Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Δενδροφύτευση στην όχθη του Λόφιου Ποταμού στην Αλίαρτο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8-12-2012 δενδροφύτευση στην ανατολική όχθη του Λόφιου ποταμού που διασχίζει την πόλη της Αλιάρτου. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Δημοτική κοινότητα και υποστηρίχτηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλιάρτου και φυσικά από την Δημοτική Αρχή. 


Στην όχθη του ποταμού, που πρόσφατα καθαρίστηκε, πίσω από την προστατευτική μπάρα, φυτεύτηκαν πάνω από διακόσια δεντράκια, που σίγουρα θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο της περιοχής...




Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκική κορβέτα στο Σούνιο! Νέα απαράδεκτη πρόκληση από Άγκυρα

 
Τουρκική κορβέτα στο Σούνιο! Νέα απαράδεκτη πρόκληση από Άγκυρα
Όχι δεν πρόκειται για αβλαβή διέλευση,αφού η τουρκική κορβέτα “BΕΥΚΟΖ”,σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 08 Δεκεμβρίου (19:32) ΝΔ Κύθνου, συμφωνα με το Onalert.gr.

Στη συνέχεια κινήθηκε σε Διεθνή Ύδατα Δυτικά Μήλου, Βόρεια Κρήτης και την 09 Δεκεμβρίου με Ανατολική πορεία απομακρύνθηκε Ανατολικά Κρήτης. Πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του”. Είναι απλά απαράδεκτοι οι γείτονες. Κάθε φορά που “αλλάζουν” πλοίο στις αποστολές τους στην αν.Μεσόγειο,το κάνουν ,μέσω… Σουνίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας με θέμα την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία




afisa2013_F29222.jpg
image001_F29255.jpg
 image002_F29285.jpg
Διαβάστε Περισσότερα »

Θύελλα αντιδράσεων για το σχέδιο ''Αθηνά'' στην Παιδεία

Έντονες διαμαρτυρίες από τους πανεπιστημιακούς για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων που συνθέτουν το σχέδιο ''Αθηνά''. Τι δηλώνει ο υπ. Παιδείας για τα κριτήρια αλλαγής του ακαδημαϊκού χάρτη
Για ''βιασύνη και προχειρότητα'' επικρίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου ''Αθηνά'' για τον νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην πρόσφατη (4/12/2012) συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ συζητήθηκε το θέμα του σχεδίου και, όπως σημειώνουν οι καθηγητές, ''είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει επιλέξει να προχωρήσει στις αναδιαρθρώσεις με βάση κυρίως κριτήρια εξοικονόμησης πόρων.
Μέτρα που οδηγούν στη συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
Οι πρόσφατες νομοθετικές εμπειρίες μας έχουν εμπεδώσει την πεποίθηση ότι για να επιτύχει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, απαιτείται συστηματικός στρατηγικός σχεδιασμός, σεβασμός της ακαδημαϊκότητας και ουσιαστική διαβούλευση στο εσωτερικό της ακαδημαϊκής κοινότητας''.
Οι καθηγητές Πανεπιστημίου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στο υπουργείο Παιδείας ''για τη βιασύνη, την προχειρότητα και την έλλειψη διαλόγου με την οποία επιδιώκονται προκρούστειες αλλαγές, που οδηγούν στη συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης''.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ''Καθημερινή της Κυριακής'' μίλησε εκτενώς για το σχέδιο ''Αθηνά'' σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες τμημάτων και σχολών.
Οι εισακτέοι δε θα μειωθούν και θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία
Όπως είπε ο υπουργός, οι εισακτέοι δεν πρόκειται να μειωθούν παρά τη συρρίκνωση των σχολών, ενώ οι υποψήφιοι ''Θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μηχανογραφικό δελτίο που δεν θα περιλαμβάνει Τμήματα που οδηγούν a priori στην ανεργία. Όλοι έχουν να κερδίσουν. Πρωτίστως, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία. Οι οικογένειες θα ωφεληθούν γιατί οι θυσίες τους θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα. Τα ΑΕΙ θα αναβαθμιστούν διεθνώς''.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι παρά τη συρρίκνωση του αριθμού των Τμημάτων, στόχος είναι ο αριθμός των εισακτέων να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση απόλυσης προσωπικού από τα τμήματα που θα συγχωνευθούν.
Άλλωστε, ο Υπουργός Παιδείας θα αρχίσει τις επαφές του με τις Συνόδους Πρυτάνεων και Προέδρων ΤΕΙ για το σχέδιο ''Αθηνά'' και στη συνέντευξη του τόνισε ότι ήδη έχει συναντηθεί μαζί τους κατ’ ιδίαν και πρόσθεσε: ''Θα κουβεντιάσουμε τις προτάσεις τους και θα καταλήξουμε στα κριτήρια που θα βοηθήσουν στη λήψη των τελικών αποφάσεων. Ο εξορθολογισμός του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας είναι η αναγκαία προϋπόθεση, όχι μόνο για την οριστική ανάκαμψή της αλλά και για ένα εθνικό μοντέλο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης''.
Τα κριτήρια των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων
Αναφερόμενος στα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις ο Κ. Αρβανιτόπουλος είπε: ''Κριτήρια επιστημονικά, λειτουργικά, αναπτυξιακά. Πρέπει να θεραπεύσουμε την υπερεξειδίκευση των γνωστικών αντικειμένων και να δούμε δυνατότητες συγχώνευσης Τμημάτων με παρεμφερή αντικείμενα.
Να δούμε το μέγεθος και τη διάρθρωση των ΑΕΙ, τις αναλογίες διδακτικού και διοικητικού προσωπικού με τους φοιτητές και το κόστος ανά φοιτητή. Να δούμε την απορρόφηση των αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο, τη συμβολή των Ιδρυμάτων και των γνωστικών αντικειμένων στην ανάπτυξη της περιφέρειας.
Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με στόχο τη δημιουργία επιστημονικών μονάδων με διεθνές κύρος, βιωσιμότητα και συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Θέλω να τονίσω ότι μελετάμε την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους ΤΕΙ, που συντεχνιακές λογικές επί σειρά ετών τους τα αρνούνται.''

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Αναστέλλουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν την Κυριακή οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.
Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων - που είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου - καθώς εκτίμησαν πως μια ενδεχόμενη απεργία τους μέσα στην εορταστική περίοδο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Πέτρος Σκουληκίδης, «αναστείλαμε τις απεργίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος με το υπουργείο, καθώς και να συναντηθούμε άμεσα με την τρόικα για να τους πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας». Πρόσθεσε δε ότι «είναι θετική εξέλιξη η πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να συνηγορήσει στις ιδιωτικές εταιρείες, που εκμεταλλεύονται τα διόδια, έτσι ώστε να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων που καταβάλλουμε».
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.
Υπέρ της εξάντλησης του διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών και κατά των άμεσων κινητοποιήσεων, τάχθηκαν και οι διεθνείς μεταφορείς (ΟΦΑΕ), που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μην απλώνεις ρούχα μέσα στο σπίτι! Κάνει κακό!

Μια νέα έρευνα στη Σκωτία υποστηρίζει ότι το να απλώνουμε τα πλυμμένα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού
για να στεγνώσουν είναι μια συνήθεια που μπορεί να βλάψει την υγεία μας.

Η υγρασία που έχουν τα ρούχα ενισχύει την ανάπτυξη μούχλας και σε συνδυασμό με τα ακάρεα της σκόνης μπορεί να κάνουν το περιβάλλον του σπιτιού αφόρητο για όσους είναι επιρρεπείς στο άσθμα.

Επίσης, εκτός από άσθμα, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές ρινίτιδες και άλλες αλλεργίες. Επιπλέον την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας επιβαρύνουν και τα αρώματα των μαλακτικών των ρούχων.

Όσο για την οικονομία; Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα στεγνωτήριο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το στέγνωμα δίπλα σε καλοριφέρ, καθώς λόγω της υγρασίας που αναπτύσσεται έχουμε την τάση να ανεβάζουμε την θερμοκρασία.

Θυμηθείτε λοιπό ότι είναι καλύτερα να στεγνώνετε τα ρούχα σας σε μια προστατευμένη βεράντα ή μπαλκόνι παρά στο εσωτερικό.

Μπορεί τα ρούχα να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν αλλά τόσο εσείς όσο και το σπίτι σας θα γλιτώσετε από την υγρασία που μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει το γράμμα αυτόχειρα στα Ιωάννινα

Σoκ στα Ιωάννινα, από την είδηση αυτοκτονίας του 52άχρονου γεωπόνου Α.Σ, που εργάζονταν στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Ήταν σήμερα περίπου 13.30 όταν δικοί του άνθρωποι τον βρήκαν νεκρό στο διαμέρισμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του firmani.gr, ο 52άχρονος άνδρας πήρε φυτοφάρμακα και τερμάτισε τη ζωή του για προσωπικούς λόγους, όπως γράφει και στο γράμμα που άφησε στους δικούς του...

Στο σημείωμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων: ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΕΧΤΗΚΑΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ιερά" ακίνητα...


Δείτε τις φωτογραφίες...
Δύο από τα ακίνητα που σχετίζονται με μέλη της οικογένειας του μητροπολίτη Νίκαιας και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που ερευνά το ΣΔΟΕ, παρουσιάζονται από το "Εθνος της Κυριακής".
Σύμφωνα, λοιπόν, δύο ακίνητα εντοπίστηκαν στη... Γραβιά Φωκίδας, στη θέση "Τζότζικας" και το άλλο στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης. Αμφότερα αποτελούν λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Το ακίνητο στους πρόποδες του Παρνασσού είναι χτισμένο σε πλαγιά, με κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και ασβεστόλιθο.

Αντίστοιχης πολυτέλειας και ακρίβειας είναι είναι η κατοικία σε Ν. Ερυθραία-Εκάλη. Το σπίτι περιβάλλεται από ψηλά δέντρα, έχει δύο εισόδους και μοιάζει με φρούριο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κορυφή του κόσμου οι νεάνιδες του ελληνικού πόλο...

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Εθνική Νεανίδων στο πόλο, αφού στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Περθ της Αυστραλίας, επικράτησε στον τελικό της Ουγγαρίας με 9-5. Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι ... είναι η κορυφαία σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κατακτώντας μετά τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο τίτλο, και στις δύο περιπτώσεις με άνετες νίκες επί της Ουγγαρίας.

Η άμυνα ήταν το... σήμα κατατεθέν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, υποχρεώνοντας τις Μαγυάρες σε βιαστικές επιθέσεις από την περιφέρεια και δίνοντας ελάχιστες αποβολές. Το νευρικό ξεκίνημα της εθνικής ξεπεράστηκε χάρη σε δύο γκολ στην παίκτρια παραπάνω, το δεύτερο εκ των οποίων ήρθε από την Αλκηστη Μπενέκου στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Η ελληνική ομάδα πέτυχε και τρίτο γκολ πριν σκοράρει για πρώτη φορά η Ουγγαρία (στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου), στην πρώτη αποβολή που χρεώθηκε η εθνική. Η ροή του τελικού, όμως, δεν άλλαξε και η Στεφανία Χαραλαμπίδη «έγραψε» το 6-2 στην εκπνοή του ημιχρόνου, ενώ η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου σταματούσε όποια αντίπαλα σουτ πήγαιναν προς την εστία, επικυρώνοντας τον άτυπο τίτλο της κορυφαίας τερματοφύλακα του κόσμου σε αυτή την ηλικία.

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκαν 7-2 με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και σκόραραν ξανά με τη Ζάντου στα τελευταία δευτερόλεπτα του οκταλέπτου (8-3).

Το τελευταίο γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου -λίγο πριν αποχωρήσει με τρεις ποινές- στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου (9-3) και η Ουγγαρία απλά μείωσε σε 9-5, ενώ οι Ελληνίδες διεθνείς περίμεναν απλά να κυλήσει ο χρόνος για να αρχίσουν τα πανηγύρια.

Πρωταθλήτριες Ευρώπης και κόσμου (οι περισσότερες) μέσα σε 16 μήνες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεν είναι μικρό κατόρθωμα για τα κορίτσια αυτά, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο, βαδίζοντας στα χνάρια της εθνικής γυναικών.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 0-2, 2-4, 1-2, 2-1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (3/5 π.π.): Αν. Χόρβατ, Ιλες, Ζίγκλερ 1, Γκουρισάτι, Μισκόλτσι 1, Κοβέσντι, Γκέμες, Γκάρντα 2, Σίκτερ, Κέλε, Μπρ. Χόρβατ 1, Χαγιόρ, Ντοροζλάι

ΕΛΛΑΔΑ (3/7 π.π.): Διαμαντοπούλου, Αλκ. Μπενέκου 1, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Ιολ. Μπενέκου, Ξενάκη, Ι. Χαραλαμπίδη 1, Ζάντου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Κότσια, Στεφ. Χαραλαμπίδη 3, Φλώρου, Κοντογιάννη, Τερεφού

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, που νίκησε τις ΗΠΑ στον «μικρό τελικό» με 13-12.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρετεντέρης: Οι εκλογές του Ιουνίου κρίθηκαν από ενάμιση κανάλι και 2-3 εφημερίδες

Πρετεντέρης: Οι εκλογές του Ιουνίου κρίθηκαν από ενάμιση κανάλι και 2-3 εφημερίδ

Ως «τυχαίους» που οδήγησαν με τους χειρισμούς της την Ελλάδα στο στόχαστρο των «τυχάρπαστων», χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στο νέο του βιβλίο όπου καταγράφει την πορεία από τις εκλογές του 2009 έως τις εκλογές του 2012.
Στο βιβλίο «Ο Ψυχρός Εμφύλιος, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που διέλυσαν τη χώρα», ο δημοσιογράφος των Νέων, του Βήματος και του MEGA παραθέτει ρήσεις και διαλόγους μεταξύ κορυφαίων πολιτικών, και καταθέτει την άποψή του για τις αιτίες της τελευταίας καταστροφικής, όπως χαρακτηρίζεται, τριετίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», που δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα, ο κ.Πρετεντέρης γράφει στην αρχή του νέου βιβλίου του: «Πριν από τρία χρόνια, η Ελλάδα έπεσε στα χέρια των τυχαίων. Κι αμέσως μετά βρέθηκε στο στόχαστρο των τυχάρπαστων», αναφερόμενος προφανώς στον Γιώργο Παπανδρέου που κέρδισε τις εκλογές το 2009. Στη συνέχεια, γράφει ότι στην Ελλάδα η καταστροφή αυτή εξελίχθηκε σε «μια σύγκρουση που πήρε μορφή εμφυλίου "χαμηλής έντασης"... Ένας Ψυχρός Πόλεμος χωρίς πολεμικές συγκρούσεις και ένοπλες αναμετρήσεις, αλλά με το πάθος, τον φανατισμό και τον διχασμό μιας τυπικής εγχώριας σύγκρουσης».
Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρει τις «ανεδαφικές» όπως χαρακτηρίζει διαβεβαιώσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Βάσω Παπανδρέου ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμοστεί, παρά την ανησυχία της ότι θα έπρεπε να ληφθούν έγκαιρα μέτρα. «Η Ευρώπη θα μπει σε ανάκαμψη, άρα κάτι θα τσιμπήσουμε κι εμείς» φέρεται, σύμφωνα με τον κ.Πρετεντέρη, να ήταν η απάντηση του κ.Παπακωνσταντίνου στην Βασω Παπανδρέου όταν τον ρώτησε που θα βρει τα λεφτά τον Νοέμβριο του 2009.
Δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο
Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική του κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο κ.Πρετεντέρης γράφει ότι δεν έχει εντοπίσει «ούτε ένα ίχνος ουσιαστικής διαπραγμάτευσης» για το πρώτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε το Μάιο του 2010, και δηλώνει σίγουρος ότι αυτό ήταν «προφανώς κάποιο copy-paste αντίγραφο διάφορων προγραμμάτων που το Ταμείο περιφέρει, με αμφίβολες προθέσεις και αμφίβολα αποτελέσματα στα διάφορα μέρη του κόσμου». «Ούτε το υπουργικό συμβούλιο ούτε κανένα άλλο κυβερνητική ή πολιτικό όργανο ενεπλάκη στις συζητήσεις» υπογραμμίζει.
Για το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2011, ο κ.Πρετεντέρης γράφει ότι επρόκειτο για έναν «εντελώς απερίσκεπτο ελιγμό, ο οποίος είχε έντονα χαρακτηριστικά διολού εκβιασμού χωρίς να υπάρχει τίποτε να τον υποστηρίζει». Σημειώνει ότι «ήταν η προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων να παραμείνουν στην εξουσία», προσπάθεια που ο κ.Παπανδρέου και το περιβάλλον του σχεδίασαν ως «συνολική πολιτική κίνηση (ψήφος εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα) χωρίς να γνωρίζουν ούτε πως θα αντιδράσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ψήφο εμπιστοσύνης ούτε πως θα δεχθούν οι ξένοι το δημοψήφισμα».
Τέλος, ο δημοσιογράφος αναφέρει συνομιλία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Ιούνιο του 2012, όταν στις εκλογές κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα, το οποίο χαρακτηρίζει χρεοκοπημένο και απαξιωμένο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του εξέφρασε τη δυσφορία του για την προεκλογική τακτική του Αντώνη Σαμαρά και ο κ.Πρετεντέρης, γράφει, του απάντησε: «Τις εκλογές δεν θα τις κρίνει ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας. Θα τις κρίνει το ερώτημα. Διότι από αυτό θα προκύψει και η απάντηση». Και συνεχίζει τονίζοντας: «Ακόμα και τώρα θεωρώ ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου κρίθηκαν επειδή ενάμιση κανάλι και δυο-τρεις εφημερίδες έκαναν σε πολύ δύσκολες συνθήκες τη δουλειά τους: έθεσαν το σωστό ερώτημα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόρρητη έκθεση βόμβα: Έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αξίας 1,3 τρισ.!

Απόρρητη έκθεση βόμβα: Έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αξίας 1,3 τρισ.!

Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μπορούν να φέρουν στη χώρα μας 1,3 τρισ. δολάρια κρύβονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που παρέδωσαν στο πρωθυπουργό τρεις Έλληνες καθηγητές.
Η έκθεση αυτή που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο , Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων .
Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.
Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 270 δισ. δολαρίων ενώ εαν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου το όφελος θα εκτιναχθεί στα 1,3 δισ. δολάρια
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την έκθεση της Deutsche Bank που έκανε λόγο για γεωλογικές έρευνες που αν επαληθευτούν, θα «χαρίσουν» στην Ελλάδα σημαντικά κέρδη από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελεσματα Β' Κατηγοριας Βοιωτιας

τα Αποτελεσματα της Β' Κατηγοριας Βοιωτιας
σε Επιμελεια Μηνα Παπαθωμα

ΑΟ Παυλο - ΑΟ Στειρι     2-0
Απολλωνας Ακραιφνιου - Παναθηναικος Κυριακιου  3-0
Πανγεωργικος - Πανδαυλειακος   2-1
Ολυμπιαδα Οινοφυτων - Ελλοπιακος   1-1

Σημερα Κυριακη 9 Δεκεμβριου

Γηπεδο Κοκκινου 11.30 π.μ    ΑΟ Καστρο - Εθνικος Αναληψης

Γηπεδο Αρματος   3.00 μ.μ    Αρματηλατης - ΑΟ Υπατο
Γηπεδο Ελεωνα    3.00 μ.μ    ΑΕΣ Ελεωνας - Πελοπιδας Θηβας
Γηπεδο Ασωπιας   3.00 μ.μ   Ηρακλης Ασωπιας - Αναγεννηση Σχηματαριου
Γηπεδο Ασκρης     3.00 μ.μ   Θεσπιακος - Ευαγορας Οινοης
Γηπεδο Καπαρελλιου  3.00 μ.μ   ΑΟ Μελισσοχωρι - ΑΟ Μαυρομματι
Γηπεδο Σχηματαριου  3.00  μ.μ  Ατρομητος Σχηματαριου - ΑΕ Δηλεσι
Γηπεδο Αγιου Γεωργιου  3.00 μ.μ   Νικη Λαφυστιου - Αρης Αγιας Τριαδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στο Κιάτο


Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στο Κιάτο
Σεισμός, εντάσεως 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την πρώτη, προκαταρκτική μέτρηση), σημειώθηκε στις 3.23 τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο Κιάτο.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του ήταν 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιάτου, κοντά στο χωριό Κρυονέρι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξενάγηση στελεχών του ΚΕΠΒ και της 114 ΠΜ από τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο σε μονές της Βοιωτία


Φωτογραφία για Ξενάγηση στελεχών του ΚΕΠΒ και της 114 ΠΜ από τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο σε μονές της Βοιωτίας

Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας: Η πολύπλευρη παρουσία της υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο

Μία μέρα δεν είναι αρκετή για να αντιληφθεί ένας πιστός πόσο κοντά μπορεί να έρθει στην Εκκλησία και στο έργο της. Αλλά στην δίνη που ζούμε είναι μία αρχή, ένα αποκούμπι. Και αυτή η ημέρα ήταν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, όταν ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος ξενάγησε ο ίδιος τα στελέχη του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, της 114 Πτέρυγας Μάχης και τις οικογένειές τους στις Ιερές Μονές της Βοιωτίας. Ακούραστος, αεικίνητος, ο εμπνευσμένος Πατέρας περιέγραψε με λόγο που μαγνήτιζε μεγάλους και μικρά παιδιά   το Θαύμα της Παναγίας της Σκριπούς, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ορχομενό. Με σεμνότητα αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της αναστήλωσης του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ στην Δαύλεια, ένα χώρο κόσμημα. Τα φωτισμένα πρόσωπα των κοριτσιών που πρόσφεραν τα διακονήματα στους επισκέπτες εύστοχα θα θεωρήσει κανείς ότι απεικόνιζαν το ίδιο το πρόσωπο του Ποιμενάρχου
Ξενάγηση στελεχών του ΚΕΠΒ και της 114 ΠΜ από τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο σε μονές της Βοιωτίας - Φωτογραφία 2
. Αλλά και στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, εκεί ψηλά στον Παρνασσό, στα 1000 μέτρα υψόμετρο, πώς να μην θαυμάσει κανείς την πίστη των μοναχών. Η φράση της Ηγουμένης «Για μάς το χιόνι είναι η ασφάλειά μας» έκανε όλους να καταλάβουν την δύναμη της ψυχής και της πίστης. Πώς να μην νοιώσεις ταπεινότητα όταν ο Σεβασμιότατος σου προσφέρει ο ίδιος τα κεράσματα Πώς να μην νοιώσεις δέος και συγκίνηση για την Ορθοδοξία όταν τα λόγια του γέροντα Γεωργίου, σε μεταφέρουν 1000 χρόνια πριν, όταν κτιζόταν η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Πώς να μην οπλιστείς με δύναμη όταν ακούς για τις ασύλληπτες κακουχίες που υπέστησαν οι μοναχοί στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας. Πώς να μην θαυμάσεις τον Γέροντα που έχεις μπροστά σου που η ταπεινότητά του δεν θα σου μαρτυρήσει με τι κόπο και εμπόδια κατόρθωσε, ως ηγούμενος της Μονής επί έτη πολλά, να την αναδείξει σε όλο της το μεγαλείο.

Πώς να μην αγαλλιάσει η ψυχή σου όταν η φιλανθρωπία της Εκκλησίας μας παίρνει σάρκα και οστά στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Βλάσιος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Ανετο πέρασμα από την Ιεράπετρα (81-62)

A.E._Livadias_2012-2013 Οπως αναμενόταν, οι παίχτες της ομάδας μπάσκετ της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς έφτασαν στο ζητούμενο, τη νίκη, στο παιχνίδι που έδωσαν σήμερα (Σάββατο 8/12) το απόγευμα (16:30’) στην Ιεράπετρα και στρέφουν, πλέον, το βλέμμα τους στα επόμενα παιχνίδια.
Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής του προγράμματος, του πρωταθλήματος του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου, της Γ’ Εθνικής κατηγορίας 2012-3, «πέρασαν» σχετικά άνετα, χωρίς κανένα πρόβλημα από την όμορφη παραθαλλάσια, κωμόπολη της Κρήτης.
Το συγκρότημα του Νίκου Χρυσόγελου πέρασε ένα άνετο απόγευμα στην Ιεράπετρα επικρατώντας των νεοφώτιστων με 81-62 χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστικές δυσκολίες.
Ετσι, διεύρυναν το αήττητο σερί τους και, πλέον, περιμένουν τα αυριανά αποτελέσματα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά σε ένα ακόμη παιχνίδι και με την ολοκλήρωση του α’ 10λεπτου προηγήθηκαν με 6 πόντους (20-26). Στο β’ 10λεπτο όμως, «κοιμήθηκαν», «κόλλησαν» και οι γηπεδούχοι με σερί 13-12 μείωσαν στους 5 πόντους αφού οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 33-38. Οι... «φωνές» στα αποδυτήρια φαίνεται να έπιασαν τόπο κι έτσι στο γ’ 10λεπτο  οι παίχτες της Α.Ε.Λ. έπαιξαν στο ελάχιστο σύμφωνα με τα στάνταρτς τους, έκαναν σερί 11-19 και πήραν διαφορά 13 πόντων (44-57). Στο δ’ και τελευταίο 10λεπτο έπαιξαν όσο έπρεπε και με επιμέρους σκορ 18-24, πήραν τη νίκη με τελικό σκορ 62-81.

Α.Ο. Ιεράπετρα (Γαϊτανάκης): Κορνιωτάκης 7(1), Λυκουρίνος 7(1), Κοροβέσης 4, Χατζηιωαννίδης 3(1), Καραλάκης 9(2), Μούτσα, Κολοβός 3(1), Βαν Ντε Μπιλτ 4, Σειραλάκης, Στρατάκης 13(1), Βασιλειάδης 12.
Α.Ε. Λιβαδειάς  (Χρυσόγελος): Βέλλιος 8(1), Κακοσαίος, Τερματζίδης 7(2), Παπαντωνίου 21, Γρύλλης 3(1), Δελέγκος 6, Παπαδόπουλος 16, Καρφάκης, Δημητριάδης 24, Σταμάτης.
Τον αγώνα διηύθυναν δυο διαιτητές από τον σύνδεσμο Κρήτης. Συγκεκριμένα ήταν: ο κ. Βαλούρδος Γεώργιος (B' Εθνικής, έτος γέν: 1980, σχολή: 2000, έτος αξιολόγησης: 2008, Επάγγελμα: Ιδ.Υπάλληλος) και ο κ. Χατζημάρκος Δημήτριος (Γ' Εθνικής, έτος γένν.:1989, σχολή: 2007, έτος αξιολόγησης: 2011, Επάγγελμα: Φοιτητής)viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποδείξεις και... δώρα για πάταξη της φοροδιαφυγής

Σε μία προσπάθεια να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οικονομικό επιτελείο έθεσε επί τάπητος ακόμα και την ιδέα του "τζογαρίσματος".
Θέλουν, όπως σημειώνει "Το Βήμα", να δώσουν κίνητρο για να ζητά ο κόσμος αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς, με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση της πλειονότητας των πολιτών, το σύστημα αποδείξεων έχει ατονήσει.
Στοχεύουν μάλιστα σε αποδείξεις που αφορούν ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες, στις οποίες το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή.
Επίσης, η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει τη φοροκάρτα - ηλεκτρονική διαδικασία καταγραφής (οπότε και θα παρακρατείται αυτόματα το ΦΠΑ).
Αυτό τον τριπλό στόχο έρχεται να υπηρετήσει η ιδέα της κληρωτίδας τυχερών αριθμών από αποδείξεις.
Πώς θα συμβεί αυτό; Όσοι μαζεύουν αποδείξεις, συγκεκριμένων κατηγοριών, με ηλεκτρονικό τρόπο, θα μπορούν να μπαίνουν σε μια κλήρωση, η οποία θα γίνεται, σε τακτό χρονικό διάστημα, με βάση μια διαδικασία που θα προσδιορισθεί, ώστε να κερδίζουν κάποιο ποσό.
Οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ- έχουν συμφωνήσει με την ιδέα της κλήρωσης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη προτείνει να υπάρχει παράλληλα φοροαπαλλαγή έναντι αποδείξεων, πάντα εφόσον γίνεται ηλεκτρονική καταχώρησή τους, και αφορούν στοχευμένους τομείς επαγγελματικής δραστηστηριότητας όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή.
Θεωρούν ότι η έκπτωση φόρου μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να απαιτούν οι πολίτες αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η ΔΗΜΑΡ επιζητά να επιταχύνει την προώθηση αλλαγών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και ετοιμάζει προτάσεις για ρυθμίσεις που "είναι πολιτικά και τεχνικά ώριμες να εφαρμοστούν".
Διαβάστε Περισσότερα »

Η 7χρονη κόρη του Μάκη με το μπουφάν των 2.000 ευρώ!

Την ώρα που ο κόσμος πεινάει, ο πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος, Μ. Τριανταφυλλόπουλος ξοδεύει 4 βασικούς μισθούς για το Dior μπουφάν της κορης του! Ενας στους τέσσερις Ελληνες είναι άνεργος. Οι υπόλοιποι θα ...


πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς αν βρουν δουλειά με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ το μήνα, όπως μας είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Την τελευταία τριετία, 3.500 Ελληνες αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεχαν άλλο την πείνα και τον εξευτελισμό.
Την ίδια ώρα, κάποιοι έχουν το θράσος να προκαλούν. Ο πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ντύνει την κόρη του με μπουφάν που κοστίζουν πάνω από 2.000 ευρώ!

Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr ξεσκεπάζει την κοροϊδία του αυτοαποκαλούμενου «Ταρζάν» σε όλο της το μεγαλείο. Ο άνθρωπος που έχτισε όλη την -ψευδεπίγραφη- εικόνα του πάνω στον ισχυρισμό ότι είναι ένας απλός πολίτης, σαν όλους μας και κατάφερε να κοροϊδέψει πολύ κόσμο για να ταυτιστεί μαζί του, ξοδεύει για να αγοράσει ένα μπουφάν στην 7χρονη κόρη του, τα χρήματα που ο μέσος εργαζόμενος θέλει σκληρή δουλειά τεσσάρων μηνών για να βγάλει. Είναι Dior θα μου πείτε... Και η σύζυγος του Τριανταφυλλόπουλου είναι γνωστή για τα ακριβά της γούστα... Σιγά μην εμφάνιζε την κόρη της στη γιορτή του ιδιωτικού σχολείου όπου τη στέλνει με κάτι απλώς ακριβό. Πώς θα έμπαινε στο μάτι των άλλων μανάδων του «χρυσού» σχολείου, αν δεν φορούσε η ΔΙΚΗ ΤΗΣ κόρη το πιο ακριβό μπουφάν; Για σκεφτείτε το λιγάκι, όμως... Αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί ακόμη και τώρα να μας πείσει ότι καταλαβαίνει τα προβλήματα του μέσου Ελληνα. Οτι μπορεί να συνειδητοποιήσει την αγωνία του πατέρα που ξεκινάει το πρωί από το σπίτι και δεν ξέρει αν το βράδυ θα καταφέρει να γυρίσει με ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά του. Κι ο... Μάκης πάει και δίνει δυο χιλιάρικα για ένα από τα -πολλά- μπουφάν της κόρης του. Με τα ίδια χρήματα, ο μέσος Ελληνας πρέπει να ταΐσει την οικογένειά του για τέσσερις μήνες! Με τα χρήματα που δίνει ο Μάκης για ΕΝΑ μπουφάν της κόρης του. Κι όλοι ξέρουμε πόσο κρατάνε τα μπουφάν των παιδιών σε αυτή την ηλικία... Μερικούς μήνες. Τα παιδιά μεγαλώνουν και μετά χρειάζονται άλλα μπουφάν. Καινούρια. Αλλα δυο χιλιάρικα, δηλαδή. Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Μάκη, όμως. Λεφτά υπάρχουν.

Για τον ίδιο δηλαδή, τη γυναίκα και τις κόρες του, ναι. Λεφτά υπάρχουν. Για να στέλνει την κόρη του στο πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο με τα 17.000 ευρώ δίδακτρα, λεφτά υπάρχουν. Μέχρι εκεί, όμως. Γιατί ακόμη και πολλούς από τους εργαζόμενους του site του, απλήρωτους τους έχει. Φαντάζεστε πώς νιώθουν οι άνθρωποι αυτοί, που δουλεύουν όλη μέρα για τον «κύριο Μάκη» και δεν παίρνουν φράγκο, όταν βλέπουν την κόρη του να τριγυρνάει με ένα μπουφάν που αντιστοιχεί σε τέσσερις μήνες ενοίκιο, φαγητό, ρεύμα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους; Τελικά, το θράσος κάποιων ανθρώπων δεν έχει όρια. Ευτυχώς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι Ελληνες που κάποτε κατάφερνε να κοροϊδέψει του έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη...
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φράσεις και εκφράσεις που έπαψαν να ακούγονται πλέον στις συζητήσεις μας !

Μέχρι πριν τρία χρόνια, τις χρησιμοποιούσαμε πολύ συχνά.

Σήμερα έχουν εξαφανιστεί από την καθημερινότητά μας, λίγο πριν εξαφανιστούμε και εμείς....!

-Γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα.

-Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.

-Με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.

-Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.

-Σήμερα ο προϊστάμενος μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.

-Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά. -Σήμερα στην δουλειά μας έδωσαν το ετήσιο μπόνους.

-Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή!

-Βρήκα δουλειά!

-Το ΜΕΓΚΑ είναι το πιο έγκυρο κανάλι!

-Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.

-Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.

-Ευτυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.


-Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.

-Αν κόψεις λεφτά από τον Έλληνα θα ξεσηκωθεί.

-Κανείς δεν θα το τολμήσει να του περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός.

-Είναι ατίθασος ο Έλληνας. Και υπερήφανος.

-Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό σχολείο, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.

-Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.

-Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).

-Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. (δύο στα δύο) Τι να το κάνω το ποδήλατο;

-Μα δεν βλέπεις ότι το γάλα έχει λήξει. Πέτα το μην πάθουμε τίποτα.

-Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)

-Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.

-Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.

-Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.

-Θα λείψουμε για τριήμερο.

-Ήμουνα σε συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη. Ήταν πολλοί επώνυμοι εκεί. Είδαμε και τον Μανώλη Καψή.

-Χαθήκαμε τι έγινε;

-Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες. Πνίγομαι.

-Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση.

-Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;

-Βρήκε και δεύτερη δουλειά για συμπλήρωμα. (για τον νιόπαντρο ανιψιό)

-Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 62χρονου)

-Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. (Η ειρωνεία εδώ και για την πολλή δουλειά αλλά και για τον αφέντη)

Και… …Είστε τυχεροί παιδί μου, που δεν ζήσατε πείνα και κατοχή…
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον δυσκόλεψε ο Λεβαδειακός

Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από την Τούμπα - Ο Λίνο του χάρισε το 1-0

Ένα υπέροχο γκολ του Άλβες Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 69' χάρισε την νίκη με 1-0 στον ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League, στην Τούμπα.
Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ ήταν ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, δίνοντας στο 69ο λεπτό τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ, που δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην ομάδα της Βοιωτίας, που προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Ιντζίδης, Λίνο (81' Σταφυλίδης), Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (58' Λόρενς), Σαλπιγγίδης (87' Πόποβιτς), Αθανασιάδης.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Γεωργίου, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι (54' Ρομέου), Ακόστα (83' Μαχαίρας), Ροτζέριο, Βασιλείου (79' Μίλιεβιτς).
 Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Γεωργίου, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι (54’ Ρομέου), Ακόστα (83’ Μαχαίρας), Ροτζέριο, Βασιλείου (79’ Μίλιεβιτς).

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος.

Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Γκάγκας, Δημητριάδης
Γήπεδο: Τούμπα

Παράσχος: «Δεν μας έκανε τα κέφια η μπάλα»

Παράσχος: «Δεν μας έκανε τα κέφια η μπάλα»
Την ανάγκη του Λεβαδειακού να βρει έναν παίκτη που να έχει το εύκολο τόνισε ο Γιώργος Παράσχος μετά την ήττα (1-0) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο τεχνικός των Βοιωτών θεωρεί ότι με λίγο μεγαλύτερη τύχη η ομάδα του θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα στο ξεκίνημα.

«Επιβληθήκαμε στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά δυστυχώς η μπάλα δεν μας έκανε τα κέφια», το σχόλιό του.


Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι, με καλό ρυθμό, παλέψαμε με νύχια και με δόντια να πάρουμε τον βαθμό, κάναμε κάποιες ευκαιρίες, ειδικά στην αρχή, που επιβληθήκαμε στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά δυστυχώς η μπάλα δεν μας έκανε τα κέφια. Αν βάζουμε το γκολ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο ΠΑΟΚ γύρισε πιο καλά πίσω, πρόσεξε περισσότερο την άμυνά του και με την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τους ποιοτικούς παίκτες που έχει, γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες, έφτασε στη νίκη. Εμείς δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις.

Ξέραμε πόσο επικίνδυνα είναι τα φάουλ έξω από την περιοχή μας, ειδικά με τον Λίνο, που είναι μισό γκολ, αλλά δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε. Το σημαντικό στο παιχνίδι, ήταν αυτό το γκολ του Λίνο.

Για μας ήταν μεγάλη απώλεια ο Πόι, που τραυματίστηκε, γιατί είναι ένας επιθετικός, που μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να κάνει την ατομική ενέργεια. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου, πάλεψαν όσο μπορούσαν.

Εμείς χρειαζόμαστε έναν επιθετικό, γιατί μας λείπει το εύκολο γκολ. Αν και κάνουμε πολλές τελικές προσπάθειες, δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε έναν παίκτη τον Ιανουάριο».

Γεωργίου: «Σταθήκαμε καλά»

Γεωργίου: «Σταθήκαμε καλά»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Λεβαδειακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, παρά την ήττα με 1-0, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γεωργίου.

Μάλιστα, ο αμυντικός των Βοιωτών υπογράμμισε πως αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο εύστοχοι στο πρώτο μέρος, τότε θα είχαν πετύχει ένα τέρμα.

«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι θα είχαμε δύσκολο έργο, σταθήκαμε όμως αρκετά καλά. Θεωρώ πως στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Ήταν λογικό ότι ο ΠΑΟΚ θα μας πίεζε κάποια στιγμή, το άσχημο όμως είναι ότι δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Σταμάτησε μεν το σερί μας, αν μη τι άλλο όμως κάναμε αξιόλογη προσπάθεια και το παλέψαμε»
, τα λόγια του αμυντικού του Λεβαδειακού.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βγάζουν στο σφυρι» δύο υποβρύχια για να ...σωθούν τα ναυπηγεία!

Πρόταση για πώληση των δύο από τα τρία υποβρύχια τύπου 214 που περιμένουν στον Σκαραμαγκά την ολοκλήρωσή τους και παράδοσή τους στο Πολεμικό Ναυτικό, φέρεται να προτείνει ο συντονιστής για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Νίκος Αναστασόπουλος, ώστε «να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».



Η πληροφορία προκύπτει από... δημοσίευμα της Καθημερινής και όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στο Πολεμικό Ναυτικό το οποίο είναι προφανές ότι ΘΕΛΕΙ τα υποβρύχια! Όπως φαίνεται όμως κανείς δεν το έχει ρωτήσει αν μπορεί να αποδεχτεί τη λύση να πουληθούν τα δύο 214!

Τα επιχειρήματα που προβάλουν στους υπουργούς Ανάπτυξης και Άμυνας ο συντονιστής και το επιτελείο του είναι σαθρά:

• «Με την πώληση θα μικρύνει ένα έτσι κι αλλιώς φιλόδοξο πρόγραμμα», λένε και για να στηρίξουν το “επιχείρημα” λένε ότι “η Τουρκία έχει 6 υποβρύχια και το Ισραήλ 8”. Η σύγκριση με τα υποβρύχια του Ισραήλ προφανώς δείχνει το μέγεθος της άγνοιας όσων κάνουν τέτοιου είδους συγκρίσεις! Όσο για την σύγκριση με τη Τουρκία να ενημερώσουμε το επιτελείο του κ.Αναστασόπουλου ότι η Άγκυρα έχει ήδη παραγγείλει ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 214 από τη Γερμανία.

Επίσης καλό θα ήταν να απαντούσε ο κ.Αναστασόπουλος -αν γνωρίζει- ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες των παλαιών υποβρυχίων 209 με τα οποία ουσιαστικά μας προτείνει να συνεχίσουμε να “βολευόμαστε” ενώ έχουμε ΠΛΗΡΩΣΕΙ για τέσσερα 214!!!

•Έχουν βρει και αγοραστή για τα δύο υποβρύχια 214, λένε οι ίδιες πληροφορίες!

Αν αυτό το σενάριο προχωρήσει θα πρόκειται για πραγματικό “ακρωτηριασμό” του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο κυριολεκτικά καίγεται για την παραλαβή των υποβρυχίων.

Ελπίζουμε ότι πρόκειται απλά για σενάριο. Διαφορετικά το θέμα των -πληρωμένων από την Ελλάδα- υποβυχίων είναι βέβαιο ότι θα απασχολεί για πάρα πολύ καιρό ακόμη και όχι μόνο υπουργεία.
onalert

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κόβουν ξύλα για να ζεσταθούν οι Αστυνομικοί στο Παρανέστι!

Αναγκασμένοι να κόβουν ξύλα και να τα καίνε προκειμένου να ζεσταθούν είναι οι Αστυνομικοί που έχουν επωμιστεί τη φύλαξη του... Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στο Παρανέστι Δράμας.

Όπως διακρίνεται και στο φωτογραφικό υλικό του ThrakiToday.com αστυνομικοί κόβουν ξύλα τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν για να ανάψουν υπαίθριες φωτιές ώστε να ζεσταθούν λόγω και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

«Οι συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα και αναγκάζονται να κόβουν ξύλα και να ανάβουν υπαίθριες φωτιές για να ζεσταθούν» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Αστυνομικοί της Ξάνθης, οι οποίοι μετακινούνται εδώ και ενάμιση περίπου μήνα στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών στη Δράμα.
Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται να έχουν εισακουστεί οι εκκλήσεις τους για αλλαγή των συνθηκών φύλαξης και κράτησης των λαθρομεταναστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να ΜΗΝ πέσετε θύμα απάτης!

Συμβουλές για την αποφυγή... των επιτηδειών, που βάζουν στόχο κυρίως ηλικιωμένους, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιτήδειοι προσεγγίζουν άτομα κυρίως τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Για την πρόληψη του φαινομένου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνιστά στους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους:

· Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπροσώπως είτε τηλεφωνικά να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.

· Σε περιπτώσεις που οι άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού ή συγγενικού σας προσώπου, να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό ή συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και με δική τους πρωτοβουλία και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

· Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε τράπεζα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

· Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

· Nα προσπαθήσουν να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.

· Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

60 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας

 Πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2012 η εκδήλωση για τα "γενέθλια" των 60 χρόνων επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9.00 πμ με την προσέλευση των καλεσμένων
Ακολούθησαν ομιλίες με  πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Αγνιάδη πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, και τον κ. Κλέαρχο Περγαντά, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Ομιλητές στο θέμα "Η περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα της κρίσης":
Μαριέττα Γιαννάκου, Νικόλαος Χουντής, Νικόλαος Χρυσόγελος, Στέφανος Κομνηνός, Ιωάννης Σγουρός, Κλέαρχος Περγαντάς.
Ομιλητές στο θέμα "Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα-εναλλακτικοί δρόμοι ανάπτυξης": 
Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδείας, κ.κ. Γεώργιος
Κωνσταντίνος Μίχαλος
Δημήτριος Ασημακόπουλος
Βασίλειος Κορκίδης
Χαράλαμπος Μπότσαρης
Σταύρος - Ιωάννης Μπένος
Νικόλαος Κουδούνης
Ομιλητές στο θέμα "Το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα"
Αλέξης Μητρόπουλος
Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Κωνσταντίνος Παπαθανασίου
Ιωάννης Γαμβρίλης
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με φιλανθρωπικό δείπνο εργασίας με επίσημο ομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση και αναμένεται βίντεο












  Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Hπειρώτης δήμαρχος πηγαινοέρχεται στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ!

Ο δήμαρχος Άρτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης πηγαινοέρχεται στην Αθήνα για υπηρεσιακές δουλειές με το ΚΤΕΛ.

Για να μη χρεώσει το δήμο του... Μάλιστα το ΚΤΕΛ Άρτας τον μετακινεί δωρεάν. Τι γλιτώνει; Τη βενζίνη, το εκτός έδρας του οδηγού τα έξοδα παραμονής του στην Αθήνα κ.λπ.

Αν τα προσθέσει κανείς όλα βγαίνει ένα σοβαρό κοστολόγιο. Θεωρούμε ότι πέρα από την οικονομική πλευρά του θέματος, υπάρχει και η ηθική.

Ο κ. Παπαλέξης δίνει το καλό παράδειγμα στους συναδέλφους του για περιορισμό της σπατάλης. Μάλιστα σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε άθλια κατάσταση...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr:  ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ