Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ποια είναι τα δύο παιδιά που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο

 Οι Γεώργιος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης είναι τα δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για οργανωμένη επίθεση εναντίον συγκεκριμένου στόχου.

Δύο άτομα που επέβαιναν στη μηχανή φορώντας τα κράνη τους πλησίασαν την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Καθαρό το όπλο της επίθεσης

Με ανακοίνωση του τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ γνωστοποίησε ότι όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, προέρχονται από πιστόλι τύπου zastava το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη ένοπλη επίθεση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων για τους θανάσιμους τραυματισμούς των δύο ημεδαπών στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο, πιστόλι τύπου zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση».

Ο Γιώργος Φουντούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για την ασφαλή μεταφορά μαθητών της Περιφέρειας


Ασφαλής μεταφορά  μαθητών.

Το Άρθρο 1 της ΚΥΑ  (ΦΕΚ 1449/2013 – Αριθμ.24001) σχετικά με την μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες, αποκλείει τους μαθητές των Λυκείων που η απόσταση από τον τόπο διαμονής τους  στο σχολείο είναι μικρότερη από 4 χιλιόμετρα από τη δωρεάν μεταφορά από δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή από ιδιωτικά Μέσα Μεταφοράς τα οποία θα συνάπτουν συμβάσεις με τις  Περιφέρειες.
Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές των οικισμών ή των χωριών που βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση των 4 χιλιομέτρων από τις σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα,  οι δρόμοι τους οποίους πρέπει οι μαθητές να διασχίσουν ώστε να μεταβούν στις σχολικές μονάδες, δεν έχουν τα προβλεπόμενα -ή και καθόλου- πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η μετάβαση των μαθητών ως πεζών στο σχολείο, καθώς στους δρόμους αυτούς διέρχονται αυτοκίνητα, φορτηγά.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας όπου οι μαθητές από την Αντίκυρα για να μεταβούν ως πεζοί στο Λύκειο Άσπρων Σπιτιών, διέρχονται από δρόμο ο οποίος δεν έχει πεζοδρόμια, δεν έχει σήμανση για την ασφαλή διέλευση των μαθητών, με αποτέλεσμα να  κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών από τη διέλευση αυτοκινήτων και φορτηγών.
Γι’ αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παίρνονται αποφάσεις από τις κατά τόπους  Περιφέρειες σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις του Νομών, τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών που είναι υποχρεωμένοι να διανύσουν δρόμους εκτός οικισμών, οι οποίοι δεν έχουν ούτε πεζοδρόμια, ούτε διασφαλίζουν την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Ενας ακόμα τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς - Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία _Άντιδράσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων



Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα.

Οι δράστες που φορούσαν κράνη επέβαιναν σε μοτοσυκλέττα σταμάτησαν απέναντι από τα γραφεί της Χρυσής Αυγής. Με τα πόδια διέσχισαν τον δρόμο και κατευθύνθηκαν στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της Οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Εξω από το κτίριο ήταν τρία άτομα. Οι δράστες πυροβησαν κατά ριπάς και δολοφόνησαν τα δύο άτομα ενώ τραυμάτησαν σοβαρά το τρίτο και στη συνέχεια διέφυγαν στους δρόμους του Ηρακλείου.

Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά. Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν γεννημένος το 1986 και ο άλλος το 1991.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς, η κατάστασή του είναισοβαρή αλλά ελεγχόμενη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον γιατρό που τον παρέλαβε ότι «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την επίθεση, εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι: «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Την 1/11/2013 και ώρα 19.00 στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Νέο Ηράκλειο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν κατά τριών ατόμων που βρίσκονταν επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο εξ αυτών και τον τραυματισμό του τρίτου».

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες και μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ ενώ τις έρευνες για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες των εννέα χιλιοστών οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να εντοπιστεί το όπλο και να ταυτοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ μία κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, στην οδό Αυξεντίου, και εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

Επίσης στο σημείο συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του Κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε και έμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι η τρομοκρατική ενέργεια. Η ηγεσία της εισαγγελίας ενημερώνεται συνεχώς από την εισαγγελία πρωτοδικών για τις έρευνες που ήδη έχει αρχίσει η αντιτρομοκρατική ενώ επισήμως οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την εισαγγελία Πρωτωδικών επισημαίνεται ότι «εδώ και αρκετή ώρα την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπό την εποπτεία του εισαγγελέα τρομοκρατίας κ. Κώστας Τζαβέλας και κλιμάκιο εισαγγελέων βρίσκεται σε ετοιμότητα ια οποιαδήποτε έρευνα ή ενέργεια χρειαστεί».

Πολιτικές αντιδράσεις

Ο κυβερντικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμίληκτα από τη δικαιοσύνη, την πολιτεία και την ενωμένη ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».
Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Από τη Χρυσή Αυγή δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!
Ενοχη για το έγκλημα είναι η ανθελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά που έβαζε την Αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες για να πλήξει τη Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά.
ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς-Απαράδεκτη η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου.


Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου καλύπτει την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, αυτή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου, εξυπηρετώντας τους χιλιάδες εργαζόμενους και φυσικά τους κατοίκους των δύο πρώην Καποδιστριακών Δήμων, Σχηματαρίου και Οινοφύτων.
Το τελευταίο ωστόσο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης, δεν γίνονται οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας, με συνέπεια να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και με αποτέλεσμα να μην παρέχει την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη που παρείχε στο παρελθόν, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο τους κατοίκους της περιοχής, όσο και τους χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι εξυπηρετούνται από αυτό.
Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι διακομιδές. Υπάρχουν. Επιπλέον, υπάρχουν προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας.
Δεδομένης της περίθαλψης που παρέχει το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας κρίνεται απαραίτητη η άμεση στελέχωσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ώστε να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου να στελεχωθεί με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο άτομα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο άτομα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο που βρίσκονται επί της λεωφόρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή κρατούσαν σύμφωνα με άλλες πληροφορίες καλάσνικοφ και κατά άλλες πιστόλια και άρχισαν να πυροβολούν κατά ομάδας ατόμων που ήταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, τα οποία, όμως, ήταν κλειστά.

Από τους πυροβολισμούς έπεσαν νεκρά δύο άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη ένα άτομο έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν τα θύματα είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Πάντως εκείνη την ώρα τα γραφεία του κόμματος ήταν κλειστά.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μηχανή και χάθηκαν στα στενά του Ηρακλείου ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 60χρονος στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες



Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και πρόκληση σωματικών βλαβών


Συνελήφθη, χθες (31-10-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα εκκρεμούσαν σε βάρος του:

Το από 25-11-2009 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.  

Η από 23-11-2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

 Η από 22-05-2013 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή (16.000) ευρώ, για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών

Ανακοινώνεται ότι από τις 4 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2013 από ώρες 08:00 έως 21:00, θα εκτελεστούν βολές με πυρά 155χιλ και εκρήξεις τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων στο Πεδίο Βολής Θηβαών. 
Επικίνδυνη περιοχή αυτή που περικλείεται μεταξύ των περιωχών: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ- ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΚΟΥΜΕΡΚΙ
 
Στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.
 
Σε περίπτωση ανευρέσης βλήματος, παρακαλούμε όπως μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΚΕΠΒ) (τηλ, 22620 27760)  ή την Αστυνομία (τηλ: 100).
Διαβάστε Περισσότερα »

Επανιδρύεται το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στη Λιβαδειά

Ένα αίτημα τριών ετών γίνεται πραγματικότητα με την επανίδρυση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. στη Λιβαδειά.  Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες μας αποκαταστάθηκε μια αδικία εις βάρος της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς η Βοιωτία ήταν ο μοναδικός νομός σε όλη την Ελλάδα που δεν είχε δημόσιο Ι.Ε.Κ.!!!
 
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 10629/17-9-2013 απόφαση του υπουργού Παιδείας επανιδρύεται το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς.  Ήδη για το σχολικό έτος 2013-2014 έχουν εγκριθεί 3 ειδικότητες και έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα 70 σπουδαστών που θα παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τα προγράμματα κατάρτισης. Αυτό σημαίνει ότι 70 και πλέον οικογένειες της περιοχής μας θα απαλλαγούν από το άγχος της οικονομικής επιβάρυνσης των σπουδών των παιδιών τους.
Θέλω επίσης να υποσχεθώ ότι από πλευράς Δήμου θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε στο μέλλον το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς να λειτουργεί άψογα και να επιτελεί το έργο του.
Τα Ι.Ε.Κ. στοχεύουν στους νέους και σε αυτούς οφείλουμε επαγγελματική κατάρτιση διασφαλισμένης ποιότητας με όραμα και προοπτική.
Το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς θα λειτουργήσει άμεσα για να προσφέρει:
Επαγγελματική διέξοδο στους νέους της περιοχής μας απαλλάσσοντας τους γονείς τους από δυσβάστακτα έξοδα σπουδών σε άλλες πόλεις
Ικανά στελέχη στην τοπική αγορά εργασίας, προκειμένου οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο τους που τόσο πολύ το θέλουμε και που τόσο πολύ τους χρειάζεται.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον κύριο Πέτρο Καραστάθη που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή στο Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς και ταυτόχρονα θέλω να τον ευχαριστήσω για τη μεγάλη βοήθεια που μου πρόσφερε για την επίτευξη του στόχου: «την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς».
 
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Νικόλαος Παπαγγελής
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες συλλήψεις Ρομά για κλοπές στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ROMA, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην Αλίαρτο Βοιωτίας
Συνελήφθησαν ένας 33χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 18 ετών, και εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, δύο (2) κλοπές σε οικίες και μία (1) κλοπή σε βάρος ημεδαπής οδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου
Ο 33χρονος άνδρας είχε λάβει τακτική άδεια από το Κατάστημα Κράτησης Κασσαβέτειας, όπου είναι έγκλειστος για υποθέσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διατάραξης ασφάλειας σιδηροδρόμων    
Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2013) το μεσημέρι στην περιοχή της Καρυάς Ορχομενού Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA και συγκεκριμένα ένας 33χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες μετέβησαν με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας και δρώντας από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 77χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (260) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας.
Κατά την διαφυγή τους, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διεξήγαγαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή της Καρυάς Ορχομενού Βοιωτίας.
Οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και αναγνωρίστηκαν από την 77χρονη, ενώ στην κατοχή του 33χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (140) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 33χρονος είναι έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Κασσαβέτειας, για υποθέσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, ενώ την 25-10-2013 του χορηγήθηκε 7ήμερη τακτική άδεια, προκειμένου να μεταβεί στον Καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών.
Επιπλέον, από την πρόοδο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, κατά τη διάρκεια της άδειάς του, διέπραξε μαζί με τις δύο συνεργούς του, τουλάχιστον ακόμη δύο (2) κλοπές στην περιοχή της Αλίαρτου και συγκεκριμένα:
Την 27-10-2013 το πρωί, παραβίασαν παράθυρο οικίας 39χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.
Την 28-10-2013 το μεσημέρι, προσέγγισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα 23χρονη ημεδαπή και αιφνιδιαστικά της απέσπασαν ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα προσωπικά της έγγραφα και τα κλειδιά της οικίας της.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Τραγικός θάνατος 24χρονου - Έπεσε από την καρότσα του αγροτικού και τον διαμέλισε διερχόμενη νταλίκα

Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το απόγευμα λίγο πριν από τις 7:00΄ Χαλκίδας - Θηβών....

Το αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 40χρονος κινούταν προς Χαλκίδα και στην καρότσα είχε έναν 24χρονο Πακιστανό.

Στο 25ο χλμ ο άτυχος 24χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την καρότσα στο δρόμο. Δυστυχώς εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν μια νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε ένας Ρουμάνος.

Ο 43χρονος οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει και πήρε από κάτω το νεαρό αλλοδαπό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι δυο οδηγοί κρατούνται στο αστυνομικό μέγαρο της Θήβας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θηβών.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

"SENSO" MusiCafe στο Καρπενήσι "All Day & Night - The other side of espresso": Το πιο must σημείο της πόλης μας ...


 


Ένα από τα πλέον must musicafe bar της πόλης είναι το SENSO.

Το SENSO musicafe σας καλωσορίζει στον ιδιαίτερα φιλικό χώρο του.

Απολαύστε όλα τα είδη του καφέ, τα coctails ή το ποτό σας, χαλαρώνοντας με θέα την "καρδιά" της πόλης.

Δίπλα από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου στην οδό Ζηνοπούλου 4 δεσπόζει "αρχοντικά" το πιό καλό musicafe της πόλης.

Το SENSO είναι ανοικτό κάθε μέρα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, έτοιμο να σας χαλαρώσει και να προσδώσει μια διαφορετική νότα στην  έξοδό σας.

To πρωί στο SENSO θα συναντήσετε κόσμο που πηγαινοέρχονται στις δουλειές του, κόσμο που βγαίνει για βόλτα και ψώνια στην αγορά.

Χαλαρώστε το απόγευμα πίνοντας δροσιστικά cocktails ενώ χαζεύετε τον κόσμο που περνάει ασταμάτητα, ακούγοντας μουσική και συζητώντας με φίλους.

Το βράδυ όμως το σκηνικό αλλάζει και ιδίως τους χειμερινούς μήνες το SENSO γίνετε ένα από τα καλύτερα music bar της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2237023887.

Η σελίδα μας στο facebook: πατήστε ΕΔΩ


 

 


 

 
















Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς απο τον Δήμο Θηβαίων

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και καθηγητές) για εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων



Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.



•   Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: ethelontesthivas@gmail.com  .



•   Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνη κα. Βενιζέλου Ευγενία - τηλ. 2262350607)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο


Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών...
του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου μέχρι και την 10η Δεκεμβρίου 2013.
Ο αριθμός των παρεχομένων θέσεων του ΕΑΠ έχουν καθοριστεί με αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στις 4.890 θέσεις για φοιτητές προπτυχιακών προγραμμάτων και στις 5.110 θέσεις για φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων, για το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 (συνολικά 10.000 θέσεις για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα).
Όσον αφορά στα προπτυχιακά προγράμματα, οι παρεχόμενες θέσεις κατανέμονται ως ακολούθως:
1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (200)
2. Πληροφορική (1000)
3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1500 έναντι 1000 το προηγούμενο έτος)
4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (1.100 έναντι 800 το προηγούμενο έτος)
5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1.000 έναντι 800 το προηγούμενο έτος)
6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (90)
Επίσης, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθορίστηκε καθ΄ υπέρβαση ο αριθμός εισακτέων και σε ποσοστό 5% επί πλέον του αριθμού παρεχομένων θέσεων στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156Α΄).
Στα μεταπτυχιακά προγράμματα οι παρεχόμενες θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015, κατανέμονται ως ακολούθως:
Α. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών:
1. Εκπαίδευση Ενηλίκων (180)
2. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας (120)
3. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (75)
4. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (45)
5. Σπουδές στην Εκπαίδευση (670)
6. Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία (90)
Β. Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας:
1. Διασφάλιση Ποιότητας (370)
2. Διαχείριση Αποβλήτων (280)
3. Διαχείριση Τεχνικών Έργων (320)
4. Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος (45)
5. Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά (60)
6. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών (80)
7. Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα (100)
8. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός έργων Υποδομής (120)
9. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων(140)
10. Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική (35)
11. Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές (90)
12. Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού (60).
Γ. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών:
1. Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ (450)
2. Διοίκηση Μονάδων Υγείας (395)
3. Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (400)
4. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (390)
5. Τραπεζική (445)
Δ. Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών:
1. Γραφικές Τέχνες − Πολυμέσα (60)
2. Σχεδιασμός φωτισμού − Πολυμέσα (60)
3. Ακουστικός Σχεδιασμός και Πολυμέσα(30)
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίστηκε στις 511 θέσεις (ποσοστό 10%) επιπλέον των ανωτέρω 5.110, ο αριθμός των παρεχομένων θέσεων για μεταπτυχιακούς φοιτητές που είναι μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ και δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (οι θέσεις κατανέμονται αναλογικά στα Π.Μ.Σ.).
Η δημόσια και ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση των υποψηφίων φοιτητών του ΕΑΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στα γραφεία του Ε.Α.Π. στη Πάτρα, Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης για 660.000 αγρότες.


Ξεκινά σήμερα  η πληρωμή της προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης για 2013, ύψους 1 δις € και η οποία αφορά 660.000 δικαιούχους αγρότες. 

Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2013. Τα ονόματα των δικαιούχων έχουν αποσταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς - Α.Τ.Ε. προκειμένου να αρχίσει από αύριο η κατευθείαν πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε δικαιούχου με το αντίστοιχο ποσό ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ποσά τους.

«Η Κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, σήμερα καταβάλλει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, σε 660.000 δικαιούχους και υποστηρίζει την πολύτιμη για τον τόπο μας αγροτική δραστηριότητα. Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων.

Στο μεταξύ ήδη, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής.

Η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, προβλέπεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος σήμερα ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 11 ως 21 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική στερεά Κέα την Εύβοια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα βόρεια πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 ως 21 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση ανάσα για 97.000 δανειολήπτες απο τον Ο.Ε.Κ.

Ερχεται ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ που αφορούν 97.000 άτομα που έχουν τώρα τη δυνατότητα να αναδιαπραγματευτούν τους όρους του δανείου τους με τις τράπεζες.

Με τη ρύθμιση όσοι δανειολήπτες του ΟΕΚ βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση μπορούν να διαπραγματευτούν εκ νέου τους όρους του δανείου τους με τις τράπεζες χωρίς όμως να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ από σήμερα το νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ και μεσημεριανές ώρες


Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου είναι από τις 02:00 τα ξημερώματα έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.


Από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, επανέρχεται η χρέωση του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ και τις μεσημεριανές ώρες.

Οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να εξοικονομούν έως 45% της χρέωσης ανά κιλοβατώρα, ενώ παράλληλα έχουν μηδενικό κόστος για χρεώσεις του δικτύου μεταφοράς, διανομής, αλλά και μειωμένες τιμές για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου είναι από τις 02:00 τα ξημερώματα έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ
Εδώ και τρία χρόνια η υπόθεση της υγείας γίνεται πολυτέλεια: οι συμμετοχές στα φάρμακα για τις χρόνιες παθήσεις ανεβαίνουν· τα αυθεντικά φάρμακα μετά την εισαγωγή των γενοσήμων ακριβαίνουν· μπαίνουν εισιτήρια των 5 ευρώ για εξέταση στα κέντρα υγείας και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία· κόβονται επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ για πολλούς δικαιούχους, από το Γενάρη θα μπει χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή.

Παράλληλα η κρατική περίθαλψη καταρρέει: υλικά και φάρμακα βρίσκονται διαρκώς σε έλλειψη, τα κενά σε προσωπικό μεγαλώνουν, ενώ πρόσφατα άρχισαν να κλείνουν κλινικές και νοσοκομεία Από αυτή την τύχη δεν έχει ξεφύγει το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, (ούτε το ΙΚΑ Οινοφύτων), ωστόσο τα χειρότερα έρχονται προσεχώς.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο υγείας, το κέντρο υγείας κινδυνεύει είτε να κλείσει εντελώς, είτε να μετατραπεί σε «οικογενειακό ιατρείο».

Στη δεύτερη περίπτωση, ένα μέρος του προσωπικού θα βγει σε διαθεσιμότητα, το κέντρο υγείας θα λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, και από κει και πέρα όποιος κι όποια έχoυν ανάγκη υπηρεσιών περίθαλψης θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών της πρωινής βάρδιας.

Αυτή η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών, που θα πληρώνονται πια με το κεφάλι, θα δημιουργήσει σύντομα μια κατάσταση όπως γίνεται σήμερα στο ΙΚΑ: « δεν μπορώ να σε εξετάσω στην πρωινή βάρδια, έλα το απόγευμα στο ιατρείο μου».

Δηλαδή θα ευνοεί πελατειακές σχέσεις, κι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα μπορεί να έχει στοιχειώδη περίθαλψη ενώ οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι φτωχοί εργαζόμενοι θα αφήνονται στη μοίρα τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες περίθαλψης, ενώ ούτως ή άλλως, δεν θα μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακα για την πάθηση τους.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας και κάτοικοι της περιοχής, πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο αγώνας μας δεν μπορεί να είναι μια τουφεκιά στον αέρα, πρέπει να είναι όσο χρειαστεί μακρύς κι όσο απαιτούν οι συνθήκες δυναμικός.

Αγωνιζόμαστε για: Ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως πρωτοορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ελεύθερη είσοδο στις υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες, χωρίς εισιτήρια για εξέταση ή εισαγωγή σε νοσοκομείο και χωρίς «φακελάκια» στο ιατρικό προσωπικό.

Ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο σε ανασφάλιστους, να επανέλθουν στο προηγούμενο επίπεδο οι συμμετοχές στους χρόνιους πάσχοντες, έξω οι φαρμακευτικές εταιρίες από την περίθαλψη.

prigipato-dilesi
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο 20.000 οι αιτήσεις (!) για το επίδομα θέρμανσης



Μόνο 20.000 πολίτες από τους 580.000 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης έχουν υποβάλει ως σήμερα την ηλεκτρονική αίτηση για να λάβουν την προκαταβολή 25%, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μηδενικές!

Η εφαρμογή για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ενεργοποιήθηκε την...περασμένη Παρασκευή στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και κατά τα πρώτα 24ωρα λειτουργίας της το ενδιαφέρον των νοικοκυριών για το επίδομα εμφανίζεται... χλιαρό!

Σύμφωνα με στελέχη της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών, οι παραγγελίες πετρελαίου είναι μηδενικές, επιβεβαιώνοντας έτσι όσους είχαν εξαρχής επισημάνει ότι η διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε υψηλά επίπεδα θα πλήξει καίρια τη ζήτηση και την κατανάλωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών, για μεγάλες παραγγελίες (από 1.000 λίτρα) η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική είναι 1,26-1,27 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην περιφέρεια φτάνει στο 1,30 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται ότι όσοι υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση θα μπορέσουν να λάβουν την προκαταβολή μετά 20 μέρες, άρα μετά τις 15 Νοεμβρίου. Ωστόσο, τα ποσά της προκαταβολής χαρακτηρίζονται «ψίχουλα», ειδικά για την κεντρική και τη νησιωτική Ελλάδα, αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι διαμορφώνονται έως τα 84 ευρώ και 52,5 ευρώ αντιστοίχως!

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα ως 30.000 ευρώ προκειμένου για αγάμους και ως 40.000 ευρώ προκειμένου για εγγάμους, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το εισοδηματικό όριο παραμένει στα 43.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Παράλληλα, ισχύει και περιουσιακό κριτήριο 200.000 ευρώ για αγάμους και 300.000 ευρώ για εγγάμους.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.

Η προκαταβολή 25% θα καταβάλλεται -θεωρητικά- μέσα σε 20 μέρες από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης χορήγησης του επιδόματος. Τα συνολικά ποσά του νέου επιδόματος θέρμανσης θα κυμαίνονται από 52,50 ως 1.050 ευρώ.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ