Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σάλος στο Facebook - Δημοσιοποιήθηκαν προσωπικά μηνύματα των χρηστών

Σάλος στο Facebook - Δημοσιοποιήθηκαν προσωπικά μηνύματα των χρηστών

Έντονες ανησυχίες σε σχέση με την ασφάλεια των χρηστών του Facebook έχει προκαλέσει το γεγονός πως κάποιοι από τους χρήστες του δημοφιλέστατου κοινωνικού δικτύου είδαν προσωπικά τους μηνύματα των ετών  2007, 2008 και 2009 να παρουσιάζονται σε κοινή θέα στο προφίλ τους.
Η πρώτη περίπτωση που παρατηρήθηκε μήνυμα να εμφανίζεται στo Timeline είναι στην Γαλλία, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν παρόμοιες περιπτώσεις. Ωστόσο αντίστοιχο γεγονός δεν παρατηρήθηκε στους αγγλόφωνους χρήστες.
Επισήμως το Facebook ισχυρίζεται πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου και πως τα εν λόγω «μηνύματα» δεν ήταν τίποτε άλλο από status updates τα οποία δημοσιοποιήθηκαν ξανά λόγω ενός bug στον κώδικα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε προσπαθώντας να ανέβει στο μπαλκόνι του φίλου του!

Προσπάθησε να ανέβει στο μπαλκόνι του φίλου του σκαρφαλώνοντας και έπεσε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Συνέβη χθες το πρωί στην Αρτάκη. Στο ακάλυπτο χώρο που βλέπετε....


στην φωτογραφία του EviaNews, βρήκε το θάνατο ένας 47χρονος από την περιοχή.

Ήταν φίλος με έναν ένοικο της πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης. Για άγνωστο λόγο, ο 47χρονος χθες το πρωί προσπάθησε να ανέβει στο μπαλκόνι με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 10 μέτρων και να σκοτωθεί.

Δεκάδες περαστικοί μαζεύτηκαν στο σημείο και κάλεσαν και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς όμως ήταν αργά μιας και ο άντρας είχε ξεψυχήσει…
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή μελιού στο Λεοντάρι


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου "Η ΕΣΤΙΑ", με την φιλική συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λεονταριτών Βοιωτίας "ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ", διοργανώνουν στο Λεοντάρι, ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 17:00. 

Η εορτή θα είναι πληρέστατη. Θα περιλαμβάνει επιστημονική ομιλία, οπτικές παρουσιάσεις, έκθεση προϊόντων μέλισσας, γαστρονομικές συνθέσεις, κυψέλες παρατήρησης και θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 
Το απόγευμα της 29 Σεπτεμβρίου 2012, μας οδηγεί στο Λεοντάρι Βοιωτίας, μας ελκύει και μας προτρέπει η όμορφη γιορτή αφιερωμένη στην γλυκιά μας μέλισσα και τα αγνά-φυτικά προϊόντα της. Ένα ταξίδι στην γνώση, την παράδοση, την επιστήμη, την τεχνική, την εξέλιξη την επιλογή της υγιεινής διατροφής και μακροζωίας. Ας προστρέξουμε!!!!!!!!!!! 
ΣΑΣ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥΓΕΝΗ-ΦΙΛΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένος πήγε με καλάνικοφ σε Αστυνομικό Μέγαρο και άρχισε να πυροβολεί

Ηλικιωμένος πήγε με καλάνικοφ σε Αστυνομικό Μέγαρο και άρχισε να πυροβολεί

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Λάρισα, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας πήγε στο Αστυνομικό Μέγαρο κρατώντας ένα καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Πρόκειται για έναν 75χρονο ο οποίος φόρεσε μία φόρμα παραλλαγής, έναν μπερέ και κραδαίνοντας ένα καλάσνικοφ πλησίασε στο μέγαρο. Οι αστυνομικοί μόλις τον είδαν έτρεξαν προς το μέρος του και ο άνδρας τότε άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.
Μετά από λίγο οι άνδρες της Αστυνομίας κατάφεραν τον ακινητοποίησαν και του φόρεσαν χειροπέδες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην κατοχή του δράστη, στο σπίτι του και στο χώρο του περιστατικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το Καλάσνικοφ με φυσίγγιο στη θαλάμη, με το γεμιστήρα του, που περιείχε 18 ακόμη φυσίγγια
  • Τρείς γεμιστήρες με συνολικά ενενήντα 90 φυσίγγια
  • Ένας φάκελος με ιδιόχειρη επιστολή
  • Εννέα κάλυκες από τους πυροβολισμούς
  • Δύο κενοί γεμιστήρες Καλάσνικοφ
  • Ένα μεταλλικό κουτί αποθήκευσης πυρομαχικών το οποίο είχε μέσα 314 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
  • Μία αμυντική χειροβομβίδα,
  • Τέσσερα πολεμικά μαχαίρια,
  • Ένα ξιφίδιο
  • Ένα σουγιά.
  • Ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με ξύλινη λαβή συνολικού μήκους 41 εκατοστών με μήκος λάμας 30 εκατοστών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κόμμα με αρχηγό τον γιο του βασιλιά, Παύλο;

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. 

Τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που μιλούν για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο.

Ειδικότερα...

σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Μουσταΐρα στην ιστοσελίδα paratiritis-news.com οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα έγιναν σε διαδοχικές συναντήσεις το καλοκαίρι σε «βίλα μεγαλόσχημου», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. 

Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετείχαν προσωπικότητες του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο πρωτότοκος γιος του τέως, Παύλος, και έχει ζητηθεί γι’ αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν αρνηθεί ο Παύλος υπάρχει και η σκέψη να προταθεί η ηγεσία στον αδελφό του Νικόλαο.

Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια; 

Σύμφωνα με το άρθρο, το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». 

Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. 

Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει και μια φράση ενός εφοπλιστή που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα ομάδα του Α.Ο ΘΗΒΑ

Το Σάββατο έγινε η παρουσίαση της νέας ομάδας του ΑΟ ΘΗΒΑ στο PISINA CAFE. Ο πρόεδρος Κώστας Χαλβατζής και το Δ.Σ. θέλουν ευχαριστήσουν όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση και στηρίζουν αυτή νέα προσπάθεια που γίνετε κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες.
Ο προπονητής Δημήτρης Μπούτσικος κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να δει πως δουλεύει η ομάδα , πως δουλεύουν οι ακαδημίες του ΑΟ ΘΗΒΑ. Αυτή τι στιγμή η ομάδα έχει 60 παιδάκια σε όλα τα τμήματα που είναι κάτω από την μεγάλη ομάδα και το κυριότερο είναι εκτός από το να βγάλει ποδοσφαιριστές να βγάλει και χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία.
Μετά από όλα αυτά επακολούθησε μεγάλο γλέντι με την ζωντανή ορχήστρα που κράτησε το κέφι ψηλά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ οι παρευρισκόμενοι κέρδισαν πλούσια δώρα. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του PISINA CAFEÉ για την φιλοξενία του. 
   






Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο μπλέχτηκε στα καλώδια του τρόλεϊ και αναποδογύρισε [βίντεο]

Αυτοκίνητο μπλέχτηκε στα καλώδια του τρόλεϊ και αναποδογύρισε [βίντεο]

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Βλαντιμίρ της Ρωσίας, όταν ένα αυτοκίνητο μπλέχτηκε στα καλώδια ενός τρόλεϊ με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει.
Στο βίντεο απεικονίζονται αυτοκίνητα που διασχίζουν τον δρόμο, ώσπου ένα από αυτά μπλέκεται στα καλώδια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Thiva Drag DragBattle Auto

Η Α.Λ.Φ.Α.Λ σε συνεργασία με την Λ.Ε.Ν.Ο.Ε και Thiva drag team διοργανώνουν πεδία επιτάχυνσης αυτοκινήτου με την έγκριση της ΕΠΑ-ΟΜΑΕ στις 06 και 07 Οκτωβρίου 2012 στο ιδιωτικό αεροδρόμιο ΙΚΑΡΟΣ στην περιοχή Κωπαΐδα Θηβών. www.dragpark.gr

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ GPS N38.43154, E23.13523 .
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977 911817 - 697 3866949 (what's up) Zαχαρής Ιωάννης
Ο ειδικός κανονισμόςhttp://www.mediafire.com/view/?l88dq286w5q288a
Η αίτηση συμμετοχής http://www.mediafire.com/view/?3r2w1uom1zuimym
Viotiashop'gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινη "Μπάρτσα" στη Λειβαδιά

Πράσινη "Μπάρτσα" στη Λειβαδιά

Οταν ο Λεβαδειακός πετυχαίνει τρία γκολ στο πρώτο τέταρτο, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Πανιώνιο, τότε αυτό δείχνει πως έχει τις προυποθέσεις για μια καλή πορεία στη διοργάνωση.




Οι Βοιωτοί θύμισαν "Μπάρτσα" στο παιχνίδι με τους κυανέρυθρους, ειδικά στο πρώτο μέρος και δεν άφησαν στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να πάρει ανάσα μέχρι το τέλος.

Πριν καταλάβει κανείς τι έγινε πέτυχαν τρία γκολ στην ομάδα της Νέας Σμύρνης που αναρωτιόταν ποιον αντίπαλο είχε απέναντι της. Τον Λεβαδειακό ή τη Μπαρτσελόνα, που φορούσε πράσινα;

Ασφαλώς δεν υπάρχει σύγκριση αλλά το σίγουρο είναι πως ο Λεβαδειακός έδειξε πως μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, μπορεί να σκοράρει και να απειλήσει τον αντίπαλο του. Άλλωστε και με τον Παναθηναικό πάλεψε και ενώ με τη Βέροια ήταν άτυχος. Μόνο με τον Ολυμπιακό ήταν εμφανώς κατώτερος.

Από την άλλη πλευρά οι κυανέρυθροι ήταν σαν να έμειναν στη Νέα Σμύρνη και να μην πήγαν ποτέ στη Λειβαδιά. Από σήμερα κιόλας θέλουν να ξεχάσουν αυτή την τραυματική εμπειρία και να δουν το μέλλον.

Πιθανότατα αυτή η ήττα να τους προσγειώσει από την κατανοητή υπεραισιοδοξία που δημιουργήθηκε μετά την εκρηκτική εκκίνηση τους. Στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να αποδείξουν πως δεν ήταν μια φούσκα που χάνει σιγά-σιγά αέρα, αλλά μια ποιοτική και νεανική ομάδα με προοπτική.
Πηγή: pamesports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες φρίκης: Πώς ο Καντάφι βίαζε μαθήτριες


Τι αποκαλύπτει Γαλλίδα δημοσιογράφος για τον Μουαμάρ Καντάφι. Απαγωγές μαθητριών για χάρη του πρώην Λίβυου ηγέτη. Μαρτυρίες σοκΟ συνταγματάρχης  Καντάφι χτυπούσε, βίαζε και απήγαγε μαθήτριες τις οποίες χρησιμοποιούσε ως σκλάβες του σεξ.
Λεπτομέρειες από τα βίτσια μέσα στο  χαρέμι του πρώην Λίβυου ηγέτη έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από βιβλίο Γαλλίδας δημοσιογράφου Annick Cojean.
Στο βιβλίο έχει τίτλο  Les Proies: Dans le harem de Kadhafi (Θήραμα: Στο χαρέμι του Καντάφι) και συγκεντρώνει όλες αυτές τις ιστορίες.
Συγκλονιστική μαρτυρία
Μια από τις πρωταγωνίστριες η 15χρονη Soraya  η οποία απήχθη το 2004 και μιλά για το τι έζησε δίπλα στον "μπαμπούλη Καντάφι".
"Ήμουν 15 ετών όταν ο Καντάφι ήρθε στο σχολείο μου. Μου είχαν αναθέσει να του δώσω ένα μπουκέτο λουλούδια. Όταν το έκανα, εκείνος ακούμπησε το χέρι του στο κεφάλι μου. Κάτι που κατάλαβα αργότερα ότι ήταν σημάδι ότι με ήθελε δικιά του. Την επόμενη μέρα γυναίκες ντυμένες με στολή ήρθαν σπίτι μου και εξήγησαν στην μητέρα μου ότι με ήθελε για άλλη μια τελετή παράδοσης μπουκέτου. Και έτσι με πήραν μακριά.
Στην διαδρομή με έγδυσαν, με ξύρισαν, μέτρησαν το στήθος μου και μου φόρεσαν ένα στρινγκ και ένα λευκό φόρεμα από σατέν. Στην συνέχεια με συνόδευσαν στην κρεβατοκάμαρα του, εκεί όπου ο Μουαμάρ με περίμενε γυμνός. Σοκαρίστηκα. Εκείνος με έβαλε να καθίσω δίπλα του και μου είπε "Μην φοβάσαι. Είμαι ο μπαμπούλης σου. Έτσι δεν με φωνάζετε στο σχολείο; Αλλά είμαι επίσης και ο εραστής σου. Θα μείνεις μαζί μου για πάντα".
Έτσι περιγράφει η Soraya  την αρχή της περιπέτειάς της με τον δικτάτορα.
Αρχικά η νεαρή ήταν ανυπάκουη, οπότε ο Καντάφι την έστειλε στην Mabrouka , την διευθύντρια του χαρεμιού του, με οδηγία "Μάθε την ότι χρειάζεται και φέρτη μου πίσω".
Ξυλοδαρμοί και εξετάσεις αίματος
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail τα επόμενα πέντε χρόνια η Soraya  υπέστη  αναρίθμητους βιασμούς και ξυλοδαρμούς. Παράλληλα  είχε το βίτσιο να ουρεί πάνω στο σώμα και το πρόσωπό της.
Ο Καντάφι υποχρέωνε τις νεαρές να υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος από τις νοσοκόμες του ώστε να είναι σίγουρος ότι είναι απαλλαγμένες από ασθένειες σε περίπτωση που ήθελε να κάνει σεξ μαζί τους.
Οι εξετάσεις αίματος ήταν μια συνήθη πρακτική για τον Καντάφι. Η Marie Colvin των Sunday Times η οποία σκοτώθηκε στη Συρία το περασμένο έτος, ανέφερε ότι μια από τις νοσοκόμες του την πλησίασε με μια βελόνα όταν βρισκόταν στη Τρίπολη και ήθελε να του πάρει συνέντευξη.
Στο βιβλίο περιγράφετε επίσης ο τρόπος με τον οποίο ο Καντάφι κρατούσε μυστικό ένα διαμέρισμα στο Πανεπιστήμιο της Τρίπολης για να "διασκεδάζει με τους φοιτητές".
Σε συνέντευξη της στο France24 η δημοσιογράφος αναφέρει ότι "Ο βιασμός ήταν ένα όπλο για τον Καντάφι. Όχι μόνο για να εξουσιάζει τα κορίτσια, αλλά και τα αδέλφια και τους γονείς του".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τώρα που είναι ελεύθερα, τα κορίτσια ζουν συνεχώς με τον φόβο μήπως τα δολοφονήσει κάποιος συγγενής του επειδή έκαναν σεξ χωρίς να είναι παντρεμένες!
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

To Facebook απενεργοποιεί την αναγνώριση προσώπων

Το Facebook αναγκάστηκε να δώσει τέλος στη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων για προτάσεις tag στις φωτογραφίες των χρηστών εντός των ορίων της Ευρωπαικής Ένωσης, έπειτα από πολύμηνη έρευνα σχετικά με τη διαφάνεια του κοινωνικού δικτύου και την....


ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών. Μέχρι τώρα έχουν γίνει δεκάδες προτάσεις από πλευράς ΕΕ προκειμένου η πολιτική του κοινωνικού δικτύου να συμμορφωθεί στη δική της νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων.

Όπως ανακοίνωσε τώρα η Facebook, η συντριπτική πλειοψηφία των προτάσειων αυτών έχουν ενσωματωθεί στους κανονισμούς του κοινωνικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση προσώπων, λειτουργία που παύει να υφίσταται για τους χρήστες της ΕΕ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, μελλοντικά θα συνεχίσει να αναζητά διαφορετικές προσεγγίσεις για την αναγνώριση προσώπων έτσι ώστε το «χρήσιμο» αυτό εργαλείο να καταστεί και πάλι διαθέσιμο στους χρήστες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδιαστής υψηλής... φοροδιαφυγής ο Βλάσης Χολέβας


 
 
Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι έβαλε το ΣΔΟΕ στον Βλάση Χολέβα, ο οποίος επί σειρά ετών πουλούσε τα πανάκριβα νυφικά του χωρίς να κόβει αποδείξεις. Σύμφωνα με το πόρισμα των «Ράμπο», που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», ο γνωστός σχεδιαστής απέκρυψε έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2006-2011.

Κάθε βελονιά και ευρώ κόστιζαν τα νυφικά και άλλα ρούχα του Βλάση Χολέβα, ο οποίος αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές της αφρόκρεμας της υψηλής κοινωνίας. Οι περισσότερες κυρίες των βορείων προαστίων είχαν περάσει από τα καταστήματά του στο Κολωνάκι για να ντυθούν με την τελευταία λέξη της μόδας ή για να επιλέξουν τι θα φορέσουν στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Ωστόσο οι πελάτες που επισκέφθηκαν τα δύο καταστήματά του στο Κολωνάκι στις 26/11/2010 δεν ήταν μελλόνυμφοι, αλλά «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, οι οποίοι κατέσχεσαν ένα πρόχειρο τετράδιο στο οποίο ο γνωστός σχεδιαστής κατέγραφε, σύμφωνα με το πόρισμα, όλες τις εμπορικές του συναλλαγές, αντί να τηρεί επίσημα βιβλία από την Εφορία. Η έφοδος επαναλήφθηκε στις 15/09/2011, οπότε και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων και αντίγραφα extrait τραπεζών, τα οποία αφορούσαν εισπράξεις μέσω πιστωτικών καρτών.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έμειναν άφωνοι από το ύψος της φοροδιαφυγής. Εκατοντάδες νυφικά πολλών χιλιάδων ευρώ καταγράφονταν σε ένα πρόχειρο τετράδιο. Συνολικά καταλόγισαν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 1.560 παραβάσεις για μη έκδοση λιανικής απόδειξης, με τη φοροδιαφυγή να φτάνει τα 2.489.231,34 ευρώ! Ειδικότερα το 2006 καταγράφονται 199 παραβάσεις για εμπορεύματα αξίας 197.250,22, το 2007 241 παραβάσεις αξίας  240.034,92 ευρώ, το 2008 272 παραβάσεις αξίας 384.326,22 ευρώ, ενώ η φοροδιαφυγή χτύπησε κόκκινο το 2009, οπότε και δεν έκοψε αποδείξεις σε 505 περιπτώσεις, με την αξία των νυφικών και άλλων ρούχων να αγγίζει το 1.275.978,06 ευρώ. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το 2010 σημειώνονται 330 παραβάσεις, αξίας 340.441,92 ευρώ, ενώ το 2011 είτε συνετίστηκε, είτε τον επηρέασε η οικονομική κρίση, αφού διαπιστώθηκαν μόλις 3 παραβάσεις για μη έκδοση λιανικής απόδειξης για συνολικό ποσό 11.200 ευρώ.

«ΟΚ το έκλεισε»

Στο πόρισμά τους οι «Ράμπο» εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι η πραγματοποίηση των συναλλαγών γινόταν με το ανεπίσημο τετράδιο που κατέσχεσαν, καθώς σε όσες περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή, ο σχεδιαστής ανέγραφε τον λόγο, ενώ σημειώνονται λεπτομερώς καταθέσεις ονομαστικών χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς της εταιρείας του κ. Χολέβα, απόδειξη ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε.

Στο πρόχειρο τετράδιο δίπλα  από κάθε νυφικό ο κ. Χολέβας σημείωνε παρατηρήσεις, όπως «ΟΚ το έκλεισε», «Δεν απαντάει», «ΟΚ». Σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτισσες κατάφερναν μία καλή έκπτωση, η οποία ίσως να ήταν και το «δωράκι» για να μη ζητήσουν απόδειξη.

Η πληρωμή γινόταν πάντα μέσω τραπέζης. Οι πελάτες είχαν την επιλογή να καταθέσουν μετρητά στον τραπεζικό λογαριασμό του σχεδιαστή, να πληρώσουν μέσω πιστωτικής κάρτας ή με μεταφορά από δικό τους λογαριασμό. Σύμφωνα με το πόρισμα που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», ο σχεδιαστής κλήθηκε να προσκομίσει τα νόμιμα βιβλία και άλλα φορολογικά στοιχεία, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ζητά συμβιβασμό

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ με τη φοροδιαφυγή-μαμούθ των 2,5 εκατ. ευρώ έχει αποσταλεί στην αρμόδια ΔΟΥ, η οποία είναι και αρμόδια για να βεβαιώσει το πρόστιμο. Συνήθως το ύψος που επιβάλλεται είναι αντίστοιχο με την παράβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χολέβας έχει καταθέσει αίτηση σε αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητώντας συμβιβασμό, κατά το άρθρο 70 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι ελεγχόμενοι πετυχαίνουν -εάν φυσικά εγκριθεί η αίτησή τους- μια έκπτωση του προστίμου, η οποία σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ξεπερνά το 10% με 20%. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Χολέβας θα κληθεί να πληρώσει, στην καλύτερη περίπτωση, γι’ αυτόν πρόστιμο άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Έδινε και… συμβουλές για την κρίση

Σαν να μην έφτανε που είχε πιαστεί από το ΣΔΟΕ για τεράστια φοροδιαφυγή, ο κ. Χολέβας έδινε και συμβουλές για το πώς θα επιβιώσουν οι επιχειρηματίες του χώρου την περίοδο της οικονομικής κρίσης. «Το μυστικό είναι το άψογο σέρβις, η ποιότητα στο προϊόν, ο σχεδιασμός που ανταποκρίνεται στην αγορά, οι καλές τιμές και κυρίως να είσαι πάνω από τη δουλειά. Οσο δυσκολεύουν τα πράγματα τόσο πρέπει να προσθέτεις ανελέητη δουλειά, δηλαδή να τρέχεις και να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα μόδας. Είχε ξεχάσει φαίνεται να προσθέσει ότι και η μη έκδοση αποδείξεων αποτελεί κέρδος για την επιχείρηση, αρκεί η πελάτισσα να είναι μια μέλλουσα νύφη και όχι θηλυκή «Ράμπο» του ΣΔΟΕ…
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα Νέων Τεχνολογιών 2012-13 για ενήλικες από τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

imageΟι ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσει μια ακόμη σειρά εισαγωγικών μαθημάτων νέων τεχνολογιών για ενήλικες κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του διαδικτύου.
Σκοπός αυτού του κύκλου μαθημάτων είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων στη χρήση σύγχρονων διαδικτυακών υπηρεσιών  και εργαλείων (Web 2.0).
Σύνολο μαθημάτων: 8
Συνολική διάρκεια μαθημάτων: 12 ώρες (90’ το κάθε μάθημα)
Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όρ.), Κάδμου 7 & Δαιδάλου (χάρτης)
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα: 10 (maximum 15).
Εισηγήτρια: Κατερίνα Κεράστα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΦΒΛ και υπάλληλος της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
Ημέρα διεξαγωγής: κάθε Δευτέρα, 7.00-8.30 μμ. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υπερβούν τους 20, θα δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα του οποίου τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.
Χρόνος έναρξης: 26/11/2012 (διάλειμμα την περίοδο των Χριστουγέννων 24/12/2012-6/1/2013)
Χρόνος λήξης: 28/1/2013
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 50 € (προκαταβολή 25 €). Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του τμήματος μηχανοργάνωσης της Βιβλιοθήκης.
Απαραίτητες προϋποθέσεις παρακολούθησης των μαθημάτων:
α) συμπλήρωση της παρούσης ηλεκτρονικής ή έντυπης αίτησης (την έντυπη μπορείτε να τη ζητήσετε στη Βιβλιοθήκη)
β) οι συμμετέχοντες στα μαθήματα θα πρέπει να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και στοιχειώδεις γνώσεις του Διαδικτύου.
γ) εγγραφή στο Σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ετήσια συνδρομή 10 €)
δ) προκαταβολή 25 €.
Τελευταία ημέρα καταβολής των παραπάνω χρηματικών ποσών: Παρασκευή 16/11/2012
Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους επιλέξουν να κάνουν χρήση του προσωπικού τους υπολογιστή (laptop) κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (σύνδεση wi-fi).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1ο μάθημα: Επικοινωνίες (Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - Gmail) 1
2ο μάθημα: Επικοινωνίες (Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - Gmail) 2
3ο μάθημα: Δημιουργία εγγράφων online (Google docs/Google Drive)
4o μάθημα: Επεξεργασία εικόνας και online δημοσίευση (Picasa)
5ο μάθημα: Επεξεργασία βίντεο (Microsoft Movie Maker)
6ο μάθημα: Δημοσίευση βίντεο online (Youtube)
7ο μάθημα: Δημιουργία ιστολογίου (blogger) 1
8ο μάθημα: Δημιουργία ιστολογίου (blogger) 2
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε: τηλ. 22610.89970 ή 8997 (ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ή στείλτε email: http://kontactr.com/user/aikker
Τελευταία ημέρα υποβολής της αίτησης: Παρασκευή 16/11/2012.
Online αίτηση συμμετοχής: http://goo.gl/n4Wbd
Έντυπη αίτηση μπορείτε να βρείτε στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (ώρες λειτουργίας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μεϊμαράκης αναστέλλει την άσκηση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Βουλής

Αναστέλει την εκτέλεση των καθηκόντων  του ως πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης

Την αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Βουλής μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση που αφορά την εμπλοκή του σε καταγγελίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποφάσισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σύμφωνα με πληροροφορίες κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ήδη την απόφασή του στους πολιτικούς αρχηγούς, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν παραιτείται από τη θέση του προέδρου της Βουλής.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με το εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το απόγευμα της Δευτέρας θα ανακοινώσει την απόφασή του και στους αντιπροέδρους της Βουλής, τους οποίους και θα καλέσει να τον αναπληρώσουν μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:
«Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.
Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρπενήσι: Aνάστατος ο εμπορικός κόσμος για την αργοπορία των έργων

Την αντίδραση των επιχειρηματιών της περιοχής γύρω από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου αλλά και των οδών που γίνεται η ανάπλαση , προκαλεί η αργοπορία και οι ...
μεγάλες καθυστερήσεις των έργων, με πολλά παράπονα δε να διαπιστώνονται στις δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων στις περιμετρικές οδούς και την αποτυχημένη προσπάθεια Δημοτικής Αστυνομίας να διευκολύνουν την κατάσταση.

Όπως είπαν στο PrasiaOnline επαγγελματίες της Ευρυτανικής πρωτεύουσας, η καθυστέρηση των έργων επι της Εθνικής Αντίστασης όπου τα έργα σταμάτησαν λόγω έλλειψης υλικών,και τα προβλήματα επι της Ζηνοπούλου,τονίζοντας ότι με την ταχύτητα που πάνε μπορεί να φτάσουν και τα δύο χρόνια ,θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα έσοδά τους και ήδη κάποιοι προβλέπουν πτώση του τζίρου τους, μέχρι και 70 %.

Ήδη έχουν καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω του εμπορικού συλλόγου Καρπενησίου να γίνει προσωρινά διπλής κυκλοφορίας η Αθ. Καρπενησιώτη και οι πεζόδρομοι Κοσμά Αιτωλού και πίσω απο την Εθνική Τράπεζα .
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζουμε το έργο αγάπης στο Δήμο Θηβαίων με τη στήριξη των πολιτών


Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να ...
καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση.

Μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού του Παντοπωλείου, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, εξυπηρετήθηκαν τριάντα (30) οικογένειες δημοτών, στις οποίες δόθηκαν τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, χυμοί ντομάτας, γάλα, ζάχαρη, πατάτες, κρεμμύδια), ρούχα ,υποδήματα, λευκά είδη (πετσέτες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια) και σχολικά είδη (τετράδια, τσάντες, μολύβια, γόμες κτλ).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 60 δικαιούχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών. Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.

Καλάθια έχουν τοποθετηθεί στα ακόλουθα Σούπερ Μάρκετ:

• Μάμαλης (Συνοικία Πυρί)
• Γαλαξίας
• Lidl
• ΑΒ Βασιλόπουλος

Καθώς επίσης και στα Σούπερ Μάρκετ των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών).

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 (κα. Ευγενία Βενιζέλου).

Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262027703), από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.

Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ :

• Το καταστημα Βenetton της Θηβας που εδωσε 45 γυναικεια και 72 ανδρικα παντελονια.
• το συλλογο γυναικων «Iσμηνη» που εδωσαν ρουχα, παπουτσια και λευκα ειδη . 
• τη Χ.Ε.Ν. Θηβας για την προσφορα τροφιμων. 
• ολους τους δημοτες που καθημερινα φερνουν ρουχα, παπουτσια και τροφιμα για την ενισχυση των απορων οικογενειων.
• τους αγροτες του δημου μας για την προσφορα προιοντων (κρεμμυδια-πατατες) 
• το σουπερ μαρκετ lidl για τη χορηγια σε τροφιμα (αξιας 1000 ευρω) 
• την εταιρεια μισκο α.ε. για την προσφορα ζυμαρικων και σαλτσας ντοματας. 
• τα σουπερ μαρκετ : 
Μαμαλης, Γαλαξιας, ΑΒ Βασιλοπουλος , lidl
που εχουν τοποθετησει τα ειδικα καλαθια του παντοπωλειου. 
• τους εθελοντες του παντοπωλειου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Θήβα: Πόλεμος με αυγά και ντομάτες από τους Ρομά προς τη ΔΕΗ της Θήβας


Απο Viotiashop.gr
Ειρηνικά ξεκίνησε η πορεία των Ρομά από το σχολείο των τσιγγάνων στους Αγ. Θεοδώρους και κατέληξαν στη ΔΕΗ της Θήβας. 
Αιτία: η ΔΕΗ ύστερα από διαταγή έκοψε το ρεύμα στον τσιγγάνικο καταυλισμό. 
Μετά από πολλές ώρες έξω από την ΔΕΗ Θήβας , και φωνάζοντας οι Ρομά, αφού δεν υπήρχε αποτέλεσμα άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες στο κτίριο της ΔΕΗ. 
Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και μία διμοιρία ΜΑΤ για να αποτρέψουν γεγονότα.
Υπήρχαν εντάσεις και ένας τραυματισμός υπάλληλου ο οποίος δούλευε σε επιχείρηση εκεί κοντά και πήγε να επέμβει. Με τραυματισμούς στο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας.
Οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα υπάρχει και συνέχεια και υπάρχουν φόβοι ότι η κατάσταση θα ξεφύγει εκτός ελέγχου.
Με την παρέμβαση της αστυνομίας, ομάδα ΡΟΜΑ συγκροτήθηκε και ανέβηκε στα γραφεία της ΔΕΗ ώστε να διαπραγματευτούν και να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι παρκάρουν οι "μάγκες"στο Κριεκούκι!!!!!

 Απίστευτο και όμως... Ελληνικό!Συνέβη σήμερα το πρωί στο Κριεκούκι,Έλληνας οδηγός (παρκάρω όπου θέλω) διπλοπαρκάρισε το αυτοκινητό του στον κεντρικό δρόμο των Ερυθρών για να χαριεντιστεί με κάποιους φίλους του,με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στη κυκλοφορία των οχημάτων και κίνδυνος για μικροατύχημα.Ο συγκεκριμένος οδηγός είχε τεράστιο χώρο για να παρκάρει οπως θα δείτε κ στις φωτογραφίες αλλα επικράτησε η νοοτροπία του ΕΛΛΗΝΑ  περνάω κάθε μέρα απο εδώ  δικός μου είναι ο δρόμος!!!!!!!!Το κυριότερο της υπόθεσης είναι ότι μετά απο 15 λεπτά παρκάρισε κ άλλος Ελληνάρας οδηγός το αυτοκινητό  του απέναντι απο τον άλλον κ ετσι έκλεισε εντελώς ο δρόμος...




Νταλίκα χωράει.. αλλά δε βαριέσαι δίπλα ειναι η παρέα μου

Πάπαλα ο δρόμος
Πέρασαν 20 λεπτά και φιλοτιμήθηκε ο οδηγός να πάρει το αυτοκινητό του..δεν έγινε και τίποτα με γέλια και χαρές μας αποχαιρέτησε...

"ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται"

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι ο κτηματομεσίτης και ο κατασκευαστής που καταγγέλουν Μεϊμαράκη, Λιάπη, Βουλγαράκη για ξέπλυμα

Ποιοι είναι ο χρηματομεσίτης και ο κατασκευαστής που καταγγέλουν Μεϊμαράκη, Λιάπ

Δύο κατασκευαστές, οι Ιωάννης Καρούζος και Γιώργος Ζωγραφάκης και ένας μεσίτης, ο Ιωσήφ Λιβανός εμπλέκονται στην έρευνα των εισαγγελικών Αρχών και του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008 σε περιοχές-«φιλέτα» της Αττικής και όχι μόνο. Οι αγοραπωλησίες -σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων- ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από 10 δισ. ευρώ.
Τις καταγγελίες για ανάμειξη πολιτικών στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος, όπως ισχυρίζονται, έκαναν από το 2010 ο Γιώργος Ζωγραφάκης και ο Ιωσήφ Λιβανός οι οποίοι ενέπλεξαν τα ονόματα των πρώην υπουργών Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγαράκη και του νυν προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην υπόθεση, η οποία έχει ως εξής:
Ποιός είναι ο Καρούζος
Ο Ιωάννης Καρούζος, Κρητικός στην καταγωγή, ήταν ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions, μιας εταιρείας που έκανε χρυσές δουλειές και το 2006 ήταν 18η στην κατάταξη των σημαντικότερων επιχειρήσεων στον κλάδο των κατασκευαστικών.
Το 2005 ο κ. Καρούζος έγινε κουμπάρος του Ευάγγελου Μειμαράκη ο οποίος του βάφτισε τα δίδυμα παιδιά του μαζί με τον γνωστό εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η εταιρεία εμφάνισε τα πρώτα σημάδια για επικείμενο λουκέτο και αντιμετώπισε ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Το ίδιο καλοκαίρι η «τρύπα» του ομίλου κυμαινόταν σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος είχε στο χαρτοφυλάκιό του περί τα 40 ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα, μέρος των οποίων βρίσκονταν στην Κρήτη ενώ στη λίστα πελατών του Καρούζου ήταν οι αλυσίδες Marks & Spenser, Μαρινόπουλος και Intersport.
Ποιός είναι ο Ζωγραφάκης
Τον Ιούλιο του 2010 ο κ. Καρούζος γνωρίστηκε με τον επίσης κατασκευαστή Γιώργο Ζωγραφάκη, επίσης Κρητικό στην καταγωγή. «Εγώ δεν γνώριζα τον Καρούζο. Τον συνάντησα πριν από μερικούς μήνες και όταν μάλιστα είχαμε μια αντιδικία αφού μου χρωστούσε ενοίκια για ένα ακίνητο που έχω στη Γλυφάδα. Σε αυτή την υπόθεση τον συνάντησα και μπορώ να πω ότι τον συμπάθησα και προσπάθησα να τον βοηθήσω ως πατριώτης και ως συνάδελφος» είχε δηλώσει ο κ. Ζωγραφάκης στην κρητική εφημερίδα Πατρίς, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 2011, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News.
Τον Ιανουάριο του 2011 ο κ. Ζωγραφάκης είχε στείλει εξώδικα σε μεγάλο αριθμό Μέσων Ενημέρωσης και κατήγγειλε ενορχηστρωμένο σχέδιο εξόντωσης του ομίλου Καρούζου, στον οποίο πλέον συμμετείχε. Στις καταγγελίες του έκανε λόγο για «οργανωμένα συμφέροντα που χρησιμοποίησαν την εταιρεία για παράνομες πράξεις» καθώς και για «απόπειρα δωροδοκίας» με προκαταβολή ύψους 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να τα παρατήσει και να μην ασχοληθεί με τη διάσωση του ομίλου Καρούζου. Αυτές τις καταγγελίες ο κ. Ζωγραφάκης τις κοινοποίησε σε αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς και στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Οπως ανέφερε τότε ο κ. Ζωγραφάκης τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καρούζος δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις με στόχο την οικονομική και ψυχολογική εξόντωσή τους
Στις 21 Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζωγραφάκη, σταμάτησε εξαιτίας «ενός γεγονότος» να πιστεύει ότι ο κ. Καρούζος ήταν αθώος για την κατάντια του ομίλου χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω πληροφορίες γι'αυτό. Ο ίδιος πίστευε ότι η κατασκευαστική εταιρεία μπορούσε να επιβιώσει. «Οχι μόνο διασώζεται ο όμιλος αλλά περισσεύουν και 348.231.762.000 ευρώ. Αυτό τον όμιλο λοιπόν κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν διασώζεται» είχε επισημάνει ο επιχειρηματίας.
Οι δύο συνέταιροι έγιναν εχθροί
Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών η σχέση των δύο συνέταιρων πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Σε γραπτή καταγγελία του κ. Ζωγραφάκη στον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη του αναφέρει ότι απειλείται η ζωή του, ότι όσες προσπάθειες έκανε προκειμένου να ενημερωθούν οι Αρχές είχαν αποβεί άκαρπες.
Στην επιστολή του ο επιχειρηματίας υποστήριζε ότι ο Ιωάννης Καρούζος «ξεκίνησε τα οικονομικά εγκλήματα πριν από 19 χρόνια εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και όμως κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος για να απειλεί τη ζωή μου».
Στις καταγγελίες του ο κ. Ζωγραφάκης έγραφε ότι ο κ. Καρούζος στη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών χρησιμοποίησε πλαστά και εικονικά τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου. «Αυτά είναι λίγα παραδείγματα από τα πολλά που γνωρίζω και για τα οποία διαθέτω χιλιάδες έγγραφα. Κι όμως επαναλαμβάνω ότι ο κ. Καρούζος κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και αφού κατάφερε να καταστρέψει τον όμιλο και εμένα (για να χαθούν οι παράνομες πράξεις του) καταθέτοντας δόλια αιτήματα πτώχευσης χρεοκοπίας, απειλεί σήμερα και τη ζωή μου για να μη σας παραδώσω τα στοιχεία».
Σχεδιασμένη πτώχευση
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Ζωγραφάκης ισχυριζόταν ότι «η αίτηση πτώχευσης ήταν προσχεδιασμένη από το 2007, με μοναδικό σκοπό να εξαφανιστούν τα ίχνη για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί μέσω του ομίλου και έτσι οι κύριοι αυτοί να χαρούν τα κλοπιμαία και να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους ανενόχλητοι (και ατιμώρητοι) από τον οποιονδήποτε».
Τον Σεπτέμβριο του 2011 αποκαλύπτεται ότι ο κ. Ζωγραφάκης εκτός από εξώδικα που έστελνε σε κρατικές υπηρεσίες και εμπλεκόμενους έστειλε ενημερωτική επιστολή και στον τότε διοικητή της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ ενημερώνοντας ότι πρόκειται για ένα «ελληνικό οικονομικό σκάνδαλο 350 εκατ. ευρώ» ενώ κατηγόρησε ακόμη και τράπεζες που δεν τον βοηθούσαν για να ξεμπλοκάρει τον όμιλο από τη διαδικασία της πτώχευσης.
Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της Real News ο κ. Ζωγραφάκης σε άλλη ενημερωτική επιστολή προς τον ΣΔΟΕ αναφέρει : «Ο πραγματικός σκοπός του ομίλου ήταν να κλέβει το Δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες (στρατιωτικοί εξοπλισμοί κλπ). Είχαν καταφέρει και είχαν δικτυωθεί σε όλα τα πόστα εξουσίας, ακόμη και στη δικαστική.
Τα χρήματα που έπαιρναν οι πρώην Υπουργοί από μίζες τα έφερναν στον Ομιλο, τα παρέδιδαν στους δύο τότε νόμιμους εκπροσώπους του Ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν πρώτα το «ξέπλυμα» και στη συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό γειτονική χώρα. Για τις υπηρεσίες αυτές παρακρατούσαν ποσοστό επί των κεφαλαίων που «τακτοποιούσαν». Τα κεφάλαια που εισέρχονταν στον Ομιλο για «ξέπλυμα» δεν χρησιμοποιούνταν ούτε για αγορά ακινήτων, ούτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Περνούσαν μόνο από τον Ομιλο και, αφού «ξεπλένονταν», τα περισσότερα έφευγαν για το εξωτερικό. Αλλά ούτε και το ποσοστό που παρακρατούσαν για το «ξέπλυμα» χρησιμοποιείτο στον Ομιλο. Ταξίδευαν όλα μαζί στο εξωτερικό και η μοιρασιά γινόταν εκεί. Κάθε φορά που ήθελαν να προβούν σε αποστολή στο εξωτερικό, λάμβαναν κάποιο δάνειο από συγκεκριμένες τράπεζες με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, το οποίο τους χρησίμευε για να αποδεικνύουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι είχαν νόμιμα χρήματα και άρα μπορούσαν να τα στέλνουν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα όμως έστελναν τα κλεμμένα».
Ποιός είναι ο μεσίτης Ιωσήφ Λιβανός
Ο Ιωσήφ Λιβανός ήταν γενικός πρόεδρος μεσιτικής εταιρείας που ειδικεύεται στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα ακίνητα υψηλής αξίας. Ο κ. Λιβανός συνεργαζόταν με τον κ. Καρούζο και την σύζυγό του την προηγούμενη δεκαετία αλλά το 2010 προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Καρούζου.
Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Λιβανός αναφέρει ότι ο κ. Καρούζος του είχε αποκαλύψει ότι εξήγαγαν μεγάλα ποσά για λογαριασμό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Γιώργου Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη, σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της Real News. Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως «έχει καταθέσει αρμοδίως ότι μετά τις καταγγελίες του δέχεται απειλές και ότι έχει ζητήσει προστασία από την ελληνική αστυνομία».
Εμπλοκή του εφοπλιστή Νικόλαου Τσάκου
Συγκεκεριμένα, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, ο πρώην συνεργάτης του κ. Καρούζος του αποκάλυψε ότι στην όλη επένδυση συμμετείχαν οι τρεις τότε υπουργοί και ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, ο οποίος, όπως λέει, «είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά, μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα, σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες (λατινοαμερικανικές), μέσω offshore εταιρειών».
Ο κ. Λιβανός αναφέρει επί λέξει: «Με τεράστια έκπληξή μου, αρχικά για την ευκολία με την οποία το έπραξε, μου ανέφερε ότι οι υπουργοί αυτοί ήταν ο κουμπάρος του Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Μιχάλης Λιάπης και ότι ο εφοπλιστής αυτός ήταν ο Νικόλαος Τσάκος. Επίσης, μου είπε πως τα ποσά που εξήγαγαν ανέρχονται συνολικά σε 10.270.000.000 (δέκα δισεκατομμύρια διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων τα 250.000.000 ευρώ βρίσκονται σε τράπεζες της Αγγλίας και ότι τα δικά του και της συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα είναι μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων αυτών».
Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης με το ζεύγος Ιωάννη και Ραχήλ Καρούζου. Στα αριστερά, ένθετοι οι κύριοι Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης. Δεξια στην κορυφή, οι κύριοι Γιώγος Ζωγραφάκης και Ιωσήφ Λιβανός.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια με Ρομά στην Δ.Ε.Η. της Θήβας.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια με Ρομά στην Δ.Ε.Η. της Θήβας.

Διαμαρτύρονται γιατί η Δ.Ε.Η. διέκοψε το ρεύμα στον καταυλισμό τους στο Πυρί της Θήβας.

Απειλούν ότι θα μπούνε μέσα στα γραφεία της επιχείρησης, στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Αστυνομίας και μία διμοιρία ΜΑΤ.

Τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Ρομά μετά την Δ.Ε.Η. θα μεταβούν στο Δημαρχείο της Θήβας.

Όλα άρχισαν όταν η Δ.Ε.Η. αποφάσισε να διακόψει το ρεύμα λόγω της μη πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος από τους Ρομά.Ήδη υπάρχει ένας τραυματίας ο οποίος ήταν σε μαγαζί απέναντι της Δ.Ε.Η.  και προσπάθησε να μπεί στη μέση σε μία διαφωνία. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας με τραύματα στο πρόσωπο

Περισσότερα σε λίγο.....     
Διαβάστε Περισσότερα »

Προειδοποίηση για νέο ιό




Nέος ιός που συγκαταλέγεται στη ίδια "οικογένεια" με τον ιό SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) και προκάλεσε το 2002 τον θάνατο 800 ατόμων, εντοπίστηκε σε έναν άντρα στη Βρετανία, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι ο 49χρονος από το Κατάρ, διαγνώστηκε με ένα νέο ιό, που ανήκει στην κατηγορία Coronavirus.
Ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο ασθενής από το Κατάρ εξετάσθηκε από γιατρούς στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις 7 του ίδιου μήνα εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Ντόχα του Κατάρ και στις 11 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Βρετανίας.
Ο ιός SARS, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στην Κίνα και υπήρξε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 800 άτομα παγκοσμίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παΐσιος τον "έστειλε" φυλακή


Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε 27χρονο στα Ψαχνά Ευβοίας καθώς φέρεται να διατηρούσε σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Τους τελευταίους μήνες χιλιάδες καταγγελίες είχαν φτάσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από χρήστες του Facebook που ενημέρωναν τις αρχές για τις ύβρεις που αναρτούνται στο συγκεκριμένο προφίλ.
Από την ψηφιακή έρευνα, διακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή και κλιμάκιο Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από Τετάρτη στους λογαριασμούς η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο


Σύμφωνα με το υπουργείο, την Τρίτη θα κατατεθεί το 50% του ποσού και θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από την επόμενη.Μετά από ταλαιπωρία και αναβολές μίας εβδομάδας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι υπογράφτηκε η περιβόητη Κοινή Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία θα γίνουν οι πληρωμές της επιστροφής φόρου του πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες. Το 50% του ποσού θα κατατεθεί την Τρίτη και θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από την Τετάρτη, τουλάχιστον με βάση τα όσα λέει το υπουργείο.
Σύμφωνα με το υπουργείο, την Τρίτη θα κατατεθεί το 50% του ποσού και θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από την επόμενη.
Αναλυτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής: «Υπογράφηκε σήμερα η απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.  Γεώργιο Μαυραγάννη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά τους αγρότες για το έτος 2012.
Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με  βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2012, δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών.
Λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας η πληρωμή της επιστροφής θα γίνει σε δύο δόσεις του 50%. 
Η πρώτη δόση, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, θα καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και τα σχετικά ποσά θα είναι  διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων την αμέσως επόμενη ημέρα .
Όπως δήλωσε ο Υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2012,  είναι το ίδιο με πέρυσι, ενώ η πληρωμή  θα γίνει σε δύο δόσεις.
Είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Αίθριος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Σήμερα Δευτέρα, η εβδομάδα αρχίζει ζεστή και ηλιόλουστη, με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει και σταδιακά θα φτάσει μέχρι και τους 32 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αίθριος προβλέπεται ο καιρόςκαι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία γενιά θα κυμανθεί από 14 ως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 32 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη θα φτάσει έως και τους 30.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπουργείο Παιδείας: Κινητά στα σχολεία τέλος αλλιώς αποβολή

Υπουργείο Παιδείας: Κινητά στα σχολεία τέλος αλλιώς αποβολή

Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.
Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Τα συχνά κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία της χώρας, καθώς και οι ξυλοδαρμοί μαθητών που καταγράφονται και στη συνέχεια κάνουν το γύρο του διαδικτύου οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Έτσι λοιπόν μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν κλειστά τα κινητά κατά τη διάρκεια που θα βρίσκονται στο σχολείο, ενώ οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με επίπληξη ως και με αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αρπάχτρες και το όργιο προσλήψεων στην ΕΡΤ..

 

Καλά,3.000 ευρώ τον μήνα, ακόμα καλύτερα 
3.500 ευρώ τον μήνα, ξέρουμε όλοι τι σημαίνουν και μάλιστα σε τέτοια εποχή.
Αλλά πείτε για τον Θεό σας, τι σημαίνει για την ΕΡΤ της λιτότητας σύμβουλος προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών;; 




Τι σημαίνει ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας; Τι διάολο πάει να πει ειδικός σύμβουλος σε... θέματα επικοινωνίας;
Και πώς σε μια δημόσια επιχείρηση, που πρόσφατα έδιωξε κόσμο και υποτίθεται ότι διάγει περίοδο οικονομιών, βρίσκονται λεφτά για το διορισμό όχι μόνο μιας διμοιρίας στελεχών, αλλά και ενός λόχου συμβούλων;

Θα πείτε τα παιδιά που διορίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες δεν είναι όποια κι όποια.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν χρήζει συστάσεων.
Η κυρία από το Ράδιο Αλιβέρι, που προήχθη σε σύμβουλο επικοινωνίας, έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του κυρίου Κεδίκογλου.
Η κυρία Σαλαγκούδη -η διάσημη πριν ακόμα βγει στο γυαλί Ανθή- έχει το προνόμια να είναι θυγατέρα πρώην υφυπουργού του Καραμανλή.
Όλοι σχεδόν οι διορισθέντες έχουν το προνόμιο να υπηρετούν τον αγώνα τον καλό της Ν.Δ.

Με κάποιες εξαιρέσεις, όπως ο Αντώνης Λιάρος, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, που εκφράζουν το δίκαιο πνεύμα της σχετικής μοιρασιάς.


Υπάρχουν δυο ζητήματα μ’ αυτό το όργιο διορισμών στην ΕΡΤ. Το ένα είναι ότι αυτοί οι αμετανόητοι δεξιοί παλαιάς κοπής κάνουν τη δημόσια τηλεόραση σαν τα μούτρα τους.

Στις ειδήσεις, με εξαίρεση το βραδινό δελτίο, σε πιάνει πυρετός.
Το δίδυμο Αρβανίτη – Κατσίμη, αν και με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, εξορίστηκε σε γερμανικό νούμερο.
Ο Βαξεβάνης και άλλοι με δημοσιογραφικές εκπομπές κύρους είναι στο «περίμενε».
Αλλά στην τρυφερή Ανθή κάνουν επί δεκαπέντε μέρες μαθήματα για να μπορέσει να εμφανιστεί δεξιοπρεπώς στο γυαλί. Κ
αι κάτι τύποι με γκρι κοστούμια έχουν πλημμυρίσει τη μικρή οθόνη, τα πρωινά ιδιαίτερα, και επιδίδονται σε ασκήσεις του είδους:
Πώς να έχετε πόζα Καραγκιόζη όταν ασκείτε δημοσιογραφία Χατζηαβάτη.

Το δεύτερο είναι ότι οι άνθρωποι είναι αρπάχτρες, ασυνείδητοι, χοντρόπετσοι σε βαθμό ηλιθιότητας.

Διορίζουν τα δικά τους παιδιά με παχυλούς μισθούς, ενώ χώνουν κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους, στα υπόγεια της απόγνωσης.
Και την ίδια στιγμή θέλουν να μας πείσουν ότι μοιράζουν τις θυσίες δίκαια.
Την τραβάει δηλαδή η όρεξή τους τη μούντζα:
Πάρτε να μη σας χρωστάμε…

Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


«Ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού στο 1ο Καλλικρατικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  Δήμου Ορχομενού»
 
 Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η 1η μέρα του 1ου Καλλικρατικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών του Δήμου Ορχομενού στην κεντρική πλατεία (πλατεία Ηρώων) Ορχομενού. Την βραδιά αυτή συμμετείχαν χορευτικά του Δήμου μας , από τον Άγιο Δημήτριο και το Ακραίφνιο. Ο "Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού" συμμετείχε χορεύοντας χορούς από την Κέρκυρα, σε διδασκαλία του κ. Κων/νου Πατσαλή.
   Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» θέλει να ευχαριστήσει του διοργανωτές για την πρόσκληση σε αυτή γιορτή του πολιτισμού , το Δήμο Ορχομενού και ιδιαίτερα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νεκτάριο Τσάπρα . Ο Όμιλός μας εύχεται ολόψυχα να γίνει το Φεστιβάλ αυτό θεσμός για το Δήμο μας και πολύ γρήγορα να ξεπεράσει και τα σύνορα της περιοχής μας!
 
Και του χρόνου!
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας



Αγωνία για τα δεδουλευμένα και για τις επιπτώσεις από την εκκαθάριση

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζα της Λαμίας. Σε γενική συνέλευση του σωματείου τους, το Σάββατο το βράδυ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κινήσεις για συναντήσεις, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, στην Αθήνα.

Ήδη, οι απεργοί έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σημειώνοντας πως οι επιπτώσεις από την εκκαθάριση της τράπεζας θα αγγίξουν και την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Περίπου 17.000 άνθρωποι από την περιοχή είναι μέτοχοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και, όπως λένε, προβλέπεται ότι, αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι αρνητικό τότε θα κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές οι μέτοχοι και, μάλιστα, να έχουν ευθύνη έως και το 5πλάσιο της μερίδας τους.

Από τους 45 εργαζομένους που υπήρχαν στη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας έχουν απολυθεί 22 χωρίς να πάρουν αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες. Οι ίδιοι επιμένουν πως «η τράπεζα είχε και έχει τα χρήματα για να την καταβάλει αλλά αρνείται να το πράξει μέχρι σήμερα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ