίες ημέρες, άτομα απο το περιβάλλον του βουλευτή Β. Τόγια, διέρρεαν οτι η πρόταση του καθηγητή Λ. Λιαρόπουλου δεν θα εφαρμοσθεί και το νοσοκομείο Λιβαδειάς θα αποτελέσει το διοικητικό κέντρο ενος κύκλου που θα περιλαμβάνει και τα νοσοκομεία Θήβας και Άμφισσας.
Η επιβεβαίωση ήρθε απο τον υφυπουργό Μ. Τιμοσίδης,  που δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων. Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής και Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης, οι βουλευτές Β. Τόγιας κια Μ. Γιαννάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ Γ. Πούλου και Ν. Κοτσικώνας, ο πρόεδρος του Ε.Κ Ι. Σταθάς, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Βαρβαράκης.
«Είναι πολύ αξιόλογο νοσοκομείο, με καλό δυναμικό και δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη νέα αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στη χώρα» δήλωσε ο κ. Τιμοσίδης που ξεκαθάρισε οτι η πρόταση του καθηγητή Λ.Λιαρόπουλου, για τις συνενώσεις των νοσοκομείων, δεν είναι δεσμευτική για την ηγεσία του υπουργείου.
«Με τις συνενώσεις και συνδιοικήσεις κάνουμε μία προσπάθεια να μειώσουμε τις περιττές σπατάλες, για να καταφέρουμε να έχουμε ένα αξιόπιστο εθνικό σύστημα υγείας» τόνισε ο υφυπουργός χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί στα αιτήματα που του υποβλήκαν για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.
Το «σενάριο» που φαίνεται να υιοθετείται από το Υπουργείο είναι, η διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Άμφισσας και Θηβών με διοικητική έδρα το Γ.Ν. Λιβαδειάς, μιας και όπως μας διαβεβαίωσε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Τόγιας η συνένωση των νοσοκομείων Λιβαδειάς –Χαλκίδας ανήκει στο παρελθόν.
Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την 1η Ιουλίου.
.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάπτυξη χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού

alt
Η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής γύρω από τον Παρνασσό εξαρτάται και από την εφαρμογή σχεδιασμένης πολιτικής σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, τις υποδομές, την παροχή κοινωνικών αγαθών και την επένδυση στον τουρισμό.

Εδώ και μήνες είναι σε εκκρεμότητα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το σχέδιο διαβούλευσης για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.
1. Κατά πόσο επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα και η εξέλιξη του διαγωνισμού του έργου Αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού από την υστέρηση που παρατηρείται στην υποβολή του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού ;
2. Υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες στην εξέλιξη του διαγωνισμού του έργου Αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και πως αυτές αντιμετωπίζονται ;
3. Ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τις συνολικές επενδύσεις και δράσεις στον Παρνασσό ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι υποδομές του Χιονοδρομικού και η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του Κέντρου;

Η Βουλευτής
Αφροδίτη Παπαθανάση
Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια Aγανακτισμένων-κουκουλοφόρων με δύο τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια Aγανακτισμένων-κουκουλοφόρων με δύο τραυματίες στη Θεσσαλονίκη
Σοβαρά επεισόδια με σπασμένα μπουκάλια, λοστούς και ρόπαλα μεταξύ των Αγανακτισμένων και ομάδας κουκουλοφόρων σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το βράδυ και ενώ βρισκόταν για 5η μέρα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και συζητούσαν για την κατάσταση στη χώρα και τι πρέπει να γίνει.

Ξαφνικά μία ομάδα 35-40 ατόμων αναμεσά τους και κουκουλουφόροι με λοστούς σπασμένα μπουκάλια και ρόπαλα επιτέθηκαν σε μία ομάδα Αγανακτισμένων. Μιλώντας τους με ειρωνικό και υβριστικό τρόπο, άρχισαν να σπάνε τις σκηνές και το γραφείο που συγκέντρωναμε υπογραφές πολιτών κατά του μνημονίου, έσχισαν  Ελληνικές σημαίες και το πανό που ήταν κατά του ΔΝΤ και της Τροικας.

Ορισμένοι Αγανακτισμένοι με μικρά παιδιά άρχισαν να τρέχουν για να αποφύγουν πιθανό τραυματισμό ενώ κάποιοι άλλοι έμειναν πίσω στο σημείο με αποτέλεσμα να πέσουν στα χέρια των κουκουλοφόρων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 2 άτομα, ο ένας πιο έλαφρά ενώ ο νεαρός χρειάστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαναικολάου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Πηγή: seleo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστική αντικαπνιστική καμπάνια στις ΗΠΑ

Σοκαριστική αντικαπνιστική καμπάνια στις ΗΠΑ




Εικόνες με τη σορό ενός καπνιστή, έναν λαιμό που καπνίζει αλλά και μαύρους πνεύμονες, θα απεικονίζονται από τον Σεπτέμβρη του 2012 πάνω στα πακέτα τσιγάρων στις ΗΠΑ, στα πλαίσια της νέας αντικαπνιστικής καμπάνιας στη χώρα. [φωτογραφίες] 

Μέχρι σήμερα, τα πακέτα φέρουν μόνο γραπτές προειδοποιήσεις για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα στην υγεία.
Η νέα καμπάνια κατά του καπνίσματος,  η οποία θα καλύπτει με σοκαριστικές φωτογραφίες και τις δυο όψεις των πακέτων, σκοπεύει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών στις ΗΠΑ.
Ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, πεθαίνουν σχεδόν 1200 άτομα από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το κάπνισμα.
Εκτός των ΗΠΑ, κι άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, η Βρετανία και ο Καναδάς ακολούθησαν την ίδια στρατηγική κατά του καπνίσματος.
Μάλιστα αναμένεται και η Αυστραλία, να νομιμοποιήσει τη δημοσιοποίηση τέτοιου είδους φωτογραφιών στα πακέτα με τσιγάρα.  
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/smoke_2.jpg
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/smoke3.jpg
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/schock_fotos_usa.jpg
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/skome_1.jpg

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανιχνευτής... ψεύδους στις αντλίες βενζίνης από την ΕΛ.ΑΣ

Ανιχνευτής... ψεύδους στις αντλίες βενζίνης από την ΕΛ.ΑΣ
Ενα νέο υπερσύγχρονο όπλο κατά των πρατηριούχων που κλέβουν βενζίνη «έστρεψε» η ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ. Πρόκειται για μια ειδική συσκευή που εντοπίζει αμέσως και εξ... αποστάσεως ποιες αντλίες βενζίνης διαθέτουν εσωτερικό ηλεκτρονικό σύστημα για να αλλοιώνουν τη ροή του καύσιμου.
Το μυστικό όπλο της ΕΛ.ΑΣ. είναι πατέντα ενός έλληνα ειδικού σε ηλεκτρονικά συστήματα και κοστίζει περίπου 15.000 ευρώ. Προτού χρησιμοποιηθεί δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ειδικό εργαστήριο ελληνικού πανεπιστημίου και έκτοτε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «με το νέο σύστημα οι έλεγχοι στα πρατήρια θα γίνονται με γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο, καθώς ήδη μέσα σε τρία μόλις εικοσιτετράωρα ελέγχθηκαν 13 πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα, από τα οποία τα πέντε διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν τους πελάτες τους». Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες.
Το κόλπο
Η μεγάλη κλοπή των καταναλωτών στα πρατήρια βενζίνης γίνεται με την χρήση μιας ειδικής ηλεκτρονικής πλακέτας που λειτουργεί με τηλεκοντρόλ και παρεμβάλλεται στο σύστημα ροής της βενζίνης.
Το αποτέλεσμα είναι στα ρεζερβουάρ των οχημάτων να μπαίνει μικρότερη ποσότητα καύσιμου από αυτήν που δείχνουν οι μετρητές, τους οποίους βλέπει ο καταναλωτής.
Μέχρι σήμερα οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και των συναρμόδιων υπηρεσιών γίνονταν με δειγματοληπτικούς ελέγχους και με «ξήλωμα» των αντλιών στα ελεγχόμενα πρατήρια, προκειμένου να ελεγχθούν και να διαπιστωθεί εάν παρεμβάλλεται σύστημα αλλοίωσης των ενδείξεων της αντλίας. Σημαντική απώλεια χρόνου και κόστους, δηλαδή, με αμφίβολα αποτελέσματα.
Ηλεκτρομαγνητικά σήματα
Το νέο σύστημα, που έθεσε σε λειτουργία η ΕΛ. ΑΣ. αλλάζει τα δεδομένα. Η συσκευή που χρησιμοποιεί πλέον το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανιχνεύει αμέσως την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από την λειτουργία του εμβόλιμου λογισμικού στις αντλίες και αμέσως κτυπά συναγερμό.
Αστυνομικοί που επιβαίνουν σε οχήματα με συμβατικές πινακίδες περιδιαβαίνουν τα πρατήρια βενζίνης κρατώντας την συγκεκριμένη φορητή συσκευή. Σταματούν για ένα - δύο λεπτά σε κάθε πρατήριο όπου εμφανίζονται ως πελάτες και ελέγχουν αν η συσκευή δείχνει ένδειξης ύπαρξης ύποπτου συστήματος μέσα στις αντλίες.
Με αυτό τον τρόπο ο πρατηριούχος δεν μπορεί να αντιληφθεί τον άτυπο, «αόρατο» έλεγχο και να λάβει τα μέτρα του απενεργοποιώντας το σύστημα.
Σε περίπτωση που η συσκευή δώσει σήμα ότι οι αντλίες είναι... πειραγμένες οι αστυνομικοί - ανιχνευτές, μόλις φύγουν ειδοποιούν τα αρμόδια συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης να πάνε στοχευμένα πλέον στο συγκεκριμένο πρατήριο να "ξηλώσουν" τις αντλίες και να βρουν τις πλακέτες που κλέβουν τους καταναλωτές.
Οπως λένε οι αστυνομικοί «όλες οι ενδείξεις της φορητής συσκευής αποδείχθηκαν σωστές. Οπου έδειξαν ότι υπάρχει σύστημα αλλοίωσης των μετρητών των αντλιών αυτό επαληθεύθηκε και από την διαδικασία μηχανικού ελέγχου κατά τη διαδικασία ανοίγματος των αντλιών από τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης».
Διαβάστε Περισσότερα »

730 εκ. € από την Τουρκία για ΑΑ για να "κλειδώσει" την ΠΑ έξω από το Αιγαίο


Image
Ένα από τα σημαντικότερα συμβόλαια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων υπέγραψε η Υπογραμματεία Πολεμικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας με τις κρατικές εγχώριες εταιρείες Aselsan και Roketsan. Τα τρία νέα συμβόλαια συνολικής αξίας 610 εκατ. ευρώ αφορούν την ανάπτυξη τριών πυραυλικών συστημάτων τα οποία προορίζεται να αναβαθμίσουν την αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο πρόγραμμα αφορά την σχεδίαση και ανάπτυξη ενός αντιαεροπορικού ρυμουλκούμενου συστήματος χαμηλού ύψους το οποίο θα περιλαμβάνει ένα Κέντρο Ελέγχου Πυρός επί ρυμουλκούμενης πλατφόρμας εξοπλισμένο με ραντάρ ιχνηλάτησης, ραντάρ κατάδειξης και ηλεκτροπτικό σύστημα, ένα ρυμουλκούμενο εξαπλό εκτοξευτή κάθετα εκτοξευόμενων πυραύλων και δύο εκσυγχρονισμένα ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα των 35 χλστ GDF-002.
Το συνολικό κόστος του πρώτου προγράμματος φτάνει τα 54 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μόνο τη σχεδίαση αυτού. Κύριος εργολάβος είναι η εταιρεία  Aselsan η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη και κατασκευή του Κέντρα Ελέγχου Πυρός (ΚΕΠ) καθώς και τον εκσυγχρονισμό των πυροβόλων.
Image
Το πυραυλικό σύστημα θα αναπτυχθεί από την εταιρεία Roketsan επιτρέποντας στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν ένα σύστημα το οποίο θα είναι απολύτως άγνωστο στους αντιπάλους αφού η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για το νέο βλήμα θα είναι τουρκική με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους πιλότους της ΠΑ.Συνολικά θα αγοραστούν στο μέλλον 27 πυροβολαρχίες αυτής της διαμόρφωσης.
Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά την ανάπτυξη ενός αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος χαμηλού ύψους. Το σύστημα θα αποτελείται από τεθωρακισμένα επρυστριοφόρα οχήματα τουρκικής κατασκευής επί τον οποίων θα τοποθετηθεί κεραία ραντάρ ιχνηλάτησης, ηλεκτροπτικό σύστημα και τέσσερα βλήματα σε ανακλινόμενους εκτοξευτές που επιτρέπουν στα βλήματα να εκτοξεύονται κάθετα.

Το συνολικό κόστος του δεύτερου προγράμματος φτάνει τα 314,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 121,3 εκατ. ευρώ αφορούν τη σχεδίαση και τα 193,6 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη του συστήματος. Και σε αυτό το πρόγραμμα η κρατική εταιρεία Aselsan θα είναι ο βασικός εργολάβος και η επίσης κρατική Roketsan θα αναπτύξει το βλήμα. Συνολικά 18 πυροβολαρχίες θα κατασκευαστούν στο μέλλον.
Το τρίτο συμβόλαιο περιλαμβάνει την σχεδίαση και ανάπτυξη ενός αντιαεροπορικού αυτοκινούμενου επί τροχοφόρων οχημάτων συστήματος μέσου ύψους. Το σύστημα περιλαμβάνει τρείς μονάδες εκτοξευτών ένα ραντάρ έρευνας Kalkan τουρκικής κατασκευής και ένα κέντρο Ελέγχου και Διοίκησης.
Image
Το συνολικό κόστος σχεδίασης και ανάπτυξης του συστήματος φτάνει τα 241,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 109,3 εκατ. ευρώ αφορούν την σχεδίαση και τα 132 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη του συστήματος. Ανάδοχοι του προγράμματος είναι η Aselsan και η Roketsan και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να κατασκευαστούν τρείς πυροβολαρχίες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2010 η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Aselsan για την ανάπτυξη ενός αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος πυροβόλων συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.Υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 42 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβόλων και 14 αυτοκινούμενα ΚΕΠ.
Και όλα αυτά είναι το έργο μίας κυβέρνησης που μέχρι πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος της Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί της Μπαγίς και Νταβούτογλου υποστήριζαν ότι δεν χρειάζονται νέοι εξοπλισμοί ότι οι δαπάνες για νέα οπλικά συστήματα είναι πεταμένα λεφτά και ότι είμαστε φίλοι τελικά οπότε δεν χρειαζόμαστε όπλα.
Τελικά μήπως μας αρέσει να μας περιπαίζουν μπροστά στα μάτια μας ή μήπως είμαστε αφελείς σε σημείο παρεξήγησης ;        
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ