Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ομιλία του Γιάννη Σταθά στις Θεσπιές

Με ομιλία του Βουλευτή  Βοιωτίας Γιάννη  Σταθά ,  για τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες αλλά για  και  τα ιδιαίτερα προβλήματα  της Βοιωτίας, θα γίνει την Παρασκευή, στις 29 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ.,  στις Θεσπιές, η εκδήλωση του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στο καφενείο του Κ. Χατζή.
 Ακόμα,  όπως επισημαίνουν ο Γιάννης Σταθάς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σκοπός τους δεν είναι μόνο  να τοποθετηθούν επί των προβλημάτων  που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής και να ενημερώσουν επί των πεπραγμένων τους για τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιών αλλά και να ακούσουν τις ανησυχίες  και τις προτάσεις  των δημοτών για  διέξοδο από την σημερινή κρίση με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Διαβάστε Περισσότερα »

400.000 ευρώ λόγω του «κουρέματος» στην Κύπρο έχασε γνωστός Ελληνας ποδοσφαιριστής...Δείτε ποιός είναι!!!!!

Tα λεφτά του στις κυπριακές τράπεζες είχε εμπιστευτεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πασίγνωστος Ελληνας ποδοσφαιριστής
και τώρα... ζει το δικό του «δράμα» καθώς φέρεται να χάνει πάνω από 400.000 ευρώ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday είχε βάλει τα χρήματά του σε τράπεζα της Κύπρου και θα είναι ένας από αυτούς που θα δεχτούν μεγάλο κούρεμα στις καταθέσεις του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσό που ακούγεται ότι χάνει ο πρώην διεθνής Ελληνας ποδοσφαιριστής αναμένεται να ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ.








Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Γλίτωσε τελευταία στιγμή την ευθανασία ο σκύλος Ρούμπι που την «είχε πέσει» στην Τρόικα


Γλίτωσε τελευταία στιγμή την ευθανασία ο σκύλος Ρούμπι που την «είχε πέσει» στην Τρόικα

Το περιστατικό που συνέβη πριν από έναν μήνα είναι πλέον γνωστό σε όλους και σίγουρα εκείνοι που δεν θα το ξεχάσουν είναι οι εκπρόσωποι της Τρόικα, καθώς αυτοί ήταν που δέχθηκαν την επίθεση από τον Ρούμπι και την παρέα του. Ωστόσο, το ζήτημα πήρε διαστάσεις, υπήρξαν καταγγελίες από κάποιον πολίτη ότι ο Ρούμπι τον δάγκωσε σε καφενείο της πλατείας Συντάγματος και αμέσως οι αρχές τον «συνέλαβαν» και τον «εξόρισαν» στα Μέγαρα στον καταυλισμό που χρησιμοποιεί ο Δήμος Αθηναίων για τους τετράποδους «εγκληματίες». Ωστόσο, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης επικράτησε πραγματικός χαμός με μεμονωμένα άτομα και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων να καταγγέλλουν ότι το σκυλί επρόκειτο να θανατωθεί και ότι πιθανόν οι καταγγελίες για επιθέσεις να μην ευσταθούν. Τελικά για το μέλλον του Ρούμπι, όπως συνηθίζεται στην Αθηναϊκή Πολιτεία, συνεδρίασε άλλη μια από τις χιλιάδες επιτροπές που διαθέτει η χώρα για να αποφανθεί ότι, μετά από διάστημα 15 ημερών σωφρονισμού (τόσο έκαστε στα Μέγαρα) ο σκύλος δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία και είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην πιάτσα του έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Για το θέμα τοποθετήθηκε, μάλιστα, και ο ίδιος ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων, τον οποίο κατηγόρησαν μέλη οργανώσεων ότι έδωσε την έγκριση για τη σύλληψη, μέσω του λογαριασμού twitter της Δημαρχίας αναφέροντας «Σκυλιά που δαγκώνουν πρέπει να παρακολουθούνται επί δεκαπενθήμερο. Αν είναι καλά επιστρέφουν στην πόλη. Αυτό προβλέπει ο νόμος», ενώ λίγη ώρα αργότερα έγραψε «Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του 5μελούς συμβουλίου του προγράμματος, θα επιστρέψουν στην πόλη, όπως προβλέπεται από τον νόμο». «Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες» και απ' ότι φαίνεται ο συμπαθέστατος Ρούμπι πέρασε το τεστ και αναμένεται να συνεχίσει να παρεμβαίνει στα τεκταινόμενα της πόλης και της Πολιτείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 3 Απριλίου καταβολή σύνταξης Απριλίου από τον ΟΓΑ

Στις 3 Απριλίου καταβολή σύνταξης Απριλίου από τον ΟΓΑ
Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 θα καταβληθεί σε 755.195 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η σύνταξη μηνός Απριλίου 2013 με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2013 ανέρχεται σε 343.838.297 ευρώ.
 
Ο ΟΓΑ, σε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει τους 5.306 συνταξιούχους που έχουν επιλέξει υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, για να πιστώνεται η σύνταξή τους ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα καταβληθεί κανονικά η σύνταξή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και το όνομα αυτού… Σάντος

Και το όνομα αυτού… Σάντος

Τον Ακάτσιο Σάντος ως βοηθό του παρουσίασε ο Γιασμίνκο Βέλιτς.

Πέντε ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού ο Γιασμίνκο Βέλιτς παρουσίασε στους παίκτες του τον βοηθό του ονόματι Ακάτσιο Σάντος.

Ο νέος βοηθός του 47χρονου τεχνικού έχει εργαστεί σε μικρότερες ομάδες της Πορτογαλίας με τον Βέλιτς να δείχνει ενθουσιασμένος, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν πρόκειται για έναν γυμναστή, αλλά για έναν εξελίξιμο προπονητή.

Στα αγωνιστικά, χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας της Βοιωτίας για την αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κόντρα στην ΑΕΚ (31/3, 17:15)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο πληρώνει ο ΕΛΓΑ


ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 7,97 εκατ. ευρώ σε αγρότες
Αύριο, Πέμπτη, ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει σε 5.306 δικαιούχους αγρότες αποζημιώσεις συνολικού ύψους 7,97 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2012 και αφορούν σε ζημίες που υπέστησαν αγρότες από διάφορα αίτια στη φυτική παραγωγή (ελιές, βαμβάκι, κ.α.) και στο ζωικό κεφάλαιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Kιν/κή Λέσχη Λιβαδειάς-ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Welcome to the Show-η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου»! και Hippie Hippie Matala!Matala!


 

                     ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                    

15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Welcome to the Show-
η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου»!
των Κώστα Πλιάκου και Αλέξη Πόνσε


Πρόκειται για ένα μουσικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και για τη μουσική του κληρονομιά. Ο Σιδηρόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του, ανήσυχο πνεύμα που πειραματίστηκε όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη μουσική και στη σύνθεση, αλλά και στην ηθοποιία, στην ποίηση και στη συγγραφή. Συνεργάτες του, αλλά κυρίως καλλιτέχνες επίγονοί του, μιλούν για το πώς η μουσική του έφτασε στις μέρες μας και εξηγούν πόσο και γιατί επηρέασε τις επόμενες γενιές. Ανέκδοτες φωτογραφίες, ντοκουμέντα από συναυλίες και υλικό από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας εναλλάσσονται με τη μουσική και το λόγο.
Hippie Hippie Matala!Matala!
του Γιώργου Βαρελά

Τη δεκαετία του ’60, τα Μάταλα, ένας φτωχός, ψαράδικος οικισμός στη νότια Κρήτη, απέκτησε παγκόσμια φήμη με αναφορές στον διεθνή τύπο και αναδείχθηκε σε «σημείο αντιλεγόμενο» της τοπικής κοινωνίας προκαλώντας την μήνιν της εκκλησίας και την παρέμβαση του στρατιωτικού καθεστώτος των Αθηνών. Χίπηδες απ’ όλο τον κόσμο έμεναν στις περίφημες σπηλιές των Ματάλων, διαμορφώνοντας μία ιδιότυπη διεθνή κοινότητα, τα μέλη της οποίας προκαλούσαν με τον χαλαρό και εναλλακτικό τρόπο ζωής τους. Ποιοι ήταν αυτοί οι νέοι; Τι τους έφερε στα Μάταλα; Ποια ήταν η σχέση τους με τους ντόπιους; Γίνονταν στ’ αλήθεια όργια; Απαντούν οι σχεδόν 70χρονοι σήμερα πρωταγωνιστές της ιστορίας: οι Γερμανοί Αρν και Έλμαρ, οι Αγγλίδες αδελφές Σέρλι και Παμ, ο Δημήτρης Πουλικάκος, η γιαγιά Αλεξάνδρα, η γιαγιά Κατερίνα και ο Γιώργης, φτωχός ψαράς και φίλος της Τζόνι Μίτσελ απ’ τα παλιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει ο Τζορτζ Μάικλ, έγινε μεσόκοπος με κοιλίτσα


Σοκάρει ο Τζορτζ Μάικλ, έγινε μεσόκοπος με κοιλίτσα [εικόνες]Αγνώριστος έχει γίνει ο Τζορτζ Μάικλ τον οποίο ο φακός εντόπισε στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με λουκ που δε θα το φανταζόταν κανείς.

Ο πασίγνωστος τραγουδιστής εμφανίστηκε μεσόκοπος και με κοιλίτσα σε δρόμους του Λονδίνου. Φορώντας φόρμες, αξύριστος και με εμφανή κοιλιά, έκανε τη βόλτα του στο Λονδίνο, παρέα με τον σκύλο του!
Οι θαυμαστές του διάσημου πρώην σεξ symbol πρέπει να ανησυχούν που τον είδαν σε αυτή την κατάσταση που μαρτυρά ότι έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του



Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ιταλία οι αρχαιολόγοι έκοψαν τα γεννητικά όργανα του Αρη

Στην Ιταλία οι αρχαιολόγοι έκοψαν τα γεννητικά όργανα του Αρη

Τα... τεχνητά μέλη που τους είχαν προστεθεί με εντολή του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχασν τα αρχαία αγάλματα του Αρη και της Αφροδίτης που κοσμούσαν την έδρα της ιταλικής κυβέρνησης.
Οπως αναφέρει η ιταλική Il Messangero, ο «Αρης στερήθηκε τα "αρρενωπά" χαρακτηριστικά του ενώ η σύντροφός του, η θεά του έρωτα, έμεινε χωρίς χέρια».
Τα μαρμάρινα αγάλματα ήταν δάνειο στο Παλάτσο Κίτζι —την έδρα της κυβέρνησης— από το μουσείο που έχει δημιουργηθεί στις Θέρμες του Διοκλητιανού.
Το 2010 όμως ο Μπερλουσκόνι, θεωρώντας τα «ατελή», ζήτησε να αποκατασταθούν γρήγορα. Παρά τις επικρίσεις των ιστορικών τέχνης, ο Αρης ανέκτησε ένα χέρι, την ασπίδα του, το μόριό του και την άκρη του ξίφους του. Η Αφροδίτη απέκτησε και πάλι τα δύο της χέρια.
Το σύμπλεγμα των αγαλμάτων, που βρέθηκε στην Οστια το 1918, ανάγεται στο 175 μ.Χ., έχει βάρος 1,4 τόνους και ύψος 2,28 μέτρα. Ο Αρης φέρει τα χαρακτηριστικά του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου και η Αφροδίτη εκείνα της συζύγου του, Φαυστίνας.
Τον Μάιο του 2012, μετά την αποχώρηση του Μπερλουσκόνι από την πρωθυπουργία, τα αγάλματα επιστράφηκαν στις Θέρμες του Διοκλητιανού και τα «προσθετικά» μέλη, που είχαν στοιχίσει στο ιταλικό κράτος 70.000 ευρώ, αφαιρέθηκαν.
Μετά την αφαίρεση των προσθετικών μελών

Πριν την αφαίρεση των προσθετικών μελών

Πριν την αφαίρεση των προσθετικών μελών

Μετά την αφαίρεση των προσθετικών μελών


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin μετά από 34 χρόνια..

Η κορυφαία γαλλική επιχείρηση στον χώρο των ελαστικών,  Michelin, αποχωρεί οριστικά από την Ελλάδα, μετά από 34 χρόνια παρουσίας στην αγορά, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2014  η μητρική επιχείρηση προχωρά σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών της.


Σύμφωνα με την επιστολή του γενικού διευθυντή, Ντέιβιντ Ζεν, προς τους... εξουσιοδοτημένους εμπόρους, η εταιρεία πραγματοποιεί εμπορική και διοικητική οργανωτική αλλαγή της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, που αφορά και την Ελλάδα.

«Αυτή η οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει τη μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης. Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία».

34 χρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά
Από το 1950 η Michelin έχει εμπορική παρουσία στην Ελλάδα, μέχρι και το 1969 ως εταιρεία εξαγωγών ελαστικών λειτουργώντας ως υποκατάστημα Αθηνών. Το 1969 ιδρύεται επίσημα η εταιρεία «Michelin Ελλάδος» και στη συνέχεια το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή ως ανώνυμη.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την εμπορία ελαστικών για αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες, αγροτικά καθώς και βιομηχανικά-χωματουργικά οχήματα.
Απασχολεί 113.400 εργαζομένους στον κόσμο και παράγει 166 εκατομμύρια ελαστικά και 10 εκατομμύρια ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες. Οι πωλήσεις ανήλθαν το 2012 σε 21,5 δισ. ευρώ, δραστηριοποιείται εμπορικά σε 170 χώρες κι έχει μονάδες παραγωγής σε 18 χώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρωσικά ...αντίποινα με φοροεπιδρομή σε γερμανικές ΜΚΟ.

"Πάρτην Τζακ!"



Οι φορολογικοί έλεγχοι των ρωσικών αρχών σε δύο ΜΚΟ συνδεμένες με τα κόμματα της γερμανικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Γερμανίας που διαμηνύει ότι η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να βλάψει τις διμερείς σχέσεις που έχουν ήδη πληγεί από την κρίση στην Κύπρο. 



 Οι έλεγχοι εντάσσονται στη διευρυνόμενη και συνεχιζόμενη έρευνα που... διεξάγει η Μόσχα σε ρωσικές και δυτικές ΜΚΟ με στόχο να διαπιστωθεί αν οι οργανώσεις αυτές συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο πιο στενός έλεγχος των ΜΚΟ είναι απαραίτητος για να εμποδιστεί η κατασκοπεία υπέρ ξένων κυβερνήσεων. Οι ακτιβιστές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι έρευνες αυτές έχουν στόχο να καταπνίξουν τις πολιτικές διαφωνίες.

Στο στόχαστρο των ερευνών αυτών βρέθηκαν μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (KAS) και το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ (FES). Το πρώτο συνδέεται με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ενώ το δεύτερο πρόσκειται στους Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τον δεύτερο τη τάξει της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για να του εκφράσει την "ανησυχία" του για τις ενέργειες των ρωσικών φορολογικών αρχών. "Η παρακώλυση της δραστηριότητας των γερμανικών ιδρυμάτων μπορεί να προκαλέσει χρόνια ζημιά στις διμερείς σχέσεις. Το αποσαφηνίσαμε αυτό στη ρωσική πλευρά", ανέφερε γερμανός διπλωμάτης στο περιοδικό Spiegel.

Το CDU ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία του KAS στην Αγία Πετρούπολη, χαρακτηρίζοντας "εντελώς απαράδεκτη" την ενέργεια. "Τα πολιτικά ιδρύματα από τη Γερμανία συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη δημοκρατικών δομών, την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου και την ενθάρρυνση της κοινωνίας των πολιτών", σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Χέρμαν Γκρέχε. "Καλούμε τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν αμέσως την παρέμβασή τους στο έργο του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ", πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του FES από το Βερολίνο δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τα γραφεία του ιδρύματος στη Μόσχα δέχτηκαν σήμερα άλλη μια επίσκεψη των φορολογικών επιθεωρητών, ωστόσο σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για "επιδρομή", αλλά για προκαθορισμένο ραντεβού. "Αναμένουμε ότι μετά από αυτούς τους ελέγχους θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε πλήρως τις δραστηριότητές μας στη Ρωσική Ομοσπονδία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Εφοριακοί και εισαγγελείς ερεύνησαν επίσης σήμερα τα γραφεία της οργάνωσης Memorial, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ενώ χθες Δευτέρα είχαν ερευνηθεί και τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλαίει όλη η Χαλκίδα για το 4χρονο αγγελούδι!

Μουδιασμένη η κοινή γνώμη στην πόλη, και κανένας δεν μπορεί να πιστέψει το κακό μαντάτο.

Το πρωί της Τετάρτης, το άτυχο κοριτσάκι έπαιζε σε παραθαλάσσια περιοχή στην Χαλκίδα. Κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσε στα βράχια βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Λίγο αργότερα, εντόπισαν το κοριτσάκι στον θαλάσσιο χώρο που βλέπετε στην φωτογραφία.

Σοκαρισμένοι οι γείτονες έβλεπαν τους λιμενικούς να περισυλλέγουν το άψυχο πτώμα του παιδιού. «Έχω αρρωστήσει από το πρωί που είδα τους λιμενικούς να μαζεύουν το παιδάκι. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω το τραγικό συμβάν» είπε κάτοικος της γειτονιάς που έτυχε να δει τις έρευνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ "3 ΜΕ 3" ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης "Ε.Ο.Κ." σε συνεργασία με τους χορηγούς, τις ενώσεις και τους δήμους, τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία της χώρας, διοργανώνουν το ετήσιο αθλητικό τουρνουά Μπάσκετ "3 με 3". Για σένα που διψάς για basket, το τουρνουά "3 με 3" είναι η δική σου ευκαιρία για να παίξεις και να ευχαριστηθείς basket μαζί με τους φίλους σου, στο δικό σου γήπεδο, στο δρόμο και όπου μπορεί να στηθεί μία μπασκέτα. Γιατί σε αυτό το τουρνουά παίζεις όπως έχεις μάθει, με τους φίλους σου μόνο και με τους δικούς σου κανόνες. Οι ομάδες παίζουν και συνεχίζουν να παίζουν, όσο κερδίζουν, με το σύστημα νταμπλ-νοκ άουτ. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, απλά γιατί όλοι ξεδιψάνε με τη συμμετοχή τους σ' αυτή τη γιορτή του basket. Σε όλους τους παίκτες απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα, γιατί αξία έχει η διασκέδαση και όχι η διάκριση. Γονείς, φίλοι φίλαθλοι και όσοι αγαπούν το basket θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν όλες τις προσπάθειες από κοντά. Αν λοιπόν διψάς για basket είσαι αγόρι ή κορίτσι 8 έως 17 ετών λάβε μέρος στην ομάδα του σχολείου σου, του σωματείου σου ή απλά με την ομάδα της παρέας σου, στο τουρνουά "3 με 3" που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ. σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας και τους χορηγούς της εκδήλωσης, στο Δημοτικό στάδιο Θήβας 6 και 7 Απριλίου 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπνέει η προθεσμία για την εξόφληση οφειλών στις ΔΟΥ



Έως την Τρίτη 2 Απριλίου μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλούν εμπρόθεσμα βεβαιωμένες οφειλές στις Δ.Ο.Υ με ημερομηνία πληρωμής έως τις 31 Μαρτίου. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι εξαιτίας του Πάσχα των Καθολικών και τις ειδικές αργίες διατραπεζικών συναλλαγών, οι πληρωμές θα θεωρείται ότι έχουν γίνει με ημερομηνία 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «η πίστωση των βεβαιωμένων, στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), χρεών των οφειλετών η οποία αφορά στις εισπράξεις που θα πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς (εκτός των Δ.Ο.Υ.) κατά τις ημερομηνίες 29 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου 2013 θα διενεργείται με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2013».

Παράλληλα με άλλη εγκύκλιο σημειώνεται ότι κατά το έτος 2013 οι ημέρες «ειδικής αργίας» διατραπεζικών συναλλαγών (άρθρο 11 Ν.3336/2005, ΦΕΚ Α 96/20.04.05) είναι η 29η Μαρτίου και η 1η Απριλίου. Κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 2α Απριλίου 2013.

Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω επιταγές πρέπει να συμπεριλαμβάνονται–καταχωρούνται στο πινάκιο των ημερών που εισπράχθηκαν και να αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος ανεξάρτητα από την αναγραμμένη ημερομηνία έκδοσής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του Παπανδρέου εξετάζουν στην Προανακριτική


Ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του Παπανδρέου εξετάζουν στην Προανακριτική

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα και βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Επιτροπή, στην περίπτωση που ο τελευταίος αρνηθεί να πάει και να στείλει υπόμνημα. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να κληθεί την Πέμπτη προκειμένου να καταθέσει μετά και τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν με τα email που ήρθαν στη δημοσιότητα και έδειξαν πως ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ όχι μόνον έχει συνεχιζόμενη εμπλοκή με τις διαδικασίες διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Την ίδια ώρα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν είχε αναφέρει στην προηγούμενη κατάθεση του την επικοινωνία μέσω email υποστήριξε πως τα κρατούσε για την υπερασπιστική του γραμμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θλίψη στους δικηγόρους της Λιβαδειάς από τον αιφνίδιο θάνατο του Αθανάσιου Καφεντζόπουλου.



dikΣοκ στον δικηγορικό κόσμο της Λιβαδειάς έχει προκαλέσει η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του γνωστού δικηγόρου Αθανάσιου Καφεντζόπουλου.
Με ψήφισμα του ο δικηγορικός σύλλογος εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας,συνήλθε εκτάκτως με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΦΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ δικηγόρου Λεβαδείας ο οποίος επί πολλά έτη ασκούσε ευόρκως το λειτούργημα του Δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Λεβαδείας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
1.Να υποβληθούν τα θερμά συλλυπητήρια του Συλλόγου εις την οικογένειαν του εκλιπόντος.
2. Να συνοδεύσουν τον αείμνηστον εις την τελευταίαν του κατοικίαν τα μέλη του Συλλόγου.
3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος.
4. Να κατατεθεί στέφανος στη σωρό του.
5.Να κατατεθεί χρηματικό ποσό εις μνήμην του σε ευαγές ίδρυμα της πόλης μας .
6.Να απέχουν οι Δικηγόροι-Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβάδειας από τα καθήκοντα τους και να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγουν Λεβάδειας, την Πέμπτη 28-03-2013 ημέρα νεκρώσιμης ακολουθίας.
7.Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.siriosfm.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόρεια Κορέα: «Ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή»

Βόρεια Κορέα: «Ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή»

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παίρνει διαστάσεις με την Πιόνγκγιανγκ να κόβει πριν από λίγες ώρες τη γραμμή στρατιωτικής επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα.
Η γραμμή είναι σημαντική για τη λειτουργία του βιομηχανικού συμπλέγματος στο βορρά που διαχειρίζονται από κοινού οι δύο χώρες, το σημαντικότερο από τα ελάχιστα σύμβολα συνεργασίας.
Η νέα «επίθεση» έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή αναφορά της Βόρειας Κορέας ότι θέτει σε «θέση μάχης» εναντίον αμερικανικών στόχων τις δυνάμεις της (συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς) ενώπιον των κοινών γυμνασίων Νοτίου Κορέας και ΗΠΑ. Η Σεούλ πάντως είχε αναφέρει ότι δεν διαπιστώνει κινήσεις που να προϊδεάζουν για επικείμενη επίθεση από το βορρά.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο μετέδωσε πως από την Τετάρτη «όλες οι στρατιωτικές επικοινωνίες της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα διακόπτονται».
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σε μια κατάσταση κατά την οποία ένας πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχει πλέον λόγος να διατηρούμε τις επικοινωνίες αυτές».
«Η γραμμή θα παραμείνει κλειστή όσο συνεχίζονται οι εχθρικές ενέργειες» τόνισε

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συνελήφθη 30χρονος Πακιστανός για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων


Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στη Θήβα
Κατασχέθηκαν συνολικά -350- λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη, χθες (26-03-2013) το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη στη Θήβα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (35) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν (350) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Δήλεσι Βοιωτίας


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) δραστών για ληστεία σε οικία ηλικιωμένου ζευγαριού στο Δήλεσι Βοιωτίας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (27-03-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα διέπραξαν ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού ημεδαπών στην οικία τους, στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Ειδικότερα σήμερα περίπου στις 00:40΄, οι τρεις δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο της οικίας του ζευγαριού και αφού εισήλθαν εντός, με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν αρχικά την 80χρονη ιδιοκτήτρια, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με ένα ξύλινο αντικείμενο και τραυμάτισαν στο κεφάλι στον 77χρονο σύζυγό της.
Ακολούθως, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, κοσμήματα απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας και ένα κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο 77χρονος ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τα Σχολεία της πόλης μας και το Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς,  σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Λεβαδέων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δ/ντης του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστος Δημητρίου.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών (σημαίες) των σχολείων της πόλης.  Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων : 3ο, 4ο, 7ο, 9ο και 10ο θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα τραγουδήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματα.
Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή "καθαρίζουμε" το Κάστρο της Λιβαδειάς

Λιβαδειά, το κάστρο, η Αγία ΣοφίαΟ Δήμος Λεβαδέων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Βοιωτίας καθώς και με λοιπούς συλλόγους της πόλης και μεμονωμένους εθελοντές, διοργανώνει  «εθελοντικό καθαρισμό» στο Κάστρο της Λιβαδειάς, την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 9.00 π. μ. 
Η δράση θα περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού των υφιστάμενων μονοπατιών καθώς και εργασίες απομάκρυνσης ξερών κλαδιών που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. 
Η συνάντηση θα γίνει στη δυτική είσοδο του Κάστρου (γήπεδο τένις Ζαγαρά).
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της δράσης.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΕΠΒ ΘΗΒΩΝ



Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως, από τον Υποστράτηγο κ. Καμπούρη Γεώργιο στον  Ταξίαρχο κ. Λυμπερίου Σπυρίδωνα, παρουσία αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων
ασφαλείας, των Βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Ανδρέα Κουτσούμπα, των Αντιπεριφερειαρχών  Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλικιώτη και κας Φανής Παπαθωμά, των  Δημάρχων Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, Λεβαδέων κ. Νίκου Παπαγγελή, Ορχομενού κ. Κων/νου Ξηρογιάννη, φίλων και απόστρατων αξιωματικών.



Προηγήθηκε δοξολογία στον χώρο του Ηρώου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου  και κατάθεση στεφάνου από τον αποχωρούντα Διοικητή.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θηβών, εντός του χώρου του στρατοπέδου, στη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Θηβαίων είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον Υποστράτηγο κ. Καμπούρη, να τον ευχαριστήσει για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ και να του ευχηθεί υγεία, δύναμη και καλή τύχη στη νέα επιτελική και τιμητική θέση που πηγαίνει, ως  Δ/ντής Πυροβολικού του ΓΕΣ. Τιμής ένεκεν της παραμονής του στη Θήβα και της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ καθώς και της φιλίας τους, ο κ. Δήμαρχος του χάρισε το βιβλίο του Γιώργου Τσεβά « Η Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας»  και το βιβλίο του Ιωάννη Πέππα «Στρατιωτική Ιστορία της Βοιωτίας».

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε στη πόλη της Θήβας τον νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ κ. Λυμπερίου Σπυρίδωνα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα είναι στο πλευρό του για το καλό του Κέντρου και των κατοίκων του Δήμου.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν σήμερα στην Ελλάδα τα καταστήματα των Κύπρου, Λαϊκής, Ελληνικής μετά την απορρόφησή τους από την Πειραιώς

Ανοίγουν σήμερα στην Ελλάδα τα καταστήματα των Κύπρου, Λαϊκής, Ελληνικής μετά την απορρόφησή τους από την Πειραιώς

Τα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών -Κύπρου, Λαϊκής (CPB), Ελληνικής- στην Ελλάδα επαναλειτουργούν κανονικά από σήμερα Τετάρτη, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για απόκτησή τους από την Τράπεζα Πειραιώς. Ολες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.
Οι καταθέσεις πελατών των ελληνικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της CPB και της Ελληνικής δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.
Για οποιαδήποτε ερωτήματα οι πελάτες και καταθέτες μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα εξυπηρέτησής τους ή στο τηλέφωνο 182838/+30 210 32 88000.
Μετά την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο όμιλος της Τρ. Πειραιώς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας μετά την Εθνική Τράπεζα.
Το συνολικό ενεργητικό ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ, τα δάνεια σε 70 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις άνω των 52 δισ. ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι είναι πάνω από 24.000 άτομα.
Παράλληλα, είναι ο πρώτος, πλέον, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των υποκαταστημάτων (πάνω από 1.660), με μεγάλη διαφορά από την ΕΤΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με συννεφιά και τοπικές βροχές στα βόρεια της χώρας

Αίθριος καιρός με συννεφιά και τοπικές βροχές στα βόρεια της χώρας

Ανοιξιάτικος προβλέπεται ο καιρός, αφού σήμερα Τετάρτη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ωστόσο από το μεσημέρι θα αυξηθούν και σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι από το βράδυ.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση προβλέπεται από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το βίντεο της Παρέλασης στη Θήβα 25 Μαρτίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια σπίτια κινδυνεύουν περισσότερο από τους ληστές

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ 02:00 ΜΕ 05:00 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ
Μονοκατοικίες, διαμερίσματα ισογείου και πρώτου ορόφου είναι τα σπίτια που προτιμούν περισσότερο οι ληστές για να εισβάλουν. Συγκεκριμένα η ειδική μελέτη της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το φαινόμενο των «επιδρομών» σε κατοικίες από κακοποιούς, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει tovima δείχνουν πως το 83% των ληστρικών επιθέσεων σε σπίτια γίνονται σε μονοκατοικίες, το υπόλοιπο 17% γίνεται σε ισόγεια διαμερίσματα και σε οικίες του πρώτου ορόφου. Από αυτά τα ισόγεια προτιμούνται κατά 22% και αυτά του πρώτου ορόφου κατά 14,5%, οι υπόλοιποι όροφοι συγκεντρώνουν ποσοστά 8 έως 9%. Σχετικά πιο ευάλωτος θεωρείται και ο τελευταίος όροφος αφού υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των ληστών ή των διαρρηκτών από την ταράτσα.

Σύμφωνα με την μελέτη της ΕΛ.ΑΣ οι περισσότερες επιθέσεις σημειώνονται ανάμεσα στις δύο και στις πέντε τα ξημερώματα προκειμένου οι κακοποιοί να αιφνιδιάζουν τους ενοίκους.

Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν πως το 2012 καταγράφηκαν σε όλη την χώρα 1191 ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια (σσ από αυτές 794 στην Αττική) έναντι 912 το 2011 και 432 το 2010. Ακόμη το 2012 σημειώθηκαν 28.193 διαρρήξεις σε σπίτια, έναντι 27.591 το 2011 και 24.603 το 2010.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση που επιχείρησαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «κύριος στόχος των κακοποιών είναι οι μονοκατοικίες, τις οποίες ληστές και διαρρήκτες θεωρούν ιδιαίτερα ευάλωτες. Εχουν εύκολο τρόπο προσέγγισης και πρόσβασης στο εσωτερικό της κατοικίας. Χωρίς να έχουν κίνδυνο εγκλωβισμού μέσα στις πολυκατοικίες. Το ποσοστό 83% ληστρικών επιθέσεων σε μονοκατοικίες δείχνει ταυτόχρονα την προτίμηση των κακοποιών στις εξοχικές κατοικίες που είναι κυρίως σε αγροτικές κι απομονωμένες περιοχές»

.




















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

"Διαζύγιο" με το επίδομα γάμου


Διαζύγιο με το επίδομα γάμου



Το 10% του μισθού τους χάνουν από την 1η Απριλίου οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του επιδόματος γάμου.
Παράλληλα, έτοιμο είναι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον νέο μηχανισμό ορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με τα Τα Νέα, την ανατροπή με το επίδομα γάμου επιφέρει η λήξη (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζεται» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.
Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα έχει αποφασιστεί ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτερου μισθού. Στο σχέδιο, που θα τεθεί σε ισχύ το 2017, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές που ανατρέπουν τον τρόπο ορισμού του μισθού που ισχύει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Φωτογραφία της Madonna χωρίς μακιγιάζ που απογοητεύει


Στη Νέα Υόρκη εθεάθη η βασίλισσα της pop, Μαντόνα.
Η Αμερικανίδα ήταν χωρίς μακιγιάζ, κάλυπτε τα μάτια της με...μαύρα γυαλιά ηλίου και στο ίδιο χρώμα ήταν και οι υπόλοιπες ενδυματολογικές της επιλογές.

Πλαισιωμένη από τα δύο της παιδιά, Ντέιβιντ και Μέρσι, και ινκόγκνιτο η 54χρονη star ήταν καθ' οδόν προς το κέντρο της Καμπάλα που βρίσκεται στο κεντρικό Μανχάτταν. Όμως, για ακόμη μια φορά, δεν γλίτωσε από τους παπαράτσι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Φάμπα


Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί
στη συναυλία - αφιέρωμα στον κιθαρίστα, συνθέτη και δάσκαλο
Δημήτρη Φάμπα
Μαθητές και καθηγητές θα παίξουν τα έργα του. 

Θα παρουσιαστεί από μαθήτριες η ζωή και το έργο του  
με παράλληλη προβολή διαφανειών σε powerpoint.

                     Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 , ώρα 7 μμ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την επιληψία στη Λιβαδειά


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 και ώρα 5.00΄ το απόγευμα , στο ΣΙΝΕ « ΦΙΛΙΠΠΟΣ », στη Λιβαδειά, θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κοβάνης, Παιδονευρολόγος – Νευρολόγος – Επιληπτολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού και Παγκόσμιου Γραφείου Επιληψίας, με θέμα: «Σπασμοί – Επιληψία – φωτοευαισθησία»
Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει επίσης η Νοσηλεύτρια Επιληψίας κ. Παναγιώτα Νασιοπούλου.
Συνδιοργανωτές :Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι και πότε θα πάρουν το ΕΚΑΣ

Ποιοι και πότε θα πάρουν το ΕΚΑΣ

Παγωμένο» θα μείνει και φέτος το ύψος του επιδόματος ΕΚΑΣ, ενώ παράλληλα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν πέρυσι.
Τα όρια και το ύψος του επιδόματος, που ισχύουν από το 2011 -εισοδηματικά κριτήρια - διατηρούνται και φέτος. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το real:
1) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα και μέχρι επτά χιλιάδες επτακόσια δεκαπέντε ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά (7.715,65 ευρώ), καταβάλλεται επίδομα ύψους διακοσίων τριάντα ευρώ (230,00 ευρώ) κατά μήνα.
2) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από επτά χιλιάδες επτακόσια δεκαπέντε ευρώ και εξήντα έξι (7.715,66 ευρώ) μέχρι του ποσού των οκτώ χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και εννέα λεπτών (8.472,09 ευρώ), καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (Ε.Κ.Α.Σ.) σύμφωνα με τα παρακάτω:
  • Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ, ποσό 172,50 ευρώ
  • Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ, ποσό 115,00 ευρώ
  • Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ, 57,50 ευρώ
Επίσης προβλέπεται ποσό Ε.Κ.Α.Σ. 30,00 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:
  • Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ
  • Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ
  • Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ
Για το πότε και πως θα καταβληθεί φέτος το επίδομα ΕΚΑΣ στους δικαιούχους, σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για τη συμμετοχή γεωργών σε συστήματα ποιότητας τροφίμων


Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως την Δευτέρα 13-5-2013

Παρατείνεται η περίοδος υποβολής των αιτήσεων πληρωμής για τους δικαιούχους του Μέτρου 132 Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων μέχρι την Δευτέρα 13-5-2013 (καταληκτική ημερομηνία). Συνέπεια της παραπάνω παράτασης είναι ότι εκπρόθεσμες (με μείωση του ποσού κατά 1% για κάθε εργάσιμη ημέρα ) θα θεωρούνται όσες αιτήσεις πληρωμής κατατεθούν έως και την Παρασκευή 7 - 6 - 2013 (δηλαδή σε διάστημα 25 ημερολογιακών ημερών μετά την προθεσμία).

Εντός αυτών των προθεσμιών ο δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί παράτασης, ενημερώνοντας εγγράφως την αρμόδια ΔΑΟΚ σχετικά με την αδυναμία υποβολής αίτησης πληρωμής. Σε περίπτωση μη κατάθεσης αίτησης πληρωμής ή αίτησης παράτασης εντός αυτών των προθεσμιών, το έργο θεωρείται ότι εγκαταλείφθηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: 13χρονος μαχαίρωσε τον θείο του που προσπάθησε να τον βιάσει

Λαμία: 13χρονος μαχαίρωσε τον θείο του που προσπάθησε να τον βιάσει

Σοκ έχει προκαλέσει στη Λαμία, η είδηση της απόπειρας βιασμού ενός 13χρονου αγοριού από τον ίδιο του τον θείο.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον καταυλισμό της βαλόγουρνας στο Παγκράτι. Όπως κατήγγειλε ο ανήλικος στην Αστυνομία ο θείος του προσπάθησε να τον βιάσει και εκείνος με τη σειρά του πήρε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στο σώμα του άνδρα.
Ο θείος του 13χρονου μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο, ενώ ο ανήλικος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία του Κύπριου πατέρα με το μωρό αγκαλιά που κάνει τον γύρο του κόσμου





Ένας άντρας που κρατά αγκαλιά το μωρό του, δύο καροτσάκια και ένα πλακάτ σκιαγραφούν μοναδικά την… ψυχολογική κατάσταση των Κυπρίων αυτές τις δύσκολες ώρες…
Η εικόνα αποτυπώθηκε από τον Πέτρο Καρατζιά και έκανε τον γύρο του κόσμου.
Η εφημερίδα Los Angeles Times, την επέλεξε μάλιστα ως μια από τις κορυφαίες φωτογραφίες της εβδομάδας, αποτυπώνοντας μοναδικά τα δραματικά τεκταινόμενα στην Κύπρο.dinatos info8
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαδώστε το μπας και σωθεί κανα γεροντάκι



Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών



Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:
  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση με το Συνήγορο του Παιδιού στη Λιβαδειά, 2 Απριλίου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:ΕΞΟΔΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ



Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  ενημερώνει  όλους τους  επαγγελματίες-βιοτέχνες-έμπορους  ότι το Σάββατο 30/03/2013 απο τις 12 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και την Κυριακή  31/03/2013 από τις 10 το πρωι μέχρι τις 10 το βράδυ θα γίνει έξοδος νεοσυλλέκτων. Επίσης γινεται προσπάθεια και για το επόμενο σαββατοκύριακο. Την διαβεβαίωση αυτή έλαβε  ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ από τον νέο διοικητή του ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ, ΤΑΞΙΑΡΧΟ  κ. ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟ, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ευχαριστούμε τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ  ΤΑΞΙΑΡΧΟ  κ. ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ και  ευχόμαστε σ’αυτόν το ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ.

     ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
 
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ        ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ