Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Βοιωτία: «Άφαντη» η κορυφή. Μάχη στην… ουρά



«¨Αφαντη» η Θήβα κέρδισε και τον Ορχομενό και αποσπάστηκε οκτώ ολόκληρους βαθμούς από την δεύτερη θέση όπου βρέθηκε ο Κιαθαιρώνας. Ο ΠΑΟΚυριακίου έκανε το μπαμ στην Αράχωβα ενώ Παμαβγιακός και Ένωση τα μοιράστηκαν όλα. Στην μάχη της ουράς σημαντική νίκη για το Ύπατο που πέρασε πάνω από τη ζώνη ενώ ήττα σοκ στις καθυστερήσεις υπέστη ο Απόλλωνας στο Ακραίφνιο.

Α’ Κατηγορία

9η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Κόκκινο         2-0

Ύπατο – Επαμεινώνδας      3-0

Παμβαγιακός – Ένωση        1-1

Παναλίαρτος – Αμβρυσσέας   0-1

Δήλεσι – Αναγέννηση     1-1

Παρνασσός – Π.Α.Ο.Κυριακίου  0-1

Θήβα – Ορχομενός       4-0

Απόλλων Ακρ. – Δάφνη    1-2

 Βαθμολογία

(σε 9 αγώνες)

 Θήβα                       30-3        27

————————————————

Κιθαιρώνας             16-9         19

ΠΑΟ Κυριακίου     11-10         18

Παμβαγιακός          12-6          17

Ένωση                    27-6         16

Παρνασσός             11-8         15

Αμβρυσσέας         16-13          15

Δάφνη Ερ.             17-15         15

Κόκκινο                  12-11         14

Δήλεσι                    14-10         13

Αναγέννηση           12-12         12

Ύπατο                    10-24          7

—————————————————

Επαμεινώνδας       10-20           5

—————————————————-

Απόλλων                 3-12           4

Ορχομενός              5-23           1

Παναλίαρτος            3-28           0

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

** Παμβαγιακός, Ορχομενός έχουν 6 αγώνες

10η αγωνιστική

Ύπατο – Κιθαιρώνας

Κόκκινο – Παμβαγιακός

Επαμεινώνδας – Παναλίαρτος

Ένωση – Δήλεσι

Αμβρυσσέας – Παρνασσός

Αναγέννηση – Θήβα

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Απόλλων Ακρ.

Ορχομενός – Δάφνη
stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορική απόφαση ενάντια στη χρήση της πλαστικής σακούλας



    Οι χώρες-μέλη της ΕΕ κατέληξαν την Παρασκευή σε μια «ιστορική» συμφωνία που έχει στόχο να μειώσει κατά τρεις φορές τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούν κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι.
    Οι χώρες-μέλη θα πρέπει είτε να επιβάλλουν χρέωση στις σακούλες είτε να εφαρμόσουν άλλα αποθαρρυντικά μέτρα.



Το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα.
Περίπου 8 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες...χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στην ΕΕ, και οι περισσότερες από τις μισές καταλήγουν στα σκουπίδια έπειτα από μία μόνο χρήση.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για το περιβάλλον, καθώς χρειάζονται δεκάδες ή εκατοντάδες χρόνια για να αποδομηθούν. Οι επιπτώσεις είναι μεγαλύτερες στη θάλασσα, όπου οι σακούλες σκοτώνουν χελώνες, πουλιά και άλλα ζώα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο μέσος ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποίησε 200 πλαστικές σακούλες το 2010, αν και ο αριθμός παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα: οι Πολωνοί και οι Σλοβάκοι χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 466 σακούλες, ενώ οι Δανοί, οι οποίοι χρεώνονται για τη χρήση τους, μόλις τέσσερις.

Η νέα συμφωνία έχει στόχο να ρίξει τον αριθμό στις 90 σακούλες κατά άτομο το χρόνο μέχρι το 2019 και στις 40 σακούλες μέχρι τα τέλη του 2025.

Λόγω των αντιδράσεων της Βρετανίας, ο στόχος αυτός δεν θα είναι δεσμευτικός εφόσον οι χώρες-μέλη επιβάλλουν χρεώσεις ή άλλα μέτρα που αποτρέπουν τη χρήση.

«Η συμφωνία αυτή είναι ιστορικό επίτευγμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων στο περιβάλλον μας» σχολίασε η Μαργκρέτ Όκεν, Δανή ευρωβουλευτής των Πρασίνων και εισηγήτρια της συμφωνίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση στη Θήβα "Το Διαδίκτυο εμείς και τα παιδιά μας"


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί στη Λαμία



Τέλος καλό, όλα καλά με το 15χρονο παιδί που είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης από την περιοχή του Παγκρατίου στη Λαμία.

Το παιδί εντοπίστηκε από κάποιο συμπολίτη μας στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας, του οποίου είναι μέλος η οικογένεια του 15χρονου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά τον εντοπισμό του παιδιού:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δηλώσουμε ότι ο Ηριδανός βρέθηκε στις 01:00 το βράδυ. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την συμβολή σας.»

Με εκτίμηση ΔΣ
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανικός στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα -«Γάζωσε» με καλάσνικοφ νυχτερινό μαγαζί


Χάος επικράτησε τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο, όταν ένας άγνωστος μπήκε σε νυχτερινό μαγαζί και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ, τραυματίζοντας πάνω από 10 άτομα.

Στις 4:15, ο άνδρας μπήκε στο νυχτερινό μαγαζί στην Ακτή Δηλαβέρη και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άτομα, εκ των οποίων τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νωρίτερα ο ίδιος βρισκόταν στο μπαρ με μία γυναίκα, η οποία φαίνεται πως είναι ανάμεσα στους 11 τραυματίες.

Ο δράστης φέρεται να απείλησε υπαλλήλους και πελάτες, φωνάζοντας «τώρα θα χυθεί αίμα», σύμφωνα με πληροφορίες, και στη συνέχεια αφού πυροβόλησε, διέφυγε με κάποιο όχημα πιθανότατα ταξί. Ακολούθησαν στιγμές πανικού, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Oι τέσσερις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και οι υπόλοιποι επτά στο νοσοκομείο Αττικόν, που νοσηλεύονται και οι τρεις που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Φέρουν τραύματα στο θώρακα, τα χέρια και το κεφάλι, από τις σφαίρες του δράστη, ενώ όλοι τους είναι κάτω των 30 ετών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλα άτομα, που είχαν όμως επιπόλαια τραύματα και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ μια κοπέλα που βρισκόταν στο μαγαζί την ώρα της επίθεσης, ακολούθησε μεγάλος πανικός καθώς οι θαμώνες, οι περισσότεροι νεαρά άτομα, άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.

Εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις ο δράστης

Πληροφορίες της αστυνομίας σκιαγραφούν το δράστη ως έναν 50χρονο Αλβανό. Πάντως, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε ανοίξει πρόσφατα πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μεταξουργείο- όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας 44χρονος- αλλά και σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, η εκτίμηση είναι πως η επίθεση έγινε για να «πουλήσει προστασία» ο δράστης, ενώ στο νέο «χτύπημα» οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη στα χέρια τους φωτογραφία του δράστη που έσπειρε τον πανικό στο Μικρολίμανο, αλλά και τα αποτυπώματά του. Ακόμη, στο σημείο βρέθηκαν 14 κάλυκες.

Η πρώτη επίθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο δράστης, είχε γίνει στις 31 Οκτωβρίου, σε καφετέρια-μπαρ στο Μεταξουργείο. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν πυροβολήσει εναντίον του καταστήματος με καλάσνικοφ. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας 44χρονος Έλληνας. Η δεύτερη επίθεση έγινε στις 6 Νοεμβρίου, στην οδό Αριστοτέλους 106, όταν, δύο, πιθανότατα, άτομα γάζωσαν την καφετέρια με 12 σφαίρες, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, σταμάτησαν έξω από μπαρ και μετά τους πυροβολισμούς, και πάλι με καλάσνικοφ, τράπηκαν σε φυγή.

Πώς έγινε το μακελειό

Στις 4.15 τα ξημερώματα, ο άγνωστος αλλοδαπός στάθηκε έξω από την τζαμαρία του νυχτερινού μαγαζιού και με ένα καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί φωνάζοντας «Θα σας σκοτώσω όλους! Απόψε θα χυθεί αίμα!». Ο άνδρας, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι σεσημασμένος αλλοδαπός κακοποιός, νωρίτερα βρισκόταν στο μπαρ όπου ήπιε τρία ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, πλήρωσε το λογαριασμό και έφυγε, περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Λίγο αργότερα επέστρεψε και άρχισε να «γαζώνει» το νυχτερινό μαγαζί. Μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει όσοι ήταν μέσα στο μπαρ, η μουσική σταμάτησε και όλοι έπεσαν στο πάτωμα για να προστατευθούν από τις σφαίρες που έπεφταν «βροχή» και τα σπασμένα γυαλιά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 εώς 14 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα νότια θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στην ανατολική Θεσσαλία, τα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών κατά τόπους.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια και ανατολικά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πως να οδηγήσετε με ασφάλεια στην ομίχλη


Η ομίχλη είναι ένα καιρικό φαινόμενο, που μπορεί να το συναντήσουμε παντού και σε όλες τις εποχές του χρόνου, γι αυτό οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι....


 Όσοι ταξιδεύουν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, ή νωρίς το πρωί και το απόγευμα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι με ομίχλη και χαμηλή ορατότητα. Οπότε καλό θα ήταν όλοι μας να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς.

1. Υαλοκαθαριστήρες

Τα μικροσωματίδια της υγρασίας στον αέρα που συνθέτουν την ομίχλη, "κάθονται" στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Γι' αυτό πρέπει οι υαλοκαθαριστήρες να είναι πάντα σε καλή κατάσταση, ενώ και το υγρό από τα πιτσιλιστήρια να είναι επαρκές και τα πιτσιλιστήρια "ελεύθερα" από άλατα ή βρωμιές ώστε το υγρό να φτάνει σε όλο το μπροστινό τζάμι.

2. Φώτα

Στην κίνηση στην ομίχλη είναι αναγκαίο να έχουμε αναμμένους τους προβολείς αλλά ΟΧΙ στην μεγάλη σκάλα. Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ανάψουμε ΚΑΙ τους προβολείς ομίχλης τόσο εμπρός, όσο και πίσω, εάν φυσικά διαθέτει το αυτοκίνητό μας. Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν. Είναι όμως σημαντικό να σβήσουμε τα φώτα πορείας και να διατηρήσουμε μόνο τα φώτα διασταύρωσης (μεσαία σκάλα), καθώς τα μεγάλα φώτα αντανακλούν στην ομίχλη, παρεμποδίζοντας την όρασή μας.

3. Ποτέ μην οδηγείτε στα δεξιά!

Αποφύγετε τη δεξιά μεριά του δρόμου. Πολλοί οδηγοί φοβούνται και ακινητοποιούν το όχημά τους όταν βρίσκονται σε ομίχλη. Αν κρίνουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε, οφείλουμε να αποφύγουμε τη δεξιά μεριά του δρόμου, ειδικά αν βρισκόμαστε στην εθνική οδό. Είναι πιθανό να υπάρχουν άλλα οχήματα εκεί σταθμευμένα και ενδέχεται να μην τα αντιληφθούμε εγκαίρως.

4. Γιλέκο, τρίγωνο και αλάρμ

Τώρα αν χρειαστεί να ακινητοποιήσετε το όχημά σας εν μέσω ομίχλης, είναι προφανές πως σταματάτε στα δεξιά με αλάρμ. Αν έχετε χώρο και την ευχέρεια για μανούβρες, καλό θα ήταν να παρκάρετε το όχημά σας όσο πιο έξω από το οδόστρωμα, ή την λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) μπορείτε. Έτσι ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες να πέσει πάνω σας κάποιος άλλος οδηγός που κινείται στα δεξιά του δρόμου και δεν σας αντιληφθεί εγκαίρως λόγω περιορισμένης ορατότητας. Παράλληλα αφήνετε ελεύθερη τη ΛΕΑ για όσους ενδεχομένως τη χρειαστούν στη συνέχεια. Αν τώρα χρειαστεί να βγείτε από το αυτοκίνητό σας απαραιτήτως φορέστε το φωσφορίζον γιλέκο που πρέπει να έχετε συνεχώς μαζί σας στο χώρο αποσκευών. Ανάψτε τα αλάρμ του αυτοκινήτου, τοποθετήστε το τρίγωνο στο δρόμο σε αρκετή απόσταση και απομακρυνθείτε από το όχημα. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος άλλος οδηγός πέσει επάνω στο δικό σας όχημα, δε θα τραυματιστείτε, ενώ αν χρειαστεί να κινηθείτε πεζός, θα φαίνεστε χάρη στο γιλέκο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας Βοιωτός ποιητής στα Άσπρα Σπίτια της Παραλίας Διστόμου


Διαβάστε Περισσότερα »

Χρηματικό βοήθημα και έπαινος σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες από τον ΟΓΑ



Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ και τιμητικό έπαινο θα λάβουν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), 450 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες, οι οποίες είναι ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, και η δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.



Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων από τις πολύτεκνες αγρότισσες, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου και θα διατηρηθεί έως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

«Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες» δήλωσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, και πρόσθεσε: «Ως Διοίκηση συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους».

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων του ΟΓΑ στις πολύτεκνες, οι δικαιούχοι θα πρέπει:

- Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

- Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

- Κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης, να είναι κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.
Για περισσότερα δείτε εδώ την πλήρη ανακοίνωση του ΟΓΑ:
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαφανίστηκε ένα 15χρονο παιδί από τη Λαμία - Μπορείτε να βοηθήσετε???


Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι από το Παγκράτι Λαμίας και το όνομά του είναι Ηριδανός.

Το 15χρονο παιδί έχει εξαφανιστεί από το βράδυ της Πέμπτης και η αγωνία της οικογένειας για την τύχη του είναι πολύ μεγάλη.

Σήμερα το βράδυ οι συγγενείς ενημέρωσαν την αστυνομία και παράλληλα ζητούν από οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό και μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει με την αστυνομίας στο τηλέφωνο της άμεσης δράσης (100).

Ο 15χρονος είναι αδύνατος και έχει ύψος 1,90, Το βράδυ της Πέμπτης που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι και για παντελόνι μαύρη φόρμα.

 lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Έσπειρε τον πανικό στον Πειραιά με 7 τραυματίες



Άγριες σκηνές εκτυλίχθησαν στις 4:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο, όταν, ένας θαμώνας του μαγαζιού, σύμφωνα με την Αστυνομία,  βγήκε έξω από τον χώρο του καταστήματος κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον των υπόλοιπων θαμώνων.

Από τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, τραυματίστηκαν 6 άτομα, 2 εκ των οποίων σοβαρά.

Στο σημείο έφτασαν 2 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρό για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και 4 ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό και το Αττικό Νοσοκομείο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι 8. Ωστόσο, ο αριθμός δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόταν κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο νυχτερινό κατάστημα από μία γυναίκα.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη, καθώς γνωρίζουν από φωτογραφικό υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού ποιο είναι το άτομο που ψάχνουν.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν το δράστη να είναι το ίδιο πρόσωπο με το περιστατικό σε καφέ-μπαρ στην πλατεία Βάθης στις 31 Οκτωβρίου, όπου εκεί είχε σκοτωθεί ένα άτομο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι κάλυκες από το περιστατικό στον Πειραιά θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν είναι από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί και στο περιστατικό της πλατείας Βάθης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Σαν σήμερα το 1920 διενεργείται δημοψήφισμα για την επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη.



1699 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Πρεομπραζένσκογιε ανάμεσα στη Ρωσία, τη Δανία, τη Σαξονία και την Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία. Σε εφαρμογή της συνθήκης, ξεκινά τρεις μήνες αργότερα ο Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος.

1920 - Διενεργείται δημοψήφισμα για την επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη.

1940 - Τρία αεροσκάφη Henschel Hs 126 εντόπισαν εχθρική φάλαγγα μήκους οκτώ χλμ. που υποχωρούσε από την Κορυτσά προς το Πόγραδετς. Ισχυρή δύναμη 15 αεροσκαφών Potez 63, Bristol Blenhein και Fairey Battle των Μοιρών Βομβαρδισμού έσπευσε για ενίσχυση, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση της ιταλικής φάλαγγας. Κατά την επιστροφή στο αεροδρόμιο ένα από τα Henschel συναντήθηκε με 15 ιταλικά καταδιωκτικά και χτυπήθηκε στο λέβητα βενζίνης. Το ελληνικό αεροσκάφος έπιασε φωτιά και το πλήρωμα το εγκατέλειψε. Ο χειριστής υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο παρατηρητής επέζησε.

1955 - Ιδρύεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ν.Ν.Α.). Θεμελιώθηκε το 1948.

2004 - Στην Ουκρανία ξεκινά η Πορτοκαλί Επανάσταση.

2005 - Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα υπηρεσία ΟΤΕ Satellite για internet οπουδήποτε



    Η χρήση της υπηρεσίας δεν προϋποθέτει σταθερή τηλεφωνική γραμμή και ο εξοπλισμός (ειδική δορυφορική κεραία και modem) διατίθεται δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.



 Γρήγορο internet ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες ή δύσβατες περιοχές με ταχύτητες download έως 22 Mbps και upload έως .. 6 Mbps, παρέχει στους συνδρομητές του ο ΟΤΕ με τη νέα υπηρεσία ευρυζωνικού internet μέσω δορυφόρου, “OTE Satellite Internet”.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Eutelsat, το “OTE Satellite Internet” είναι διαθέσιμο σε όλη την Ελλάδα και, όπως αναφέρει η εταιρεία, αποτελεί ιδανική λύση για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ευρυζωνικού internet (μέσω σταθερής ή κινητής σύνδεσης) στην περιοχή τους. Η χρήση της υπηρεσίας δεν προϋποθέτει σταθερή τηλεφωνική γραμμή και ο εξοπλισμός (ειδική δορυφορική κεραία και modem) διατίθεται δωρεάν (για περιορισμένο χρονικό διάστημα).

Τα οικονομικά προγράμματα

Η υπηρεσία “OTE Satellite Internet” διατίθεται σε τρία προγράμματα:

- “OTE Satellite Internet 10’’, με 29,90 ευρώ / μήνα, με μέγιστο μηνιαίο όγκο διακίνησης δεδομένων 10GB.

- “OTE Satellite Internet 25’’, με 39,90 ευρώ / μήνα, με μέγιστο μηνιαίο όγκο διακίνησης δεδομένων 25GB και ελεύθερη πρόσβαση χωρίς ογκομέτρηση από 00:00 - 06:00.

- “OTE Satellite Internet 100’’, με 79,90 ευρώ / μήνα, με μηνιαίο όγκο διακίνησης δεδομένων 100GB και ελεύθερη πρόσβαση χωρίς ογκομέτρηση από 00:00 - 06:00.

Οποιοδήποτε από τα προγράμματα “OTE Satellite Internet” μπορεί να συνδυαστεί, και με την υπηρεσία OTE TV Μέσω Δορυφόρου. Χρησιμοποιώντας μόνο την κεραία του “ΟΤΕ Satellite Internet” οι πελάτες του ΟΤΕ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλη την οικογένεια, σε περισσότερα από 80 ψηφιακά κανάλια, τα 25 σε ποιότητα HD, με 21,90 / μήνα για το Full Pack4 του OTE TV.

To OTE Satellite Internet διατίθεται στα καταστήματα OTE, COSMOTE, και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο www.ote.gr/Satellite_Internet.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Καράμπελα για τον αγωγό λυμάτων λίμνης Μόρνου

Ερώτηση για την κατασκευή αγωγού λυμάτων περιμετρικά της λίμνης του Μόρνου


Με αφορμή τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων της Φωκίδας, “Η Ώρα της Φωκίδας” και “Φωκίς”, ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας κι ο βουλευτής Επικρατείας, κ. Γιάννης Μιχελάκης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, σχετικά με την απένταξη από το νέο Κοινοτικό Πρόγραμμα Στήριξης, του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, περιμετρικά της λίμνης του Μόρνου.

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται βαρύνουσας σημασίας, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της γύρω περιοχής και να εξασφαλίσει την ασφαλή για τη δημόσια υγεία, υδροδότηση των νομών Αττικής, Βοιωτίας και Φωκίδας.

Για τον λόγο αυτό ζητάνε από τον υπουργό να τους απαντήσει τι προτίθεται να κάνει προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και να ξεκινήσει η κατασκευή του, αλλά και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προχωρήσει, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη αστικών και άλλων λυμάτων που απειλούν τους κατοίκους, που υδροδοτούνται από το δίκτυο του Μόρνου.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:





Προς:

Υπουργό Υποδομών,

Μεταφορών κ’ Δικτύων,

κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη



ΕΡΩΤΗΣΗ



ΘΕΜΑ: « Κατασκευή αγωγού για την εναπόθεση και επεξεργασία των λυμάτων περιμετρικά της λίμνης Μόρνου ».



Είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες η υδροδότηση της Αθήνας γίνεται από τη λίμνη Μαραθώνα, η οποία με τη σειρά της, λαμβάνει τον κύριο όγκο πόσιμου ύδατος από την τεχνητή λίμνη του ποταμού Μόρνου στην περιοχή Λιδορικίου της ορεινής Φωκίδας.

Στην περιοχή Λιδορικίου, δηλαδή περιμετρικά της λίμνης Μόρνου, όπου βρίσκονται αρκετοί οικισμοί, μικρές βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, οι φυλακές Μαλανδρίνου και ασκούνται διάφορες κτηνοτροφικές, αγροτικές και τουριστικές δραστηριότητες, δεν υπάρχει κανένα δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων, με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής πού συνορεύει με τον ταμιευτήρα του Μόρνου.

Η αναγκαιότητα επίτευξης συγκεκριμένης λύσης για την εναπόθεση και επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής περιμετρικά της λίμνης Μόρνου δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, αλλά τη μισή σχεδόν Ελλάδα, πού υδροδοτείται από τα νερά της λίμνης.

Μετά από προσπάθειες ετών προέκυψε η απόφαση για την κατασκευή έργου αξίας 17.100.000 ευρώ, πού θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά το πρόβλημα και συγκεκριμένα την ασφαλή για τη δημόσια υγεία υδροδότηση της Αττικής, Βοιωτίας και Φωκίδας.

Η μελέτη του έργου ύψους 792.936 ευρώ ολοκληρώθηκε και πληρώθηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και απέμενε η ένταξή του σε πρόγραμμα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών.

Δυστυχώς, έχουμε πληροφορηθεί ότι το έργο τελικά απεντάχθηκε με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, ενώ δεν προβλέπεται η ένταξή του ως «γέφυρα» στο νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Οι συνέπειες από την ενέργεια αυτή εκτιμούμε ότι ενδεχομένως να αποβούν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί, μέσω του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, το νερό στον ταμιευτήρα Μόρνου, από τα αστικά λύματα πού ανεξέλεγκτα εναποτίθενται, με προφανείς καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή πέριξ της λίμνης Μόρνου, αλλά για όλους όσοι υδροδοτούνται μέσω του εν λόγω δικτύου

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται  ο κύριος Υπουργός:

α) Τι προτίθεται να κάνει ώστε να ενταχθεί το έργο κατασκευής παραλίμνιου αγωγού στην περιοχή Λιδορικίου Φωκίδας, η μελέτη του οποίου έχει ολοκληρωθεί και πληρωθεί, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών.

β) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πάψει η ανεξέλεγκτη ρίψη αστικών και άλλων λυμάτων στην περιοχή πέριξ της λίμνης Μόρνου με προφανή κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και ακολούθως των ποσοτήτων πόσιμου ύδατος για τους υδροδοτούμενους κατοίκους Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών και τουριστών.



Οι ερωτώντες Βουλευτές



Γιάννης Καράμπελας



Γιάννης Μιχελάκης


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με 24 συλλήψεις στη Στερεά



Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης

Επιπλέον δόθηκε βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν (1.298) άτομα και προσήχθησαν (83) άτομα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (941) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν (344) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (20-11-2014), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, ενώ επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1.298) άτομα, εκ των οποίων (853) ημεδαποί και (445) αλλοδαποί, καθώς και (941) οχήματα.

Προσήχθησαν : (83) άτομα, εκ των οποίων (37) ημεδαποί και (46) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (24) άτομα, εκ των οποίων (5) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (12) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
    (3) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    (1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Κατασχέθηκαν :

    Ναρκωτικά δισκία.
    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (359) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (12) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
    (1) παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
    (344) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (50) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (11) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (9) για ΚΤΕΟ, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για παραβίαση προτεραιότητας, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και (255) λοιπές παραβάσεις].

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, καθώς και την αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - Ζητά Συνέδριο και εκλογή αρχηγού

Σε πλήρη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σε δήλωσή του, ζητά άμεση σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και εκλογή ηγεσίας από την βάση του Κινήματος.

Με την ανακοίνωσή του - που είναι η απάντηση την οποία είχε υποσχεθεί στον Ευ. Βενιζέλο κατά την προχθεσινή συνάντησή τους ότι θα δημοσιοποιήσει - ο πρώην Πρωθυπουργός κάνει σαφή την πρόθεσή του να ενεργοποιηθεί πολιτικά, διαφωνώντας πλήρως με τις πρακτικές του διαδόχου του στην ηγεσία του Κινήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου - σύμφωνα με συνεργάτες του δεν θα είναι προφανώς υποψήφιος βουλευτής με την Δημοκρατική Παράταξη Βενιζέλου.

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο» σημειώνει κοφτά και ζητά να λυθούν «όλα από την βάση. Τώρα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά να προκηρυχθεί «Έκτακτο και Ανοιχτό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Συνέδριο Εκτάκτων Αποφάσεων, με ανοικτό Μητρώο, όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις» όπως αναφέρει. Τονίζει ότι η προκήρυξη Συνεδρίου πρέπει να συνοδεύεται από προσκλητήριο προς όλους, είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι.

Τονίζει επίσης ότι το σύνολο των μελών του Κινήματος που θα προκύψουν μετά από τις διαδικασίες αυτοοργάνωσης που επιβάλεται να δρομολογηθούν, να εκλέξουν με άμεση εκλογή και την Οργανωτική Επιτροπή, που θα καθορίσει και τους κανόνες διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Σημειώνει ότι στις ανοιχτές διαδικασίες προς και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα πάντα: στίγμα, φυσιογνωμία, θέσεις, σύμβολα, δομή, πρόσωπα. Προτείνει, αμέσως μετά το Συνέδριο, να υπάρξει εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πολιτικό και δημοκρατικό ΣΟΚ που χρειάζεται, το Κίνημα, η χώρα - που χρειαζόμαστε όλοι. Άμεσα» τονίζει ο Γ. Παπανδρέου.  Για τον προσωπικό του ρόλο, σημειώνει ότι «ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα τιμήσω μέχρι τέλους την αποστολή που μου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Και δεσμεύομαι να στηρίξω ένα πραγματικό εγερτήριο ΣΟΚ στο Κίνημα.

Υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία καρέκλα. «Αν, επιτέλους, αναληφθούν πρωτοβουλίες που σέβονται τις αρχές, τις αξίες και τον κόσμο του Κινήματος, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και από οποιαδήποτε θέση μάχης, στο εγχείρημα αυτό» καταλήγει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ