Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Μέρκελ ξεκίνησε τον «ψυχρό πόλεμο» κατά της Αθήνας


Μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλέ, το Βερολίνο έριξε «προειδοποιητικές βολές» στην Αθήνα, διαμηνύοντας ότι δεν δέχεται καμία από τις ελληνικές προτάσεις για το χρέος και την τρόικα αλλά και καμία παρέκκλιση από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Βερολίνο: Καμία αλλαγή πολιτικής

Το έγγραφο που διέρρευσε μέσω του πρακτορείο Reuters θα παρουσιαστεί στο EuroWorking Group την ίδια στιγμή που οι υπουργοί οικονομικών Ελλάδας και γερμανίας θα συναντώνται στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το Reuters, το έγγραφο καλεί ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών της κατά της λιτότητας και επιστρέφοντας στην πολιτική την οποία εφάρμοζαν οι προκάτοχοί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας στη Γερμανία τόνιζε σε πολύ αυστηρό τόνο πως το Βερολίνο δεν φοβάται μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια χωρίς πρόγραμμα. Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι «ένα νέο πρόγραμμα θα συνδέεται με επιτήρηση, ενώ η γερμανική πλευρά δεν συζητά κούρεμα»
Η αντίδραση της Αθήνας και οι απειλές του Μάρτιν Σουλτς

Η Αθήνα απαντά ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα κυβέρνηση καθώς προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης.

Στις πιέσεις του Βερολίνου ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο γερμανός πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάτρτιν Σουλτς, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, προειδοποιεί ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της «κινδυνεύει με εθνική χρεοκοπία».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο οικονομικό τύπο της Γερμανίας, η κυβέρνηση Μέρκελ που ήδη έχει ταχθεί ανοικτά κατά της κατάργησης της τρόικας και κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους θα επιμείνει στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και μέτρων για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις χωρίς όμως να εξειδικεύει μέτρα και προτάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Nεότερη ενημέρωση απο τον Δήμο Θηβαίων για το νερό


Σήμερα, στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων, από την αυξημένη θολότητα στο νερό του καναλιού του Μόρνου και τη διαχείρισή του. Στο συμβούλιο συμμετείχαν μετά από σχετική πρόσκληση ο Δήμαρχος κ. Νικολάου και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Χαλβατζής και Κόρδατζης.
Στη σύσκεψη, μετά από αναλυτική ενημέρωση, έγινε ομόφωνα αποδεκτό ότι το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή του φράγματος του Μόρνου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το σύνολο των υδροδοτούμενων από το κανάλι δήμων να αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.
Διαπιστώθηκε η βελτίωση της κατάστασης σύμφωνα με τις μετρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΘ τόσο ως προς την ποιότητα του νερού του καναλιού όσο και ως προς την ποιότητα και την ποσότητα του επεξεργασμένου νερού, που δίνεται προς χρήση. Το πρόβλημα της έλλειψης νερού σε περιοχές του Δήμου οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγόμενη ποσότητα ανέρχεται στο μισό της ποσότητας που απαιτείται.
Κρίθηκε επιβεβλημένη η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 3/2/2015 και συνιστά για προληπτικούς λόγους την αποφυγή της χρήσης του νερού για πόση και παρασκευή τροφής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η οποία σύσταση παραμένει σε ισχύ μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος και έκδοσης νεότερης ανακοίνωσης.
Όσον αφορά στο χρόνο επαναφοράς στην ομαλή υδροδότηση, αυτός δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, διότι από το διαχειριστή του καναλιού, που είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, δεν έχει δοθεί ο αναμενόμενος χρόνος πλήρους αποκατάστασης της ποιότητας του χορηγούμενου νερού προς επεξεργασία.
Το παρεχόμενο νερό προέρχεται αποκλειστικά από το κανάλι του Μόρνου και ο Δήμος Θηβαίων και η ΔΕΥΑΘ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της υδροδότησης και παρακαλούν τους καταναλωτές να συνδράμουν περιορίζοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση.


Ο Πρόεδρος Δ.Σ.    Ο Δήμαρχος
ΔΕΥΑ Θήβας    Θηβαίων
   
Αλέκος Στάικος    Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η κοπή πίτας στη Λιβαδειά της Ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας-βίντεο,φωτο

 Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα που ευλόγησε ο π. Δοσίθεος έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας στο Rodon Palace παρουσία των μελών της, φίλων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άντζελα Πανταζή – Βασιλιά και τα μέλη του ΔΣ καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησαν δύο πρόσωπα που όπως τόνισε η πρόεδρος «ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια κάθε ένας από το δικό του μετερίζι βοηθούν με προθυμία».

Πιό συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακομήτρο «δύο ανθρώπους που παρά τη  μακρά τους διαδρομή στον δημόσιο βίο, τα αξιώματά τους και τις πολλές υποχρεώσεις τους έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον αυθεντικό και ανθρώπινο χαρακτήρα τους».

Η πρόεδρος στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε τονίζοντας την ανάγκη για αισιοδοξία και θετική ενέργεια ώστε για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες που συμβάλουν στις δράσεις των συλλόγων και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τις κυρίες Ελένη Σφουντούρη, Αννα χαρέμη, Βασιλική Κωτούλα, Δήμητρα Τσουρέλη Κακοσαίου, Ζωή Μειδάνη και Ιφιγένεια Παπαθεοδώρου, για τη σημαντική βοήθειά τους.

«Σήμερα μέσα σ’ αυτή την αίθουσα όπου πραγματώνεται ο πρώτος σκοπός της
Ομοσπονδίας μας,  η δημιουργία φιλικών δεσμών ανάμεσα στις γυναίκες του νομού μας, είναι μαζί μας οι γυναίκες των συλλόγων μας. Καλωσορίζουμε το σύλλογο γυναικών Χωστίων που από σήμερα γίνεται μέλος της Ομοσπονδίας μας ,όπως και τους συλλόγους Σκούρτων και Πύλης που από το καλοκαίρι ανήκουν στην οικογένεια της Ομοσπονδίας. Είναι επίσης μαζί μας οι σύλλογοι από τη Θίσβη, την Ξηρονομή, το Νεοχώρι, το Λεοντάρι, τη Δαύλεια το Σχηματάρι τον Άγιο Δημήτριο,την Αράχωβα, το Ζαγαρά, και γυναίκες της Λιβαδειάς», είπε η πρόεδρος και κατέληξε: «Ας ενώσουμε τα χέρια και τις ευχές μας ας υψώσουμε ως τα αστέρια. Ας θυμηθούμε όσους δυστυχούν που οι πόλεμοι τους έχουν αφανίσει τις μάνες τα παιδιά τα ορφανά που οι κακουχίες έχουν γονατίσει. Η τύχη των λαών είναι κοινή και τα παιδιά τους είναι και παιδιά μας. Η αγάπη ας πλημυρίσει τις καρδιές ,ας μας φωτίσει τις ψυχές η θεία χάρη να μας χαρίζει υγεία ο θεός και να ήμαστε εδώ του χρόνου πάλι».

Χαιρετισμό απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Σανιδάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς Ελίζα Γεωργαντά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ορχομενού Λάμπρος Ρόδης, η Πόπη Καθάριου μίλησε για τα αποκριάτικα δρώμενα στη Λιβαδειά, ενώ αρβανίτικους χορούς παρουσίασε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σχηματαρίου «Γεώργιος Σχηματάρης».
viotianet.gr






ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ





Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καθημερινός Γολγοθάς ενός καρκινοπαθή στην Ελλάδα



Δύσκολη η καθημερινότητα του καρκινοπαθή στην Ελλάδα. Τι αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου


Αναμονή μηνών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με καρκίνο να "λιμνάζουν" στις λίστες αναμονής, απίστευτη ταλαιπωρία ανθρώπων "λαβωμένων" από την ασθένεια για εξεύρεση φαρμάκων, έλλειψη ξενώνων για τη φιλοξενία ασθενών με καρκίνο, αδιαφορία του κράτους απέναντι στον ασθενή, αλλά και έλλειψη πολιτικής για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές σε πολλούς από τους πιο συχνούς καρκίνους, συνθέτουν την πραγματικότητα που ζει στην Ελλάδα ο καρκινοπαθής ασθενής.

Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 40.000 νέα περιστατικά καρκίνων και 28.000 θάνατοι. Τον "Γολγοθά" των συγκεκριμένων ασθενών περιέγραψαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Νικόλαος Κορδιολής, έθεσε και την οικονομική διάσταση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι «η φτώχεια αποτελεί κακό προγνωστικό παράγοντα για την υγεία» και τούτο, όπως είπε, καταδεικνύεται από σχετικές μελέτες που αποδεικνύουν τις ανισότητες κατ' εξοχήν στον χρόνο επιβίωσης θεραπευμένων καρκινοπαθών. Ομάδες καρκινοπαθών με μεγάλη οικονομική ευχέρεια επιβίωσαν περισσότερο ή θεραπεύτηκαν πλήρως, σε αντίθεση με πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλό οικονομικό βιοτικό επίπεδο.

Το σύστημα υγείας της χώρας δείχνει να καταρρέει, ανέφερε ο Αλέξανδρος Αρδαβάνης, διευθυντής της Α' Ογκολογικής Παθολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας" και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, με κύριες αιτίες την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Μίλησε, επίσης για ρευστότητα και ασυναρτησία στην πρόσβαση στα νέα φάρμακα μοριακής στόχευσης και σε καινοτόμες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, ενώ, όπως είπε, σύγχυση προκαλεί και η επιβολή της χρήσης των γενοσήμων, τα οποία στη πλειονότητά τους είναι μεν αξιόπιστα, αλλά η υποχρεωτική συνταγογράφησή τους προκαλεί καχυποψία στον πληθυσμό. "Εκτύπωση" χαρακτήρισε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία «εισήχθη με προχειρότητα και έχει προκαλέσει μεγάλη επιβάρυνση του ιατρικού προσωπικού και απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών». Τέλος έκανε λόγο για δραματική υστέρηση του Ψυχοκοινωνικού Τομέα (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) στον δημόσιο Τομέα.

Με πλήρη αδιαφορία και απαξίωση αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα η Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, τη στιγμή μάλιστα που το 60% των ογκολογικών ασθενών θα χρειαστεί να λάβει ακτινοθεραπεία κάποια στιγμή στη διάρκεια της νόσου του, ανέφερε ο Γιώργος Πισσάκας, συντονιστής διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" και πρόεδρος της Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας. Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει περίπου 60 μηχανήματα και όμως έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στον δημόσιο τομέα. Αυτό, όπως είπε, κάνει και εξαιρετικά σαφές γιατί οι λίστες αναμονής φτάνουν έως και τους 4 μήνες.

«Οι καρκινοπαθείς έχουν δικαίωμα στην ελπίδα», ανέφερε από την πλευρά της η Αθηνά Βαδαλούκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ), εστιάζοντας στην αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στο δικαίωμα του ασθενή για ανακούφιση από τον πόνο και παρηγορητική φροντίδα.

Μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα (46.000 άτομα) αποδεικνύει ότι 1 στα 5 άτομα υποφέρει από μέτριο έως σοβαρό χρόνιο πόνο με διάρκεια περίπου 7 χρόνια. Ο χρόνιος πόνος επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός εκ των τριών ατόμων.

Ο καρκίνος δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μόνο από την ιατρική επιστήμη. Στην καταπολέμησήη του πρέπει και μπορούν να συμβάλλουν όλοι, πολίτες και κράτος, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Είναι ανάγκη, τόνισε, να δημιουργηθούν οργανωμένα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης για όλους τους συμπολίτες μας και να στηριχθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Αναφέρθηκε στο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, όπου τα τελευταία 10 χρόνια, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, έχει πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους σε περισσότερες από 56.000 γυναίκες, τους περισσότερους με τις κινητές μονάδες της με τις οποίες έχουν επισκεφθεί 210 περιοχές σ’ όλη τη χώρα. Με βάση τα στοιχεία τις τελευταίας πενταετίας, 600 περιπτώσεις είχαν ύποπτα ευρήματα που έχρηζαν πρόσθετου ελέγχου και βιοψίας, επισήμανε ο κ. Φιλόπουλος, τονίζοντας πως ούτε οικονομικά επιβλαβής, ούτε δευτερεύουσα είναι η απαίτηση για μία ενεργητικά πολυεπίπεδη πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη και στη χώρα μας.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με σύνθημα "Είναι στο χέρι μας", θα πραγματοποιήσει μία σειρά εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, με στόχο την ενημέρωση και συστράτευση όλων στην καταπολέμηση της νόσου.

Η κεντρική της εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, ξεκινώντας στις 12.30 με διανομή ενημερωτικού υλικού στους πολίτες, ενώ σε στεγασμένο χώρο (τέντα) θα εκτελείται δωρεάν σπειρομετρικός έλεγχος των πνευμόνων και συμβουλευτική για τη διακοπή του καπνίσματος. Στις 15.30 έχουν προσκληθεί όσοι το επιθυμούν να συγκεντρωθούν γύρω από το σιντριβάνι για να ακούσουν την κεντρική ομιλία, να κρατήσουν τα πλακάτ με τα κεντρικά αιτήματα της εκδήλωσης ή τα μπαλόνια με το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, και στο τέλος, όλοι οι παριστάμενοι να ανάψουν επιπλέοντα κεριά στο σιντριβάνι της πλατείας και να αφήσουν λουλούδια για να τιμήσει ο καθένας τους κάποιο δικό του αγαπημένο πρόσωπο που έχασε τη μάχη κατά του καρκίνου και όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι- χέρι, να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολάντ σε Τσίπρα: «Τηρήστε τις δεσμεύσεις, θα σας βοηθήσουμε»



Την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού, μιας ψήφου που σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ωστόσο την ανάγκη σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων και των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, η οποία ισχύει για όλους και διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα.

«Σκοπός μας είναι η συμφωνία με κάθε τρόπο και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να καθορίσουμε ένα οικονομικό πλαίσιο συμβατό, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας», υπογράμμισε ο Ολάντ.

«Η μέθοδος είναι ο διάλογος με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, η οποί θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και είναι αποφασισμένη να δώσει περισσότερη συνοχή στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, προσφέροντας την εμπερία της.


Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην ευρωζώνη

Με τη σειρά του ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψή του στη Γαλλία, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την Ευρώπη.

Όπως σημείωσε, «ο οικονομικός παραλογισμός έχει επιβληθεί στον ορθό λόγο στην Ευρώπη», επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της μεταστροφής των ευρωπαϊκών πολιτικών προς την ανάπτυξη αλλά και μιας νέας συμφωνίας για την Ευρώπη.

«Η χώρα μου γύρισε σελίδα. Έχουμε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο. Δεν είμαστε απειλή για την Ευρώπη. Σεβόμαστε τους κανόνες αλλά  και την ισοτιμία των κρατών μελών. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Καταθέσαμε μια ρεαλιστική πρόταση στις επαφές που είχαμε με ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς και προτάσεις για το χρέος», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «βρήκαμε ώτα ανοιχτά» στις προτάσεις αυτές.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνυπαίτιος θα θεωρείται ο συνοδηγός σε τροχαίο, λόγω μεθυσμένου οδηγού





    Ο συνοδηγός αυτοκινήτου που γνωρίζει ότι ο οδηγός του είναι μεθυσμένος και παρ' όλα αυτά δέχεται να επιβιβαστεί, είναι συνυπαίτιος κατά 30% σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, έκρινε ο Αρειος Πάγος.



Αρχικά το ανώτατο δικαστήριο ανέφερε ότι από την... ασφαλιστική κάλυψη εξαιρούνται οι οδηγοί που τελούν υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών.
Παράλληλα, αναφέρεται στη δικαστική απόφαση του Δ' Τμήματος του Αρείου Πάγου ότι η μη ασφαλιστική κάλυψη του οδηγού λόγω μέθης, δεν απαλλάσσει την ασφαλτική εταιρεία από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους ζημιωθέντες τρίτους (συγγενείς, κ.λπ.) και να αξιώσει στη συνέχεια το ποσό που θα καταβάλει από τον οδηγό.

Ειδικότερα, παρέα τεσσάρων ατόμων μετά από φαγητό και την κατανάλωση οινοπνεύματος (κρασί) μπήκαν σε αυτοκίνητο για να μεταβούν στη Σητεία της Κρήτης. Όμως στο 16ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας, λίγο πριν από τη γέφυρα Φρουζή, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και εισήλθε στο αυλάκι των ομβρίων υδάτων.

Το όχημα, αφού προσέκρουσε με δύναμη στο σιδερένιο προστατευτικό κιγκλίδωμα, έκανε πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονα του και κατέληξε στο οδόστρωμα με το εμπρόσθιο τμήμα αυτού προς Σητεία. Πλέον των υλικών ζημιών, υπήρξε και τραυματισμός του συνοδηγού, ο οποίος υπέστη κακώσεις στον θώρακα και την κοιλιά. Οι κακώσεις προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία και εξαιτίας αυτής επήλθε ο θάνατός του.
Η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι από τα πραγματικά περιστατικά προκύπτει ότι «ο θανών γνώριζε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει οινόπνευμα, ενώ επίσης μπορούσε να γνωρίζει ότι εξ αυτού του λόγου είχε πλέον μειωμένη ικανότητα για οδήγηση». Το γεγονός ότι παρά ταύτα ο συνοδηγός δέχθηκε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και να μεταφερθεί από τον οδηγό, «θεμελιώνει συντρέχον πταίσμα», προσθέτουν οι αρεοπαγίτες.
Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, «το ποσοστό συνυπαιτιότητας του θανόντος συνοδηγού στη ζημία που υπέστη εξαιτίας του ατυχήματος λόγω αυτοδιακινδυνεύσεως, πρέπει να προσδιορισθεί σε 30%».

Δικαστικά οι συγγενείς του συνοδηγού διεκδίκησαν την καταβολή αποζημίωσης για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν και τα έξοδα κηδείας του συνοδηγού.
Τελικά, κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι η αποζημίωση που θα δοθεί στους συγγενείς πρέπει είναι μειωμένη κατά 30%, λόγω της συνυπαίτιοτας του συνοδηγού.

greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 44χρονος στη Λιβαδειά για μικροποσότητα ναρκωτικών

 Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (04-02-2015) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 44χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΥΣΙΚΟΥ




«Ευχαριστώ θερμά τους Βοιωτούς πολίτες οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους για τους δικούς τους λόγους δεν με ψήφισαν.

Το μήνυμα που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι σαφές και ξεκάθαρο: οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν τον τερματισμό των μνημονίων.

Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα στις πολιτικές της σκληρής λιτότητας με στόχο την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών δίπλα στους Βοιωτούς, όπως άλλωστε το έπραξα όλο αυτό το διάστημα των δυόμισι χρόνων».

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς νερό η Θήβα. Θόλωσε ο Μόρνος-βίντεο-φωτο

Χωρίς νερό έχει μείνει από νωρίς το πρωί μεγάλο τμήμα της Θήβας. Μέχρι και αυτή την ώρα, το πρόβλημα παραμένει, αφού εξαιτίας των βροχοπτώσεων στον ορεινό όγκο της Φωκίδας, οι ποσότητες νερού που καταλήγουν στο Μόρνο, είναι θολές, σε ανησυχητικά επίπεδα.

Η θολότητα του νερού είναι 100 φορές, μεγαλύτερη από τα επιτρεπόμενα όρια ασφαλείας,δηλώνει  στο lamiastar.gr ο προιστάμενος της ΔΕΥΑΘ  κ. Στάικος. Ο κ. Στάικος, απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Θήβας, να περιορίσουν τη χρήση του νερού που τρέχει από τις βρύσες και να αποφύγουν να το πιουν. lamiastar.gr









Χωρίς νερό η Θήβα από LAMIASTARGR Ο Δήμος Θηβαίων και η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοινώνουν ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή του Μόρνου και λόγω των φερτών υλών στο κανάλι του Μόρνου παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο πόσιμο νερό στα Διυλιστήρια του Δήμου που τροφοδοτούνται από το κανάλι.

  Συνιστούμε για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι καταναλωτές μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και οικιακή χρήση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.


  Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. λειτουργούν, αλλά με μειωμένη παρεχόμενη ποσότητα λόγω της θολότητας και αυτό επιβάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.


  Από τον διαχειριστή του καναλιού που είναι η Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ, δεν μας έχει δοθεί αναμενόμενος χρόνος αποκατάστασης της ποιότητας του χορηγούμενου νερού προς επεξεργασία.


  Παρακαλούμε για την κατανόηση σας, ο Δήμος Θηβαίων και η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αδιάλειπτη παροχή νερού, γεγονός που απαιτεί και την συνδρομή των καταναλωτών. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές στις εξετάσεις -Τι θα ισχύει για Α' και Β' Λυκείου

Οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου άκουσαν με ανακούφιση και ενθουσιασμό πως δεν θα περάσουν φέτος από το βάσανο των προαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα και την Τράπεζα Θεμάτων, αφού έρχονται σημαντικές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα του Λυκείου.

Οπως αναφέρει και το Εθνος έχουν ήδη προωθηθεί τουλάχιστον έξι αλλαγές.

    Καταργούνται οι εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα σε Α και Β Λυκείου
    Οι βαθμοί των προαγωγικών εξετάσεων των δύο τάξεων δεν θα προσμετρώνται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
    Τα θέματα των εξετάσεων θα τα επιλέγουν και πάλι οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα
    Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5
     Δεν θα γίνεται επιλογή θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί συμβουλευτικά για καθηγητές και μαθητές που επιθυμούν να βλέπουν τα θέματα
    Στις Πανελλαδικές που θα διεξαχθούν το νέο έτος, οι μαθητές θα εξεταστούν σε 4 ή σε 6 μαθήματα. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής τμημάτων από περισσότερα επιστημονικά πεδία.


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» την Κυριακή με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας !!!!



ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΙΛΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 16:30 η Ένωση Μικρασιατών Θήβας και το Θεατρικό μας εργαστήρι πηγαίνουμε Θέατρο. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην παράσταση "Παράνομα Φιλιά - Κόκκινα Φανάρια. Κόστος 20 Ευρώ. Πληροφορίες: Τσότρας Travel και 6936181817.

Βασισμένο στο έργο του Αλέκου Γαλανού. Διασκευή κειμένου, σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.
«Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα φιλοξενήσει η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε διασκευή κειμένου, σκηνοθεσία, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη.
Βασισμένο στο έργο του Αλέκου Γαλανού "Κόκκινα φανάρια".
Πρόκειται για ένα έργο – φόρο τιμής στον Πειραιά και ειδικότερα στην Τρούμπα όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Νίκος Μαστοράκης.
Ένα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά: από το λιμάνι ως την Πειραϊκή, κι από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν’ ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου.
Ο Πειραιάς στην δεκαετία του .50 . Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα μπάνια στην ακτή Δηλαβέρη, τα ρεμπέτικα, η Μάντρα με τον θρυλικό Μπέμπη, οι μεροκαματιάρηδες ,η Τρούμπα, οι πόρνες και οι κυρίες, ο Ολυμπιακός….. Εικόνες βγαλμένες από την δεκαετία του ’50, ήχοι, μουσικές , μνήμες.
Η Ελλάδα την ίδια εποχή ταλανίζεται οικονομικά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η ΕΡΕ άνοιγαν τις εξελίξεις για μια νέα πολιτική και οι γυναίκες αποκτούσαν επιτέλους δικαίωμα όχι μόνο στον ψήφο αλλά και στο εκλέγεσθαι.
Οι άνθρωποι αναζητούν μια καλύτερη τύχη στις πόλεις.
Ο Πειραιάς αλλάζει.
Ο Νίκος Μαστοράκης ανέτρεξε σε πηγές, μελέτησε κείμενα, αναζήτησε λογοτεχνικά κείμενα Πειραιωτών συγγραφέων, μάζεψε φωτογραφίες και μελέτησε τραγούδια προκειμένου να μεταφέρει το κλίμα και το αίσθημα μιας εποχής που μπορεί να μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη δική μας.
Τους ρόλους στην παράσταση ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Διαμαντής Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης.
Τα κοστούμια επιμελείται o Κωνσταντίνος Ζαμάνης , τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης. Βοηθός σκηνοθέτη η Δήμητρα Βαμβακάρη
Σημείωμα Νίκου Μαστοράκη
«Μιλώ για την Ελλάδα του ’50, την Ελλάδα μετά τον Πόλεμο, τη μετεμφυλιακή Ελλάδα, για την φτώχεια, τον διχασμό, την ανάγκη του ελάχιστου , τους θαμπούς ανθρώπους, τα δαρμένα σκυλιά, τους νταβατζήδες, τους χασισοπότες, τις Αγίες του Πεζοδρομίου’, τα ‘Άγια Πάθη’, τους βρώμικους έρωτες, τα δάκρυα για την πείνα, για την ανέχεια, για τον έρωτα, τα δάκρυα για το ψέμα, για την αλήθεια για τα βυθισμένα βαπόρια, γι’ αυτούς που συναντιούνται στο λιμάνι, δάκρυα γι’ αυτούς που φεύγουν, γι’ αυτούς που έρχονται.
Δάκρυα για τα δάκρυα, δάκρυα για το τίποτα»
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρουφάκης: Μπορούμε να υπολογίζουμε στην ΕΚΤ

Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές σε σύντομο χρονικό διάστημα είπε  Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι Η Αθήνα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη από την ΕΚΤ.  Μιλώντας στο Reuters μετά την συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο κ Βαρουφάκης είπε: «Η ΕΚΤ είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας... Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υποστηρίξει τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης». Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας με τους ευρωπαίους εταίρους καθώς και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία».

«Είχαμε μια συνάντηση που απέδωσε καρπούς», δήλωσε αμέσως μετά το κρίσιμο τετ α τετ του με τον επικεφαλής της  ΕΚΤ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που είπε στους δημοσιογράφους ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το σχέδιο της ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνήθεις τρόπους. Η Ελλάδα παρουσίασε το μήνυμά της» είπε χαρακτηριστικά.



«Το πρόγραμμα διάσωσης έχει πυροδοτήσει κρίση αποπληθωρισμού στη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.  Ο κύριος Ντράγκι κατά την συνάντηση υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ υποστηρίζει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ τέλος: Ερχεται ο φόρος μεγάλης περιουσίας -Το όριο και τα περιουσιακά στοιχεία που θα υπολογίζονται

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα. Σύμφωνα με αυτό η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται προς κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγηση τους εκτός Ελλάδας), θα φορολογηθούν με φόρο μεγάλης περιουσίας βάσει του περιουσιολογίου.

Οσον αφορά τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αλλά οι πραγματικές αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται σε ετήσια βάση.

Επίσης, ειδική φορολογία θα επιβληθεί και στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης-κατανάλωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα.

Τέλος, όσον αφορά τη φορολογία εισοδήματος, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, το οποίο θα διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τις οικογένειες με δυο παιδιά και στις 19.000 ευρώ με τρία παιδιά. Οι εκπτώσεις φόρου θα παρέχονται με βάση το εισόδημα του καθενός και με διαφορετικούς συντελεστές.

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ταϊβάν: Αεροπλάνο «ξύνει» αυτοκίνητα σε δρόμο και μετά πέφτει σε ποτάμι -βίντεο

Αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίςτο πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 9 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 17 να έχουν διασωθεί, ενώ άλλοι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν.

Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.













Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία -Επιστρέφουν οι βροχές και η σκόνη

Σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με βαθμιαία βελτίωση. Νότιοι άνεμοι στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.



Aναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

   Mακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και πιθανώς και στα ημιορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιονιά στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρος: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ